Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

# Η Ημέρα Τής Μαρμότας...


Δευτέρα: Το ξυπνητήρι χτυπά στις 6.30. Καφές, ένα κουλούρι στα πεταχτά, μακιγιάζ, αυτοκίνητο, κίνηση, δουλειά ως τις 4, σπίτι, φαγητό, πιάτα, σίδερο, διάβασμα των παιδιών, μαγείρεμα για αύριο & τηλεόραση.
"Για αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς Κελσίου..."...αμέσως μετά τον καιρό, ξεκινά το αγαπημένο της σήριαλ, καμιά ώρα μετά, έχει διάβασμα το καινούργιο της βιβλίο και...ύπνο βαθύ!
Τρίτη: Το ξυπνητήρι χτυπά στις 6.30. Καφέ, ένα κουλούρι στα πεταχτά, μακιγιάζ, αυτοκίνητο...και μια καινούργια "ημέρα τής Μαρμότας" ξεκινά..

Η σχέση μας με την ρουτίνα είναι σχέση αγάπης και μίσους. Όσο την ζούμε, τη βαριόμαστε. Όταν την χάνουμε την αποζητούμε. Και πάει λέγοντας. Οι περισσότεροι (από όσους έχουν δουλειά, βεβαίως βεβαίως), περιμένουν όλη την εβδομάδα πως και πως το Σαββατοκύριακο. Κι όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο επιτέλους, είναι πολλοί που γκρινιάζουν, βαριούνται, τα ψυχοσωματικά τους (κυρίως πονοκέφαλοι) κάνουν πάρτι κι όλα τα παραπάνω, είναι απλά η αντίδραση, αφού η έλευση τού σ/κ, βλάπτει σοβαρά την συνήθεια/ρουτίνα τής εβδομάδας! Η δύναμη τής συνήθειας, έχει τόση...δύναμη, που κερδίζει στα σημεία, ακόμα κι αν αφορά, όχι και μια τόσο ευχάριστη καθημερινότητα. Η ρουτίνα είναι σαν ένα πηγάδι, που μας τραβά μέσα του, ανελέητα και σωτήρια παράλληλα. 

* "ΟΙ συνηθισμένες πράξεις ρουτίνας που κάνουμε κάθε μέρα μέσα στο σπίτι, είναι πιο σημαντικές για την ψυχή, από ο,τι δείχνει η απλότητα τους" ...ωστόσο... * "όλοι μας χρειαζόμαστε κάπου κάπου, μια βουτιά στην ελευθερία και στο καινούργιο, μετά την οποία (βουτιά), η ρουτίνα και η πειθαρχία, μάς φαίνονται υπέροχες"...συνεπώς "η μέρα τής Μαρμότας" θα ανατραπεί/αλλάξει, όταν εμείς οι ίδιοι δώσουμε μια διαφορετική χροιά στην καθημερινότητα μας, αλλάζοντας ή προσθέτοντας μια μικρή πινελιά! Λοιπόν;.. Εσύ θα την άλλαζες την ρουτίνα σου και με ποιο τρόπο; 
(Ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα θέατρο, ένας καφές με φίλους, συνέχισε εσύ!..)


Είναι τελικά το: "no news good news" η πιο γλυκιά ρουτίνα;
# 1) Δείτε: τι σημαίνει στην Αμερική "η ημέρα τής Μαρμότας" 2) Κι εδώ: μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες για το θέμα! 
3)  # Αποφθέγματα: Thomas More και Andre Maurois αντίστοιχα 4) Art: Karin Taylor

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

68 σχόλια:

  1. Εγώ είμαι σαν τα σκυλάκια! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, στο Κινεζικό Ωροσκόπιο είμαι σκύλος. Λατρεύω τη συνήθεια, σε συγκεκριμένες ώρες, κινήσεις , θέσεις....και πάει λέγοντας!
    Επειδή όμως γνωρίζω ότι (σύμφωνα με την ανατολική σκέψη πάντα) ότι η συνήθεια είναι ένα είδος υπνωτικού της σκέψης προσπαθώ πάντα να σπάω τη ρουτίνα μου και να αλλάζω εξ επί τούτου κάποιες φορές από μόνη μου τα πράγματα. Να δίνω προσοχή σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις ( πχ το πλύσιμο των δοντιών , τόσο ρουτινιάρικη κίνηση ε΄;)
    Κι επειδή και στα πράγματα στο σπίτι μου έχω συγκεκριμένες θέσει να σου πω ότι κατά καιρούς κάνω και μία επαναστατική αλλαγή και με φέρνω στα ίσια μου!
    Γενικά θέλω να νιώθω ότι μπορώ να δεχτώ τις αλλαγές για να μην βρεθώ εξ απροόπτου :))
    (Μικρή δεν τις άντεχα με τίποτα τις αλλαγές! Τελικά είδα ότι χρειάζεται να ρίξω πολύ νερό στο κρασί μου.... )

    Σόρρυ για το πλάτιασμα!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως πρέπει να είμαι η μόνη που δεν έχει δει την ταινία (παρ' όλο που την έχω στη συλλογή μου εδώ και χρόνια) και με βοήθησαν πολύ οι παραπομπές σου για να... ξεστραβωθώ, χμμμ... τί να σου πω για τη ρουτίνα?
    Ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθενός, τις "υποχρεώσεις" του και το... παρελθόν του (why not?) μπορεί να μη θέλει να αλλάξει κάτι ή να κάνει αυτή τη βουτιά που λες.
    Οι πινελίτσες (μικρές πλέον) στην καθημερινότητα είναι δεδομένες (αλλιώς δεν θα τη βγάζαμε καθαρή, αυτές είναι η προσωπική μας νίκη!) αλλά για να είμαι ειλικρινής, την αγαπώ τη ρουτίνα! Και στη φάση που είμαι, την έχω ανάγκη!
    Καλό βραδάκι, Πετράδι! ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός (ναι, αρχίζω copy paste, παρακάτω το χαλάω), πως είχα δει την ταινία και είχα κάνει μάλιστα ανάρτηση με τον τίτλο, που ένας θεός ξέρει πια τι έγραφα, γιατί δε θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω, με κάλυψε απόλυτα η Γιάννα!
      Ακόμα και στην ανάγκη που την έχω αυτή την εποχή τη ρουτίνα!
      Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!!

      Διαγραφή
    2. @ Γιάννα, η "βουτιά" στην αλλαγή είναι προαιρετική!!! :))

      Διαγραφή
    3. @ Μαρία και Γιάννα, εμένα η ταινία μου άρεσε πολύ, με την ρουτίνα πάλι, για μεγάλα διαστήματα, έχω ένα θέμα :)

      Διαγραφή
    4. Κι εμένα μου άρεσε η ταινία, αλλά η ανάρτηση πέρα από μια αναφορά για να καταλαβουν όσοι δεν την είχαν δει, ήταν άσχετη με την ταινία...αυτό μόνο θυμάμαι!

      Διαγραφή
    5. Κάτι σαν τη δική μου δλδ Μαρία! :))

      Διαγραφή
  3. Τι να σου πω η αλήθεια είναι πως τώρα στις διακοπές των Χριστουγέννων εμένα μου έλειψε η ρουτίνα μου, αλλά θα ήθελα να προσθέσω και κάτι πιο ενδιαφέρον στη μέρα μου. Γενικά με τίποτα νομίζω δεν είμαι ικανοποιημένη..χαχα

    υ.γ. φανταστικές οι εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιοζήλη, είσαι ο άνθρωπος μου! Χαχα.. Ευχαριστώ για τις φωτό :))

      Διαγραφή
  4. Να την αλλάξω τη ρουτίνα μου; Μα και να την αλλάξω πάλι ρουτίνα θα γίνει. Νομίζω ότι την καθημερινότητά μας τη φτιάχνουμε εμείς. Μπορεί να έχουμε ένα σωρό υποχρεώσεις, αλλά μια πινελιά αλλάζει την κάθε μέρα. Και εκτός από τη δική μας συμμετοχή σ'αυτές τις πινελιές και η ίδια η μέρα σου φέρνει δικές της πινελιές, καλοδεχούμενες όταν είναι ευχάριστες.
    Εξάλλου νομίζω ότι έχουμε παρεξηγήσει αυτή τη ρουτίνα. Άλλο η ανία και άλλο η ρουτίνα της καθημερινότητας.
    Καλή σου μέρα Πέτρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η ζωή τελικά είναι ο ρυθμιστής, σε κάθε περίπτωση..!

      Διαγραφή
  5. το μοναδικό που μου αρέσει στη ρουτίνα μου ειναι που λείπουν τα διαβόλια στο σχολείο!
    Σπάω το κεφάλι μου πώς ν'αλλαξω λίγο την καθημερινότητά μου ,έχω βρει κάτι αλλά δεν το ξεκινάω ποτέ...μάλλον θα φταιει το κινέζικό μου ωροσκόπιο που ειμαι κι εγω σκυλος ,σαν την Αριστέα και σκυλοβαριεμαι!!!!
    Καλό ΣΚ Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρελό είναι ότι,
      όταν την χάνεις αυτήν τη ρουτίνα (του σχολείου) μετά την αποζητάς.. :))

      Διαγραφή
  6. Πολύ συχνά έχω την αίσθηση ότι ζω τη μέρα της Μαρμότας. (Παρεμπιπτόντως από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες). Κάνω πάντως ότι μπορώ για να αλλάζω την καθημερινότητα με μια βόλτα, μια έκπληξη για τους δικούς μου, καλή παρέα και ότι άλλο σκεφτώ. Φιλάκια πολλά Πέτρα μου και καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις Θάλεια μου, επιβάλλονται και οι εκπλήξεις :)

      Διαγραφή
  7. Καμία μέρα δεν είναι ίδια για μένα! Κάθε μέρα καινούρια αρχή και κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω συνθηκών, είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας, είτε όλα μαζί.... ποτέ δεν κατάλαβα...Για μένα η ρουτίνα είναι πολύ δημιουργική και αποτελεσματική. Προσπαθώ να έχω πάντα κάποιες συγκεκριμένες ώρες για συγκεκριμένες εργασίες ή χόμπι γιατί μόνο έτσι υπάρχει πρόοδος. Γι αυτό μου αρέσει η "ρουτίνα". Με κάνει δημιουργική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω δει την ταινία και μου άρεσε πολύ. Όσο για μένα όμως, η ρουτίνα μου μου αρέσει και μάλιστα πολύ. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό αλλά δε θα άλλαζα την καθημερινότητά μου με τίποτα!Φυσικά, απολαμβάνω όταν πάμε διακοπές πχ που αλλάζει τελείως η καθημερινότητα αλλά μετά ανυπομονώ να βρεθώ στη "ρουτίνα" μου και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο είναι φυσιολογικό, αλλά είναι και το ζητούμενο :))

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Πέτρα μου
    "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"
    αυτό μου θύμισες
    Εγώ πάντως αγαπώ τη ρουτίνα μου και την διανθίζω
    σχεδόν καθημερινά με έξτρα λεπτομέρειες που κάνουν
    και τη διαφορά!!!!
    Έτσι νιώθω όλα να αποκτούν περιεκτικότητα και πνεύμα
    ανανέωσης...
    Τα πιο μικρά τελικά της ζωής λουστράρουν τα μεγάλα
    που αν ήταν αλλιώς θα μας δυνάστευαν με τον όγκο τους!!!

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ποιητική πινελιά σου στο τέλος...τέλος στη ρουτίνα! :))

      Διαγραφή
  10. Όσο κι αν τη σιχτιρίζω, είναι το δίχτυ ασφαλείας μου. Κι όπως λέει η Ελένη, στο χέρι μας είναι να τη διανθίζουμε με μικρές πινελιές ανανέωσης. Γιατί καλή η περιπέτεια και το άγνωστο, αλλά μόνο στις ταινίες και στα βιβλία. Δεν είμαστε εξασκημένοι για μεγάλες ανατροπές και διαρκείς αναζητήσεις. Μόνο στο ασφαλές πλαίσιο που εμείς ορίζουμε.
    Το θέατρο και το βιβλίο είναι τα προσωπικά μου καταφύγια για μικρές αποδράσεις.
    Καλό υπόλοιπο σαββατοκύριακου Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε κοινά "καταφύγια" Μαρία, αλλά προσθέτω ένα(;) ταξιδάκι! :))

      Διαγραφή
  11. Είμαι από τις τυχερές-άτυχες που στα πενήντα τους βγήκαν στη σύνταξη. Μου λείπει πολύ εκείνη η ρουτίνα. Εδώ και ενάμιση χρόνο βάλτωσα αναπολώντας την. Δεν πολυασχολούμαι με τα χόμπι μου γιατί έχω απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μου και πάω από αναβολή σε αναβολή. Σε γενικές γραμμές λατρεύω τη ρουτίνα όπως και τις αλλαγές (μικρές και μεγάλες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εκείνη η χρονική στιγμή που η ρουτίνα ανατρέπεται
      και επιβάλλεται επιτακτικά μια νέα ματιά στα πράγματα :)

      Διαγραφή
  12. Πέτρα μου καλησπέρα. Πολύ όμορφο θέμα αγγίζεις. Τη ρουτίνα της καθημερινής μας ζωής, τη δύναμή της.
    Από το καλοκαίρι του 2015, είμαι στη σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς. Αντιλαμβάνεσαι ότι έπεσα από το ένα άκρο, την ημέρα στο "κόκκινο" στις υψηλές στροφές, στην ημέρα την "αδεια".
    Εδώ σε θέλω φίλε μου, είπα μέσα μου. Εδώ κρίνεται Πέτρα μου ένα κρίσιμο κομμάτι της ζωής μας. Πως θα οργανώσουμε τη ζωή μας σε μια κρίσιμη αλλαγή της.
    Αυτό δυσκολεύει όλο και περισσότερο σαν είσαι μόνος. Εννοώ να μην έχεις κύκλο φίλων εκτός της παλιάς δουλειάς σου, να μην είσαι άνθρωπος που θα αραχνιάσει στο καφενείο ή στο καφέ ή στο κάθε ...Everest της περιοχής για ώρες ολάκερες.
    Προσωπικά, άνθρωπος υπερικινητικός, υστερικός, θα κάνω πολλά: Ποδήλατο, κηπουρική, μαστορέματα, περίπατο ατέλειωτο με τον μοναδικό μου φίλο το Σκύλο μας, γυμναστική, δάσος, βουνό, θάλασσα.
    Απόκτησα μια λατρεία για τα παλιά όμορφα πράγματα, θυμήθηκα και γνώρισα γείτονες που δεν ήξερα καν τα ονόματά τους. Μίλησα μαζί τους. Άνοιξα πάλι Βιβλία, μεθοδικά, οργανωμένα, μανιωδώς.
    Όλα αυτά συγκροτούν μιας μορφής απάντηση στον κύκλο της συνήθειας και ρουτίνας.
    Όμορφο θέμα και θα ...επανέλθω Πέτρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αντίθεση με ΄σένα Giannis Pit όλα αυτά που αναγράφεις κι ακόμη τόσα, μετά τη συνταξιοδότησή μου εγώ τα παράτησα κρατώντας μόνον ατελείωτες βόλτες στο βουνό. Πολύ δύσκολη η μεταβατική αυτή περίοδος για ανθρώπους που νιώθουν πως έχουν ακόμη να δώσουν και η ρουτίνα του σήμερα δεν τους αρμόζει.

      Διαγραφή
    2. @ Γιάννη, διαβάζω με χαρά, ότι βρήκες πολύ όμορφες και δημιουργικές διεξόδους κι αυτό είναι ο,τι πιο ευχάριστο.. Τα νέα ενδιαφέροντα έχουνε πάντα ενδιαφέρον! :)

      Διαγραφή
    3. @ Ανέσπερη, ποιος είπε ότι η βόλτα στο βουνό
      δεν είναι ένας τρόπος για να βρει κανείς νέα μονοπάτια; :)

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω μαζί σας κορίτσια αλλά παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα αντικειμενικό θέμα μοναξιάς. Σε λίγο ίσως αρχίσω στην συνομιλία μου με τον σκύλο μας τον Άρη, μάλλον να του ...γαβγίζω χαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη σε καταλαβαίνω.. Έχω και μια γάτα εδώ, να στην στείλω; :))

      Διαγραφή
  13. Δεν θυμάμαι αν την έχω δει την ταινία αλλά θα την ψάξω. Η καθημερινή ρουτίνα μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι κομμάτι της ζωής μας! Η ρουτίνα γίνεται πρόβλημα όταν κάνεις ακριβως τα ίδια χωρίς να κάνεις κάτι επιπλέον και πάει ο χρονος σου χαμένος. Πιστεύω πως οι λεπτομέρειες και οι μικρές ανατροπές και εκπλήσεις/πινελιές σε μορφή στιγμές κάνουν την ζωή και φυσικά την καθημερινότητα ενδιαφέρουσα και που να έχει ουσία και νόημα. όχι τίποτα άλλο, αλλά μην έρθει μια μέρα που θα έχεις μεγαλώσει αρκετά και γυρίσεις πίσω στις αναμνήσεις της ζωής σου και θα χτυπάς και θα σαχτιρίζεις που δνε έκανες και δεν έζησες μέσα στην καθημερινότητα σου λίγο από όλα όσα επιθυμούσες και ένιωθες βαθιά μέσα σου αλλά άφηνες την ρουτίνα να σε παρασύρει στη δίνη της και στο σκοτάδι της.
    Πέτρα μου καλό Σαββατοκύριακο να έχεις και σ' ευχαριστούεμ που μας παρασέρνεις σε τέτοιες σκέψεις, που προσωπικά είναι σαν να μας ταρακουνάς λιγάκι....
    Τα φιλιά μου!!! ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κι ανταποδίδω για το ταρακούνημα, Μαρία μου :))

      Διαγραφή
  14. Σε άλλους η ρουτίνα αρέσει/ταιριάζει, σε άλλους αποτελεί ένα ακόμη αναγκαίο κακό.
    Ανήκω στους δεύτερους.
    Αν είχα φράγκα θα έπινα μεν τον καφέ μου αλλά κάθε φορά σε άλλη πόλη (του εξωτερικού).
    Πέρα από την πλάκα, η ρουτίνα νομίζω πως θεωρείται κάτι σαν "ασφάλεια". Κάνοντας τα ίδια και τα ίδια πιστεύεις ότι η ζωή κυλάει ήρεμα (κάποιοι φοβούνται εντάσεις και αλλαγές). Το πρόβλημα ξεκινά όταν υπάρχουν αλλαγές στην καθημερινότητα χωρίς τη δική σου συναίνεση (π.χ. απόλυση, χωρισμός, θάνατος). Εκεί είναι που νιώθεις να χάνεται η γη από τα πόδια σου.
    Μεγάλο και ωραίο το θέμα που επέλεξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Πέτρο. Μιλάμε μόνο για τις αλλαγές που μπορούμε ν κάνουμε εμείς, αφού η ζωή έχει έτσι κι αλλιώς, το απάνω χέρι αλλά και τον τελευταίο λόγο σε όλα..

      Διαγραφή
  15. Πάντα μου αρέσει να αλλάζω κάποιες ρουτινιάρικες μέρες και κυρίως δημιουργώντας !!
    Ομως όταν η καθημερινή μου ρουτίνα άλλαξε λόγω θανάτου πριν τεσσεράμισυ μήνες ήταν τραγική η αλλαγή που δεν επιλέξαμε !! Είναι εκεί που νιώθεις σαν το πληγωμένο πουλάκι κλεισμένο στο όμορφο κλουβί του που το πορτάκι είναι ανοιχτό και εκείνο εκεί μέσα .
    Ζητείται νέα ρουτίνα ...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου, πολύ λίγα πράγματα έχω να προσθέσω.. Σε κάθε περίπτωση. εύχομαι να βρείτε την γαλήνη σας, και φυσικά η δημιουργία βοηθά πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση...

      Διαγραφή
  16. Αγαπώ την καθημερινότητά μου, αλλά, παρόλα αυτά, επιδίδομαι και εις πράγματα εκτός αυτής! Να, τώρα δα και αφού επισκεφθώ δυο-τρία βλογς ακόμα, θα βάλω τα μποτάκια μου και θα πάρω τα βουνά. Έτσι, για μια αλλαγή βρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την ταινία την είχα δει σε μικρή ηλικία και δεν είχα καταλάβει εντελώς το νόημα της! Όταν την ξαναείδα πιο μεγάλη απλά την λάτρεψα! Γενικά είμαι πνεύμα ανήσυχο και ατίθασο και μου αρέσει να κάνω πράγματα έξω από τα συνηθισμένα! Με κάνει να αισθάνομαι "ζωντανή"!!! Όμως έχω πια καταλάβει ότι η ρουτίνα είναι απαραίτητη, γεμίζει ασφάλεια εμένα και την οικογένειά μου, και ότι αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσα να χαρώ τα έξω από τα συνηθισμένα πράγματα! Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό που με βγάζει από την ρουτίνα είναι η δημιουργία. Ζωγραφική, μουσική και όλ΄αυτά τα ωραία... Η ρουτίνα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν υπάρχει... το βαριέμαι δεν υπάρχει όσο έχω ανθρώπους να αγαπώ και να μ΄αγαπούν. Όλα συντελούν στο να αγαπάμε μέσα από τις σχέσεις μας και τα μικρά καθημερινά και απλά πράγματα. Η ομορφιά κρύβεται και εκεί! Καλή συνέχεια Mia Petra μου και συγχαρητήρια για τις υπέροχες αναρτήσεις! Η εικόνα-ανάρτησης τέλεια δε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Όλα συντελούν στο να αγαπάμε μέσα από τις σχέσεις μας και τα μικρά καθημερινά και απλά πράγματα"...σοφό και γλαφυρό, σαν μικρός πίνακας ζωγραφικής! :)

      Διαγραφή
  19. Η ρουτίνα είναι απαραίτητη, διότι μας προσφέρει κάποιες σταθερές στην ζωή μας, για να είμαστε σε θέση να δημιουργούμε και να αποδίδουμε καλύτερα στην εργασία μας (όσοι έχουμε), αλλά να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις όποιες υποχρεώσεις μας με ηρεμία.
    Η ρουτίνα είναι ανάγκη να σπάει, για να νιώθουμε επιπλέον ζωντανοί...
    Συνηθίζω να την σπάω, γιατί αλλιώς αρχίζω και νιώθω σαν το θηρίο στο κλουβί!
    Μέσα στην εβδομάδα θα κάνω κάτι διαφορετικό, για να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες. Το πιο συχνό είναι μία συνάντηση με φίλους έξω από το σπίτι και τα Σαββατοκύριακα πάντα θα δούμε κάποιους. Κινηματογράφος και θέατρο πολύ αραιά, αλλά υπάρχουν στο πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν αφήνω τον εαυτό μου να βαρεθεί...
    Μια ζωή την έχουμε,ε, ας μην την χαραμίζουμε διαρκώς με μέρες σαν της Μαρμότας...
    Φιλιά πολλά, Πετράδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω..το φινάλε σου είναι ένα γερό σκούντημα φιλενάδα! :)

      Διαγραφή
  20. Γενικά είμαι από τους ανθρώπους του ύψους και του βάθους!! Εκεί που μου αρέσει να ξεβολεύομαι, οι περιπέτειες κι οι ευχάριστες ανατροπές που θα μου φέρουν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα(όχι οι δυσάρεστες, σε ποιον αρέσουν δηλαδή;;), εκεί μου αρέσει κι ο βάλτος μου κι εκεί που με βουλιάζει να αφήνομαι..
    Υπήρξε μια περίοδος που το λογοτεχνικό διάβασμα είχε γίνει ρουτίνα λόγω σπουδών κι είχε χάσει την λάμψη του για μένα.. Φαντάζομαι αν ήμουν αεροσυνοδός θα τα χα μπουχτίσει τα ταξίδια και θα θελα να βουλιάξω για αλλαγή σε έναν καναπέ..
    Πάντως το καλό είναι πως είμαι ευπροσάρμοστη!! Και κάτι που χω διαπιστώσει από καιρό, πως κάθε μέρα δεν είμαι η ίδια, δεν μπορώ να το εξηγήσω!!
    Φιλάκια ολόγλυκα συμπεθερούλα μου και καλή βδομάδα να χουμε!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια συμπεθερόνι μου, αυτό που κάθε μέρα δεν είμαστε οι ίδιοι, έστω κι αν δεν ξέρουμε πως γίνεται, έχει πολύ ενδιαφέρον! :)

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα, Petra!!!.... Ωραίο θέμα, όμορφο κείμενο!

    Δες και κάτι για τη "ρουτίνα" των ποιητών:

    «Χαρά και μύρο της ζωής μου η μνήμη των ωρών
    που ηύρα και που κράτηξα την ηδονή ως την ήθελα.
    Χαρά και μύρο της ζωής μου εμένα, που αποστράφηκα
    την κάθε απόλαυσιν ερώτων της ρουτίνας.»
    (Κ. Π. Καβάφης)


    *Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, 1930, ο Μαγιακόφσκι αυτοπυροβολήθηκε. Το ημιτελές κείμενο του ποιήματος της αυτοκτονίας του σημείωνε, μεταξύ άλλων:

    «Το καράβι της αγάπης συντρίφτηκε πάνω στην καθημερινή ρουτίνα. Εσύ κι εγώ, δεν χρωστάμε τίποτε ο ένας στον άλλον, και δεν έχει νόημα η απαρίθμηση αμοιβαίων πόνων, θλίψεων και πληγών.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα Γιάννη, η Ποίηση βρίσκει τα σωστά λόγια για να πει τα πάντα.. Ευχαριστώ :))

      Διαγραφή
  22. Συναίχεια ξεφεύγω από την ρουτίνα μου ομορφιά μου!Αυτή βέβαια με κυνηγάει, αλλά εγώ παίζω κρυφτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά συνήθως τα καταφέρνουν μόνο τα μικρά και σοφά σεφάκια! :))

      Διαγραφή
  23. Τι να πει τώρα ένα confusedmind μυαλό; Πιθανότερα θα πει πως λατρεύει την ρουτίνα του το ίδιο όσο την απεχθάνεται. Ειδικά από τότε που έμεινε άνεργο! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, θα συμφωνήσω! Μαζί σου! (αλλά η ανεργία είναι ανοιχτή πληγή..)

      Διαγραφή
  24. Εγώ Πετράδι μου, είμαι μάλλον σχιζοφρενική περίπτωση... αγαπώ τη ρουτίνα μου και βαριέμαι εύκολα!!! Ο συνδυασμός που σε στέλνει! Βαριέμαι όταν κάνω πράγματα μηχανικά και ξεδίνω όταν κάθε μέρα αραδιάζω λέξεις στην οθόνη, φτιάχνοντας ιστορίες...
    Το μοναδικό (ίσως) που θα άλλαζα στη ρουτίνα μου, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τρόπο να το κάνω χωρίς χρήματα, είναι το σιδέρωμα! Το βαριέμαι αφόρητα κι εκείνο εμένα. Κατά τα άλλα η ρουτίνα μου, μου ταιριάζει και δεν τη λες και ρουτίνα όταν μόνη μου την ανατρέπω τη βαρεθώ. Βλέπεις η ανεργία έχει και τα καλά της (λέμε τώρα), αφού δεν έχω "αφεντικό" στο κεφάλι μου. Έχω μόνο έγνοιες...
    Φιλί γλυκό, καλή σου εβδομάδα αστέρι μου
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα, πες μου ο,τι θες για να σου συμπαρασταθώ τα μάλα,
      για το σιδέρωμα όμως, δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Κιχ! :)))

      Διαγραφή
  25. Θα την άλλαζα τη ρουτίνα μου ως προς το είδος της δουλειάς... ξέρεις τώρα να γράφω και να φτιάχνω κοσμήματα... νομίζω πως έχω αναλωθεί πολλές ώρες μπροστά από ένα γραφείο αθροίζοντας και διαβάζοντας νόμους και επεξηγηματικές εγκυκλίους που ανατρέπουν τους νόμους όπως τους διάβασες και τους κατάλαβες (δεν ξέρω αν με πιάνεις... μάλλον ναι..). Κατά τα άλλα τη βρίσκω στο σπίτι. Το μόνο που δεν κάνω από τα παραπάνω είναι η τηλεόραση. Μόνο καμιά ταινία και πάλι όχι της τηλεόρασης. Καλημέρα απολαυστική μου Πέτρα. Καλή εβδομάδα να 'χεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, μεγάλο κατόρθωμα ο αποκλεισμός τής τηλεόρασης από τη ζωή.. Μαγικό! :))

      Διαγραφή
  26. όταν γεμίζουμε τη ρουτίνα μας με δραστηριότητες, τότε μπορούμε να πούμε πως κάπως τη σπάμε! κάποιες φορές την αγαπάμε και κάποιες τη μισούμε! τι φταίει τελικά για αυτή μας τη συμπεριφορά απέναντί της; είναι και αυτή κομμάτι του εαυτού μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει και η δική σου οπτική..
      Κατά πόσο φταίμε κι εμείς κι όχι μόνο η ρουτίνα.
      Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου :)

      Διαγραφή
  27. Η ρουτινα με βαλτωνει. Θα ηθελα να κανω καθε μερα και κατι διαφορετικο. Ενα θεατρο σημερα ενα καφε αυριο ενα τραπεζι σε φιλους τεταρτη ενα ποτακι σε μπαρ πεμπτη ενα χουχουλιασμα παρασκευη μια εκδρομη σκ... και ουτω καθεξης... κι ολα αυτα κι αλλα τοσα στο μπαμ χωρις προγραμμα...
    Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεταλου(λου)δένια μου, ήρθες εδώ στο φινάλε και μου έδωσες την μαγική συνταγή! Τελικά ναι, κι εγώ κάτι τέτοιο θα ήθελα όπως το περιγράφεις, αλλά και με μπόλικα ταξίδια επίσης.. Καταραμένη φτώχεια! :))

      Διαγραφή
  28. Τι ωραίες εικόνες!!!! Να αυτή είναι μια ωραία ρουτίνα: να έρχομαι εδώ και να περιμένω να δω όμορφες εικόνες. Γιατί έτσι και η συνήθεια, όπως όλα, ούτε καλή ούτε κακή, αν δεν σου επιβάλλεται, αν μπορείς να την επιλέξεις. Συνήθως, απλά εμμένουμε στην όποια ρουτίνα για να νιώθουμε ασφαλείς...
    Το έκανα κι εγώ κάποιες φορές στο παρελθόν και μόνο σε κακό μου βγήκε! Αχ - βαχ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να σου πω Πετρίνα μου δεν ηξερα τι ειναι η μαρμότα και ακομα δεν ξερω δηλαδή... αλλα η συνηθεια μας νομιζω οτι ειναι η ασφαλεια μας.. ειναι καλό ομως να την χαλαμε πότε ποτε για να μην βαλτωνουμε με μικρες αποδρασεις απο το πρόγραμα μας... ετσι για αλλαγή αααα και κανενα ταξιδακι ε Πετρόνι μου; φιλακιαααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αποδράσεις ακόμα και μέσω ονειροπολήσεων, είναι γιατριά στην ρουτίνα!

      Διαγραφή
  30. Μου αρέσει η ρουτινα γιατί σου δίνει το αίσθημα της ασφαλειας, αλλά από την άλλη πλευρα βαριεμαι πολύ εύκολα και βρίσκω συχνά νέα πράγματα να καταπιάνομαι και να αλλαζω παραστασεις. Το ιδανικό μου βέβαια είναι να πηγαίνω ταξίδια, αλλά μετά από λίγες ημέρες αποζητω το σπίτι μου και την καθημερινότητα μου! Φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αποζητώ το σπίτι, αλλά για να ξαναφτιάξω βαλίτσα! Καλωσόρισες! :)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.