Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

❤ Η Φωτογραφία της εβδομάδας: οι δυο όψεις τού νομίσματος ❤


Με το μυστήριο στο βλέμμα (που δεν φαίνεται)
και τα εσώψυχα (που φαίνονται) όμοια με λουλούδια 
που ακόμα να αποφασίσουν: θα ανθίσουν ή θα μαραθούν; 
Με ένα μυστήριο να πλανάται σε κάθε περίπτωση, σε προτρέπω να μεταφερθείς στην άλλη όψη τού νομίσματος!


Αδιαμφισβήτητα, αμέλησα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φιλόξενη Μαρία αφενός κι αφετέρου σε όλες και όλους εσάς που με ψηφίσατε ή γράψατε τόσο καλά λόγια για την συμμετοχή μου στο "παίζοντας με τις λέξεις" Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ! Μεγάλη νικήτρια ήταν το Κανελλάκι με το 22 της! Το δικό μου "αδιαμφισβήτητα" "είναι το 19!" όπως αναφωνούσε κι ο Σάββας στις "Σαββατογεννημένες"!

Κι όπως είπαμε ε; Σας περιμένω όλους εδώ ΤΩΡΑ!

...............................................Art: Catrin Welz.................................................
............................................Μουσικό κλικ!...........................................

✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

❤ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ❤

Ένα πράγμα προτίθεμαι να κάνω σήμερα: να σε ταξιδέψω
Οι τρόποι είναι δυο και θα τους εκμεταλλευτώ στο έπακρο..
................................................................................................................
Τα μαγικά χαλιά είναι κατασκευασμένα για να σε ανεβάζουν στον ουρανό, στο όνειρο και στα σύννεφα. Τα μαγικά χαλιά είναι για να σε ξεναγούν σε όσα θα δεις και σε όσα ονειρευτείς. Δικό μου μουστάκια! Πήρες μαγικό χαλί; Φύγαμε!

Όσο μεγαλώνω απαρνούμαι την Ύλη. Η -υλική- ζωή (μου) αξίζει για συγκε-
κριμένα πράγματα, λίγα είναι εκείνα που άξιζαν κι αξίζουν στην ζωή (μου) τα λεφτά που ξόδεψα και τα λεφτά που θα ξοδέψω: τα Ταξίδια και τα Βιβλία

Για τα ταξίδια ο κατάλογος είναι μεν μακρύς, αλλά η ξενάγηση δεν σε πάει πολύ μακριά, ένα κλικ δρόμος είναι! Για τα βιβλία, δεν αρκεί μόνο το κλικ, η λίστα με τα βιβλία τού καλοκαιριού (μου) ανοίγει και παραμένει ανοιχτή να σε περιμένει!
Θα τα γράψω με τυχαία σειρά, κι αν έχεις διαβάσει κάποιο από αυτά, περιμένω την γνώμη σου (αλλά όχι το τέλος!) ενώ παράλληλα, πολύ σε παρακαλώ, ρίξε κι εσύ καμιά ιδέα ντε, πες μου κάποιο βιβλίο που σου άρεσε και μου το συστήνεις!

1) Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα (Μαρκ Χάντον) 2) Στην κόψη τού ψαλιδιού (Μαρκ Χάντον) 3) Αν μείνω (Γκέιλ Φόρμαν) 4) Η σκοτεινή πλευρά τού φεγγαριού (Θεοδόσης Μοσχόπουλος) 5) Το παιδί τής αυγής (Γκοτάμα Τσόπρα) 6) Έρωτας μια ξένη χώρα (Έβελιν Τόιντον) 7) Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε (Νίκη Αναστασέα) 8) Χωρίς την μητέρα μου (Τζόις Κάρολ Όουτς) 9) Ο τύπος τού διπλανού τάφου (Καταρίνα Μασέττι) 10) Οι δυο μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο μου (Χρήστος Νικολουτσόπουλος) 11) Φύλαξέ μου τις παλιές φωτογραφίες (Αντώνης Σιμιτζής) 12) Όμορφα πλάσματα (Kami Garsia και Margaret Stohl) 13) Κόκκινη σαν το αίμα (Σάλα Σιμούκα) 14) Ζωή την άλλη φορά (Νίκος Χουλιαράς) 15) Ερωτόκριτος (Βιτσέντζος Κορνάρος) 16) Το κορίτσι τής πτήσης 5403 (Μισέλ Μπισί) 17) Ο πόνος μαύρος σκύλος π' αλυχτά (Βίκυ Δερμάνη) 18) Τα σταφύλια τής οργής (Τζον Στάινμπεκ) 19) Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (Νελ Χάρπερ Λη)

Φέτος έθεσα "εν ενεργεία" όλους τους τρόπους συλλογής βιβλίων προς ανάγνωση: αγόρασα μερικά από κανονικό βιβλιοπωλείο, κάποια άλλα (αρκετά!) είναι από bazaar και μερικά βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μου εδώ και καιρό και με περιμέ-
νουν υπομονετικά! Δεν έχω βάλει λινκ στις προτάσεις μου, για να μην γεμίσω την ανάρτηση με λινκ! Το Ταξίδι για μένα γίνεται με δυο τρόπους: με ένα βήμα (μου) ή με ένα βιβλίο. Σε κάθε περίπτωση, 20 ταξίδια (τουλάχιστον!) τα έχω στο "τσεπάκι" μου φέτος... Αρκετά αράχνιασα, διαβάζοντας μόνο 3-4 βιβλία όλον τον χειμώνα, χαμένη επίσης μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας τού διαδικτύου!
  
"Όταν διαβάζω ένα καλό βιβλίο εύχομαι η ζωή μου να διαρκούσε 3000 χρόνια" !! Πείτε μου αν έχετε διαβάσει κάποιο από τα πιο πάνω ή τις δικές σας προτάσεις! 

....................................................................................................
Αντίστροφη μέτρηση για το bazaar που συντονίζει η Αλεξάνδρα μας! 
Δείτε κι εδώ! Art: Oleg Oprisco~Φιλιά και καλό σ/κ σε όλες και όλους!
 ....................................................................................................
Η ανάρτησή μου είναι εμπνευσμένη εν μέρει από εδώ κι ευχαριστώ!
 ....................................................................................................
**Επειδή η ανάρτηση είναι σκέτο Ποίημα (!!!) συμμετέχει 
στο Συμπόσιο τής Αριστέας προφανώς εκτός βαθμολογίας!
.......................................................................................................

✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.