Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

✿ Θα χορέψουμε μαζί αλλά θα κάνω και τις κορδελίτσες μου εγώ!


Προ ημερών ένας άντρας οδηγούσε ενώ είχε το περίπου τεσσάρων ετών παιδί του στο μπροστινό κάθισμα τού συνοδηγού, χωρίς ζώνη, με ανοιχτό το παράθυρο τού συνοδηγού και το παιδί να..παίζει μπροστά στο ταμπλό!!!

Αφήστε τις υπεραναλύσεις για τα αποτελέσματα τών ευρωεκλογών και τις άπειρες λίστες για τους λόγους που ο λαός ψήφισε Δεξιά και πάλι. Ο ελληνικός λαός ψηφίζει ακριβώς όπως οδηγεί! Όταν οδηγώντας εκθέτεις σε θανατηφόρο κίνδυνο την ζωή τού παιδιού σου, αδιαφορώντας για το ίδιο του το μέλλον, τί άλλο θα μπορούσες να σεβαστείς;;; Τί-πο-τα!

Και δεν μας είπατε όλοι εσείς οι "πολιτικοί" αναλυτές, πώς και ψήφισαν Δεξιά κι όσες κοινωνικές ομάδες είχαν ευνοηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ απλά, όπως χρησιμοποίησε η "Λίλα" (Καρέζη) τον Γιαγκούκο στο πάρτι τού ναυάρχου για να κάνει τον Αλέκο να ζηλέψει, ενώ στην ουσία ξεφτιλιζόταν απολύτως η ίδια: "Γιαγκούκο, θα χορέψουμε μαζί, αλλά θα κάνω και τις κορδελίτσες μου εγώ, εντάξει;" Πόσο υποκριτικό το εκλογικό σώμα όμως ε; Κοινωνία ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι.. Καταδικάζει τα πταίσματα ενός κόμματος, ψηφίζοντας ταυτόχρονα τα κακουργήματα από δόλο ενός άλλου! Η πλέμπα ψηφίζει κεφάλαιο. Όπως έλεγε κι ο σοφός κυρ-Τάκης: "τη Δεξιά την εκλέγουν οι λιγδιάρηδες!" Όποια κυβέρνηση δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι και δεν έκλεψε το Δημόσιο Χρήμα στην πυρά! 


Σε ελεύθερη μετάφραση: "ελιά-ελιά και Κώτσο βασιλιά!". Κι από την άλλη, είναι και οι πΩλιτικοί τής δεξιάς που είναι τόσο αδίστακτοι, κι ως γνωστόν, ανέκαθεν ο αδίστακτος βάφτιζε τον καθαρό "γραφικό" και τον χλεύαζε ως "ανίκανο" με την κοινή γνώμη πάντα να συναινεί! Τρελή ευκαιρία να επανέλθουν στα πράγματα όσοι έκλεψαν τα δημόσια ταμεία, έφεραν τα Μνημόνια, "κολύμπησαν" στο σκάνδαλο Novartis, έφτιαξαν offshore στέλνοντας τα "νόμιμα" λεφτουδάκια τους στα εξωτερικά, χρεοκόπησαν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γονάτισαν το *Ερρίκος Ντυνάν, εν ολίγοις βρήκε το Μητσοτακέικο τήν ευκαιρία του να ξανατρουπώσει στην κλεψιά και την ρεμούλα, κι αναγάλλιασε η καρδιά του! Κάντε όσες κοινωνιολογικές αναλύσεις θέλετε! Λαός που επανεκλέγει κλέφτες, λαμόγια, ληστές τού δημοσίου χρήματος, που δεν σεβάστηκε όσους έπεσαν από τα μπαλκόνια, είναι συνένοχος! Όλα τα άλλα να 'χαμε να λέγαμε. Μιά λιμασμένη κοινωνία δώρο στην λυσσασμένη μητσοτακική συμμορία!

Κοινωνία εθισμένη στην διαφθορά και την λαμογιά. Μιά κοινωνία που ακόμα και χειμαζόμενη, αποδεικνύει ότι..άδικα προσπάθησαν να τη βγάλουν από τα μνημόνια, αφού γουστάρει με τρέλα και κορδέλα να ξαναβυθιστεί μέσα σε αυτά! Ένας πειναλέος λαός που κάποτε του πέταξαν σαν "τυράκι" στη μύτη το Χρηματιστήριο και έσπευσε να αυτοβαφτιστεί χρηματιστής! Της ψυχανωμαλίας το στερέωμα. Ξεχασιάρηδες Ελληνάρες, όσο περνούν οι μήνες θα διαπιστώνετε ότι την Μακεδονία δεν σας την πήρε κανείς, ενόσω εσείς θα χάνετε από τους κλέφτες Μητσοτάκηδες όσα με κόπο ματώσατε για να αποκτήσετε: έξοδο από τα μνημόνια, κοινωνικά επιδόματα, αύξηση τού κατώτερου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, επιδότηση ενοικίου, 120 δόσεις, δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία για όλους, 13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ, την αξιοπρέπειά σας. Απ΄τους μιζαδόρους Μητσοτάκηδες ρε φίλε! Σας περιφρονώ τα μάλα.
8 Ιουλίου το μιζοσόι θα ανοίγει σαμπάνιες "υπέρ...υγείας" τών κορόιδων!

Αλέξη, καλύτερα που πας σε εκλογές, γιατί οι δεξιοί είναι ικανοί να κάψουν άλλους 100 ανθρώπους ζωντανούς μόνο και μόνο για να σε ρίξουν.. Θα νοσταλγήσει οσονούπω αυτός ο επιπόλαιος λαός τον αέρα ελευθερίας που πρόλαβε και φύσηξε έστω και για λίγο  -έξω από τα μνημόνια- αλλά θα είναι πολύ αργά... Κι ας μην είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...!


✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

Υ.Γ Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε ψηφιστεί ως....
η τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο! 
Ελληνάρες τρέξτε άρον-άρον να τους ξαναψηφίσετε! Τα τραβάει ο κώ..οργανισμός σας αφού!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Όσο αναζητούσα στοιχεία για το "Ντυνάν" ανακάλυψα κάτι πολύ ενδιαφέρον:
Κάτω από το λινκ που παραθέτω, υπάρχει μια σειρά απο λινκ -με κόκκινο-
που αφορούν την υπόθεση, ωστόσο τα περισσότερα τα έχουν "κατεβάσει"! Τυχαίο;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όποιος από δω και μπρος, στις επόμενες εκλογές, ψηφίζει είτε ΠΑΣΟΚ 
είτε Νέα δημοκρατία, δια της ψήφου του νομιμοποιεί την κλοπή τού δημοσίου χρήματος. 
Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να πηγαίνει πλέον στην κάλπη, υποκρινόμενος 
ότι δεν ξέρει ότι τα κόμματα αυτά είναι και κλέφτες και ψεύτες» 13/08/2009 ~ Άδωνις Γεωργιάδης 
Art: Beth Conklin

Υ.Γ Στην επόμενη ανάρτηση αλήθεια "πετάμε" για Ρουμανία, γιατί τα σιχάθηκα όλα όσα ζω σ' αυτόν τον τόπο..

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

34 σχόλια:

  1. Αχ και πάλι αχ. Το θέμα δεν είναι γιατί υπάρχουν ελληναράδες που ψηφίζουν δεξιά αλλά γιατί υπάρχουν σκεπτόμενοι έλληνες που προτιμούν να βγει η δεξιά από το να καταδεχτούν να ψηφίσουν τον Αλέξη (τον γιαλατζί αριστερό όπως τον αποκαλούν). Κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέει πως στην συγκυρία που ζούμε οι ιδεολογικές καθαρότητες είναι πολυτέλεια. Αλλά μάλλον τελικά οι αυθεντικοί αριστεροί είναι αρκετά άνετοι στα οικονομικά τους για να λερωθούν βλέπε Βαρουφακής κλπ.

    Η δε δική μου ερμηνεία για το δεξιόφιλο φαινόμενο είναι ότι ο λαός είναι ηδονοβλεψίας. Γουστάρει να καμαρώνει Πατούλιδες να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να φαντασιώνεται ότι θα τρώει κι αυτός. Ακόμα χειρότερα αυτός που τον κυβερνά θέλει να είναι φίρμα. Δεν καταδέχεται τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει στις γειτονιές "ειδες είδες; τον είδες το γιο της Τασίας; Βρακί δεν είναι να βάλει στον κώλο του και τώρα έγινε διευθυντής και μας κορδώνεται.'' Ο ίδιος ο φτωχοέλληνας θέλει να γίνει κάποιος αλλά όχι ο γείτονάς του. Και ο Αλέξης δυστυχώς είναι ο κλασσικός αιώνιος φοιτητής που δεν πήγε στο Χάρβαρτ με τα λεφτουδάκια του μπαμπάκα και έπινε φραπεδάκια άκοσον άκουσον με τις λετσαρίες τους φίλους του και τώρα μας καμώνεται και τον προθυπουργό. Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΡΕΕΕΕ. Έχω μελαγχολήσει τόσο μα τόσο που το σκέφτομαι στο μέλλον να πολιτευτώ. Τους έχω μεγάλο άχτι τους νεοφιλελέδες γιατί είναι ύπουλοι και αδίστακτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (άσχετο έχω αλλάξει url στο ιστολόγιό μου γιατί μου το είχαν μπλοκάρει, ω ναι!)

      Διαγραφή
    2. Είναι οι ίδιοι πολίτες που ως τηλεθεατές σε ριάλιτι σόου, πληρώνουν λεφτά από την τσέπη τους για να ψηφίσουν υπέρ εκείνου του φτωχόπαιδου που παλεύει -με την αξία του, κι όχι με ξένες πλάτες- για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! Σχιζοφρένεια😊🙄

      Διαγραφή
  2. Άριστα δέκα. Σχολιάζω περιμένοντας στον ΟΑΕΔ.... Θα ξανάρθω Ζήκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι είμαστε ...ψυχανώμαλοι. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση!
      Αμνήμονες, αχάριστοι, προσκολλημένοι στις προλήψεις και σε όσα μας έμαθαν οι δικοί μας.
      Δεν προσπαθούμε να σκεφτούμε καν από μόνοι μας, να αποφασίσουμε για το σύνολο.
      Χαιρέκακα αποφασίζουμε να τιμωρήσουμε, με τη ψήφο μας!
      Όσο ψηφίζουν ακόμα οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, όσο ψηφίζουμε οι νεαροί (μπήκαν και οι 17αρηδες στην κούρσα ..γιατί; Ποιος είπε ότι στα 17 και στα 18 οι νέοι είναι έτοιμοι; Ακόμα οι δικοί τους τους ζουν!) δεν υπάρχει καμία ελπίδα! Απορώ κιόλας πώς κάναμε την έκπληξη την προηγούμενη φορά!
      (Στο μεταξύ με όσους συζητώ όλοι συγκλίνουμε στο ότι είμαστε ψυχανώμαλοι, μείναμε σπίτσλες με το αποτέλεσμα των εκλογών, ανησυχούμε κλπ κλπ κι ύστερα εγώ αναρωτιέμαι τελικά ποιοι ήταν αυτοί που έβγαλαν πάλι μπροστά τη δεξιά!)

      Διαγραφή
    2. 1) Οι Έλληνες έχουν υπέρ τού δέοντος προσδοκίες χωρίς να αναλύουν κάθε φορά τα δεδομένα, και ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, να τους λύσει όλα τους τα προβλήματα την επόμενη κιόλας ημέρα, αλλιώς τον αποκαθηλώνουν, χωρίς οι ίδιοι να έχουν τη θέληση να αλλάξουν οι ίδιοι την νοοτροπία τους 2) δεν συμφωνώ για τους 17ηδες. Αν μεγαλώνουν μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που οι γονείς είναι πολιτικοποιημένοι (όχι κομματικοποιημένοι) και ενημερωμένοι πολίτες, ενημερώνοντας παράλληλα και τα παιδιά τους), προφανώς και είναι σε θέση οι 17ηδες να ψηφίσουν, αλλιώς..ψηφίζουν όπως στις ευρωεκλογές: το 13% της νεολαίας που ψήφισε, ψήφισε χρυσή αυγή και το 31% νέα δημοκρατία... (καμμένες οικογένειες, καμμένα παιδιά..)

      Διαγραφή
  3. Μια λεπτή κλωστή χωρίζει την ελευθερία από την ασυδοσία. Όταν θα μπορούμε να μιλάμε για ριζοσπαστική σκέψη, όταν με παρρησία θα μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τις όποιες πολιτικές αντιλήψεις, σταθερά και όχι κατά πως φυσάει ο άνεμος, όταν στρώσουμε τον .....και γυρίσουμε την πλάτη σε πελατειακές πολιτικές της ρεμούλας....εε τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο πιο δεξιά της δεξιάς που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού σε όλη την Ευρώπη. Ίσως!
    Καλό μεσημέρι Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν συμβούν όλα όσα περιγράφεις, μάλλον θα είμαστε άλλος λαός σε άλλη χώρα!

      Διαγραφή
  4. Εδώ η κουβέντα που θα μπορούσε να ξεκινήσει είναι τεράστια και απείρως ιδεολογική.
    Ο Ελληνικός λαός δεν ψηφίζει! Καταψηφίζει! και, εγκληματικά, αδιαφορεί για το τι ακριβώς αναδεικνύει καθώς εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να "τιμωρεί".
    Φυσικά να λέμε και του στραβού το δίκιο αδέλφια:
    Ο Ελληνικός λαός, σε πείσμα Θεών και δαιμόνων, ψήφισε εκείνο το τεράστιο "ΟΧΙ" που μέσα στην επόμενη νύχτα έγινε η κωλοτούμπα του αιώνα σε "ΝΑΙ". Παρ όλα αυτά, επανέλαβε τη στήριξή του. Από εκεί και πέρα καιρός είναι να αναλάβει τις ευθύνες της και η Κυβέρνηση της ...αριστεράς, που έγινε ...κεντροαριστεράς και μετά ...κέντρου, διανθισμένη με την ακροδεξιά πατσαβούρα του Καμμένου και με μπόλικη δόση από επώνυμους ΠΑΣΟΚους της πιο αποκρουστικής του μορφής μάλιστα.
    Έτσι κάπως "εξαγνίζεται" ο Κούλης, διαλύονται οι ιδεολογικές διαφορές. Δεν γαμιέται λέει ο κοσμάκης, δεξιά-αριστερά όλοι ένα τσουβάλι και κάπως έτσι προκύπτει αυτό που ...έρχεται.
    Την καλησπέρα μου Πέτρα, καλή βδομάδα κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν συμβούν τα πράγματα με τη σειρά που τα περιγράφεις Γιάννη μου, το ΚΚΕ θα μπορούσε να συνεργαστεί -ως..γνήσια αριστερό κόμμα- με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η μόνη "προσφορά" του ως κοινοβουλευτικό κόμμα, ήταν η εξής: το ΚΚΕ ΔΕΝ ψήφισε: τις 120 δόσεις, αποτροπή μείωσης του αφορολόγητου, μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια, 13η σύνταξη, αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου, επιδόματα στέγης. Και για να μην ξεχνιόμαστε μέχρι να πεθάνουμε, το ΚΚΕ μια φορά συνέπραξε σε κυβέρνηση, και ήταν για να κυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία και τον πατέρα τού Κυριάκου Μητσοτάκη -τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη- κι από τότε περιμένει καρτερικά στη γωνία, να υποθέσω τι;; Μήπως και ξαναχρειαστεί το μητσοτακέϊκο (σε περίπτωση που δεν βγει αυτοδύναμο) να του ξαναβάλει πλάτη;.. Κοινώς είναι το τελευταίο κόμμα που δικαιούται να κατα-κρίνει.. Υ.Γ Στο δημοψήφισμα, για να μην ξεχνιόμαστε επίσης, το ΚΚΕ πρότεινε "λευκό" (στην ουσία απών όπως πάντα..) Όλα τα κόμματα κρίνονται για τις κινήσεις τους ή τις..ακινησίες τους..

      Διαγραφή
  5. Θαυμάσια η ανάρτηση αυτή. Τα λέει όλα και με το παραπάνω. Το έργο αυτό που ζούμε τώρα, το εχει ξαναδεί ξανά και ξανά η χώρα στο παρελθόν. "Καλός ο Τσιπρας, αλλά εγώ δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου κατι άλλο εκτός απο ΠΑΣΟΚ" είπε χθες μια θεία μου. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη που σκέφτεται χωρίς λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάμπως έκατσε η θεία να ενημερωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με την Νέα Δημοκρατία χρεοκόπησαν την χώρα;; Προτιμά να..κάνει ότι δεν το ξέρει και να συνεχίζει να στηρίζει τους κλέφτες!

      Διαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική των Ελλήνων. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει!
    Ξέρεις τι ξέρω νονούλι; Για εμάς τους νέους δεν γίνεται τίποτα. Για την υγεία επίσης, για την ασφάλεια επίσης. Κι όπως το βλέπω, ούτε θα γίνει.
    Αυτά είναι τα θλιβερά.
    Σε φιλώ νονούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την νεολαία έγραψα αναλυτικά τη θέση μου στο μπλογκ σου κουκλοβαφτιστηρόνιμου! Ας αναλάβει κι αυτή εδώ η νεολαία τις ευθύνες της, όπως κάθε άλλη νεολαία σε κάθε άλλη εποχή. Όταν το 44% τής νεολαίας που έφτασε στην κάλπη, ψήφισε χρυσή αυγή και νέα δημοκρατία, ε, έχει κι εκείνη ευθύνη. Όλοι κρινόμαστε, ο καθείς από το μετερίζι του, και φυσικά, με το μερίδιο που του αναλογεί..

      Διαγραφή
  7. Αυτοί είμαστε. Ένα βήμα εμπρός, δέκα πίσω. Το μόνο που με στενοχωρεί, είναι πως ποτέ δεν θα δικαιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποτε τα σκατώνουν οι δεξιοί, θα λένε το γνωστό "δε φταίμε εμείς, έτσι τα βρήκαμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "σκάτωμα" θα είναι η πιο soft "εξέλιξη"..
      Η κοινωνία θα αναστενάξει, αλλά εγώ θα χαίρομαι
      -έστω κι αν είμαι μέρος τής κοινωνίας- γιατί σε
      ΑΥΤΗΝ την κοινωνία, μόνο να αναστενάζει της αξίζει..

      Διαγραφή
  8. Θα έπρεπε τα λεξικά, εδώ και πολλά χρόνια, να δίνουν για τη λέξη ψηφίζω:
    ως πρώτη σημασία τα: τιμωρώ, αποδοκιμάζω, καταδικάζω.
    ως δεύτερη σημασία: ανακαλώ
    ως τρίτη σημασία: επιλέγω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε τα λεξικά, εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι να τα ανοίγουν, παράλληλα με το ότι θα έπρεπε απλά να άνοιγαν τα στραβομάτια τους και να ενημερώνονταν για το ποιος προκάλεσε τί, σ' αυτόν εδώ τον τόπο, αλλά η κοινωνία επιλέγει σταθερά, να αρνείται την πραγματικότητα. Πρόβλημά της!

      Διαγραφή
  9. Θαυμάσια αυτή η ανάρτηση και πρέπει να μας κάνει όλους να σκεφτούμε και να εντρυφήσουμε στον εαυτό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι όλη η κοινωνία είναι μες στην...εντρύφηση τής αδιαφορίας
      και της άγνοιας, είναι το μόνο που κατάφερε να..εντρυφήσει...

      Διαγραφή
  10. Εδώ και πενηντα χρονια εχουμε φαει στην μαπα Πετρίνα μου τους καθε λογης πολιτικάντηδες..που όλοι ..μα όλοι θελουνε το καλό της πατριδας μας και που μεχρι τωρα δεν το εχουμε δει αγαπη μου..εχουμε απηυδήσει πια δεν παει αλλο .. και πάλι ξανα μια απο τα ιδια..οικογενειακες υποθεσεις η πολιτική..καποιες ελπίδες εγιναν απλα πυροτεχνηματα...που εσβυσαν.
    Μια ζωή ο έλληνας ειναι δούνε και λαβείν...καμια σκεψη για ανθρώπινες αξιες και φιλοτιμα...τι κριμα ομως ...ζουμε σε ενα πανεμορφο τοπο και θα μπορούσε να ειναι παραδειγμα και η ποιότητα ζωης εδω...Πετρινα μου..ειμαι πολύ θυμωμενη με ολα..και δυστηχως δεν βλέπω φως..!!!!
    Την αγαπη μου παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κάθε εποχή -σε σχέση με την πολιτική κατάσταση τής χώρας-
      είναι διαφορετική, Σμαράγδι μου, άρα δεν καλείται κάθε φορά
      ο λαός να κρίνει τις ίδιες καταστάσεις. Μια ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ είναι
      μεν, καταγεγραμμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά όποτε συμβαίνει,
      ο λαός οφείλει να δείχνει ωριμότητα, και να αναζητά τις ευθύνες
      στα πρόσωπα που τον χρεοκόπησαν, κι όχι για ευκολία να αναμασά
      την καραμέλα "έλα μωρέ, όλοι το ίδιο είναι" για να..ξεμπερδεύει!
      Επίσης, δεν συμβαίνει συχνά να ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ από μνημόνια! Απλά,
      αυτός εδώ ο ραγιάς λαός, προτιμά πάντα τους..άλλους! Λίγοι
      αλήθεια, ήταν με το μέρος τών Τούρκων επί τουρκοκρατίας, και
      λίγοι με το μέρος τών Γερμανών επί γερμανικής κατοχής;; ΟΧΙ.
      Ακόμα και σήμερα που σου γράφω, κάποιοι είναι με τους Τούρκους
      απέναντι! Ίδια πουλημένη κοινωνία, δεν πα' να περνούν οι αιώνες..

      Διαγραφή
    2. ειναι αληθεια οτι και εμεις δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνών εχουμε τις κυβερνησεις που μας αξιζουν γιατι εμεις τους βαζουμε εκει που ειναι Πετρίνα μου θα ανοιξουν τα μυαλα μας καποτε αραγε;..ξεχναμε ευκολα γ.μ.τ. μου...

      Διαγραφή
    3. Όπως λέει κι ο δημοσιογράφος Στρατάκης -που τον εκτιμώ ιδιαίτερα-
      "οι πολίτες ψηφίζουμε καθημερινά με τις πράξεις μας". Τόσο απλά..

      Διαγραφή
  11. Τα σιχάθηκα και εγώ όλα όσα ζω και σκέτη απελπισία η κατάσταση!! Ο λαός δεν ξέρω πώς ψηφίζει, απορώ ακόμη που υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τον αναλύσουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!! Τελεία και παύλα
    Καλόν ύπνο Πετράδι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "καλόν ύπνο" θα το αφιερώσω με "αγάπη" σε έναν κοιμισμένο λαό...

      Διαγραφή
  12. Από μικρή άκουγα τα ίδια και τα ίδια κσι τώρα που μεγάλωσα κι έγινα γιαγιά πια, τα ίδια ακούω.
    Μόνο υποσχέσεις.
    Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το διαμάντι της Μεσογείου και υπόδειγμα Δημοκρατίας και ήθους.
    Ξεφύγαμε πολύ.
    Υπάρχει ελπίδα γυρισμού;
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια,
      είναι οι κάτοικοί της, κι ο καθένας μας
      οφείλει να έχει την ευθύνη τών πράξεών του
      ή της..απραξίας του! Κανείς άμοιρος ευθυνών.

      Διαγραφή
  13. Γεια σου, Πέτρα, με τα ωραία κείμενά σου!!!
    Δε σώζεται με τίποτα τούτη η χώρα...Ένας λαός με το "σύνδρομο της Στοκχόλμης" (το θύμα αγαπά το θύτη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ειδικά άμα ο θύτης είναι το κωλομητσοτακέικο!
      Όσο και να πεις, δεν μπορεί αυτός ο κούφιος λαός
      να μην τον αγαπά! Να 'μαστε και "λογικοί", Γιάννη!😁

      Διαγραφή
  14. Τι να πω εγώ τώρα; Τίποτα. Θα βουβαθώ και θα μετράω αντίστροφα μήπως και μέχρι να φτάσω στο ένα γίνει το θαύμα και αλλάξω χώρα (;) Έχω αποφασίσει πολλές φορές να είμαι καλός άνθρωπος αλλά τώρα πια δεν γίνεται. Με έχει γραπώσει ένα ατσάλινο χέρι από το λαιμό και μου σφίγγει το λαρύγγι. Και εκείνο που μου μένει σαν αηδιαστική γεύση στα χείλη είναι η μικρή ιστορία του μυρμηγκιού μέσα στο γαλάζιο φόντο.
    Δεν παλεύεται η κατάσταση Πέτρα μου. Θα φάμε πάλι σκ...τα δυστυχώς. Μήπως να βγαίναμε στα βουνά και να οργανώναμε ένα αντάρτικο ενάντια στους βολεμένους αστούς και μικροαστούς αυτής της χώρας;
    Έβγαλες από μέσα μου την "ιερή" μου αγανάκτηση.
    Να είσαι καλά και χαίρομαι πολύ που ακούγονται και κάποιες φωνές σαν τη δική σου Πέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το μυρμήγκι μέσα σε..γαλάζιο φόντο,
      να το εκλάβω ως σαφές υπονοούμενο;;😁😂😜
      Ντουγρού στο να γίνει ο ουρανός..πιο γαλανός.
      Και μετά θα δείτε τί εστί βερίκοκο! Γουστάρω!

      Διαγραφή
  15. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ που διαπιστώνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων είναι "άριστοι"...στα λόγια βέβαια, γιατί στα έργα τα βλέπουμε καθημερινά να μην τα λέω πάλι!

    Χαίρομαι που δεν έχουν ανάγκη από κανένα επίδομα και επιθυμούν να κοπούν και από τους "τεμπέληδες" για να μην τους "πληρώνουν"...το ότι θα πληρώνουν βέβαια τους ισχυρούς δεν τους ενοχλεί!
    Άλλο αυτό!

    Χαίρομαι που ο άλλος, που είναι χρόνια στο εξωτερικό, θα πληρώσει κατά ομολογία του ένα σωρό λεφτά για να έρθει να ψηφίσει και να διώξει τον Τσίπρα...αυτός βέβαια εκεί στα εξωτερικά σίγουρα παίρνει όσα επιδόματα του δίνουν, αλλά αυτός τα δικαιούται! Μόνο οι φτωχότεροι Έλληνες δεν δικαιούνται τίποτα!

    Χαίρομαι που οι περισσότεροι Έλληνες είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και θα διεκδικήσουν επιτέλους τα δικαιώματά τους, που καταπάτησε ο Τσίπρας με ελέγχους και άλλα τέτοια τριτοκοσμικά!

    Δεν χαίρομαι που ο Έλληνας είναι τελείως λωτοφάγος και ξεχνά!
    Κι όλα δείχνουν ότι έχει ξεχάσει τα βασικά...γατί αν δεν είναι τίποτα από όσα έγραψα παραπάνω και άλλα που δεν έγραψα, τότε απλά είναι ο χαζούλης που βάζει πλάτη για άλλη μια φορά για τα συμφέροντα των ισχυρών!
    Ίσως βέβαια έτσι ο κάθε μικρομεσαιοκακόμοιρος φαντασιώνεται ότι ανήκει κάπου αλλού και δεν υποψιάζεται καν τι "πόρτα θα φάει" αφού εκεί όλα είναι πριβέ, και μόνο για την οικογένεια και τους φίλους της...
    Βαθιά νυχτωμένος ο έρμος, αλλά θα πάρει στον μικρομεσαιοκατακακόμοιρο λαιμό του κι όλους εμάς!

    Εύχομαι λοιπόν, αυτός ο συγκεκριμένος να μην έχει ποτέ ανάγκη κάποιο επίδομα γιατί θα λάβει το τρίτο το ανύπαρκτο με το κόμμα που θα ψηφίσει και όταν θα καταλάβει το λάθος του δε θα έχει ούτε δωρεάν υγεία, ούτε τίποτα!
    Μόνο μια φαντασίωση θα του μείνει....ότι τάχα είναι ανώτερος των άλλων!
    Ε αυτό γιατρειά δεν παίρνει!

    Πολλά πολλά συγχαρητήρια για την ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά..
      αμέσως ΜΕΤΑ την κάλπη.. Αλλά ποτέ πριν...😡

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.