Τρίτη 14 Μαΐου 2024

✿ Κωδικός: άμα αργήσω, φάε...

                                                                     Μια ιδέα ~ Μια έμπνευση  

Αμυγδαλιά, βροχή, κρυστάλλινη κούπα
Ξύπνησε η Χαρχάλω χαράματα, ανέβηκε στη ζυγαριά νηστική, έριξε μια μούντζα στη ζυγαριά, η ζυγαριά ανταπέδωσε στο καπάκι, αυτό γινόταν κάθε πρωί. Ότι έχει το προνόμιο η Χαρχάλω να μουντζώνει.. να το ξεχάσει!

Η δεύτερη πράξη τού δράματος παίχτηκε στην κουζίνα, όπου η Χαρχάλω με μνήμη χρυσόψαρου, ξέχασε τί σκατά είχε δείξει η ζυγαριά (φταις μωρή, μονολογούσε), έφτιαξε τον γαλλικό καφέ της -τρομάρα της- κι άπλωσε στο τραπέζι κι ένα -γαλλικό πάντα- πρωινό, που είχε και στο χωριό της -not-

Λύσσαξε πρωί πρωί με δυο κρουασάν βουτύρου, μια κρέπα με σοκολάτα και μπανάνα, κι ένα Croque Monsieur (ψημένο ψωμί, ζαμπόν, τυρί, μπεσαμέλ, για τους υποανάπτυκτουςCroque Madame έτρωγε μόνο σ/κ

Ο Δεκέμβρης έδειχνε τα νύχια του, κι η Χαρχάλω ντυμένη ωσάν κρεμμύδι, μπήκε στο αυτοκίνητο τηλεφωνώντας στην κολλητή της την Παρδάλω: -"Καλημέρα κι άμα αργήσω, φάε!" -"Ναι, γιατί εσύ θα είσαι νηστική να υποθέσω! Όπα, όπα, τί είπες τώρα;; Το συνθηματικό μας; Την τελευταία φορά που το είχα ακούσει αυτό, είχες πάει στο Θιβέτ!" -"Τώρα πάντως πάω στη Θήβα στο σπίτι μου στο βουνό, αν εξαφανιστώ, ξέρεις εσύ, ε;" -"Αν είναι να 'σουν πιο ασφαλής στο Θιβέτ απ' ό,τι στη Θήβα, να το βράσω για!"
Μια ώρα μετά, η Χαρχάλω χαρχάλευε την κλειδαριά τού μικρού σπιτιού στο βουνό. Οργανωμένη ως τα μπούνια, είχε περάσει πρώτα μια βόλτα από τον κολλητό τού ναζιστοάδωνι, τον Μασούτη (η εκπομπή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος).. κι είχε καταφτάσει εδώ με του πουλιού το γάλα. 

Η ζυγαριά είχε μείνει στο σπίτι στην πόλη, γιατί αρκετά τής τα είχε μαζεμένα (τα κιλά). Φαγητά για έναν λόχο, τσεκ. Ξύλα για το τζάκι, τσεκ. Πιζζζζάμες με αρκουδάκια, τσεκ. Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τσεκ. Φωτάκια για το δέντρο.. φωτάκια για το δέντρο;; Ωχ, στην αποθήκη θα 'ναι γαμώτο, που γίνεται τής μουρλής! Και έξω της μουρλής γινόταν: χιόνιζε!

Να δεις που πρώτα θα αλλάξει η χρονιά, και μετά θα βρω τα φωτάκια, την τύχη μου μέσα για αποθήκη! Το χαλασμένο σίδερο ατμού, η monopoly, τα κιάλια τής μαμάς, ένα κουτσό κομοδίνο, ένα πτώμα... ένα... πτώμα;;; ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ;;; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! -"Σκάσε μωρή χαρχάλω!" -"Ποιός είσαι, ποιός είσαι, ποιός είσαι εσύ που ξέρεις το όνομά μου;!;!;!" -"Το όνομά σου;;; Πες μου ότι σε λένε όντως Χαρχάλω!" -"Κι εσύ πες μου ότι είσαι όντως δολοφόνος κι έχεις κρύψει ένα πτώμα στην αποθήκη μου!" -"Ναι, δεν σε περιμέναμε κυρά-Χαρχάλω να σε υποδεχτούμε με δόξες και τιμές!" 

-"Και τί θα γίνει τώρα ρε..." -"Μπάμπης, χάρηκα!" -"Χαρχάλω, χέστηκα!" -"Καλά, δώσε μου τώρα το κινητό σου και βούλωστο μέχρι να σκεφτώ τί θα σε κάνω!" -"Μπάμπη, δε θα 'χουμε καλά ξεμπερδέματα!" -"Αυτό είχε πει και το πτώμα από δω, κι είδες την κατάληξη!" -"Ρε, άκου με που σου λέω. Αν αρχίσει να με ψάχνει η Παρδάλω..." -"Η ποιά; ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Τρελός παπάς σάς βάφτισε!" -"Εγώ πάντως μίλησα! Δωσ' μου ένα τσιγάρο. Δωσ' μου και φωτιά. Θεέ μου θα σε πάρω στην καυτή την αμμουδιά.. Όχι, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο.." -"Ξημερώνει κι εσύ δε λες να το βουλώσεις, κι όπου να 'ναι θα αρχίσει να βρωμάει κι ο κυρ-πτώμας από δω.. Άσε που η μουρλοπαρδάλω σου δε λέει να σταματήσει τα τηλέφωνα και τα μηνύματα"

-"Προσοχή, προσοχή! Σας ενημερώνουμε ότι το σπίτι είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς και καλά θα κάνετε να παραδοθείτε ήσυχα" -"Πάνω που βρήκα τα γαμημένα τα φωτάκια!" -"Κι εγώ πάνω που ετοιμαζόμουν να σου τα τυλίξω γύρω από τον τροφαντό σου λαιμό!" -"Στο είπα, δε θα 'χεις καλά ξεμπερδέματα" -"Να πας στο διάολο μωρή σαλούφα!" -"Να φας σκατά!"

Λεβάντα, κούπα τού καφέ
*•˛˛•*✰♡*•˛❤ ✰ ❤ ✰  ❤  ˛•*✰*•˛˛•*✰

Η συμμετοχή μου στις ιστορίες Μυστηρίου που εμπνεύστηκε ο φίλος Γιάννης τού Ηδύποτον
Foto: Pinterest ~ Κεντρική Ιδέα Πλοκής
Το παλιό οικογενειακό σπίτι στο ορεινό χωριό, έχει την αγάπη σας αλλά περιμένει και τη φροντίδα σας. Η κατάστασή του είναι κακή 
και εσείς σχεδιάζετε να το ανακαινίσετε. Βρίσκεστε ήδη εκεί αλλά ένα αναπάντεχο πρόβλημα καθιστά άμεσα αναγκαία την επίλυσή του. 
Ο μοναδικός / μοναδική, από τη γειτονική κωμόπολη, που θα ανέβει στο σπιτικό προκαλεί πραγματικό σοκ με την άφιξή του / της. 
Ίσως να μη περιμένατε ποτέ να βρεθεί απέναντί σας. Η ξαφνική χιονοθύελλα έχει τα δικά της σχέδια και θα σάς αναγκάσει 
να μείνετε εκεί, στον ίδιο κλειστό χώρο μέχρι να απεγκλωβιστείτε. Η νύχτα και το παρελθόν έρχεται ξανά. Τι μπορεί άραγε να κουβαλάει 
αυτό το πρόσωπο; Είχατε ποτέ σχέση μαζί του; ή μήπως προκύπτει μια έμμεση σχέση μαζί του; Τι μπορεί να φέρει; Τι μπορεί να αλλάξει; 
Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη;
Προϊόν Πνευματικής Ιδιοκτησίας Απαγορεύεται Ρητά Η Αντιγραφή Και Η Αναδημοσίευση

...........οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

✿ Ανάσταση (;)

Ανάσταση Με Την Ευωδιά Ενός Ρόδου


Ανάσταση Χριστού

Ανάσταση κι αγάπη λαμπερή
κάθε καμπάνα χαρωπά σημαίνει
και ξημερώνει μέρα και φορεί
στολή μ’ αστέρια κ’ άνθια κεντημένη
και μέσα στην καρδιά μου μυστικά
νιώθω να ξημερώνει μια ημέρα
με κάλλη πλέον μαγικά
απ’ όσα είναι στη γη και στον αιθέρα

ο Χριστός φυλακή με δυο παιδιά

Η ευωδιά ενός ρόδου
μες στη νύχτα που τρέμει
ο κραδασμός τών άστρων
σμιλεύει τη γη
παιδιά παίζουν
με μεγάλα σμαραγδένια μάτια
παράθυρα ανοίγουν μέσα μας
κι αναδύονται χιλιάδες πεταλούδες

Ανάσταση Χριστού
♡*•˛❤˛•*✰*•˛˛•*✰✰*•˛❤˛•*

Art: Pinterest ~ Art (στο κέντρο): Γιώργος Γαβριήλ ~ Ποίηση: Κωστής Παλαμάς ~ Σταύρος Μίχας

Ανοιχτά σχόλια εδώ με το καλάθι τού νονού!
 

 Χρόνια Πολλά Με Υγεία 


...........οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

✿ Καλάθι τού Νονού vs Καλάθι τού Πάσχα"...

"Το καλάθι τού νονού"


Αυγά πασχαλινά διακόσμηση

"Το καλάθι τού νονού" είναι ένα καλάθι για νονούς. Δλδ άμα είσαι νονός, πας ντουγρού στο διάδρομο με τα είδη Νονού. Όπερ σημαίνει ότι βρίσκεσαι μπροστά σε συγκεκριμένα προϊόντα, με συγκεκριμένες λαμπάδες, συγκεκριμένες κούκλες και φιγούρες δράσης (!) συγκεκριμένα σοκολατένια αυγά και εντελώς μα εντελώς συγκεκριμένα λούτρινα ζωάκια.

Κι είσαι τώρα εσύ καρφωμένος εδώ και ώρα στον ίδιο διάδρομο τού σούπερ μάρκετ, πού είναι τα μαράτα; ε, ακριβώς απέναντι!, και στέκεσαι αποβλακωμένα όσο κι ευλαβικά, παλεύοντας ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό, αναρωτώμενος "τώρα από δω να αγοράσω τα δώρα του ο κερατάς;"

Αίφνης αντιλαμβάνεσαι μια βαβούρα μέσα στο σ/μ γιατί έχει μπουκάρει ποιός λες εσύ; Μπίνγκο, ο Άδωνις μαζί με 56 ξεπουλημένες τηλεοπτικές κάμερες και πάει φουριόζος στα μαράτα για να διαφημίσει το καλάθι τού Πάσχα! Αίφνης όμως ξανά, εσύ από ένας ήσυχος όσο και νομοταγής νονός

Αθάνατη ελληνική τηλεόραση...
Τα Χριστούγεννα "μόνος στο σπίτι",
το Πάσχα "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ"...

αυγά πασχαλινά κούπα με καφέ
κανονίστε στο τέλος να τα κάνουμε αχταρμά: 
"Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ μόνος στο σπίτι"

..χάνεις κάθε ίχνος αποβλάκωσης όσο και ευλαβικότητας γιατί μόλις χθες έβλεπες το γνωστό αυτό τομάρι σε δημόσιο βήμα, να χλευάζει γιατρούς και νοσοκόμους επειδή πήγαν εκεί που μιλούσε το γνωστό αυτό λαμόγιο να διαμαρτυρηθούν για το χαντάκωμα τής δημόσιας υγείας και σε μερικά..

δευτερόλεπτα θυμάσαι όσα είχε το θράσος να ξεστομίσει με έπαρση από μικροφώνου, το γνωστό αυτό ναζίδι! Τί ασήμαντα ανθρωπάκια τούς είπε, τί ότι φωνάζετε σαν κάφροι, τί ότι είστε μια χούφτα και δεν εκπροσωπείτε κανέναν στην Ελλάδα, τί ότι αντί να φωνάζετε, κάντε και καμιά δουλειά!!!

Ποιός είδε τον νομοταγή νονό και δεν τον φοβήθηκε! Σου γυρνάει το μυαλό ανάποδα και ξεχνάς και τις άγιες ημέρες και το βαφτιστηρόνι σου, κι αρχίζεις να λούζεις με κοσμητικά και λούτρινα τον "υπουργό" "υγείας", αλλά.. αίφνης τρίτη και φαρμακερή, για πότε σε κυκλώνει η εκατονταμελής φρουρά του, για πότε εμφανίζονται οι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι, για πότε σε κλείνουν στην κλούβα, για πότε βρίσκεσαι πίσω από τα κάγκελα, δεν προλαβαίνεις να βγάλεις κιχ! Είναι Μ.Σάββατο, εσύ περνάς το άγιον Πάσχα στης φυλακής τα σίδερα που 'ναι για τους αθώους, ενώ την ίδια ώρα στην άλλη άκρη τής πόλης, το βαφτιστήρι που σε περίμενε ματαίως  εσένα και το "καλάθι" σου, μονολογεί: μια ζωή μαλάκας αυτός ο νονός

πασχαλινό φλιτζάνι για καφέ

*•˛˛•*✰♡*•˛❤ ✰ ✰  ✰ ✰ ˛•*✰*•˛˛•*✰

Foto: Pinterest

...........οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.