Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

✿ Καλάθι τού Νονού vs Καλάθι τού Πάσχα"...

"Το καλάθι τού νονού"


Αυγά πασχαλινά διακόσμηση

"Το καλάθι τού νονού" είναι ένα καλάθι για νονούς. Δλδ άμα είσαι νονός, πας ντουγρού στο διάδρομο με τα είδη Νονού. Όπερ σημαίνει ότι βρίσκεσαι μπροστά σε συγκεκριμένα προϊόντα, με συγκεκριμένες λαμπάδες, συγκεκριμένες κούκλες και φιγούρες δράσης (!) συγκεκριμένα σοκολατένια αυγά και εντελώς μα εντελώς συγκεκριμένα λούτρινα ζωάκια.

Κι είσαι τώρα εσύ καρφωμένος εδώ και ώρα στον ίδιο διάδρομο τού σούπερ μάρκετ, πού είναι τα μαράτα; ε, ακριβώς απέναντι!, και στέκεσαι αποβλακωμένα όσο κι ευλαβικά, παλεύοντας ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό, αναρωτώμενος "τώρα από δω να αγοράσω τα δώρα του ο κερατάς;"

Αίφνης αντιλαμβάνεσαι μια βαβούρα μέσα στο σ/μ γιατί έχει μπουκάρει ποιός λες εσύ; Μπίνγκο, ο Άδωνις μαζί με 56 ξεπουλημένες τηλεοπτικές κάμερες και πάει φουριόζος στα μαράτα για να διαφημίσει το καλάθι τού Πάσχα! Αίφνης όμως ξανά, εσύ από ένας ήσυχος όσο και νομοταγής νονός

Αθάνατη ελληνική τηλεόραση...
Τα Χριστούγεννα "μόνος στο σπίτι",
το Πάσχα "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ"...

αυγά πασχαλινά κούπα με καφέ
κανονίστε στο τέλος να τα κάνουμε αχταρμά: 
"Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ μόνος στο σπίτι"

..χάνεις κάθε ίχνος αποβλάκωσης όσο και ευλαβικότητας γιατί μόλις χθες έβλεπες το γνωστό αυτό τομάρι σε δημόσιο βήμα, να χλευάζει γιατρούς και νοσοκόμους επειδή πήγαν εκεί που μιλούσε το γνωστό αυτό λαμόγιο να διαμαρτυρηθούν για το χαντάκωμα τής δημόσιας υγείας και σε μερικά..

δευτερόλεπτα θυμάσαι όσα είχε το θράσος να ξεστομίσει με έπαρση από μικροφώνου, το γνωστό αυτό ναζίδι! Τί ασήμαντα ανθρωπάκια τούς είπε, τί ότι φωνάζετε σαν κάφροι, τί ότι είστε μια χούφτα και δεν εκπροσωπείτε κανέναν στην Ελλάδα, τί ότι αντί να φωνάζετε, κάντε και καμιά δουλειά!!!

Ποιός είδε τον νομοταγή νονό και δεν τον φοβήθηκε! Σου γυρνάει το μυαλό ανάποδα και ξεχνάς και τις άγιες ημέρες και το βαφτιστηρόνι σου, κι αρχίζεις να λούζεις με κοσμητικά και λούτρινα τον "υπουργό" "υγείας", αλλά.. αίφνης τρίτη και φαρμακερή, για πότε σε κυκλώνει η εκατονταμελής φρουρά του, για πότε εμφανίζονται οι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι, για πότε σε κλείνουν στην κλούβα, για πότε βρίσκεσαι πίσω από τα κάγκελα, δεν προλαβαίνεις να βγάλεις κιχ! Είναι Μ.Σάββατο, εσύ περνάς το άγιον Πάσχα στης φυλακής τα σίδερα που 'ναι για τους αθώους, ενώ την ίδια ώρα στην άλλη άκρη τής πόλης, το βαφτιστήρι που σε περίμενε ματαίως, εσένα και το "καλάθι" σου, ψιθυρίζει "μιά ζωή μαλάκας αυτός ο νονός"

πασχαλινό φλιτζάνι για καφέ
*•˛˛•*✰♡*•˛❤ ✰ ✰  ✰ ✰ ˛•*✰*•˛˛•*✰

Foto: Pinterest

...........οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.