Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣE ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ...



«Μην ξεγελιέστε από τα γκρίζα μαλλιά, τα ρούχα και τις συζητήσεις για την οικονομία. Μεγαλώνουμε, φεύγουμε απ' το σπίτι, φτιάχνουμε τις δικές μας οικογένειες, η ζωή απλώνει στρώματα λήθης πάνω στα παιδικά μας χρόνια, αλλά ό,τι ζήσαμε ως παιδιά, οι βασικές μας ανασφάλειες, οι πρωταρχικοί μας φόβοι, και όλες οι πληγές, απλώς μεγαλώνουν μαζί μας. Γινόμαστε ό,τι χάσαμε. Ψηλώνουμε, ασπρίζουμε, γερνάμε, αλλά στην ουσία είμαστε πάντα κάτι παιδιά, που τρέχουν πάνω-κάτω σε μια αλάνα προσπαθώντας απεγνωσμένα 
να χωρέσουν στη ζωή». Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Ηθοποιός-Σκηνοθέτης.

Σε ένα άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνομι-κούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, “για παιδιά”. Κάποιες αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη; Αυτό που έχει συμβεί στην πόλη της Αθήνας πάντως, για δεύτερη συνεχή σεζόν, είναι μια θεατρική παράσταση, που έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά κι έχει προκαλέσει το αδιαχώρητο. Δικαίως. Ένας είναι ο υπαίτιος: Ο Πουπουλένιος. Του Martin Mc Donagh. Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Κων/νος Μαρκουλάκης, ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με έναν υπέροχο Νίκο Κουρή, τον αναμε-νόμενα καταπληκτικό Γιώργο Πυρπασόπουλο, τον συμπαθή Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.

Τι συνέβη σ' όλους μας, όταν ήμασταν παιδιά; Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ, με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρ-χουν, εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Με την κωμωδία να παρεισφρύει στο δράμα κι αντιστρόφως, ο θεατής δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, παρά να μείνει για 2 ώρες καρφωμένος στη θέση του.

Έτσι, καρφωμένη έμεινα κι εγώ, για περίπου δυο ώρες, με την ευνοϊκή συγκυρία να βρί-σκομαι στην δεύτερη θέση, τόσο κοντά στη σκηνή, που ακούγονταν ακόμα και οι ανάσες.
Κι επειδή, εκείνη η κριτική/παρουσίαση του έργου, που διάλεξα να σας παρουσιάσω, με καλύπτει απόλυτα, δεν θα σας κουράσω με περιττά λόγια, παρά μόνο με μια παράκληση: όποιος βρίσκεται σ' αυτήν την πόλη κι αγαπά το καλό θέατρο, μη χάσει τον Πουπουλένιο.


Φυσικά και δεν ταιριάζουν οι εικόνες με τα θέματα που καταπιάνομαι σήμερα, αλλά είναι στα πλαίσια "των ημερών", σε εκείνα τα πλαίσια που...υποσχέθηκα σε μένα και σε σας, να μην μιλήσω για πολιτική και επικαιρότητα. Αλλά σήμερα, μου είναι αδύνατον να μην...ξε- προβοδίσω με τον δικό μου τρόπο, έναν πρόεδρο της "δημοκρατίας", που μας αποχαιρετά. 
Δεν είναι τυχαίο στη λέξη πρόεδρος το "π" με μικρό γράμμα. Κι ούτε είναι τυχαία τα εισα- γωγικά στην λέξη "δημοκρατία". Σε έναν πρόεδρο που...έλαμψε δια της απουσίας του,
σε μια δημοκρατία που είναι δικτατορία, αυτό μας έλειπε δα, να βάζουμε και κεφαλαία!
Σε κάποιον που βολεύτηκε με τον τίτλο του και που ποτέ, τίποτα δεν τον ταρακούνησε τόσο, που να ανοίξει έστω και μια φορά το στόμα του και να πει ένα "φτάνει πια", ο μόνος αποχαιρετισμός που του πρέπει, είναι, όχι μόνο να ξεχάσουμε ότι πέρασε -και αυτός- από τη ζωή μας, αλλά, να παρακαλάμε να μην τον θυμόμαστε, για να μην μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, έτσι όπως αναμένεται να μας ανεβαίνει κι αν εκλεγεί ο "μιλημένος" κος Δήμας!

Σε "μιλημένους" διακοσμητικούς προέδρους, που η χρησιμότητα τους είναι παρόμοια με ενός σπασμένου τραπεζιού στη γωνία ενός δωματίου, δεν υπάρχουν και πολλά να πεις. Αφού ο απερχόμενος δεν χαμπάριασε Χριστό, όσα σκάνδαλα κι αν έσκασαν με αυτήν την κυβέρνηση, αφού δεν ίδρωσε το πουπουλένιο του μαξιλάρι, με όσα δράματα και αν παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε τόσα σπίτια, αφού δεν τον συγκίνησαν ούτε οι τόσες αυτοκτονίες, ούτε καν οι...εν δυνάμει αυτοκτονίες νέων παιδιών, ας πάει 
κι ας μην γυρίσει! Η υστεροφημία του τον ενδιέφερε μόνο για τα "μιλημένα" επίσης, βιβλία της Ιστορίας. Τι κρίμα, που έστω και την ύστατη στιγμή, δεν άνοιξε το "μιλημένο" στόμα του, να αρθρώσει ένα "όχι". Τελικά δεν κάνουν μόνο οι πράξεις τις δικτατορίες, τις κάνουν και...οι απραξίες... Κυρίως αυτές. Όχι "κύριε" απερχόμενε, δεν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Αυτός είναι χάρισμα σου, στα πουπουλένια στρώματα που επέλεξες να κοιμάσαι τα τελευταία 10 χρόνια κι ας καιγόταν γύρω σου το πελεκούδι! Τόσο λίγος! Όποιος έχει το "βίτσιο" της επικαιρότητας, ας διαβάσει αυτό το λινκ. Οι υπόλοιποι, τραγουδάκι γιορτινό!
............................................... Foto  .............................................
Αλήθεια, κάτω από το δέντρο...
εσύ τι περιμένεις να βρεις; Πάτα κλικ εδώ!
 ❤¸¸.•*¨*•♫ ......................................................................................❤¸¸.•*¨*•

66 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέτρα μου!!! Τα γεγονότα τα βρίσκουμε πάντα μπροστά μας όσο και να θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις.. κι εσύ τις παραστάσεις τις άλλαξες και κυριολεκτικά!!! Έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου από το νέο έτος να έρθω πιο κοντά στα θεατρικά δρώμενα της πόλης. Ο Μαρκουλάκης βέβαια με μπερδεύει σαν πρόσωπο (κυρίως για τις πολιτικές ακροβασίες του..) αλλά αντικειμενικά το ταλέντο του περισσεύει! :))
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τις πολιτικές ακροβασίες του Μαρκουλάκη Χριστίνα μου, αλλά όπως λες κι εσύ, αντικειμενικά το ταλέντο τού κάθε ηθοποιού είναι αυτό που μετράει!

      Διαγραφή
  2. Δεν το έχω δει και θα ήθελα να το δω γιατί έχω ακούσει πολλά καλά λόγια!
    Ελπίζω να τα καταφέρω να το χωρέσω κάπου!
    Πολλά φιλιά πετρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το δεις, μπορούμε να ανταλλάξουμε και απόψεις. Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα αδυναμια μου!
    Εμενα με ξερεις οτι εχω να το πω το λεω. Δεν ειχα ακουσει τιποτα για τον πουπουλενιο μεχρι στιγμης. Χαρηκα ομως που το πληροφορηθηκα απο σενα και τοσο ωραια μαλιστα παρουσιαση.
    Ο Μαρκουλακης δεν ειναι απο τους αγαπημενους μου βεβαια αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια. Αν κατι ειναι καλο ειναι. Βεβαια δε ξερω αν ειναι οντως καλο αλλα διαβαζοντας την αναρτηση μου εβγαλε κατι πολυ αξιολογο.

    Φιλακια πολλα! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παράσταση δεν είναι μόνο ο Μαρκουλάκης. Εκείνος απλά διεκδικεί το ένα τέταρτο σε αυτό το έργο, όπου πρωταγωνιστές είναι και οι τέσσερις ηθοποιοί.

      Διαγραφή
  4. Είναι πολύ ωραίο κανείς να ενημερώνεται για τα καλά έργα
    ώστε να μην τρώει στη μάπα 2ωρες βλακείες
    που βγαίνοντας έξω τις έχει ήδη ξεχάσει
    γιατί δεν είχαν να πουν τίποτα.
    Ένα δεν κατάλαβα... πόσο παραμύθι είναι;
    αλλά θα το ψάξω, όχι για μένα,
    γιατί άνετα μπορώ να δω παραμύθια όμορφα
    απλά για την παρέα που θα διαλέξω να πάω να το δω μαζί της.
    Όσο για τον πουπουλένιο πρόεδρο!!!
    εύχομαι κάποια στιγμή ο τόπος αυτός
    να πάψει να πληρώνει τόσο ακριβά τα πουπουλένια όνειρα ενός προέδρου χωρίς λόγο, χωρίς πυγμή, χωρίς ρόλο....
    Πουπουλένια φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο παραμύθι δεν είναι Φλώρα. Έχει αλήθειες που σπάνε κόκαλα και ειδικά για τα παιδικά χρόνια του καθενός από εμάς σε αυτόν τον κόσμο. Ο οποίος κόσμος, πρέπει να πάψει πρώτα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε λαμόγια και μετά θα πάρει χαμπάρι τι εστί "πρόεδρος" "δημοκρατίας", δηλαδή μια τρύπα στο νερό.

      Διαγραφή
  5. Μπορεί να πάω!!
    Καλημέρα Πέτρα μου.

    υγ: Σκεφτόμουν πως με όλο αυτό το "σούσουρο" γύρω απ'την εκλογή του Προέδρου ίσως να συμβαίνουν άλλα, πολύ χειρότερα (νέα) κ απλά να μη φτάνουν ποτέ σε μας... Δε ξέρω... Ίσως πάλι κ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αναρωτιέμαι, πόσοι άραγε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού...σοκαρίστηκαν καλέ μου Σεβάχ, από αυτά που συμβαίνουν και μας "τα πετάνε μες στα μούτρα". Δεν είδα το 2012 να σοκαρίστηκε αρκετά η κοινή γνώμη. Η τελευταία ελπίδα (μας) είναι σε 40 ημέρες περίπου από σήμερα...

      Διαγραφή
  6. Καλημερούδια!!!
    Λίγο μακριά μου πέφτει η πρωτεύουσα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
    Μπορεί η παράσταση ν'ανέβει και προς Βορρά!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω ότι και στον Βορρά θα υπάρχουν κάποιες παραστάσεις που να αξίζουν τον κόπο. Καλημέρα Σοφάκι.

      Διαγραφή
  7. Αχ τι καλά που πήγες!!! Εχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα και λατρευώ τον Μαρκουλάκη!! Δυστυχώς είναι τσιμπημένες οι τιμές... Πάντως ελπίζω να συνεχιστεί και το 2015 μπας και!!!
    Και πολύ του ναι που ντυσες με τόσο ζουζουνιάρες φωτό το φευγιό του... Δεν ξέρω αν θα βρεθεί κανάς άξιος να μας κυβερνήσει ποτέ.. Γενικά μιλώντας.. Κι από βουλευτές και προέδρους.. Είναι ζεστή η καρεκλίτσα μάλλον και δεόντως αναπαυτική. Καλέ ετοιμάζει κόμμα κι ο ΓΑΠ;;; Εχουμε τελικά πολύ βλακ χιούμορ σε αυτή τη χώρα...
    Μάκια καλό μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια χώρα συμπεθερόνι μου, που την κυβέρνησε ο...ακατονόμαστος (και μάλιστα με την "αρωγή" του κκε για να μην ξεχνιόμαστε!) και στην συνέχεια έγινε πρωθυπουργός ένας αποστάτης/Σαμαράς (για να μην ξεχνάει και το επάγγελμα τού αποστάτη και ο παλαιότερος αποστάτης επίσης, ακατονόμαστος), το λιγότερο που θα με σόκαρε θα ήταν να έκανε κόμμα ο Παπανδρέου. Δηλαδή ο Καραμανλής που τρώει τα κοψίδια του, χωρίς να τον αγγίζει η "δημοσιογραφική" λαίλαπα (γιατί άραγε;;) αλλά ούτε η "δικαιοσύνη" (λέμε κάνα ανέκδοτο, να περνάει η ώρα) κι ας χρέωσε την χώρα με 320 δις ευρώ χρέος, τι...καλύτερο έχει αλήθεια; (το ερώτημα είναι ρητορικό και προς Θεού, το σχόλιο μου δεν είναι προσωπικό, απλά δράττομαι της ευκαιρίας! :))

      Τσιμπημένη η τιμή σε αυτό το έργο (αν και δεν είναι το μοναδικό), αλλά αξίζει τα λεφτά του!

      Διαγραφή
  8. Τελικά δεν κάνουν μόνο οι πράξεις τις δικτατορίες, τις κάνουν και...οι απραξίες...
    Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα...αυτές τις μέρες θα παιχτούν πολλά και λίγοι
    δεν θα ενδώσουν....

    φιλάκι γλυκό ♥ (την παράσταση την έχω στα υπόψιν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις οποίες "απραξίες", ο λαός είναι ένας ακόμα υπαίτιος, όσο νίπτει τας χείρας του, χωρίς αντιδράσεις...

      Διαγραφή
  9. Πολύ θα ήθελα να δω αυτή την παράσταση και μερικές άλλες, αλλά δύσκολο για εμάς τους εκτός Αθηνών.
    Όσο για τον πρόεδρό μας έλαμψε; δια της απουσίας του... απών, απών απών... επικίνδυνα απών!
    Να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικίνδυνα απών, υπάρχει παράλληλα κι ένας λαός, που σε λίγες ημέρες λογικά, θα έχει άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει την "παρουσία" του. Καλημέρα κι από δω :)

      Διαγραφή
  10. αει στο καλό του ο Πρόεδρος του Κ#Λ*( τι θα γίνει με τον παχυλό μισθό του δεν ξέρω !! καλημέρα ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παχυλός μισθός του, αφού τον μοσχοέθρεψε τα τελευταία 10 χρόνια, κι ενώ παράλληλα πέρασαν σε μισθούς/αντίδωρα, χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, τώρα θα περάσει χωρίς αιδώ, στο επόμενο ανδρείκελο.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα βλέπω δεν άντεξες....λογικό βέβαια...!
    Ακούγεται ωραίο το έργο, αλλά δεν είμαι Αθήνα...ίσως αν έρθει Θεσσαλονίκη!
    Καλή σου μέρα Πέτρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να αντέξω η έρμη; Αν και -από ο,τι βλέπω- οι περισσότεροι αντέχουν... Τι να σημαίνει αυτό άραγε; (η ζέστη, τα λόγια του παπά, οι "γιορτινές" γιορτές...)

      Διαγραφή
  12. Πετρίνα μου,
    πολύτιμη η η πρότασή σου.. εξίσου με την παρουσίασή σου..
    αυτή.. η προσωπική..πινελιά.. βρε παιδάκι μου του Τυφώνα... ναι...

    αν το "πετύχω"..σε κάποιον ταξιδεμό..θα το τιμήσω!!

    σε φιλώ γλυκά
    καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να εννοείς το έργο και όχι τον απερχόμενο! Αχαχα :))

      Διαγραφή
  13. Το έχω ξαναπεί και θα το πω και πάλι: Ο μόνος λόγος που θα ήθελα να ζω στην Αθήνα είναι τα θέατρα. Τίποτ' 'αλλο δεν ζηλεύω!... Κι όταν ξεφεύγει κάποιο προς τα εδώ, τρέχω να το ρουφήξω... :)
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή σου μέρα αγαπητή μου φίλη.
    Σχετικά με το θεατρικό έργο. βασίζομαι στην κρίση σου ότι θα πρόκειται για μια αξιόλογη παράσταση. Αν ήμουν στην Αθήνα θα το έβλεπα οπωσδήποτε.
    Στέκομαι όμως στην πολιτική σου κριτική και σου σφίγγω το χέρι για τη θέση που παίρνεις απέναντι στον απερχόμενο προεδράκο αλλά και σε όλους τους άλλους άχρηστους πολιτικούς της πατρίδας μας.
    Όποτε μπορείς πέρνα και από την άλλη ιστοσελίδα μου http://hellascafe.blogspot.com Πάντα έχω κάτι επίκαιρο και ενδιαφέρον για την πολιτική κατάσταση.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπονται κι άλλοι "απερχόμενοι"! Καλημέρα φίλε Ντένη και να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  15. Η ανάρτησή σου έρχεται να συμπληρώσει όλα αυτά τα υπέροχα που έχω ακούσει και διαβάσει για τον "Πουπουλένιο". Μακάρι να βρω την ευκαιρία να δω την παράσταση..
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ω ναι. Οι "απραξίες", είναι που κάνουν την ζημιά. Κυρίως αυτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περίμενα την ύστατη ώρα να κάνει την υπέρβασή του και ν' αφήσει το σημάδι του στην πολιτική καριέρα του. Ο αγωνιστής, ο πρώην ΕΛΑΣίτης, το καμάρι του σοσιαλισμού και ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας πολίτης. Περίμενα πως θα πήγαινε ως το Γεννηματά, τότε που ο Ρωμανός ακροβατούσε στη ζωή και στο θάνατο. Έχω ώρες-ώρες κάτι φαντασιώσεις κι εγώ... Στα πούπουλα κοιμάμαι...
    Στη δύση της ζωής του, εύχομαι ολόψυχα να συνειδητοποιήσει πόσο ελαφρύς και άχρωμος υπήρξε. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους πουπουλένιους. Ας πάει εκεί που του αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τραγικό, να εξαργυρώνονται οι αγώνες που χύθηκε αίμα, για μια θέση/διακοσμητικού (αλλά τόσο ακριβοπληρωμένου) τραπεζιού;... :((

      Διαγραφή
  18. Α, στο καλό... Ζηλεύω τις επιλογές που έχετε εκεί στην πρωτεύουσα! Θα ήθελα να τη δω αυτή την παράσταση!
    Όσο για τον πρόεδρο... ποιον πρόεδρο; Είχαμε κάποιον για πρόεδρο; Ρε συ, δεν το κατάλαβα τόσο καιρό... θα έπρεπε να ντρέπομαι!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μήπως το κατάλαβε ο πρόεδρος ότι υπάρχεις εσύ, εγώ, αυτός..........

      Διαγραφή
  19. Το θέατρο με πονάει! Μία παράσταση ανεβαίνει στην πόλη μου και τρέχω να τη δω! Κι ας είναι ερασιτεχνική!
    Ο πρόεδρος με μικρό το π πονάει ακόμα περισσότερο!
    Και λίγα είπες χαρά μου!
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν ερασιτεχνικές παραστάσεις κατά τη γνώμη μου πάντως. Υπάρχουν καλοί ή όχι, ηθοποιοί.

      Διαγραφή
  20. τα είπες καταπληκτικά!!!! αυτό ακριβώς, σα να μην υπήρχε ποτέ,ένας θεσμός που μάλλον θεσμό δεν αποτελεί πλέον!!! αμα σου πω εγώ ούτε που θυμάμαι το όνομα του πρώην? τι κατάντια για τη δημοκρατία μας Θε μου!!! τρελαίνομαι για το κάστινγκ και μιας και βρίσκομαι Αθήνα θα το επιδιώξω για τον πουπουλένιο! φιλάκια Πετρούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε τώρα στον Πουπουλένιο, κι άσε τον...ξεπουπουλιασμένο στο χρονοντούλαπο!

      Διαγραφή
  21. εξαιρετικη παρουσιαση...
    Εξαιρετικη τριτικη,που τα λεει ολα....

    Οσο για τον πΡΟΕΔΡΟ..

    Ειχαμε προεδρο;;;;
    Κοιτα να δεις..Δεν το ειχα..καταλαβει...!!!

    Ουτε εκεινος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε καλά, η κριτική του έργου δεν ήταν δική μου (έχω λινκ), εγώ μόνο την αίσθηση μου έγραψα.

      Διαγραφή
  22. Και να δεις που τόσο καιρό περνούσα από την Πανεπιστημίου και το έβλεπα... αλλά φυσικά δεν αξιώθηκα να πάω να το δω, όσο κι αν ήθελα. Με τούτα και με εκείνα έχω να δω παράσταση, ενάμιση χρόνο (από το "Θα σε πάρω να φύγουμε" στο Badminton, και ήταν συγκλονιστικό). Χαίρομαι που λες τόσο καλά λόγια, γιατί επιβεβαιώνεις τη θέλησή μου να δω αυτό το έργο, γιατί παίζουν και 4 πολύ αξιόλογοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί! Μακάρι να τα καταφέρω!
    Θέλω να δω και το Φον Δημητράκη, μεγάλη πληγή το θέατρο για εμένα :((((
    Πρόεδρος της δημοκρατίας και πράσσειν άλογα...
    Πολλά πολλά φιλάκιααααα Πέτρα μου!!! Καλό βραδάκιιιι!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικώς πάντως υπάρχουν πάρα πολλές -και καλές- παραστάσεις, και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο!

      Διαγραφή
  23. Αυτά είναι. Αλλά βλέπεις η εργασία μου είναι στο Άργος και δεν μπορώ να μετακομίσω στο πατρικό μου στην Ηλιούπολη και να πηγαίνω σε τέτοιες παραστάσεις-ευλογία. Ναι, ξέρω, μιάμιση ώρα είναι μόνο, αλλά βάλε βενζίνες, βάλε διόδια, δεν μας πολυπαίρνει!
    Γι αυτό να πηγαίνεις εσύ που είσαι κοντά και να μας κάνεις μετά το ρεπορτάζ για να ευχαριστιόμαστε και οι βαριόμοιροι οι μακρινοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέτρα μου, έμαθα άλλη μια παράσταση που μάλλον δε θα δω επειδή είμαι μακριά...και πόσο θα ήθελα να τη δω!
    Για τον πρόεδρο τι να πω...μιλάνε οι "πράξεις" του!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποια παράσταση και να δούμε πάντως (εκτός από τις πολιτικές παρωδίες) είναι χρήσιμη!

      Διαγραφή
  25. Τον ΄΄Πουπουλένιο΄΄ τον ζήλεψα αλλά έχω την ανάγκη να τον δω μετά την περιγραφή σου !!!
    Για τους προέδρους της σιωπής τι άλλο να πω ; Συνένοχοι οι στημένοι παπούδες πρόεδροι , που δεν τόλμησαν να σηκώσουν ούτε το ανάστημα -που δεν έχουν - , ούτε τη ρημάδα τη φωνή τους Φτηνιάρικα διακοσμητικά στοιχεία !!!
    Πάρε κάτι από μένα http://antikleidi.com/2014/12/17/skilos/
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου γλυκιά, πόσο σε ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο λινκ; Φιλιά πολλά :))

      Διαγραφή
  26. Καλό ακούγεται το θεατρικό....!
    Ο Μαρκουλάκης εξαίρετος ηθοποιός αλλά οι πολιτικές του απόψεις ...........ε.....άστα να πάνε...
    Καλή συνέχεια καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, όπως έγραψα και πιο πάνω, το έργο βασίζεται ισόποσα επάνω σε 4 πρωταγωνιστές.

      Διαγραφή
  27. Εχω ακούσει τα καλύτερα για τον Πουπουλένιο! Αν εμενα στη πρωτεύουσα θα πήγαινα μια βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μου έχει λείψει το καλό θέατρό και οι καλές παραστάσεις! Αλλά... δεν μπορείς να τα έχεις όλα..
    Όσο για τον πρόεδρο... δεν ξέρω αν μπορώ να τον ξεχάσω.. προεδρική σύνταξη θα πάρει για τα χρόνια που δεν έκανε απολύτως τίποτα! Η κοροϊδία συνεχίζεται.. Καλό βράδυ Πέτρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να μαι και σ'αυτο! Μόλις έγινα μέλος;) πολύ ωραία θεματολογία! Ένας απο τους λόγους που θα θελα να μένω Αθήνα είναι για να βλέπω κάποιες τέτοιες καλες παραστάσεις! Θα τα λέμε λοιπον κ απο δω! Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου στο blog μου. θα χαιρομουν πολύ αν γινοσουν κ εσυ μέλος μέσω του GFC. Φιλια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεανώ μου, καλωσόρισες και εδώ! Αυτό το...GFC δεν ξέρω τι είναι :(( Ξανθή γαρ :))

      Διαγραφή
  30. Ο Μαρκουλάκης είναι από μόνος του λίγο (;) "πουπουλένιος", ως προς την πολιτική του τοποθέτηση... τις θέσεις του... Αυτό, ίσως, με κρατάει από το να τον παρακολουθήσω, χάνοντας μάλλον την ευκαιρία μιας πολύ καλής παράστασης...

    Για τον -πώς τον είπαμε; Α, ναι, τον πρόεδρο... α, να γεια σου!... Δυστυχώς, ούτε την ηλικία του δεν μπορώ να σεβαστώ. Βλέπεις, ο ίδιος δεν έχει σεβαστεί τίποτα, κανέναν... Ούτε καν τον εαυτό του.

    [Ένας Τιτανικός... όχι γιαλαντζί, α λα Στουρνάρα ή/και α λα Παπακωνσταντίνου... τους χρειάζεται, πάντως. Σύντομα. Εμείς, άλλωστε, τι έχουμε να φοβηθούμε; Ξέρουμε από ναυάγια!]

    Φιλιά και καλό ξημέρωμα, Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πληροφορώ πως, σε ο,τι με αφορά, ιεραρχώντας την..."απόδοση" του κάθε πρωταγωνιστή, ο Μαρκουλάκης δεν είναι πρώτος στη λίστα, άρα η παράσταση αξίζει και για τους άλλους 3 πρωταγωνιστές.

      Διαγραφή
  31. Στο λινκ για την παράσταση απομόνωσα αυτό: “…πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέφουμε εκεί που όλα αρχίζουν με το «Μια φορά κι έναν καιρό...».”

    Θυμήθηκα κάτι που είχε διαβάσει πρόσφατα: “Τα παιδιά γελάνε κατά μέσο όρο περίπου 400 φορές την ημέρα, ένας ενήλικας περίπου 15 φορές τη μέρα ... Κάπου χάσαμε περίπου 385 χαμόγελα.”

    Περί προέδρου:
    Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος παριστάνει για 5-10 χρόνια απλά τον φίκο στη γλάστρα. Όση αξία έχουν τα στολίδια στο δέντρο σου, τόση αξία έχει και ο δικός του ρόλος. Διακοσμητικός!
    Η αλήθεια είναι ότι φρόντισαν να του αφαιρέσουν συνταγματικές αρμοδιότητες οι οποίες πέρασαν στον πρωθυπουργό. Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και ο απόλυτος άρχοντας και η γλάστρα.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις Παπούλια με το παρελθόν. Οι προηγούμενοι από αυτόν πρόεδροι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ούτε μνημόνια, ούτε εκατοντάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ούτε εσωτερική και εξωτερική χούντα. Έτσι, δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα έκαναν άλλοι στη θέση του.

    Αλλά…

    Αν διέθετε από κείνα που υποτίθεται ότι έπρεπε να διαθέτει και αν δεν είχε πάθει γεροντική άνοια (αλτσχάιμερ … μαλάκυνση …) θα έπρεπε να σεβαστεί τους (κατά δήλωσή του) αγώνες του για δημοκρατία και τώρα στα στερνά του να έγραφε Ιστορία.
    Όχι τις μαύρες σελίδες της, τις λαμπρές εννοώ.

    Ένας από τους λόγους που δεν θα ήθελα να έμενα στην Αθήνα είναι γιατί μπορεί κατά λάθος να έπεφτα μούρη με μούρη με καμιά προεδρογλάστρα ή με κανα μαλακομπουκωμένο πωλητικό καθίκι.
    Ένας καλός λόγος για να μείνεις στην επαρχία είναι ότι δεν βλέπεις εύκολα εμετούς στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην φλυαρώ άσκοπα, το σχόλιο σου θα το εκλάβω ως την συνέχεια της ανάρτησης μου και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό :)

      Διαγραφή
  32. Στον "Πουπουλένιο" πήγες, καμάρι μου, ε;;;
    Φτεράαα και πούπουλα είμαστε κι εμείς... που τα παίρνει ο άνεμος και χάνονται!
    Ενδιαφέρουσα πολύ η πρότασή σου, αν και δεν χωνεύω με τίποτα τον Μαρκουλάκη! Όμως μπορεί να πάω.

    Όσο για τον μικρό "π" ούτε γράμμα από λέξη για πάρτη του... ο καθείς όσο του πρέπει!

    Σχετικά με τις απραξίες έχω πει πολλά πολλές φορές. Ταυτίζονται με την δικτατορία αλλά και τον θάνατο, πνευματικό, ψυχικό, ηθικό κι ενίοτε τον σωματικό!

    Τα ποντίκια όλα τα φράγκα παρακαλώ... σαν να λένε "Πριτς, πριτς κοκό! Σας γράφουμε όλους τους χυδαίους στον πισινό μας τον χνουδωτό! Ω χοχό, ω χοχό!!!"
    Άρπαχτη, μανδάμ Πουπουλένια!

    υ.γ.
    Θέλω τα ποντίκια δώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και να καταπιεστείς καλό μου! Υπάρχουν άπειρες παραστάσεις και μάλιστα αξιόλογες, για να δει κανείς. Διαλέχτε!

      Διαγραφή
  33. καλή επιτυχια στον πουπουλένιο...καλή επιτυχία στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.