Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΛΕΞΗ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ!



Αλέξη μην υπογράψεις!
Αλέξη μην γίνεις άλλος ένας σαν κι "αυτούς".
Αλέξη στάσου στο ύψος των περιστάσεων!
Σε εκείνο το ανάστημα που εσύ μας έπεισες ότι έχεις.
Αλέξη η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα

..εκτός από την ίδια την Ελλάδα..

Αλέξη μην υπογράψεις την καταδίκη μας.
Είμαστε εδώ για να μας θυμάσαι, αλλά και να σου θυμίζουμε!

Πίσω από την υπογραφή σου μην ξεχνάς τους 2.000.000 άνεργους!
Πίσω από την υπογραφή σου μην ξεχνάς τους άστεγους στου δρόμους!
Πίσω από την υπογραφή σου μην ξεχνάς τους 200.000 Έλληνες μετανάστες! Πίσω από την υπογραφή σου μην μας ξεχνάς!

Αλέξη εσύ είσαι εκείνος που διαμήνυσες μόλις χθες: 

"μην υποτιμάτε που μπορεί να φτάσει
ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος"


Αλέξη απόδειξέ μας μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας
πραγματικός ηγέτης, προκειμένου να προστατέψει το λαό του!
Απόδειξέ μας επί της ουσίας ότι προστατεύεις μόνο το λαό σου
κι όχι το πολιτικό σου μέλλον! Μην μας υποτιμάς εσύ ο ίδιος!

Αν σε εντάξει στους κόλπους του το άθλιο ανθρωποφάγο
οικονομικό "σύστημα", πες μας Αλέξη, για ποιο λόγο να βρίσκεσαι
στα πολιτικά δρώμενα; Αφού θα είσαι ένας σαν "τους άλλους"!
Σαν αυτούς που πριν 5 μήνες ο λαός τους σιχάθηκε
και τους απέβαλλε, ευχόμενος να μην ξανάρθουν ποτέ πια!

Αλέξη μην μας πετάξεις βορά στα κοράκια!
Αν υπογράψεις κι εσύ άλλη μια "συμφωνία",
τότε ποιος θα μας κρατήσει ζωντανούς;
Κι αν είμαστε όλοι πια νεκροί,
τότε γιατί να σε κρατήσουμε εσένα ζωντανό;

Ή όλοι ή κανένας Αλέξη! Πέρνα μας απέναντι στην Ιστορία.
Μην υπογράψεις εσύ την καταδίκη μας. Το πρώτο που μας οφείλεις είναι 

να κατέβεις στο λαό και να του εξηγήσεις γιατί δεν πρέπει να υπογράψεις.
Το αμέσως επόμενο να αποχωρήσεις αξιοπρεπώς. Από "σωτήρες" που
μας έθαψαν στο χώμα ως πρωθυπουργοί και τώρα μας χαϊδεύουν ως ατιμώρητη αντιπολίτευση, χορτάσαμε Αλέξη! Από πολιτικούς Άντρες 

που κρατάνε το λόγο τους και τιμούν τα παντελόνια τους πάσχουμε!

12 ώρες μετά από αυτή την ανάρτηση, ο Αλέξης δεν υπέγραψε (με άκουσε;) και πάμε σε Δημοψήφισμα!
Επιτέλους, ήρθε η ώρα να αποδείξει ο λαός ότι δεν είναι χάρτινα ανθρωπάκια μπροστά σε χειριστικές οθόνες!



Υ.Γ Αλέξη προφανώς αυτό εδώ δεν το διάβασες ποτέ...όπου μεταξύ άλλων, σου έγραφα κι αυτό:
Αλλά επειδή ισχυρίζεσαι ότι πρεσβεύεις το διαφορετικό, για μένα να σου πω την μαύρη  αλήθεια μου, το διαφορετικό θα 'ταν ένα: αν έρθει -ο μη γένοιτο- εκείνη η μαύρη ώρα και δεις κι εσύ πόσο δράμα είναι η κατάσταση μας -πάρα τα όσα λες και πιστεύεις (;)- να έχεις τα κότσια και να ανέβεις σ' ένα βήμα (πως ήταν τα "Ζάππεια"; καμία σχέση) και να μας πεις ότι παραιτείσαι και πας σπίτι σου, γιατί δεν μπορείς να κοροϊδεύεις  έναν ολόκληρο λαό και δεν είσαι ποτέ ξανά υποψήφιος, επειδή σέβεσαι τις αρχές σου. Μόνο αν κάνεις κάτι τέτοιο Αλέξη, θα'σαι πέρα για πέρα έντιμος μ' έναν λαό που λιμοκτονεί..19/1/2015

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

78 σχόλια:

  1. συγκλονιστικός ο λόγος σου
    κάτι βαθιά μέσα μου μου λέει ό,τι θα γυρίσει και θα ανακοινώσει εκλογές
    και τότε ο λαός θα πρέπει να δείξει τι πραγματικά θέλει
    αν θέλει έναν ηγέτη ή
    αν θέλει προσκυνημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμήν!
    Να εισακουστείς με ένα μαγικό τρόπο ...γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισακουστώ ως -άλλος- ένας απελπισμένος πολίτης...γίνεται;;;

      Διαγραφή
  3. Αν υπογράψει Πέτρα μου υπογράφει και την πολιτική του αυτοκτονία!!!!Και δεν θα υπογράψει, είμαι σίγουρη....αλλιώς θα πέσω από τα σύννεφα και θα γκρεμοτσακιστώ!!!!!!!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα, πάρε ένα...αλεξίπτωτο καλού κακού....

      Διαγραφή
    2. Αν κατάλαβα καλά εσύ πιστεύεις ότι μάλλον θα υπογράψει. Αρα δεν έχουμε σωτηρία από κανέναν.Μας είπε ψέμματα δηλαδή;;; Αν βγεις αληθινή ........είμαστε καταδικασμένοι στην καταστροφή!!!!! Δεν μπορώ να το πιστέψω................

      Διαγραφή
    3. Άννα, ξέρω ότι με διαβάζουν κάποιοι -εντός κι εκτός χώρας- που μπορεί να μην σχολιάζουν, αλλά που είναι ήδη ευτυχισμένοι με την εξέλιξη της ιστορίας. Είναι εκείνα τα κοράκια που βαφτίζουν τον εαυτό τους δημοκράτη, αλλά είναι πιο φασίστες κι από τους φασίστες, αλλά το ίδιο ανεγκέφαλοι με τους φασίστες. Απευθυνόμενη και σε αυτούς, γράφω την προσωπική μου άποψη: το ότι μπορεί να στηρίζει κάποιος μια -αντιμνημονιακή- κυβέρνηση ή απλά να μην την πολεμά, δεν σημαίνει ότι γίνεται δούλος της. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι υγιές, είναι να την κρίνει. Όποιος όμως την πολεμά αλύπητα και αλήτικα, είναι απλά ή βαλτός ή ηλίθιος. Ή και τα δυο. Εκείνη η κατηγορία ατόμων, σήμερα είναι χαρούμενοι με την εξέλιξη (ενώ ως χθες ήταν very very "λυπημένοι"..) αλλά προπάντων, χτυπιούνται ήδη μπροστά στον καθρέφτη τους, αυτο-θριαμβολογώντας, λέγοντας "σας τα έλεγα Εγώ!" κι άλλα τέτοια μεγα-ναπολεοντίστικα...

      Το ιδανικό για μένα Άννα, θα έπρεπε να είχε γίνει...χθες! Από την στιγμή που ο Τσίπρας πήγε ένα μνημόνιο (8 δις, αν και δεν έχει σημασία πια το ποσό..) προς διαπραγμάτευση, πάει να πει ότι διαπραγματεύεται ένα "ολίγον Μνημόνιο ή πιο πολύ Μνημόνιο". Όπως ισχυριζόταν όμως ο ίδιος ως αντιπολίτευση: "όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει κι ολίγον Μνημόνιο"...

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο.........σίγουρα. Και φυσικά η κριτική επιβάλλεται και είναι δικαίωμα. Απλά πιστεύω ότι το ζυγι ενός λάιτ μνημονίου και μιας ρήξης είναι υπέρ του λάιτ γιατί τα παρελκόμενα της ρήξης δεν μπορεί να τα υπολογίσει κανείς. Ο πρωθυπουργός πρέπει όμως να τα υπολογίζει. Είμαι υπέρ της ρήξης και ας γίνει ό,τι θέλει. Όμως εγώ είμαι ανεύθυνη μονάδα.Να περιμένεις αν βγούμε από την νομισματική ένωση -που κακώς μπήκαμε- να συμβούν τα μύρια όσα.................ξέρω ότι ξέρεις τι εννοώ!

      Διαγραφή
    5. Λάιτ Άννα μου είναι μόνο τα γιαούρτια με λίγα λιπαρά, όχι τα Μνημόνια...

      Διαγραφή
  4. Τώρα, δηλαδή, εσύ βρε λαμπερό Πετράδι μου, θεωρείς πως και να μην υπογράψει ο Τσίπρας και να πάει σε εκλογές χωρίς να ξαναείναι υποψήφιος, θα βοηθήσει τον κόσμο και την χώρα ;

    Καλημερούδια κιόλας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική, δεν κατάλαβα την αντιπρόταση που προτείνεις. Την καλημέρα μου επίσης :)

      Διαγραφή
    2. Να μην υπογράψει - αν η συμφωνία είναι επιζήμια για την χώρα -, να πάει σε εκλογές αλλά να ξαναείναι υποψήφιος. Αυτό αντιπροτείνω. Και με όπλο την ειλικρίνια και την εντιμότητα, να ζητήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Κι εκεί θα δείξει αν ο λαός θέλει όντως έντιμους πολιτικούς που μπορεί να τον οδηγήσουν στον στενό, κακοτράχαλο δρόμο της Αρετής (ΟΚ, λέμε τώρα - καταλαβαίνεις τον συνειρμό, μην την παίρνεις τοις μετρητοίς την λέξη) ή αποδεδειγμένα λαμόγια.

      Φιλούρες

      Διαγραφή
    3. Αν όντως είναι τόσο έντιμος και γυρίσει πίσω χωρίς να υπογράψει, έχεις δίκιο ο λαός τον χρειάζεται! Το θέμα είναι πόσοι θα το καταλαβαίνουν γιατί δυστυχώς βλέπω πως τελευταία αρκετός κόσμος το έχει 'χάσει' και παρακαλάει να επιστρέψει ο Σαμαράς. Και πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως εγώ βλέπω άλλα απο αυτά που βλέπουν όλοι αυτοί!

      Διαγραφή
    4. Αγγελική, ποια ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις "συμφωνίες" να μην είναι επιζήμια;;; Η δική του πρόταση ή των ξεπουλημένων λαμογιών;;; Μα Αγγελική μου, από τη στιγμή που παρέδωσε ο Τσίπρας ένα Μνημόνιο, υπάρχει ΜΗ επιζήμια λύση;;; Σου γράφω κάτι που έχω γράψει ήδη πιο πάνω, για να δεις την άποψη μου.

      "Το ιδανικό για μένα θα έπρεπε να είχε γίνει...χθες! Από την στιγμή που ο Τσίπρας πήγε ένα μνημόνιο (8 δις, αν και δεν έχει σημασία πια το ποσό..) προς διαπραγμάτευση, πάει να πει ότι διαπραγματεύεται ένα "ολίγον Μνημόνιο ή πιο πολύ Μνημόνιο". Όπως ισχυριζόταν όμως ο ίδιος ως αντιπολίτευση: "όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει κι ολίγον Μνημόνιο"...

      Διαγραφή
    5. Ναι, δίκιο έχεις σε όλα, αλλά σε τίνος χέρια θα πέσουμε αν παραιτηθεί?...στων προηγούμενων που σκασίλα τους για όλα, αρκεί αυτοί και οι κολλητοί τους να τρώνε τις σάρκες μας? Στου Στουρνάρα μήπως που θα μας πνίξει σε μια νύχτα μέσα?
      Κοίτα που έχω φτάσει να υπερασπίζομαι τον Τσίπρα που αν πας σε παλιές μου αναρτήσεις του 2012 έλεγα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (εντάξει όχι έτσι, αλλά πήρες το νόημα), που και πάλι όμως τον υποστήριζα ως μια λύση στο αδιέξοδο που μας έφεραν τα καθάρματα που κυβερνούσαν... Και κατά τη γνώμη μου τότε ίσως μπορούσε να κάνει περισσότερα.
      Όχι να μην παραιτηθεί...μην τολμήσει να τους δώσει αυτή τη χαρά, ούτε στους μέσα ούτε τους έξω που αυτό θέλουν....να παλέψει, και φυσικά να ζητήσει δημοψήφισμα!
      Κάποτε εκεί στο 13 συζητούσαμε και για επανάσταση κι έλεγα πως θα αποτύχει επειδή πολλοί είναι βολεμένοι ακόμα...διαπιστώνω με θλίψη πως στα χρόνια της κρίσης βολεύτηκαν κι άλλοι κι έκαναν περιουσίες πατώντας στα πτώματα συνανθρώπων τους...μπορεί λοιπόν να παραμείνουμε στο ευρώ αφού αυτό θέλουν τα κοράκια...αλλά να μην έχουμε έναν άνθρωπο να υποστηρίζει κι εμάς όσο μπορεί?
      Κι αν δεν είχε κάποτε την πλήρη εκτίμησή μου τώρα την απέκτησε, επειδή πάλεψε με τα θηρία..

      Διαγραφή
    6. Πέτρα, αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε σχόλια άλλων, επέτρεψέ μου μια "σφήνα".

      Μαρία, ταυτίζομαι απόλυτα με όσα γράφει η Πέτρα και προσθέτεις και εσύ! Αυτό που ζητά η Πέτρα και όσοι από εμάς διαθέτουμε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, είναι να μην καταντήσει ο Τσίπρας η συνέχεια του εν Ελλάδι δοσιλογισμού και των προηγούμενων καταστροφέων. Να μην υποκύψει σε τίποτα απ’ ότι του ζητούν γιατί όσες υποχωρήσεις και να κάνει είναι δεδομένο ότι αυτοί έχουν ετοιμάσει επόμενα μέτρα. Όσο υποχωρεί, τόσο προχωρούν.
      Γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ συμφωνία. Γιατί αυτό που θέλουν είναι ταπείνωση!

      Αντί ο Τσίπρας να αμύνεται συνέχεια, μέχρι που θα καταλήξει να μας βάζει αυτογκόλ, ας περάσει στην επίθεση και όπου βγει. Όλα τα μνημονιακά χρόνια αποδείχθηκε ότι η δική μας υποχωρητικότητα οδηγεί σε νέους δικούς τους εκβιασμούς.
      Απόδειξη είναι ότι τα μέτρα που μας επέβαλλαν δεν ωφέλησαν σε απολύτως τίποτα την ελληνική οικονομία. Το ακριβώς αντίθετο "πέτυχαν"! Γι’ αυτό και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση.

      Το γεγονός πως αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας απολαμβάνει τη στήριξη μεγάλης μερίδας του λαού (από τον δεύτερο Σαμαρά τους χωρίζει άβυσσος!) δεν του δίνει το ηθικό πλεονέκτημα να αποφασίσει ερήμην του.

      Μαρία, όπως έγραψα και στο μπλογκ μου, τούτες τις ώρες ο καθένας επιλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Επιλέγει στρατόπεδο. Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πόσα φιλομνημονιακά σούργελα κυκλοφορούν στα μπλογκς και γράφουν/σχολιάζουν απίθανες μαλακίες, μόνο και μόνο επειδή ζουν σε ασφαλή απόσταση.
      Μπροστά στην αστείρευτη βλακεία που ίπταται, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να στέλνουμε σαφή μηνύματα στην ηγεσία, κάνοντας πέρα τους δοσίλογους.

      Αν εξαιρέσεις τους ευρωλάγνους μαυραγορίτες που κονομάνε από την κρίση και τα φιλομνημονιακά σούργελα-ευρωλιγούρηδες που δεν έχουν κέρμα στη τσέπη αλλά επιλέγουν να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ευρώ (!!!) η πλειοψηφία του λαού προτιμά να σταθεί απέναντι στους δανειστές με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, ζητώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας να αποχωρήσει από την "διαπραγμάτευση" παίρνοντας μαζί του την ελληνική σημαία και αφήνοντάς τους το κοντάρι να το χώσουν στο κώλο τους…

      Διαγραφή
    7. @ Ελεάνα, πολύ προφητικά τα λόγια σου...

      Διαγραφή
    8. @ Μαρία και Πέτρο,
      τώρα πια μας έχουν προλάβει οι εξελίξεις...
      Μαρία, κι εσύ εισακούστηκες τελικά!
      Πέτρο, όχι (μόνο) για μας, για την Αξιοπρέπεια των Παιδιών μας ρε γαμώτο!

      Διαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γυρνάει να πει πως έχουν τα πράγματα και στην ανάγκη ας κάνει δημοψήφισμα. Τι φοβάται? Γιατί δέχεται τις απειλές? Η Ελλάδα είτε έτσι είτε αλλιώς για φούντο το πάει. Ποιος θα αντέξει τέτοιους φόρους.. Μακάρι να διαψεύσει όλους αυτούς που βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα, από ο,τι κατάλαβα, ο Αλέξης μας παρακολουθεί!! :)

      Διαγραφή
  6. Αν θέλει να τα χει καλά με την πάρτη του και με τους δικούς του (που θα πέσουν να τον φάνε Πέτρα, να σαι σίγουρη) Πρέπει να τηρήσει αυτά που έλεγε.. Πρέπει.. Προσωπικά δεν θεωρώ σωτήρα μας, κανέναν γιατί σαν λαός πάσχουμε από διχογνωμίες και παρτακισμό ανά τους αιώνες..
    Η χώρα των ατελείωτων μονολόγων, που λέει κι ο ποιητής...
    Ομως αν είναι έντιμος κι όχι μάπας σαν αυτούς που διώξαμε πρέπει να το φτάσει μέχρι τέρμα!! Ούτε να δέχεται μπατσάκια, ούτε φαπάκια, ούτε χαζογελάκια από τα βρωμοκοράκια που μας θέλουν δούλους αιώνιους.. Τι είναι αυτά;; Τι άλλο πια να φοβηθούμε;;; Την δραχμή;; Το υποτιμημένο ευρώ;;
    Μου κατέβηκε ο απέθαντος στην πορεία ρε... Που για τον κόσμο που αυτοκτόνησε κανείς τους ούτε δάκρυ δεν έχυσε.. Μόνο πως θα σώσουν τις τράπεζες και πως θα βγάλουν όξω τα φράγκα ήταν..
    Εγώ πιστεύω αν δει ο Αλέξης ότι συνεχίζεται αυτή η κατάντια θα τους δώσει 5 φάσκελα και θα γυρίσει πίσω με το κεφάλι ψηλα.. Ετσι πρέπει.. Αλλιώς στην μπούκα με τους άλλους κι αυτός... Κι η δήθεν τακτικές ότι ας πούμε ένα ναι τώρα και μετά βλέπουμε, βλάπτουν οπότε ας αφήσουν στην άκρη τα μεσοβέζικα.. Τα πράγματα είναι άσπρο ή μαύρο.. τέλος..
    Χαμένοι ήμαστε ρε γαμώτο ούτως 'η άλλως.. το θέμα είναι να ξανασταθούμε από την αρχή όσο κι αν πέσουμε...
    Αντε να δούμε.. Φιλιά συμπεθέρα μου και καλό μας σ/κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δεις κάτι "ωραίες" συγκεντρώσεις που θα δούμε οσονούπω!

      Διαγραφή
  7. Μαζί σου πετροκόριτσο, ελπίζω να σε ακούσει ο Αλέξης για να πούμε και εμείς επιτέλους, να και ένας!!!!!
    Ελπίζω και περιμένω!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή με ακούει τελικά, λέω να του πω κι άλλα! Χαχα! :))

      Διαγραφή
  8. Τα ποντίκια που μπορούν να δουν την φάκα, μπορούν να ζήσουν και χωρίς τυρί.
    Αλλά ποιος θυμάται πια πώς ήταν η "ζωή χωρίς τυρί"!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγκλονιστική η έκκληση-κραυγή σου, Πέτρα! Δεν ξέρω όμως αν θα εισακουστεί! Οι "εταίροι" μας - τρομάρα τους - θέλουν να ρίξουν τον Αλέξη με κάθε τρόπο κι έχουν και εσωτερικούς συμμάχους. Πιστεύω ότι το ξέρει. Δεν ξέρω όμως τι πάει να κάνει. Να το παίξει καλός μαθητής; Από την άλλη και ο κόσμος είναι διχασμένος και ευθυνόφοβος. Ξέρεις πόσοι τρέμουν μη γυρίσουμε στη δραχμή (για μικρομεσαίους ανθρώπους μιλάω); Άλλοι πάλι είναι τόσο σκασμένοι που λένε πότε επιτέλους θα τους πούμε να πα να γαμηθούνε;
    Το λάθος του Αλέξη είναι ότι προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες. Δε γίνεται αυτό όταν τα συμφέροντα είναι τόσο αντικρουόμενα, δε γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τέλος πάντων, στα δύσκολα φαίνεται αν κανείς είναι ηγέτης ή ηγετίσκος. Μένει να το δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθε η ώρα του κόσμου λοιπόν!
      Για να δούμε αν θα αναλάβει τις ευθύνες του...

      Διαγραφή
  10. Είμαι μαζί σου....
    Δεν πάει άλλο!!!!

    Ευελπιστώ και σε φιλώ ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας μην αναφερθώ στις λυράτες κότες που σχολιάζεις κι εσύ πιο πάνω. Τους τα είπα προχτές στο [Χατζηαβάτες και γιουσουφάκια] και ενώ ξέρω ότι τα διάβασαν (μεγάλος ρουφιάνος ο blogger!) έκαναν ότι κάνουν πάντα: την πάπια.

    Θέλω και εγώ δημοψήφισμα. Το λέω και το φωνάζω πριν τις εκλογές, βέβαιος ότι θα αμφισβητηθεί όλως διόλου η πολιτική τερματισμού της λιτότητας που θα εισάγει η πρώτη ελληνική Αριστερή κυβέρνηση των τελευταίων αιώνων.

    Όποιος δεν αντέχει χωρίς το ευρώ (άρα το έχει και φοβάται μήπως το χάσει) ας ψηφίσει να παραμείνουμε εντός της Ε.Ε. Αυτό που φοβούνται οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού είναι ακριβώς ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει έξοδο. Σε διαφορετική περίπτωση όχι απλά δεν θα σαμποτάριζαν την προοπτική του δημοψηφίσματος, αλλά θα μας το επέβαλλαν κιόλας!

    Αν ο Τσίπρας υπογράψει νέο μνημόνιο όχι μόνο θα εξαφανιστεί πολιτικά (συγγνώμη αλλά γι’ αυτό ποιος χ#στηκε;) αλλά θα διαλύσει την Αριστερή παράταξη και μετά θα επιστρέψουν τα προηγούμενα φασιστοειδή φιλομνημονιακά σούργελα και θα μας αποτελειώσουν.
    Και το χειρότερο; Βλέπω την άνοδο της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης σε δυσθεώρητα ύψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανες τον καλύτερο πρόλογο Πέτρο γι' αυτό που τελικά έρχεται...

      Διαγραφή
  12. Εδώ που ήρθαν τα πράγματα και με τους Ευρωπαίους να πιέζουν για ισοπέδωση της χώρας, νομίζω πως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πια.
    Ή με όπλο τον εκβιασμό της κατάρρευσης-ντόμινο να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους σε πολλές υποχωρήσεις (δηλαδή όχι νέα μέτρα για τους πολλούς) ή να πάμε σε δημοψήφισμα να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!
    Από το να ζήσουμε σαν ραγιάδες, καλύτερα να πεθάνουμε σαν Έλληνες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα είναι να μην πεθάνουμε πάντως...

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!!:)))

      Διαγραφή
    3. Οι Έλληνες δεν ξέρω...
      Μέχρι στιγμής έχουν φύγει πάνω από 6.000 επειδή δεν άντεξαν τα Μνημόνια...

      Διαγραφή
  14. Εύχομαι να εισακουστείς!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλή η ανάρτησή σου, Πέτρα. Συμφωνώντας, θα ήθελα, το πρωί ο πρωθυπουργός να προχωρήσει:
    Δήλωση προς τους συνομιλητές:
    «Μετά από αυτό το πεντάμηνο καψόνι στο οποίο με υποβάλλετε με τόσο κυνισμό, λυπάμαι πολύ, είναι πλέον αδύνατο να συνεχίσω να συνομιλώ μαζί σας».
    Δήλωση προς τους δανειστές:
    «Για το χρέος, σας δηλώνω ότι η χώρα μου θα αρχίσει να σας το πληρώνει, και θα το πληρώσει στο ακέραιο, μόλις καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και ξαναρχίσει να παράγει, μετά τη «διάσωση» στην οποία την υποβάλατε».
    Διάγγελμα προς τους Έλληνες, για να κατανοήσουν όλοι σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Αυτό δηλαδή που δεν έγινε στο πεντάμηνο, να γίνει τώρα. Ταυτόχρονα να ζητήσει συγγνώμη για τις προεκλογικές υπερβολές, και να δεσμευτεί ότι πλέον, μόνο αλήθεια στο λόγο του.
    Θεωρώ βέβαιο ότι θα πείσει πως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ν’ απλώνουμε το χέρι στους άλλους, αλλά ΣΑΦΩΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ από την τριακονταετία 1981-2011. Ο λαός το έχει καταλάβει αυτό.
    Προκήρυξη εκλογών. Θα αναδειχθεί σε εθνικό ηγέτη και ομιλώντας πάντα την αλήθεια θα επιτύχει την εθνική ενότητα, όπως εκείνη τού 1940.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Άρη μου το καψόνι κρατά πέντε χρόνια και πέντε μήνες.. Ας αλλάξει κάτι επιτέλους...

      Διαγραφή
  16. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν κατέβει σ' εκλογές. Αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Θεωρώ πως θα το κάνει. Πριν 3-4 μήνες κάποιοι θα πίστευαν ότι χάσαμε την ευρωπαϊκή προστασία. Σήμερα αποδείχτηκαν τα ελεεινά τους σχέδια να μας εξοντώσουν ολοκληρωτικά. Ας είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι. Νομίζω πως η περίοδος αυτή θα γράψει ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω πάντως ψυχραιμία γύρω μας Μαρία και πολύ ανησυχώ...

      Διαγραφή
  17. Μόνο δούλοι της έλλειψης ψυχραιμίας, του φόβου ή της ιδιοτέλειας υπάρχουν γύρω μας.
    Σίγουρα δεν περίμενε τις κραυγές της τελευταίας στιγμής, για να πάρει την απόφαση που πήρε.
    Τους είχε προειδοποιήσει ήδη αρκετό καιρό ότι θα περάσει σε δημοψήφισμα, αν δεν υποχωρούσαν.
    Αλλά είπαμε μάθαμε με άλλου είδους πολιτικούς και μας φαίνεται ύποπτο κάθε άλλο πολιτικό πρόσωπο.
    Προσπάθησε όσο κανείς άλλος, ε, ας έχει το δικαίωμα και του σφάλματος. Όποιος δεν προσπαθεί, σίγουρα θα
    είναι πάντα το "καλό και αλάθητο" παιδί 'οσων έχουν χοντρά συμφέροντα.
    Μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περίπτωση τελειωμένοι ήμαστε και πιθανόν θα είμαστε αν δεν πάρουμε μόνοι μας τις αποφάσεις ή δεν μας βάλουν κι άλλες τρικλοποδιές.
    Αυτές τις δυνατότητες έχουμε, αυτά τα πρόσωπα, οπότε με αυτά θα πορευτούμε και με ό,τι περνάει από το δικό μας χέρι. Σίγουρα όχι από τον καναπέ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κινήσεις τους πάντως ήταν άψογες και καλά μελετημένες αν τις παρατηρήσεις, ώστε και να αιφνιδιάσει και να είναι νομικά καλυμμένες και από το διεθνές δίκαιο. Αυτοί για μένα είναι πολιτικοί παρά την υποτιθέμενη απειρία τους. Μήπως είναι και πάλι καθοδηγούμενοι από κάποιους "έμπειρους"...;
      Οι άλλοι οι 'έμπειροι" ξεφτυλίζονται κι άλλο ο ένας πίσω από τον άλλο με τις δηλώσεις τους.

      Διαγραφή
    2. Όχι από τον καναπέ, από το πληκτρολόγιο.

      Διαγραφή
  18. Τώρα να μας δω, τι θα ψηφίσουμε κι αν θα έχουμε τα κότσια να τους στείλουμε στο διάολο όλους όσους μας ζητάνε να πεθάνουμε! ''΄Αντε λοιπόν, γενναίοι μου, πάνω τους και τους φάγαμε!'' Φιλιά Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σου Πέτρα μου. Τελικά στη ζυγαριά της σκέψης ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση πήρε μια κατ΄αρχήν ρωμαλέα και θετική απόφαση. Να αρνηθεί έτσι ωμά την υπογραφή και να πάει σε δημοψήφισμα στηρίζοντας εμμέσως το "ΟΧΙ".
    Από την άλλη αυτό το δημοψήφισμα δεν θέλω να δώσει θετική αποδοχή και σε αυτή καθ' εαυτή τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν μεν το επαίσχυντο των δανειστών αλλά απέχει παρασάγκας από τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέληση του λαού μας.
    Πάμε λοιπόν δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έμμεση η στήριξη του ΟΧΙ Γιάννη, είναι αμεσότατη.

      Διαγραφή
    2. Πέτρα μου καλησπέρα σου. Πρέπει να ανοίξεις τα σχόλιά σου στο επόμενο από αυτό θέμα σου. Βάζεις θέματα που απαιτούν απαντήσεις. Να είσαι καλά και πάμε γερά.

      Διαγραφή
    3. Γιάννη μπορείς να μου γράψεις εδώ ο,τι θέλεις.

      Διαγραφή
    4. Ας το κάνω καταθέτοντας κάποιες σκέψεις μου, σεβόμενος πλήρως την άποψή σου:
      Στο νεώτερο λοιπόν μήνυμά σου, ανάρτησή σου, για το δημοψήφισμα, σε ένα βαθμό κατανοητό, οφείλω να πω ότι εκφράζεσαι με απόλυτα θερμή λογική. Τι θέλω να πω:

      "Οπότε για άλλη μια φορά το ΚΚΕ
      θα προδώσει το Λαό και θα συνταχθεί με κάθε Προδότη γερμανοτσολιά.."

      Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι την παραπάνω παράγραφο την πιστεύεις.....! Αυτό που γράφεις δεν είναι απλά βαρύ, δεν είναι πολιτική κριτική, είναι, αντιλαμβάνεσαι, κάτι πολύ μεγαλύτερο.
      Φυσικά έχεις δικαίωμα και εσύ και εγώ και ο καθένας να χώσω του κόσμου τα ....Γαλλικά στις όποιες επιλογές των Κομμάτων, φυσικά και την τακτική του ΚΚΕ, πρώτος εγώ το κάνω και δημόσια και επώνυμα, αλλά αυτό που γράφεις, καλή μου, εκτός του ότι δεν το πιστεύει μήτε ο ....Κασιδιάρης είναι και.....καταλαβαίνεις.

      Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω, σεβόμενος το συναίσθημά σου. Πάρε υπόψη σου ότι, πλην ΚΚΕ, όλος ο χώρος της Κομμουνιστικής αριστεράς (ΚΚΕ Μ-Λ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) έχουν την ίδια άποψη με το ΚΚΕ, μπορείς να διαβάσεις ανακοινώσεις. Και μπορεί σίγουρα οι παραπάνω χώροι, εκλογικά να μην αντιπροσωπεύουν τίποτα, όμως Κινηματικά στο πεζοδρόμιο, εκεί που γράφεται η ιστορία είναι παρόντες και μάχιμοι ταλιμπάν απέναντι στους δοσίλογους που μας κυβερνούσαν χρόνια τώρα.

      Κλείνοντας, είναι δεκτή και επιβαλόμενη η πολιτική κριτική και το ιδεολογικό "ξύλο" και στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ που παλινωδεί από τις εκλογές και μετά, και στους πάντες. Όμως οι βαριές ετικέτες είναι κάτι, καλή μου, έξω από το πεδίο της κριτικής.

      Σε φιλώ με σεβασμό, πάντα πάμε δυνατά στις μάχες που έρχονται.

      Υ.Γ. Προσωπικά θα ψηφίσω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, παρά το ότι κινούμαι στο χώρο του ΚΚΕ, θα συμμετάσχω και το Κόμμα θα το κρίνω και θα με κρίνει με τη γλώσσα και τη σκέψη που επιβάλλεται.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη μου καλημέρα! Ξεκινώ με το ότι σε συμπαθώ πολύ και το ξέρεις! Αλλά βρε Γιάννη μου, δεν μιλώ για κανένα λαό κανενός κόμματος, εννοώ πως δεν μιλώ για όσους ψηφίζουν ένα κόμμα, αλλά για τις ηγεσίες τους και μόνο για τις ηγεσίες τους! Πρώτον γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος δεν είναι πρόβατα (μάλλον..αχαχαχα!) και δεν ακολουθούν τυφλοσούρτη κάθε κόμμα και δεύτερον γιατί, ξέρω ας πούμε συριζαίους (που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ εννοώ) που θα ψηφίσουν ΝΑΙ και νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν ΟΧΙ. Σήμερα έμαθα και για κάποιον που..κινείται στο χώρο του ΚΚΕ και θα ψηφίσει ΟΧΙ !!! (χιούμορ είναι αυτό!) Ελπίζω να σε κάλυψε η άποψη μου. Καλημέρα και να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    6. Φυσικά ο κόσμος δεν είναι πρόβατα Πέτρα μου και δεν πρέπει να είναι. Από την άλλη κάθε Κόμμα, φορέας, συνδικάτο, οργάνωση, οφείλει να έχει άποψη διαμορφωμένη, να την καταθέτει και να παίρνει την ευθύνη της επιλογής.
      Σε πληροφορώ ότι πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ θα ψηφίσουν "ΟΧΙ" και το γνωρίζω υπεύθυνα. Από την άλλη το Κόμμα πήρε μια απόφαση που πολιτικά είναι σωστή ως επισήμανση, πρακτικά όμως οδηγεί σε λάθος ενέργεια (άκυρο εκ των πραγμάτων).
      Όμως άλλο αυτό και άλλο αυτό:

      "Οπότε για άλλη μια φορά το ΚΚΕ
      θα προδώσει το Λαό και θα συνταχθεί με κάθε Προδότη γερμανοτσολιά.."

      Θα τρίζουν πολλοί τάφοι χιλιάδων στελεχών, μελών, φίλων του ΚΚΕ, ηγετικών στελεχών και κάθε βαθμίδας που έδωσαν τη ζωή τους στους μεγάλους, ένοπλους θυμίζω αγώνες, στους οποίους φυσικά το Κόμμα πρωτοστάτησε και πήρε το ίδιο και ΜΟΝΟ την ευθύνη να διεξάγει.

      Προχωράμε καλή μου, οι ώρες είναι και δύσκολες και πονηρές.....! Ξέρω ότι συναντιόμαστε στα ίδια μονοπάτια και αυτό με καλύπτει.
      Φιλιάαααααααα

      Διαγραφή
    7. "Θα τρίζουν πολλοί τάφοι χιλιάδων στελεχών, μελών, φίλων του ΚΚΕ, ηγετικών στελεχών και κάθε βαθμίδας που έδωσαν τη ζωή τους στους μεγάλους, ένοπλους θυμίζω αγώνες, στους οποίους φυσικά το Κόμμα πρωτοστάτησε και πήρε το ίδιο και ΜΟΝΟ την ευθύνη να διεξάγει".. αυτά Γιάννη μου όφειλε να τα είχε σκεφτεί το ίδιο το ΚΚΕ όταν συγκυβέρνησε με το Μητσοτάκη στη νεότερη ιστορία.

      Διαγραφή
  20. Κρατήστε δυνατά παιδιά! Ας υποστηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση που για πρώτη φορά αντιστάθηκε..Θεέ μου τρέμω όσο γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμα ανεγκέφαλοι που θέλουν να ψηφίσουν ναι στους θεσμούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να είναι μόνο "κάποιοι";....... Εδώ έχουν κάνει "Κίνημα Μένουμε Ευρώπη".

      Διαγραφή
  21. ολα καλα θα πανε στο τελος. ολα αυτα γινονται και λεγονται για να τρομοκρατειται ο κοσμακης. τα μιντια κανουν καλα τη δουλεια τους παλι. δες τα σαιτ με τις ψευτικες φωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιες ψεύτικες φωτό εννοείς, ξέρω όμως τόσα άλλα ψεύτικα που κάνουν..

      Διαγραφή
  22. Ευτυχώς εισακούστηκες Πετράδι μου!!!
    Αυτό που με τρελαίνει είναι όσα άκουσα γύρω γύρω κατά του δημοψηφίσματος από τον κόσμο....
    Λες και τους πέφτει βαριά η δημοκρατία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους, ειλικρινά! Με συνεπήρε η φράση σου "χάρτινα ανθρωπάκια", που σκίζονται τόσο εύκολα όσο και τα χαρτιά που υπογράφουν, για να πεταχτούν ακόμα πιο εύκολα στο καλάθι των αχρήστων όποτε αυτό καταστεί απαραίτητο.
    Σου στέλνω γλυκό φιλί
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι τα μακροχρόνια προβλήματα τού συνεχούς "εγκλεισμού"....

      Διαγραφή
  23. Εγώ θα πρότεινα, αντί να παραιτηθεί, να αλλάξει πολιτική!
    Κι αφού σ' ακούν, γράψε και σ' άλλους, μπας και σωθούμε!!!!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μιλάω με άλλους.
      Δεν μου το επιτρέπουν οι στομαχικές μου διαταραχές...

      Διαγραφή
  24. Ο Χ Ι !!!!!!!!! Πιο μεγάλο, πιο θορυβώδες από ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πιο αποφασιστικό... Καλωσόρισες Έλενα και να είσαι καλά :)

      Διαγραφή
    2. Καλώς σε βρήκα Πετροκοριτσο...σε διαβάζω πολύ καιρό τώρα...συνέχισε έτσι...χωρίς φόβο και με πάθος...καλημερα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    3. Έλενα μου καλημέρα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Αν κατάλαβα καλά, δεν έχεις blog ε;

      Διαγραφή
  25. Ο Αλέξης δεν υπέγραψε. Τώρα είναι στο χέρι μας να περάσουμε απέναντι. Θα το κάνουμε ή θα μείνουμε να ατενίζουμε την άλλη όχθη;
    Ξέρεις, θα ήθελα να ταξιδέψω στο χρόνο και να διαβάσω τι θα γράψουν στο μέλλον για εμάς. Αλλά είναι μάλλον η αγωνία που με σπρώχνει να δραπετεύσω από το παρόν που τόσο με ανησυχεί. Τους φοβάμαι τους τηλεθεατές, Πέτρα μου.
    Καλή Κυριακή. Ώς την επόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ φοβάμαι ότι η Τηλεόραση μετέτρεψε τους Πολίτες σε τηλεθεατές...

      Διαγραφή
  26. Κρατα γερα Αλεξη!!!! δεν θα σε αφησουν αλλα εσυ κρατα! για το λαο σου!! Καλη εβδομαδα Πετρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι ώρα μεγάλων και ξεκάθαρων αποφάσεων, ας επιλέξει ο καθένας ποιο θέλει να είναι το μέλλον του τόπου και των παιδιών του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω αρκετούς, που πάνω από το μέλλον του τόπου και των παιδιών τους, βάζουν το δικό τους μέλλον, ξεχνώντας πως, αν ο τόπος και ΚΥΡΙΩΣ τα παιδιά τους, δεν έχουν μέλλον, τότε δεν θα έχουν μέλλον ούτε οι ίδιοι...

      Διαγραφή
  28. Πετρούλα έχουμε 6 μέρες για να ξεσηκώσουμε τους μπλόγκερς! Πάμε λέμε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.