Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΗ: Δ(ΕΝ) Ε(ΧΕΙΣ) Η(ΘΟΣ) ΡΕ!...


"ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"

Ώρα είναι να το πάρεις απόφαση και να ξεμπερδεύουμε. Το στυλ "μπινελίκι" μου ταιριάζει πιο πολύ απ' όλα. Μπορώ να το...υποστηρίξω στην τελική βρε αδερφέ. Σε προετοιμάσω, επειδή ετοιμάζομαι να το ανοίξω και πάλι το γλυκό μου το στοματάκι, αλλά έλα που έχω μονίμως την πεποίθηση πως δεν το κάνω και τόσο καταχρηστικά και άδικα..! 

Αν σου πω τη λέξη "ΔΕΗ", τι σου πρωτοέρχεται εσένα στο μυαλό τώρα; Να στάξει το στόμα σου μέλι, ή να τους αρχίσεις στις γρήγορες; Εντάξει είναι γραφικό, δε λέω, να μιλάμε συνέχεια για έναν Στουρνάρα και να τον στολίζουμε αλλά, για πες: πόσες φορές έχουμε ανεχθεί τον κάθε εντεταλμένο να μας δίνει υποσχέσεις, που όλοι ξέρουμε πως δεν πρόκειται να κρατήσει;;; 

 Ε, άλλη μια τέτοια "υπόσχεση" έχει περάσει ήδη στην Ιστορία, όταν ο εν λόγω Υπουργός είπε πως χαράτσι -μέσω ΔΕΗ- τέλος! Να φανταστείς, ο προηγούμενος που είχε δώσει παρόμοια "υπόσχεση" παρασημοφορήθηκε με...την αρχηγεία ενός κόμματος... 

Άσε που για κάποιες ώρες αχνοέφεγγε ακόμα και η ψευδαίσθηση ότι ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΩΣ και μέχρι και σαμπάνιες είχαμε ετοιμάσει μερικοί-μερικοί (!) αλλά ξυπνήσαμε νωρίς και...επανήλθαμε!... 

Για το καλό λοιπόν του Έθνους (του ποιου;) και της Πατρίδας (τι ειν' η πατρίδα μας...) τελικώς, οφείλουμε όοοολοι μαζί οι γνωστοί μαλάκες να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χαράτσι και συγκεκριμένα μέσω ΔΕΗ! Σου λέει δηλαδή το άτομο: αφού θα σε γα..σω που θα σε γα..σω, τουλάχιστον να νομίζεις ότι το κάνεις για το καλό του Έθνους, έτσι, για να σε...τσούξει λιγότερο!

Είναι σίγουρο ότι και να μας το κόβανε το γαμωχαράτσι από τη ΔΕΗ, θα βρίσκανε -και βρίσκουν- χίλιους άλλους τρόπους για να μας τα πάρουνε, αλλά δεν σταματάει ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εδώ όμως! Γιατί, όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, του κόβουνε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να έχουν βυθιστεί -στην Ελλάδα του Ευρώ- χιλιάδες σπίτια στο σκοτάδι κι η κυβέρνηση με την ανοχή -και την...ευλογία της- συναινεί κι ας πάνε να κόψουνε τα λαρύγγια τους "τα νοικοκυριά" και ποιος χέστηκε! 

Ρε να δεις, ένας Φωτόπουλος, τι της είναι της ΔΕΗ και που βρίσκεται αυτές τις μέρες;... Πολύ ησυχία έχει πέσει από μεριάς του κι εγώ έχω αρχίσει και κάνω περίεργους συνειρμούς... 

Τώρα, τι παιγνίδι παίχτηκε ανάμεσα σε ΔΕΗ και Κυβέρνηση, εγώ δεν θα το μάθω, αλλά ύστερα απ' όλη αυτή τη γελοιότητα -περί χαρατσίου μέσω ΔΕΗ- η ΔΕΗ -κατόπιν ωρίμου σκέψεως!- ανακοίνωσε πως θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΥΞΗΣΗ των τιμολογίων της, μέχρι και 48,7%!!! Το "ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ", το λέει για να μεγαλώσει την πρόταση... Μην το δέσεις και κόμπο! 

Αυτό το ",7", πως το υπολόγισαν αλήθεια;! Θέλω να πω δηλαδή, ζητάς αύξηση ρε φίλε; Πες εκεί πέρα ένα ωραιότατο 50%  να σε καταλάβω και να το...φχαριστηθώ κι εγώ "ο θύμας"! Αλλά το "48,7%" είναι σαν κάτι ρούχα που βλέπεις  να αναγράφουν στην ταμπέλα "99,9 ευρώ", γιατί το "100 ευρώ" θα σου κάτσει στο λαιμό κι ας λείπει μόνο...ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ μέχρι το κατοστάρι! Δούλεμα λέμε! 

Στο πρακτικό μέρος των επικείμενων αυξήσεων τώρα: η ΔΕΗ στην ουσία απαιτεί να καταργηθεί η οικονομική κλίμακα που ισχύει ως τώρα, από 0 μέχρι και τις 800 κιλοβατώρες και από τον Ιούλιο και μετά, να τροποποιηθεί  η χρέωση από 0 μέχρι 2000 κιλοβατώρες! 

Πράγμα που σημαίνει πως θα πληγεί -για άλλη μια φορά- η πλειοψηφία των μέσων νοικοκυριών, οι οποίοι -όσοι έχουν ακόμα ρεύμα- κάνουν αιματηρές προσπάθειες για να μην ξεπεράσουν τις 800 κιλοβατώρες κι αυτό έρχεται η ΔΕΗ να το καταργήσει! (σαν το αφορολόγητο που θα ισχύει από μηδενικά κιόλας εισοδήματα!)

Αλλά μην σκάτε βρε κουτά! Μην σκάτε! Γιατί η ΔΕΗ φροντίζει για το...αισθητικό κομμάτι της εμφάνισης του λογαριασμού σας, σε μια και μόνο σελίδα!!!!  YES! YES! YES! ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΟ -ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ- ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ!

Δηλαδή, θα σας έρθει πρώτα ένας...ντουβρουτζάς, θα σας κάνουμε ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ φύλλο και φτερό, αλλά θα βλέπετε το...θρίλερ σ' ένα μόνο φύλλο και θα το παίρνετε απόφαση μια κι έξω! 

              ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ"; ΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;;; ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!






Υ.Γ Το νέο καπρίτσιο της ΔΕΗ θα εξετασθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
κι άμα είναι...υπέρ του Πολίτη,
εμένα να με χέσεις....



"ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"

20 σχόλια:

  1. Καλά, σήμερα αυτό έλεγα στον άντρα μου. Μας ήρθε η δεη 350€ και το χαράτσι είναι 50. Του λέω θα πάω να πληρώσω μόνο το χαράτσι και θα με κοροϊδεύουν. Μα τι λογαριασμός είναι αυτός; Τρέμω να δω τι θα μου έρθει στο μαγαζί.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες Μαρία μου. "Τρέμουμε" όταν έρχονται οι λογαριασμοί. Ένας λογαριασμός σπιτιού: 350 ευρώ, αν υπάρχει μηνιαίο εισόδημα (αν υπάρχει...) είναι περίπου 500 ευρώ, για να ζήσει κάποιος, για όλα τα άλλα του μένουν 150 ευρώ! Βρε δε μου πάνε στο γεροδιάολο τα καθάρματα!
      Και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Πόσο θα ήθελα να σου πω πως δεν έχεις δίκιο. Πως διαφωνώ μαζί σου.Πως δεν τα βλέπεις σωστά τα πράγματα.
    Πως είσαι γκρινιάρης.
    Αλλά..... το δίκιο σου βουνό. Το δίκιο μας βουνό....
    Δεν φτάνει που δεν θα ζεσταθούμε φέτος θα ανάψουμε και τα λυχνάρια μου φαίνεται.
    Τι να κάνει κανείς, τι να περιορίσει.
    Τελικά πρέπει να εντοπίσουμε όλα τα διεστραμμένα μυαλά και να τα τηγανίσουμε πανέ μήπως και φανούν χρήσιμα σαν μεζές για ούζο, γιατί όσο τα αφήνουμε να σκέπτονται τόσο μας πετούν έναν έναν στο λάκκο και μας θάβουν.
    Καλό βράδυ και κοίτα δες κανένα φωτεινό όνειρο, αυτό δεν κοστίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου γκρινιάρης δεν είναι!
      Τα χώνει κανονικά και καλά κάνει!
      Αυτό με το πανέ της Φλώρας πολύ μου άρεσε!
      Φιλιά και στους δύο!

      Διαγραφή
    2. FLORA GIA, εμένα θα μου επιτρέψεις αλλά, τέτοια ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ, όχι μόνο δεν τα τρώω με τίποτα, ούτε στον σκύλο μου δεν τα πετάω (τι "πιο πιστός φίλος του σκύλου" θα ήμουνα άλλωστε!).
      Μωρέ μακάρι να έβλεπα κανά φωτεινό όνειρο τουλάχιστον, αλλά που τέτοια τύχη!

      ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ: ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!!!!!!!!!!!! ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΓΑΜΩ ΤΑ...ΠΑΝΕ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ!

      Φιλάκια FLORA GIA!

      Διαγραφή
    3. ΑΡΙΣΤΕΑ, αποκαταστάθηκε (εν μέρει) η επικοινωνία μας, αν και λίγο περισσότερο "άδειασμα" το χρειάζεται η σελίδα σου. Είπαμε, τα "χώνω", γιατί αυτό έχω μάθει να κάνω καλύτερα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!

      Φιλιά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο «Μονόφυλλος Λογαριασμός ΔΕΗ» δεν είναι στα πλαίσια του «απλού, ξεκάθαρου, εύχρηστου, κατανοητού, φιλικού στο περιβάλλον». Είναι, πολύ απλά, στα πλαίσια του (επιπλέον) κέρδους. Με την εκτύπωση και αποστολή λιγότερων σελίδων κερδίζουν χρήματα (και από εκεί!). Όπου να ‘ναι θα καθιερώσουν την εκτύπωση από εμάς, όπως έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας. Να μου το θυμηθείς.
    Η επί δεκαετίες πλεονασματική ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια πάει κατά διαόλου. Αυτό οφείλεται στην εισαγωγή της στο αμαρτωλό Χρηματιστήριο, στις υπέρογκες αμοιβές των υψηλά ιστάμενων, στην αδυναμία χιλιάδων ανθρώπων να πληρώσουν, στα κόλπα με τον Μυτιληναίο (Αλουμίνιον Ελλάδος) κλπ.
    Ο στούρνος γράφει στα αποτέτοια του την απόφαση του δικαστηρίου. Θα την προσβάλλει σε ανώτερο βαθμό, αλλά στο μεταξύ μας υποχρεώνει να συνεχίζουμε να το πληρώνουμε κανονικά. Να πάει να δει αν έρχομαι.
    Δεν έχω πληρώσει κανένα χαράτσι τους, ούτε πρόκειται. Για το κράτος του Σαμαρά και του στούρνου είμαι φοροφυγάς. Χέστηκα! Και τόσα χρόνια που δεν χρωστούσα φράγκο τι κατάλαβα; Με αντάμειψαν με το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.
    Καλή ημέρα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν έχω πληρώσει χαράτσι και ούτε πρόκειται, ενώ τόσα χρόνια όντως ήμουνα ένας έντιμος φορολογούμενος. Τώρα δεν έχουμε και δεν πληρώνουμε, απλό! Με το ρεύμα βέβαια υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι! Να δούμε πού θα βρούμε να το πληρώσουμε, που χλωμό το βλέπω. Μέχρι τότε πρέπει να έχουν πάρει πόδι οι τύποι, αλλιώς... λυχναράκι και φουφού και κοριτσάκι με τα σπίρτα!

      Διαγραφή
    2. Πέτρο Κ., πολύ ζηλεύω που δεν πληρώνεις το χαράτσι. Εγώ, μη με κοιτάς που τα...χώνω, μια κοτούλα του κερατά είμαι, που κάθε μήνα ξοφλάω όλους τους λογαριασμούς, μετά μένω σχεδόν πάντα μέσα, γιατί δεν έχω ΜΙΑ κι όπου να' ναι θα ξοφλήσω κι εγώ... Ώστε απατεωνιά ΚΑΙ με το...μονόφυλλο ε;;; Όχι, που θα το κάνανε για κανέναν άλλο λόγο! Απλά, λιγόστεψαν οι σελίδες και δεν θα φτάνουν για την τουαλέτα τώρα βρε αδερφέ!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
    3. "Κ.Κ", σαν τα χιόνια βρε παιδί! "Που' σουνα και δεν εφαινόσουνα":!
      Το ξέρω ότι -ούτε εσύ- δεν πληρώνεις το χαράτσι! Μμμμ! Ωσονούπω σε βλέπω με το...λυχναράκι σου, να τη βγάζεις ρομαντικά!

      "...ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ", αλλά κάποιος πρέπει να τους έχει στείλει όξω και μακριά, αμήν και πότε...

      Το κοριτσα΄κι με τα σπίρτα είναι κι επίκαιρο!

      Καλό σου βράδυ βρε "κ.κ"!

      Διαγραφή
  4. Λοιπον..Ειστε γκρινιαρηδες...!!
    Δεν βλεπετε,οτι η ΔΕΗ..Μας χαρισε..Ακομα μια..Πρωτια...!!
    Ακομα ενα ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ...!!
    Το ακριβωτερο ντοπιο ρευμα,σε καταναλωση, κατα κεφαλην ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...!!

    Αυτοι..Αγωνιζονται, για την διακριση της χωρας...!!

    Κι εσεις γκρινιαζετε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, Μαχαίρη, μη μας λες για...ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ, γιατί είμαστε ψωνάρες και προκειμένου να χτυπήσουμε κανά ρεκόρ και να γίνουμε διάσημοι -τρομάρα μας!- είμαστε ικανοί να την ζητήσουμε από μόνοι μας την αύξηση! Χαχαχα! Καλό σου βράδυ Μαχαίρη!

      Διαγραφή
  5. τωρα το λογαριασμο τι μας τον μοστραρισες στο τελος ....μπας και ξεχασαμε πως ειναι?και στο κατω -κατω αγαπη μου εγω δεν θελω να κοπει το χαρατσι....ειναι ενα μεσον κοινωνικης συνοχης....μιλας μια στις τοσες με τη φιλη,με την κουμπαρα στο τηλεφωνο,τι αλλο να πεις .....τι κανετε?νααα οπως ολοι...τι θα γινει με το χαρατσι εσεις θα το πληρωσετε?ενω αν κοπει το ριμαδι θα στραβοκοιταζομαστε περισσοτερο μεταξυ μας "εσας δεν σας εχουν κοψει πολλα...εμεις τι να πουμε που μας εχουν εξοντωσει" αστο λοιπον να παει στο διαολο να σωσουμε ολοι μαζι με συμπνοια την πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμάρι μου, α! ώστε έχεις ακόμα τηλέφωνο και ρεύμα;;; Συγχαρητήρια βρε! Έχεις τα δίκια σου, αν δεν υπήρχαν τα χαράτσια, εμείς θα...πλήτταμε θανάσιμα εκεί που θα πίναμε τα καφεδέκια μας! Άλλη όρεξη δεν έχουμε, να χαλαλίζουμε "τους καφέδες μας" για τα μούτρα τους! Βρε ουστ!
      Φιλάκια και καλό σου βράδυ!

      Υ.Γ Κερνάω καφέ, άνευ...Στουρνάρα! Είσαι;

      Διαγραφή
  6. Ρευματοπάθεια πάθατε όλοι;
    Σιγά το πράγμα μωρέ!
    Αιώνες έζησε ο κόσμος με κερί και μαγκάλι.

    Όπως έλεγε και ένα σύνθημα σε τοίχο:
    "ο πολιτισμός τους θα καταρρεύσει με μια διακοπή ρεύματος"

    Άρα, η ΔΕΗ βοηθα την επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ήρθες σαν την Άνοιξη και μου' φερες αυτό που καρτερούσα..."

      Διαγραφή
  7. αν κερασεις και χαρατσι μαζι με τον καφε ειμαι....τι θα λεγες για τις 21 του μηνα ?ετσι για να παμε κοντρα στους Μαγια....καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ημερομηνία καλά τα πάμε. Αλλά άμα σε κεράσω το χαράτσι, στο γκαρσόνι δεν θα αφήσω τίποτα;;;
      Χαχαχα!

      ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ...!

      Φιλάκια, καληνύχτα Καμάρι μου!

      Διαγραφή
  8. Με την έμπνευση του χοντρού να βάλει το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, χιλιάδες άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν, ενώ όσοι μπορούν καταργούν να ρολόγια από ιδιοκτησίες που δεν χρησιμοποιούν ή στις οποίες έχουν πρόσβαση με άλλον τρόπο. Σε συνδυασμό με τις λαμογιές με τις μεγάλες επιχειρήσεις, καταφέρανε να την κάνουν ζημιογόνα!
    Έλα όμως που δεν μπορούν να την πουλήσουν χρεωμένη! Γι΄αυτό, θα αυξήσουν την τιμή κιλοβατώρας στους μικρούς και μεσαίους καταναλωτές, ώστε να την καθαρίσουν και να τη βγάλουν στο σφυρί!
    Όσο για τον Φωτόπουλο, την Τετάρτη ωρυόταν στο σταθμό "Στο Κόκκινο" ότι οι συνδικαλιστές θα προστατέψουν τους πολίτες από διακοπές ρεύματος.
    Καλή σας νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδάκι μου εδώ! Σ' εμάς: "τους μικρούς και μεσαίους"! Ελάτε όλοι και βαράτε στο ψαχνό! Όλα από πάνω μας περνάνε κι εμείς το χαβά μας. Τι να πω πια!

      Ωρυόταν ο Φωτόπουλος "στο κόκκινο"; Σιγά κι ανταριάστηκα τώρα... Κάτι πρέπει να δείξει ότι κάνει κι αυτός!
      Άντε, καλό βράδυ!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.