Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΥΝΗΘΕΙ...ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΨΑ!...

                                                                                              "o pio pistos filos tou skylou"       

     
Όσο βαρύ και να είναι, θεωρώ χρέος προς τον εαυτό μου (μαζοχιστικό μεν!) να παρακολουθώ έναν φασίστα να με αποδομεί ως πολίτη και ως άνθρωπο. Νιώθω ότι οφείλω να ακούω την παράκρουση του κάθε επικίνδυνου φασισταριού που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και να μην κλείνω τα αυτιά οικειοθελώς, για να ξέρω τι με περιμένει, πόσο με έχουν ποδοπατήσει κάποιοι διεστραμμένοι και πόσο θύμα τελειωμένο έχω καταντήσει με την ανοχή μου.

Πόσο μάλλον δε, όταν έχει βγει ο φασίστας σε ιδιωτικό κανάλι κυβερνητικών συμφερόντων κι ο μούγγας/στρούγκας παρουσιαστής του δελτίου "ειδήσεων" έχει πιει το αμίλητο νερό και κάθεται σούζα κι ακούει τον φασίστα και δεν κουνάει ούτε βλέφαρο!

Τέτοιοι φασιστότυποι μας κυβερνάνε κι εμείς -ναι, ρε, εμείς, με τα ίδια μας τα χέρια!- πρώτα έχουμε κάνει χαβαλέ περί "μπουμπούκων" και άλλων λοιπών περιττωμάτων και στη συνέχεια έχουμε πάρει το εκλογικό μας βιβλιάριο ωραία ωραία, έχουμε φτάσει μπροστά στην κάλπη κι έχουμε αυτοπυροβοληθεί εξ επαφής! 

Άσε που παίζει κιόλας, να μην το ψάξαμε καν το εκλογικό μας βιβλιάριο και να εξαντλήθηκε η "επανάσταση" μας με μια αποχή, αφού "σιγά! όλοι τους ίδιοι είναι, γιατί να πάω να ψηφίσω;" 

Ψόφα τότε καλύτερα ρε φίλε, αλλά εμένα μη με παίρνεις μαζί. Μπορεί να μην κατέβηκα στην πλατεία (με την τσίκνα, τα πολλά μέτωπα και το κάθε καρυδιάς καρύδι) αλλά στις εκλογές θα πάω και θα παραπάω φίλε μου! Φασιστομπομπούκους που μου κουνάνε το δάχτυλο και με απολύουν μέσα από έναν ΣΚΑΪ, δε γουστάρω ρε να τους επιτρέψω κι άλλο να με μαδήσουνε!

Θα τις "επιτρέψουνε" κάποτε αυτές τις ρημαδοεκλογές, δεν θα τις "επιτρέψουνε"; Του κερατά! Ε, τότε πια θα τα θυμηθείς όλα αυτά φίλε και θα πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας. Είναι το προσωπικό χρέος που λέγαμε. Εκτός κι αν το πολύ γ@μήσι προκαλεί επιλεκτική κώφωση!

Πόση ώρα χρειάζονται ρε φίλε τα ΜΑΤ να φτάσουν σ' ένα "επείγον" περιστατικό; Μου το λες;;;
"Θα έχεις δείρει! Θα είσαι κουρασμένος!" Σάσα-Θεά! Φλερτάροντας Ματατζή! (Ντόλτσε Βίτα)

Μάλλον.....χτες! Από την προηγούμενη προφανώς τους είχε απίκο ο φασιστοφασίστας, αλλιώς δεν εξηγείται που ήταν εκεί μέσα -στο νοσοκομείο- και προφύλασσαν τον φασιστοφασίστα, ως όφειλαν! "Επίσκεψη" να σου πετύχει! Πήρε σου λέει ο Υπουργός "Υγείας" τα ΜΑΤ και πήγε "αιφνιδιαστική" "επίσκεψη" σε νοσοκομείο για να "συζητήσει" τα προβλήματα των εργαζομένων και να δει πως θα τους κάνει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μη εργαζόμενους! 

Και τα γκλοπς σε παράταξη, για να είναι -κι όχι μόνο να φαίνεται- ποιος κάνει κουμάντο και σ' αυτό το τσιφλίκι! "Κι όποιος κουνηθεί......του την άναψα!" Μένιος Τσαπάρας-Θεός! (Δυο Ξένοι)

Κι απείλησε -μέσω "ειδήσεων"- ο φασίστας, πως σε......επόμενη πρόκληση που θα δεχτεί, θα εφαρμόσει το Νόμο! "Και ποιος είναι ο νόμος;" Αυτό μόνο ΤΟΛΜΗΣΕ να ψελλίσει το ανθρωπάκι/παύλα παρουσιαστής/παύλα δημοσιογράφος! "Θα τους κάνω μήνυση και θα τους απολύσω όλους! Δε θα μου λερώσουν εμένα το ριγέ μου πουκάμισο με τις κωλοδουλειές τους, και καλά πως έχουν δικαιώματα, που τολμούν να θέλουν και να τρώνε, την τύχη μου μέσα!" 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλη αυτή η επίδειξη δύναμης της φασιστοκυβέρνησης, δια στόματος φασίστα, έγινε για τα νοσοκομεία που ετοιμάζεται να τα κλείσει ο φασιστοφασίστας και να πεθαίνει ο κόσμος κι ο κοσμάκης απέξω. Από τα νοσοκομεία. Στο πεζοδρόμιο. Ε! Από πεζοδρόμιο κάτι παραπάνω θα ξέρουν όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι -πλην ψηφισμένοι από το λαό!- που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους. Πεζοδρόμια και χαμαιτυπεία, ειδικότης τους!
Αλί σε πολλούς από μας, που είμαστε "επιπέδου" κι όμως κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο!!!

"o pio pistos filos tou skylou"   Foto  & Foto
_________________________________

40 σχόλια:

  1. Δεν ειναι τυχαια η επιλογη του προσωπου..Ουτε της..Μεθοδου...
    Με τα ΜΑΤ στην αμασχαλη..Και τις απειλες απο το γυαλι...
    Να μη διαμαρτυρεσαι μετα..Οταν μεταμφιεζεσαι σε..Κοντη καλογρια, για να ξεφυγεις απο την αγανακτηση των απολυμμενων...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο μίλησα Μαχαίρη μου για διατεταγμένη υπηρεσία.
      Καλό σου απόγευμα φίλε μου.

      Διαγραφή
  2. Πως τόλμησαν να δείρουν τον υπουργό;
    Καθώς έλεγε αυτή τη φράση τη λέξη "Y Π Ο Υ Ρ Γ Ο", την είχε μετατρέψει σε κεφαλαία γράμματα, bold γραφή, υπογραμμισμένη και τόσο μεγαλειώδη, όσο θα ήθελε να είναι ο ίδιος...
    Υπουργός να σου πετύχει....
    και η επίθεση λέει ήταν οπαδών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς!!!
    Αλήθεια ποιος τέως υπουργός διόρισε άραγε οποδούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο Νοσοκομείο; εκτός κι αν έχουμε όλοι αυτομάτως μετατραπεί σε οπαδούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.... τόσο μυαλό έχει ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερε τι έλεγε (ως συνήθως)
      Τη μια ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν υπάλληλοι νοσοκομείου,
      την άλλη ότι ήταν Συριζαίοι (κι αυτοί οι Συριζαίοι πια, εκατομμύρια είναι πουλάκι μου! από παντού ξεφυτρώνουν σαν τις μαγικές εικόνες), με τούτα και με κείνα, εκείνο που μετράει είναι το που φτάσαμε, ποιοι μας κυβερνούν, με τι μέσα και ποιοι μ@λ@κες είναι αυτοί που ακόμα τους προσκυνούν.
      Σε φιλώ και φούντωσα. Πάω για τα χάπια μου!

      Διαγραφή
  3. Πόσο συμφωνώ με όλα!!!
    Για να δούμε..στις επόμενες εκλογές θα αφήσουν κάποιοι την "επανάσταση" να έρθουν ως στις κάλπες?...κι αν έρθουν θα ψηφίσουν πάλι μπουμπούκους και άλλα φαιδρά (κι επικίνδυνα)στοιχεία?
    Θα υποταχτούν πάλι στο φόβο και στις βαθιές και λάγνες (αυτό θα μου έμεινε από τη Λουκρητία στης Αριστέας) επιθυμίες της Γερμανίας?
    Τελικά η επίθεση έγινε?...γιατί νομίζω πως ο μπουμπούκος ως ορίτζιναλ βουτυρομπεμπές απλά κλαίγεται και οδύρεται...και μας εξωθεί στα άκρα..ποιος δε θέλει τώρα να του την κόψει στα αλήθεια εκείνη την μπουνιά?

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην πέφτουμε στην παγίδα μάνα μου.
      Έχει σημασία αν -και πως- έγινε η "επίθεση";
      Όταν ο άλλος χάνει τη δουλειά του από τα φασισταριά
      και δεν πρόκειται να ξαναβρεί ποτέ δουλειά
      κι όταν έχει απέναντι του Άδωνες και Ματατζήδες
      και κάτω από νορμάλ συνθήκες να ήταν,
      θα επιθυμούσε να τους πετάξει μια ροχάλα, αν μη τι άλλο.
      Με λίγα λόγια, σε μια χουντοκατάσταση, δεν μετράς τις σφαλιάρες που ρίχνεις
      -αν προλάβεις!- μετράς ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ που έφαγες, χάνοντας τη δουλειά σου και τη ζωή σου.
      Και όχι, δεν συμφωνώ. Δεν είναι βουτυρομπεμπές. Είναι επικίνδυνος.
      Ή αν το θέλεις, ο πιο επικίνδυνος βουτυρομπεμπές αυτής της κυβέρνησης.
      Σε φιλώ και με βλέπω για ηρεμιστικά απόψε!

      Διαγραφή
  4. Μπλε ρουα ματ! Θεά αγάπη μου! Με τις ατάκες σου, τι Σάσα , τι Μένιο.... να προσθέσω κι εγώ ολίγη Ντένη Μαρκορά :Έκανε η μύγα κ@λο κι έχεσε τον κόσμο όλο!
    Φιλούρες μανούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με γιατί είμαι έξαλλη με το θέμα που επέλεξα η καλή σου!
      Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος ασυζητητί.
      Εμείς τι θα κάνουμε είναι το θέμα!
      Ξέρω, εσύ θα κλειδώσεις τον μπαμπά στο σαλόνι! Χαχα!
      Σε φιλώ τρελοκομείο μου!
      Η Σάσα και ο Μένιος, όλα τα λεφτά!

      Διαγραφή
    2. αχαχαχα! Όχι το κατάλαβε μέχρι κι ο μπαμπάς: παιδιά μου στις επόμενες σας δίνω εγώ την ταυτότητα! Δεν πάω ! Όλοι τους είναι σκ@τ@! Μακάρι τελικά οι έλληνες να ήταν σαν τον μπαμπά! :)))))
      (Βέβαια δεν αργεί να μου πετάξει καμιά βλακεία..."ας ανέβαινε ο Βαγγέλης και θα βλέπανε όλοι τι καλός που είναι"! αλλά με τον που τον αγριοκοιτάζω μου λέει: "δεν ξαναμιλάω παιδάκι ...ένα αστείο είπα να περάσει η ώρα"!)

      "Καλημέρααα!!! Μη μη μη με σκουτώνετε!!!" Φαλκονέρα κι η άλλη που έλεγε το φλιτζάνι! Για να ολοκληρώσουμε τη σκηνή!
      Ρε δεν ξαναβγαίνουν τέτοια έργα!

      Καλησπέρα! Μόλις τρώω και τα τσούζω ολίγον!

      Διαγραφή
    3. Ομολογώ ότι αυτές τις ατάκες δεν τις θυμόμουν!
      Χαχα! Μόνο αν τα τσούζουμε λες να υπάρχει σωτηρία;
      Μπα! Στιγμιαία είναι κι αυτή!

      Διαγραφή
    4. Φέρε τον έλεγχό σου παιδί μου! Αυτές οι ατάκες είναι ανεπανάληπτες! Να σου κάνου κι τουν ήχου αμ λάχει! :))))
      (Είδες τι κάνει το τσούξιμο;)

      Διαγραφή
    5. Θα αρχίσω μάλλον να εφαρμόζω τη μέθοδο σου τρελοκομείο!

      Διαγραφή
  5. Ευτυχώς που έχω κι εσένα να ενημερώνομαι!! Στο έχω πει, είμαι μαλωμένη με την τηλεόραση...
    Τα κροσέ πάντως, πολύ τα πάω.
    Φιλιά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις κάλπες να μην είσαι μαλωμένη και με την τηλεόραση δεν πειράζει.
      Εξάλλου, βλέπεις/δε βλέπεις τηλεόραση, τα γεγονότα συμβαίνουν!
      Καλό είναι να μην τα αγνοούμε, γιατί θα αποβούν (κι άλλο) εις βάρος μας.
      Σε φιλώ γλυκά!

      Η ξανθιά ερώτηση της ημέρας: όταν λέμε "κροσσέ";;;
      Ρε παιδιά, που με βρήκατε, την αγράμματη και με κάνετε παρέα;;;

      Διαγραφή
  6. Ας γραψω κατ αρχας οτι δεν εκτιμω τον Αδωνη λογω Οφα(οπου φυσαει ανεμος) και αντιπαθω τη τσιριχτη φωνη του!Εν δευτεροις θεωρω οτι δεν ηταν καθολου σωστη η τοποθετηση του ως Υπουργου Υγειας!!
    Τωρα για την αληθεια καποιων λεπτομερειων της αναρτησης ..ο Αδωνης δεν πηγε αιφνιδια επισκεψη αλλα προγραμματισμενη.Ειχε ηδη εκδοθει ανακοινωση των εργαζομενων οτι ειναι ανεπιθυμητος ,αλλα αυτος επεμεινε να παει!Κακο του κεφαλιου του !!Αν πηγαινε αιφνιδιαστικα ουτε πληθος θα υπηρχε ουτε ΜΑΤ θα χρειαζονταν!!Προηγουμενα που περασε χωρις προειδοποιηση απο το Κρατικο Νικαιας ουτε αντιδραση υπηρξε ουτε Ματ τον συνοδευαν!Αρα γιατι πηγε προγραμματισμενα;Μαλλον ο Αδωνης αγαπα τους θεατρινισμους και εκτος τηλεορασης!!
    Και μια ερωτηση ή καλυτερα διαπιστωση,επ ευκαιρια των πολλαπλων εκδοχων του γεγονοτος.
    Υπάρχει στ' αλήθεια μια αντικειμενική αλήθεια που δεν επιδέχεται παρερμηνειών και καλύπτει όλες τις πτυχές ενός θέματος ή ενος γεγονοτος;Η ειναι υποκειμενική και εξαρτάται και υπαγορεύεται από τις εκάστοτε κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες;Και να υπάρχει, θα γίνει ποτέ κτήμα κάποιου ανθρώπου στην ολότητά της;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σειρά των γεγονότων είναι λεπτομέρεια νομίζω.
      Τα γεγονότα, αυτά καθαυτά είναι που έχουν σημασία.
      Υπάρχουν Άδωνες που μας απειλούν, Ματατζήδες που μας δέρνουν,
      Σαμαράδες που μας κυβερνούν και μας απολύουν.
      Αυτά, σε όποια σειρά κι αν τα βάλουμε, είναι πραγματικότητα
      κι αυτή η πραγματικότητα κάποτε πρέπει να εκλείψει.
      Και πρέπει να εκλείψει γρήγορα γιατί τα άτομα είναι επικίνδυνα.
      Τελεία. Και παύλα-

      Διαγραφή
  7. Οταν λεμε ΟΧΙ σε κατι
    σημαινει πως ηδη του εχουμε δωσει υποσταση.

    θελουμε και ΠΡΕΠΕΙ να ανατρεψουμε...
    μα η επομενη μερα πως θα ειναι
    χωρις θεμελιο λιθο?
    Απλα αναρωτιεμαι...

    Χμουχμουδοκαλησπερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπαραθέτοντας, τι προτείνουμε αλήθεια;
      Καθίστε εδώ που είσαστε μη και μας βρουν τα χειρότερα;
      Τα οποία ποια είναι; Αυγά κάτω από τις μασχάλες;
      Το θέμα είναι να ανατρέψουμε αυτό που μας ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ομαδικά.
      Τα παρακάτω θα τα βρούμε στο δρόμο μας.
      Αλλιώς ας ανέβουμε όλοι μαζί σε μια ταράτσα
      κι ας αφήσουμε τα φασισταριά να γλεντοκοπούν ανενόχλητα.
      Μμμ;;;

      Διαγραφή
    2. "Αντιπαραθέτοντας, τι προτείνουμε αλήθεια;"
      Θυμάμαι, στα φοιτητικά μου χρόνια (που ακόμα επιβίωναν τα όνειρα) , να σιγομουρμουρίζω :

      Λευκό μου σεντονάκι λάμπα μου τρελή
      Ποια αγάπη τάχα μας φυσάει
      Βάλε στη σκιά σου τούτο το παιδί
      Που δεν έχει κόμα να ψηφίσει να ψηφίσει...

      Τώρα, που τα όνειρα τελούν σε κώμα, βρίσκεται ακόμα κανείς που να πιστεύει, πως είναι δυνατόν να υπάρξει κόμα, να αναστήσει τα όνειρα απ'το κώμα και να τα τα οδηγήσει, να "λάβουνε εκδίκηση";

      Άννα Πάρος

      Διαγραφή
    3. "Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ"
      αλλά κανένας δεν σώθηκε με σταυρωμένα τα χέρια...
      Πρέπει να ξεκολλήσουμε λέμε.
      Έλα, ηττοπάθειες σήμερα κι εγώ να κάθομαι να σας εμψυχώνω!
      Που ακούστηκε; Χαχα!
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
    4. Φιλενάδα, με τίποτα δεν πρεσβεύω τη θεωρία του σταυρώματος των χεριών.
      Έτσι όμως όπως εξελίσσεται η κοινοβουλευτική "Δημοκρατία" γίνεται όλο και πιο φανερό ότι "το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημενο". Παραδέχομαι, βέβαια, πως σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο "παίζει", αυτό είναι ότι κοντινότερο σε αληθινή Δημοκρατία. Αλλά και πάλι, δεν περιμένω από τις εκλογές ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο.
      Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή, ναι, αλλά από τον καθένα πολίτη χωριστά. Οι "εκπρόσωποι", δυστυχώς κατά κανόνα αποτελούν υπεκφυγές και άλλοθι για "δειλούς, μοιραίους κι άβουλους" πολίτες. Πρέπει καθένας χωριστά να αγωνιστεί να παράγει και να διαδώσει, εντιμότητα, πολιτισμό, αξιοπρέπεια και απαίτηση για δίκιο και αξιοκρατία. Να κυρήξουμε προσωπικό πόλεμο κατά της τεμπελιάς, της λαμογιάς, του καιροσκοπισμού και λοιπών καρκίνων της κοινωνίας μας. ( Βλέπω νά'χω κιόλας κάνει κάμποσους εχθρούς).
      Ίσως έτσι, μέσα από την οικογένειά μας, το φιλικό και εργασιακό περιβάλλον, την γειτονιά, μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την Ιδέα της δημοκρατίας, ώστε κάποιες γενιές μεταγενέστερες, καλύτερες από εμάς, να την υλοποιήσουν.
      Σεντονάκι σου έγραψα, αλλά με στοιχειώνουν τα λόγια του Καζαντζάκη:
      "Να λες : Εγώ, μονάχος μου, έχω χρέος να σώσω τον κόσμο "
      Φιλιά προβληματισμένα.
      Άννα Πάρος

      Διαγραφή
    5. Εχθρούς αποκλείεται να κάνεις, απλά, έτσι όπως τα λες έτσι και είναι.
      Οπότε μας βλέπω να την ξαπλάρουμε και να περιμένουμε να γυρίσει ο Ήλιος από μόνος του!
      Αχαχαχα! Ε, μα! Πολύ κούραση μας βάζεις κι εμείς είμαστε του γλυκού νερού Αννούλα μου γλυκούλα μου! Φιλάκι! :)))

      Διαγραφή
  8. Καλά τα λες και χτυπιέσαι εσύ.
    Ωστόσο, ο εν λόγω βουτυράτος έχει ψηφοφόρους.
    Η ανατριχιαστική πρόβλεψη είναι ότι θα ξαναψηφιστεί.
    Κι η ανατριχιαστική διαπίστωση είναι, πως ανάμεσά μας κυκλοφορούν οι οπαδοί του.

    Καταλαβαίνω την κατάσταση, την έχω ζήσει πολλάκις και με λιγότερες τυμπανοκρουσίες. Έχουμε μετρήσει πολλά "θύματα" και στον ιδιωτικό. Με τον τρόμο της απόλυσης ζούμε, χρόνια τώρα.
    Καλή δύναμη εύχομαι και να κατεβαίνεις στις πλατείες.
    Κι ας έχει λογής-λογής τσίκνες.
    Η τσίκνα του καναπέ είναι η ταφόπλακά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ μόλις γύρισα από τον Σχοινιά,
      αφού πρώτα εγκατέλειψα έναν σαρανταπεντάρη κι ύστερα ξύπνησα!!!
      Αχαχαχα!

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ:
      ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΠΟΨΕ ΠΑΙΔΙΑ!
      ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!
      ΕΕΕΕΕΤΣΙ! :))))

      Διαγραφή
    2. Είσαι μαέστρος όμως αδερφάκι μου!
      Αρπάζεις τη μπαγκέτα σου (όχι απ' τον Βενέτη, το μαρκούτσι που κρατάνε στις ορχήστρες εννοώ) και μας πας όπου γουστάρεις!
      Απ' τη μια μας θυμώνεις κι απ' την άλλη, βόλτα στη φεγγαράδα...
      Στο'χω πει πως τρελαίνομαι για τις εναλλαγές σου ε;
      Στο ξαναματαλέω!
      Φιλιά ρε γλυκό τρελοκομείο! Σ' αγαπάω πολύ!!!

      Διαγραφή
    3. Είναι που η πανσέληνος είναι στον Υδροχόο
      και ΜΑΛΛΟΝ έχω ωροσκόπο Υδροχόο, κοινώς την έβαψα!!!
      Γι' αυτό έχω ξαναμανασαλτάρει γλυκο-"Κανελλάκη" μουουουου!!!

      Διαγραφή
  9. Σε ποια ποντικότρυπα να κρυφτώ εγώ τώρα που είμαι η κατ΄εξοχήν εκπρόσωπος του μπομπουκο-χαβαλέ;
    Εμένα δεν με ξεπλένει ούτε ο Χουάνγκ Χο(ο Κίτρινος ποταμός,ντε)!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον μόλις τώρα δα βρήκα ποιος ψήφισε "αδιάφορο" μάνα μου,
      γιατί είχα μείνει με την απορία μπουμπουκοχαβαλεδιάρα μου εσύ!
      Φιλούμπες και τουλούμπες! :)))


      Τι από όλα ήταν "αδιάφορο" σε αυτόν/την τον/την φίλο/φίλη δεν ξέρω από όλα!
      Προφανώς και θα ήταν αδιάφορο πόσα θύματα θα πάρουνε ακόμα στο λαιμό τους
      οι παράφρονες που μας κυβερνάνε.

      Διαγραφή
  10. Πάλι τελευταία και καταιδρωμένη (τώρα γύρισα από τριήμερο) να προσθέσω τί?... όταν τα έχετε πει ολα.
    Αλλωστε η ανάρτηση από μόνη της με κάλυψε...

    Ενας λαός κρίνεται απ'αυτούς που τον διοικούν...
    Σε κάλυψα για το τι είμαστε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, εγώ είμαι η τελευταία και καταϊδρωμένη, καθώς χτες τα έφτυσε το σήμα!
      Είμαστε οι επιλογές μας, είπε κάποιος που κατ΄εμέ ήταν σοφός!
      Σε φιλώ απογευματιάτικα!

      Διαγραφή
  11. Τώρα τι μένει να πω η δύσμοιροι για τον επικίνδυνο τρελλαντώνη που βάλθηκε και καλά να υπηρετήσει μέχρι τελευταίας πτώσης την φιλενάδα του την τρόικα ?Μην σας ξενίζει το αποχαυνωμένο του βλέμμα , μόνο τούτο το κοιμισμένο ον θα έβαζε τον αδωνη (με μικρά γράμματα) υπουργό υγείας
    Εμείς τι κάνουμε , άνοιωθοι είμαστε η άμαθοι .
    Ο καθένας κλαίγεται για το προσωπικό του θέμα , αλλά μωρέ δεν αντέχεται όλοι να μην ψηφίσαμε , τότε ποιός ?Αδέρφια έχει φοβηθεί το μάτι μου . Ενα γιουρούσι ( και ας είναι τούρκικη λέξη) τι λέτε μπορούμε?
    Φιλάκια Τζοαν μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά nikol μου, αλλά πιστεύω πως αρκετές φορές δεν κλαιγόμαστε (μόνο) για τον εαυτό μας. Υπάρχουν γύρω μας τόσοι άνθρωποι που ζουν δυστυχισμένα, που δεν γίνεται να μην τους βλέπουμε και να μην τους συμπονάμε. Και γι΄αυτούς και μόνο, αξίζει να παλεύουμε, ο κανένας με όποιον τρόπο μπορεί. Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  12. Είμαι πολύ κουρασμένη για να ασχοληθώ με τον μπουμπουκο. Έτσι κι αλλιώς, αυτός είναι το σημαίνον. Το σημαινόμενο είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας. Πέρα από τις εκλογές θα συμφωνήσω με την Άννα για την προσωπική προσπάθεια του καθενός να κάνει τον κόσμο του καλύτερο. Αν και οι ψηφοφόροι του κάθε Άδωνη μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη...

    Σοφία

    ΥΓ. Άντεξες, βρε θηρίο, να δεις ολόκληρη συνέντευξη; Τι πήρες; (χαχαχα!) Το σώσες όμως με την πανσέληνο. Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλληλένδετα τα βρίσκω Σοφία μου.
      Επέλεξαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο για να αποτελειώσει τον τομέα της δημόσιας υγείας.
      Και η επιλογή του συγκεκριμένου δείχνει αρκετά πράγματα...
      Άντεξα, αλλά εξήγησα τους λόγους που το έκανα. Τι πήρα;;;
      Τα βουνά, γιατί σαλτάρησα με τον τύπο.
      Σε φιλώ και καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  13. Χαιρε, Καισαρ!!!Οι μελλοθανατοι σε χαιρετουν!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΑ-ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πες μου, δεν είσαι καλύτερα; Ανησυχώ λέμε...
      Σε φιλώ γλυκά κι άμα θες κάτι πες ε;.. :)

      Διαγραφή
  14. Τι έγινε καλέ, έπεσε σήμα από την Συγγρού;;χαχαχα

    Είχα δει τον κύριο υπουργό κάποια στιγμή να διαλαλεί (με την αγγελική φωνούλα του)
    κάποια σειρά της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, και κάποια στιγμή ανέφερε
    την ρήση ενός ξένου, που είχε πει ότι, όποιος δεν έχει στην βιβλιοθήκη του
    αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, είναι σαν να ζει σε σπίτι χωρίς παράθυρα..
    Πολύ θα ήθελα να τον ρωτήσω...εκείνον σε τι τον ωφέλησαν;
    Δεν κατανοεί πως με τον τρόπο του και με όλα εκείνα που έχει υπογράψει,
    αναιρεί την χρησιμότητα όλων αυτών που διαφημίζει;;
    Είναι σαν να βάλουν τον Πάγκαλο να διαφημίζει τα BODYLINE!!

    Καλημέρα σε σένα και στους φίλους σου, JP..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Έπεσε σήμα/σύρμα. Από...Συγγρού τι να περίμενες;...
      2) Έπεσε ΤΟ ΣΗΜΑ και τσακίστηκε από χτες...
      3) Αυτά που λες εσύ περί συγγραφέων, ο Άδωνις τα ακούει βερεσέ.
      Δουλίτσα να υπάρχει κι όλα τα άλλα στάχτη και μπούρμπερη.

      Σε φιλώ και καλό σου απόγευμα....Bob!

      Διαγραφή
  15. Με σύνθημα το: Εμπρος -Πίσω (Κατακουζηνος Κατεβαζει κομα, το Βυζαν)

    Δες αυτο ποσο επικαιρο
    http://users.uoa.gr/~nektar/arts/tributes/george_seferis/manifest.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο εσύ θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τόσο πολύτιμο δώρο...
      Γι' αυτό...S-A-G-A-P-O !!!!
      Γιατί μου ανοίγεις μονοπάτια (αν και σου ρίχνω μερικά χρονάκια....!)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.