Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡ' ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!...


Παλαιότερα υπήρξαν εποχές που πήγαινα στα μπουζούκια. Όχι παντού. Σε κάνα δυο μόνο καλλιτέχνες που μου άρεσαν. Ήταν η εποχή εκείνη που -για να μπεις σ' ένα τέτοιο μαγαζί- έπρεπε να είχες κλείσει τραπέζι ή να είχες στηθεί στην ουρά με τις ώρες! Τεσπα. Εκείνες τις εποχές λοιπόν, μεσουρανούσε -μεταξύ άλλων- κι ο Νότης ο Σφακιανάκης. Φωνάρα ο άτιμος!

Δεν σου κρύβω πως έχω 2-3 cd του Νότη. Θεωρούσα ότι έκανε πάντα πολύ σωστές επιλογές τραγουδιών και πως έχει πει μερικά από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα, ως σύγχρονος τραγουδιστής.
Ναι μεν ο Νότης ήταν πολύ μεγάλη φίρμα, πάντα όμως κυκλοφορούσαν φήμες ή ειδήσεις για την συμπεριφορά του επάνω στην πίστα. Όσο υπερβολικές και να ήταν αυτές οι φήμες, μια δόση πραγματικότητας την διέθεταν. Ήταν αυταρχικός και δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του!

Μεταξύ μας, αλλά, όταν πάει κανείς στα μπουζούκια, ο κύριος λόγος είναι για να εκτονωθεί από τα προβλήματα του, να ξεχαστεί και να διασκεδάσει. Ελληνικά μπουζούκια σημαίνει θα πιω, θα καπνίσω, θα γελάσω δυνατά, θα ανέβω στην πίστα ή κι επάνω σ' ένα τραπέζι, θα ξεσκάσω ρε αδερφέ! Ο Νότης -έλεγαν οι φήμες- δεν επέτρεπε τέτοιου είδους "σκηνικά"!! 

Ήθελε να ήταν όλοι σούζα, να μην κουνιέται φύλλο, να μην ανέβει κανείς στην πίστα -χωρίς την δική του άδεια!- και προς Θεού, μην έκανε και του ερχόταν κάνα γαρύφαλλο στο δόξα πατρί, αναστέναζαν τα μικρόφωνα! Όχι από τις νότες του Νότη, αλλά από τα λογύδρια του!
Αυτό, έδειχνε μια νοοτροπία. Όσο κι αν δεν το εξέταζαν αρκετοί θαυμαστές, "αυτό" κάτι σήμαινε για την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Νότη. Αλλά ποιος νοιαζόταν τότε;

Εκείνος βέβαια φρόντιζε να είναι λαλίστατος κι εκτός μπουζουκιών, δίνοντας συνεντεύξεις και βγάζοντας πάντα μια ιδιαιτερότητα στον λόγο του. Αλλά ο Ελληνάρας ο Έλληνας, όχι μόνο έδειχνε να αποδέχεται τις απόψεις του Νότη, συμμορφωνόταν κι από πάνω και την έκανε "γαργάρα" μπας και τον πουν οι άλλοι μαλάκα κομπλεξικό ή ακόμα και εκτός μόδας!

Το μαγαζί του κάθε βράδυ ήταν τίγκα λοιπόν κι ας τους έκανε ο Νότης με τα κρεμμυδάκια! 
Να αποδέχονται οι θαυμαστές του και να ανέχονται (αφού τον επέλεγαν κι από πάνω!) τον αυταρχισμό του Νότη και να πηγαίνουν με τα νερά του, σώνει και ντε! Κι εκείνος όλο και ξεθάρρευε! Όλο και ξανοιγόταν σε συνεντεύξεις και κόντρα αναρχοαυτόνομες δηλώσεις (!!) 

Όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, το μπουζουξίδικο του Νότη, ήταν (και είναι) ο καθρέφτης της κοινωνίας μας: το ξέρω ότι με υποτιμάς και με προσβάλλεις, αλλά εγώ εμμένω να σε επιλέγω δαγκωτό και γουστάρω με τρέλα να έρχομαι εκεί και να σου κρατάω τα μπόσικα! 
Και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα! Αν και -πραγματικά- διατηρώ βάσιμες αμφιβολίες, αν ο κόσμος θα σταματήσει να επισκέπτεται έναν καλλιτέχνη που χαιρετά ναζιστικά από πίστας και δεν θα αρχίσει να τον επισκέπτεται.......συχνότερα από πριν! Και -όχι!- δεν πήγα ποτέ στο Νότη!
Κι αν κρατάς το χαρακτήρα τον αλύγιστο, παρ’ το δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο!

______________ "o pio pistos filos tou skylou" _______________  Foto   ____________________

62 σχόλια:

  1. καλημερα αδυναμια μου!
    χαιρομαι που αναρτησες το συγκεκριμενο θεμα γιατι θελω να τοποθετησω κι εγω τη δικη μου αποψη.

    ο Νοτης για μενα ειναι ενας καλλιτεχνης με καλη φωνη, απο κει και περα δε με ενδιεφερε ποτε ως ανθρωπος, δε θελησα ποτε να τον "μαθω" γιατι πολυ απλα δε με ενδιεφερε.

    Οταν ενας καλλιτεχνης βγαινει και αντι να μιλησει για τη δουλεια του μιλαει παντα μα παντα ομως για τα πιστευω του σημανει πως μαλλον και ο ιδιος υποτιμαει τη δουλεια του.

    Ποτε μου δε συμπαθησα τους ανθρωπους που επιμενουν για τα παντα γυρω τους, ποτε δε μου αρεσαν οι ανθρωποι που θελουν να επιβαλλονται, ποτε δε μου αρεσαν οι ανθρωποι που βαφτιζαν τα πιστευω τους αληθεια!

    Το τι εκανε αυτος νομιζω πως ολοι το ξερετε. Μου αρεσε ο καλλιτεχνης Νοτης αλλα δε μου αρεσε ποτε ο ανθρωπος γιατι ποτε δε μου εδειξε ποιος ειναι! Τι να το κανω να μου λεει για τους αλλους πουλωντας δηθεν το τι ειναι οταν δε ξερει κι ιδιος τι επιδιωκει να ειναι,

    Προσφαρα συζητουσα με ενα κυριο σχετικα με τα βιβλια. Μου λεει αναμεσα σε αυτα τα 2 πχ βιβλια, ποιο θα διαλεγες κ γιατι ενω ξερεις πως πχ για αυτο λενε ολοι καλα λογια.

    Του απαντησα με σιγουρια πως θα επελεγα εκεινο που ειχε γραφτει απο ανθρωπο γιατι οι εκαστοτε "μηχανες" δε με απασχολουν.

    Μου λεει ειναι λαθος αυτο γιατι πρεπει να σκεφτεις ποιο θα σου αρεσει περισσοτερο και του λεω το εξης:

    "Αν εχω χρηματα να παρα και τα 2 βιβλια θα τα παρω, αν εχω χρηματα μονο για 1 θα παρω εκεινο που θεωρω πως αξιζει για τον ανθρωπο" και το εννοουσα πολυ!

    Κατι αντιστοιχο συμβαινει και με ολους τους καλλιτεχνες!

    Ας παψουμε να θεωρουμε τα παντα δηθεν ελευθερια λογου διοτι ο λογος δε θελει ακροτητες για να ειναι ελευθερος, θελει απλως ψυχη!

    αυτα....

    να εισαι καλα φιλη! φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελευθερία του λόγου συνορεύει και με την ασυδοσία του λόγου ενίοτε...
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Φυσικά δεν ασπάζομαι τις ιδέες του Νότη, αλλά δεν θα τον κρίνω σαν καλλιτέχνη, από τις ιδέες του, αλλά από την δουλειά του. Μου αρέσει κάποιος τραγουδιστής, επειδή μου αρέσουν τα τραγούδια του και όχι οι συνεντεύξεις του και οι τυχόν δηλώσεις του.
    Τα μπουζούκια τα έχω απορρίψει πολύ καιρό πριν την κρίση, γιατί δεν μου άρεσε η νοοτροπία αυτών των μαγαζιών (με την εξωφρενική χρέωση, ότι διαλέγουν σε ποιό τραπέζι θα κάτσεις ανάλογα με το πορτοφόλι σου, το σκηνικό με τα λουλούδια κλπ), οπότε δεν θα πάω ούτε στον Νότη, ούτε στη Βανδή ούτε σε κανέναν ακόμα κι αν ήταν ιεραπόστολος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλεκτοκόριτσο (τι ωραίο όνομα καλέ!)........εδώ Πετροκόριτσο!!! Αχαχαχα!! Καλωσόρισες μέσα από την καρδιά μου! Και βέβαια σου επιτρέπουμε να διαφωνήσεις, μη σου πω επιβάλλεται κιόλας! Αλλιώς θα πλήτταμε! Απλά, ο Νότης δεν έμεινε ποτέ αυστηρά στα καλλιτεχνικά του μονοπάτια, αλλά μιλάει πάντα και παντού, επηρεάζοντας μερίδα κόσμου (βάλε που οι θαυμαστές του είναι αρκετοί νεολαίοι...). Κι αυτό καθιστά τον κάθε καλλιτέχνη υπεύθυνο για το τι πρεσβεύει και με ποιο τρόπο προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη... Στην τελική, όταν κάποιος χαιρετά ναζιστικά, ε, ναι!! Είναι ένας σοβαρότατος λόγος για να τον δούμε με άλλο μάτι και να του ασκήσουμε και κριτική! Αλίμονο μας αν δεν το κάναμε! Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. η αληθεια ειναι πως εχει φωναρα ο ατιμος και σαν καλλιτεχνης μετραει!λενε διαφορα για την επι σκηνης συμπεριφορα του,εγω δεν τον εχω δει,ο αντρας μιυ μια φορα πηγε και μοθ ειπε οτι ηταν ευγενεστατος,οποτε δεν ξερω τι να πιστεψω.τωρα αν χαιρετησε ναζιστικα επι ακηνης νομιζω ειναι καθηκον καθε σκεπτομενου ανθρωππυ να μην ξαναπατησει στο μαγαζι.δεν πειραζει θα του μεινουν τα χρυσαυγουλα για κοινο…καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δε λέμε πως είναι όλη νύχτα στο κέντρο με τον βούρδουλα (αχαχα!) αλλά, γενικώς έχει κάνει πάρα πολλές ακραίες δηλώσεις, πάντα με πολιτική χροιά και με πολύ εριστικό υφάκι! Σε φιλώ χαρά μου!

      Διαγραφή
  4. Πάλι τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν (για τα δικά μας λέω, ντε!). Πριν λίγο αναπαρήγαγα τις μακακίες του, χωρίς να ξέρω για το κουστουμάκι που του ’ραψες σήμερα.

    Κάποια στιγμή διαβάζοντας την είδηση συνειδητοποίησα ότι ασυναίσθητα είπα “Μπράβο” στην Βανδή γι’ αυτά που δήλωσε για δαύτον.

    Τη θέση μου νομίζω στην έχω πει και παλιότερα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την καλλιτεχνική υπόσταση ενός ανθρώπου από τον χαρακτήρα του. Αν δεν γνωρίζω περί τίνος πρόκειται είναι βέβαιο πως θα την ‘πατήσω’. Δεν είναι δυνατόν όμως να μάθω πως κάποιος είναι δολοφόνος, απατεώνας, σκαταυγήτης, κτηνοβάτης ή παιδόφιλος και να πάω πάσο επειδή μου αρέσουν τα τραγούδια του.

    Σε μια τέτοια περίπτωση, το πρόβλημα δεν το έχει μονάχα αυτός!

    Να συμπληρώσω δε πως αν ο βλάκας κόσμος μετά τις ψευτομαγκιές περί λουλουδιών και συμπεριφοράς σταμάταγε να πατάει στο μαγαζί, τότε θα σου ‘λεγα αν τις συνέχιζε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις φασιστικές μαλακίες του…


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, ξέρεις, είναι ένα δείγμα της νοοτροπίας μας το πόσο ανεχόμαστε κάποιες καταστάσεις -ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ- και για ποιο λόγο... Σηκώνει πολύ ανάλυση, την οποία μπορούμε να κάνουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Μμμ... δύσκολο να ξεχωρίσεις τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο. Ο καθένας μας είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο από τη δουλειά του. Δεν θα καλούσα ποτέ να μου φτιάξει τη βρύση έναν υδραυλικό που ήξερα πως είναι αληταράς... όσο καλός κι αν ήταν στη δουλειά του. Φυσικά και έχει φωνή ο Νότης και ωραία τραγούδια έχει πει αλλά δεν μπορώ να κρύψω την αντιπάθειά μου προς το άτομό του. Όχι τώρα... απ'όταν εμφανίστηκε. Αυτό με κάνει να μην τον ακούω... Μου την έδινε και μου την δίνει γενικώς η θεοποίηση των καλλιτεχνών κατά καιρούς. Αντιδρώ όταν βλέπω τέτοιες τάσεις. Τλπ... αν ακούσω και δυο τραγούδια του δεν θα χαλαστώ αλλά ούτε στο μαγαζί του θέλω να πάω, ούτε cd του ν'αγοράσω. Να εξομολογηθώ όμως εδώ πως έχω πάει μία ή δυο φορές (δεν θυμάμαι) και τον έχω δει ζωντανά... λόγω παρέας... και απλά επιβεβαίωσα την αντιπάθειά μου... Όμορφο ΣΚ εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, είδωλα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά ο σκοπός είναι να μην πέφτει στην παγίδα του καθενός "ειδώλου" ο κόσμος που το ακολουθεί για την καλλιτεχνική του προσφορά.

      Απροπό, όταν γνώρισα εσένα, αμέσως κατάλαβα πως συνάδει τόσο πολύ ο χαρακτήρας σου με το έργο σου, που ο θαυμασμός μου ήταν μονόδρομος! Σε φιλώ κι ελπίζω να πέρασες ωραία το Σουκου!

      Διαγραφή
  6. Συμπεθέρα παλεύοντας με τις νότες σήμερα!!! Σε μυρίστηκα από τον τίτλο ο δράκουλας!!!! Λοιπόν εγώ έχω το εξής πρόβλημα, εκτός από τα πολλά που διαθέτω!!! Επειδή αμέτρητες φορές έχω κάνει αυτή τη κουβέντα, για συγγραφείς, ποιητές,τραγουδιστές έχω καταλήξει ότι για να απολαύσω πραγματικά κάποιον πρέπει να ναι για μένα, στα μάτια μου δηλαδή και Άνθρωπος με Α και Καλλιτέχνης με Κ κεφαλαία.. Αν κάπου χάσκει υπάρχει πρόβλημα.. Μέσα μου. Δηλαδή έχει τύχει να απολαύσω βιβλία διαμάντια από συγγραφέα αλκοολικό και πάνω χέρι κάτω χέρι!! Ξένος είναι. Και σου μιλάω γι αριστούργημα. Κι έπαθα σοκ,λέω είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να γράφει έτσι;; Μετά το επεξαργάστηκα και λέω μου αρέσει σαν καλλιτέχνης.. Σαν άνθρωπος είναι για τα μπάζα!! Καλέ ο Πιραντέλλο που τον λατρεύω ήταν καραφασισταριό!! Και μου χει τύχει και το αντίθετο.. Να ναι υπέροχος άνθρωπος αλλά το κείμενό του ή το τραγούδι του να μη με συγκινεί.. Να μη σου πω ήταν και μπάφλα!! Το ιδανικό είναι τα δυο να συνταιριάζουν αρμονικά κι ο άνθρωπος υπόσταση και ο καλλιτέχνης. Μα είναι σπάνιο... Έτσι, ακούω, διαβάζω και πάντα κρατώ την πισινούλα μου μη ξενερώσω άγρια.. Του τύπου τώρα αυτός τι πίνει; Είναι όντως παιδεραστής; Δεν θα μάθω ποτέ το ξέρω, και μπορεί να χω λατρέψει βιβλία και τραγούδια φονιάδων , παιδεραστών και γενικώς ανώμαλων... Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω... Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του φτάνει να μη μου την επιβάλλει!! Θα γίνει χαμός!! Δεν πέφτω από τα σύννεφα με τον Σφακιανάκη.. Χρόνια οι δημοσιοσχεσίτες του , του λέγαν να κόψει τη πάρλα. Αλλά είσαι αυτός που είσαι... Προσπαθώ ειλικρινά να δέχομαι αλλά καταλήγω συνήθως να ανέχομαι... Μέχρις ενός ορίου όμως έτσι!!! Μη γίνει χαμός!! Φιλάκια πολλά συμπεθέρα και από 24-27 είναι το bazaar ρολογιών στο Χαϊδάρι!!!!!!!! Μάκια!!! ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει. Κι ο Φρανκ Σινάτρα λέγεται ότι είχε επαφές με τη Μαφία, αλλά επειδή έζησε σε άλλη εποχή, δεν θα μπορούσε να μας επηρεάσει αρνητικά. Σημασία έχει να προσέχουμε ποιοι και για ποιους λόγους γίνονται πρότυπα και σε ποια χρονική στιγμή! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Τον καλλιτέχνη τον κρίνουμε σφαιρικά
    κι ο Νότης είχε πολλά να του επισυνάψεις
    Όποιος καβαλάει το καλάμι
    κάποια στιγμή θα πέσει ή θα γίνει
    αλλόφρων και αλαζόνας


    φιλί πετροκόριτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.....
      Αλλά, στην Ελλάδα, όποιος καβαλάει καλάμι τον προσκυνάμε!!........
      Σε φιλώ γλυκά Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  8. και λιγο πριν φυγω και εγω για τα ρολογια στο Χαιδαρι , σε χαρηκα Πετρενια μου , και εγω βρε παιδι μου δεν μπορω να μην τα ξεχωρισω τα τρία τουτα την φωνη την παρουσία και το χαρακτήρα , στη φωνη βαζω απο εννια εως δεκα στα άλλα αδιαφορω και δεν τον προβιβαζω σε φιλω καρδια μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου θυμίζεις τα ρολόγια στο Χαϊδάρι, που δεν μπόρεσα να τα δω σήμερα!...:((
      Αν δεν τον...προβίβαζαν κι άλλοι, θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα ως λαός! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Παντοτε ο συγκεκριμενος "καλλιτεχνης" μου εβγαζε κατι εντονα αρνητικο.Γι αυτο οταν εκτελουσε ραγουδια "ιερων τερατων"-Βαρναλη,Αλκαιου-τα επαιρνα αγρια.Μετα ηρθαν οι κατ εξακολουθηση γελοιες τοποθετησεις του υπερ των Ναζιστων κι εδεσε το γλυκο αν και δε με εξεπληξαν καθολου,αντιθετα τις βρηκα απολυτα ταιριαστες με το ποιον του...Αντε,στον επομενο τονο τον βλεπω στη Βουλη με τουε Ουγκανους,,ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, τι νομίζεις;;; Προεκλογικό "λόγο" έβγαλε προχθές.... Το πιάσαμε το υπονοούμενο..... Σε φιλώ Βασάρα μου!

      Διαγραφή
  10. Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι πως έχει καλή φωνή.
    Μόνο για τραγούδι...
    Οι άφωνοι που δίνουν συνεντεύξεις ολούθε (ενώ κατά δηλώσεις τους μισούν τις συνεντεύξεις), μου προκαλούν λύπηση.
    Αυτό που στήνει με τη δουλειά του, το ακυρώνει με τη στάση του...
    Για τις δηλώσεις του, δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω.

    Πάω να ξανακούσω το singing in the rain...
    Φιλιά Πέτρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας το είπα! Στο τέλος θα το εκτιμήσετε το " singing in the rain"!!!
      Φιλάκια Κανελλάκη μουουου! (πολλά νεύρα έχω με τις εξελίξεις...:(

      Διαγραφή
  11. Μα ειναι δυνατόν ενας Ρομά και μάλιστα "επώνυμος"(στ'όνομά του πίνουνε νερό οι ομόφυλοί του) να ειναι χρυσαυγίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ είμαι εν γένει της άποψης να μη συγχέουμε -όσο μπορούμε- τον καλλιτέχνη με τον χαρακτήρα του.
    Αλλά άλλο ο χαρακτήρας του και άλλο ο δημόσιος λόγος του.
    Δηλαδή δε θα κόψω να πηγαίνω να ακούω κάποιον επειδή ακούγετια πως είναι κακός άνθρωπος ή επειδή μαθαίνω πως είναι φραγκοφονιάς και τα τοιαύτα.
    Αν όμως από δημόσιο βήμα εκστομίζει απάνθρωπες και αντιαισθητικές μαλακίες, τότε το πράγμα αλλα΄ζει.
    Δεν το θέλω, αλλά αυτομάτως "με χαλάει" πια αυτό το άοτομο και δυσκολεύομαι να πάω να τον πληρώσω και να τον ακούσω.

    Αν και πήγαινα κι εγώ κάποια εποχή μπουζούκια, στο Σφακιανάκη δεν πήγα ποτέ.
    Όχι από επιλογή. Απλώς δεν ε΄τυχε.
    Διότι, εδώ που τα λέμε, από τους σύγχρονους λαϊκούς είναι ο κορυφαίος σε τραγούδια.
    Πλέον, μετά από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί, αόμη κι αν μου δινόταν η ευκαιρία να πάω, δε θα πήγαινα.
    Με χάλασε πολύ το άτομο.
    Πάντοτε μαλάκας ήταν. αλλά αυτό μπορώ να το παραβλέψω.
    Τώρα όμως είναι επικίνδυνος, διότι έχοντας δημόσιο λόγο, διείσδυση και αναγνωρισιμότητα σε πλατύ κοινό, συνεισφέρει κι αυτός στην επικράτηση των ναζί.

    Όσο για τη Βανδή, αν και ήμουν πάντοτε κουλτουρο-εντεχνο-ροκ τύπος, εντούτοις πάντοτε έπαιρνα (ή μάλλον αντέγραφα) τους δίσκους της Βανδή!
    Η Βανδή ήταν η μόνη τραγουδίστρια του είδους που μ' άρεσε.
    Και φυσικά, δικαίωσε τη συμπάθειά μου με τη χθεσινή της κίνηση.

    Και τελοσπάντων νομίζω πως επιβάλλεται να προσθέσεις στο κείμενο αυτήν την εικόνα:
    http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2013/11/Vandi-foties-600x387.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζεστίξ έρχεσαι πάνω να πάμε Σφακιανάκη;;
      Πάω στοίχημα (που λέει κι ο άλλος ο "υπέρ" "Υγείας") πως θα έχει ουρά στο μαγαζί....... Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. Εντάξει καλή φωνή έχω και εγώ (που λέει ο λόγος) και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να βγαίνω και να λέω μαλακιες;;;;
    Ελλάδα χώρα του φωτός!!!
    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!!
    Φιλί πετροκόριτσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις καλή φωνή ωρέ κι ακόμα κάθεσαι σπίτι;;; Και ποιος θα επηρεάσει τώρα την κοινή γνώμη;; Εγώ;; Όλα δικά σου τα θες μου φαίνεται! Χαχα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Ήρθε η μη λαϊκιά να σχολιάσει!
    Και δεν θέλω κουβέντα! Με μιας βδομάδας παραστρατήματα δε με λες λαϊκιά! Ντάξει;

    Φωνή το αντράκι ( γιατί παλικάρι δεν το λες) έχει. Άψογη!

    Τραγούδια έχει πει καλά. Πολύ καλά!

    Ο θεός του έδωσε τη φωνή. Χάθηκε να του δώσει και λίγα κιλά ήθος;

    Δεν τον έχω δει , δεν πρόκειται να τον δω, θα συνεχίσω να ακούω δυο τρία τραγούδια αν τύχει ( λατρεύω το http://www.youtube.com/watch?v=cXh5ffWjBP4 ) αλλά ίσαμε εκεί!

    Πάω να ετοιμαστώ για τη βραδινή λαϊκή μου έξοδο κι απόψε τώρα! Δεν φταίω εγώ τρελοκομείο μου...Στα γεράματα με παρέσυραν!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μη λαϊκιά".......σε παράσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα και σήμερα είσαι off!! Οι κακές συναναστροφές! Σε φιλώ γλυκά! :)

      Διαγραφή
  15. Πραγματικά του το έραψες περίφημα το κουστουμάκι του Πετρούλα μου!!δεν τον ακούω γιατί δεν ακούω Ελληνικά,εντάξει ας έχει και καλή φωνή ο τύπος-δεν με απασχολεί η φωνή του-ο λόγος του όμως προκάλεσε τον ταλαιπωρημένο ψυχικά Έλληνα και θλίβομαι ειλικρινά για τέτοιους (!)καλλιτέχνες που έχει ο τόπος!φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ του το έραψα το κοστουμάκι;; Μόνος του είναι ράβε-ξήλωνε-δουλειά-να-μη-σου-λείπει και τα κάνει μαντάρα! Χαχα! Φιλάκια πολλά Kate μου! :)

      Διαγραφή
  16. Πετρα μου, μου αρεζαν πολυ τα μπουζουκια οταν ημουν μικρη , οχι ο Νοτης αλλα ο Καρράς ειμαι και Θεσσαλονικη ....ο Νοτης τον εχω δει , ηταν ετσι οπως το λες στη σκηνη γι αυτο και δεν ηθελα πια να τον βλεπω, τωρα πια τα μπουζουκια ανηκουν στο παλιο καιρο εχει χρονια που δεν πηγαινουμε , ο αντρας μου τα αντιπαθουσε κι απο παντα , τωρα στο σπιτι, εχω χορτασει εξοδους, μονο αν ειναι για φαγητο σε ωραιο εστιατοριο οχι κλαμπ και φασαρια τοτε ξεκουνιεμαι, τι μου θυμισες !! φιλιά πολλα καλο βραδυ γλυκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Χαχα! Φιλάκια γλυκιά μου και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  17. αν κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του, παίρνοντας εκείνο το γελοίο αυτάρεσκο ύφος, άδειαζε το μαγαζί του...
    αν κάθε φορά που ξέρναγε τις περισπούδαστες αμπελοφιλοσοφίες του και τ' αηδιαστικά του πιστεύω δεν έβρισκε ακροατήριο...
    αν... ίσως ένα μάθημα να έπαιρνε και να το βούλωνε
    ίσως να μάθαινε να φέρεται τουλάχιστον με σεβασμό στο κοινό του ο "εν ασυλία" φασίστας.

    ευστοχότατος και απολύτως επιθυμητός ο τίτλος σου και γι' αυτόν και για τους ομοίους του.
    φιλιά Πετρουλίνι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που μόλις είπες (καλά! το..."μόλις" είναι σχετικό! χαχα!).......ισχύει γενικώς με τις επιλογές μας ως λαός, αλλά και σε ότι αφορά τις προσωπικές μας σχέσεις. Σε φιλώ γλυκά Βικάρα μου! :))

      Διαγραφή
  18. Ξέρεις την ονομασία του Νότη ε;;; ΑΡΧΟΝΤΑΣ! Χαχαχα!! :)
    Αχ ρε Πετρούλα, σε πάω με χίλια!!
    Φιλάκια και καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από κει να καταλάβεις!!!...... Αχαχαχα!! Να είσαι καλά περιστεράκι μου και καλό Κυριακάτικο βράδυ! :))

      Διαγραφή
  19. Κοίτα να δεις, εδώ που μένω, (κάπου στο πουθενά) υπάρχουν τρία βενζινάδικα το ένα το έχει μια οικογένεια ΧΑ που το δηλώνει και καμαρώνει, έτσι κι εγώ δεν βάζω βενζίνη στο μαγαζί τους, με τον ίδιο τρόπο γυρίζω τη πλάτη μου σε όποιον έχει παρόμοιες ιδέες, εξάλλου ο "τύπος" ποτέ δεν μου άρεσε, ούτε ως τραγουδιστής ούτε σαν παρουσία...

    ΑΦιλάκια και καλή μας νύχτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν όμως κάποιοι (κυρίως νεολαίοι) που επηρεάζονται και παρασύρονται και γι' αυτούς είναι το θέμα, γιατί ακολουθούν λάθος πρότυπα και πάει λέγοντας! Σε φιλώ Στεφανία μου!

      Διαγραφή
  20. Πολύ καλά τα λες.
    Ένας σοβαρός καλλιτέχνης δεν θα έπρεπε να μπερδεύει την πάστα με το παστίτσιο !!!
    Καλό σου βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλιες φορές να μπέρδευε την πάστα με το παστίτσιο!! Χαχα! Καλό σου βράδυ φίλε Αλέξανδρε! :))

      Διαγραφή
  21. Θα συμφωνήσω διαφωνώντας πάλι...
    Ο Νότης πολλά έχει πει κατά καιρούς, αλλά δεν θα τον παντρευτούμε κιόλας. Καλή φωνή έχει... και ως εκεί. Οι θαμώνες το διασκεδάζουν και την προσωπικότητά του την έχουν γραμμένη, εγώ αυτό πιστεύω. Μετά όλοι πάνε σπίτια τους και προσπαθούν να συνέρθουν από το hangover κι από όσα πλήρωσαν στο μαγαζί.
    Θέλω να πω, ας μη δίνουμε τόση σημασία στις απόψεις του καθενός... και μη μου πεις ότι είναι δημόσιο πρόσωπο. Σιγά τα ωά. Δημόσιο πρόσωπο κοντεύει να γίνει στην Ελλάδα και η θεια μου η Κατίνα, που λέει ο λόγος.

    Υ.Γ. Μέχρι να περάσω εγώ από εδώ, έχει γίνει κι άλλος χαμός, μεταξύ Βανδή και Νότη!
    Και θα σκάσω αν δεν το πω, επειδή είδα πολλά μπράβο να λέγονται που σηκώθηκε η Βανδή και έφυγε από το σχήμα: έχω dirty mind και δεν μπορώ να αποφύγω τη σκέψη... μήπως (λέω μήπως) το έκανε ΚΑΙ επειδή δε θα πήγαινε κανείς στο μαγαζί μετά από τις δηλώσεις του Νότη; Και σου λέει η Βανδή, "ας μη με πάρει κι εμένα η μπάλα και τραγουδάω μόνη μου"... (και άφραγκη, εννοείται);
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει......φροντίσει Ελλάκι μου, να μην απευθύνεται μόνο σε μεθυσμένους, Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί, το πως τοποθετείται ο καθένας δημόσια, ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι....

      Πάντως, να μην είσαι καθόλου σίγουρη ότι δεν θα γεμίζει το μαγαζί που θα τραγουδήσει ο Νότης (με ή χωρίς Δέσποινα!) Μη σου πω πως, εκείνος θα έχει περισσότερο κόσμο από εκείνη, γιατί είμαστε και πολύ παράξενη φάρα!..... Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  22. Πόσο δίκιο έχεις!
    Ποτέ δεν τον άκουσα,και ούτε πρόκειται με αυτά που πετάει!
    καλό βράδυ πετροκόριτσο και από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποτέ μου δεν τον χώνεψα...έδειχνε το ποιόν του και απορούσα που αυτός ο καραγκιόζης γέμιζε μαγαζιά...και τους είχε και σούζα!!!
    Και να τον χρυσώνουν και να τους έχει στο ένα πόδι....εντάξει, είναι τραγουδιστής, δε θα πέσουμε και τα ανάσκελα όμως...αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος...ουδείς αναντικατάστατος, πόσο μάλλον ένας διασκεδαστής που δε σε αφήνει και να διασκεδάσεις....
    Δεν είμαι των μπουζουκιών, δεν ήμουν ποτέ...πάντα θεωρούσα χαζό να σπαταλιούνται τόσα λεφτά για το τίποτα!
    Τώρα τι σημαίνει το να κάνεις θεό έναν χαρακτήρα σαν αυτόν, μόνο οι ψυχίατροι μπορούν να το απαντήσουν...θέλουν κάποιοι "την αφέντρα τους" ακόμα και στην έξοδό τους από ότι φαίνεται!
    Όλοι λένε πως ο καλλιτέχνης και το έργο του είναι δυο διαφορετικά πράγματα....εγώ πάλι χαλιέμαι απίστευτα αν ο καλλιτέχνης είναι κάφρος..

    Καλημέρα και φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Ο Ελληνάρας θέλει σούζα παιδί μου! Το τραβάει ο οργανισμός του!! Χαχα! Καλό βράδυ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  24. Αυτός από τότε που πρωτοεμφανίστηκε λεβεντομαλάκας ήτανε, πουλούσε και καλά κρητική λεβεντιά, μαγκιά, κλανιά...

    Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να αποκόψω αυτό που είναι κάποιος σαν άνθρωπος, εκτός σκηνής, με αυτό που κάνει σαν καλλιτέχνης ή "καλλιτέχνης" και ο συγκεκριμένος μαλάκας είναι καλλιτέχνης με εισαγωγικά!

    Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.

    Και ούτε έχει και καμιά φωνάρα βρε παιδιά. Ο Καζαντζίδης ναι, είχε φωνάρα, αν και δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το χαρακτήρα του, όμως είχε ΤΗ φωνάρα! Τώρα τι να μας πει ο Νότης; Σιγά τα αυγά!

    Μπράβο στη Βανδή!!! Μεγάλη μαγκιά της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κι εσύ! Μετά τον Καζαντζίδη το χάος, αλλά άντε και πες το σε μας, τους.....νέους!!! Φιλάκια βρε καλό μου "κ.κ"!

      Διαγραφή
  25. Στα τσακίδια!
    Να φύγει να πάει αλλού!
    Ποτέ δεν τον χώνεψα... κι ας είχε ωραία φωνή...
    Τωρα θα μου πεις "χωνεψες τον Μαζωνάκη".... "σου άρεσε ο Κιάμος?"
    Οχι θα σου απαντήσω... Είναι εκτός της ακουστικής μου "εμβέλειας" το είδος.
    Ομως το Σφακιανάκη ποτέ δεν τον χώνεψα. Αυτό το macho υφάκι... πολύ βαρβατίλα (δήθεν)
    Προσπερνώ και χαίρομαι που τον προσπέρασαν κι άλλοι.
    Καλημέρα βροχερή και χουζουρλίδικη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φεύγουν έτσι εύκολα "αυτοί"! Μάλλον εδραιώνονται!..... Βροχερή καλησπέρα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  26. Δε θα σχολίαζα εδώ, Petroκόριτσο μουσκεμένο, γιατί δεν έχω καμία σχέση με το χώρο των μπουζουκομάγαζων και ούτε είχα ποτέ.Ήρθα όμως γιατί το ζήτησες στη σημερινή σου ανάρτηση.
    Η έπαρση από τους καλλιτέχνες είναι κάτι αισχρό και ειδικά όταν οι απόψεις τους είναι ακραίες!!
    Πρέπει να μαζεύονται πάραυτα!!! Να σέβοναται το κοινό τους!! Σε υποδείξεις έχουν δικαίωμα να περνούν, όταν δεν τους σέβεται εκείνο.
    Όμως και το κοινό τους δεν φαντάζομαι ότι είναι στην πλειοψηφία του το καλύτερο!!!!
    Σίγουρα δεν μπορώ να πω πολλά, αφού δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό τον τρόπο διασκέδασης...
    Καλημέρα και πάλι!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά πια! Δεν τραγουδάει και στο Μέγαρο, έτσι, για να το ρίξω κι άλλο το επίπεδο! Χαχα! Κυρίως αυτά που επικοινωνεί μέσω (προκλητικών) συνεντεύξεων είναι το θέμα. Φιλάκια Γλαύκη μου!

      Διαγραφή
  27. Ο τύπος, ο Σφακιανάκης, είναι η επιτομή του ηλίθιου Ελληναρά μαλάκα... Κι όμως υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, σε τούτη τη χώρα που του μοιάζουν...
    «Πότε θα ανθίσουν τούτοι οι τόποι ;
    Πότε θα έρθουν καινούργιοι Ανθρώποι
    να συνοδεύσουν τη βλακεία
    στην τελευταία της κατοικία ;....»
    (Γ. Σεφέρης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Κακούργε φίλε Γιάννη τι μου έκανες, αλλά δεν θα σου περάσει!! Χαχα!! Φιλιά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  28. Πετροκόριτσο άργησα να περάσω, διότι είχα διάφορα τρεχάματα... Η φωτο σου άπαιχτη!!!!!!!!!!!!!!!
    Όσο για τον Νότη, σαν τραγουδοποιός καλός είναι, έχει πει κι ωραία κομμάτια, σαν χαρακτήρα δεν τον ξέρω και σαν προσωπικότητα δεν μου λέει Τίποτα απολύτως! Δεν είναι έτσι ο πατριώτης, που ήθελε κατά καιρούς να παριστάνει και που επιμελώς επώαζε τα... "χρυσαυγά" του, τελικά. Συμφωνώ μαζί σου Πέτρα μου "στον αγύριστο" τέτοιες ...κουλτούρες!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα! Τα φιλιά μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα έχουν τον σκοπό τους τελικά. Εκεί καταλήγω εγώ. Κι εκείνος, μάλλον θα.....καταλήξει στη Βουλή!! Έχει τώρα πια (η Βουλή) καλύτερο μεροκάματο από το νυχτοκάματο των μπουζουκομάγαζων... Σε φιλώ Κατερίνα μου!

      Διαγραφή
  29. Γειά σου Πέτρα. Εγώ εδώ, δυσκολεύομαι να σχολιάσω. Αφ ενός γιατί από τον Σφακιανάκη, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι μια μάλλον αντιπαθής φάτσα. Αφ ετέρου, γιατί από το "Παρά 5" και μετά, είναι αδύνατον να ακούσω αυτό το άσμα με το "παρ το δρόμο τον αγύριστο" χωρίς να θυμηθώ την Θεοπούλα να πανηγυρίζει, που έφυγε η νύφη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα!! Λατρεμένη Θεοπούλα!!
      "Πουλήσαμε τα αμπέλια! Πάνε τα αμπέλια"!!! Χαχαχα! Φιλάκια Αννούλα μου!

      Διαγραφή
  30. Κατά πρώτον, έχω ακούσει καλύτερες λαϊκές φωνές, χωρίς να λέω ότι είναι κακός κι έχει πει και κάποια ωραία κομμάτια.
    Κατά δεύτερον, πάντα προκαλούσε με τις δηλώσεις του θέλοντας να περάσει το προφίλ του λαϊκού παιδιού, του μάγκα που δε μασάει.
    Κατά τρίτον, οι εποχές που μεσουρανούσε στις πίστες πέρασαν. Προσπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα με τον γνωστό ψευδο-αντισυμβατικό του τρόπο. Και κανείς μας δε θα ασχολούνταν περισσότερο μαζί του αν δεν προσέφερε με το λόγο του εξιλέωση στη ΧΑ. Ούτε νομίζω πως έχει τόση μεγάλη πέραση στους νέους. Και να φανταστείς ότι έχει τραγουδήσει και την μπαλάντα του Κυρ-Μέντιου!
    Δεν περίμενα να το πω, αλλά μπράβο στη Βανδή! Όπως είπε κι ο Λωτοφάγος, το λαμέ δεν είναι πάντα ακατοίκητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το λαμέ μερικές φορές έχει περισσότερο μυαλό, αλλά, θα ξεχάσω εγώ παλιότερα κάτι....λαμέ πουκάμισα του Νότη και τα φο (μπιζού) που πήγαιναν σύννεφο;;;;;;;;; Αχαχαχα!!! Συνεπώς, το λαμέ ενίοτε είναι -εκτός από κιτς!- και πολύ επικίνδυνο!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λοιπόν ο νότης μου γυρνάει τα άντερα χρόνια τώρα. Εχω πάει μια φορά στο μαγαζί του και αυτή τζάμπα. Ητανε τελευταία μέρα του μαγαζιού και επειδή θα χανε κάμερες θέλανε να φαίνεται το μαγαζί τίγκα. Ο κόσμος μέσα ήταν υπόκοσμος. Δεν έχω δει χειρότερο κόσμο σε μαγαζί. Ο καλύτερος είχε σκοτώσει την μάνα του. Ο Νότης έβγαζε ένα λογύδριο και που και που σταμάταγε να πει και ένα τραγούδι.

    Ο Νότης χρόνια τώρα είναι μαγκας με όλη τη λάθος έννοια της λέξης μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω να σε δω μέσα σε κάνα βίντεο κλιπ του (στα πλαίσια του τζάμπα!! χαχα!!) Αυτό που είπες στο τέλος, είναι όλα τα λεφτά λουλούδια!! Φιλιά!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.