Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ...


"Εμένα ποιος είναι ο μπαμπάς μου; Εγώ δεν έχω μπαμπά;"
Μια ανδρική φιγούρα εμφανίζεται.
"Μπαμπά!", φωνάζει το παιδάκι.
Ο άνδρας ξέρει πως δεν επιτρέπεται να απαντήσει.
Σιωπηλός, γυρίζει το κλειδί στη σιδερένια πόρτα
και κλειδώνει μέσα τη μητέρα με το μωρό της.
Το παιδί προσπαθεί να ανοίξει.
-"Γιατί δεν ανοίγει η πόρτα μαμά;"
-"Είναι η ώρα που κοιμόμαστε.
Γι' αυτό κλείνουν οι πόρτες.
Για να είναι ο καθένας στη φωλίτσα του".

Ο διάλογος είναι πραγματικός. Όταν το παιδί μεγαλώσει, θα καταλάβει πως η "φωλίτσα" ήταν η φυλακή και ο "μπαμπάς" ο δεσμοφύλακας... Σήμερα 15 αθώες ψυχές ζουν στις φυλακές της Θήβας, μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους. (Απόσπασμα από φυλλάδιο στο ξεblogάρισμα).
Την Κυριακή το μεσημέρι βρέθηκα στο bazaar του blog "ξεblogάρισμα" μέσα από μια μουντή μέρα, κάτω από δυνατή βροχή, έρημους δρόμους, ανησυχητική ησυχία. Στο Σύνταγμα.

Εκεί μέσα όμως, ήταν όλα χαρούμενα. Ο σκοπός ιερός, οι άνθρωποι, εθελοντές από καρδιάς, 
οι πάγκοι γεμάτοι καλούδια προς πώληση, αλλά κυρίως, πολλά αγαθά προσφορά για τα παιδιά.
Δεν σου κρύβω πως προβληματίστηκα λίγο για το θέμα. Αντιλήφθηκα πως οι άνθρωποι που διάβασαν το link μου http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/11/blog.html υπήρξαν ελαφρώς αμήχανοι. Όχι εκείνοι που σχολίασαν το περιεχόμενο της ανάρτησης, αλλά εκείνοι που δεν το σχολίασαν. Βλέπεις, η λέξη "φυλακή" αποτελεί ταμπού, ακόμα και στις μέρες μας!

Εδώ όμως δεν μιλάμε για απλούς φυλακισμένους. Μιλάμε για μητέρες και κυρίως για παιδιά!
Κι ενώ θα έλεγε κάποιος πως, αφού υπάρχουν παιδιά φυλακισμένα, τότε το πράγμα αλλάζει, παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου έτσι. Θα μπορούσα να είχα πολλές ενστάσεις επί του θέματος, αν δεν είχα συνειδητοποιήσει, πως είμαστε σχεδόν όλοι μας έγκλειστοι των επιλογών μας. 

Έχουμε παραδοθεί αμαχητί στα χέρια των πολιτικών δεσμοφυλάκων μας, έχουμε απωλέσει επί της ουσίας την ελευθερία μας κι όμως, εξακολουθούμε να βλέπουμε ως ταμπού, την φυλακή κάποιων άλλων! Τι κρίμα που μας τρώει και μας καταπίνει το "φαίνεσθαι" και όχι το "είναι"! Αυτός είναι κι ο λόγος ίσως που, ναι μεν θυμόμαστε ευλαβικά, επετείους και σημαδιακές ημερομηνίες, αλλά ως εκεί! Να μην ξεχάσουμε να μας.....θυμήσουμε τον Αλέξη. 6 Δεκεμβρίου. Και σ' εκείνον έχω απλά να...υπενθυμίσω την περσινή μου επετειακή θεώρηση των πραγμάτων.

ΑΛΕΞΗ
αδίκως περιμένεις
μετουσιωμένους αγώνες.
Επέλεξα την φυλακή μου.
Κι εκεί κάτω είναι τόσο σκοτεινά
που το βλέμμα σου δεν θα διαπεράσει ποτέ τόσο σκοτάδι
(ελπίζω...)
Μην με αναζητάς.
Σε ντρέπομαι.
Έχασα την ευκαιρία μου
Τότε που μου την πέταξες μπροστά στα μάτια
μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη.
Κι είπα πως
ήταν απλά μια τόσο δυνατή κροτίδα κρότου-λάμψης, 
που με τύφλωσε...
Και μετά γύρισα ξανά στην "ασφάλεια" μου.
Ξέχνα με...
Σιγά μην απαρνηθείς
το Απέραντο Γαλάζιο του Ουρανού
για να καρτεράς αιωνίως για μια στιγμιαία αναλαμπή
του θάρρους μου....
(5/12/2012)

______________ "o pio pistos filos tou skylou" ___________ Art: Katie m. Berggren & Foto ____________

52 σχόλια:

  1. Αχ βρε πετροκόριτσο τι μας κάνεις!
    Μας τάραξες πρωί πρωί!!
    Παίρνω το σημάδι από το χαστούκι και πάω να το απολαύσω στην γωνιά μου!
    Ολοι φταίμε και όλοι πρέπει να βοηθάμε και να είμαστε εκεί!!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα μπούμε σε τροχιά εθελοντισμού, δεν θα μπορούμε να βγούμε! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Έχουμε φτάσει στο σημείο να βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη του καθενός. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη, και αυτό είναι παρηγορητικό, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε και συνειδητότητα και ανθρωπισμός και συμπαράσταση και κάτι πιο ελπιδοφόρο.
    Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα έπρεπε ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ κράτος! Κάτι το οποίο είναι ουτοπία σ' αυτήν τη χώρα.... Σε φιλώ και καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή
  3. Δίχως λόγια το σχόλιό μου σήμερα,μάλλον νιώθω και εγώ αμήχανα,αλλά όχι για το ταμπού της λέξης,μα για το στενάχωρο της κατάστασης.Και όταν το στενάχωρο έχει να κάνει με παιδιά τα λόγια μου λιγοστεύουν.
    Ένα έχω να πω.Η ανάρτηση είναι δυναμίτης.Πως τα καταφέρνεις να μας τα περνάς έτσι ήθελα να ξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να αφυπνίσω κυρίως τον εαυτό μου Μιράντα κι έτσι μπορεί να συμπαρασύρω, αλλά και να παρασυρθώ! Φιλάκια πολλά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Πριν ένα χρόνο, ίσως και παραπάνω, είχα μιλήσει με την διευθύντρια των φυλακών της Θήβας, εκπροσωπώντας τους ''ζωγράφους σε δράση για τα παιδιά'' και με σκοπό να φτιάξουμε κάποιες τοιχογραφίες στους χώρους της φυλακής, να κάνουμε κάποιες δράσεις με τα παιδιά κλπ. Έμαθα έτσι κάποια πράγματα, που ομολογώ δεν γνώριζα. Τα παιδιά που βρίσκονται εκεί είναι βρεφικής ηλικίας. Ο λόγος που είναι με τις μαμάδες τους κι όχι σε κάποιο ίδρυμα, είναι ο προφανής. Να μην αποσπαστούν από την μητρική στοργή τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Προφανώς όταν μεγαλώσουν ή τα ήδη μεγάλα παιδιά των κρατουμένων, δίδονται σε συγγενικές οικογένειες ή σε ιδρύματα. Ποιο είναι το καλύτερο μη με ρωτήσετε. Το καλύτερο είναι κάθε παιδί να μεγαλώνει στο σπίτι του με τους καλούς γονείς του. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα και πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι ώστε να μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα. Ούτε αυτοί οι τρόποι βρίσκονται πάντα. Για να επιστρέψω στο θέμα της Θήβας. Εκεί, λοιπόν, με ενημέρωσαν πως οι τοίχοι τους είναι γεμάτοι ζωγραφιές! Οι καλλιτέχνες ήταν μαμάδες που πέρασαν από εκεί ή που μένουν ακόμα και πραγματικά δεν υπάρχει κανένα σημείο για να φτιάξουμε κάτι! Εντυπωσιακό! Μου είπαν, ακριβώς επειδή υπάρχουν παιδιά, προσπαθούν να έχουν ένα όσο γίνεται πιο ευχάριστο περιβάλλον. Σχήμα οξύμωρο αν σκεφτείς πως είναι φυλακή, αλλά τουλάχιστον γίνεται η προσπάθεια. Έτσι η δράση δεν έγινε. Ούτε οι ηλικίες των παιδιών ήταν κατάλληλες για άλλες δραστηριότητες μας. Δυστυχώς δεν πήγα να δω από κοντά όλα αυτά που σας λέω, απλά σας μεταφέρω όσα με πληροφόρησαν. Θα'θελα όμως με κάποιο τρόπο να μπορέσω να πάω και να δω από κοντά όλα αυτά. Πάντα πίστευα πως η φυλακή απέχει απ'όλους μας λίγα δευτερόλεπτα. Αρκεί και μόνο μια στιγμή να σε οδηγήσει εκεί. Όπως επίσης ζούμε ''φυλακές'' κι έξω από τα κάγκελα. Πολλές και μερικές φορές τρομακτικότερες. Φυλακές που τις χτίζουμε και μόνοι μας. Εύχομαι να βρίσκουμε σιγά σιγά τα κλειδιά και να απελευθερωνόμαστε. Καλή σου μέρα Πετροκοριτσό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν τι έγραψα!!! Ένα πακέτο τσιγάρα και δυο κούπες καφέ θες....χαχα...

      Διαγραφή
    2. Θέλω πολύ να πάω κι εγώ..... Μπορούμε να το παλέψουμε παρέα και να το καταφέρουμε, τι λες;; Πολλά φιλάκια Μολυβένιο μου Κορίτσι! :))

      Διαγραφή
    3. Α!! Πάνε ήδη οι δυο κούπες καφέ, χαλάλι σου! Αλλά όχι να ξανά αρχίσω το κάπνισμα εξαιτίας σου!! Δεν θα με τρελάνεις εσύ μαντάμ!!! Χαχαχα!!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αρκεί να έχουμε έργα όλοι μας!
      Γλυκά φιλάκια! Καλή σου μέρα! :))

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα ξανθιά αγαπημένη!! Εγώ τα ξεφτιλίκια μου τα γραψα στο blog της Μαρίας που δεν κατάφερα να πάω λόγω πυρετού... Τουλάχιστον τα πράγματα που αγόρασα θα τα στείλω απευθείας πακέτο στις φυλακές... Μπράβο σου καλό μου που κατάφερες και πήγες και προσέφερες!! Συγχαρητήρια σε όλους που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του.
    Αυτά που λες περί ταμπού και περί στίγματος γενικά λέω εγώ, είναι η αμορφωσιά και η απαιδευσιά της κοινωνίας μας.. Κι όχι δεν εννοώ να χει σπουδάσει κάποιος σε τρανταχτά πανεπιστήμια... εννοώ την παιδεία που πρέπει να χει κάποιος από παιδάκι μέσω του σχολείου και της οικογένειας... Να μη γίνονται κοινωνικές διακρίσεις, να μη στιγματίζονται άνθρωποι, να δέχεσαι τη διαφορετικότητα...
    Χίλιες φορές τουλάχιστον η αμηχανία που λες Πέτρα μου παρά η αδιαφορία και το καλά να πάθουν...
    Λύση είναι μία : ας σώσουμε το δέντρο κι όλα γύρω στάχτη και μπούρμπερη... Θυμάσαι τι λέγαν για το παιδί.. Από το τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια, λες και θέλουμε άδεια ειδική για να πιούμε εκεί ένα καφέ, μέχρι προσβολές που δεν γουστάρω να γράψω σεβόμενη τη μνήμη του παιδιού...
    Το σώσατε το δέντρο κύριοι.. Βρείτε σκοινί να μας απαλλάξετε μπας και σωθούμε κι εμείς...
    Love u precious!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα είναι ζήτημα Παιδείας χαρά μου, αλλά πάσχουμε ως κοινωνία σε όλους τους τομείς, δυστυχώς... Τουλάχιστον να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, για να ζήσουν πιο ουσιαστικά από μας! Ή να το καταλάβουν τα ίδια εγκαίρως και να εκπαιδευτούν από μόνα τους..... Σε φιλώ και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  7. Πφφφ... Σκόνη με έκανες...
    Δεν έχω λόγια...
    Σε φιλώ, κορίτσι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκόνη μας έχει πάρει όλους και μας έχει σηκώσει.... Σε φιλώ γλυκά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  8. Αναρίγησα!!!!!
    Τα λόγια περισσεύουν
    Θέματα που αξίζουν προβολής
    και στήριξης

    Μπράβο κορίτσι μου....σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας προσθέσει ο καθένας το λιθαράκι του....
      Καλή σου μέρα και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. για κατι λογους σαν αυτους ηθελα να περασω κοινωνικη εργασια..
    ιδιαιτερο θεμα, ιδιαιτερο προβλημα, με πολλες παραμετρους..

    μιλωντας γενικοτερα για τη φυλακη, η πιο σημαντικη παρατηρηση που εχω να κανω ειναι οτι αντι να προσπαθει να τους σωφρονισει, το μονο που κανει ειναι να τους τιμωρει. αυτοι που μπαινουν λοιπον, πληρωνουν εκει για τις πραξεις τους, δεν χρειαζεται να τους τιμωρουμε κ οταν βγουν..

    φιλι γλυκο ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, είναι τιμωρητική η λογική της φυλακής, αλλά ακριβώς ίδια δεν είναι και η "λογική" του κράτους απέναντι στον πολίτη του;;..... Σε φιλώ γλυκά και σε καλημερίζω!

      Διαγραφή
  10. Απόλυτα συγκινητικά τα λόγια σου για τον Αλέξη!!!!
    Καθηλώνουν μέσα από την αλήθεια που εκφράζουν...

    Έτσι, για όλα τα παιδιά της γης, αφιερώνω σε μας τους ενήλικες το τραγούδι του Σιδηρόπουλου,
    που τόσο με εκφράζει και μου υπενθυμίζει το χρέος μου :

    http://www.youtube.com/watch?v=BSW9EXBkNr8

    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το τραγούδι του Παύλου με κάνει να κλαίω με μαύρο δάκρυ... Καλή σου μέρα κι από δω!

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Δράμα χωρίς τέλος γενικότερα..... Σε φιλώ γλυκά και καλή σου μέρα Παρασκευή μου!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα Πέτρα μου.
    Για μένα δεν είναι θέμα ταμπού. Είναι ένα πονεμένο θέμα πάντως. Έχω περάσει από τις φυλακές ως ασκούμενη στο Αναμορφωτήριο των φυλακών Κορυδαλλού αλλά κι ως επισκέπτρια συγγενικού μου προσώπου για αρκετούς μήνες.
    Έχω μπει μέσα, έχω διαβεί το κατώφλι έχουν κλείσει πίσω μου οι πόρτες , έχω περπατήσει το γυμνό μωσαίκό!
    Για μένα δεν είναι χώρος κράτησης κακοποιών στοιχείων. Δεν έχω θελήσει ποτέ την εξόντωση ή την εξαθλίωση ανθρώπων που διέπραξαν εγκλήματα (για αυτό κι είμαι και ενάντια στη θανατική ποινή).
    Για μένα είναι χώρος σωφρονισμού. Κάποιοι άνθρωποι έσφαλαν. άλλοι περισσότερο. άλλοι λιγότερο και πρέπει με τη την ποινή τους να πληρώσουν αλλά και να μετανοήσουν.
    Είναι άδικο να στερούνται τα παιδιά τις μάνες τους και οι μάνες τα παιδιά τους.
    Η φυλακή δεν είναι χώρος να μεγαλώνουν παιδιά κι οι εικόνες που προσλαμβάνουν δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αλλά τουλάχιστον δεν στερούνται την αγκαλιά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια. Από τη στιγμή που μεγαλώνουν κάπως κι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πολλά καλώς απομακρύνονται γιατί από ένα σημείο και μετά ο εγκλεισμός θα αποβεί μοιραίος.
    Αυτό είναι το σκεπτικό του Προνοιακού Κράτους κι έτσι λειτουργεί το σύστημα.
    Η προσωπική μου άποψη είναι κάπου στη μέση.Πραγματικά αν είναι να καταλήξουν σε άλλο ίδρυμα δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο τελικά! Μακάρι να μπορούσε η Πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. όταν αποχωρίζονται τη μάνα. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ σε τίποτα τα παιδιά! Όπως δεν έφταιγε ο Αλέξης κι κάθε Αλέξης... Ζητάω πολλά ε;
    Το αφιέρωμα σου εξαιρετικό όπως όλα σου τα αφιερώματα!

    Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα....
    Πόσο άδικος και σκληρός γίνεται όλο και περισσότερο τούτος ο κόσμος!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ήταν συγκλονιστική η εμπειρία σου Αριστέα, να επισκεφτείς μια φυλακή. Το τέλειο θα ήταν να μην χρειαζόταν να ζήσουν τα παιδιά με γονείς που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, είτε μένουν μαζί τους (με τις μητέρες) είτε χωρίς αυτές, τα τραύματα πρέπει να είναι πολύ βαριά έως αξεπέραστε νομίζω.... Στην Ελλάδα πάντως μπερδεύουν τον σωφρονισμό με την τιμωρία, ενώ υπάρχει και το κοινωνικό έργο, που θα μπορούσαν να πρόσφεραν πολλοί άνθρωποι, αποφεύγοντας σε κάποιες περιπτώσεις τον (μόνιμα, αν μη τι άλλο) εγκλεισμό.... Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  13. Θα σου πω μια ιστορία...
    αληθινή βέβαια.
    Μια φίλη δικηγόρος, ενώ ήταν έγκυος, χρειάστηκε να κάνει μια έρευνα στις γυναικείες φυλακές και μάλιστα στις βαρυποινήτισες. Εκεί ήρθε σε επαφή με γυναίκες που είχαν διαπράξει ακόμη και φόνους εκ προμελέτης.
    Καθώς μίλαγε με κάποια απ' αυτές που είχε κάνει αποτρόπαιο έγκλημα κομματιάζοντας το πτώμα του άντρα της,
    η φυλακισμένη αντιλήφθηκε ότι η φίλη μου ήταν κρυωμένη και αυτό της είχε δημιουργήσει δύσπνοια.
    Αυτή η γυναίκα, που είχε διαπράξει τέτοιο έγκλημα, έσκυψε με αγάπη πάνω της και πήγε να φέρει απ' το κελί της
    μια αλοιφή για κρυώματα που την έφτιαχνε η ίδια και με μητρική στοργή της την πρόσφερε και τη ρώτησε αν είχε
    στο σπίτι κάποιον για να της κάνει επάλειψη.
    Η φίλη μου έφυγε συγκλονισμένη. Η επίσκεψή της και η συζήτησή της με όλες αυτές τις γυναίκες, της έδειξαν ότι
    είμαστε όλοι πιθανοί εγκληματίες ή φονιάδες... γιατί κανένας δεν γεννήθηκε με στάμπα φονιά πάνω του.
    Απλά η ζωή παίζει πάντα τέτοια παιχνίδια που μπορεί εύκολα να ξεβραστεί κανείς απ' τα κύματά της
    στην άλλη όχθη που λέγεται φυλακή....
    Κι εκεί τα πράγματα είναι άσχημα και πολύ δύσκολα.
    Είναι χρέος να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής για τους ανθρώπους αυτής της όχθης.
    Όσο για τον Αλέξη....
    μη φοβάσαι τον θυμούνται οι αστυνομικοί σαν εφιάλτη τους
    γιατί έχουν αυξημένη επιτήρηση τις μέρες αυτές...
    Το λέω αυτό γιατί ρώτησα κάποιον συγγενή αστυνομικό τι κάνει
    και μου απάντησε: Καλά είμαι μωρέ, αλλά αυτές τις μέρες
    πολλή κούραση προβλέπεται... ξέρεις είμαστε σε επιφυλακή για τον Γρηγορόπουλο...
    Και βέβαια φρίκαρα.... Δεν θέλω να το σχολιάσω άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι η ελευθερία από την φυλακή απέχουν μια λεπτή γραμμή κι όλοι ενδέχεται να είμαστε εν δυνάμει εγκληματίες, αλλά υπάρχουν και εγκληματίες -ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ!- που δεν θα δουν ποτέ την πόρτα της φυλακής, αντίθετα, κλείνουν μέσα ανθρώπους για χρέη ας πούμε, μαζί με κάποιους που έχουν διαπράξει εγκλήματα (πχ έμπορους ναρκωτικών) κι αναγκάζονται να συμβιώσουν μαζί τους. Κι αυτό το θεωρώ μέγα έγκλημα.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Πέτρα μου
    Το θέμα σου σήμερα είναι από αυτά που δεν περνούν απαρατήρητα. Όλοι έχουμε κτίσει φυλακές γύρω μας και δεν προσπαθούμε δυστυχώς να ελευθερωθούμε. Έτσι κάθε ένας που τολμάει είναι μόνος και δεν καταφέρνει να μας ταρακουνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου Ελένη μου κι εδώ η κατάσταση θέλει την ισχύ εν τη ενώσει, αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας..... Σε φιλώ και καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  15. Θλίψη γι' αυτούς τους ανθρώπους που δεν υφίστανται σωφρονισμό, αλλά καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Θλίψη για τους άδικους καθημερινούς χαμούς. Θλίψη για την σόλα που νιώθουμε να γίνεται ένα με την σάρκα μας, την ύπαρξή μας. Θλίψη που θλίβομαι αλλά δεν (μπορώ να) κάνω κάτι. Θλίψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Αφού έχουν αρχικά εκείνοι απωλέσει την αξιοπρέπεια τους (λόγω των πράξεων τους) έρχεται η πολιτεία και τους δίνει μια κλωτσιά και τους αποτελειώνει. Να είσαι καλά γλυκό κουμπαρόνι μου, σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  16. Δεν έχω πολλά να πω... Ούτε για τις φυλακές, ούτε για τον Αλέξανδρο...
    Μόνο θυμάμαι συγκεκριμένα περιστατικά που προτιμώ να τα κρατήσω μέσα μου, για διάφορους λόγους...
    Είναι θέματα που με πειράζουν πολύ, γι'αυτό...
    Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου Πέτρα!!! Πολλά-πολλά-πολλά!!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέβομαι απόλυτα τη θέση σου γλυκιά μου Αναστασία και σου/σας στέλνω πολλά φιλιά! Καλό Σαββατοκύριακο γλυκά μου!

      Διαγραφή
  17. Ολος ο κοσμος σε μια ανταρα
    εξουσιαστων και τιμωρημενων.
    Τα δε προσωπα....
    "δειγματο-ληπτικα"

    καλησπερολουλουδοστουκοσμουταεξαρχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτοί οι ρόλοι δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ........
      Καλησπεροφιλάκια

      Διαγραφή
  18. Τα "γιατί" και το "πώς", θα τα κρίνει Άλλος...
    Το θέμα από μόνο του, ευαισθητοποιεί όσους δεν βάζουν ταμπέλες και στέκονται αλληλέγγυοι δίχως όρους.
    Οι υπόλοιποι, ας κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.
    Είναι αυτοί που δολοφονούν κατ' επανάληψη τον Αλέξη, προσπαθώντας να εκλογικεύσουν ένα έγκλημα και να ρίξουν λάσπη στη μνήμη του. Οι επικολλητές ταμπελών.
    Καλό βράδυ Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ πια δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια...
      Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να είμαστε σε εγρήγορση...
      Καλό απόγευμα Μαράκι μου, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  19. Ταμπού και προκαταλήψεις υπάρχουν παντού, φταίει ο τρόπος που μεγαλώνουμε...έχεις δίκιο στα περισσότερα που γράφεις και είναι κρίμα να υπάρχουν στην φυλακή αυτά τα αθώα παιδάκια...!
    Καλό σου βράδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλεις να παίξεις σε περιμένω εδώ: http://enakathemera.blogspot.gr/2013/12/mens-top-10-down.html

      Διαγραφή
    2. Φυλακισμένα είναι τα μυαλά μας μάλλον κι όπως λέει και μια ρήση (που δεν ξέρω ποιος την είπε..) τα μυαλά, όπως και τα αλεξίπτωτα, δουλεύουν καλύτερα ανοιχτά.... Στην Ελλάδα θα αργήσουμε πολύ να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα. Καλό απόγευμα γλυκιά μου! :))

      Διαγραφή
    3. Α! Να σου γράψω κι από δω, πως έχω λάβει κι έχω αναρτήσει ήδη κι εγώ αυτό το διασκεδαστικό παιχνιδάκι, αλλά σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με σκέφτηκες! Σε φιλώ! :))

      Διαγραφή
  20. Γεια σου Πετρούλα μου,
    δεν είχα προλάβει να δω εκείνη την ανάρτηση που έβαλες.. πφφφ!
    Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά πρέπει να μένουν στις φυλακές με τις μητέρες τους.. απορία αυτό, θα μου λυθεί κάποτε..
    Όσο για τη σύνδεση που κάνεις με τον έξω κόσμο, συγκλονιστική!
    Ο Αλέξης... τι ιστορία και εκείνη, πόσος χαμός και "αγώνας".. που κράτησε για λίγο..
    Καλό σαββατοκύριακο να έχεις! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, η ζωή γι' αυτά τα παιδιά περιστεράκι μου....... Καμία λύση δεν είναι η καλή! Το καλό, βρίσκεται δυστυχώς, ένα βήμα πριν... Τότε που θα έπρεπε να μην είχε γίνει το κακό και να μην είχε προβεί ο άνθρωπος (εν προκειμένω η μητέρα) σε μια παραβατική πράξη... Μετά, απλά, την πληρώνουν τα παιδιά, έτσι ή αλλιώς......

      Η ιστορία με την δολοφονία του Αλέξη παραμένει ακόμα με πολλά κενά, σε ο,τι αφορά τους λόγους, αλλά και την χρονική στιγμή που έλαβε χώρα το συμβάν......... Σε φιλώ και καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα Πέτρα! Καλά έκανες και πήγες και υποστήριξες αυτές τις γυναίκες με τα παιδιά τους και καλά έκανες και το μοιράστηκες μαζί μας. Οι αναρτήσεις σου αυτές μας δίνουν τροφή για σκέψη. Όσο για τον Αλέξη, θα συμφωνήσω με τη Φλώρα, οι αστυνομικοί (και όχι μόνο) τον θυμούνται σαν εφιάλτη τους. Χθες εδώ η πορεία για τον Αλέξη κατέληξε στην Ξηροκρήνη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που γινόταν η κηδεία της Σάρας....Μακραίνει ο κατάλογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματική υποστήριξη να σου πω την αλήθεια μου, δεν είναι μόνο τα μπαζάρ, αλλά κι άλλες πιο ουσιαστικές προσπάθειες, αλλά που θα μου πάει;; Θα τον βρω τον δρόμο μου κι εγώ κάποτε! Αυτός ο μακάβριος κατάλογος μακραίνει με ανήλικα θύματα κι αυτό είναι πολύ τραγικό.... Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  22. Από όλους εμάς στο ξεμπλογκάρισμα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη που μας προσφέρετε, όχι μόνο υλικά, αλλά και ηθικά. Οι φυλακές είναι όντως ένα θέμα ταμπού, η εικόνα των έγκλειστων παιδιών είναι μια γροθιά στο στομάχι και πραγματικά όποιος περάσει έστω και μια φορά την πόρτα ως επισκέπτης και δει τη ζωή εκεί δεν θα είναι πια ο ίδιος άνθρωπος... Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε μια δεύτερη ευκαιρία και επίσης ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθούμε κι εμείς πίσω από τα κάγκελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχισυντάκτη, μοιάζει τετριμμένο, αλλά το ευχαριστώ το οφείλω εγώ σε σας, που μου ανοίξατε νέους ορίζοντες.... Συμφωνώ πως όλοι μας μπορεί να βρεθούμε πίσω από τα κάγκελα για παραβατική συμπεριφορά, αλλά εξακολουθώ να ανησυχώ για όλους εκείνους τους οικονομικούς εγκληματίες, που, ενώ καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών καθημερινά, παραμένουν ατιμώρητοι...... Κοινώς, η δικαιοσύνη είναι θεότυφλη.... Καλό βράδυ στην ομάδα σας και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  23. υπέροχο!!!!να σαι καλα για αυτο που διαβασα!!!σας ακολουθω απο σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω από καρδιάς....
      Καλό ξημέρωμα και καλώς βρεθήκαμε!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.