Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...


Αρκετές φορές πηγαίνω σε κάποιο σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων, κοντά στο σπίτι. Εκεί δούλευε μια κοπέλα, υπόδειγμα υπαλλήλου. Κυρίως ήταν σε κάποιο ταμείο, αλλά αρκετές φορές επίσης, βρίσκοταν και στους διαδρόμους του, τοποθετώντας τα πράγματα στα ράφια. 

Το χαρακτηριστικό στην συμπεριφορά της ήταν ότι ήταν πολύ επικοινωνιακή. Πάντα ήταν πολύ ευγενική και πρόσχαρη. Οι περισσότεροι πελάτες την γνωρίζαμε με το μικρό της όνομα και πάντα μας ρωτούσε τι κάναμε, αν ήταν όλα καλά στη ζωή μας κι ευχόταν καλό Σαβ/κο.

Πολλές φορές μιλούσαμε στο ταμείο, ακόμα και για την κίνηση των δρόμων, καθώς, υπήρχε μια σύμπτωση: εκείνη κατοικούσε στην περιοχή που εργάζομαι εγώ κι αντίστροφα. Είχα σκεφτεί πως θα ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για τις δημόσιες σχέσεις του καταστήματος.

Πριν μια βδομάδα είχα ένα ραντεβού μετά τη δουλειά, στην περιοχή της δουλειάς μου, σε μια πλατεία με μιαν εκκλησία. Μπήκα στην εκκλησία να ανάψω ένα κερί. Κι εκεί συνάντησα τη Δήμητρα! Ως συνήθως πρόσχαρη και χαμογελαστή, είπαμε κοίτα να δεις που συναντηθήκαμε!

Ρώτησα τη Δήμητρα αν είχε ρεπό. "Με απέλυσαν" μου είπε! Έπεσα από τα σύννεφα! Αν δεν ζούσαμε στην εποχή της τρέλας, θα έλεγα πως μου έκανε πλάκα! Τη ρώτησα τον λόγο και ξανάπεσα από τα σύννεφα! Η Δήμητρα, ως συνεπής υπάλληλος, ήταν πολύ προσεκτική και παρατηρητική. Μια μέρα κι ενώ δούλευε στους διαδρόμους, είδε κάποιον πελάτη να κλέβει 
κάτι από ένα ράφι. Εκείνη τον πλησίασε διακριτικά και του είπε πως τον είδε να κλέβει. 

Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!! Ο πελάτης άρχισε να φωνάζει έξαλλος και να την στολίζει με όλα τα "κοσμητικά" επίθετα που υπήρχαν! Άνοιξε η γη να την καταπιεί, αλλά δεν του ξαναμίλησε. Την πλησίασε λοιπόν μια συνάδελφος και τη ρώτησε τι συνέβη κι η Δήμητρα της είπε πως αυτός "ο καραγκιόζης" εμ, έκλεψε, εμ, την έκανε ρεζίλι! Οποία ατυχία όμως!

Δίπλα της στεκόταν η γυναίκα του "καραγκιόζη" (!) η οποία, εν εξάλλω κι εκείνη, απαίτησε να δει αμέσως, μαζί με τον σύζυγο της (τον καραγκιόζη!), τον διευθυντή του καταστήματος! Η Δήμητρα απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες!!! Ο λόγος: έπιασε έναν καραγκιόζη να κλέβει!

Να προσθέσω εδώ πως το ζευγάρι ήταν Έλληνες. Απευθύνθηκαν και στην διεύθυνση του καταστήματος, αλλά και στην (ελληνική) διοίκηση της γνωστής αλυσίδας κι όλοι τους
συμφώνησαν: η Δήμητρα έπρεπε να απολυθεί οπωσδήποτε, καθώς.....εντόπισε έναν κλέφτη!!!

Κανενός είδους επιχείρημα της Δήμητρας δεν στάθηκε ικανό να τους μεταπείσει για να μην την απολύσουν: Είπες τον κλέφτη καραγκιόζη;; Λυπούμαστε, είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος!
Η Δήμητρα μπήκε στο ταμείο ανεργίας και μου είπε με πικρία: "εμένα με απέλυσαν Έλληνες"!

______________ "o pio pistos filos tou skylou" ____________________  Foto & Foto  ____________

80 σχόλια:

  1. τι να πεις γαμωτο δηλαδη τι να πεις! αν ειναι ποτε δυνατον να συμβαινει αυτο, αλλα να μου πεις στην ελλαδα βρισκομαστε. Αλλα και παλι δεν λεει κατι αυτο, θα επρεπε να ειμαστε πιο σωστοι γενικα.
    καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο σωστοί;;; Εδώ σε σφάζουν στο γόνατο, το "πιο σωστοί" έχει πεθάνει..... Καλή εβδομάδα, αμήν!

      Διαγραφή
  2. ελα ρε συ!
    πω πω!
    λυπαμαι τοσο πολυ που διαβασα αυτο το γεγονος....
    λυπαμαι τοσο πολυ για τη Δημητρα αλλα λυπαμαι πολυ περισσοτερο που εκει εξω υπαρχουν ανθρωποι που οδηγουν τοσο απροκαλυπτα εναν ακομη ανθρωπο στην ανεργια μονο και μονο για να τονισουν το υπεροπτικο εγω τους και το οποιοδηποτε αλλο κουσουρι μπορει να διαθετουν!

    βασικα ειναι τοσο ασχημο αυτο, το να συνηγορεις δηλαδη στο να διωξεις εναν ανθρωπο απο τη δουλεια του που το θεωρω κατι σαν εγκλημα και ειδικα τις μερες που ζουμε!
    τι να πω... με τι καρδια κοιμουνται αυτοι οι ανθρωποι το βραδυ!

    θελω να πω στη Δημητρα να κανει λιγο υπομονη και ολα καλα θα πανε!
    οι χαρισματικοι και οι προσχαροι ανθρωποι δε χανονται ποτε!
    θα βρει το δρομο της και θα ειναι πολυ καλυτερος!

    καλη εβδομαδα αδυναμια μου! με ευχαριστες πλεον ειδησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια το πιστεύεις ότι (αν κάνει λίγη υπομονή) όλα θα πάνε καλά;......
      Γιατί δεν συμμερίζομαι την άποψη σου;....:((
      Ευχάριστες πλέον ειδήσεις, άντε βρες κι έλα να μας τις πεις. Πολύ απογοήτευση και σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ναι κοπελιτσα μου φυσικα και το πιστευω, αν δε το πιστευα δε θα το ελεγα. Ποτε δε γραφω ή δε λεω κατι που δε πιστευω!
      Δε μπορω να πιστεψω πως δε θα δικαιωθει η Δημητρα και η καθε Δημητρα! Πιστευω πως θα βρεθει καπου παρακατω μια δουλεια που να της αξιζει και να της δινει χαρα!
      Και προσφατα, πριν λιγα μονο λεπτα ελαβα ευχαριστη ειδηση που αφορα μια καλη μου φιλη που ειναι χρονια ανεργη και βρεθηκε δουλεια!
      Ακομα ελπιζω και παντα θα ελπιζω για κατι καλυτερο σε ολους μας!
      Δε μπορω να ζω χωρις ελπιδα, προσεξε με αληθινη μονο ελπιδα! Ειναι ανασα και ζωη αυτο για μενα! Για ολους εχω την ελπιδα μεσα μου!

      Διαγραφή
    3. Το έχω καταλάβει ότι είσαι αισιόδοξο άτομο, αλλά εσύ το παραχ....ς!! Αχαχα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Πετροσυμπεθέεερα μου!!! Έχεις απόλυτο δίκιο!! Κι η φίλη σου η Δήμητρα! Την νιώθω και την συμμερίζομαι καθώς για πόσα χρόνια πωλήτρια και ταμίας το μόνο που άκουγα ήταν αυτό: ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!! Κι ειδικά σε τέτοιες εποχές λεφτά να παίρνουν οι έμποροι και σκασίλα είχαν από που προέρχονται κι αν ο πελάτης εσένα στα πρήζει με την αγένιά του και την αναποφασιστικότητά του κι εσύ πάντα να πρέπει να σαι με το χαμόγελο στα χείλη!! Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.. Πιπίλα και καραμέλα!!
    Πες στη φίλη σου οι άξιοι άνθρωποι δεν χάνονται και θα βρει σύντομα δουλειά!! Το να μην σε εκτιμούν στον εργασιακό σου χώρο και να σε διώχνουν κιόλας χωρίς να φταις είναι άδικο και λάθος.. Να ναι καλά εκείνη κι οι άλλοι θα χάσουν..
    Φιλάκια καλό μου και καλή βδομάδα να χεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, χαρά μου, αυτή η χώρα έχει πανευρωπαϊκή πρωτιά: οι άξιοι άνθρωποι πάνε στα σκουπίδια, γενικώς πάνε στα σκουπίδια οι άνθρωποι σ' αυτήν τη χώρα...... Εδώ εν προκειμένω, δεν επρόκειτο για έναν....παράξενο πελάτη, αλλά ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πάμε καλά σίγουρα !!! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο !!! Αντί να επιβραβευθεί ο υπάλληλος για την παρατηρητικότητα και την περιφρούρηση των συμφερόντων της επιχείρησης......απολύεται !!! Μα η κλοπή είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται.....άλλαξε αυτό:::: Η κλοπή είναι πλέον αποδεκτή και διώκεται ο υπάλληλος που την αντιλήφθηκε ::Μη χειρότερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαααααααα! Στην Ελλάδα η κλοπή είναι μαγκιά κι όσο πιο κλέφτης, τόσο πιο μεγάλο το παράσημο.....

      Διαγραφή
  6. Αυτά συμβαίνουν σε Ελλαδα και Κυπρο γιαυτο παμε κατα δ..... . Κατα τα αλλα υποτιμουμε τους υπολοιπους Ευρωπαιους πχ Γερμανους και Αγγλους οτι ειναι ψυχροι, τυπικοι, ρομποτ, πειθαρχημενοι και αλλα σχετικα. Αν υιοθετουσαμε και λιγες απο τις πρακτικες τους ισως να μην φταναμε ως εδω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου καλό μου, αλλά εδώ ο λαός μας (στον ελλαδικό χώρο προφανώς) έχει μια δική του "φιλοσοφία" και θεώρηση των πραγμάτων..... Σε φιλώ γλυκά και χαίρομαι που είσαι και πάλι εδώ! Τις πιο γλυκές ευχούλες μου με αγάπη! :)

      Διαγραφή
  7. Αισθάνομαι μόνο ΝΤΡΟΠΗ για την κατάντια μας...κι ύστερα μας φταίει η Τρόϊκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τρόικες ξέρουν καλά ποιους λαούς να "χτυπούν". Εκείνους που βάζουνε τα χέρια τους και βγάζουνε τα μάτια τους από μόνοι τους..... Καλό σου βράδυ Χαρά μου!

      Διαγραφή
  8. καλημερα
    το θεατρο του παραλογου στην Ελλαδα...
    αλλα εχουν γνωση οι φυλακες... ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρονο χαίρονται...
    Δεν θα χαρει ο καραγκιόζης για πολυ την επιτυχια του... απο τον θεο και τους ανθρωπους θα το βρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, πόσο ήθελα να σε πιστέψω, αλλά δεν αλλάζει έτσι εύκολα η στόφα ενός λαού φίλε μου, δυστυχώς......

      Διαγραφή
  9. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ???
    ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!

    Τι άτυχο κορίτσι... Υπομονή Δήμητρα...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ΜΟΝΟ η Δήμητρα άτυχο κορίτσι. Είναι χιλιάδες τα θύματα καθημερινά...... Άλλαξες φατσούλα;; Με γεια και φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Ζούμε σε μία τελείως τρελή εποχή .... υπομονή στη Δήμητρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή, αλλά δούλευε εκεί κάποια χρόνια και τώρα τρέχα-γύρευε.......

      Διαγραφή
  11. έχω να προτείνω κάτι. την επόμενη φορά που θα το φέρει η τύχη να δεις τη Δήμητρα, πες της να στείλει ένα email στη διεύθυνση στη Γερμανία. Εκεί και θα το διαβάσουν και ίσως γίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Οπωσδήποτε!!!!!!
      Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!!
      Και πάντα εκτιμούσαν περισσότερο τον "Αρτέμη Μάτσα"......

      Διαγραφή
  12. Ντρέπομαι πραγματικά.Ντρέπομαι γι' αυτά τα καθίκια που έχουν τις ''μεγάλες'' θέσεις που τις περισσότερες φορές δεν αξίζουν να βρίσκονται εκεί που είναι και διώχνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση μια υπάλληλο τίμια γιατί πολύ απλά έκανε τη δουλειά της.Αν είναι δυνατόν δηλαδή.Περισσότερο όμως νιώθω ντροπή και θυμό γι' αυτό το ζευγάρι που δημιούργησε αυτή τη κατάσταση γνωρίζοντας ποια θα ήταν η συνέπεια εντελώς συνειδητά.Πήραν στο λαιμό τους έναν άνθρωπο άδικα και ειδικά στην εποχή που ζούμε.Τι άνθρωποι είναι αυτοί θεέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που έχουν τέτοιες θέσεις είναι ΤΑΜΕΝΟΙ για τέτοιες θέσεις Λένα μου! Περάσαμε στην εποχή του κανιβαλισμού κι επισήμως!

      Διαγραφή
  13. Πραγματικά θλίβομαι για την τύχη της υπαλλήλου αλλά ο καραγκιόζης της υπόθεσης είναι ο εργοδότης !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Χαρούλα, πιο πάνω, έγραψε τη λέξη που σκεφτόμουν: "Κατάντια"...
    Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που βοηθούν στο γινόμαστε πολλοί (οι άνεργοι)...
    __________________
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, δεν κάνουμε κι εμείς κάτι όμως για να ανατρέψουμε αυτές τις καταστάσεις, ρε παιδιά. Δουλοπρεπής λαός ρε γαμώτο... Καλή σου εβδομάδα Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  15. Καλή εβδομάδα Πέτρα μου , τίποτα πλέον δεν μας κάνει εντύπωση , τα πάντα ισοπεδώθηκαν !!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ...............

      Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  16. Καλή βδομάδα πετράδι μου
    Τι να πω;;;;
    Αγανακτώ τελικά μόνο οι λωποδύτες
    επιβιώνουν!!!!!

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ το "πετράδι" μού αρέσει πολύ!!!
      Οι λωποδύτες πάντα επιβίωναν και οι μαυραγορίτες επίσης! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Ε, ψιτ, Petroκόριτσο, έλα από εκεί στου αρχηγού για ενισχύσεις!!!!
      Δες την πρόκληση του mbiker...
      Περιμένω βοήθεια πάραυτα!!!
      Κάλεσε και Αριστέα και όποια άλλη!!
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχαχα!!!
      Αυτός ο mbiker όλα τα λεφτά!!!

      Διαγραφή
  17. Μετα οντως σου φταιει η τροικα!Σκατα στα μουτρα μας αυτο εχω να πω εγω Ελληναρες!Οταν εμεις οι ιδιοι(ο καραγκιοζης στην προκειμενη περιπτωση,που υπαρχουν παρα πολλοι σαυτο τον τοπο)εγινε αφορμη να δει την πορτα του οαεδ αλλος ενας συνανθρωπος του και μαλιστα χωρις να φταιει!Ε ρε χαστουκια που θα του εριχνα μετα να με θυμαται σε ολη του τη ζωη και οχι μπροστα σε ολους σε στενο οι δυο μας οπου τον πονει και οπου τον σφαζει!Αισιχτιρ συγχιστηκα με τα καθικια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάτε, είναι για πολλές κλωτσιές τα ρεμάλια και ξυπνάει κι εμένα ο σατράπης μέσα μου (και) σήμερα....

      Διαγραφή
  18. Σα δεν ντρεπονται! Ακομα και λαθος να ειχε κανει, δεν χρειαζοταν να το φτασουν εκει! Για ονομα του Θεου! τι σκατοψυχοι ανθρωποι υπαρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λάθος μάνα μου;; Το "λάθος" ήταν ότι είπε τον κλέφτη "κλέφτη"!! Καταλαβαίνεις, πολύ βαρύ ατόπημα! Ουφ! Ξεχειλίζω από οργή γι' αυτόν τον τόπο.......

      Διαγραφή
  19. Μα, σ'αυτήν την χώρα δεν γεννήθηκε η παροιμία "Φωναζει ο κλέφτης, για να φύγει ο νοικοκύρης";. Έγινε και ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Αννούλα.......ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!! Είδες; Οι παροιμίες μας πάντα ήταν σοφές!! Φιλάκια και του χρόνου με υγεία!

      Διαγραφή
  20. Το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο!!!
    Θύματα πάντα οι αδύναμοι κρίκοι...
    Και όλοι μας άπραγοι μπροστά στους ξεφτιλισμένους του είδους μας!!!!!
    Καλό σου βράδυ, Πετρουλίνι!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα επειδή παραμένουμε ακούνητα κι αμίλητα στρατιωτάκια, γι' αυτό μας έχουνε γα..... όλοι κι εξακολουθούν!

      Διαγραφή
  21. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά νομίζω πως μιλάμε για το σούπερ μάρκετ παράλληλο της εθνικής προς Λαμία (L και λοιπά)... και η Δήμητρα ήταν μια πρόσχαρη κοπέλα με την οποία έκανα πλάκες και επίσης έστελνε χαιρετίσματα κάθε φορά στον άνδρα μου (Παραμυθά) που είχε γνωρίσει όταν ήταν κοριτσάκι, αν μιλάμε για το ίδιο σούπερ μάρκετ, τότε μιλάμε για την ίδια Δήμητρα... Τραγικό, να σκεφτείς, στο μαγαζί, υποτίθεται πως έχουν κάμερες... θα μπορούσαν να δουν το υλικό, αλλά προφανώς δεν τους συνέφερε να της δώσουν δίκαιο... και εκείνη, να μη τόλμησε να τα βάλει με τ΄αφεντικά...

    ΑΦιλάκια Joan και καλή μας δύναμη, γιατί θα τη χρειαστούμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα! Μισό.....
      Στεφανία, έχω μέηλ στο βάθος της σελίδας, αν μπορείς γράψε μου μπας και βγάλουμε κάνα συμπέρασμα ασφαλές! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  22. Στο "χωριό" μου λέμε μια φράση, ειρωνική... την απευθύνω στον "κύριο"-κλέφτη και στην "κυρία" του κλέφτη, που τον υπερασπίστηκε:
    ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!
    Sorry για τα "γαλλικά", συγχύστηκα... έχω ακούσει ουκ ολίγες δικαιολογίες για απόλυση, αλλά αυτό είναι απερίγραπτο. Η κοπέλα προσέβαλλε την "υπόληψη" του κλέφτη και τη διώξανε;;; Ακούγεται σαν ανέκδοτο, και μάλιστα κακό... Πρώτη φορά ακούω να απολύεται κάποιος λόγω τιμιότητας!!
    Κρίμα για την κοπέλα που χριστουγεννιάτικα βρέθηκε άνεργη, εξαιτίας ενός μαλάκα που ήθελε να το παίξει λεβέντης.
    Το κρίμα στο λαιμό του...
    Σου στέλνω (συγχυσμένα) φιλιά!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα!!! Καλά!!! Καλύτερη ρήση δεν έχω ακούσει και ταιριάζει ταμάμ στα μούτρα τους/μας!! Στο μεταξύ, πρώτη φορά σε βλέπω να μιλάς έτσι, φαντάσου, αν βγήκες κι εσύ από τα ρούχα σου, τι να πω τότε!! Οι μαλάκες πάντα το παίζουν λεβέντες. Δεν έχεις ακούσει που λένε: λεβεντομαλάκας;;. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  23. Βάζω στοίχημα πως ο "κύριος" και η "κυρία" ήταν πολύ ευυπόληπτοι και υπεράνω και κλέβανε για πλάκα. Αν ήταν κανένας φουκαράς μπορεί και να ντρεπόταν! Σε μια εποχή όμως που οι άνεργοι βγαίνουν στα σκλαβοπάζαρα για να βρουν δουλειά (σε λίγο θα τους κάνουν δώρο μαζί με τα γαριδάκια), ο εργαζόμενος δεν έχει καμιά αξία όσο καλός και να 'ναι. Στη θέση της θα την έψαχνα δια της νομικής οδού, γιατί δεν είναι αυτός σοβαρός λόγος για καταγγελία της σύμβασης.
    Τελικά το θράσος περνάει παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω ότι κάνεις χιούμορ Σοφία μου!! Από την στιγμή που έχουν καταρρεύσει και οι συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικάτα, για ποια νομική οδό μιλάμε;;;;; Εδώ μιλάμε για Μεσαίωνα πια! Μπορεί κάποιος να σε απολύσει ακόμα κι επειδή δεν του κάνει η φάτσα σου, τόσο απλά και τραγικά!

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι ετσι... ακομα τουλαχιστον...θελει ομως χρονο και χρημα να το κυνηγησει κανεις...την καλημερα μου

      Διαγραφή
    3. Χρόνος υπάρχει άπλετος (λόγω...ανεργίας), χρήμα καθόλου και τα κυκλώματα προστατεύουν τον ισχυρότερο..... Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  24. Δυστυχώς Πέτρα μου, οι περισσότεροι βγάζουμε τον κακό μας εαυτό με αυτή την κρίση! Πόσο λυπάμαι για το κοριτσάκι μέρες που έρχονται...! Ήθελα να 'ξερα με τι καρδιά θα κάνουν οι κ.κ. κλέφτες Χριστούγεννα! Τι να πω, αηδιάζω με τέτοιους τύπους υπανθρώπων. Καλό βράδυ! Τα φιλιά μου !:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κλέφτες κάνουν πάντα καλά Χριστούγεννα και προπαντός "ειρηνικά"!! Εγώ σου λέω πως αυτοί θα το λένε στους φίλους τους με καμάρι! Τα καθίκια του κερατά! Αλλά ο εργοδότης είναι ο μεγαλύτερος λεβεντομαλάκας μακράν!

      Διαγραφή
  25. Είχα ορκιστεί (να σε γράψω και) να μη σου ξαναγράψω, αλλά θέλω να πω δυο λόγια για τη Δήμητρα: Το κορίτσι αυτό ένιωσε στο πετσί του πως η λαμογιά/αθλιότητα ποτέ δεν θα τελειώσει και πως ο τίμιος εκτός από αιώνιο θύμα θα είναι και άνεργος.
    Πάτα για να μη σε πατήσουν και φάε για να μη σε φάνε.
    Νόμος της ζούγκλας απαράβατος εδώ και χιλιετίες.
    Αν υπήρχε έστω και ελάχιστο νιονιό στο μαλάκα διευθυντή και όχι δουλοπρέπεια και σπάσιμο της μέσης στον κάθε δήθεν, η Δήμητρα θα έπρεπε να πάρει προαγωγή και αύξηση. Έτσι δίνεις κίνητρα στο υπαλληλικό προσωπικό να ενδιαφέρεται για την επιχείρηση. Ήθελα να ‘ξερα, έχει καταλάβει τι μήνυμα έστειλε στους υπόλοιπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τα παλιά χρόνια τους προδότες τούς λιθοβολούσαν. Αργότερα τους κρέμαγαν σε δέντρα και τους άφηναν καμιά βδομάδα για παραδειγματισμό. Κρίμα που αυτά τα έθιμα χάθηκαν στις μέρες μας".......

      Διαγραφή
  26. Προφανώς δεν ήταν ο μόνος καραγκιόζης στην παρέα τους...!
    Καλό σου βράδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται!! Ήταν ένας καραγκιόζης ανάμεσα σε πολλά λαμόγια! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  27. Δεν μας λες και το σούπερ μάρκετ να μην ξαναπατήσουμε;
    Όχι ότι θα δικαιωθεί η κοπέλα, αλλά για την τιμή των όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Πολύ φοβάμαι πως θα ξαναπατήσουμε όλοι μας.....
      2) Εδώ καλέ πατάμε ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ και ξαναψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια (είμαστε οι επιλογές μας που λένε!!) στο σούπερ μάρκετ θα κολλήσουμε;;;;

      Διαγραφή
  28. Περιμενει να δει καλο απο ελληνα?
    Οκ.
    Ενταξει....
    Τι αλλα νεα?
    Ολα καλα?

    Καλησπερολουλουδομεκεναυπαρξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τείνω να συμφωνήσω δυστυχώς.....
      Δεδομένου ότι πολλές (ελληνικές) επιχειρήσεις δήλωσαν πτώχευση και πέταξαν τον κοσμάκη στο δρόμο, χωρίς να έχουν χρεοκοπήσει...... Καληνυχτοφιλια

      Διαγραφή
  29. Αφήνω την οργή μου για όλο αυτό που συμβαίνει...Σήμερα είναι η Δήμητρα ...χτες ήταν η Φωτεινή ( κι αυτή σε σούπερ μάρκετ δούλευε.... γνωστή μου ) αύριο;... Εγώ ; Εσύ;
    Βοήθειά μας!

    Καλησπέρα Πετρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χτύπα ξύλο, κουνήσου από τη θέση σου κλπ κλπ......... Φιλάκια και βοήθεια μας!

      Διαγραφή
  30. Δίκιο έχει η Μαρία Κανελλάκη!
    Βγάλε στην φόρα το ονοματάκι του σούπερ μάρκετ.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε, δεν θέλει και πολύ φαντασία (για το όνομα)......
      Τα φιλιά μου επίσης!

      Διαγραφή
  31. Μα στην χώρα της ρεμούλας και της ψευτιάς βρήκε το κορίτσι να μιλήσει για ψεύτες;
    Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις λάσπη θα βρεις....
    Να γιατί έχουμε πάει τόσο εμπρός, να γιατί στάζει ο πολιτισμος
    από τα παντζάκια μας.... γιατί μάθαμε να καλύπτουμε τους κλέφτες,
    όχι να τους ξεσκεπάζουμε και εξ άλλου Έλληνες κλέφτες δεν υπάρχουν, μόνο οι
    αλλοδαποί κλέβουν κι αυτό είναι γνωστό σε όλους :-)

    Λυπάμαι για το κορίτσι, πραγματικά λυπάμαι .
    Μα πιο πολύ λυπάμαι γιατί τιμωρήθηκε επειδή έκανε το αυτονόητο.... το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κλέφτες μίλησε, δλδ ΑΚΟΜΑ πιο επίκαιρη!!!!!! Αυτό είναι που σε τρελαίνει, ότι έκανε το σωστό και την πάτησε!! Και δεν υπάρχει ούτε ΔΕΙΓΜΑ Δικαιοσύνης για να πει ότι θα το πάλευε..!

      Διαγραφή
  32. Κρίμα το κοριτσάκι! Πήγε να προστατέψει την επιχείρηση και απολύθηκε!
    Πριν από πολλά χρόνια, ένας γνωστός μου υπερασπίστηκε την τράπεζά του από έναν διαρρήκτη. Έφαγε μια σφαίρα και ευτυχώς τη σκαπούλαρε. Ξέρεις με τι τον αντάμειψαν; Με αναμνηστική πλακέτα και 1-2 χρόνια προώθηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κουμάσια και οι τράπεζες, αλλά αυτό το ξέραμε ήδη!! Καλό σου απόγευμα φίλε μου!

      Διαγραφή
  33. Έχω βαρεθεί να μετράω χαρισματικές Δήμητρες που για κάποιο λόγο διαφορετικό η κάθε μία έχουν μείνει άνεργες.
    Όταν υπάρχει τέτοια πληθώρα εργατικών χεριών, δεν λέει τίποτα σε κανένα εργοδότη μια πρόσχαρη και εργατική υπάλληλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται! Άλλη μια παράμετρος που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα πάνε χαμένοι, είναι τα πτυχία και τα προσόντα: όσο περισσότερα, τόσο αυξάνουν την πιθανότητα να παρα-μείνουν αυτοί οι άνθρωποι άνεργοι.....

      Διαγραφή
  34. Μάλιστα...το θέατρο του παραλόγου...δε θα εκφραστώ περαιτέρω γιατί η οργή ξεχειλίζει...δυστυχώς αυτοί οι χαρισματικοί, επικοινωνιακοί είναι που φεύγουν πρώτοι...
    Σε περιμένει ένα βραβείο όποτε μπορείς πέρασε να το πάρεις http://swanocean.blogspot.gr/2013/12/christmas-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρδιά μου, σ' ευχαριστώ πολύ κι από δω και να είσαι καλά! Καλό βράδυ, καλό ξημέρωμα, πολλά φιλιά! :))

      Διαγραφή
  35. Τι να πω Πετρούλα μου..οργή και αγανάκτηση!!στο ταμείο ανεργίας λοιπόν η Δήμητρα επειδή αντιστάθηκε στην κλεψιά...δεν υπάρχει τίποτα τελικά..ούτε ήθος ούτε λύπηση για τον συνάνθρωπο,ούτε μέριμνα ούτε δικαιοσύνη.. ούτε και κινείται τίποτα..αντισταθείτε όπου και όπως μπορείτε στην αθλιότητα..φτάνει ο εφησυχασμός..φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου!ένα όμορφο βραδάκι να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kate καλημέρα! Το κακό είναι ότι βλέπω παράδοση (σχεδόν ολοκληρωτική) και καθόλου αντίδραση... Σε φιλώ και καλή σου μέρα χαρά μου!

      Διαγραφή
  36. Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι...σκέφτομαι πως η Γερμανία μόνο μας εκμεταλλεύεται και δε θέλω να τους δώσω ούτε σεντ...οι μισθοί που δίνουν σε λίγους υπαλλήλους δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα στέλνουμε εθελοντικά εμείς τα κουτορνίθια για να στηρίξουμε τη φτωχή Γερμανία (κοινώς στήσαν λίγα μαγαζάκια για να μαζεύουν το ζεστό χρήμα από τους παγωμένους Έλληνες, γιατί επένδυση αυτό το πράγμα δεν είναι)...ούτε φτηνότερα πράγματα έχει από άλλα σούπερ...μύθος και σε σχέση με την ποιότητά τους ακριβά είναι!!
    Κατά τα άλλα η Δήμητρα έπαθε αυτό που παθαίνουμε όλοι μας...και οι καραγκιόζηδες βασιλεύουν σε αυτή τη χώρα ανενόχλητοι και κλέβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Και) στα σούπερ μάρκετ Μαρία γίνεται εκμετάλλευση εργαζομένων, αλλά ως επιχειρήσεις και εργοδοσίες δεν ξεχωρίζω κάποιες άλλες αλυσίδες, καθώς επικρατούν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες, ας μην γελιόμαστε! Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο άμα είναι να "ρίξουν" κάναν κακομοίρη εργαζόμενο, αλλιώς, μια χαρά εκμεταλλεύονται τον πελάτη, με τις τιμές που μας έχουν σακατέψει όλους! Σε φιλώ και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.