Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΙΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ -ΑΠΟ ΤΑΛΕΝΤΟ- ΣΥΝΟΙΚΙΑ...





Είναι φίλε κάτι κεντρικές συνοικίες στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας, που λες πως δεν έχουν πια καμιά ελπίδα για να περιμένουν τίποτα σ' αυτήν τη ζωή. Τις ξέρεις τόσο καλά, τις έχεις περπατήσει, έχεις μυρίσει τα πιάτα της ημέρας από εκατοντάδες γειτονιές τους, έχεις βάλει στοίχημα με τον εαυτό σου πως ξέρεις σε ποιο διαμέρισμα από όσα βλέπεις, μυρίζει το κάθε φαγητό, από ποιον όροφο ακούγεται ένα μωρό που κλαίει, από ποια πολυκατοικία ακούγεται μια τηλεόραση στη διαπασών. Αν κάνεις δε το λάθος και φτάσεις εκεί καμιά φορά με το αυτοκίνητο, μαύρο φίδι που σε έφαγε! Δε θα βρεις να παρκάρεις ποτέ! Αν καταφέρεις δηλαδή και στρίψεις μες στα στενά δρομάκια της, αφού τα αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο, θαρρείς και δεν έχουν παρκάρει κανονικά, αλλά ήρθε ένας...γερανός και τα τοποθέτησε στη θέση που τα βλέπεις παρκαρισμένα. Τέτοιο χάος! 

Αν θελήσεις καμιά φορά να δώσεις το "βραβείο της πιο αποπνικτικής συνοικίας" στην πόλη, άνετα μπορεί να το κερδίσει η Κυψέλη. Μη σου πω ότι είναι και εκτός συναγωνισμού! Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία στον κόσμο, μετά από κάποια στην Ιαπωνία! Διαμερίσματα, οσμές, αυτοκίνητα, φυλές, σκουπίδια, όλα σε ένα! Αν είσαι έστω και λίγο μη-μου-άπτου, την ξεχνάς! Μην ξεκινήσεις καθόλου να πας προς τα κει! 

Άσε να πάμε εμείς που ξέρουμε τα κόλπα. Που ξέρουμε σε ποιο δρόμο να στρίψουμε κι αν μας χωράει βεβαίως-βεβαίως και δεν μας φάει κάναν καθρέφτη λάχανο, το διπλανό όχημα! 
Να πάμε εμείς που ξέρουμε σε ποιο στενό πάει δεξιά και που έχει αδιέξοδο. Που μπορούμε 
να ψυχανεμιστούμε πότε θα ξεπαρκάρει ένας τύπος κι αν ένας άλλος που μανουβράρει, φεύγει ή έρχεται! Και που -στην τελική- γνωρίζουμε τους χαμένους θησαυρούς αυτής της συνοικίας.

Εδώ μέσα λοιπόν -μέσα σ' αυτό το χάος φαινομενικά- εγώ έρχομαι κάθε χρόνο, 1-2 φορές τουλάχιστον, ξέρω που να στρίψω, βρίσκω που να παρκάρω και πηγαίνω θέατρο! Είναι μια απ' τις πιο κουλτουριάρικες συνοικίες η Κυψέλη κι έχει άπειρες θεατρικές σκηνές! Αυγά Μαύρα! Όχι βρε, δεν τα έχασα καθόλου, απλά είναι το τελευταίο θεατρικό διαμαντάκι που ανακάλυψα! Ε, Μαρία; Δε συμφωνείς κι εσύ, πως ο Αντώνης Αντωνίου δεν υποδύεται απλά το ρόλο, είναι ο ρόλος; Δε συμφωνείς κι εσύ, πως η Νατάσα Ασίκη είναι ένα άξιο ταίρι να σταθεί δίπλα του; Δε συμφωνείς κι εσύ, πως η Κυψέλη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη -από ταλέντο- συνοικία;

____________________ "o pio pistos filos tou skylou" __________________  Foto Foto  ___________________

70 σχόλια:

  1. Ζω στην Θεσσαλονίκη και μου αρέσει πολύ αυτό... Βέβαια ξέρω ότι ο σφιγμός πολλών πραγμάτων χτυπάει στην Αθήνα κι ένα από αυτά ειναι το θέατρο, που αγαπώ! Ωραία η πρόταση σου κορίτσι και ακόμα πιο ωραία η εισαγωγή που την συνοδεύει!!! Καλή Κυριακή, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ που τα λέμε, σχεδόν όλο μια εισαγωγή είναι, αλλά πάντα ήθελα να γράψω κάτι για την Κυψέλη... Καλημερούδια στην όμορφη Θεσσαλονίκη και πολλά φιλιά Σοφάκι μου! (Εντάξει βρε, στη Θεσσαλονίκη -εκτός από...φραπέ- έχει πολύ κουλτούρα, δεν έχετε παράπονο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα, ούτε με το παπί δεν βρίσκεις να παρκάρεις, δεν το συζητώ! Αγαπάω Κυψέλη για πολλούς λόγους. Πες πως έχω ζήσει και λίγο εκεί... Δεν ξέρω αν είναι όντως από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες του κόσμου... μου φαίνεται λίγο δύσκολο όταν υπάρχει η Κίνα, το Πακιστάν, η Ινδία... αλλά της Ελλάδας είναι σίγουρα. Πριν το 80 δεν υπήρχε ηθοποιός που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει διαμέρισμα στην Κυψέλη! Κάποιοι ρομαντικοί, ξέρω πως μένουν μέχρι σήμερα. Αν και η περιοχή έχει αλλάξει πολύ, ας είναι καλά τα θέατρα που έχουν επιβιώσει των καιρών και μας χαρίζουν ακόμη λίγο από το παλιό άρωμα της περιοχής. Να'σαι καλά Πετροκόριτσο ν'απολαμβάνεις τέτοιες στιγμές όσο πιο πολύ γίνεται! Τα ονόματα και μόνο της παράστασης είναι εγγύηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εγώ έχω ζήσει εκεί στα παιδικά μου χρόνια Μαρία μου. Είχα διαβάσει πάντως κάπου ότι είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία στον κόσμο, δεν ξέρω κατά πόσο υπερέβαλλε το άρθρο. Η Κυψέλη με συγκινεί αφάνταστα και την αγαπώ πολύ. Εγώ έμενα στην ίδια πολυκατοικία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο! Κι η μαμά ψώνιζε μερικές φορές από το κατάστημα της Μπεάτας Ασημακοπούλου! Πω πω... Τι μεγάλη τιμή που ήταν που τους συναντούσα, αν και τότε ήμουν παιδάκι και δεν το καταλάβαινα... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. λατρεύω την κυψελη, πάω κάθε μερα κει σχεδόν, για γυμναστήριο η καφέ στην Φωκίωνος\έχει ωραίους ανθρώπους και μικρά θεατράκια διαμάντια
    Στο συγκεκριμένο θέατρο τηα σκηνικά τα υπογραφή ο κολητος μου και ο Αντωνιου είναι ηθοποιαρα με ψυχή από τους λίγους στην χωρα αυτή
    τον ακολουθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι πολύ μικρός ο κόσμος φίλε μου!
      Η Κυψέλη εξελίσσεται σε Πυρήνα! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Αν και τα τελευταία χρόνια χάλασε η αίγλη της περιοχής. Κρατάν καλά ακόμα τα μικρά θέατρα και παραδοσιακά ταβερνάκια στην ευρύτερη περιοχή της. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα ξαναπάει την θέση που της αξίζεις στις καρδιές των Αθηναίων και όχι μόνο.
    Όμορφη Κυριακή να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπίζω κι εγώ φίλε Αλέξανδρε, αν και όλα γύρω μας βρίσκονται πια σε φθίνουσα κατάσταση... Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Πετράδι μου
    Αθάνατη Κυψελάρα την αποκαλώ εγώ!!!
    Είναι η πρώτη γειτονιά που κατοίκησα
    ερχόμενη στην Αθήνα και είμαι συναισθηματικά
    δεμένη μαζί της...την Αγαπώ παρά το γκρίζο της
    έχει βλέπεις ακόμα αναμμένη στα σπλάχνα της
    τη φλόγα από την παλιά Αθήνα που απεμπολήσαμε
    Είναι μια παρηκμασμένη Αρχοντοπούλα
    και συχνά την επισκέπτομαι!!!!
    Ωραία η θεατρική πρόταση και συμφωνώ πως η Κυψέλη
    είναι όντως και πραγματική κυψέλη πολιτισμού!!!

    φιλί με γλύκα Κυριακάτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, τι γίνεται τελικά με την Κυψέλη;; Λίγο πολύ θα βγούμε όλοι μας γνωστοί! Χαχα! Όντως, είναι κυψέλη πολιτισμού, πάντα ήταν και λόγω θέσης βλέπεις (πλησίον κέντρου) Φιλάκια πολλά Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  7. Κοίτα να δεις που με έκανες να θέλω να πάω στην Κυψέλη και φυσικά στο θέατρο...έχεις το χάρισμα αυτό!!
    Καλή Κυριακή!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε εκεί που κάθεσαι! Εκεί είναι η ομορφιά, η Αθήνα διαθέτει μόνο θέατρα, η εξοχή όλα τα άλλα.. Πολλά φιλιά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Πήγαινα Κυψέλη μικρή κάθε Χριστούγεννα που ανέβαινα Αθήνα. Αυτά που περιέγραψες νομίζω ίσχυαν από τότε!
    Όταν γράφεις για θεατρικά που είναι όλα στην Αθήνα με πιάνει κόμπος στο λαιμό :))
    Καλημέραααα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και στη Μαρία, μόνο για αυτό να στενοχωριέσαι, κατά τα άλλα η πόλη είναι ένα μαρτύριο..... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Aχ με ταξίδεψες πολλά χρόνια και λίγα χιλιόμετρα πίσω Πέτρα μου! Μόλις πρωτόρθα στην Αθήνα, έμενα πίσω από την Ευελπίδων, με χώριζε το πάρκο από την Κυψέλη. Έκανα πρόβες στο Ριάλτο και πήγαινοερχόμουν ποδαράτη. Αν με ρωτούσε κάποιος για εκείνα τα χρόνια θα τον έβαζα να διαβάσει το υπέροχο κείμενο σου! Ακριβώς! Το θεατρικό ζευγάρι πολλών καρατίων ,αν και δεν είδα την παράσταση, ένεκα ο γιόκας που άλλαξε την παλιά μου συνήθεια να τρέχω στα θέατρα καθημερινώς! Σε φιλώ όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν θα ξαναπαίξεις πουθενά να έρθω να σε δω γλυκούλα μου;; Πολύ θα το ήθελα! Στείλε σήμα για να ξέρω! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Ετοιμάζομαι για την άνοιξη Πέτρα μου, αλλά πάνω Θεσσαλονίκη. Θα σε στείλω σήμα μόλις προκύψει για Αθήνα. Ελπίζω σύντομα :) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    3. Κατέβα Αθήνα βρεεεεεε!! Περιμένω λέμε!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
    4. Στην Αθήνα είμαι βρε πουλάκι μου, Θεσ/νίκη από Μάρτιο για δουλειά. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
    5. Το ξέρω βρε. Η Σοφία μένει Θεσσαλονίκη. Εννοώ, περιμένω πότε θα ανεβάσεις έργο στην Αθήνα! Πάντως, καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου για τον Μάρτιο Ειρηνάρα μου!

      Διαγραφή
    6. Μη με παρεξηγάς που δεν κατάλαβα, πόντια γαρ :) Ευχαριστώ πολύ πολύ κοριτσάρα μου!

      Διαγραφή
    7. Τώρα εξηγούνται όλα!! Αχαχαχαχα!! :)) Φιλάκια πολλά γλυκιά μου Ειρήνη και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Εν τω μεταξύ γιατί πήγες με το αυτοκίνητο μου λες; Οι συγκοινωνίες στην Αθήνα είναι απείρως καλύτερες από της επαρχίας. Τι μαζοχισμός είναι αυτός να γουστάρετε το μποτιλιάρισμα και κανα μισάωρο (στη καλύτερη) ψάχνοντας για πάρκιν; Άσε που (ειδικά στην Κυψέλη) δεν ξέρεις που θα βρεις αυτόν που παρκάρισε δίπλα σου και σε έκλεισε!
    Αν είναι να πάω για διασκέδαση και να ξεβαφτιστώ, άστο καλύτερα.
    Λίγα λόγια για το έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, αυχενικό-αυχενικό, αλλά πάτα επάνω και σε κάνα link!! Καλό βραδάκι βρε θυ! ;)

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε πουλάκι μου, πάτησα και μου έβγαλε σχόλια όσων είδαν την παράσταση. Και μια γραμμή όλη κι όλη για 2 αδέλφια που χάθηκαν στον πόλεμο και ύστερα από χρόνια έμιξαν ξανά. Πληροφορίες το λες;
      Καλά, αφού βαριέθε δε θε ξαναρωτάω. Θα κλάπθω με τον πόνο μου το καπθερό!

      Διαγραφή
    3. Κλάπθε όθο θεθ! Ο,τι πληρώνειθ παίρνειθ!!
      Κι εμείθ αυτά διαβάθαμε και πήγαμε και το είδαμε! Μαλάκεθ είμαθτε;;
      Εκθάλλου, θαν τιθ κριτικέθ του κοινού....δεν έχει!

      Διαγραφή
    4. Θιγά ρε κριτικέ κινηματογράφου που θου θίκθαμε το κοινό!
      Πθθθ!
      Εμείθ είμαθτε φραγκοφονιάδεθ από τα γενοφάθκια μαθ.
      Που θα πληρώθουμε για να δούμε αυγά μαύρα!
      Ούτε αυγά μάτια δεν πληρώνω!
      (γιατί μιλάμε θα μαλακιθμένα; έχειθ καταλάβει;)

      Διαγραφή
    5. Γιατί είμαθτε ίθωθ;;....και δυό αυγά Τουρκίαθ!

      Διαγραφή
  11. Καλημερούδια και καλή Κυριακή... Ιδέα δεν έχω τι εστί Κυψέλη γιατί ζω ολίγον μακριά από την πρωτεύουσα αλλά ήδη με έβαλες μια χαρά στο κλίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τυχερή, μη μιλάς καθόλου, κι εγώ μακριά είμαι. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Ασε μας πετροπουλάκι μου με την Κυψέλη!!!! Χαχαχα!!! Ολη μου τη ζωή εδώ μένω !!!! Τι να τα κάνω εγώ τα θέατρα και τους καλλιτεχνάρες όταν για να φτάσω εκεί πρέπει να ξεπεράσω 100 σκοπέλους???? Από ανωμαλάρες, μέχρι σκουπίδια, μέχρι λακούβες, μέχρι την άθλια συγκοινωνία, τα χεσμένα πεζοδρόμια άντε μην πω και τα άλλα..... Κάποτε ήταν η Κυψέλη .. κάποτε... Εχει χρόνια που χει καταντήσει χαβούζα.... Σόρυ αλλά έτσι την ζω εγώ τουλάχιστον χωρίς ροζ γυαλιά... Κι εννοείται επειδή αγαπώ τον χώρο μου εκνευρίζομαι για την κατάντια...
    Ασε που θεωρώ μακράν καλλιτεχνότερη περιοχή τα Εξάρχεια για πολλούς λόγους!!!! Χαχαχα!!!!
    Φυσικά κι εννοείται παντού μπορείς να βρεις αξιολογότατες παραστάσεις και γι αυτή που μας προτείνεις έχω ακούσει τα καλύτερα!!!!! Χαίρομαι που την απόλαυσες και μας την προτείνεις!!!!
    Φιλάκια πολλά πετρόνι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα και τη Φλώρα σκεφτόμουν όταν το έγραφα να ξέρεις!
      Χαχα! Ναι, η Κυψέλη ήταν κάποτε... Όλα ήταν κάποτε....... :(
      Φιλάκια πολλά συμπεθερόνι μου γλυκό!

      Διαγραφή
  13. Tην είδα την παράσταση πετροκόριτσο αξιζει πολύ, αλλά σου αφήνει και μια πίκρα, καλύπτονται ποτέ τα κενά που αφήνει ο χρόνος ανάμεσα στους ανθρώπους ακόμα και αν έχουν το ίδιο αίμα;
    Αχ αυτή η Κυψέλη!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καλύπτονται νομίζω, αν και πάντα παίζει ρόλο ο παράγοντας "χαρακτήρας"... Πολλά φιλιά Ελενάρα!

      Διαγραφή
  14. Έχεις δίκιο, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία, αλλά έχει και τόσες όμορφες γωνιές !!!!
    Το ζευγάρι Αντωνίου, είναι από τα πιο αξιόλογα της εποχής μας !!!
    Καλή Κυριακή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, τον Αντωνίου και τον Μιχαλακόπουλο τους θεωρώ μακράν κορυφαίους κι ευτυχώς τους έχω δει και τους δυο στο θέατρο... Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  15. Να σου πω κάτι ? Με ταξί πήγα γιατί δεν ξέρω που να στρίψω και είδα αυτό το ζεύγος διαμάντι και δεν χόρτασα αυτούς τους αξιόλογους ρόλους - ηθοποιούς.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδες κι εσύ; Άλλη μια τυχερή στην παρέα μας! Φιλιά πολλά Νικόλ μου!

      Διαγραφή
  16. Η Κυψέλη μου ήταν μια υπέροχη συνοικία με γειτονιές και γείτονες, με παιδιά, μπάλες, αλάνες, μοσχοβολιές μαμαδίστικων φαγητών, με ανθρώπους αληθινούς και σπίτια μικρά, μονοκατοικίες και διόροφα.
    Η Φωκίωνος Νέγρη ήταν ένας δρόμος πρόκληση για να δεις επώνυμους και μη, πάπιες, κούνιες, παιδιά και μεγάλους...
    Μην μου την αγγίζει λοιπόν κανείς τη λατρεμένη μου Κυψέλη. Όσο κι αν χάλασε εγώ έτσι τη γνώρισα κι έτσι την θυμάμαι.
    Από τους συντελεστές και μόνο φαίνεται πως η παράσταση είναι πολύ καλή.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρες εικόνες μας δημιούργησες γλυκό Φλωρούκο...... Και διακρίνω και κάποιες κοινές αναμνήσεις...
      (Κάνε κάτι με το blog σου, γιατί δείχνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα). Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Χαχα ωραίο ακούγεται το εργάκι σε αντίθεση με την γειτονιά...η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω καθόλου από Αθήνα, αν εξαιρέσεις κάτι κεντρικές οδούς, απ' την περιγραφή σου και μόνο όμως δεν θα ήθελα με τίποτα να βρεθώ με αυτοκίνητο σ' αυτή την γειτονιά....!
    Καλή Κυριακή :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο...πρόβλημα που υπήρχε με το έργο, ήταν ότι δεν χορταίνονται αυτοί οι ηθοποιοί και κυρίως ο Αντωνίου, που είναι η αδυναμία μου.... Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  18. Αρχόντισσα η Κυψέλη, που κακοποιήθηκε όπως όλες οι συνοικίες της Αθήνας, χωρίς αιδώ, με βαναυσότητα και μένος, οι κάτοικοί της σίγουρα έχουνε κλείσει στις μνήμες τους τις καλές εποχές κι εγώ θα φροντίσω να δώ την παράσταση το συντομότερο.....εννοείται ότι θα πάω με ταξί.....λαΙκή απογευματινή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαϊκή απογευματινή Τετάρτη απόγευμα: 10 ευρώ.
      Όπως και να' χει, μην το χάσεις... Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  19. Περιττό να σου πω πως δεν στο' χα ότι θα πας. Αλλά επειδή είσαι εντελώς απρόβλεπτη (σε λατρεύω γι αυτό), πήγες τελικά. Και με αυτοκίνητο κιόλας! Μπράβο ρε θηρίο!
    Επειδή ρωτάς, η Μαρία συμφωνεί απόλυτα με το εξαιρετικό σου αφιέρωμα. Ο Αντωνίου είναι έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος & ηθοποιός. Δεν χρειάζονται συστάσεις για όσους τον ξέρουν. Την Ασίκη δεν την είχα ξαναδεί στο θέατρο. Με καθήλωσε η ερμηνεία της. Το κείμενο του Χαριτόπουλου σε καρφώνει με τις λέξεις του... Η παράσταση είναι απ' αυτές που όταν τελειώνει, θες να φωνάξεις σε όλους "Πήγαινε να τη δεις!"
    Σ' ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύτηκες την πρότασή μου και ειλικρινά ενθουσιάστηκα που βρέθηκες εκεί. Η Κυψέλη είναι αγαπημένη περιοχή!
    Φιλιά πολλά Πέτρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πάρει πολύ ακόμα μέχρι να το καταλάβεις πως εγώ είμαι και του λιμανιού, εγώ είμαι και του σαλονιού;; Αχαχα!! Θα ήθελα να κρατούσε όμως, άλλη μια ώρα τουλάχιστον...και πάλι δεν ξέρω αν θα χόρταινα τον κύριο Αντωνίου... Φιλιά πολλά Μαρία μου!

      Διαγραφή
  20. Ομολογώ ότι όταν ξεκίνησα το διάβασμα δεν περίμενα την κατάληξη που θα είχε αυτή η ανάρτηση, τρομερή η εισαγωγή σου απλά!

    Δεν έχω μείνει ποτέ Κυψέλη αλλά έχω ακούσει από πολλούς να περιγράφουν τα ίδια. Επίσης, από όσες φορές έχω επισκεφτεί τελευταία τις κεντρικές συνοικίες της Αθήνας, έχω την αίσθηση ότι δεν είναι όπως παλιά. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ευχάριστες εξαιρέσεις, όπως αυτή που περιέγραψες..

    Θα μου άρεσε πολύ να δω τις απαντήσεις σου στις ερωτήσεις που έχω αφήσει με ανοιχτή πρόσκληση στην τελευταία ανάρτηση στο μπλογκ μου και η οποία δεν ξέρω γιατί έφαγε ολίγον πόρτα..

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο, επειδή είμαι απρόβλεπτη, αυτό μου συμβαίνει συχνά, να μην ξέρω ούτε εγώ τις καταλήξεις!!! Ελπίζω να σε αποζημίωσαν οι απαντήσεις μου και ιδίως η πρώτη!! Αχαχα!! Φιλιά και καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  21. Την Αθήνα ποτέ δε τη λαχτάρησα, και δεν την ξέρω και καλά, να σου πω την αλήθεια. Δεν είναι ένα μέρος που θα επέλεγα να ζήσω, με τίποτα!
    Ωστόσο, συχνά λυπάμαι που δεν έχω άμεση πρόσβαση όπως εσείς, σε παραστάσεις τέτοιου είδους, σε μαύρο θέατρο, σε μπαλέτο... και σε τόσα άλλα που με ενδιαφέρουν (βλέπε τους Stomp, που ποτέ δεν έχουν έρθει στην επαρχία).
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανες! Ούτε εμένα μου αρέσει η Αθήνα! Εξαιρώ τις εξόδους μόνο! (Μαύρο θέατρο έχω δει και στην Πράγα!) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Αχ έχω πολύ καιρό να πάω θέατρο.
    Οσο για την Κυψέλη....ούτε ξέρω πόσα χρόνια έχω να πάω.
    Ειδικά τώρα που έχω εγκατασταθεί στην εξοχή(;).....
    Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κατέβω κέντρο!
    Ενα θέατρο όμως.....

    Φιλάκια πολλά γλυκιά μου Petra:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέατρο είναι Μαγεία και το λατρεύω, όπως και το σινεμά!
      Και την εξοχή, τώρα που μου το θύμισες! Χαχα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  23. Κυψέλη...τι είπες τώρα...Μία από τις συνοικίες που δε συμπαθώ καθόλου. Αν και πιστεύω πως ο Πειραιάς είναι πιο πυκνοκατοικημένος! Όσο για τον Αντωνίου είναι απίστευτος ηθοποιος! Τον συμπαθώ απίστευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν την Κυψέλη δεν έχει! Πολύ...πυκνοκατοικία!!! Αχαχα! Ο Αντωνίου είναι ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  24. Λοιπόν στην Κυψέλη δεν έχω πατήσει ποτέ, πιο πολύ γιατί έχω ακούσει άσχημα πράγματα για την περιοχή και εγώ είμαι όπως το'πες, μη μου άπτου!!!
    Όμως το θέατρο μου κίνησε πολύ την περιέργεια!!!! Και σε αυτό έχεις ταλέντο!!!!! :)))
    Α! δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά θα σου το ανακοινώνω και επίσημα: είμαστε και πάλι κοντά σας!!!! :Ρ
    Φιλάκια πολλά και γλυκά Πετρούλα μου!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλα-κα-κά-νεις!-Ποι-οι-εί-σα-στε-και-που;;-Λέ-γε-τώ-ρα-!!!
      Κυρά...."μη μου άπτου μου"!! Φιλιά πολλά λέμε!!!!!!!! :))))

      Διαγραφή
    2. Είμαστε Αθήνα και οι δύο :) ♥
      Δέκα εκατομμύρια φιλιά λέμεεεεεεεεεεεεε :))))))))
      ♥♥♥♥♥

      Διαγραφή
    3. Ουααααου!!!!!!!
      Θα μιλήσουμε οπωσδήποτε γλυκουλίνια μου!!
      Καλωσορίσατε!!!!! ♥ Πολλά φιλιά και στους δυό!! :)))

      Διαγραφή
  25. Μία καινούρια σκηνοθέτιδα γεννιέται;;; Σούπερ μπάσιμο έκανες, και το πήγες εκεί που ήθελες αριστοτεχνικά.
    Ο Αντωνίου θεούλης, απλά.
    Και για την παράσταση έχω ακούσει τα καλύτερα -και σκηνοθεσία Αντωνίου, αν δεν κάνω λάθος.
    Φιλώ σε, μάτια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "θεούλης" κλαίω από τα γέλια με αυτή την έκφραση!!! Τον αγαπώ και εγώ!!!

      Διαγραφή
    2. Ω, ρε κουμπαρόνι! Ξώφαλτσα σε πήρε ο μάτης μου!
      Έχει απαντήσει η άλλη Αναστασία μας εδώ και δεν σε έβλεπα καθόλου!
      Θεούλης;; Αχαχα! Εγώ πάλι θα έλεγα Θεός σκέτο! Τον έχεις δει στην Παραγγελιά να υποδύεται τον Κοεμτζή;; Όσκαρ! Κάτσε να βρω το link να το δείτε, μήπως ενδιαφέρει κάποιους. Φιλάκιαααααα! :))

      Διαγραφή
    3. Εγώ ενδιαφέρθηκα, πάντως. Θα ψάξω να την βρω.
      -στω πολύ!!! ^_^

      Διαγραφή
    4. Δες την ταινία και δεν θα χάσεις!
      Ο Αντωνίου/Κοεμτζής, είναι τέλειος!

      Διαγραφή
  26. Αχ! φιλεναδα! Παρολο που δεν ειμαι πολυ καλα,σημερα δεν μπορω να μη σχολιασω:Η Κυψελη ειναι η συνοικια των φοιτητικων μου χρονων στην Αθηνα αλλα κ τωρα η κορη μου εκει μενει και δεν την αλλαζει με τιποτα.Πηγαινω ακομα πολυ συχνα και παρολα τα πολλα προβληματα της απολαμβανω μια ζωντανη πολυχρωμη γειτονια!Και χοραινω παντα καλο θεατρο!Σ ευχαριστω για το αφιερωμαΦιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκίνησε πολύ κόσμο η Κυψέλη.
      Χαίρομαι που σου ξύπνησα ωραίες αναμνήσεις. Ελπίζω να είσαι καλύτερα. Φιλιά Βασάρα μου!

      Διαγραφή
  27. Την Κυψέλη δεν την αντέχω. Εχει όλα τα άσχημα της Αθηνας μαζεμένα...Στενούς δρόμους, αυτές τις άσχημες γκρι πολυκατοικίες του 60...

    ΥΓ: Μ' άρέσουν πολύ τα ποστ σου τύπου αθηνοραμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ Ποιο αθηνόραμα μαντάμ;; Εμείς είμεθα επαγγελματίαι!!

      Διαγραφή
  28. Αυτό το λινκ είναι για την ταινία "Παραγγελιά" με τον Αντώνη Αντωνίου, για όποιον θελήσει να το διαβάσει:

    http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/06/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ciao, joan petra!!!... Πολύ ωραίο, ευαίσθητο, το κείμενό σου!
    ... Κι όμως μέσα σ' αυτή την πολυάνθρωπη, αποπνικτική συνοικία βρίσκεις (πολιτιστικά) διαμάντια, όπως το θέατρο που αναφέρεις... Θέλω να θυμίσω και την "Αγορά της Κυψέλης", όπου λειτουργούσε σαν πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού... Δυστυχώς, δημαρχοκυβερνητικοί μαλάκες την έκλεισαν!... Τώρα δεν ξέρω τι απέγινε... Ξαναλειτουργεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε Γιάννη, δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση είναι πια η αγορά της Κυψέλης, αν ξέρει κάποιος φίλος, ας μας πει. Από θεατρικές σκηνές πάντως, καλά κραττεί! Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.