Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟΥ!...


Ο έρωτας ήταν σφοδρός, ήταν παράφορος και θα έπαιρνα όρκο πως ήταν και πρωτόγνωρος! Αφού έχω μνήμη ψαριού και ξέχασα πως η τελευταία φορά που τον έζησα ήταν μόλις πέρυσι! Κι όμως ένιωθα και πάλι να ξυπνάει το ίδιο πάθος μέσα μου κι όταν τα ξανάδα μου φούντω-
σε! ("σου φούντωσε! ε, αυτό το φούντωμα μας έφαγε!!!"//Παπαγιαννόπουλος!//"Τζένη Τζένη")

Ξεκίνησα από νωρίς φέτος. Όπου έβλεπα μελομακάρονο, το τσάκιζα στο φτερό! Αλλά για να είμαστε κι ακριβοδίκαιοι, όπου "μελομακάρονο" βάλε κι έναν κουραμπιέ από δίπλα για μόστρα!
Θα μου πεις, είχες ποτέ μαντάμ, μέτρο στην αναισθησία;;...να σου πω μετά βεβαιότητας πως όχι! Αλλά πάλι, αρνούμαι να φορτωθώ εγώ όλο το βάρος της....πολιτικής ευθύνης για τη γουρουνιά!

Πήγαινα μια επίσκεψη, τσάκω ένα μελομακάρονο! Πήγαινα στη δουλειά, τσάκω ένα ακόμα, πήγαινα στο φούρνο, πάρε μες στη μούρη, δίπλα στις φρατζόλες κάτι ωραιότατα σοκολατένια μελομακάρονα, να σου 'ρχεται λιποθυμιά! Μπαίνω στο φούρνο που λες, αγοράζω ψωμί και τα βλέπω να μου κλείνουν το μάτι! Λέω, μωρέ χάθηκε ο κόσμος να χτυπήσω μερικά τεμάχια; (!)

Τι να σου πω ρε άνθρωπε;; Με σοκολάτα και κομμάτια πορτοκάλι στη γέμιση, σκέτη κόλαση! Κι αφού είδα πως η αναισθησία μου δεν έχει χαρακτήρα, αποφάσισα να περάσω στη γνωστή σε όλους μέθοδο της ομοιοπαθητικής! Φάε όσα μελομακάρονα μπορείς, για να τα ξεπεράσεις! 

Η τελευταία μου εξόρμηση ήταν αυτή πριν από 2-3 μέρες στο σούπερ μάρκετ. Τα κοίταξα με λαχτάρα, με κοίταξαν με παράπονο και μου είπαν ψιθυριστά: "επειδή τέλειωσαν οι γιορτές μάς απαρνιέστε, έτσι, χωρίς αιδώ;" Κι από σίδερο να ήμουν θα λύγιζα! Κι έτσι έκανα το χρέος μου απέναντι σε δεκάδες(χιλιάδες) μελομακάρονα. Τα πήρα σπίτι για να νιώσουν για τελευταία φο-
ρά για φέτος τι θα πει οικογενειακή θαλπωρή. Τώρα κάποιος πρέπει να το πει στη ζυγαριά μου!

_____________________ "o pio pistos filos tou skylou" _________  Foto ______________________

74 σχόλια:

  1. Καλα εισαι κοριτσι!!! Μονο ενα παθος!!! Φαντασου να ησουν ερωτευμενη και με τους κουραμπιεδες και με την βασιλοπιτα και με την γαλοπουλα και με την τηγανια... Δεν εχει τελειωμο η λιστα!!! ;-)
    Μα ζωη την εχουμε... Απολαυσε τα!!! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ηθελα να γραψω... αλλα το ταμπλετ ειχε αλλη αποψη!!!

      Διαγραφή
    2. Νομίζεις! Απλά τα υπόλοιπα χρήζουν -εξίσου- ατομικών αναρτήσεων και θα τα τιμήσω όπως τους πρέπει (έτσι όπως τα τίμησα κι όταν τα χλαπάκιασα, αν και με την γαλοπούλα δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις! Αχαχα! Φιλιά πολλά και καλή σου μέρα Σοφάκι μου!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο, τέλειο!!!
    Φοβερός ο εωτερικός διάλογος για τα μελομακάρονα!!!
    Είσαι φοβερή και μετά λες για το δικό μου γράψιμο...
    Πολύ χιούμορ!!! Μου έφτιαξες τη διάθεση για άλλη μια φορά!!! Να είσαι καλά και να τρως όσα μελομακάρονα θέλεις!!!
    Δεν έχεις ανάγκη, αφού είσαι μια χαρά! Μην τα φοβάσαι!
    Επάνω τους!!!!
    Καλή σου μέρα!
    Γλαύκη

    Υ.Γ.
    Μόλις ηρεμήσω λίγο και μπω σε μία τάξη, κοίτα να γράψουμε τίποτα παρέα! Ελαφρύ, ελαφρύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου βράδυ Γλαύκη μου! Στέκομαι στο γεγονός ότι σου έφτιαξα το κέφι κι αυτό είναι το σημαντικότερο! Περιμένω να γράψουμε κάτι παρέα, ελαφρύ, για να μην σε ψυχοπλακώσω, αντίθετα, να σε κάνω να χαμογελάς όπως και σήμερα! Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Οχι για σένα!!! Για τον φουκαριάρικο το μελομακάρονο!!! Κι ο κοραμ πιες δώρο!!! Χαχαχχαχα!! Είσαι απίστευτη μάρκα συμπεθερούλα μου!! Μακριά από τη ζυγαριά για κανά μήνα!!! Κρύψτην ορέ!!!!
    Μωρέ κι εγώ τα πήρα αυτά που έχασα αλλά δεν βαριέσα!!! Γεμίσαν κι οι ραγάδες κι είναι λες ανύπαρκτες!!! Τι χαρά!!!
    Φιλάκια τρελοξανθομελομακάρονο!!!!!! Χαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες! Έχει κρυφτεί από μόνη της! (η ζυγαριά!) Νόμιζε η κουτή ότι θα την ψάξω, αν είναι ποτέ δυνατόν! Χαχα!! Φιλιά πολλά γλυκοσυμπεθέεερα μου και καλό βραδάκι! :))

      Διαγραφή
  4. Αχ αυτά τα μελομακάρονα με γέμισαν
    ενοχές αλλά όχι μόνο αυτό μου πρόσθεσαν
    και δύο ολόκληρα κιλά !!!
    Και να ήταν μόνο αυτά δεν αντιστάθηκα
    στους βουτυρένιους κουραμπιέδες όπως
    και στη Βασιλόπιτα την οποία τσάκισα
    σχεδόν Μόνη!!!!!
    Τριπλή λοιπόν η αμαρτία μου!!!!
    Γι αυτό μην τρομάζεις...εξιλεώθηκες
    για εμένα τουλάχιστον ...επάνω τους χωρίς τύψεις!!!!

    φιλί με ζάχαρη άχνη στα χείλη Πετράδι μου να σε γλυκάνει...μια ζωή την έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ τόλμησες και ζυγίστηκες βρε θηρίο;; Ηρωίδα! (η ζυγαριά σου!! χαχα) Πολλά γλυκά φιλιά Ελενάκι μου, καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
  5. Άστα, άστα....ούτε εγώ μπόρεσα να ξεφύγω από τα δίχτυα του έρωτα του......είναι η ακαταμάχητη γοητεία που εκμπέμπει και δεν μπορείς να αντισταθείς στο καρύδι του......στο σιρόπι του.....παρέα με ένα καφεδάκι σούπερ ζευγάρωμα σου λέω....χαχαχα....τώρα όμως πρέπει να φύγει από το σπίτι γιατί σε λίγο καιρό δεν θα χωράω ούτε εγώ εδώ μέσα...χιχι!!! φιλάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε το καρύδι, μη γίνουμε από δυό χωριά χωριάτες εδώ μέσα!!!!!!!!
      Και με τον καφέ και με το τσάι και σκέτα, σκέτη τρέλα! Φιλάκια πολλά Μαρία μου!

      Διαγραφή
  6. xaxaxa καλο!
    τουλαχιστον ερωτευεσαι μια φορα το χρονο, κατι ειναι κι αυτο.

    φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΙΙΙΙΙΙ (αλά Ζουμπουλία). Εγώ δεν τα χάρηκα φέτος. Θα τα περιμένω πιστά, ωσάν άλλη Πηνελόπη. Αλλά θα πω και το άλλο, όμως: Καλά, έτσι τα πετάς αυτά σε καρδιακιά γυναίκα;;; Νιώθω την καρδιά μου να φτερουγάει. Καυτά αλλεπάλληλα δάκρυα κυλούν αργά και βασανιστικά στα κρύα μου μάγουλα (το καλοριφέρ μου το σβηστό μέσα!!!) και πέφτουν στα μαύρα κι άραχνα που φορώ (θρηνώ τον έρωτά μου τον φευγάτο --> Αχ, μελομακάρονο μελομακάρονο... έφυγες και μ' άφησες μ' αδειανή πιατέλααα (κλαυθμοί κι οδυρμοί σ' αυτό το σημείο)). Νομίζω πως θα αυτοκτονήσω με αλόγιστη κατάποση ολόκληρων τσικουλατακίων. Μα... για περίμενε... νομίζω πως δεν θα χρειαστεί.... μην πάρω και την αμαρτία της αυτοκτονίας εγώ το καλό κι άγιο παιδί. Τα πόδια μου λυγίζουν, κι αρχινάω να μην τα νιώθω. Τα πάντα μαυρίζουν ολούθε. Να 'ναι λιποθυμιά; Ή εγκεφαλικό; Ή καρδιακό; (Ή σύνθημα παρασύνθημα να τρέξεις και να μου βάλεις ένα μελομακάρονο κάτω απ' την γλώσσα; Αυτό με το πορτοκάλι θέλω!!!) Ας γκουγκλίσει κάποιος τα συμπτώματα, βρε παιδιά; Τελευταία μου επιθυμία: να με υιοθετήσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων που θα ακολουθήσουν. (Κι άπαξ μπει η τζίφρα, παιδιά μου, σηκώνεται η ετοιμοθάνατη και χορεύει τον χορό των μελομακάρονων*)

    * Ο χορός των μελομακάρονων κρατεί από αρχαιοτάτων χρόνων, μα δεν είναι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό, παρά μόνο στους τέρμα γλυκοβαρεμένους. Χαρακτηριστικό αυτού του χορού είναι οι άναρθρες κραυγές γύρω απ' την πιατέλα του εκάστοτε ποθητού γλυκού μετά χοροπηδητών, κι η δημιουργία χοντρομπουκιών, που δεν καταπίνει μήτε η φάλαινα όρκα.

    Love,
    Lysippe (μα γυρίζω και στο Κατίνα Παξινού -είχε τεράστια επιτυχία η ερμηνεία μου σαν ετοιμοθάνατη, ήπρεπε να δεις το πρόσωπό σου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΝΙ,
      δεν σου κρύβω πως, όταν έγραφα αυτό το κείμενο, είχα την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ πως θα εμφανιστείς, ως δια μαγείας!!! Τελικά......το (σοκολατένιο) μελομακάρονο σέρνει........κουμπαρόνια, έστω κι αν έχουν αποφασίσει να ξεκουραστούν για λίγο καιρό!!! Σε φιλώ γλυκά (τόσο όσο ένα σοκολατένιο μελομακάρονο, γεμιστό με πορτοκάλι!) και περιμένω να γυρίσεις κανονικά στη ροή των blogs!! :))))

      Διαγραφή
  8. χαχαχα, μα πως να αντισταθείς στα μελομακάρονα??? πω πω αυτά με τη σοκολάτα είναι μούρλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Έτσι! Χαχαχα! Πολλά φιλιά και καλό σου βράδυ evonita μου! :))

      Διαγραφή
  9. Ερωτας σφοδρός αυτά τα μελομακάρονα . Κλάψε τώρα και χτυπήσου πληρώνονται καλή μου τα πολλά παραστρατήματα αλλά χαλάλι σου , αλίμονο δεν τα είδα δεν τα συναπάντησα , άλλα σχέδια για μένα φέτος , ευτυχώς δεν ήρθες κατά δω , δεν θα είχα ένα κιλό μελομακάρονα να σε κεράσω!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιστάθηκες δηλαδή;; Βράχος είσαι χαρά μου! Ξέρω και κάτι άλλους βράχους, αλλά δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα σήμερα! Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. με έπεισες να πάρω οπωσδήποτε με σοκολάτα γιατί τα άλλα τα τίμησα και τα τιμάω ακόμα ....
    άπαιχτη και η φωτογραφία...
    γιατί για τελευταία φορά φέτος αφού τα Χριστούγεννα θα πάρεις πάλι μελομακάρονα έτσι άρα πάλι φέτος θα είναι χαχαχα σε μπέρδεψα; μάλλον τη ζυγαριά προσπαθώ να μπερδέψω...
    χαρούμενη και γλυκιά χρονιά όπως τα σοκολατένια μελομακάρονα :))
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ! Με προβλημάτισες τώρα! Δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Άρα έχω να φάω κι άλλα μελομακάρονα φέτος (αν δεν έχω βγει στην ανεργία βεβαίως βεβαίως....) Καλή και γλυκιά χρονιά μέσα από την καρδιά μου, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  11. Να σε ακούσει η Αριστέα κακομοίρα μου να σου πω εγώ!
    Χαχαχα!
    Φάε παιδάκι μου να το ευχαριστηθείς όλα τα έχουμε κόψει ή μάλλον μας τα έχουν κόψει!
    Ας ευχαριστηθούμε τουλάχιστον αυτά!
    Μωρέ μου ήρθε μια λιγούρα τώρα!
    Αριστάκι γύρνα από εκεί μην ακούς!!!
    Φιλί τεράστιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε και την κρατάω γερά αυτήν τη φορά! Έχω........στοιχεία (διατροφικής αξίας!!) για να την εκβιάσω!! Αχαχα!! Φιλάκια πολλά Ελενάρα μου και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Απαπα ! Στυγνή εκβιάστρια!!! Επειδή δηλαδή έφαγα λίγη βασιλόπιτα ( από τη χαρά μου που δεν μου έπεσε το φλουρί, μην νομίζεις ότι μου άρεσε) κι επειδή προχτες μετά από χρόνια έφαγα μισή σοκολάτα υγείας; (Οι δύο πατάτες τηγανητές πριν δυο βδομάδες δεν πιάνονται, ντάξει; Έπρεπε με κάτι να διώξω την άθλια γεύση από το φιλέτο μου)!Του χρόνου πάλι οι παρασπονδίες μου! Μην με κάνεις και κάνω νηστεία εξιλέωσης!

      Εσύ όμως ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ μανταμίτσα μου! Δεν άφησες τίποτα! Όλα τα τσάκισες!
      Ζυγίσου και στείλε τον αριθμό!!! αχαχαχα!
      Εγώ πάντως πήρα 2!!!!

      Φιλούρες!

      Διαγραφή
    3. Δεν κάνεις για εκβιασμούς εσύ μανίτσα μου! Τα ξέρασες όλα με τη μια! Η ζυγαριά είναι κρυμμένη κάπου στο βάααθος για να μην συναντηθούμε ούτε καν τυχαία!! Φιλάκια πολλά! :)

      Διαγραφή
    4. Βρε Αριστάκι όλα μόνη σου τα είπες, λύγισες αμέσως!
      Χαχαχαχα!!
      Είδες καλέ πως φαίνεται ο καλός ο άνθρωπος!
      Φιλιά και στις δύο!

      Διαγραφή
  12. Τρέχουν τα σάλια μου......
    Τι το θελα να σε διαβάσω!
    Με σοκολάτα δεν έχω δοκιμάσει.
    Φέτος δεν έχω φάει ούτε ένα!!!!!!!
    Τώρα θα πάω να τσακίσω όσα έμειναν σ' ένα κουτί....
    Το κρίμα στο λαιμό σου!!!!!!!

    Φιλάκια:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε μου συμπαράσταση για να νιώθω λιγότερες τύψεις!! Φιλιά και καλό σου βράδυ Σερενάτα!

      Διαγραφή
  13. Κι ύστερα σου λένε, ο έρωτας αδυνατίζει. Εμένα μου λες!!!
    Όλα τα λεφτά, η "ανάσκελη" ζωγραφιά! Θέλω κι εγώ!!! (και μελομακάρονο και ξάπλα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα αυτή η φωτογραφία στο βάθος με ξετρέλανε! Τελικά, δεν είναι ούτε καν τυφλός ο έρωτας!! Καλό σου βράδυ Αννούλα! :)

      Διαγραφή
  14. Τι να μας πει κυρία μου το μελομακάρονο όταν έχεις τον κουραμπιέ;
    Επειδή δεν του ρίχνουν μέλι ή σοκολάτα;
    (Έχεις φάει άχνη με σοκολάτα από πάνω; Φρίκη θα είναι!)
    Πάντως αν το ήξερα πως πέφτεις στα πατώματα για το μελομακάρονο
    θα είχα φέρει μερικά κουτιά μαζί μου!
    Κρίμα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου στείλω τη διεύθυνση;; Σύντομα μόνο, γιατί είναι τέλος σεζόν!! Αχαχα!

      Διαγραφή
  15. Χαχαχαχα άμα σου πω τώρα ότι όλες τις γιορτές έχω φάει 1 κουραμπιέ και 1 μελομακάρονο τι θα πεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου συνέστηνα να επισκεφτείς έναν γιατρό!! Αχαχαχα!! Πολλά φιλιά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  16. Η όψη σου εκπληκτική, πολλά υποσχόμενη...
    Ο έρωτάς σου συγκλονιστικός μα φευγαλέος σαν τις γιορτές των Χριστουγέννων...
    Πόσο πολύ σ' αγάπησα!
    Έφυγες μια κρύα νύχτα του χειμώνα και μ' άφησες με την καρδιά ραγισμένη, το στομάχι βαρύ και πέντε παραπανίσια κιλά!
    Θα ξανασυναντηθούμε! Το ξέρω, γλυκέ μου πειρασμέ!

    (Ολιγόλεκτον με τίτλο "Αποχαιρέτα το μελομακάρονο που χάνεις")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

      Ζωγράφισες! Δυο σε ένα!!!
      "Αποχαιρέτα τα κιλά που χάνεις" πότε παίζει ρε παιδιά;;;

      Διαγραφή
    2. Από Τρίτη! Το ανεβάζω εγώ! Μονόπρακτο! Σκηνοθεσία δική μου!
      Φιλιά1

      Διαγραφή
    3. "Και τι δεν κάααανεις
      για δυό πατάτες παραπάνω τι δεν κάνεις,
      μια βασιλόπιτα που έφαγες, πως κάνεις
      σαν παλαβή....♫ ♩ ♬"

      Διαγραφή
  17. Συγνώμη, πού τα πήρες τα κιλά; Στ' αυτιά; Γιατί όπως διαπίστωσα, παραμένεις μια αδυναμία (μου)...
    Δεν συμμερίζομαι αυτή τη μόδα που θέλει σοκολάτα πάνω απ' το οτιδήποτε και παραμένω λάτρης των παραδοσιακών μελομακάρονων με το καρυδάκι και το σορόπι. Τώρα βέβαια, περί ορέξεως...
    Φιλιά πολλά ερωτευμενάκι μου και τρώγε ασυστόλως! Δεν έχεις ανάγκη εσύ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν τα πρόσεξες καλά τα αυτιά μου φαίνεται Μαρία μου!!!
    Άσε που, ήδη εκείνο το βράδυ -μετά- πήρα ένα κιλό! Εγώ πάντως όποια μόδα περιέχει σοκολάτα, τη συμμερίζομαι άνευ όρων! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Τα μελομακάρονα με εμπνέουν! Χαχα!! Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  20. Διάβασα γρήγορα γρήγορα γιατί όλα αυτά μου φάνηκαν πολύ γνωστά.
    Συμβαίνουν και στις πιο αδύνατες οικογένειες.
    Φαντάσου τι συμβαίνει στη δική μου λοιπόν που έφτιαξα 2 φορές μελομακάρονα.
    Όμως έτρεξα να δω τι θα πει η Αριστέα...
    Καλά έκανες και είχες στοιχεία σε βάρος της
    και την έκανες να απολογηθεί για τις δικές της αμαρτίες.
    Πρώτη φορά που ευχαριστήθηκα επειδή κάποιος άνθρωπος ένιωσε άβολα
    και απολογήθηκε....
    Της άξιζε.... να είσαι σίγουρη.
    Κι εσύ άξιζες τη χαρά και τη γλύκα που σου έδωσαν τα μελομακάρονα....
    Και του χρόνου γλυκειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορική ημερομηνία Φλώρα μου!
      Είχαμε στοιχεία εις βάρος της Αριστέας! (άκου ειρωνεία: "βάρος"+Αριστέα=δυο έννοιες αντιφατικές! αχαχα!) Πολλά φιλιά Φλωρούκο και του χρόνου να κάνεις τριπλάσια ποσότητα (και να με φωνάξεις!!) :))

      Διαγραφή
    2. αχαχαχα!
      Κοίτα χαρά που έδωσαν οι παρασπονδίες μου!!!
      Σας επαναφέρω στην τάξη όμως! Από Τρίτη κομμένα όλα!
      Αλλιώς θα καταντήσουμε σαν την κυρία της φωτο βου!
      Καλά ο σκύλος και η γάτα έφαγαν κι αυτοί ή κάνουν απλά συμπαράσταση;

      Διαγραφή
    3. Εδώ μέσα τα μοιραζόμαστε όλα χαρά μου, τώρα το κατάλαβες;;......
      Εννοώ πως, δεν θα άφηνα ποτέ παραπονεμένα τον σκύλο μου και τη γάτα μου!
      Καλημέρα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Χτύπησες φλέβα Joan μου, με την εύστοχη αλλά και ξεκαρδιστική ανάρτησή σου και την υπέροχη φωτογραφία, που κάτι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.....!!!!!
    Εγώ πάλι δεν περιορίστηκα στα μελομακάρονα, τίμησα δεόντως κι΄ένα cheesecake με σοκολάτα που έφτιαξε
    η κόρη μου!!!!
    Φιλιά πολλά και καλή χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το έλεγα εγώ! Να μην δημοσιεύσω φωτογραφία μου (!!) αλλά με πήρανε στο λαιμό τους κάποιες ψυχές! Καλή χρονιά και....ορεξάτη Αρετή μου! Αχαχα! Πολλά φιλιά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  22. Μα τι δροσερό κείμενο, αγαπητή μου Joan, τι παιχνιδίσματα! Πέρασα ένα δύσκολο απόγευμα και κάπου στις 9 σε διάβασα, και διόρθωσα τη διάθεσή μου! Και τώρα, στις 12, σε ξαναδιαβάζω. Απόλαυση! Η γλώσσα σου ευχάριστο ροδάνι. Χιούμορ-ευφυείς ατάκες-σαρκασμός. Εύγε! και σ’ ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι καλέ μου φίλε!
      Δεν θα απαντήσω τίποτα στο σχόλιο σου! (σχεδόν!)
      Από το πρωί το έχω βάλει απέναντι, το κοιτάζω και καμαρώνω σαν γύφτικο σκεπάρνι, που μου γράφεις ΕΣΥ τέτοια λόγια! Αφού ψάχνω έναν τρόπο να το...κορνιζώσω, τέτοια χαρά που έχω, αλλά δεν βρίσκω ακόμα την πατέντα! Σε φιλώ γλυκά και -εννοείται πως- εγώ σ' ευχαριστώ. Από καρδιάς! Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  23. Χαχαχα! Πού να δεις τι φάγαμε εμείς! Σε λίγο δεν θα χωράμε από τις πόρτες! Κυρίως σπιτικά. Στα οποία είναι μεγάλη αμαρτία να αντισταθείς!
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω καταλήξει: οι πόρτες φταίνε! Είναι κομματάκι στενές!! Χαχα! Καλημέρα φίλε μου και καλή σου εβδομάδα και χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  24. Χαχαχαχα! Τώρα τα διάβασα τα μαντάτα...
    Κι εγώ με τα σοκολατένια μελομακάρονα έναν έρωτα αξεπέραστο τον έχω...
    Και που΄σαι...λέω στη ζυγαριά να μην πούμε τίποτα! Να είναι το μυστικό μας... Στρέχεις?
    Σε φιλώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τα μαντάτα"!! Χαχα! Πολύ γέλασα! Πολύ χαίρομαι να μοιράζομαι το μυστικό (της ζυγαριάς) με άλλους! Πολλά φιλιά Αννιώ μου και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  25. Το κείμενο σου, λέξη προς λέξη, θα μπορούσα να το είχα γράψει κι εγώ!!! Ένας ύμνος στον έρωτα....Η δικιά μου ζυγαριά, τα έμαθε τα νέα πατέρα.......αύριο έχουμε τα τριήμερα!!! Σε φιλώ παθιασμένο κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι έρωτες, πάντοτε ήταν καταστροφικοί.... Κι εμείς, τα παθιασμένα άτομα, πάντοτε (σχεδόν) πέφτουμε στο λούκι! Πολλά φιλιά Ειρήνη μου και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  26. Ένα από τα πρώτα μου μηνύματα για φέτος.. σε αγαπημένα πρόσωπα. Με ή χωρίς μελομακάρονα, το 2014 να είναι τόσο όμορφο και ζεστό όσο το'χεις πλάσει στο μυαλό σου.. Κρίμα που δεν σε πέτυχα τις προάλλες, έπαιρνα τηλ. όλο το πρωί! Ένα ολόγλυκο φιλί από τη μακρινή Μελβούρνη στη μουσουδίτσα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να με πετύχεις χαρά μου;;; Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο, εδώ στο Ελλαδιστάν, να πανηγυρίζουμε που ο Οτές μας έφτιαξε μια βλάβη ύστερα από 20 ολόκληρες μέρες (και κρατώ και τις επιφυλάξεις μου), μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται στους υπόλοιπους τομείς!

      Αυτό το "ένα από τα πρώτα μου μηνύματα για φέτος.. σε αγαπημένα πρόσωπα"...με έχανε χαλί! Μεγάλη μου τιμή τα λόγια σου και φυσικά "αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου"! Έλα που δεν το ξέρεις ντε (το άσ-θ-μα!), εδώ ολόκληρη "πλατφόρμα" έβγαλες στην κυκλοφορία!!! Γλυκά φιλιά μάτια μου από την βροχερή Αττική! Κι άλλη φορά, αν θες να μιλήσουμε, να κάνεις αίτημα στον ΟΤΕ προ....εξαμήνου, για να έχεις λάβει το Οκ! (διότι είμαστε και πολύ οργανωμένοι γραφειοκρατικώς!!)

      Διαγραφή
  27. Καλημεραααα!!! Ευτυχως-η δυστυχως, γιατι τωρα πια του χρονου-δεν εφαγα πολλα μελομακαρονα και κουραμπιεδες φετος! Δεν πηρα γιατι καθε χρονο φτιαχνει και μου φερνει η πεθερα μου, αλλα φετος δεν εφτιαξε κι ετσι ξεμεινα με οσα μου φερανε, δηλαδη ενα κουτι μελομακαρονα και με 2-3 κουραμπιεδες της αδερφης μου. Ωστοσο χλαπακιασα πολλα γλυκα αλλου τυπου, σοκολατακια, αυτα τα υπεροχα φονταν της Φλωρας με μανταρινι και αμυγδαλο που εφτιαξα και τσακισα...
    Δεν πιστευω να πηρα βαρος παντως, γιατι σε σχεση με αλλες χρονιες δεν πολυγουρουνιασα...
    Και του χρονου να ειμαστε καλα και να εχουμε να τρωμε! Κι ας γουρουνιασουμε χωρις τυψεις! Κανενος η ευτυχια δεν κριθηκε απο 2-3 κιλα πανω κατω!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν πολυγουρούνιασες μαντάμ δεν μας κάνεις! Τι είναι αυτά τα πράγματα;; Ή τρώμε ή δεν τρώμε! Και του χρόνου να είμαστε καλά, να γουρουνιάσουμε επαρκώς (αρκεί να έχουν τσακιστεί κάποια γουρούνια..) Πολλά φιλιά πεταλου(λου)δένια μου!

      Διαγραφή
  28. Ευτυχως που ημουν ατυχη κ αρρωστησα μες τις γιορτες κ δε μπορουσα να φαω τετοιους πειρασμους (καλα κ αλλα δε μπορουσα να φαω αλλα τελος παντων) αλλιως η ζυγαρια θα εδειχνε οπως καθε χρονο τετοια εποχη 2-3 κιλα παραπανω! Ατιμα γλυκα που δε μπορεις ν´αντισταθεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επανορθώσεις του χρόνου βρε!!
      Πολλά φιλιά και καλωσόρισες -μετά τις διακοπούλες σου- χαρά μου! Να είσαι καλά και καλά ταξίδια να έχουμε (εντός ή εκτός, δεν έχει σημασία!) Σε φιλώ γλυκά! :))

      Διαγραφή
  29. Ti να πει και ο Πάγκαλος για τους πειρασμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα!!
      Πάλι καλά που δεν "τα φάγαμε μαζί" τα μελομακάρονα, γιατί δεν θα είχα προλάβει να φάω ούτε ένα!! Καλημέρα φίλε μου Ευρυτάνα!

      Διαγραφή
  30. Δε φτάνει που σε ξελόγιασε το πάθος για τα μελομακάρονα το έπαθες και με μεταλλαγμένα...τι πάει να πει μελομακάρονο με σοκολάτα και πορτοκάλι?...δεν τα ξέρω μάνα μου αυτά...αρνούμαι να τα γνωρίσω...τα μελομακάρονα είναι με μέλι και καρύδι...τέλος...τα άλλα ας τα ονομάσουν αλλιώς...
    Είμαι σίγουρη πως τη ζυγαριά δεν τη φοβάσαι...απλά προσπαθείς να σε τρομάξεις...κι από ότι κατάλαβα δεν πιάνει το κόλπο...χαχα!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είπα να ξορκίσω το κακό....είπαμε να φάμε έναν λαγό και μας έφαγε ο λαγός!! Πολλά φιλιά κι όπως κι αν τα λένε, είναι απίθανα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άτιμη ζυγαριά, ποτέ δεν λέει ψέματα, μόνο σε χτυπάει αλυπητα με την αλήθεια!!

    Καλή Χρονιά στο σπιτάκι σου και όπου αγαπάς.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό κι εγώ την εξαφάνισα κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο!! Χαχα! Καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία και ο,τι επιθυμείς! Καλό μεσημέρι Θαλασσένια! :))

      Διαγραφή
  33. Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα , λέει; δεν λέει. Πως να νοιώσεις τη μαγεία χωρίς εικόνες, ήχους, μυρωδιές και την τέρψη του ουρανίσκου με τα μυρωδάτα σιροπιασμένα μελομακάρονα, τις μελωμένες δίπλες, τους αχνοπασπαλισμένους κουραμπιέδες.....την αφράτη και πολλά υποσχόμενη βασιλόπιτα.....Ο βραχνάς της ζυγαριάς παραμερίζεται, αγνοείται επιμελώς, υπερισχύει η απολαυστική αίσθηση της μοσχομυρισμένης γλυκειάς μπουκιάς που ευφραίνει ουρανίσκο, καρδία και την ύπαρξη ολόκληρη !!!!Ζήτω τα μελομακάρονα με σοκολάτα και πορτοκάλι ή παραδοσιακά με μέλι και καρύδια !!!Κουραμπιέδες προτιμώ τους λαδένιους που συνηθίζονται στη Λακωνία, λατρεύω και τις φανταστικές ανάλαφρες δίπλες τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Κλαυδία μου. Όλα είναι μέρος μιας γιορτής, η μαγεία της είναι και τα αρώματα, οι γεύσεις, οι θύμισες. Πόσο ρομαντικά το περιέγραψες! Σε αντίθεση με μένα την κοιλιόδουλη!! Πολλά φιλιά! :))

      Διαγραφή
  34. χαχαχα ωραίες φώτος και ο συνδυασμός τους με το κείμενο...και ωραία τα περιεγραψες το παρουσιασες το κείμενο σου.... τα καημένα τα μελομακάρονα μια φορά το χρόνο για λίγες μέρες , μετά δεν είναι κρίμα; καλά έκανες και τα πήρες και δε τα άφησες με το παράπονο!!! έκαμες τζιαι ψυσιηκό που λαλούμεν :)
    πάντως εγώ μόνο τα συνηθισμένα μελομακάρουνα ξέρω, τα άλλα με σοκολάτα και πορτοκάλι δε τα ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αα , το δικό μου αγαπημένο χρι/κο ειναι οι κουραμπιέδες

      Διαγραφή
    2. Εκείνο το κυπριακό με μπέρδεψε λιγάκι, όποτε μπορείς κάνε μια μετάφραση!! Καλημερούθκια!

      Διαγραφή
    3. νόμιζα θα το κατάλαβενες , επειδή έχεις μια αγάπη στη κυπριακή διάλεκτο..στην αρχή μου έγραφες κυπριακά
      έκαμες τζιαι ψυσιηκό που λαλούμεν = έκανες καλό , έκανες ψυχικό , έκανες καλό στη ψυχή

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.