Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

# Ελληνική Ραδιουργία Τηλεόραση...


Σας μιλά η ελληνική τηλεόραση των ελεύθερων αγωνιζόμενων προέδρων, των ελεύθερων αγωνιζόμενων συμβούλων. Εδώ Ελληνική Ραδιουργία Τηλεόραση. Λαέ της Ελλάδας η ΕΡΤ είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα ενάντια στο μαύρο. Ελληνικέ λαέ, το βλέπεις και μόνος σου. Η ΕΡΤ δεν είναι πια μαύρο, έχει αστέρια απόψε.

Πάνε εκείνες οι βραδιές που τραγουδούσες μελαγχολικά "έχει σύννεφα απόψε, δεν μπορώ τα μάτια σου να δω", επειδή όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Ελληνικέ λαέ, ανοίγουμε και σε περιμένουμε. Απορούμε πως δε γνωρίζεις ότι στον τυφλό δεν πετάνε κατάματα έναν προβολέα, γιατί θα ματαστραβωθεί ο δόλιος ο τυφλός. Κι εμείς τα προσέ-
χουμε κάτι τέτοια. Πρώτα του ρίχνουν μια δεσμίδα δέσμη φωτός, του ανάβουν καλά-καλά τα γλομπάκια ένα-ένα και μετά..ταταααν φωταγωγούν ολούθε, ρίχνοντας τα βεγγαλικά: 
Επιστροφή στην εποχή των Ταγματαρχών. Οι ταγματάρχες ξανάρχονται. Συντονιστείτε.


Τέσσερις μήνες μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει το εξής καταπληκτικό: οι Έλληνες εξα- κολουθούν να "ενημερώνονται" από τα ίδια ιδιωτικά βοθροκάναλα, απ' τους ίδιους πληρω- μένους για να χτυπούν αλύπητα "δημοσιογραφίσκους" της πλάκας, από τα ίδια ταμένα site. Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, ο κάθε τυχάρπαστος, έχει υιοθετήσει τον τίτλο του δημοσιογράφου και βαράει αλύπητα. Στα ίδια πλαίσια επίσης, η κυβέρνηση που διερύγνυε τα ιμάτια της ότι θα "έβαζε στη θέση τους" τα κανάλια και τα αφεντικά τους, για κάθε τους οικονομική εκκρεμότητα, αλλά και παρανομία, όχι μόνο τους αφήνει κι αλωνίζουν ανενό-χλητοι, αλλά σε καθημερινή βάση, τα στελέχη της βρίσκονται σ' εκείνα τα ίδια κανάλια και συνομιλούν -ή μάλλον προσπαθούν- με κάθε αντιπολιτευτικό και τιποτένιο απολειφάδι.  
Τώρα θα μου πεις, από τη στιγμή που οι κυβερνητικοί δέχονται να εμφανίζονται σε κάθε κανάλι, που τον μόνο που σέβεται είναι τον εαυτό του και το κοινό το έχει για να το παίζει στα δάχτυλα, τι να σου κάνουν και τα κανάλια και οι καναλάρχες τους μαζί, να αρνηθούν; 
Κι έτσι παρουσιάζεται το -δημοκρατικό και καλά- φαινόμενο, τα βράδια στην τηλεόραση
ο Χατζηνικολάου να προσκαλεί τον Βαρουφάκη στο star και τα πρωινά το ραδιόφωνό του real fm να δίνει βήμα στο καραδεξιό πρώην βουλευτή νυν "δημοσιογράφο" και τούμπαλιν Αργύρη Ντινόπουλο, για να.."δημοσιογραφίσει" για τι ακριβώς; Μα για τον εαυτό του! Αυτός ο αχταρμάς δείχνει ξεκάθαρα την τάση τού κάθε μέσου να..κυκλώνει τα πράγματα.
Ακόμα και οι ψυχαγωγικές εκπομπές ("ράδιο αρβύλα" "τα καρντάσιανς" κλπ) έχουν ταχ- 
θεί λυσσαλέα στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση. Κοπάνημα μέχρι τελικής πτώσεως.
  

Στις 11 Ιουνίου του 2013 η τρίτη (απορώ γιατί όχι πρώτη) πιο μισητή κυβέρνηση στον κόσμο, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δλδ με μια υπογραφή και μόνο, "κατέβασε" την ΕΡΤ. Πουθενά στον κόσμο, ακόμα και σε χώρες που εμπλέκονται σε πόλεμο, καμία κυβέρνηση δεν έχει κλείσει τη δημόσια τηλεόραση της! Εκτός από τις χούντες φυσικά! Οι -πιο σαθροί πεθαίνεις- Σαμαροβενιζέλοι, αφού έδειξαν για άλλη μια φορά, πόσο απο-φασιστικοί τύποι είναι, μετά το φονικό, κατασκεύασαν την 
ΔΤ, όπου γέλασε κι ο κάθε πικραμένος, αφού και τα αρχικά ακόμα, παρέπεμπαν στο ΔΝΤ.

Τα ερωτήματα βέβαια πολλά κι από δω έχουν τεθεί και πριν λίγο καιρό: Είναι αλήθεια ότι κάποια στελέχη της ΕΡΤ απολύθηκαν λαμβάνοντας βαρβάτη αποζημίωση (για ψυχική οδύ-νη άραγε;;) και επαναπροσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις για τα μάτια του κόσμου; Είναι αλήθεια ότι τα μεγαλοστελέχη δεν έπαθαν τίποτα; Και εν πάση περιπτώσει, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε αποκατάσταση του θεσμού της δημόσιας τηλεόρασης, διότι σαφώς και προέχει ο συμβολισμός, για πόσο καιρό ακόμα θα κλωθογυρνάει πρόσωπα και κατα- στάσεις; Τι οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα στο να επιλέγει (από όσο φαίνεται) ξανά ως σύμβου-
λο, κάποιον που έχει διατελέσει και παλαιότερα σύμβουλος στην ΕΡΤ; Δεν υπήρχε -και 
πάλι για λόγους συμβολικούς- κάποιο νέο πρόσωπο για να αναλάβει αυτή τη θέση; Έλεος.

Όλα όσα συμβαίνουν, μόνο ως φυσιολογικά δεν φαντάζουν. Πέρα από το ότι η διαπραγ- μάτευση όντως έχει απορροφήσει το χρόνο του Αλέξη, αφήνοντας δικαιολογημένα κάποια θέματα σε δεύτερη μοίρα, η υπόθεση σοβαρή και αληθινή ενημέρωση θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την κυβέρνηση..χθες! Κάποιος που θα σκεφτόταν "χιτσκοκικά" θα
αναρωτιόταν για πους λόγους άραγε καθυστερούν να διεκπεραιωθούν κάποιες "εκκρε-
μότητες" (αλλά όχι λεπτομέρειες) προσφέροντας ένα καλό άλλοθι στη θητεία του Αλέξη. Κάποιος άλλος όμως, απλά θα ανέμενε να γίνουν -και με την ΕΡΤ- όλα όπως πρέπει, ή καλύτερα, έτσι όπως αρμόζει σε μια κυβέρνηση, που ο λαός τής έχει ακόμα εμπιστοσύνη.


Εσύ θα γινόσουν ποτέ πρωτοσέλιδο; Κλικ!

❤¸¸.•*¨*•♫ .........................................Foto........................................❤¸¸.•*¨*•

60 σχόλια:

  1. Αν τον Αλέξη τον έχει απορροφήσει η διαπραγμάτευση έχει και υπουργούς να κάνουν την δουλειά που πρέπει.
    Τώρα αν δεν είναι ικανοί τότε έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί το ουαν μαν σόου δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και πάντα έφερνε λάθη σοβαρά και προβλήματα ειδικά σε μία χώρα σαν την Ελλάδα.
    Δεν είναι δυνατόν να μας φοράει πάλι τους γνωστούς άγνωστους Ταγματάρχες, κίνηση που δεν έχει καμία λογική.
    Θα σου πω από πολύ δικό μου άνθρωπο ότι η ΕΡΤ είναι μία πολύ ωραία δικαιολογία για να τρώνε κάποιοι συνεχώς, είτε λέγεται ΝΕΡΙΤ είτε λέγεται ΕΡΤ.
    Συμφωνώ ότι είναι αδιανόητο να κλείνει η δημόσια τηλεόραση αλλά όχι και να είναι ανοιχτή έτσι!
    Ας κάνει κάτι κάποιος επιτέλους σε αυτή τη χώρα!
    Πολύ σημαντικό το δέντρο που κοιτάει ο Αλέξης αλλά αν καεί τελείως όλο το υπόλοιπο δάσος τι νόημα έχει πια;
    Οι Έλληνες ψήφισαν αριστερά μετά από τόσα βάσανα για να δει μία αλλάγή στα πράγματα και βλέπει να μπαίνουν δεξιοί από την πίσω πόρτα σε διάφορες θέσεις.
    Μόνο η Ζωή δηλαδή το κατάλαβε;
    Τι να πω φοβάμαι.
    Την καλημέρα μου πετροκόριτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα μου, οι Έλληνες πάντα με γνώμονα το "ουαν μαν σόου" ψήφιζαν, έτσι τη γενική ευθύνη την έχει πάντα ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

      Διαγραφή
  2. Από τα πιο καλογραμμένα σου κείμενα, με ίσες αποστάσεις, λέει αλήθειες και πολλά άλλα!
    Καυστική κι απολαυστική Πέτρα μου! ☺
    Απαντήσεις δεν παίρνουμε και πραγματικά είμαστε μετέωροι για πολλά!
    Είδωμεν!
    Φιλιά!

    Α και καλημέρα☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αριστέα. Όχι, πες κι εσύ, είναι υπερβολή ότι "ο κάθε τυχάρπαστος, έχει υιοθετήσει τον τίτλο του δημοσιογράφου και βαράει αλύπητα"; ☺☺

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα αδυναμία μου!
    Εγω εχω παρατηρησει οτι εχει πεσει πολυ εκφοβισμος τωρα τελευταια απο τα μμε.
    Ξερουμε φυσικα οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα αλλα αυτοι επιμενουν στη πλυση εγκεφαλου.
    Εμπιστοσυνη υπαρχει ακομη, ειναι νωρις αλλωστε να γινει η αλλαγη. Το ξεραμε, προσπαθεια γινεται ομως.

    Φιλακια πολλα αδυναμια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα "Μέσα Μαζικής Εκμετάλλευσης της κοινής γνώμης" πάντα τον ίδιο ρόλο θα 'χουν, όσο δεν υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος.

      Διαγραφή
  4. Εγώ βλέπω, ακούω, παρατηρώ και περιμένω να δω τι άλλο θα κάνουνε, πέρα από συμφωνίες και ομηλίες... Και την προσπάθει;/ες κατανοώ και σέβομαι και εκτιμώ αλλά........ Απλώς, αν δεν μπορούν να κάνουνε τα πιο απλά, ας πούμε να βγάλουνε τους πίνακες με τα ονόματα του προγράμματος Κοινωφελής εργασίαου του ΟΑΕΔ; Πόσο δύσκολο είναι που έχει πάρει 1μήνα+; Στην tv πάντως χρόνο έχουν και με ευκολία βγαίνουν... Στην αναμονή λοιπόν όλοι μας και ...ας μας κοροιδεύουν "μέσα" στα μούτρα μας! Γενικά και ειδικά μιλάω!
    Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάμε και την γενικότερη αναβλητικότητα μας ως Έλληνες! :)

      Διαγραφή
  5. Απολαυστικό κείμενο γεμάτο αλήθειες και εύλογες απορίες - ερωτήματα!!! Να προσθέσουμε ένα ερώτημα παρόλο που είναι επουσιώδες σε σχέση με τα όσα ανέφερες Πέτρα. Το όνομα ΝΕΡΙΤ, θα παραμείνει ως έχει, δεν θα αλλάξει?... Μπορεί να είναι λεπτομέρεια, αλλά όλα έχουν τη σημασία τους!...
    Περιττό να σου πούμε πως συμφωνούμε με τα γραφόμενά σου...
    Φιλί και από τις δυο μας... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια μου, ειλικρινά το λιγότερο θα 'ταν το όνομα, αν και υποθέτω ότι θα επανέλθει στο ΕΡΤ..

      Διαγραφή
  6. ΠΕΤΡΑ....Το θεμα το επιασες..Ολοκληρωτικα...!!!
    Στην Ελλαδα των εκατομμυριων ανεργων και των ημιανεργων...
    Η ΕΡΤ ελειπε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως φίλε Μαχαίρη, όπως έγραψα και πιο πάνω, ο συμβολισμός είναι ισχυρός, μην τα ισοπεδώνουμε όλα..

      Διαγραφή
  7. Μήπως δεν ισχύει τελικά το παρακάτω:
    "Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων"
    Αναρωτιέμαι

    φιλάκι γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτεραιότητα προσώπων όμως δεν ισχύει εν προκειμένω, κάτι σαν..επιστροφή στις ρίζες μοιάζει...

      Διαγραφή
  8. Τέλειος ο τίτλος σου;;;;;
    Υπερτέλειος;;;;;
    Ραδιούργος κύρια Πετρα - χείλου μου !!! Όποιος ανεβαίνει και κατεβαίνει στην άτιμη κοινωνία, κι εμάς μας έχουν ρίξει στα τάρταρα !!! (παραφράζοντας την ατάκα της Μίτσης Κωνσταντάρα)
    Την αγάπη μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κύριε Πετροχείλο, κάποτε ήμουνα πουλί και μ' αγαπούσανε πολύ!" :)

      Διαγραφή
  9. Την κυβέρνηση δεν θα την πετροβολήσω όχι γιατί την ψήφισα αλλά γιατί την πίστεψα και την πιστεύω ακόμα . Δεν θα αναλωθώ να πω για το καφροδίδυμο αλλά επικεντρώνομαι στο θέμα της τηλεόρασης !!Οι καναλάρχες των ιδιωτικών μεσων , χρωστάνε τα δις και δίκιο έχει τίποτα δεν έχει γίνει ,εν αντιθέσει με την μέχρι πρότινος απειλή φυλάκισης σε κάθε έναν που χρωστούσε ένα πεντοχίλιαρο!!! Τώρα για τη δημόσια τηλεόραση , μια κατάσταση ανεξήγητη!!! Πάλι οι ίδιοι !!
    Φιλώ σε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ την πετροβολώ (αν και Petra), αλλά δεν θα γίνουμε και φυτά για να την προστατέψουμε. Δεν είναι πάντα χρυσός η σιωπή. (το σχόλιο μου είναι γενικό, δεν απευθύνεται σε σένα Νικολίτσα μου :)

      Διαγραφή
  10. Η παρουσία των στελεχών της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, μια διαδικασία που δεν απατεί τίποτα άλλο παρά άποψη και θέση, δεν κάνει τη διαφορά... Η αντιμετώπιση των ζητημάτων των ΜΜΜΕ, που απαιτεί πολλά περισσότερα, σαν να μην έχει ξεκινήσει...
    Και οι συμβολισμοί, τόσο σημαντικοί, αφέθηκαν από νωρίς στην άκρη...
    Λες και μόνο μέλημα της αριστερής κυβέρνησης είναι να συκοφαντήσει την αριστερή κυβέρνηση! Αποκαρδιωτικό σε όλα τα επίπεδα.
    (Πολύ καλό το κείμενό σου για το θέμα, Πέτρα!!!!)
    Καλό απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και δεν έχει ξεκινήσει, αναρωτιέμαι όμως το γιατί...

      Διαγραφή
  11. Χάρηκα που καταψήφισε τον Ταγματάρχη η κ. Μακρή, αν και το περίμενα απ' την κ. Κωνσταντοπούλου.
    Βέβαια δεν έμεινε στο απυρόβλητό της ο Ταγματάρχης.
    Ελπίζω τουλάχιστον, να κατάλαβαν αυτοί οι πέντε ό,τι δεν τους παίρνει να ξανασυμβούν τα ίδια.
    Επίσης, ελπίζω ό,τι η κυβέρνηση, που καθυστέρησε αρκετά, να σοβαρευτεί και να εξαφανίσει τα βοθροκάναλα, όπως σωστά τα χαρακτήρισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χρόνος πάντως μετρά κατά τους, όσο αφήνουν κάποια θέματα στο απυρόβλητο.

      Διαγραφή
  12. «Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν»....κρίμα, αναρωτιέμαι δεν υπάρχουνε νέοι άνθρωποι, ταλαντούχοι, δραστήριοι, με όρεξη για δουλειά και δημιουργία.....για να στελεχώσουνε ΕΡΤ κλπ;;;;Νέο οικοδόμημα με παλιά υλικά ή ανασύσταση του παλιού και κατακριτέου κυβερνητικού ΜΜΕ......Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό κείμενό σου Πέτρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανασύσταση ποτέ δεν επέφερε τα αποτελέσματα της νέας οικοδόμησης.

      Διαγραφή
  13. Νομίζω ότι μ αυτή την ελπίδα θα μείνουμε..... Την ΕΡΤ την χρειάζονται όλοι τους και τα βοθροκάναλα που καλά λες επίσης!!
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι ανησυχητικό ότι τα βοθροκάναλα "τα χρειάζονται όλοι"..

      Διαγραφή
  14. Πέτρα μου μπράβο στο στόμα και στη σκέψη σου.......!!! κάποιος επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτόν τον ιδιότυπο ευνουχισμό μας επειδή η Κυβέρνηση .....συσκέπτεται με τους ...Δανειστές για τα νέα μας δεσμά.....!
    Τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ αλλά και η γνωστή "παρέλαση" των κυβερνητικών στελεχών από τα κανάλια της διαπλοκής έρχονται να βάλουν ένα ακόμα λιθάρι σκέψης στο ότι τόσους μήνες μετά τις εκλογές στα επίπεδα θεσμών και διοίκησης η έννοια "πρώτη φορά αριστερά" απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καν......!
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω με ενδιαφέρον πως θα τιμωρήσουν τα βοθροκάναλα, εκείνοι που κάθε πρωί βρίσκονται στους δέκτες τους...

      Διαγραφή
  15. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω! Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η ΕΡΤ. Γενικά, δεν βλέπω σοβαρή διαφορά στον τρόπο του "πολιτεύεσθαι" και "διοικείν" ακόμη και σε θέματα που δεν έχουν κόστος (οικονομικό εννοώ). Κακά τα ψέματα αν φοβάσαι να σπάσεις αυγά μην τυχόν και παρεξηγηθούν τίποτα καλοταϊσμένες κλώσσες, ομελέτα δεν φτιάχνεις! Κι όταν ο κάθε κατεργάρης συνεχίζει να αλωνίζει αντί να πάει στον πάγκο του, δεν ξέρω πως θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα κι αν υπάρχει η βούληση να αλλάξουν.
    Από την άλλη οτιδήποτε άλλο από την προηγούμενη μαυρίλα είναι προτιμότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οτιδήποτε άλλο από την προηγούμενη μαυρίλα είναι προτιμότερο" κι ας το έχουν υπόψην τους αυτό οι εχθροί εντός κι εκτός συνόρων.

      Διαγραφή
  16. Δεν με απασχολεί ιδαίτερα η καθυστέρηση. Όχι πως μου αρέσει, απλά δεν είναι από τα φλέγοντα.
    Αυτό που έχει για μένα σημασία είναι όταν επιτέλους κλείσει αυτό το μόρφωμα και ανοίξει η ΕΡΤ να πατήσει γερά. Να μην παρεισφρήσουν πάλι σκουληκαντέρες και μεταξοσκώληκες. Να μην αρχίσει το πανηγυράκι των τελευταίων ετών με μισθούς στην κορυφή για 10-20 κολλητούς (=σφουγκοκωλάριους) ενώ η μεγάλη μάζα θα παίρνει φραγκοδίφραγκα. Οϋτε φυσικά να πατήσει στα χνάρια της απερχόμενης ΝΕΡΙΤ όπου το κάθε σαπρόφυτο έγλυφε τους κυβερνώντες.
    Θέλω Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση που θα ελέγχει την κυβέρνηση. Κάθε δημοκράτης αυτό πρέπει να πιστεύει.
    Όσο για κάτι δημοσιογραφίσκους της πλάκας, θα έχεις παρατηρήσει ότι τώρα τελευταία σαν πολλοί γίνανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τους δημοσιογραφίσκους της πλάκας,
      "της πλάκας" έχουν γίνει επίσης και οι κάθε λογής σύμβουλοι..

      Διαγραφή
  17. Κάποια πράγματα είναι ακατανόητα...τι άλλο να προσθέσω, τα είπες όλα!
    Όλα αυτά μας προβληματίζουν το ίδιο κι ελπίζω η "ραδιουργία" κάποτε να σταματήσει!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ραδιουργία (γενικότερα) πεθαίνει τελευταία, ακόμα και μετά την ελπίδα..

      Διαγραφή
  18. Μα ο Ταγματάρχης;
    Ο Ταγματάρχης;;;
    Πάλι καλά που δεν προτείνανε τον Μαστοράκη.
    Στις ναφθαλίνες το ρίξαμε πάλι ρε γμτ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τις ίδιες απορίες έχω κι εγώ, Πέτρα μου. Κι εχω γράψει ότι το ν/σ όφειλε να είναι έτοιμο στις 24 Ιανουαρίου. Τέσσερις μήνες μετά, το πάνε από εβδομάδα σε εβδομάδα. Δεν ξέρω τι να υποθέσω για αυτόν τον Παππά που ακολουθεί παντού τον Τσίπρα, αντί να τελειώνει με την ΕΡΤ.
    Και για τον Ταγματάρχη, τι να πω; Ούτε τα Κακά παιδιά άκουγα ούτε τον είχα σε υπόληψη. Όπως λέει κι η Μαρία πιο πάνω, πάλι καλά που δεν βάλανε τον Μαστοράκη.
    Αν και δεν βλέπω τηλεόραση, μου λέγανε συνεχώς για πασαρέλα υπουργών από την πρώτη μέρα και εκνευριζόμουν. Αν ακκίζεσαι με τον κάθε τηλεδημοσιογράφο, πώς θα πας μετά να ζητήσεις τα οφειλόμενα;
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αν ακκίζεσαι με τον κάθε τηλεδημοσιογράφο, πώς θα πας μετά να ζητήσεις τα οφειλόμενα;"...με κάλυψες απόλυτα.

      Διαγραφή
  20. Κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας η ανάρτησή σου, Πέτρα.
    Το πραξικόπημα του μαύρου στην ΕΡΤ το 2013 αποτελεί συνέχεια του πραξικοπήματος της άνευ όρων και κανόνων ιδρύσεως των ιδιωτικών καναλιών το 1990 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
    Η ελληνική καταναλωτική κοινωνία τής δεκαετίας τού ’80 αγκάλιασε ασμένως το νέο γυαλιστερό καταναλωτικό αγαθό και κατηφόρισε μαζί του σταδιακά στη λάσπη τής ευτέλειας.
    Η ντοπαρισμένη πλέον ελληνική κοινωνία τού 2013, απεδέχθη το νέο πραξικόπημα και συνέχισε να απολαμβάνει τα βοθροκάναλα, όπως εύστοχα τα χαρακτηρίζεις.
    Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κατανοήσει την πραγματικότητα που παρέλαβε, αποδεικνύοντας τον κανόνα τής πολιτικής στη χώρα μας: Η εκάστοτε αντιπολίτευση καταγγέλλει μονίμως την κυβέρνηση (σιγά το δύσκολο) και όταν κατακτά την εξουσία προσπαθεί να διαμορφώσει τις θέσεις εκείνες που όφειλε να είχε επεξεργαστεί συστηματικά, πριν την κατάληψη τής εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επειδή η κοινωνία εξακολουθεί να είναι "ντοπαρισμένη", παραμονεύει πάντα ο κίνδυνος να συνηθίζει κάθε νέα κατάσταση..

      Διαγραφή
  21. Εγω έχω κάποιες απορίες που μάλλον είναι και χαζες! Εάν ξανανοίξει η ΕΡΤ η ΝΕΡΙΤ κλείνει?

    Εάν προσληφθουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ η υπάλληλοι της ΝΕΡΙΤ απολύονται?

    Από τη νέα κυβέρνηση ο μόνος με τον οποίο συμφωνώ και συχνά συμπονώ είναι ο Παππάς! Εδω ο κόσμος χάνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασία έχει το "προφίλ" ενός δημόσιου καναλιού και όχι το προσωπικό του, κι αυτό είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε προέδρου, αλλά και των συμβούλων.....

      Διαγραφή
  22. Μ'αρέσει πολύ η συλλογιστική σου και ο τρόπος που σκέφτεσαι, Πέτρα μου.
    Εν αναμονή των εξελίξεων.
    Να'σαι πάντα γερή.
    Καλή δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. βάλε τσακνή να ακούσουμε σε σαουντρακ υπόβαθρο .... για να δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα ... εσύ καλά τα λές !!!!! όπως πάντα !! τι να σχολιάσω κάθε φορά γεμίσω με απορίες τύπου ταγματάρχη?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι συνήθειες μας έχουν καθορίσει
      κι η λαλιά μας απ’ το χρόνο έχει κολλήσει για το αύριο,
      στριμωγμένοι σε σωρό από ελπίδες για το αύριο"........

      Διαγραφή
  24. Πολύ καλά τα λες... Ο τίτλος σου ευφυέστατος!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κι εγώ θα πω για τον εξαιρετικό σου τίτλο συμπεθέρα μου!! Αλλά αν είναι η Νεριτ ή η Ερτ (αν καταργήσουν το νεριτ) να ξαναγίνει τσιφλίκι και μαγαζί της εκάστοτε κυβέρνησης, καλύτερα το μαύρο!! Εξάλλου είναι δικαίωμα του κάθε μαγαζάτορα πότε θα χει ανοιχτό το μαγαζί του, όχι;; Ή μήπως ήταν η Ερτ ανεξάρτητη κυβερνήσεως;;;
    Φάγανε , φάγανε και θα φάνε κι άλλο, να το θυμάσαι!! Εγώ το πολύ τρενάρισμα το φοβάμαι τελευταία.. Αλλά είπαμε.. Υπομονή!!
    Μάκια μούκια βροχινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο "τρενάρισμα" ήταν αφιερωμένη κι η δική μου ανάρτηση συμπεθερόνι μου :)

      Διαγραφή
  26. Τρελή παραπληροφόριση και μάχη έξω και μέσα σε αυτή την κυβέρνηση...Δεν ξέρω γιατί διστάζει να πάρει κάποιες αποφάσεις ο Τσίπρας...το σημαντικό είναι να καταφέρει να σταθεί όρθιος...Εν αναμονή Πέτρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παραπληροφόρηση και μόνο, θα έπρεπε να είχε θορυβήσει κάποιους...χθες!

      Διαγραφή
  27. Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο παραπάνω. Δεν με πειράζει η καθυστέρηση τόσο, γιατί τρέχουν
    κυριολεκτικά πολλά φλέγοντα, όχι πως αυτό δεν είναι σημαντικότατο, όμως κάπου χρειάζεται
    και χρόνος. Όσο για την επιλογή των προσώπων δεν ξέρω τι να πω...
    Όταν επιτέλους ανοίξει, ας είναι μια πολύ καλύτερη δημόσια τηλεόραση!
    Οι άλλοι πρέπει να πληρώσουν και να συμμαζευτούν, τα κοράκια της ανθρώπινης ζωής...
    Με την πληρωμή - αν γίνει ποτέ - ας ανεβάσουν και λίγο το επίπεδο...
    Πολύ φοβάμαι ότι η διαφθορά είναι πολύ μεγάλη, για να την καθαρίσει η νέα κυβέρνηση και
    σύντομα μάλιστα που θα θέλαμε όλοι... ούτε ο Ηρακλής με τους σταύλους του Αυγεία να ήταν!
    Φιλιά πολλά, Πετράδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθώ να το θεωρώ σοβαρό, καθότι τα ξε-πουλημένα βοθροκάναλα τρομολαγνούν 24 ώρες το 24ωρο, κι ο κόσμος "τσιμπάει" σαν το ψάρι. Τόσα χρήματα φεύγουν καθημερινά για το εξωτερικό, επειδή η τρομοκρατία/τρομολαγνεία καλά κρατεί, ποιος θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο;...

      Διαγραφή
  28. Αυτό που είπε η Γλαύκη, με τους σταύλους του Αυγεία, δυστυχώς με βρίσκει τόσο σύμφωνη!
    Και ο Ηρακλής πέθανε από προδοσία, γμτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε στιγμή που περνά, είναι πολύτιμη, ας το λάβουν σοβαρά υπόψην τους..

      Διαγραφή
  29. Γιατί τόση βιασύνη;; Άσε την κυβέρνηση λίγο με τα τόσα προβλήματα που έχει. Και είναι πολύ σοβαρά, περισσότερο σοβαρά από μια ΕΡΤ. Συγνώμη αλλά εγώ τον τίτλο το βρίσκω πολύ βαρύ...Ραδιουργία;; Για ένα Ταγματάρχη;; Που λέγεται ότι είχε αφήσει πλεόνασμα στην παλιά ΕΡΤ;; Και πού ξέρεις αν τα ονόματα που -συμβολικά- θα ήταν αποδεκτά για διοίκηση, δεν αρνήθηκαν να κουμαντάρουν την νέα ΕΡΤ;;(δεν ανοίγει η παλιά να το έχουμε υπόψιν). Και έκλεισε η παλιά για να διαγραφούν τα χρέη και τα σκάνδαλά της, για κανένα άλλο λόγο. Τώρα γιατί τόσος σαματάς για μια κρατικοδίαιτη τηλεόραση που αντικειμενική δεν ήταν, κυβερνητική πάντα ήταν, που είχε μονοψήφιο αριθμό ακροαματικότητας και που ήταν ζημιογόνα, δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Και μην μου πεις Πετρούλα μου για τους ανέργους της ΕΡΤ..Ας ασχοληθεί κάποιος και με τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα που είναι οι περισσότεροι και με εκείνους ακόμη που ενώ εργάζονται για να μην απολυθεί κανείς δέχονται να μην πληρώνονται για δυο και τρεις μήνες!!!!!!!!
    Όσο για την ιδιωτική τηλεόραση θα μπει το νερό στο αυλάκι. Περίμενε λίγο, δώσε χρόνο υπάρχουν σοβαρότερα θέματα και δεν είναι μόνο η στάση πληρωμών που αναγκαστικά έχει ''κηρύξει'' η κυβέρνηση λόγω διαπραγμάτευσης, είναι και κάτι Εθνικά θέματα που νομίζω ότι θα τα βρούμε μπροστά μας.
    Εμένα δε με ενοχλεί εκεί που δίνει συνέντευξη ο Βαρουφάκης να δίνει και ο ακροδεξιός φασίστας ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Πλουραλισμός είναι και τον θέλω. Εξάλλου να τους ακούς όλους λέω εγώ, να μπορείς, να μαθαίνεις τι καπνό φουμάρει ο καθένας.
    Ένας μανατζμεντ είναι ο Ταγματάρχης που αν αποτύχει- εδώ που τα λέμε η οποιαδήποτε ΕΡΤ είναι μια δύσκολη υπόθεση μια και δεν την παρακολουθεί κανείς εκτός από τους 3 και ο κούκος- θα χρεωθεί την αποτυχία ο ίδιος και ο πρωθυπουργός μπορεί να πει ότι εμπιστεύτηκα χωρίς ρεβανσισμούς πρόσωπα γνωστά που απέτυχαν. Τώρα θα βάλω τα δικά μου. Βάστα λίγο Πετρούλα, μην το κάνεις και συ σαν τη Ζωή που τον ρώτησε -τον Ταγματάρχη- τι έκανε όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ!!!!!!!!!! Φτάνει που έχει γίνει η ΕΡΤ πεδίον πολιτικών φιλοδοξιών. Ασε να κάνει τη δουλειά του ο Τσίπρας, νομίζω ότι καλά πορεύεται. Α και έχει και άλλο ένα πρόβλημα...Ό,τι και να υπογράψει ή να μην υπογράψει πάλι το κεφάλι του θα ζητάνεεπί πινακι...και να μην το ζητάνε οι εντός του κόμματος έχει σημασία!!!!!!!!!!!!
    Υπομονή.............λίγοι μήνες είναι κυβέρνηση, δεν είναι μάγοι, θαυματοποιοί, ζογκλέρ. Θέλει το χρόνο του το κάθε τι και οταν μάλιστα δεν έχεις λεφτά τιποτε δεν γίνεται
    Συγνώμη για την πολυλογία θα συνέχιζα (χαχαχα ψοφάω για συζητήσεις τέτοιες) αλλά ήδη αρχισε το χέρι μου να με πονά
    Φιλιά πολλά πολλά
    ΥΓ το θέμα σου το νέο υπέροχο. Είχα διαβάσει παλιά για τους δυο υπέροχους ανθρώπους-γιατρούς τότε που είχε γίνει η βράβευσή τους. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται στη χώρα μας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα, το πότε θα "βιαστεί" (με την έννοια της βιασύνης) ο κάθε πολίτης, είναι υποκειμενικό. Ο διορισμός Ταγματάρχη είναι προϊόν..επιλογής, κατόπιν πολλών (εκατοντάδων;) αιτήσεων (έτσι μαθαίνουμε τουλάχιστον), από κει και πέρα "ελέγχθηκε" για να τσεκαριστεί ο βαθμός "αντοχής" του..

      Για "τους άνεργους της ΕΡΤ και τους άνεργους ιδιωτικούς υπαλλήλους" μόνο εσύ έκανες αναφορά Άννα και όχι εγώ. Μίλησα μόνο για τον συμβολισμό τής ανοιχτής δημόσιας τηλεόρασης μιας χώρας, αλλά μάλλον δεν με πρόσεξες καλά. Η ΕΡΤ όμως δεν ήταν ζημιογόνα, ίσα ίσα, είχε χαμηλή τηλεθέαση, αλλά δεν ζημίωνε το δημόσιο. Επίσης, δεν θα σταματήσουμε και να αναπνέουμε Άννα μου, προκειμένου να......υποστηρίξουμε μια κυβέρνηση. Πάνω από όλα (οφείλουμε να) είμαστε σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες.

      Υ.Γ Σε ευχαριστώ που με χαρακτήρισες σαν τη Ζωή! Μεγάλη μου τιμή. Πέρα από το ότι τη θεωρώ μια άξια, σοβαρή και υπεύθυνη πολιτικό, που ενδιαφέρεται πάνω από όλα για το κοινό καλό (και δίκαιο) και όχι για την πάρτη της και τις φιλοδοξίες της, που κάποιοι πιστεύουν ότι προβάλλει, σιγά μην ανησυχήσω μην έπαθε ο Ταγματάρχης βαβά! Ο κόσμος έπεφτε από τις ταράτσες, λόγω οικονομικού αδιεξόδου, θα πληγωθεί κάποιος που ετοιμάζεται να αναλάβει μια σοβαρή θέση; Σιγά μην μας πούνε ότι βασανίστηκε κιόλας. Έχει χαθεί το μέτρο μού φαίνεται.

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.