Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

☆☆ Αγαπητό μου ημερολόγιο, τι είναι πάλι τα παλλόμενα πέη;..


Αγαπητό μου ημερολόγιο, ουφ, εγώ θα παραμορφωθώ εδώ μέσα σε αυτό το σπίτι που έμπλεξα! Είναι αυτοί γονείς, όχι πες κι εσύ, είναι αυτοί γονείς που όλη μέρα (κι όλη νύχτα μη σου πω) με ζαλίζουν με τις κοσμοθεωρίες τους; Είδες πάντως ε; Με τόσα που ακούω εγώ το δόλιο, τις παίζω στα δάχτυλα τις καινούργιες λέξεις!

Και που λες, ένα πρωινόόό (η Παναγιά μου... ♫ ♬ ♫) είχαν στήσει πηγαδάκι από νωρίς οι γονείς και μπούρου μπούρου στην κουζίνα, είχαν δεν είχαν, το γύρισαν στην επικαιρότητα,  που ανάθεμά την για επικαιρότητα, δε λέει να σταματήσει ποτέ να τους δίνει αφορμές! Από τα πολιτικά μού το ξεκίνησαν, στα οικονομικά μού το γύρισαν, στα καλλιτεχνικά μού το κατέληξαν και δωσ' του να μου έρχεται μια ζάλη και μια ναυτία, ο,τι πιο ακατάλληλο δλδ για να χωνέψω τη μαρμελάδα.

Ο δεξιομπαμπάς να 'χει σκυλιάσει με το ασφαλιστικό, η συριζομαμά να 'χει σκυ-
λιάσει με τα ευρωπέη (ντόινγκ!), ο δεξιομπαμπάς να 'χει σκυλιάσει με τον Αλέξη, η συριζομαμά να 'χει σκυλιάσει με τον Κυριάκο (μεταξύ μας κι εγώ μόλις άκουσα
"Κυριάκος", κόντεψα να ξεράσω το γάλα από το ρουθούνι! Το δεξί!), ο δεξιομπα-
μπάς να 'χει σκυλιάσει με τον Φαμπρ (τη βοήθεια τού κοινού!), η συριζομαμά να 'χει σκυλιάσει με την Φώφη και τον Σταύρο! Δεν ξέρω ούτε Φώφη ούτε Σταύρο..

"Και ποιος είναι αυτός ο Φαμπρ και ωρύεσαι;" να φωνάζει η συριζομαμά, "να μας πεις εσύ ποιος είναι αυτός ο κύριος Τόμσεν!", να ωρύεται ο δεξιομπαμπάς... και να πέφτουν τα επιχειρήματα στο τραπέζι χύμα, σαν τα δημητριακά με το μέλι μες στο γάλα μου. Όσα έμαθα θα στα πω κι εγώ τώρα χύμα, αγαπητό μου ημερολό-
γιο, γιατί έχω μια νύστα, που δεν σε βλέπω: Ο Φαμπρ που λες, είναι ένας που... πετάει τις γάτες από ύψος και μετά νομίζει ότι κάνει τέχνη ο σιχαμένος! Να δες!

Αυτός ο παλιοΤόμσεν πάλι, είναι ένας που πετάει...Έλληνες από ύψος (δεν τα λέω εγώ, η συριζομαμά το είπε!) και μετά νομίζει(;) ότι κάνει τέχνη! Την τέχνη τού πληρωμένου δολοφόνου! Αλλά τότε ο δεξιομπαμπάς είπε ένα: "σιγά! επειδή είπε ότι θα μας χρεοκοπήσει τον Ιούλιο; Μέχρι τον Ιούλιο θα το 'χουμε ξεχάσει, άσε που, ακόμα κι αν χρεοκοπήσουμε (πάλι), κάνα δυό μέρες θα μας κρατήσει ο καημός και μετά θα 'ρθε κάποια άλλη είδηση και θα μας κάνει πιο πολύ εντύπωση! Μη σκας! Με τα παλλόμενη πέη μη σου πω, σκάσαμε περισσότερο!" Παλλόμενα πέη;

Ντόινγκ!! Αυτό κι αν ήταν κατραπακιά! Εγώ μέχρι τώρα ήξερα μόνο τα ευρωπέη, τα παλλόμενα πέη τι είναι οεο, ω! αγαπητό μου ημερολόγιο; Άμα δεν με στείλει εμένα αδιάβαστο αυτό το δίδυμο εδώ μέσα... Όχι, πες κι εσύ, είναι σοβαρά άτομα αυτά, που με τρελαίνουν με κουλαμάρες κάθε μέρα; Η μαμά να φτιάχνει γελοιο-
γραφίες με την άγνωστη Φώφη και τον άγνωστο Σταύρο κι ο μπαμπάς από την άλλη να μουντζώνει τον Φαμπρ στην τηλεόραση: "στο καλό πουλάκι μου! Νααα!"
Αυτή η "επανάσταση" τής κουζίνας κάθε πρωί, αηδία κατάντησε! Καληνύχτα! 
....................................................................................................
..........................................................................................................
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής τού Ελληνικού Φεστιβάλ. Η ατάκα στο τέλος είναι τού Λαζόπουλου
..........................................................................................................
Σε μια ακόμα Γειτονιά πάμε σήμερα: τής Εβονίτας

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

60 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Πάντως, ως λαός είμαστε απίθανοι! Φαγωθήκαμε να διώξουμε τον Φαμπρ και καλά κάναμε. Τώρα, όμως, βρέθηκαν κάτι υπερασπιστές του -από τη μεγάλη δεξαμενή της κεντροαριστεράς- που λένε πως είμαστε αφιλόξενοι. Δεν του φερθήκαμε καλά του ανθρώπου. "Άτεχνοι" δεν είπαν, ευτυχώς, διότι θα πέφτανε φάσκελα. Κανείς δεν θεωρεί τέχνη τα παλλόμενα πέη και τις γάτες που πετιούνται στον αέρα.
    Άσχετο: Ιμαλαΐων ήταν;
    Ευτυχώς που έφυγε, πάντως, διότι τα καλύτερα (Παναμάς και Τόμσεν) έρχονταν και θα τα χάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Όπως λες και στο φινάλε, η επικαιρότητα "καταπίνει" ειδήσεις! :)

      Διαγραφή
  2. σορρυ ρε παιδια εσεις τον ξερατε τον φαρμπρ? δεν ηταν και κανα ταρκοφσκι να κανουμε ρεσπεκτ, εγινε γνωστος απο τις ακροτητες της τεχνης του,
    οσο κι αν συμπαθουσα το συριζα οταν ηταν συριζα οχι τωρα που εγινε μεταπασοκ, δυστυχως κανουν ετο ενα μετα το αλλο λαθη στο πολιτισμο
    πρωτα η παρασταση στο εθνικο μετα αυτο ,, δηλαδη τζεσους! θα μου πεις και τι να ψηφισουμε ? εγω φηφιζω καλοκαιρι καντε οτι θετε εσεις χοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ λέω να ψηφίσω καλοκαίρι και στις εκλογές βλέπουμε! :)

      Διαγραφή
  3. Βρήκα εξαιρετική την πρόταση του μουσιού Φαμπρ να μας δείχνει τις παλλόμενες μαλαπέρδες. Κάποιοι αυτό το λένε τέχνη, σε κάποιες (και κάποιους) αρέσει, για άλλους όμως λόγους.
    Διότι μνημόνιο έχουμε και ΔΝΤ έχουμε (και το κατασκοπεύουμε οι άτιμοι) και φόρους έχουμε και λεφτά δεν έχουμε, οπότε τι καλύτερο να βλέπεις από μια καλλιτεχνική σκοπιά αυτό που σου συμβαίνει; Την μαλαπέρδα να κραδαίνεται μπροστά σου!
    Ο μουσιού έχει κάνει πολλά όμορφα πράγματα.
    Να για παράδειγμα δες [αυτό] όπου μερικές όμορφες κοπελούδες έχουν ανεβάσει τα [μπιπ] τους πάνω σε τραπέζια και τα μαδάνε.
    Όχι τα τραπέζια, τα [μπιπ] τους μαδάνε.

    Να πεις του μπαμπά σου ότι ο Κούλης είναι τόσο πολύ μπάζο (εκτός από λαμόγιο) που δεν θα δει εξουσία ποτέ. Το εγγυάται και το ζαβό που έχει για αντιπρόεδρο που δεν αφήσει μέρα που να μη πετάξει αρλούμπα.
    Πάει για high score (να καταρρίψει το δικό του).

    ΥΓ: Όταν το πασόκ παντρευτεί με τον ποτάμη η χώρα θα αποκτήσει πολιτική πρόταση. Ξέρεις τι είναι να παντρεύεται η μίζα με τη διαπλοκή; Αξία ανεκτίμητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ξέρεις τι είναι να παντρεύεται η μίζα με τη διαπλοκή; Αξία ανεκτίμητη!"
      Άπειροι τέτοιοι γάμοι έχουνε γίνει κι εμείς κρατάγαμε το φανάρι.. :((

      Διαγραφή
  4. Kαλά που είστε κι εσείς ρε παιδιά κι ενημερώνομαι για τα πολιτιστικά.
    Πέτρα και Πέτρο σας ευχαριστώ πολύ!
    Χωρίς πλάκα τώρα, δεν είχα ενημέρωση για τα καλλιτεχνικά δρώμενα του βέλγου.
    Κι εμείς στήνουμε ακόμα συμπόσια ποίησης και παιχνιδόλεξα!... Πόσο πίσω Θεέ μου!
    Επίσης να σου πω, πως έπαθα ένα ντεζαβού βλέποντας το φωτορομάντσο του Σταύρου & της κυρίας Φώφης.
    Λοιπόν είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο μετά το συνέδριο του ποταμιού, με τις ίδιες φωτογραφίες και παρόμοιους διαλόγους. Πόση ταύτιση πια;
    Το απόλαυσα το σημερινό σου και το άρθρο του Διαμαντή επίσης.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, το άρθρο τού Διαμαντή ήταν πολύ καλό! :)
      Αλήθεια, είχες κάνει κι εσύ φωτορομάντζο; Χαχα!

      Διαγραφή
  5. Έγραψα πριν λίγο ενα ευπρεπες σχόλιο
    και μου το απέρριψε
    Στα καζάνια της λαμπρής τους τεχνης
    να βράζετε αιωνιως....κολασμένοι
    Ανάγωγοι κολτουριαρηδες

    Μπράβο Πέτρα και λίγα τους είπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέτρα μου, όπως πάντα, το χάρηκα και το σημερινό σου χρονογράφημα. Μακάρι να διαβάζαμε τέτοια δροσερά κείμενα εν είδη ευθυμογραφήματος και στον τύπο αλλά το χιούμορ σπανίζει στον τόπο μας.
    Εντάξει...... ζούμε μεγάλες στιγμές ως έθνος.... το βλέπουμε όλοι. Σε όλα τα επίπεδα θα έλεγα, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και ωσονούπω και ....αθλητικά καθώς και εκεί επικρέμεται ένα .....grexit....
    Άντε να δούμε τι θα γίνει τελικά.
    Όσον αφορά την ....ευαισθησία των καλλιτεχνών και τον ...ξεσηκωμό τους απέναντι στα ....παλλόμενα πέη, ψάχνω ο έρμος να βρω, τον αμέσως προηγούμενο ξεσηκωμό τους για τον βιασμό του λαού μας από τα ευρωπαϊκά πέη αλλά δεν τον βρίσκω.... μάλλον παράπεσε.
    Όλεεεεεεε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γελάς; Άλλη έννοια δεν είχα, το...αθλητικό grexit μόνο!! :))

      Διαγραφή
  7. Αυτή η "επανάσταση" της κουζίνας! Αχ και πάλι αχ τι έχουν ακούσει τις τελευταιες ημέρες τα ωραία μου αυτάκια από το στόμα της μάνας μου άσε μου έρχεται να μπω σε ένα αεροπλάνο να εξαφανιστώ και μετά να ξανά γυρίσω!;;;; Πολιτικά, πολιτιστικά κ.α πολλά όλα σκ@τ@ (μετά συγχωρήσεως) και από παντού ανοιχτά μέτωπα βρε παιδί μου και όλο μισές δουλειές με μεγάλα λόγια και πράξεις μηδαμινές σε αυτή την χώρα!
    Και τελικά δεν ξέρω τι από όαλ πρέπει να εμ ανησυχέί. Το ότι πάντοτε συμβαίνει κάτι καινούργιο σαν γεγονός, πέφτουν όλοι και το σχολιάζουν με φριχτούς χαρακτηρισμούς κι ύστερα μετά από λίγες ημέρες πέφτει το φινάλε, το ξεχνάμε και πάμε παρακάτω για το επόμενο έργο. Πραγματικά. για ποιο από όλα να ανησυχώ; Τι σου λέω κι Εγώ τώρα Πέτρα μου, έ;
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε κι έχει...μερικές ώρες να μας απασχολήσει κάτι καινούργιο!! :)

      Διαγραφή
  8. Δεν λέω τίποτε πια..τους έχω βαρεθεί όλους, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω ούτε να τους ακούω!Κοντεύουμε βρε παιδάκι μου να πάθουμε το.."κακό" όπως έλεγε η γιαγιά μου!Ακούω πράγματα που δεν τα πιστεύω, βλέπω γύρω μου και νοιώθω φρίκη..με σύγχισες βραδιάτικα.Φιλάκια τους γονείς σου που κάναν τέτοια κόρη γλυκιά!( ζαχαροπλάστης ο μπαμπάς σας μαντεμουαζέλ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραδόξως κυρία Αχτίδα, νιώθω σαν ένα πολύ μικρό-μικρό αγοράκι!
      (επειδή ήταν αγοράκι ο ήρωας στο πρώτο "αγαπητό μου ημερολόγιο"!)

      Διαγραφή
  9. Φάε πουλάκι μου το γάλα σου και πάνε σχολείο, δεν είναι για σένα αυτά τα ακατάλληλα.
    Εδώ σε μας έπεσαν βαριά, πόσο μάλλον σε σένα.
    Είδα λίγο από το βιντεακι που έβαλε ο Πέτρος, δεν είναι καλά ο άνθρωπος, απορω πώς δεν τον έκλεισαν ακόμη μέσα.
    Καλά έλεγαν οι παλιοτεροι, εδώ καράβια χάνονται και το @@@@@ χτενιζεται η τσουρομαδιεται.
    Καλό βράδυ και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα! Ναι, το βίντεο είναι ανατριχιαστικά......"κουλτουριάρικο"!

      Διαγραφή
  10. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ το κείμενό σου Πετράδι μου!!!
    Για τον Φάμπρ δεν θα πω τίποτα, γιατί νομίζει ότι κάνει τέχνη, για τον Τόμσεν όμως θα σήκωνε να πω πολλά, που θέλει να νομίζουμε πως σώζει χώρες!!!
    Όσο για τους εσωτερικούς σωτήρες, θα πω μόνο όπως το έγραψα και παλιότερα, "Σωτήρες βλέπω, σωτηρία δε βλέπω!"...
    Καλό σου ξημέρωμα αστέρι μου!
    Φιλί γλυκό
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να βάλουμε τον Φαμπρ να πετάει γάτες στο...κεφάλι τού Τόμσεν! :)

      Διαγραφή
  11. Ζούμε στην εποχή που όλα λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα.
    Βαφτίζουν τέχνη το οτιδήποτε διαφορετικό χωρίς να καν να τους αρέσει και ονομάζουν ηγέτη τον κάθε τυχάρπαστο που οδηγεί κατευθείαν στη καταστροφή.
    Κατι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους.
    Νιώθω πως ψάχνουν πάντα τον δύσκολο δρόμο ξεχνώντας πως βρίσκονται ήδη εκεί. Οι σωστές λύσεις άλλωστε δεν είναι πάντα τα δύσκολα, είναι τα εύκολα και τα βατά, που ηθελημένα οι περισσότεροι απο εμάς αγνοούμε.

    Καλή σου μέρα πετράδι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λες, αλλά η χρεοκοπία είναι εδώ κι όλα τα χειροτερεύει...

      Διαγραφή
  12. Ένα θα σου πω (δείχνοντας): http://49.media.tumblr.com/d45e66e2fe2fa45833ad62735df51d03/tumblr_o0nlw1Ik4A1ud3ay7o1_500.gif
    (κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε... είναι γνωστό άλλωστε πως την ποιοτική Τέχνη δεν μπορεί να την καταλάβει εύκολα ο καθένας)
    Φιλιά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σχολιάσω εδώ Ελλη μου να ξεκουραστώ λίγο με τόση κίνηση στο εδώ.. σου
      Πειράζει που δεν είμαι του ποιοτικού λέω εγώ τώρα

      Διαγραφή
    2. Αχαχαχα! @ Έλλη το είδα και στο φέις αυτό το φατσουλίνι! :)

      @ Νικόλ, (και) το ποιοτικό είναι υποκειμενικό!
      Αρκεί να διαθέτει κάποιος (ψυχασθενής) γάτες! :)

      Διαγραφή
  13. Κουζίνα - δωμάτιο τρόμου! Και υπάρχει σε τόσα σπίτια!
    Τόσοι καλλιτέχνες που θέλουν να πουν κάτι με την τέχνη τους κι όλη η δημοσιότητα να πέφτει πάνω σε αηδίες.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα "λένε" κάτι με την τέχνη τους, απλά επισκιάζονται από την δημοσιότητα..

      Διαγραφή
  14. Απολαυστικο το κειμενο απολαυστοκα τα σχολια!ο βιασμος της λογικης μας καθολου απολαυστικος!
    Καλημερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και κοίτα να δεις που είμαστε...και τι άλλο θα ζήσουμε Θεε μου; θα έλεγα πως ζούμε στην εποχή του παραλογισμού, δεν εξηγείται διαφορετικά η όλη κατάσταση-κατάντια του κόσμου μας. Πάντως από θέματα επικαιρότητας δεν τους προλαβαίνουμε! Απανωτά τα χτυπήματα, δε μπορείς να πεις!! Καλη μέρα να έχεις Πετρούλα μου, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε μακράν τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις στον πλανήτη!!!

      Διαγραφή
  16. Καλέ, πρώτα είδα τις γάτες εγώ, το έπαθα το σοκ μου, οπότε το... άλλο μου ήρθε πιο ανώδυνα!
    (Μα γάτες? Έλεος! Πόσο μου ανεβάζουν την πίεση κάτι τέτοια....)
    Πάντως, τον Φαμπρ εγώ (που είμαι και άνθρωπος της τέχνης, όσο να πεις! αχαχαχαχχαχα!) δεν τον είχα ξανακούσει...
    Και τώρα που νιώθω ένα τίποτα για την κενή μου πολιτιστική ψυχή, θέλεις να εμβαθύνω και στα πολιτικά? Μπα, συνέχισε εσύ τις εκθέσεις σου και αν δεις να αγριεύει ο καυγάς ανάμεσα σε δεξιομπαμπά και συριζομαμά, άντε να γλυκαθείς με λίγη ακόμα μαρμελάδα!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαρτύρομαι κυρία Γιάννα,
      γιατί με άφησαν χωρίς μαρμελάδα! :)

      Διαγραφή
  17. Καταθέτω ένα σχόλιο που είδα στο φβ να συνοδεύει το βίντεο του Πέτρου
    "ο φαμπρ επρεπε να φυγει γιατι επεσε θυμα της ανυπαρξιας ουσιαστικης πολιτιστικης πολιτικης αυτων που τον καλεσαν" Τάδε έφη Ο. Λαζαρίδου.
    οπότε να συμπεράνω ότι και ο Θεοδωρόπουλος πρέπει να φύγει;
    ή μήπως αυτός όχι γιατί ταυτίζεται με αυτούς που τον κάλεσαν;
    όπως κι εσείς άλλωστε ένοχα ταυτίζεσται.
    η οργή όλων αυτών που μαζεύτηκαν στην σφενδόνη είχε κατά βάση
    σοβινιστικούς λόγους.
    ένας βέλγος δεν θα είχε ποτέ το δικαίωμα.
    το καταλαβαίνω.
    κι εγώ σοκαρίστηκα όταν διάβασα της δηλώσεις του.
    έχω κι εγώ σοβινιστικό σπέρμα. δυνατό.
    αλλά κράτησα σιώπή και άρχισα να διαβάζω τα επιχειρήματα και ποιοι ήταν ανάμεσα σε αυτούς.
    άκουσα ότι θα ήταν μαζί σας και οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΙ
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΠΤΕΥΘΗΚΑΤΕ;
    δεν ντραπήκατε να συντάσσεστε με ακροδεξιά στοιχεία;;;
    δεν ντραπήκατε που όλοι σας σχεδόν φέρατε σαν επιχείρημα την αισθητική ενός ανθρώπου που θα μνημονεύεται στο μελλον σαν έναν από τους σημαντικότερους χορογράφους σκηνοθέτες εικαστικούς;
    ΚΑΘΑΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ !!!
    και σας ενόχλησε που ο Μπαλτάς μίλησε για αντιστροφή του ρόλου λογοκριτής-λογοκρινόμενος.....
    κι εσείς οι γυναίκες δεν ενοχληθήκατε που μιλούσαν όλοι για τα παλλόμενα πέη .. αλλά όχι για τα αιδοία στα τραπέζια ;;; τα δικά σας αιδοία είναι για προσφορά των ηδονοβλεπτικών ορέξεων;;
    και δεν είδατε με ποιους στεκόσασταν δίπλα;;;
    και τώρα Μπαλτάς και ΣΥΡΙΖΑ όχι Μπαλτάς και ΦΑΜΠΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα ποιος θα μου εξηγήσει;;που δεν είμαι ποιοτική!!!

      Διαγραφή
    2. Νικόλ μου, αν μου ζητάς να "ερμηνεύσω" το σχόλιο που αντέγραψες,
      λυπάμαι μα δεν θα μπορέσω.. Αδυνατώ να κατανοήσω τις δαιδαλώδεις σκέψεις..

      Διαγραφή
  18. Εκείνο που δεν κατάλαβα εγώ σαν και σένα καημένο μου που σε ταλαιπωρούν αυτοί του γονείς σου(σκέτη σχιζοφρένεια) είναι ένα: Εμείς δεν είχαμε πέη και μάλιστα παλλόμενα για το πιθανό πιστωτικό γεγονός, για γκρέξιτ και δε συμμαζεύεται; Όσο για Ευρωπαϊκά πέη αυτά πάλλονται μέσα στα σώβρακα οπότε κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε ως φαίνεται!
    Τεκικά έμαθες μάτια μου τι είναι αυτά τα παλλόμενα πέη; Μη ρωτάς το ημερολόγιο!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσόστομη! Τόσα δικά μας παλλόμενα
      και να τρέχουμε να..προσλάβουμε τα ξένα; :))

      Διαγραφή
  19. Τα μάθαμε και τα παλλόμενα πέη! Τι άλλο έπεται;
    Πρέπει να μάθουμε να μην μας εντυπωσιάζει τίποτα πια. Μόλις το έγραψα αυτό...σκιάχτηκα!
    Αν δεν μας εντυπωσιάζει πια τίποτα αυτό είναι καλό για κακό;
    Δικές μου φιλοσοφικές απορίες-ασυναρτησίες... Μη δίνεις σημασία!
    Πολλά φιλιά!

    ( κάτι γίνεται και φαίνεται πως τα σχόλια μου δεν παραδίδονται... ουφ δεν έχω βρει ακόμα τι φταίει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην τελευταία (προ)γαμιαία φωτο, μετά το ντίρι ντίρι, βάλε κι ένα "στο γιαλό πετούν οι γλάροι" που κάνει ρίμα με το "να με πάρει" (αλλά ουχί και με το "να με σηκώσει", ίσως επειδή εδώ θα έπρεπε να έχουμε παρέμβαση από τον Φαμπρ).

    Ανεξαρτήτως Φαμπρ, πάντως, πολλοί "καλλιτέχνες" σκιάχτηκαν, όχι για τον πολιτισμό, αλλά για τον μπεζαχτά.

    Καληνύχτα μικρό, αθώο Πετραδάκι μου! ♥
    (Ν' ακούς τη μαμά και τον μπαμπά και να μας χαρίζεις απολαυστικά και εφ' όλης της ύλης κείμενα!)















    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Νατάσα, σας ενημερώνω ότι άλλο τραγούδι
      είναι το ντίρι-ντίρι και άλλο το ντάρι-ντάρι!!

      Διαγραφή
  21. Φιλη μου, δεν πάλλονταν απλά τα πέη, ήταν σε παροξυσμό.... αχχαχαχαχαχα
    Όσο για το πάντρεμα Ποταμιου-Πασοκ δεν μου κανει καμια εντυπωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και αυτό που πιστωτικά όρια, χρεοκοπίες, όλα τα κάνουν καλοκαίρι, είναι ξεκάθαρο χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό και στην διάθεση του Έλληνα να αφεθεί, να μαυρίσει και να κάνει τα μπανάκια του.
    Το καταγγέλλω!
    Φιλί γλυκό νονούκα μου, που μεγαλούργησες πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα κι εσύ υπερβάλλεις, ξέρεις τον Ελληνάρα
      να θέλει να του χαλάσουν τα μπάνια τού λαού; :)

      Διαγραφή
  23. χαχαχα γελάω και θα γελάω ώρα!Νομίζω πως θα σου άξιζε μια εκπομπή στη τηλεοραση πραγματικά...σε απόλαυσα κάθε λεπτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποια τηλεόραση μανίτσα; Σε εκείνες με τους ξεπουλημένους
      καναλάρχες και "δημοσιογράφους", λες να μου έδιναν εμένα εκπομπή;
      (τους άχρηστους! χαχα!)

      Διαγραφή
  24. Φτου φτου να μη ματιάσω το ζευγαράκι!!
    Και φτουουυυυυυ να μη ματιάσω την "τέχνη"!!! Δηλαδή σα να λέμε αυτός ο ανώμαλος Βέλγος, ήρθε να μας δώσει τα πέη του? Και υπάρχουν άνθρωποι που τα παίρνουν? (Θου Κύριε)!
    Τον Κυριάκο και τον Τόμσεν τους έχω φτυσμένους από καιρό!
    Οι γάτες είναι αληθινές?..και μιλάμε ακόμα για τέχνη???

    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έκαναν τέχνη οι αρχαίοι μας πρόγονοι και ανέδειξαν το κάλλος. Και τα ελάχιστα έργα που διασώθηκαν (μετά τις επιδρομές των ποικίλων βανδάλων και των χριστιανών) φωτίζουν μέχρι σήμερα το Ωραίον. Μπροστά σε μια ημίγυμνη Αφροδίτη ή σε έναν γυμνό κούρο θαυμάζεις την ομορφιά τού ανθρώπινου σώματος μαζί με την απαράμιλλη τέχνη τού γλύπτη.
    Κι ήρθε ο εικοστός αιώνας να ανατρέψει όλο το παρελθόν, στο όνομα τής πρωτοτυπίας και των συμβολισμών.
    Δημιουργεί μια μουντζούρα ο ζωγράφος Α., δηλώνει ότι ο πίνακάς του αποτελεί καταγγελία τού πολέμου και ξαφνικά θαυμάζουμε το συμβολισμό και μας διαφεύγει αν η ζωγραφιά είναι ωραία.
    Ανεβάζει ο σκηνοθέτης Β. μια κινούμενη αηδία για να καταγγείλει την υποκρισία τής σεμνοτυφίας και αρχίζουν οι κριτικοί τούς ύμνους χρησιμοποιώντας διάφορους ακαταλαβίστικους «-ισμούς» προς εντυπωσιασμόν τού πλήθους.
    Διανύουμε ήδη τον 21ο αιώνα και η Τέχνη τής ασχήμιας καλά κρατεί.
    Αφήνω την πολιτική διάσταση του ζητήματος του Φεστιβάλ, θα πρέπει να καταπιαστώ με την ασχετοσύνη των κυβερνώντων καθώς και με την πνευματική τους φτώχεια. Δεν παύουν να δίνουν λαβές στους ελεεινούς προκατόχους τους.
    Ζητώ την κατανόησή σου για τη μακρηγορία, φίλη Πέτρα. Με προκάλεσε η ωραία σου ανάρτηση με το δικό σου ξεχωριστό ύφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως φίλε Άρη, ο πολιτισμός δεν έχει χαθεί εντελώς σ' αυτόν τον τόπο..
      1542 θεατρικές παραστάσεις ανέβηκαν φέτος.. Είμαι αισιόδοξη...

      Διαγραφή
  26. Μην φανταστείς ότι με διακατέχει κανένας φόβος του πέους, αλλά εμένα δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος.
    Άσε που όταν διάβασα για τα παλλόμενα πέη, συνέχεια στο μυαλό μου ευρίσκετο μία φράση, που θα προσπαθήσω να την πω όσο πιο κόσμια γίνεται: "Οι όρχεις μου κουνιόντουσαν"!
    Με το συμπάθιο κιόλας...
    Καλό Σαββατοκύριακο Μία Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγνώμη μου δείχνεις φωτό με τσιγκελωμένες γάτες, εμένα , την συμπεθέρα σου που αγαπάς και δεν με προειδοποιείς πρώτα;;;; Τον ψυχανώμαλο που λέει τέχνη τα βασανιστήρια ζώων;;;
    Εδώ ταιριάζει η παροιμία το έξυπνο πουλί(και τι πουλί, παλλόμενο!!!) από την μύτη πιάστηκε!!
    Το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκεύης κάνει πρόβες για την παράσταση;; Από κράχτες μπόλικοι, κοινό θα υπάρξει;;
    Μάκια κι άλλη φορά ειδοποία!!!! ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εγώ έφριξα, μέχρι κι ο Ζήκος ανατρίχιασε, μη νομίζεις! :))

      Διαγραφή
  28. Η Τέχνη παρακμάζει όπως στον μεσαίωνα για να έρθει η Αναγέννηση. Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό αλλά τώρα έγινε πολύ εμφανές λόγω διαδικτύου και ΜΜΕ. Ίσως η νέα Αναγέννηση να μας φέρει κάτι ασύλληπτο που να μας κάνει πολύ περήφανους ξανά. Το κείμενο από το νέο σου ποστ Petra μου είναι υπέροχο! Συγχαρητήρια στην κα Βίκυ Δερμάνη και καλοτάξιδο! Να και μια Αναγέννηση που ξεκινά! Πάντα θα υπάρχουν οι παραφωνίες, υπαρχουν όμως και αυτές οι υπερόχες νότες που αποτυπώνονται στην μνήμη και μας καθορίζουν! Έτσι...περι τέχνης ορμώμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα, τη φίλη Βίκυ μπορείς να την διαβάζεις εδώ:
      http://pikroiosapsinthoskarpoi.blogspot.gr/

      Διαγραφή
  29. Χαίρομαι που σου αρεσαν τα δωρακια και οτι κερδισες εφοσον αυτο γινεται σπανιως! Η Βίκυ ειναι μοναδικη στο είδος της! Εχω προγραμματισει να παρω και γω καποια στιγμη στα χερια μου ποιητική της συλλογή!
    Φιλια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρεις οπωσδήποτε κάποιο βιβλίο της, Αριάδνη μου!
      Όσο για τα δωράκια, σε ευχαριστώ πολύ από καρδιάς! ❤

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.