Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

✿ Υπάρχει Άγιος Βασίλης;...

Οκ, δεν βλέπω την ώρα να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα: να χωριστούμε σε δυο στρατόπεδα -ως συνήθως!- για το καυτό ερώτημα τών τελευταίων δυο χιλιάδων ετών! Υπάρχει Άγιος Βασίλης ή τζάμπα πίνω;! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας απασχολεί περισσότερο αυτές τις ημέρες (αυτές;) εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες βεβαίως βεβαίως! Ψηφίζουμε τώρα λέμε!

Το καλό που του θέλω κι αυτουνού να υπάρχει, αλλιώς, κάπως πρέπει να μας δικαιολογήσει την...ογκώδη αλληλογραφία που λαμβάνει από κάθε γωνιά τής γης, διότι,  ουαί κι αλίμονο αν τόσα εκατομμύρια γράμματα πάνε στο βρόντο! 

Που λες εγώ όταν ήμουν μικρή, κατηγορηματικά σου απαντώ, ότι, όσο με ήξερε ο Άγιος Βασίλης, άλλο τόσο τον ήξερα κι εγώ! Κοινώς, καμία σχέση με τον άγιο! Μα να μην είχε βρεθεί κανένας να μου πει κουβέντα; Λες να...ακολουθούσα λάθος διαδρομή (σπίτι-σχολείο, σχολείο-σπίτι!) και να έφταιγε αυτό που δεν είχα ακούσει καν το όνομά του; Δλδ τι να πω; Απορώ με μένα, απορώ, που ήμουν τόσο στην κοσμάρα μου! Καλό μού ακούγεται πάντως, διότι, αν δεν έχεις ακούσει ποτέ για την ύπαρξη ενός αγίου ή μη, ε, δεν χάνεις και πολλά! Σίγουρα χάνεις λιγότερα, από το να περνάς χρόνια ολόκληρα μέσα στην αναρώτηση αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Και να πρέπει να επιχειρηματολογήσεις κιόλας επ' αυτού! Μανίκι! 


Πολλά χρόνια μετά, μπήκα κι εγώ στο τριπάκι να πρέπει να πείσω ένα παιδάκι ότι, ναι, υπάρχει άγιος Βασίλης, μην κοιτάς που εσύ δεν ξυπνάς πο-τέ την σωστή ώρα για να τον δεις! Τζάμπα τζάκι μωράκι; Θέλω να πω δηλαδή, για ποιον το φτιάξαμε εμείς το τζάκι βρε; Για να περνά από μέσα ο Άγιος Βασίλης! 

Ας όψεται αυτή η κακούργα η κρίση, που ήρθε η στιγμή να μας αποδείξει και το τζάκι την αξία του και τον λόγο τής ύπαρξής του, άντε γιατί πολύ τρέλα είχανε πουλήσει τόσα χρόνια τα τζάκια και τα "τζάκια" στο Ελλάντα! Μην συγχυστώ!  

Α, και να μην ξεχαστώ να πω κι εγώ με την σειρά μου ότι ο Άγιος Βασίλης ζει μέσα στις καρδιές μας, εν ολίγοις, ο Άγιος τής καρδιάς μας "παίζει" να μην υπήρξε ποτέ, αλλά να τον είχαν/έχουν οι καρδιές μας τόσο πολύ ανάγκη, όπως κάθε τι που περιμένουμε να 'ρθει και να μας σώσει, έστω κι αν δεν υπάρχει... Τρελό; Εσύ όταν ήσουν παιδάκι υπήρχε Άγιος Βασίλης; Ή δεν είχες τζάκι; ☺ Κλικ!

 Για όσους δεν το διάβασαν ακόμα  άλλαξα το όνομα τού blog μου και το βάφτισα: "οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο". 
Θα σας παρακαλούσα να το μετονομάσετε, όσοι το έχετε στο blogroll σας! Σας μερσώ! Art: Kotanec cz - Ruth Sanderson 
....................................................................................................

✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ ...............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

60 σχόλια:

  1. Παρά το γεγονός ότι είμαι από τζάκι, δεν είχα ποτέ τζάκι!
    Όμως υπάρχει Άγιος Βασίλης, ο οποίος με μισεί θανάσιμα, αγνοώ τον λόγο, και κάθε χρόνο, αντί να μου φέρει το iMac που του ζητάω σαν τρελή, επιμένει να μου φέρνει τη θεία Φεβρωνία!
    Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν έχουμε και την καλύτερη των σχέσεων! Ωστόσο, αυτός υπάρχει!
    Μέρι Κρίστμας Μία Πέτρα!
    Χο χο χο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά η θεία Φεβρωνία έγινε διάσημη, ως και ποίημα!!!! Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει.... Υπάρχει... για μένα υπάρχει όπως τον έχω Εγώ στην καρδιά μου, στην σκέψη μου...στο μυαλό μου. Πως έχουμε όλοι μας;! έναν φύλακα άγγελο να μας προσέχει; (εμένα πάντως ο δικός μου με έχει σώσει ουκ ολίγε ςφορές και υπάρχω ακόμα!) έ! κάτι τέτοιος είναι και ο Άγιος της καρδιάς μας!
    Καλές γιορτές Πέτρα μου!
    Φιλιάάάά!!!😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο ήμουν παιδί, υπήρχε. Τώρα υπάρχει για τα δικά μου παιδιά. Σα μικρό κοριτσάκι πάντως, πίστευα απίστευτα πολύ και περίμενα κάθε χρονιά να τον δω, αλλά ποτέ δεν προλάβαινα, γιατί με έπαιρνε ο ύπνος. Τα γλυκά και το γάλα που του έβαζα πάντως για να τον καλωσορίσω, τα τιμούσε, χαχαχα. Το τζάκι για όσους είχαν ή έχουν, είναι περίπλοκο σε αυτό το θέμα. Γιατί, σκέψου να κάθεσαι χαλαρή στον καναπέ σου, με την κουβερτούλα τυλιγμένη στα ποδαράκια σου και ξαφνικά να έβλεπες ένα κόκκινο κώλο να ξεπροβάλει από το τζάκι σου! ΧΟΧΟΧΟ και ανακοπή στο καπάκι από την τρομάρα και ΧΟΧΟΧΟ ξανά. :p :p :p
    Καλές γιορτές Πετρένια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζεσαι πόσο θα "κάπνιζε" το τζάκι μετά; !!! Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Εγώ ψηφίζω με ενα μεγάλο ΝΑΙ !! υπάρχει παντού και σκορπά χαρά μαγεία αγάπη !!!Καλά Χριστούγεννα Πέτρα με υγεία και καλοτυχία!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγεία και καλοτυχία κι από εμένα και χρόνια πολλά Έφη μου!

      Διαγραφή
  5. Και μου είχαν λείψει τα δημοψηφίσματα. Λοιπόν, θα ψηφίσω ΝΑΙ γιατί δεν μπορώ να στερήσω απ' την επόμενη γενιά το δικαίωμα στο όνειρο και την προσδοκία για την πολυπόθητη έξοδο απ' την κρίση.
    Καλά μελομακάρονα Πέτρα μου, να περάσεις όμορφα τις γιορτές και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ να τους χαίρεσαι Μαρία και χρόνια πολλά!
      Τα δημοψηφίσματα είναι συνήθεια που μου έγιναν λατρεία! :)

      Διαγραφή
  6. Ακόμα θυμάμαι τον άγριο ενθουσιασμό μου όταν ξύπνησα και είδα ότι ο Άγιος Βασίλης είχε έρθει κι είχε φάει και τα μελομακάρονα που του είχα βάλει στο τραπεζάκι! Επίσης, ακόμα θυμάμαι πόση μα πόση στενοχώρια ένιωσα όταν μου είπε ο μπαμπάς ότι τα δώρα τα φέρνουν οι γονείς. Μεγάλη πίκρα, παιδικό τραύμα σχεδόν!
    Θα απαντήσω όμως στην ερώτηση, και θα ψηφίσω ότι ναι υπάρχει Άγιος Βασίλης, κι ας μην είχαμε ποτέ τζάκι, σε κανένα σπίτι από όσα έχω μείνει. Γιατί απλά δεν τα χρειάζεται τα τζάκια ο Άγιος. Επικοινωνεί με τις καρδιές μας!
    Ελπίζω να έρθει (και) φέτος...
    Καλές γιορτές Πέτρααα! Με υγεία και αγάπη για εσένα και την οικογένειά σου, να περάσεις υπέροχα!!! ❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ❤ Η Λουίζα πάντως σίγουρα θα περιμένει έναν άγιο Βασίλη,
      άρα διαιωνίζεται η "ύπαρξη"!!! Χρόνια πολλά κοριτσάκι :))

      Διαγραφή
  7. Ciao Petra!... Η απάντηση στο ερώτημα, μ' ένα κείμενο που έγραψα παλιότερα:

    ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
    Ο Αϊ- Βασίλης, τα παιδιά και η δασκάλα από την Αυστραλία

    Πριν μερικές βδομάδες σε σχολείο της Αυστραλίας μια δασκάλα είπε στους μαθητές της: «Παιδιά μου, μην πιστεύετε τα παραμύθια των μεγάλων. Δεν υπάρχει κανένας Αϊ-Βασίλης. Τα δώρα που θα πάρετε αυτές τις μέρες δε θα ‘ναι από τον Αϊ-Βασίλη αλλά από τους γονείς σας». Είπε δηλαδή η δασκάλα ορθά κοφτά στα παιδιά, χωρίς περιστροφές, πως οι γονείς σας κοροϊδεύουν, σας παραμυθιάζουν. Και οι μικροί μαθητές πικράθηκαν πολύ και γύρισαν στο σπίτι κλαίγοντας. Οι γονείς έκαναν τα παράπονά τους στη Δ/νση του σχολείου και με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε η απόλυση της δασκάλας.
    Υπερβολική βεβαίως η τιμωρία της δασκάλας. Μια επίπληξη όμως θα άξιζε στης κυρίας, γιατί απροσχημάτιστα έβαλε μπουρλότο και κατέκαψε την παιδική φαντασία και επιχείρησε να επιβάλλει στο μυαλουδάκι των λιλιπούτειων μαθητών τον ορθολογισμό των μεγάλων. Και το υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας δεν πήρε επίσημη θέση. Κακώς. Αν όμως έπρεπε να αποφασίσουν το υπουργείο Μεταφορών ή το υπουργείο Εμπορίου σίγουρα θα εξέφραζαν επίσημα τη θέση τους και ίσως να δικαίωναν τη δασκάλα. Γιατί δώρα είναι αυτά. Κάποιος τα παραγγέλνει, κάποιος τα κατασκευάζει, κάποιος τα μεταφέρει, κάποιος τα πληρώνει. Μα η παιδαγωγική δεν είναι εμπόριο και μεταφορές. Η παιδαγωγική δεν είναι μόνον ορθολογισμός, είναι και συναίσθημα και φαντασία. Και τη φαντασία δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν έναν «κακό λύκο» που πρέπει να τον φοβόμαστε ή σαν ένα αδίκημα που πρέπει συνεχώς να διώκεται από μια επίμονη περίπολο, αλλά σαν έναν κόσμο εξαιρετικά πλούσιο και ανόητα παραμερισμένο στο σχολείο.
    Βεβαίως και είναι παραμύθι ο Αϊ-Βασίλης, μα σαν μεγαλώσουν τα παιδιά θα το καταλάβουν από μόνα τους, όπως το καταλάβαμε και μεις οι μεγάλοι με το πλήρωμα του χρόνου. Το παιδί των πέντε χρόνων έχει ανάγκη το παραμύθι. Όπως ο μεγάλος έχει ανάγκη το «παραμύθι» για τους μεγάλους. Και όπως οι μικροί μαθητές από την Αυστραλία έβαλαν τα κλάματα, μόλις η δασκάλα τους αποκάλυψε την «απάτη» των μεγάλων, έτσι και οι μεγάλοι, μόλις τους πουν μια αλήθεια που τους «καίει» και τους καταστρέφει το παραμύθι που έχουν ανάγκη, αρχίζουν τις βρισιές και τις κατάρες.
    Όχι μόνο στους μικρούς μαθητές της αλλά και στο δικό της παιδί έπρεπε να πει το πασίγνωστο παραμύθι, τη φανταστική ιστορία με τον καλοκάγαθο παππούλη, με τη χοντρή κοιλιά, με το έλκηθρο και τα ελαφάκια με τα κουδουνάκια, του παππούλη που μπαίνει στο σπίτι μας από την καμινάδα και μας φέρνει τα δώρα. Και που στο κάτω κάτω τα παιδιά τον βλέπουν ολοζώντανο στους γιορτινούς δρόμους της πόλης να τα χαμογελάει, να τα αγκαλιάζει και να φωτογραφίζεται μαζί τους. Έτσι λοιπόν ο Αϊ-Βασίλης δεν είναι εντελώς ένα παραμύθι. Δε δίνει υποσχέσεις και ευλογίες-άυλες και ανεκπλήρωτες τις περισσότερες φορές-όπως οι πολιτικάντηδες και οι παπάδες. Δώρα σου φέρνει ο Αϊ-Βασίλης, πράγματα υλικά, χειροπιαστά. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν άγιο αξιόλογο και σοβαρό, ο οποίος είναι ο πιο πραγματικός μέσα στο παραμύθι των Χριστουγέννων που έπλασε η λαϊκή παράδοση.
    Για να κρατάει αιώνες και αιώνες ένα παραμύθι, αγαπητή δασκάλα από την Αυστραλία, σημαίνει πως αυτό έχει μια δύναμη και το έχει ανάγκη και το παιδί και ο γονέας. Καλύπτει μια παιδαγωγική, μια ανθρώπινη ανάγκη και δεν μπορείς να το διαγράψεις με μια μονοκοντυλιά. Είναι δε το παραμύθι χρησιμότατο εργαλείο στα «χέρια» των δασκάλων και θα συμφωνήσουμε νομίζω με το μεγάλο Ιταλό παιδαγωγό, Τζ. Ροντάρι, που έλεγε: «Τα παραμύθια χρησιμεύουν στα μαθηματικά και τα μαθηματικά χρησιμεύουν στα παραμύθια. Χρησιμεύουν στην ποίηση, στη μουσική, στην ουτοπία, στην πολιτικοποίηση. Με δυο λόγια χρησιμεύουν στο σωστό άνθρωπο και όχι μόνο στο φαντασιοκόπο. Χρησιμεύουν ακριβώς επειδή, φαινομενικά, δε χρησιμεύουν σε τίποτα: όπως η μουσική και το θέατρο, όπως η ζωγραφική και η ποίηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, το φαντάζεσαι τι θα έλεγε αυτή η δασκάλα(να σου πετύχει!)
      στο δικό της το παιδί;; Το δόλιο!! Χρόνια πολλά Γιάννη μου :)))

      Διαγραφή
  8. Πρώτον δεν είχα τζάκι και δεύτερον για μένα πάντα... υπάρχει Άγιος Βασίλης. Στα πρόσωπα όλων εκείνων που μου έκαναν δώρα όταν ήμουνα παιδί, που με φρόντιζαν που με αγαπούσαν και συνεχίζονε να το κάνουνε. Στα προσωπα όλων εκείνων που μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, που τους δίνουμε χωρις να περιμένουμε να πάρουμε, που τους αγαπάμε και μας αγαπάνε για αυτό που ο καθένας απο εμεάς είναι, ναι υπάρχει Άγιος Βασίλης. Και ευτυχώς που οι... μεγάλοι σκεφτήκανε κάποια στιγμή να πούνε ένα από τα λίγα ωραία τους ψέμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωγράφισες και στα σχόλια και ειδικά με το φινάλε!
      Χρόνια πολλά και χαρούμενα Μάκη μου :)

      Διαγραφή
  9. Καλές γιορτές με ελπίδα, δύναμη και εμπνεύσεις δημιουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μικρή τον είχα ακουστά, αλλά τζάκι δεν είχαμε.... Τώρα που μεγάλωσα θέλω να υπάρχει για να πραγματοποιεί επιθυμίες και όνειρα. ΝΑΙ λοιπόν και ας φέρει Αγάπη και Ειρήνη σε ΟΛΟ τον κόσμο!!!! Καλές και χαρούμενες γιορτές σου εύχομαι και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο θέλουμε εμείς να υπάρχει, θα υπάρχει! Δεν είχαμε ποτέ τζάκι στο σπίτι, ούτε είμαι από τζάκι, αλλά, ναι, πίστευα στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, όμως δε στεναχωρέθηκα, όταν σιγά σιγά κατάλαβα ποιος έφερνε τα δώρα! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές Μαρία μου και να είσαι καλά! ❤ Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Ολόθερμες ευχές για καλές γιορτές Πέτρα μου
    Όσο για τον Άγιο υπάρχει έστω σαν γλυκιά προσμονή!!!!

    Σε φιλώ και σ' αγαπώ πολυυυυυ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλυτερότερο.....
      Πολλά φιλιά και την αγάπη μου! ❤ Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  13. Τζακι δεν ειχα. Εμπαινε ο Αγιος απο το παραθυρι!!!
    Καλα Χριστουγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το ξανάκλεινε φεύγοντας;;...
      Χρόνια σου πολλά Πεταλου(λου)δένια μου!

      Διαγραφή
  14. φυσικα και ζει
    εγω τον εχω δει
    ετρωγε ολα τα μελομακαρονα διπλα απο το χριστουγεννιατικο δεντρο
    φυσικα και ζει
    χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και απαξίωνε τους κουραμπιέδες;! Χρόνια πολλά με υγεία!

      Διαγραφή
  15. Άγιος Βασίλης στην φαντασία των παιδιών υπάρχει ίσως μέχρι την ηλικία των πέντε ετών άντε και λίγο παραπάνω, από εκεί και πέρα σκέφτονται πως είναι δυνατόν να υπάρχει Άγιος Βασίλης, που σε κάποια παιδιά φέρνει δώρα και σε κάποια άλλα δεν φέρνει ούτε φαγητό και πεινούν και ζουν την φρίκη του πολέμου και ζουν σε ανήλιαγα υπόγεια και σε καταυλισμούς. Ας είναι καλά οι ειδήσεις στην τηλεόραση που τους χαλάει το παραμύθι...άραγε δεν ήταν καλά αυτά παιδιά (γιατί όσο είμαστε μικρά μας έλεγαν πως αν είσαι καλό παιδί θα σου φέρει δώρο ο Άγιος Βασίλης),διακρίσεις κάνει και αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα μιλάμε πάντα για εμάς τους...δυτικούς!
      Οι "άλλοι" κατούρησαν στο πηγάδι μάλλον.. :(
      Χρόνια πολλά Ελενάρα μου!

      Διαγραφή
  16. Πέτρα μου ζει στις καρδιές μας.....! σε μικρούς και μεγάλους. Και τέτοιες μέρες θέλω να νιώθω παιδί. Με την αγνότητα, την προσδοκία, το όνειρο, την ανεμελιά, την τρυφερότητα. Το θέλω ναι.
    Τζάκι είπες ; μην ανοίγεις πληγές....! απωθημένο μου και αυτό....!
    Καλά Χριστούγεννα καλή μου με κάθε ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι θέλω να νιώθω, αλλά δεν με αφήνουν να "αγιάσω"!!! Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  17. Υπήρχε, υπήρχε και ερχόταν απ το μπαλκόνι! Δε ξέρεις ότι στα σπίτια που δεν έχουν τζάκι, έρχεται απ το μπαλκόνι; Και τωρα για τη Μπέμπα μας πάλι απ το μπαλκόνι θα έρθει ;-) Πολλά φιλια αγαπημένη μου! Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, τι ωραία που θα είναι για την μπέμπα σας! ❤ Χρόνια πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Εμεις που είχαμε σόμπα .. Ο Αγιος Βασίλης εκανε διετα μερικες μερες να αδυνατισει για χωραει απο τα μπουρια της σόμπας μας για να μου φερει το δωρακι μου και μετα ξαναετρωγε και χοντρενε..χα..χα.. ακομα το θυμαμαι..και βεβαια υπαρχει.. εφοσον τον εχουμε μεσα στην καρδια μας .. ειναι ο μονο Αγιος που λατρευουν τα παιδια.. οπως εμεις ..χα..χα.!
    Θα σου φερει και εσενα δωρακια αν ήσουν καλο παιδι Πετρόνι μου!!!
    Να περασεις ομορφες γιορτινες μερες με τους αγαπημενους σου.. φιλλεναδα... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΑ..!!! φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού χώραγε και στην σόμπα...ήταν άγιος πραγματικός!
      Χρόνια πολλά Σμαράγδι μου και να είστε όλοι καλά! ❤

      Διαγραφή
  19. Τζάκι δεν είχαμε όταν ήμουν μικρή, είχαμε ξυλόσομπα όμως και σόμπα πετρελαίου...δεν ξέρω με τι μαγικό τρόπο έφτανε στο σπίτι μας ο Άγιος, αλλά έφτανε κάθε χρόνο ακόμα κι όταν έπαψε να "υπάρχει" και αργότερα φρόντισα να υπάρξει από την αρχή, για τα δικά μου παιδιά, γιατί η μαγεία χρειάζεται πάντα!.
    Όπως πολύ σωστά λες κι εσύ, ο Άγιος Βασίλης είναι μες στις καρδιές μας!

    Φιλιά πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και Ιδέα, μη σου πω! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές Μαράκι μου!❤

      Διαγραφή
  20. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει γιατί αλλιώς πως θα πείσω το 6χρονο που κάτι έχει αρχίσει να υποψιάζεται??? Καλές γιορτές Πέτρα μου με υγεία και αγάπη!
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Σωστότατη! Ομοιοπαθητική το λένε! Χρόνια πολλά! ❤

      Διαγραφή
  21. Υπήρχε, Πέτρα μου! Μόνο που ήταν ντροπαλός και δεν ήθελε να είμαστε παρόντες όταν έρχεται!!!
    Και μετά γλυκά-γλυκά έμαθα ότι ο Άγιος Βασίλης είμαστε εμείς που αγαπάμε και θέλουμε να δίνουμε χαρά!
    Οπότε: υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!!!
    Χρόνια πολλά! Χαρούμενη να είσαι και να περάσεις όμορφα με τους δικούς σου!
    Χριστουγεννιάτικα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και υπάρχει, μας χάρισε ένα υπέροχο βίντεο αφού!!! ❤ Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  22. Quero desejar um feliz natal e que este ano novo seja de grandes alegrias.
    Até 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέτρα μου καλησπέρα!
    Την απάντησή μου την έχω ήδη γράψει εδώ: http://www.makazine.gr/agios-vasilis/
    αν δεν βαριέσαι να διαβάσεις! :)

    Καλά Χριστούγεννα, να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έρθω οπωσδήποτε κάποια στιγμή Κατερινάκι μου! Χρόνια πολλά !! ❤

      Διαγραφή
  24. Δεν ασχολήθηκα με Αγιο Βασίλη στα μικράτα μου. Δεν ξέρω γιατί. Τα δώρα κάτω από το δέντρο ήξερα ότι ήταν της μαμάς, του μπαμπά, της νονάς της θείας κλπ. Μεγαλώνοντας νομίζω ότι έγινε μόδα. Και ναι, σήμερα πιστεύω ότι υπάρχει μια και Αγιος Βασίλης σημαίνει αγάπη και προσφορά Οπότε ό,τι έχεις στην καρδιά υπάρχει.
    Καλά Χριστούγεννα Πετρούλα
    Να περάσεις ομορφα, χαρούμενα τις γιορτές, με υγεία και πολλή πολλή αγάπη
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ό,τι έχεις στην καρδιά υπάρχει"!...πολύ όμορφο! Χρόνια πολλά Άννα με υγεία!

      Διαγραφή
  25. Άγιος Βασίλης είναι το μήνυμα της προσφοράς και καλώς να είναι ως έχει. Από όποιον μπορεί να προσφέρει προς όποιον το έχει ανάγκη. Στα παιδιά είναι το παραμύθι και η μαγεία της φαντασίας, η οποία είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξή τους, καθώς είναι ταυτόσημη με την παιδική ηλικία. Υπάρχει λόγος να τους το στερήσει κανείς, αν μπορεί να το κάνει; Γιατί πρέπει να τα βιάζουμε να μεγαλώσουν; Γιατί πρέπει να τους αρχίσουμε με τα χαστούκια της σκληρής πραγματικόητας από τα πιο τρυφερά τους χρόνια; Δεν νομίζω ότι εξελίχθηκαν σε μαλθακούς ενήλικες όσοι πήραν αγάπη, άκουσαν παραμύθια, μύθους και έπλασαν άλλα τόσα με την φαντασία τους. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι έγιναν πολύ πιο ισορροπημένες προσωπικόητες γεμάτες δημιουργικό πνεύμα και μεγαλύτερη ψυχική αντοχή!
    Θεωρώ πολύ σημαντικό να σέβεται κανείς το κάθε αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών, για να διατηρούνται οι ισορροπίες.
    Επειδή συμβαίνει να υποφέρουν πάρα πολλά παιδιά στον κόσμο, γιατί θα πρέπει να αισθανθούν τον βιασμό και όλα τα άλλα. Μια καλή εισαγωγή στην ενσυναίσθηση είναι πολύ αποτελεσματική και πάλι μέσα από τον κόσμο των παραμυθιών ή της λογοτεχνίας για τις μικρές ηλικίες. Έχουν καιρό για όλα τα άλλα, διότι σκοπός μας δεν θα πρέπει να είναι ο φόβος και ο τρόμος αλλά η αγάπη προς τους άλλους και η ενσυναίσθηση.
    Αυτά.
    Λίγη χρυσόσκονη (όποιας μορφής), λοιπόν, που ακόμα και οι ενήλικες έχουμε ανάγκη, για να αντέξουμε την ψυχρή πραγματικότητα.
    Η ταινία "Η ζωή είναι ωραία" το δίνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό.
    Καλά Χριστούγεννα!
    Να περάσεις όμορφα και αρκετή χρυσόσκονη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά όσα λες, όπως έγραψα κι πιο πάνω,
      "δυτικός" άγιος ο άγιος Βασίλης και ξεχνάμε τα βασικά
      και τα αυτονόητα (όπως λες κι εσύ) Χρόνια σου πολλά!! :)

      Διαγραφή
  26. Συμπεθέρα δεν τα ρωτάνε αυτά!!! Είναι σαν να απαντήσει κανείς αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό!!! Θα χαθεί η μαγεία!!! Ας την αφήσουμε αναπάντητη την ερώτηση βρε αδερφέ!!! :)))
    Ε δεν το πιστεύω ότι δεν είχες καν ακουστά τον μουσάτο και τροφαντό άγιο!!! Τι παιδί είσαι εσύ!!
    Εγώ ούτε τζάκι, ούτε από τζάκι άσε!!! Χαχαχαχα!!! Και πρόσφατα μου λεγε κι η μαμά μου ότι όταν με πηγαιναν στο ΜΙΝΙΟΝ για τις καθιερωμένες φωτό στην αγκαλιά του αγίου, εγώ έκλαιγα με μαύρο δάκρυ!!!! Δεν θυμάμαι τίποτις!! Ούτε ποτέ τους ρώτησα τους γονείς αν υπάρχει άγιος Βασίλης.
    Ο Αι Βσίλης είναι ιδέα!!!! Και μακάρι να μας συντροφεύει όλο τον χρόνο το νόημά του!!! Σίγουρα κάποτε θα υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος που θα προσέφερε απλόχερα αγάπη και δώρα στα παιδιά!!! Γι αυτό έγινε ιδέα!!!
    Αχ!!
    Καλά Χριστούγεννα να χεις συμπεθέρα μου όμορφη!!! Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου φέτος και να ναι οι πιο ξεχωριστές γιορτές!!!
    ΠΟλλά και γλυκά φιλιά Πέτρα μου αγαπημένη!!! ♥


    *./ * \ .*
    .*♫*.
    , • ‘*♥* ‘ • ,
    ‘*• ♫♫♫•*’
    ‘ *, • ‘ ♫ ‘ • ,* ‘
    ‘ * • ♫ *♥* ♫• * ‘
    * , MerryXmas’ • , *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εσύ βρε συμπεθερόνι να κλαις μέσα στο ΜΙΝΙΟΝ!!!
      Αχαχα! Χρόνια πολλά με υγεία κι ο,τι επιθυμείς! ❤ ❤

      Διαγραφή
  27. Κοιτα Πετρα μου, εμεις ποτε δεν ειχαμε τζακι. Αλλα πιστευα οτι υπήρχε όσο ημουν μωρο.....
    Μεγαλώνοντας αποφασισα να τον κανω εγω σε όσους εχουν αναγκη. Χωρις στολή και χωρις να το ξερουν!
    χοχοχο
    Καλά Χριστούγεννα με υγεια, χαμόγελα και όμορφες στιγμές!
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφο μήνυμα περνάς Αριάδνη μου όμορφη! Χρόνια πολλά, πολλά φιλιά! ❤

      Διαγραφή
  28. Φίλη μου Χρόνια Πολλά !Όταν γεννιέται ο Χριστός γεννιέται μαζί Του και η ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς βία, γεμάτο αγάπη και ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι όμως (αρκετοί) "καίνε" την ελπίδα και
      μαζί και λαούς ολόκληρους.. Χρόνια πολλά Αχτίδα :)

      Διαγραφή
  29. Ήθελα να πιστεύω στον Άγιο Βασίλη. Είναι το πιο όμορφο παραμύθι! Μας παρηγορεί στη φτώχεια μας, ελπίζουμε πως επισκέπτεται και τα ορφανά παιδάκια, είναι η ίδια η αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Κι ας του φορέσανε τα κόκκινα για να παραπέμπει στην Κόκα Κόλα που πάει με όλα.
    Θα είναι πάντα ο καλοκάγαθος παππούλης με το έλκηθρο ή... το αεροπλάνο.
    Σε εμάς έφερε το ένα ξενάκι μας. Και, από ό,τι είδα στο Ελ Βενιζέλος, έφερε πολλά ξενάκια.
    Εύχομαι να είσαι με τους αγαπημένους σου, Πέτρα μου. Και να ζεσταίνουν την ψυχή σου οι φωνές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, εδώ κάποιοι πιστεύουν στον Άγιο Βαλεντίνο!!!
      Καλά να περάσετε με το ξενάκι σας, και του χρόνου
      να σας τα φέρει ο άγιος Βασίλης και τα δυό! Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  30. Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω ότι υπάρχει αυτό ακριβώς που έγραψες κι εσύ στην τελευταία σου παράγραφο. Κι όσοι έχουν παιδιά ή έρχονται σε επαφή με παιδιά θα πρέπει να συντηρούν την "Ιδέα"
    με ενθουσιασμό και να μαθαίνουν στα παιδιά την αξία του δίνω! Για να μπορούν κι αυτά έπειτα να μεταφέρουν το μήνυμα στις επόμενες γενιές....
    Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "όπως κάθε τι που περιμένουμε να 'ρθει
      και να μας σώσει, έστω κι αν δεν υπάρχει"...

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.