Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

✿ ΔΡΟΜΟΙ, νόμοι, ΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ και ΣΠΑΝΙΩΣ παρανόμοι...

...το κακό παραμονεύει και την χώρα υπονομεύει...

"Η αστυνομία αποκαλεί "κόκκινη ομίχλη" εκείνη την αίσθηση υπερδιέγερσης, οργής, φόβου και διεξόδου από την πραγματικότητα, όταν ο οδηγός παύει να ενεργεί λογικά και χάνει εντελώς τον έλεγχο. Πυροδοτημένος από την οργή, πυροδοτημένος από την αδρεναλίνη, πυροδοτημένος από μια αίσθηση ανταγωνισμού που καίει, ο οδηγός μπορεί να κάνει τα πάντα, να ρισκάρει τα πάντα, την δουλειά του, την ζωή του και τις ζωές όλων όσων βρίσκονται γύρω του"... "αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται"~εκδόσεις ΟΞΥ

Σταματήστε τα συγκινητικά post με φωτογραφίες από παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές τών θυμάτων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο... Σταματήστε την ηρωοποίηση, ανάλογα με τα πρόσωπα (πχ Παντελίδης) και δείτε τις καταστάσεις... Τα ποσοστά θανάτου νέων ανθρώπων, από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως, προκαλούν ίλιγγο, η Ελλάδα όμως δυστυχώς, κατέχει το ανατριχιαστικό "προνόμιο" να βρίσκεται στην πρώτη θέση (2014) σε τροχαία στην Ευρώπη. Ποιος συγκινείται;;; Κανείς! Από τον Ελληνάρα που πόσταρε: "α ρε Παντέλο, θα βάλω τέρμα τα τραγούδια σου και θα "τσιτώσω" το γκάζι!" (για να...αποτίσει φόρο τιμής σε κάποιον που μόλις έφυγε σε τροχαίο, μετά από υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του!), μέχρι την μάνα(;) που συνάντησα χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο και με προσπέρασε αντικανονικά, με το παιδάκι της δεμένο -ευτυχώς- σε παιδικό καθισματάκι, μια υποκρισία δρόμος και φυσικά τα "κρούσματα" κατακραυγής -των άλλων ασυνείδητων οδηγών!- είναι εκατοντάδες καθημερινά, η λίστα όμως με τα θύματα τής ασφάλτου, δεν προβλέπεται να σταματήσει εδώ. Αντιθέτως...

Είναι που είμαστε φτιαγμένοι από την πάστα που λέγεται "εγώ σας τα 'λεγα και τα φώναζα!", είναι που ο καθένας από εμάς, σκέφτεται με την λογική τού "εγώ φταίω; ο άλλος φταίει!" κι αυτό δεν ξεκινά από την συμπεριφορά μας ως οδηγών στους δρόμους, αντιθέτως, εκεί καταλήγει. Είμαστε απλά ο λαός που καταπατούμε σαρωτικά τα δικαιώματα τών άλλων (από τον -μη- σεβασμό μας ακόμα και απέναντι στα μέλη τής οικογένειάς μας, μέχρι τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες), είμαστε εμείς τα ίδια άτομα, δεν μας...αντικαθιστά ξαφνικά κανείς άλλος στο κακό! Είμαστε εμείς οι ίδιοι που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την λογική τού παραλόγου, κι όχι ρε φίλε, δεν μας "ντουμπλάρει" κανείς άλλος, για να ζητάμε τα ρέστα μιά ζωή απ' τον απέναντι κι όχι απ' τον ίδιο μας τον εαυτό! Με την ίδια λογική που ψηφίζουμε και μετά μυξοκλαίμε ότι μας πιάσανε Κώτσους, με την ίδια εκείνη λογική παίρνουμε το τιμόνι και βγαίνουμε αμπάριζα στον δρόμο. Παιδεία και αίσθημα ευθύνης: μηδέν!

Ε, βαριέμαι! Αυτό που, κάθε τρεις και λίγο τις βγάζουμε έξω και τις μετράμε -τις τάχα μου ευαισθησίες μας- οδηγών και πεζών (για να μην ξεχνιόμαστε!), ε, το βαριέμαι πια το ίδιο έργο... Δρόμοι (για κλάματα, κατασκευασμένοι μόνο για το κέρδος και ουχί για την ασφάλεια!), νόμοι (που έχουν ως μοναδικό τους σκοπό να τιμωρούν τους αθώους και να δικαιώνουν τους ένοχους) κι αστυνόμοι (που, η προσφορά τους απέναντι στους πολίτες είναι τού γιατρού: πρώτα σου κόβω κλήση γιατί δεν φοράς ζώνη και μετά σου επιστρέφω τις πινακίδες, έρχεται Πάσχα αφού!), όλοι μαζί, εμείς οι πολίτες πρώτοι και καλύτεροι, σχιζοφρενικά "παρανόμοι", αλλά ποτέ υ-πεύ-θυ-νοι! Ένας λαός θύτης και θύμα τού ίδιου του τού εαυτού, αλλά τόσο εγωκεντρικά ανεύθυνος, όσο και αμετανόητος... Ο-πιο-θλιβερά-πεθαίνεις, λαός τού διχασμού και της αποποίησης τής ατομικής ευθύνης. Ο-πιο-θλιβερά-πεθαίνεις, λαός τής διαπίστωσης: "Όπως τα λες!"..

Κάθε μέρα στην Ελλάδα σκοτώνονται 2 άνθρωποι και μένουν ανάπηροι 19!
 Δεν γέννησε η κρίση την ανευθυνότητά μας. Απλά την αποκάλυψε. Κι άλλο..

Υ.Γ Μια μόλις εβδομάδα μετά τον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ για μια "ανεύθυνη-από-μόνη-της-πόρσε!" 
(κι όχι απλά γιατί την οδηγούσε ο θύτης/θύμα με 200 χιλιόμετρα την ώρα!!!), ένας 18χρονος χωρίς δίπλωμα, σκότωσε 
ένα 14χρονο κοριτσάκι... Τ' ακούτε γονείς τού κάθε ανήλικου χωρίς δίπλωμα ή δεν σας βολεύει;... (Foto Leszek Bujnowski)

✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*
        
❤¸¸.•*¨*•♫ ............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

52 σχόλια:

  1. Όχι δεν γέννησε η κρίση την ανευθυνότητα μας Πέτρα μου. Πόσο δίκιο έχεις. Συμφωνώ σε κάθε σου λέξη. Τώρα που το σκέφτομαι όλοι συμφωνούμε με όλους και στο τέλος όλα παραμένουν στην ίδια αφετηρία.
    Δυστυχώς είμαστε ο λαός που τα ξέρει όλα, που δείνει με το δάχτυλο αλλά ξεχνάει να κοιταχτεί στον καθρέφτη ο ίδιος. κόμα και όταν παθαίνουμε, μοναχά για λίγο ξαποσταίνουμε. Έπειτα συνεχίζουμε δτον δρόμο που τόσο καλά ξέρουμε. Της χαιρεκακίας, του ωχαδερφισμού, της ξερολίασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Μάκη, τι κακό είναι αυτό με εμάς, μόνο περί..νηστείας συμφωνούμε!!! ;)

      Διαγραφή
  2. Με κάλυψες σε κάθε σειρά, σε κάθε σου λέξη, σε κάθε σου συναίσθημα Πέτρα.
    Είμαι απογοητευμένος και για αυτό που αναφέρεις από το λαό μας και την κοινωνία μας Πέτρα.
    Δεν θέλω να μεταχειριστώ λέξεις που είναι κόκκινες εν θερμώ αλλά άπειρες φορές νιώθω μαλάκας στο δρόμο και επίσης φοβισμένος να έρθω σε αντιπαράθεση με όλον αυτό τον περιφερόμενο συρφετό της παρανομίας ολόγυρά μας.
    Αν είχα τη δυνατότητα, πίστεψέ με θα τραμπούκιζα χωρίς έλεος απέναντι στον κάθε τραμπούκο του δρόμου. Ας ήμουνα κάθε βδομάδα στο αυτόφωρο. Μερικούς όμως θα τους είχα στείλει στο νοσοκομείο ειλικρινά.
    Αλλά σε ένα κράτος μπουρδέλο, μια κοινωνία ευνουχισμένη και έναν λαό παραιτημένο και αδιάφορο, θα δεχτείς όχι μονάχα αυτά αλλά και άλλα τόσα ακόμα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρξα κακή οδηγός (για εμένα) αλλά ήρθε η στιγμή που "μου έβαλα μυαλό"..
      Δυστυχώς πρέπει να συμβεί κάτι δυσάρεστο για να συμμορφωθούμε (και εάν)..

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ συμφωνώ Πέτρα μου με κάθε λέξη σου. Αλλά πες μου ποιος διαφωνεί; Κανείς δεν φαίνεται να διαφωνεί. Κι όμως φέρεται το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σαν να είναι θεοί κάθε στιγμή, στο δρόμο, στη δουλειά, στην οδήγηση παντού.
    Και η παιδεία από μόνη της δεν κάνει κάτι, ούτε οι τιμωρίες απο μόνες τους. Έχω απελπιστεί από τον καθένα που δείχνει με το δάχτυλο αλλά για τον εαυτό του λέει '' άλλο εγώ, ξέρω''! Ξεράδια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι η οδήγηση
      αντικατοπτρίζει την κατάσταση τού καθενός μας
      ως προσωπικότητα, αλλά και μέσα στην οικογένεια..

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Πέτρα μου
    Συνυπογράφω όσα κατέθεσες
    Λες και είμαστε μια αγέλη
    χωρίς παιδεία συναίσθηση
    κι υπευθυνότητα
    Και από δίπλα αρωγός το κράτος
    να σβήνει κλήσεις και να κωφεύει....

    Καλά να είσαι και να καλά να περνάς ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το κράτος είμαστε εμείς, πως θα μπορούσε να διέφερε;.. :(

      Διαγραφή
  5. Δει δη Παιδείας, και άνευ ταύτης ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα, προφανώς πρέπει να αλλάξουμε χώρα, γιατί εδώ δεν..!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Πετράδι μου. Μίλησες σοφά και όλοι συμφωνούμε. Πόσοι όμως πραγματικά από μας θα μπουν στον κόπο να κριτικάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό και όχι τον δίπλα και τον παραδίπλα? Σε φιλώ γλυκά πάντα<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα θέματα που μας αφορούν
      -ως πολίτες- πως θα συμβεί μεμονωμένα για την οδήγηση;..

      Διαγραφή
  7. Στα λόγια θα μείνουμε πάλι Πετράδι μου , ήδη ξεχνιέται και αυτός ο ομαδικός θάνατος και τίποτα δεν αποκομίσαμε !! Αν ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του όταν είναι στο τιμόνι και τηρεί τον ΚΟΚ είναι υπεύθυνος άνθρωπος και λιγότερο επικίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή !!
    Λυπάμαι βαθιά που χάνονται στην οδό αίματος νέα παιδιά , πριν ακόμα γεννήσουν πριν ακόμα ζήσουν , από τη στιγμή που οι γεννήσεις μειώνονται θεαματικά !! Σε φιλω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι θεωρώ πως, αν δεν εμπλεκόταν στο τροχαίο το παιδί ενός γνωστού
      επιχειρηματία, θα είχαμε ασχοληθεί όλοι πολύ λιγότερο... Δεν είναι τραγικό;..

      Διαγραφή
  8. Δεν γινόμαστε άνθρωποι με τίποτα Πέτρα μου.
    Μαλώνω σε κάθε αφορμή, Με αυτούς που παραβιάζουν τα φανάρια, με αυτούς που παρκάρουν στις διαβάσεις και δεν υπάρχει τρόπος να περάσεις.
    Ποιό το όφελος; μηδέν.
    Χρειάζεται να έχουμε ο κάθε ένας μας έναν αστυνομικό με βουρδουλα πάνω από το κεφάλι μας και πάλι θα παρανομισουμε.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρανομία κυλάει στο αίμα μας
      -σε όλα τα επίπεδα, επιμένω...-
      πως να εξαιρεθεί εν..κινήσει;..

      Διαγραφή
  9. Λοιπόν Πετρίνα μου..πρωτα θα σε πω χρυσοστομη πες τα.. αλλα πες μου τι θα βγει.. μολις εχθες αυτο το θεμα συζητούσα με μια φιλη μου που ο εγγονος της 30χρωνών παρακαλώ δεν έχει δίπλωμα.. και καβαλαει του πατερα του την μηχανή...τρελαίνομαι φιλη μου με αυτό που συμβαίνει στο τοπο μας δυστηχώς η παιδεια απουσιαζει παντελώς από όλα..!!!
    Ενα θα πω... οταν λεω παιδια εννοώ οικογενεια πρωτα και μετα το νηπιαγωγειο.. !!!
    Πριν 50 χρονια.. σε πόλη της Γερμανίας και δεν ειναι υπερασπιση αυτό..ειναι διαπίστωση... είδα παιδια του νηπιαγωγειου.. να κανουν μαθημα οδικης κυκλοφορίας μα ποδηλατακι με ροδακι στο πλάι.. αυτό γιατί τα μικρα δεν ηξεραν όλα ποδηλατο σε δυο ροδες..!!
    Εγώ 20 χρονών και μου φανηκε αστειο.. τότε... αλλα πόσο σωστη ηταν η διαπεδαγώγηση αυτων των παιδιων!!!
    Αν δεν ξεκνησει κατι αναλογο και εδώ.. που ουτε στον υπνο μας δεν το βλέπω... δυστηχως θα συνεχισουμε να βλεπουμε
    2017 .. ρεπορταζ.. καναλιου.. στον δρομο..οι 2 στους 3 δεν φορουσαν ζωνη... μιλουσαν στο κινητο.. ακομα και μαμα που καθοταν στην θεση συνοδηγου.. κρατόντας μωρό στην αγκαλια της Θεέ μου!!!!!
    στην ερωτηση της δημοσιογραφου.. οι δικαιολογίες στο ερωτημα γιατί; μονο θλιψη μου εφεραν... δεν ειναι δυνατον φιλεναδα να είμαστε σαν λαός τοσο στούκοι.!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, αυτούς τους "γκαζοφονιάδες", με ή χωρίς μηχανή,
      με ή χωρίς δίπλωμα, θα 'πρεπε να τους κρεμάνε στο Σύνταγμα...

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Ιαβέρη!
    Μα κάθε φορά πρέπει να συμβεί κάτι για να τα πούμε αυτά;

    Πολλά φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που είσαι ακόμα, δυστυχώς γαμώτο... Την καλημέρα μου -Ιαβέρης!-

      Διαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω μαζί σου κι αύριο το πρωί θα μιλάω στο κινητό μου ενόσω οδηγώ και θα διπλοπαρκάρω πάνω στη λεωφόρο γιατί δεν βρίσκω πρόχειρη θέση και το βράδυ θα κουνάω με φρίκη το κεφάλι μου στο δελτίο θανάτων που καταγράφηκαν και σήμερα. Αν είναι γνωστός ή συγγενής μου (κούφια η ώρα), θα τακτοποιήσω τις ευθύνες μου κάνοντας μια δακρύβρεχτη ανάρτηση στο φέϊς για να περιγράψω τον αβάσταχτο πόνο μου. Δεν είναι φανταστικό σενάριο, άλλα μια θλιβερή "διαπίστωση" που έκανα από γνωστούς μου. Δεν αλλάζουμε ρε Πέτρα όσα φονικά κι αν γίνουν. Αλίμονο στις ψυχούλες που έφυγαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ "σο λέει" στο εξωτερικό (Αμερική νομίζω)
      κάποια κοπέλα ήταν στο facebook ενόσω οδηγούσε!! Και
      έκανε απευθείας μετάδοση!!! Μέχρι που...τσακίστηκε φυσικά..

      Διαγραφή
  12. Να αγιάσει ο στόμας σου!!!
    Κρίμα για αυτούς που φεύγουν, γιατί όσοι μένουν πίσω σε αυτή τη χώρα, όπως βλέπεις δεν αλλάζουν.
    Δυστυχώς, οι ανεύθυνοι και οι ''τζάμπα μάγκες'' υπάρχουν ολούθε γύρω μας.
    Στα ποσταρίσματα είμαστε πρώτοι. Για να γίνει κάτι να αλλάξουν κάποια πράγματα που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις σε αυτό το κράτος, ούτε λόγος.
    Είσαι άψογη σε ότι γράφεις και προσυπογράφω.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε αυτοί που είμαστε, σε όλες τις εκφάνσεις τής -επιπόλαιης- ζωής μας...

      Διαγραφή
  13. Πετράδι μου αναμφισβήτητα δεν γέννησε καμιά κρίση την ανευθυνότητά μας, είναι βέβαιο! Όπως βέβαιο είναι πως ζούμε υποκριτικά το μεγαλύτερο (αν όχι όλο) μέρος της ζωής μας. Κι αυτή η αλήθεια εξηγεί και πολλά από όσα δεινά μας συμβαίνουν...
    Κανείς δεν θα διαφωνήσει με όσα γράφεις, αλλά δυστυχώς για όλους μας, αυτό δεν αλλάξει ούτε το παρόν αλλά ούτε και το μέλλον, φοβάμαι!
    Φιλί γλυκό
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γι' αυτό είναι συναφής η κακή μας οδήγηση
      με την κακή/υποκριτική μας ζωή.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο :(

      Διαγραφή
  14. Έτσι ακριβώς είναι.. αλλά κουράστηκα ρε συ Πέτρα με τα λόγια, κουράστηκα πραγματικά! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι πράξεις μας κουραστικές είναι επίσης,
      αφού αποδεικνύονται εγκληματικά ανεύθυνες..

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ με όσα γράφεις.
    Και χάρηκα που σε βρήκα, θα σε παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Μαργαρίτα μου!
      Θα χαρώ να τα λέμε, και σε πιο ευχάριστα θέματα :)

      Διαγραφή
  16. Καλό μήνα κι από δω αγαπημένη!!! Αχ αυτές τις μέρες δεν είναι να ανοίγεις την τηλεόραση για ειδήσεις, όχι ότι οι άλλες μέρες ήταν καλύτερες... Πόσο κρίμα, πόσο άδικο, πόσες ζωές που χάθηκαν.. Πόσο φταίμε.. Ολοι κι ανεξαιρέτως.. Από τα διπλώματα που δίνουν έναντι φακελακίου, αυτός που το δίνει κι αυτός που το παίρνει..
    Από τους τρισάθλιους δρόμους με τις λασκούβες βουνά και χαράδρες.. Από την τρισάθλια νοοτροπία των οδηγών ότι ο δρόμος τους ανήκει, από την απερισκεψία πεζών κι οδηγών..
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην Κρήτη που σπούδαζα, ότι οι οδηγοί τρέχουν κι οδηγούν σαν σκοτώστρες... Θες με αμάξια, θες με τα λεωφορεία των κτελ εκεί να δεις... Τι φλας μου λες, να δεις προσπεράσεις να σου φύγει το κλαπέτο...
    Κι εγώ σου λέω οκ έγινε ατύχημα, θες από λάθος, θες από κακιά στιγμή , θες από λάδια στον δρόμο ή βροχή, ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ;;;;;; Βοήθα τον άνθρωπο να γλυτώσει τα χειρότερα...
    Δεν ξέρω ειλικρινά...
    Και πάνω από όλα ειλικρινά να ξερες πως μου την δίνει η κορακοποίηση των δημοσιογράφων.. Ζουμ στα δάκρυα, ζουμ στα κλαμμένα πρόσωπα την ώρα της κηδείας, να ρέει το δάκρυ να γίνονται νουμεράκια γιατί ο κάφρος ο τηλεθεατής θέλει δάκρυα κι αυτός και πόνο.. Αυτή είναι η σαπίλα της κοινωνίας μας.. Αυτή...
    Πόσο κρίμα, ειλικρινά...
    Σε φιλώ συμπεθέρα μου!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, νομίζω ότι η Κρήτη είναι ένα αποτρεπτικά
      αποτρόπαιο παράδειγμα, σε σχέση με τους οδηγούς, αλλά
      και με τους τραγικούς της δρόμους, δυστυχώς.. Η λέξη
      "δημοσιογραφία" να μπαίνει σε εισαγωγικά, παρακαλώ...

      Διαγραφή
    2. 2016 61 ανθρωποι νεκροι στην ασφαλτο μονο στην Κρητη .. οπως το λες αποτρόπαιο παραδειγμα.!!

      Διαγραφή
    3. Η λίστα μεγαλώνει γαμώτο, είδες τι έγινε στον Εύοσμο μόλις προχθές :((((

      Διαγραφή
  17. Ciao Petra!!!!.... O "Μολώχ" της ασφάλτου είναι εδώ και με ευθύνη μας τον ταΐζουμε με το αίμα μας που χύνεται στους δρόμους!...
    "Είναι πρωτίστως θέμα παιδείας", το γράφεις και συ, το τόνισε και ο Ιαβέρης!
    Είμαστε τελείως "γκάου!!!!", βρε παιδάκι μου...Και το θανατηφόρο "παχνίδι" στους δρόμους θα σαυνεχίζεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες, αυτός ο τόπος έχει μόνο έναν θεό, κι αυτός είναι ο Μολώχ.... :(

      Διαγραφή
  18. Με θλίβουν, με θυμώνουν, με ανακατεύουν! Οι ευαίσθητοι της άλλης μέρας, της μιας μέρας!
    Αϊ σιχτίρ ... και το πιο τραγικό είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ακόμα πιο τραγικό, είναι ότι οι "και καλά"
      ευαίσθητοι, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που οδηγούν τραγικά!

      Διαγραφή
  19. Προσυπογραφω! Η κριση απλα χειροτερεψε καποια πραγματα (πχ συντηρηση ιχ) και ανεδειξε αλλα! Παρθενογεννεση δεν υπηρξε στην κριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να μην λησμονούμε μια ακόμα πληγή,
      που μου διέφυγε να την αναφέρω μέσα στο κείμενο:
      τα εκατοντάδες ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αλλά και
      πόσοι οδηγοί δεν διαθέτουν καν δίπλωμα!!!

      Διαγραφή
  20. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Δε θα πω τίποτε άλλο, παρόλο που έχω χίλιους λόγους. Θα κρατηθώ. Είμαι φοβερά προκατειλημμένη. Γιατί κάποτε βρέθηκα στη θέση αυτού που έμεινε πίσω, να τραβάει τα μαλλιά του εξαιτίας ενός ανεύθυνου οδηγού, και να ψάχνει το δικό του άνθρωπο στο πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ... Λυπάμαι πάρα πολύ ομορφιά μου...απλά σιωπώ ευλαβικά :(

      Διαγραφή
  21. Υποκρισία και τροφή για τα δελτιά ειδήσεων και τα σόσιαλ. Στην επιφάνεια θα μείνουμε, κριτική στον εαυτό μας επιτρέπουμε μόνο στους άλλους να κάνουν για να τους τα χώνουμε μετά...

    🌼🍓❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα συνηθίσαμε να τρώμε την ίδια στιγμή που προβάλλεται ο πνιγμός
      ανθρώπων -προσφύγων- στο Αιγαίο, τι άλλο να μας σοκάρει πια;.. :((

      Διαγραφή
  22. Νονούλι, θα ήθελα πολύ το συγκεκριμένο κείμενο σου, να διαβαστεί στα σχολεία. Ήταν εξαιρετικό και εμπεριστατωμένο όπως πάντα! Δυστυχώς, η μη παιδεία του Έλληνα αστράφτει σε κάθε ευκαιρία και καταλήγει στο "ναι όλα στην Ελλάδα σας φταίνε, λες και στο εξωτερικό είναι καλύτερα". Τι να πω, λίγος σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, γιατί χάνεται κόσμος τσάμπα!
    Σε φιλώ γλυκά νονούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε να μην διαβαστεί το συγκεκριμένο στα σχολεία,
      γιατί περιέχει και κάτι μπινελίκια!!! Πλάκα-πλάκα,
      σαφώς και στο εξωτερικό είναι καλύτερα, αλλά στην Ευρώπη,
      διότι σε Ασία και Αφρική είναι σα να οδηγούν Ελληνάρες!

      Διαγραφή
  23. Όποιος κυκλοφορεί καθημερινά στους δρόμους βλέπει τόσα πολλά που αν είναι λογικός "προσεύχεται" να μην τον βρει κανένα "βλήμα" κατά Ιαβέρη,και προσέχει διαρκώς να μη γίνει ο ίδιος "βλήμα"!
    Τεράστια η ευθύνη όλων, αλλά χάνεται συνήθως στα μεγάλα λόγια!
    Ετοίμαζα ανάρτηση για κάτι που βλέπω καθημερινά, αλλά μετά απ' όσα γράφτηκαν τελευταία μπήκε στον πάγο...μπορεί κάποτε να ξεπαγώσει, αλλά το γεγονός παραμένει...κάποιοι δε θα αλλάξουν ποτέ!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω ότι, όσο επικίνδυνοι είναι όσοι τρέχουν σαν τρελοί
      στους δρόμους, άλλο τόσο επικίνδυνοι είναι και όσοι πάνε σαν κότες,
      μες στη μέση.. Στην Ευρώπη έχουν ΚΑΙ αυτοί πρόστιμο, στο Ελλαδιστάν κανείς...

      Διαγραφή
    2. Άσε γιατί όπως είπα και στο Σμαράγδι,
      τίποτα δεν μας διδάσκει κανένα δυστύχημα (ούτε) στην άσφαλτο... :((

      Διαγραφή
  24. Ταυτίζομαι με τα λεγόμενά σου Πετρούλα μου..αυτό το "Παιδεία και αίσθημα ευθύνης: μηδέν!" είναι η ουσία όλη! Μυαλό δε θα βάλουμε ποτέ; φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον όχι και το τραγικό είναι ότι σκοτώνονται παιδιά...ούτε πόλεμος :((

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.