Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

✿ ** #έρχεται_pizza #erxetai_poutsa


*Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν

Έτσι τα γράφω για να τα γράφω, αλλιώς τί νόημα έχει να ταράζεται κανείς με έναν λαό τίγκα στους δεξιούς, ακροδεξιούς κι εθνικόφρονες; Ίσα ίσα..
Μ' αυτά τα δύο χυδαία hashtag -*τού τίτλου*- δόθηκε το λοιπόν η εκλογική μάχη από τα "χαρακώματα" τού τουίτερ..! Το πρώτο εμπνευσμένο από γνωστή πιτσαρία (ναι, μέχρι κι οι πιτσαδόροι αγωνίστηκαν για τον Κούλη..), και το δεύτερο εμπνευσμένο γύρευε από ποιο δεξιό απολειφάδι.

Η μόνη σωστή κουβέντα που είχε πει κάποτε ο Γιωργάκης (ο Παπανδρέου ντε) ήταν ότι "διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα", κι όλοι της Ελλάδας οι διεφθαρμένοι έπεσαν να τον φάνε! Επειδή το είπε! Όχι επειδή ίσχυε..!
Ο λαός που θα 'πρεπε να απαιτεί να υπάρξει διαφάνεια παρεξηγήθηκε!

Έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα τελικά: ο λαός θέλει να ψηφίζει κάποιον και να του λύνει άμεσα -σε μιά εβδομάδα!- όλα του τα προβλήματα, ενώ ο ίδιος -ο λαός- έχει πάει για τις  βούτες του και τα φρέντο του, αλλιώς.. είναι ανίκανος ο πρωθυπουργός συνεπώς και αναλώσιμος. Αυτοκριτική μηδέν!


Επιστροφή στην..κανονικότητα, τρομάρα σου λαέ! Επέλεξες τελικά εκεί-
νους που σε χρεοκόπησαν! Εσύ μόνο χρεοκόπησες, εκείνοι πάτησαν επάνω στο τομάρι σου και έχτισαν καριέρες και κυβερνήσεις. Τόσο ζώο! Λούσου τους τώρα και βγάλε τον σκασμό! Και διάβασε κι αυτές τις λέξεις, γιατί είναι η τελευταία φορά που τις ακούς: Noor 1, σκάνδαλα, siemens, παιδε-
ραστές, καταχραστές δημοσίου χρήματος, NovartisΑπό εδώ και στο εξής θα ζεις μέσα στον "θαυμαστό" κόσμο που ψήφισες: στον ζοφερό κόσμο τού Σκάι.. Θα σε γλεντάνε οι Μαρινάκηδες κανονικότατα! Γουστάρω με τρέλα!

Και μην αρχίσεις τίποτα δικαιολογίες: η ζέστη, τα λόγια τού παπά, γιατί ενώ εσύ "επαναστατούσες" εκλέγοντας Κούλη, το κουλοσόι σε έτρωγε για πρωινό. Είσαι ήδη μέσα στο στομάχι τού μητσοτακέικου και δεν το ξέρεις! Μιά εβδομάδα μετά κι ο Κούλης έχει ήδη υπό το προσωπικό του έλεγχο τήν ΕΥΠ, την ΕΡΤ (σάμπως την είχε χάσει και ποτέ;), το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.. Όπως λέει λαέ μου και η αρκούδα στον κυνηγό στο σοφό ανεκδοτάκι: "έλα, παραδέξου το, δεν έρχεσαι εδώ συνέχεια για κυνήγι, ε;"..

Δυο προφητικά λόγια διάβασα τις παραμονές τών εκλογών: 1) "η λογική επιστρέφει" που έγραψε η Χριστοφιλοπούλου κι αμέσως μετά..δεν εξελέγη! ("να κι ένα καλό από τον γάμο μας" που έλεγε κι ο Αντωνάκης!) 2) #έρχεται_pizza ..και για εκείνους που είχαν την φαεινή ιδέα αυτού του hashtag, μη νομίζουν ότι θα το γλιτώσουν. Αλλά είπαμε, ο κυνηγός δεν πήγαινε  συνεχώς στο βουνό να κυνηγήσει την αρκούδα, αλλά ακριβώς για το άλλο hashtag: #erxetai_poutsa! Κι είναι και για σας δεξιά τομάρια!


✰*•˛˛•*✰♡*•˛˛•*✰♡*•˛˛•*✰

*Εβραϊκή παροιμία ~ Art: Rafal Olbinski

Ρε σεις, εκεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς σας δεν θίχτηκε όταν ένα ρεμάλι τού ΣΚΑΪ
αποκάλεσε χασισομέγαρο το Μαξίμου -για την περίοδο που κυβερνούσατε- να του τραβήξετε 
μια μήνυση να είναι όλη δική του;;; Τόση ανωτερότητα πια καταντά αηδία! Έλεος κάπου!

Υ.Γ Να χαρώ εγώ λαό που πετάει λουλούδια στην Πάολα
με το νερό να 'χει φτάσει το μισό μέτρο, μέσα σ' ένα μαγαζί
 - εδώ - που δεν τηρεί καμία προδιαγραφή. Το κοινό του άλλωστε
δεν έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του, μόνο από πρωθυπουργούς..

**Υπάρχει πάντα μια ξεναγός με καπέλο που περιμένει να σας ταξιδέψει σ' έναν ακόμα προορισμό με..ανοιχτά τα σχόλια φυσικά.. ΕΔΩ 

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

24 σχόλια:

  1. Ξέρεις ότι συμμερίζομαι την αλλεργία σου για την ΝΔ και τις παραφυάδες της. Ειδικά για τον ...Κούλη στάζω ...μέλι.
    Ας κοιτάξουμε όμως εδώ:

    11 Μάρτη 2015
    ΣΥΡΙΖΑ 36,34%
    ΝΔ 27,81%

    Δημοψήφισμα 13 Αυγύστου 2015
    ΟΧΙ 61,31%
    ΝΑΙ 38,69%

    7 Ιούλη 2019
    ΣΥΡΙΖΑ 31,53%
    ΝΔ 39,85%

    Όλα αυτά Πέτρα μου, δεν έγιναν με ...θαύμα. Η Πολιτική δεν είναι μεταφυσική. Έχουν αιτίες. Οφείλουμε λοιπόν σοβαρά, κριτικά, να σκύψουμε, να τις βρούμε και να ερμηνεύσουμε τα φαινόμενα.
    Δεν γίνεται κάποιος που κράτησε στο χέρι του το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να τον βαφτίσουμε αλλιώς σήμερα που το πέταξε από το χέρι του. Και για όλους ισχύει αυτό.
    Να δούμε με λίγα λόγια τι ακριβώς έχει συμβεί και πως άλλαξε το σκηνικό.

    Την καλησπέρα μου κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου υπονοείς ότι δεν διακρίνω σοβαρά τις καταστάσεις;..
      Για εμένα αυτή η ανάρτηση -ως πολίτης- είναι ερμηνεία τών "φαινομένων".
      Κι όπως είπαμε -επανειλημμένα- και στο φέις, ας κάνει το κάθε κόμμα την
      αυτοκριτική του. Κι ας μας πει πχ το ΚΚΕ γιατί τόσα χρόνια είναι στο 5%

      Διαγραφή
    2. Πέτρα μου, δεν είπα αυτό.
      Απλά έβαλα την αρχή του προβλήματος. Εγώ έχω απαντήσεις να δώσω στο φαινόμενο. Είπα ότι δεν είναι δυνατόν να αποθεώνουμε έναν μάχιμο λαό πριν 4 χρόνια και σήμερα να τον μπινελικώνουμε. Φυσικά και έχει τις ευθύνες που του αναλογούν.
      Αλλά οι αλλαγές στην συνείδηση και στην πολιτική δεν γίνονται τυχαία. Έχουν αιτίες. Αυτό είπα.
      Και φυσικά ισχύει, επίσης το είπα, για όλους. Και για το ΚΚΕ φυσικά και για τους πάντες.
      Αυτήν την αυτοκριτική του κάθε χώρου αναζητάμε, με αριστερό (όχι κεντροαριστερό) πρόσημο, για να πορευτούμε καλύτερα.
      Αναμένουμε με ενδιαφέρον άπαντες. Επίσης και εμείς να συνεισφέρουμε σε έναν τέτοιο διάλογο με τις δικές μας σκέψεις.
      Καλησπερίζω.

      Διαγραφή
    3. Και γιατί δεν μπορούμε να αποθεώνουμε και να μπινελικώνουμε; Αυτό γενικότερα, είναι τρόπος έκφρασης κι ο καθείς εκφράζεται όπως επιθυμεί. Αλλά πέρα από αυτό, δεν αποθεώνω και μπινελικώνω τον ίδιο ακριβώς λαό, γιατί κάθε φορά είναι άλλο το εκλογικό μείγμα. Εκείνους που ήταν στη χρυσή αυγή ας πούμε, και παρέμειναν ή μετακινήθηκαν προς την ΝΔ (το 17% τών ψηφοφόρων τής χρυσής αυγής μετακινήθηκαν προς την ΝΔ), δεν τους αποθέωσα ποτέ (μόνο τους μπινελίκωσα!) και τους έχω στα μαύρα κατάστιχα ever. Είναι εκείνοι οι πολίτες που κάνω αναφορά στην αρχή: ακροδεξιοί και εθνικόφρονες. Οι άλλοι λοιπόν, εκείνοι που έδειξαν "και καλά" δείγματα προοδευτισμού , όσο κι εκείνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, με ποια λογική φεύγουν από προοδευτικά κόμματα και πάνε σε ακροδεξιά; Γιατί για εμένα η ΝΔ είναι πλέον ένα ακροδεξιό κόμμα. Πώς ας πούμε δεν σκέφτηκαν να πάνε σε αριστερούς σχηματισμούς; Προφανώς γιατί είναι της ευκολίας, όπως γράφω μέσα στην ανάρτησή μου και επιθυμούν να γίνονται όλα από τους εκάστοτε κυβερνώντες, ενώ οι ίδιοι ως πολίτες είναι ανεπαρκείς. Όσο για το ΚΚΕ μιας και το ξαναμελετάμε, πολύ φοβάμαι ότι θα πεθάνω (όπως και πολλοί άλλοι) με την ίδια απορία: για ποιο λόγο άραγε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια μνημονίων το ΚΚΕ παραμένει ακόμα στο 5% ;;

      Διαγραφή
    4. Είναι γεμάτες αγωνίες οι ερωτήσεις σου. Όμως οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Ξέρεις πόσοι πολίτες άλλαξαν στα χέρια ψηφοδέλτια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; Χιλιάδες! Το έκαναν και επί ΠΑΣΟΚ σε παλιότερες δεκαετίες, τότε που αυτό ήταν η σημερινή κεντροαριστερά. Θα το κάνει και στις επόμενες εκλογές. Και μαζί με αυτό δεν θα πηγαίνει αριστερότερα, όπως σωστά παρατηρείς, αν ταξικά ανήκει στο ΚΚΕ και λογικά θα πήγαινε προς τα εκεί.
      Αλλά δεν το κάνει.
      Πέτρα μου είναι πολλά στο μυαλό κάθε ανθρώπου. Δυστυχώς οι "λογικές" του κοντόφθαλμου, του ατομισμού, η λογική ψηφίζω για να "τιμωρήσω" και όχι για να διεκδικήσω, είναι κυρίαρχες.
      Θυμάσαι τις λογικές της μούντζας στο μνημόνιο; τις λογικές "Οι αλήτες οι 300 που είναι ίδιοι;"

      Εσύ, και εγώ και λίγοι, δυστυχώς άλλοι, σκεφτόμαστε ταξικά. Δηλαδή προσδοκούμε ταξική συνείδηση και κατ' επέκταση ψήφο. Και ναι, στα μεγάλα αστικά κέντρα και δη σε λαϊκές συνοικίες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ βάσταξαν την 2-3 θέση αλλά είδες ότι το άλμα της Δεξιάς ήταν μεγάλο.
      Ο Λένιν έγραψε το βιβλίο του "Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω" Κάπως έτσι λειτουργεί η Ελληνική Κοινωνία. Χωρίς πίσω σκέψη. Και θα το μετανιώσει. Θα μου πεις, "εμείς τι φταίμε;".
      Εδώ δυστυχώς σηκώνω τα χέρια ψηλά.

      Διαγραφή
  2. Πόσο λατρεύω τις πολιτικές σου αναρτήσεις και τους τίτλους (βεβαίως , βεβαίως!)
    Αλλά εκείνο το "κουλοσόι" με έπνιξε!
    Δική σου έμπνευση;;;;;;;; ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είναι να βρίσω το γαμωσόι (όπως τους είχα αποκαλέσει
      στην προηγούμενη ανάρτηση), έχω απεριόριστη έμπνευση χαχα! 😜

      Διαγραφή
  3. Στο μέσο του καλοκαιριού κληθήκαμε να αποφασίσουμε για το μέλλον του κράτους μας, μερικοί προτίμησαν να πάνε θάλασσα και να αφήσουν να αποφασίσουν για τις τύχες τους άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 44% οι συμμετέχοντες (και τα έκαναν ρόιδο! 😊 )
      Το 56% πήγε για μπάνιο και τώρα θα τους λουστεί..

      Διαγραφή
  4. Βλέπω ότι ο λαός δεν τολμά την κριτική. Μόνο να την ασκεί θέλει!
    Μα κι συ Πέτρα! Ρε Πέτρα! Ρε Πέτρα!
    Τι μας τα θυμίζεις ;
    ☺☺☺☺☺☺☺☺
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοκαιριάτικα, κι εγώ τον χαβά μου! Υ.Γ Καλά να περάσετε! 😉

      Διαγραφή
  5. Πέτρα μου πόσο δίκιο έχεις σε αυτό σου το ξέσπασμα πραγματικά!
    Είμαστε πολύ περίεργος και πολύ αν θες... μπερδεμένος λαός. Είμαστε ένας λαός που πάντα ήθελε τη βολή του γιαυτο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σιχαινομαι το κουλόσογο και το εχω δείξει. Ομως από την αλλη... η αλήθεια είναι ότι κανένας από οσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία, κομματα πολιτικους κλπ δεν εμπνέει κάτι το ηγετικό που να μας κάνει να τους ακολουθήσουμε. Ταλανίστηκα πολύ στο τι θα ψηφίσω (όχι δεν ψήφισα Κούλη, νομιζω πως αν εχιες παρακολουθήσει καθολου το προφιλ μου στο fb μπορεις να καταλαβεις την πολιτική μου ροπή) όμως... ο κοσμος είναι μπερδεμενος. Ναι μονος του μπερδεύτηκε η αληθεια ειναι...αλλα ειναι μπερδεμενος.
    με εκφράζουν απόλυτα ολα οσα γραφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεξάρτητα από το τί ψηφίζουμε Μαρία,
      είναι σημαντικό να μην είμαστε απολιτίκ,
      να είμαστε γνώστες τών καταστάσεων, όσο αυτό
      είναι εφικτό, και προσοχή στα fake news! 🙄

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Η οργή μου και η αγανάκτηση μου ειναι ακριβώς η ίδια με αυτή που βγάζεις κι εσύ. Απορώ με τον Έλληνα ψηφοφορο και τον τρόπο σκέψης του. Κοιτάζει να αγανακτήσει με αυτά που δε πρέπει και δεν το κάνει εκεί που πρέπει. Ώρες ώρες νιώθω πως γουστάρει να καταβροχθίζει την ίδια του τη σάρκα με τις επιλογές που κάνει. Και μάλιστα το απολαμβάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαός ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι.. Φιλιά Ειρηνάκι 🌸

      Διαγραφή
  7. Ήρθε η κανονικότητα!!
    Αμέ...τα συνολάκια πανάκριβα, τα μαλλιά κρεπαρισμένα και οι γραβάτες μεταξωτές! Άσε που ο οίκος της συζύγου του Κούλη, ξέρεις μωρέ αυτηνής που ήταν σε διάσταση όταν έπρεπε να κουκουλωθούν κάτι σκανδαλάκια με οφσορ και κάτι λίστες, ανέλαβε με το καλημέρα να ντύσει τη Λυρική.
    Ήρθε ξανά και κανονικότατα η κουτάλα στα χεράκια τους και θα φάνε όσα μπορούν δίνοντας στο πόπολο που τους ψήφισε και για όσα τους παραμύθιαζαν και για την Μακεδονία εικόνες με παπάδες, γιατί μπορεί στα λόγια να είναι στο "μένουμε Ευρώπη", αλλά στην ουσία μένουν μόνο στον κόσμο τους και ο κόσμος τους πρέπει να δείχνει τα συστατικά που τον αποτελούν: ου πρόιδρος, ου νουματάρχσ, κι ου παπάς!
    Γιατί παπάδες μπορούμε να πληρώνουμε, αλλά για γιατρούς δεν έχουμε...για τράπεζες έχουμε, για συντάξεις δεν έχουμε γι' αυτό και θα τις πάνε στις ασφαλιστικές και προβλέπεται το φαγοπότι της χιλιετίας.
    Άσε που θα φάνε και τη ΔΕΗ για πρωινό, μια και άρχισαν να την ψήνουν απ' την ώρα που βγήκαν...μια χαρά κανονικότητα...αυτά δεν έκαναν και πριν; Άραγε γιατί παραξενεύονται ήδη κάποιοι ψηφοφόροι;;
    Κοντεύουμε δυο βδομάδες κανονικότητας κι έχουμε κάνει ήδη χιλιάδες βήματα προς τα πίσω...αλλά βρε συ, παραδέξου το... δεν τους έφτυνες έτσι όπως ήταν όλοι τους καλοντυμένοι;;;;
    Ε, δεν τους έφτυνες;;; Και όχι για να μην τους ματιάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι, η κανονικότητα θα έρθει όταν θα αρχίσω να αναρτώ
      θέματα κουκουρούκου, και δεν θα παιδεύομαι με εκλογικά
      και λοιπές..αηδίες, που προκαλούν αποστροφή στο κοινό..😉

      Διαγραφή
  8. Δυο βδομάδες είναι εξουσία ρε γ...το. Να δω τι άλλο μας περιμένει. Φτύνω τον κόρφο μου και πάω να λιβανίσω!
    Πέτρα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λιμός ίσως;... 😜 (τους ψηφοφόρους να λιβανίσεις..) 😊

      Διαγραφή
  9. Ο Ελληνικός λαός, χρειάζεται group therapy και το αποδεικνύει περίτρανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται γαμ..και στρατιωτικό περίπατο
      και κάποιος Κούλης είναι διατεθειμένος να του το προσφέρει..

      Διαγραφή
  10. Καταρχάς δεν ψήφισε όλος ο λαός, πάρα πολλοί απείχαν συνεπώς ο Μητσοτάκ κυβερνάει με ένα 20% και κάτι, επί του συνόλου.
    Κατά δεύτερον, όσοι νόμισαν ότι θα εκδικηθούν το Σύριζα ψηφίζοντας Κούλη πελέκησαν πάνω στα πόδια τους.
    Υπήρχαν κι άλλες επιλογές αλλά βλέπεις ήταν δύσκολες, η ανάθεση και οι εκ των άνωθεν μεσίες που θα μας σώσουν είναι το ευκολάκι που στο τέλος αποδεικνύεται καταστροφικό για τις ζωές μας.
    Τέλος, οι εκλογές δεν μπορούν να επιφέρουν την αλλαγή, απαιτούνται κοινωνικοί αγώνες με μαχητικότητα και διάρκεια, όπερ σημαίνει αποκόλληση από τον καναπέ.
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που πάνε και ψηφίζουν καθορίζουν και το αποτέλεσμα.
      Αλλά μετά όσοι απείχαν, έχουν και το θράσος να διαμαρτύρονται!

      Υ.Γ Αν οι εκλογές δεν επέφεραν αλλαγές,
      δεν θα μας κυβερνούσε τώρα η ακροδεξιά!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.