Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

✿ *Αν ο θόρυβος τής θάλασσας...

Είμαστε κάτι γάτες εδώ στο πατρικό που όλο ερχόμαστε και ξανά ερχόμαστε, γιατί είμαστε βλέπεις τού σπιτιού. Ο προπάππους τού προπάππου τού προπάππου μας, άφησε έγκυο την προγιαγιά τής προγιαγιάς τής προγιαγιάς μας, κι από τότε όλο το γατοβασίλειο εδώ σε αυτό το σπίτι "τη βγάζει", στο πατρικό τής Petra. Κοντά στη θάλασσα!🐈 

Κι αυτή η τρελλοκαμπέρω -η Petra καλέ- κάπου εδώ τριγυρνάει, λιγότερο διακριτικά από εμάς που πατάμε στα πατουσάκια μας για να κυκλοφορούμε, και δώστου να κατασκοπεύουμε την Petra! Σάμπως είναι η πρώτη φορά; Άλλη μια χρονιά είχαμε βαλθεί να την κατασκοπεύουμε, με τα ίδια αποτελέσματα, γιατί αυτή η γυναίκα είναι τρελή, όλο τα ίδια κάνει!

Ξανά μανά αποχή από το blogging, με κάτι δολιοβιβλία που πήγε κι έμπλεξε κι αυτό το καλοκαίρι, κι όλο να καμαρώνει από δω κι από κει ότι έχει φτάσει λέει στο δέκατο πέμπτο βιβλίο! Μμμμμμ! Εμείς δηλαδή που "ψηνόμαστε" στο μετερίζι τής ζωής και δώστου αγώνα για τον επιούσιο τι να πούμε; Αραχτή και light (κάπου την ακούσαμε αυτή τη μαγκιά) ολημερίς με ένα βιβλίο στο χέρι -όταν δεν είναι στο facebook να βρίζει τον Κούλη και το σόι του! Αμ, τα θέλει ο απαυτός του κι αυτουνού, τού γκόμενου τής πλάκας! 50 ημέρες κυβερνάχαχαχα, 45 μπάνια μετρημένα!-

Πιο πολλά μπάνια έχει κάνει ο Κούλης "που κυβερνάχαχαχα", παρά η Petra που πάει στο πατρικό δίπλα στο κύμα, να ξεχαστεί λιγάκι κι αυτό το μανάρι μας.. Σου λέει, δε χωνεύεται η χούντα-Κούλη όσα μπάνια κι αν κάνει κανείς.. Βουτιά στη βουτιά μέχρι να σβήσει από την μνήμη η χουντοκυβέρνηση που μάς σκιάζει σαν φοβέρα και μάς πλακώνει σαν σκλαβιά... Προχθές πάλι μονολογούσε κολυμπώντας μέσα σε τρελό μελτέμι, με το κύμα σα βουνό, μέχρι να πάψουν πια οι σκέψεις της να κάνουν θόρυβο μέσα στο κεφάλι της διότι ως γνωστόν *αν ο θόρυβος τής θάλασσας σκεπάζει τις σκέψεις σου, είσαι στο σωστό μέρος! Και μην τολμήσει κανείς και της πει καλό χειμώνα, τον έσφαξε στο γόνατο! Νιάου! 

✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

 * Το απόφθεγμα είναι άγνωστου δημιουργού, αλιευμένο από το διαδίκτυο ~ Art: Irina Dzhul

**Είμαι κι εγώ μ' ένα καπέλο που περιμένω υπομονετικά να σας ταξιδέψω σ' έναν ακόμα προορισμό με..ανοιχτά τα σχόλια φυσικά.. ΕΔΩ 

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........................❤¸¸.•*¨*•

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέτρα, μου θύμισες αυτό:

    Φέτος το καλοκαίρι δεν μπόρεσα να κάνω ούτε ένα μπάνιο επειδή ανεβάζω τη «Μήδεια», και ο Παπανδρέου που κυβερνάει την Ελλάδα έχει κάνει σαράντα.

    (καλοκαίρι 1985, πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου)

    που είχε πει η αείμνηστη Τζένη Καρέζη.


    Καλό Φθινόπωρο και καλή επαναπροσαρμογή στην καθημερινή ρουτίνα - την οποία εύχομαι - να εμπλουτίσεις με τις πινελιές των καπέλων σου.

    Και κάτι άσχετο μα και λίγο σχετικό.
    Πρόσφατα, σε μια καφετέρια που βρισκόμουν, έτυχε να καθίσει δύο τραπέζια πιο πέρα ο νέος σας Δήμαρχος, ο Μπακογιάννης. Ξέρεις τι παρατήρησα και μου έκανε τρομερό ενδιαφέρον; Πως φαινόταν τόσο απλός, λιτός, ταπεινός σε αντίθεση με τους άλλους που καθόντουσαν δίπλα του, υποθέτω ίδιας κομματικής αντίληψης και ιδεολογίας του τοπου που είχε επισκεφτεί - που πρώτον δεν ήξερα κανέναν και είχαν όλοι ένα τουπέ πως είναι άρχοντες του τόπου. Τέτοιο χαζοβιόλικο καμάρι δεν είχα ματαδεί. Μου προκλήθηκε εμετός.

    Να περνάς όμορφα.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική.
      1) Δεν θα κρίνω τις δηλώσεις Καρέζη γιατί ήταν/είναι η αδυναμία μου.
      2) Δεν θα κρίνω τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί ούτε στο μικρό του δακτυλάκι ο Κούλης Μητσοτάκης. Ανόμοια μεγέθη δεν κρίνονται. Κι ούτε καν ανόμοια. Ο Α.Παπανδρέου είχε ένα "μέγεθος" κι ένα εκτόπισμα ως πολιτικός, και ο Μητσοτάκης είναι απλά ένα ακόμα μέλος μιας ξεπουλημένης οικογένειας. 3) Και πάμε στον "αγαπητό" Κώστα Μπακογιάννη. Αν μη τι άλλο λοιπόν μάθαμε τί χάρισμα έχει ο υιός Μπακογιάννης/το γένος Μητσοτάκη: με όλα αυτά που κάνει (κι εξακολουθεί) η οικογένειά του, αυτός καταφέρνει να πείθει τον κόσμο ότι είναι "απλός, λιτός και ταπεινός", πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να βλέπει την αλήθεια, θέλει μόνο να μένει σε εικόνες επικοινωνιακού χαρακτήρα!

      Ο "απλός, λιτός και ταπεινός" Μπακογιάννης/το γένος Μητσοτάκη/γιος τής Ντόρας/ανιψιός τού Κούλη, προέρχεται λοιπόν από μια οικογένεια η οποία: 1) χρωστά 2,7 εκ. ευρώ για την εφημερίδα Κήρυκας Χανίων 2) τσέπωνε "δωράκια" από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 3) έχει κουμπάρο τον πρεζέμπορα Μαρινάκη και κολλητούς όλους τους καναλάρχες, ολιγάρχες κι εφοπλιστές τού τόπου 4) χρεοκόπησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 5) ο πατέρας Μπακογιάννης σκοτώθηκε από την 17 Νοέμβρη, για "καλή" τύχη τής οικογένειας, η οποία εκμεταλλεύτηκε τον θάνατό του κι "έχτισε" -επάνω σε έναν θάνατο!- όλη την πΩλιτική της καριέρα! Κι αυτά τα λιγοστά, είναι μόνο όσα θυμάμαι πρόχειρα, γιατί ως ανήσυχος πολίτης προσπαθώ να μην ξεχνώ, και να είμαι σε εγρήγορση! Ύστερα από όλα αυτά (τα λιγοστά..) αφού εξακολουθεί ένας Μπακογιάννης να είναι συμπαθής, εξηγούνται πάρα πολλά πράγματα.. Την καλημέρα μου και καλό σ/κ

      Διαγραφή
  2. Θάλασσα ένα σπίτι κοντά της τι ωραία πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, εγώ "καλό χειμώνα" δεν λέω όχι γιατί η Πέτρα θα με πάρει με τις ...πέτρες και τα βότσαλα αλλά γιατί, από τώρα, δεν την πολυγουστάρω αυτήν την ευχή. Εγώ καλό αποκαλόκαιρο θα ευχηθώ. Με πολλά περισσότερα μπάνια και όμορφες στιγμές.
    Ο ...Κούλης δεν έχει ανάγκη. Καβάλα στ άλογο είναι, προς ώρας, τα δύσκολα θα ξεκινήσουν και για εκείνον και για ....μας, κυρίως για μας, από Σεπτέμβρη μεριά. Εκεί θα έχει τα πρώτα καρτέρια και να δούμε πόσο άγχος μπορεί να διαχειριστεί.
    Ως τότε να περνάς καλά Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμάς είναι τα δύσκολα, εκείνος "καβάλα στ' άλογο" θα μας αλλάξει τα πετρέλαια! Αλλά και πάλι, δεν μας..λυπάμαι όλους, Γιάννη. Για όσους τον ψήφισαν, νιώθω μια τρελή χαρά που από την πρώτη κιόλας ημέρα, ξεκίνησε να μας/τους διαλύει, και πού είσαι ακόμα! Ας πρόσεχαν οι.."ξεχασιάρηδες", κωφοί, και "τυφλοί" πολίτες! Τέτοιοι κυβερνήτες τούς αξίζουν, τέτοιον έχουν! Καλό σ/κ.

      Διαγραφή
    2. Ναι, φυσικά έχουν την ευθύνη. Κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει. Αλλά, την πληρώνουμε και οι ...λοιποί. Άντε καλά να περνάμε Πέτρα.

      Διαγραφή
    3. Ένας λαός κατά βάσει (ακρο)δεξιός, από (ακρο)δεξιούς θα παραμυθιάζεται.

      Διαγραφή
  4. Το εξοχικό σπίτι δίπλα στη θάλασσα θα είναι πάντα ένα απ’ τα όνειρά μου. Κάποιες φορές φαντάζομαι ακόμη και τη διακόσμησή του, την οργάνωσή του...κι ύστερα ξυπνάω. Άπιαστο όνειρο κι απ’ ότι φαίνεται όνειρο θα μείνει για πάντα.
    Όσο για κάποια παραλία της Αττικής....καλύτερα να ανέβω την Πάρνηθα μπουσουλώντας. Πιο γρήγορα θα φτάσω.
    Για τα υπόλοιπα τι να πω! Πρωτοκλασάτο στέλεχος της νουδούλας λέει, τα δύσκολα μετά τα μπάνια του λαού. Άντε να δούμε!
    Α ρε Πέτρα, τυχερή, απόλαυσέ το όσο μπορείς. Και γω μαζί σου!(νοερά)
    Πολλά φιλιά...και
    Καλό Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά ή πριν από τα μπάνια τού λαού,
      ένας λαός που επιλέγει να κοιμάται όρθιος,
      δεν θα βγει από τον ύπνο το βαθύ το φθινόπωρο..
      Καλό μήνα Αννίκα μου!

      Διαγραφή
  5. Πού να τολμήσω να ευχηθώ Καλό Φθινόπωρο, άχνα δε θα βγάλω :)
    Kαλό μήνα το λοιπόν Πέτρα μου και ναι σε ζηλεύω διάολε με τις γάτες σου τα βιβλία σου και το άραγμά σου εκεί στις θάλασσες του πατρικού σου αλλά δεν είναι του...επιπέδου μου...γκουχ..γκουχ για να το σχολιάσω.
    Όσο για τον νέο, ωραίο, ευφυή, πολύφερνο, εύελπι της ελληνικής πολιτικής τι να πω; Να τον χαίρονται οι Έλληνες που τον ψήφισαν!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα Πέτρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κι εσύ, μην το πιστεύεις και πολύ το..άραγμα
      επειδή έτσι διαδίδουν οι γάτες! Χαχα! Καλό μήνα!🌞

      Διαγραφή
  6. Αχ νονούλι. Δεν με αγχώνουν όσα πέρασε η Ελλάδα, γιατί πέρασαν. Ούτε όσα περνά, γιατί τα αντιμετωπίζουμε έστω όπως όπως. Με αγχώνουν όσα θα έρθουν, γιατί βλέπω να αποτελούμε κομμάτι ενός λαού που δεν θεωρεί trendy το να σκέφτεται κι έτσι βολεύει να ξεχνά και να αποπροσανατολίζεται εύκολα.
    Ας μην πούμε "καλό χειμώνα", ο χειμώνας που πέρασε ήταν δύσκολος και με τόσες φωτιές και τόσο έντονες οι κλιματικές επιπτώσεις, δύσκολος θα είναι πιθανότατα κι αυτός που θα έρθει!
    Ας πούμε "καλό μήνα" και να βρίσκουμε τρόπο να περνάμε καλά, γιατί η ζωή είναι μικρή.
    Ματς μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες, μέσα σε όλο αυτόν τον καραχαμό,
      επιβάλλεται να βρίσκουμε τρόπο να περνάμε και
      κάποιες στιγμές καλά.. Φιλιά κουκλοβαφτιστηρόνι!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα! Δίπλα στο κύμα με ένα βιβλίο στα χέρια τι καλύτερο; Καλά μπάνια Πέτρα μου. Καλό μήνα να έχουμε και ας είναι 32 ή 33 Αυγούστου ακόμη.Μην σκέφτεσαι τίποτε, εξάλλου τα χειρότερα δεν ήλθαν ακόμη! Έχουμε χαρές να περάσουμε με χολοσκάς!
    Καλά να περνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν.
      Κι οι γάτες ακόμα να σας πουν ότι το διάλειμμα
      τελείωσε, τα κεφάλια μέσα ήδη.. Καλό μήνα Άννα!

      Διαγραφή
  8. Εύχομαι καλό.. Σεπτέμβρη με τους αγαπημένους σου ήχους!!! 💚❤💚❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήταν στο χέρι μας να επιλέγαμε
      τα πάντα στη ζωή, ακόμα και τους ήχους🌸

      Διαγραφή
  9. Ευτυχώς που κρατάνε ακόμη οι καλοκαιρινές μέρες...
    Ειδάλλως, Φθινόπωρο με Κούλη = "συνδυασμός θανάτου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Α Μ Ι Α Ε Π Ο Χ Η Δ Ε Ν Α Ν Τ Ε Χ Ε Τ Α Ι Ο Φ Α Σ Ι Σ Τ Ο Κ Ο Υ Λ Η Σ

      Διαγραφή
  10. Πολύ καλά το κάνει η φιλενάδα σας ή Πέτρα και το έχει ρίξει στο διάβασμα Εμ τι θέλετε δηλαδή κορίτσια; να γίνονται τα νεύρα της τσαταλια με αυτα που βλέπει και ακούει;
    Γάτες είμαστε και εμείς και να είχατε την δικιά μας που όλο μουρμουριζει και τα έχει με τον καιρό που φυσάει και δεν την άφησε η φουρτουνα να κάνει ένα μπάνιο... Καλέ; τρία έκανε μην την πιστεύετε.. Ας επερνε τα μπρατσακια της. Χι. Χι.. Άσε δε την μουρμουρα της που της χάλασε το λαπιτοπι της και γράφει από το Σμαρτ φον... Εκεί να δείτε γέλια... Τρία γράφει δύο σβήνει... Αμ τι το θέλει το Σμαρτ στην ηλικία της; δεν το καταλαβαίνουμε και είμαστε και πολλές... Αν μπορούσαμε θα σας στέλναμε φωτο να δείτε τι φατσονια είμαστε..
    Αχ να μην είμαστε κοντά να κάνουμε μια μεγαλη γάτο παρέα...
    Να περνάτε καλά να μας φιλησετε την Πέτρα...
    Φιλια στα μουσούδια σας... Χι.. Χι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως την παλεύεις την τεχνολογία Σμαράγδι, όχι σαν κάτι άλλες...😉

      Διαγραφή
    2. Την παλευω δεν λες τιποτα Πετρινα μου αλλα και αυτην δεν καθεται σε ενα μερος βρε κοριτσι μου ολο προχωρά..τι βιαζεται ηθελα να ηξερα;χα..χα.φιλακιααα..θα σου στηλω φωτο στο μεηλ σου..

      Διαγραφή
    3. Την "φτάνεις" εσύ την τεχνολογία, δεν σε φοβάμαι! Καλό σ/κ 🌼

      Διαγραφή
  11. Καλημερα κοριτσι μου, εχεις και εσυ τα δικια σου!
    χαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικά εξ' αυτών φαντάζομαι ότι δεν είναι μόνο δικά μου...😊

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.