Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Ανασκόπηση 2023 ~ Κοινώς τί χρονιά ήταν κι αυτή Παναγία μου!

Ανασκόπηση 2023, κοινώς τί χρονιά ήταν κι αυτή Παναγία μου! 

Γεγονότα, συγκινήσεις, χαρές, λύπες, απώλειες, δώρα, θάλασσες, ταξίδια, θέατρα, βιβλία, αγάπες, φίλοι, καφέδες, όνειρα πουλιά μου ταξιδιάρικα

Δεν ξέρω αν μια χρονιά θα πρέπει απαραίτητα να τα έχει όλα μέσα, επειδή είμαστε τόσοι άνθρωποι σε μια χώρα, κι όσο και να πεις, όλα θα συμβούν, γιατί, όχι, δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβούν όλα, εκτός κι αν.. (ας μην το ανοίξω νωρίς το στόμα μου..) Με τη ρήση "δόξα το θεό, βόηθα Παναγιά" κύλησε (και) το 2023, μιας και το Φλεβάρη συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα έγκλημα στη χώρα: 57 νεκροί στα Τέμπη!

Όχι, κανείς αρμόδιος δεν την πλήρωσε, γιατί στο μεταξύ έγιναν εκλογές, κι ο λαός απεφάνθη πως όλα είναι ανθηρά, και μπαρούτι να γίνουν κι οι 57 νεκροί στα Τέμπη, όπως μπαρούτι είχαν γίνει άλλωστε κι οι 17000 νεκροί από κορονοϊό (έβδομη στον κόσμο(!) η Ελλάδα σε κρούσματα κορονοϊού)

Μετά το πράσινο φως τών ψηφοφόρων, πήραν φόρα: Αττική, Κέρκυρα, Ρόδος, Έβρος και κάηκαν ανελέητα (θράσος που το είχαν!) έτσι από μόνα τους!, με τον Έβρο  μάλιστα να παίρνει και το.. "βραβείο τής μεγαλύτερης πυρκαγιάς ever στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (αν δεν ήταν αυτό δόξα, τότε τί)

Ο κόσμος (όταν δεν έσβηνε πυρκαγιές και δεν έκλαιγε νεκρούς και δάση), στα πλαίσια τής αυτοπροστασίας, αναζητούσε στο ίντερνετ ό,τι τού φανεί: τί είναι η αλλαντίαση (έλα μου ντε), γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου (ενώ ζω στον παράδεισο), γιατί πετάμε χαρταετό (μήπως γιατί ξεχνάμε όσα παθαίνουμε;;), την κακομοίρα τη Βαρδινογιάννενα που πέθανε στη (χρυσή της) "ψάθα", τον τέως βασιλιά που ψόφησε μεν (αλλά ζουν οι όμοιοί του)

Ντάλα καλοκαίρι με θάλασσα "λαδιά", και στην Πύλο πνίγηκαν αβοήθητοι! πάνω από 650 πρόσφυγες - κυρίως παιδιά και γυναίκες (με δαύτους θα ασχολούμαστε; ας μην ερχόντουσαν στην τελική!), ενώ αρχές φθινοπώρου πλημμυρίζει η Θεσσαλία, με άγνωστο ως τώρα αριθμό θυμάτων/χωραφιών

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μια άλλη Ελλάδα (κοίτα τώρα σύμπτωση) η χώρα χτυπούσε τραγικές πρωτιές: ακριβότερη στην Ευρώπη σε καύσιμα και ρεύμα, στο γάλα, στο λάδι (αύξηση 212% μέσα σε ένα χρόνο) στο τυρί, προϊόντα που παράγονται στην ίδια την Ελλάδα! Το βρεφικό γάλα κατά 213% πιο ακριβό από την Ευρώπη! Αλλά η λέξη αισχροκέρδεια άγνωστη!

Σε ένα ακόμα πιο παράλληλο σύμπαν, κι ενώ το 86% τών πολιτών αδυνατεί να πληρώσει τούς λογαριασμούς του, η κυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία, προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τα πανεπιστήμια, 150 φασίστες Κροάτες φτάνουν οδικώς στην Αθήνα και σκοτώνουν έναν οπαδό ομάδας, οι γυναικοκτονίες αυξάνονται, η παραβατικότητα ανηλίκων και νεαρών κλιμακώνεται, ενώ η γνωστή/άγνωστη greek mafia εκτελεί στους δρόμους 25 συμβόλαια θανάτου (την τελευταία 5ετία) Κάθε 4 ώρες γίνεται κι ένα θανατηφόρο τροχαίο-ενώ τις γιορτές έκαναν χρήση κόκας 120 χιλ. άτομα.

Προς το τέλος τού 2023 μάλλον κανείς δεν ξαφνιάστηκε όταν έλαβε χώρα η μεγαλύτερη αποστασία σε κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) με οικονομικό χορηγό επειδή δεν εξελέγη πρόεδρος η "αριστερή" Αχτσιόγλου (και σιγά μην είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο οι αποστάτες) Εν κατακλείδι, τα καταστροφικά γεγονότα τού 2023 είχαν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης! Πρώτη φορά δοξάζεται ένα τόσο ανίκανο άτομο από τόσους πολλούς καραγκιόζηδες (ΜΜΕ/ψηφοφόροι) Η χρονιά έκλεισε με ένα γεγονός=χίλιες λέξεις, όταν στον Ερυθρό Σταυρό σε εφημερία, η δεξιά διοικήτρια και το συνάφι της, χόρευαν τσιφτετέλια μπροστά σε φορείο με ασθενή, τού τύπου: πέθανε ο θείος! Όλο το Ελλαδιστάν σε μια σκηνή!

Η δική μου χρονιά πάντως, έκλεισε με την τετ α τετ συνάντηση κορυφής στην Κηφισιά, μεταξύ εμού και του ζευγαριού τής χρονιάς, τον ναζίστα Πλεύρη και τη νεκρόφιλη Σιακαβάρα, αλλέως τη διάφανη και τον άυλο!

2024: φορέστε ξανά μάσκες, καίγεται το πελεκούδι με τον covid, ντυθείτε καλά, 
έξω κάνει πόλεμο, 2000 παιδιά νεκρά στη Γάζα.. Λευτεριά στην Παλαιστίνη ρε!

*•˛˛•*✰♡*•˛  ✰ ❤ ✰ ˛•*✰*•˛˛•*✰

Foto: Pinterest

...........οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο...........

26 σχόλια:

  1. Τί να σχολιάσουμε Πέτρα μου;
    Δεν υπάρχουν λόγια.
    Αν δεν αντέξουμε, πρέπει να πέσουμε από το Λευκό Πύργο όλοι.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..κι είναι και μακριά (από δω) ο Λευκός Πύργος.. Καλησπέρα Ρένα μου! 🧡

      Διαγραφή
  2. Η τραγικότητα μιας χρονιάς, δοσμένη με έναν σουρεαλιστικό χιουμοριστικό και καυστικό τρόπο, Πέτρα μου, με της γραφής σου την οξυδέρκεια και των συναισθημάτων σου την ένταση.
    Ναι, όσα ζούμε είναι άξια ερμηνείας και λόγου, είναι πρωτόγνωρη η παρακμή καθώς έχουν σπάσει τα φρένα. Να δούμε πού θα καταλήξουμε, καλή μου φίλη.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο μέσω σουρεαλισμού και (εναπομείναντος) χιούμορ, βγαίνει η κατάσταση 😛

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα γράφεις... μακάρι να ήταν διαφορετικά! Γι΄ αυτό η ευχή μου για το 2024, είναι να είναι καλύτερο από το 23. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, αλλά ήδη διαλυόμαστε ως κοινωνία και ειδικά οι νέες γενιές, αναρωτιέμαι πολλές φορές πως θα τα βγάλουν πέρα.
    Την Καλημέρα μου, Πέτρα! Εύχομαι τα καλύτερα και μόνο.
    ΥΓ: Μου άρεσε η προσέγγιση σου στο ζευγαράκι της χρονιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ζευγαράκια (κάθε χρονιάς) είναι τα κερασάκια στην τούρτα, Βασίλη μου! 😊

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά τι χρονιά κι αυτή! Και εύχομαι τέτοια μέρα του χρόνου να είμαστε καλά να μην πουμε για το '24 τα ίδια....Δυστυχώς έτσι και χειρότερα τα πράγματα. Ελπίδα από πουθενά αλλά για τον χορηγό της Αχτιόγλου δεν το ήξερα...Κοίτα τι μαθαίνω στο μπλογκ σου!
    Καλά κουράγια Πέτρα μου σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'ρχεσαι εδώ να σου "μαθαίνω" πληροφορίες, Άννα! (περί χορηγού ο λόγος)😉

      Διαγραφή
  5. Με την ανασκόπηση σου επισήμανες όλα τα τραγικά γεγονότα του 2023 που δυστυχώς μένουν ατιμώρητα ως και σήμερα. Και το χειρότερο είναι πως και το 2024 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι δολοφονίες καλά κρατούν, η ακρίβεια μας γονατίζει, η βία στους εφήβους έχει γίνει ανεξέλεγκτη και πάει λέγοντας.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, τα περισσότερα γεγονότα, είναι τραγικά, Ελένη μου.. 24/1/24 😉

      Διαγραφή
  6. Ολα μια χαρα πηγαν βρε......κατα πως μας ταιριαζουν τετοιοι που ειμαστε....και λιγα μας επεσαν....ναι Πετρα μου εξω κανει πολεμο και δε βλεπω ειρηνη ολουθε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά (όσοι δε φταίνε/με) , κρίμα είναι.. 🎁🧡

      Διαγραφή
  7. Αποχαιρετίσαμε μια χρονιά που ούτε θέλω να θυμάμαι. Επιλέξαμε τα καλύτερα για την καινούργια χρονιά, βάλαμε νέους στόχους και…..κολοκύθια μετά ριγάνεως. Μια απ’ τα ίδια, γιατί η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Κι αν δεν με πιστεύεις, άνοιξε την τηλεόραση. Εκεί να δεις πνευματική αναζήτηση, ψυχική ποιότητα, ανάπτυξη της ενσυναίσθησης! Δεν θα πω τίποτ’ άλλο. Καλή δύναμη πατριώτες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως τα κολοκυθάκια μετά ριγάνεως είναι μια χαρά (και με πατατούλες!) 😊😘

      Διαγραφή
  8. Τι χρονιά κι αυτή δεν λες τίποτα Πετρίνα μου...σαν ταινία θρίλερ ένα πράγμα ήταν, με σκηνές τρόμου και αγωνίας μέχρι το τέλος της... Τίποτε δεν ξέχασες χρυσόστομή μου...ανασκόπηση κανονική λέμε, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα... να μην ξαναέθρει τίποτα από ότι περάσαμε...μα δεν το βλέπω να πιάσει η ευχή...
    Αλλα να μην κλείσουμε καλά καλά την πόρτα στην ελπίδα, φίλη μου ας κάνουμε μια ευχή και ας είναι ουτοποία, για την ειρήνη, να επικρατήσει στην γη και καλά κουράγια ο Θεός βοηθός Πετρίνα μου! φιλώ σε!! 🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα αφήνουμε μια χαραμάδα Σμαράγδι μου, η ελπίδα πεθαίνει (τελευταία) 🧡😘

      Διαγραφή
  9. Πάντα εύστοχη. Μπράβο!
    Καλή δύναμη, καλές αντοχές, ψυχή βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η περίληψη μιας δύσκολης χρονιάς, νονούλι με τον ευφυέστατο τρόπο σου, δοσμένη.
    Πολύ φοβάμαι βέβαια, την περίληψη που θα κάνεις του χρόνου τέτοιες μέρες. Γιατί, φοβάμαι μην είναι χειρότερη.
    Καλή μας δύναμη σε όλες τις προκλήσεις του ΄24!
    Σου στέλνω ένα ολόγλυκο φιλί.
    Καλό απόγευμα Σαββάτου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες, περίληψη ήταν.. πού να χωρούσαν όλα αναλυτικά;..🎁😘🧡

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Κι εσύ Χριστινάκι μου, κράτα γερά και κράτα και τα γατουλίνια αγκιαλιά! 🐈🥰

      Διαγραφή
  12. Λευτεριά στη ζωή μας Πέτρα μου να συμπληρώσω κι εγώ και να δηλώσω για ακόμα μια φορά φανατική θαυμάστρια τόσο του νου σου όσο και της πένας σου. Λατρεύω την ορμή σου και την ευθύβολη κρίση σου και θυμήθηκα τώρα ένα τραγουδάκι τελειώνοντας την ανάγνωση της ανασκόπησής σου: https://www.youtube.com/watch?v=g-EAVZYxHv8.
    Καλή δύναμη! Πάντα χρειάζεται.
    Πολλά φιλιά με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ με τίμησαν (και πάλι) τα γλυκά σου τα λόγια, Μαράκι, με συγκινείς! 😘🎁🧡

      Διαγραφή
  13. Κάθε χρόνο και χειρότερα!
    Εγώ είχα τα δικά μου την περισσότερη χρονιά... Τώρα που τα βλέπω μαζεμένα
    τα δικά μου αντέχονται πιο πολύ! ☺
    Ας έχουμε δύναμη για τη συνέχεια. θα μας χρειαστεί...
    Φιλάκια, Πετρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν αντέχεται, όλα θέλουν δύναμη, και την έχουμε!!! 😘🎁🧡😍

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.