16 Νοέμβρη. Όχι. Δεν χρεοκοπήσαμε. Για έναν και μοναδικό λόγο: Η χρεοκοπία των αξιών μας έχει προ πολλού παγιωθεί. Πολιτικοί και Πολίτες, έχουμε αμφότεροι λησμονήσει κι εγκαταλείψει τους ρόλους μας κι έχει επέλθει η σήψη. Κι αν ξημερώνει 17, τι μπορεί άραγε να σηματοδοτεί για όλους μας; Όταν έχουμε προ πολλού αποφασίσει πως απέχουμε μίλια από την κοινή λογική... Ας μείνουμε λοιπόν όλοι στις θέσεις μας αύριο. Σ' εκείνες τις γνωστές ανάξιες θέσεις που επέλεξε ο καθένας από εμάς να καθίσει και να επαναπαυτεί. Εκείνοι που δεν βλέπουν την ώρα να ανοίξουν το στόμα τους, είναι οι συνήθεις ύποπτοι, που το μόνο πράγμα που βλέπουν μπροστά τους είναι το επικοινωνιακό τους προφίλ. Θα γεμίσουν τις οθόνες, για άλλη μια φορά, με φθηνές και υποκριτικές δηλώσεις, με κούφια λόγια και κροκοδείλια δάκρυα. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ... Οι μόνοι που δικαιούνται να θρηνούν τις χαμένες ζωές των παιδιών του Πολυτεχνείου, είναι αποκλειστικά και μόνο οι συγγενείς των θυμάτων. Όλοι οι άλλοι, όχι μόνο δεν το δικαιούμαστε, αλλά αν είχαμε έστω και λίγη τσίπα, θα έπρεπε να εξαφανιστούμε από προσώπου γης. Γιατί, έτσι κι αλλιώς, έχουμε αποδείξει πως, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε σωστά, είναι να καταπατούμε την Ιστορία μας και να λησμονούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Υπήρξαν τόσα πολλά τα θύματα σε κάθε αγώνα απελευθέρωσης, που θα έπρεπε να είχαμε κάνει ΣΗΜΑΙΑ τις θυσίες τους και να τις φυλάσσαμε ευλαβικά στο βάθος του μυαλού μας. Αντιθέτως, αποδεικνύουμε καθημερινά, πως δεν μας έχει απομείνει τίποτα τώρα πια: ούτε μυαλό, ούτε μνήμη, ούτε καν...Σημαία. Γιατί "η Σημαία", δεν είναι ένα απλό παραλληλόγραμμο πανί με γαλανά χρώματα που κονταροχτυπιέται στον άνεμο, αλλά ένα Σύμβολο, που για κάθε Πατρίδα, αντιπροσωπεύει το στίγμα των πολιτών της κι αποτελεί το λάβαρο της μνήμης, κατοχυρωμένο μέσα από τους ιερούς τους αγώνες...
"ΟΡΕΣΤΗ ΑΠ' ΤΟ ΒΟΛΟ, ΜΑΡΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ", ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ 17....
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΧΑΛΑΛΙΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΣΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΗ.
ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...
Χωρείς άλλα σχόλια. Την καλημέρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=6CniLgh1lUs
ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ καλησπέρα. Το τραγούδι του βίντεο αποτυπώνει ακριβώς την πικρή σημερινή πραγματικότητα... Τι να λέμε. Καλό σου βράδυ!
ΔιαγραφήΚαλημερα Πιστε φίλε του σκύλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα μικρό "κ.κ"! Φεύγω από δω και σου έρχομαι!
Διαγραφήγια το θεμα της σημαιας κ της πατριδας εχω λιγο διαφορετικη αποψη, αλλα δεν ειναι της παρουσης τωρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο απογευμα!
Φανούλα καλησπέρα, εδώ είμαστε, όποτε θες έλα να μου εκθέσεις τις απόψεις σου. Είναι όλες σεβαστές. Και ενδιαφέρουσες. Καλό σου βράδυ!
ΔιαγραφήΜετά το κύμα "ήμουν κι εγώ στην αντίσταση" για ηθικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους (η συνταξούλα, ντε!) ήρθε το κύμα "ήμουν κι εγώ στο Πολυτεχνείο".
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει βουλευτής από 58 ετών και πάνω που να μην έχει δηλώσει πως ήταν στο Πολυτεχνείο.
Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι... όλοι!
Λες και ήταν πανηγυράκι και όχι μια καθαρά αντισυστημική δράση-εξέγερση ως επί το πλείστον αριστερών ή αριστερόστροφων δυνάμεων που έπαιξαν τα ρέστα τους σε τρεις μέρες.
Έχασαν για ένα χρόνο, αλλά κέρδισαν στην αιωνιότητα.
Οι μετέπειτα καπηλευτές της πιο όμορφης στιγμής στη μεταπολεμική μας ιστορία δυστυχώς βεβήλωσαν και αμαύρωσαν τη μνήμη της περισσότερο κι απ' τα βλαμμένα με τις μολότωφ.
Αν πιστε΄ψουμε τις διηγήσεις του καθενός (επωνύμου ή ανωνύμου) πρέπει στο Πολυτεχνείο να ήταντ ουλάχιστον... 3 εκατομμύρια κόσμος.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι συνολικά τις 3 ημέρες της κατάληψης δεν πέρασαν από κει πάνω από 10 με 15 χιλιάδες άτομα.
Η υστεροβουλία της κίβδηλης επίκλησης του ηθικύ πλεονεκτήματος της συμμετοχής στην εξεγερση από διεφθαρμένους ή μεταλλαγμένους ιδεολογικά μετέπειτα εξουσιαστές είναι η αιτία της αναγόρευσης αυτής της γενιάς με την κάλπικη ονομασία "η γενιά του Πολυτεχνείου".
Πώς μια εξέγερση 10-15.000 ατόμων δίνει το όνομά της σε μια ολόκληρη αδρανή και χαχανίζουσα επί Επταετίας γενιά;
Και πώς το εκμεταλλεύονταν(/-νται) εδώ και χρόνια αυτοί που θέλουν να απαξιώσουν το νόημα της απελθούσας εξέγερσης για να πλήξουν προληπτικά τις επερχόμενες εξεγέρσεις;
ΥΓ.: Θαυμάσιο το υστερόγραφό σου.
"ΜΗΝ ΧΑΛΑΛΙΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ"...
Μαζεστίξ καλησπέρα, το "πρόβλημα" μαζί σου, είναι ότι σπάνια ΔΕΝ συμφωνώ με τις απόψεις σου, αλλά αυτό στο έχω ξαναπεί...
Διαγραφή"Βρε πως τα βρίσκω! Πως τα συνταιριάζω!"!!! Αθάνατος Παπαγιαννόπουλος!
Λοιπόν, θα το κάνω και ανάρτηση αν προλάβω το εξής. Μια πολύ ωραία απεικόνιση της γενιάς του Πολυτεχνείου είναι το σενάριο που έγραψε η Δ. Παπαδοπούλου για τους Απαράδεκτους. Ο Σπύρος που ήταν στο Πολυτεχνείο εκφράζει μέσα από την καυστική πένα της σεναριογράφου απόλυτα την εν λόγω γενιά, που υπηρετεί το σύστημα και τα μίντια (διαφημιστής) και ζει την μικροαστική ζωή του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ωραία ιδέα!
ΔιαγραφήΒρες χρόνο...
Μαρία Νι καλησπέρα. Συμφωνώ (πολύ πρωτότυπο!) με τον Μαζεστίξ. Αναμένουμε. "Οι Απαράδεχτοι" ήταν πολύ μπροστά! Καλό σου βράδυ.
ΔιαγραφήΚαλέ μου φίλε,
ΑπάντησηΔιαγραφήμην απογοητεύεσαι, κάποια στιγμή σε 1-2 ή 3 χρόνια, απροσδόκητα ή "κατά λάθος" ξανά,
θα φανεί μια σπίθα που θα ανάψει τη φωτιά.
Ίσως για να συγχωρεθούν και εκείνοι που τα προηγούμενα 4-5 ή 6 χρόνια, ήταν κρυμμένοι ή προσκυνούσαν τους κατακτητές (ντόπιους και ξένους)....
Το έργο το έχουμε ξαναδεί...
"Πότε θα κάνει ξαστεριά" λοιπόν... Δεν θέλω να συγχωρεθούν οι "κρυμμένοι" και οι..."προσκυνητές", πειράζει;... Καλό σου βράδυ Ανατολή.
ΔιαγραφήΠάντως, εγώ δεν ήμουν στο Πολυτεχνείο. Διότι βρισκόμουν στα εξωτερικά. Υπάρχουν, όμως, πολλά παιδιά που ήταν στο Πολυτεχνείο, αλλά δεν εξαργύρωσαν ποτέ τους αγώνες τους για να πάρουν αξιώματα. Και, φυσικά, τίμησαν τους παλιούς τους συντρόφους και σεβάστηκαν τον εαυτό τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην βλέπετε μόνο τους 30-40 που ακούγονται. Πολλοί άλλοι κάνουν σεμνά τη δουλειά τους και κρατούν για τον εαυτό τους τις στιγμές που γραφόταν η Ιστορία.
Το ίδιο ισχύει και για τη δική σας γενιά. Διότι και τώρα γράφεται η Ιστορία, κι ας βλέπουμε μόνο τη φτώχεια.
Λωτοφάγε καλημέρα. Η "γενικότητα" του σχολιασμού μου, αφορά πολιτικούς και πολίτες, που σαφώς και θα μπορούσαμε να κάναμε κάτι όλοι μαζί, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, όμως προτιμάμε να κυλιόμαστε όλοι μαζί, στη λάσπη μιας δίνης. Και η δίνη είναι σαν...την ηλεκτρική σκούπα, μας τραβάει ΟΛΟΥΣ στο εσωτερικό της...
ΑπάντησηΔιαγραφή