Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

"ΣΙΣΑ": NEO ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...



ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΔΝΤ: το 2001 αποσύρθηκαν από την εγχώρια αγορά -που έτσι κι αλλιώς ήταν παράνομα- η μαριχουάνα και η κοκαϊνη και γέμισαν οι δρόμοι με το ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ "ΠΑΚΟ". Χαρακτηριστικό του; Η πολύ χαμηλή τιμή πώλησης, με αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση και προμήθεια, από άτομα με χαμηλό -έως ανύπαρκτο- εισόδημα ... Ο Βάλβο Φερράρι, Διευθυντής Λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας Κατά των Εθισμών, του Δήμου του Μπουένος Άϊρες, αναφέρει: "Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία, πως έπρεπε να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά εφήβων και νέων, που δεν θα είχε δουλειά, δεν θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δεν θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο, με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν τον χώρο τους στην κοινωνία. Και επιπλέον, δεν έπρεπε να είναι παρούσες για να αντιμετωπίσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές εξουσίες..." Από το 2001 μέχρι το 2005, η χρήση του "ΠΑΚΟ" στην Αργεντινή, σημείωσε αύξηση 200%!!!... 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ: το 2011 πέρασε τα ελληνικά σύνορα ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ "ΣΙΣΑ". Ή αλλιώς "η κοκαϊνη των φτωχών". Χαρακτηριστικό του; Η πολύ χαμηλή τιμή πώλησης -μόλις 2-3 ευρώ η δόση!- με αποτέλεσμα την εύκολη πρόσβαση και προμήθεια, από άτομα με πολύ χαμηλό -έως ανύπαρκτο- εισόδημα... Το παραισθησιογόνο ναρκωτικό "σίσα", που λαμβάνεται με ενδοφλέβια χρήση, δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια, σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας -και όχι μόνο- και  χαρακτηρίζεται ως ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη ουσία, αφού είναι πολύ τοξική και περιέχει μεταξύ άλλων, χημικές ουσίες αλλά και ΥΓΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 'Η ΧΛΩΡΙΝΗ! Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, οι χρήστες του ναρκωτικού "σίσα" γερνούν σε διάστημα έξι μηνών! ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Η 20ΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΡΩΙΝΗΣ, ΤΟ "ΣΙΣΑ" ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Αρχικά το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα του χρήστη γεμίζει πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, τα όργανα του σώματος καταστρέφονται από τα χημικά, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ "καίγεται" το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άτομα 25-30 χρονών, να μοιάζουν αποστεωμένοι, ετοιμοθάνατοι, κάτι σαν ζόμπυ... Προκαλεί γρήγορη ευφορία, ψευδαίσθηση διαύγειας και αϋπνία. Οι παρενέργειες στη συνέχεια, είναι ταχυκαρδία, ξηροστομία, νευρικότητα, ναυτία και ανορεξία και μακροχρόνια πονοκέφαλος, κατάθλιψη και αυτοκτονική συμπεριφορά. Βλάβες προκαλούνται στο αναπνευστικό, καρδιαγγειακό, πεπτικό σύστημα και σχεδόν στο σύνολο των εγκεφαλικών λειτουργιών.
Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ...
Τι αξία να έχουν για εκείνους ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, μπροστά ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ...


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ! Τώρα -περισσότερο από ποτέ- έχουμε ΧΡΕΟΣ να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας. Τώρα, που Η ΦΤΩΧΙΑ εισβάλλει στα σπίτια μας και υφαρπάζει τις ζωές μας σαν ορμητικός χείμαρρος, εμείς, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, οφείλουμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές... ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ... Τα ναρκωτικά είναι ΘΑΝΑΤΟΣ κι εκεί έξω παραμονεύουν τόσα πολλά ΚΟΡΑΚΙΑ, που διψούν για αίμα, χρήμα και ΖΩΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ... Να μιλάμε με τα παιδιά μας ΓΙΑ ΟΛΑ και να μην διστάζουμε να τους εξηγούμε ΟΛΟΥΣ τους κινδύνους. Αφού δεν μπορέσαμε εμείς, ως γενιά, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα πολλών ετών, δεν πρέπει τα παιδιά μας να γίνουν τα θύματα ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ...ΚΟΡΑΚΙΩΝ... Τώρα που τα παιδιά μας βάλλονται από παντού και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, βουλιάζουνε στη δίνη, τα παιδιά μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και καταρρέει ο κόσμος τους. Εκεί που μπορούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να σταθούν και να παρηγορηθούν, είναι Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ. Κι όποτε νομίζουν πως μας χρειάζονται, αλλά και όποτε ΔΕΝ το νομίζουν, οι γονείς πρέπει να είμαστε εκεί, πίσω από τις κλειστές τους πόρτες, πίσω από το Διαδίκτυο, πίσω από τις ανησυχίες τους, πίσω από τους φόβους τους, πίσω από το δάκρυ τους, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ... Παντού... Η Αργεντινή μπορεί να φαντάζει και να είναι -χιλιομετρικά- πολύ μακριά, αλλά ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ... Και τώρα στοχεύουν ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. Να τα γονατίσουν, να τα καταστρέψουν, να τα διαλύσουν, να τα πλανέψουν, να τα πεθάνουν, για να μην επαναστατήσουν και να μην αντιδράσουν, ενάντια στα νοσηρά σχέδια της Παγκόσμιας Μαφίας... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΡΕ!.........  
           ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

22 σχόλια:

  1. Kαι μετα το διημερο γλεντι τα κεφαλια μεσα:επιστροφη στην ανατριχιαστικη πραγματικοτητα ομως ας ξαναπουμε το αυτονοητο:να εχουμε το νου μας στο παιδι γιατι αν γλιτωσει το παιδι(μονο τοτε!)υπαρχει ελπιδα! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΣΩ καλησπέρα. Δυστυχώς, αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα... Και τα ναρκωτικά είναι μόνο ΕΝΑΣ από τους πολλούς κινδύνους που παραμονεύουν. Θα επανέλθουμε με "γλέντι", γιατί πρέπει που και που, να παίρνουμε καμμιά ανάσα... Το είδες φαντάζομαι ε; Ο "ενδιαφερόμενος" κατέφθασε τελευταίος και καταϊδρωμένος!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού απέτυχε η τηλεοπτική αποβλάκωση και τα σχολεία που βγάζουν αμόρφωτους, κάποια άλλη λύση έπρεπε να βρεθεί.
    Τα παιδιά μας και τα μάτια μας, αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να σταθούμε ως γονείς δυνατοί. Διότι η υστερία μας δεν έχει προηγούμενο! Σε όλους τους τομείς.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λωτοφάγε καλησπέρα. Πέρασαν πολλά χρόνια που οι Ελληνάρες κοιτούσαμε την πάρτη μας (βόλτες-ψώνια-καριέρα-κοινωνικό glamour),ξεχνώντας, αποβλακώνοντας κι απασχολώντας τα παιδιά μας με κινητά, υπολογιστές, play-station κλπ κι ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα! Τώρα, όσοι ξύπνησαν, ας κοιτάξουν τα παιδιά τους κι ας ευχηθούμε ότι θα είναι σε θέση να σταθούν δίπλα τους... Σοφό θα είναι να το πράξουμε όλοι... Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Αν δεν αφανίσουμε την πολιτική τους και αυτούς που την υπηρετούν τα παιδιά μας δεν θα σωθούν όσο κια αν είμαστε κοντά τους.
    Όπου υπάρχουν παιδιά αυτοι θαείναι πάντα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ καλησπέρα. "Φύλακες γρηγορείτε"... Ας ξεκουνηθούμε γαμώτο! Καταστρέφονται ΖΩΕΣ! Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Τα εχω ξαναπει..Και με την ευκαιρια, θα τα ξαναπω...
    Υπαρχουν συγκεκριμμενες και απολυτως διακριτες περιοχες..Οπου γινεται η διακινηση των ναρκωτικων, και απο κει μοιραζονται με συγκεκριμμενο κυκλωμα πωλητων παντου...
    Η αστυνομια..Αν ηθελε..Θα μπορουσε να ανακαλυψει τους εμπορους ακολουθωντας, απλα, ενα πρεζονι...!!
    Αλλα δεν το κανει...
    Και δεν το κανει..Οχι μονο γιατι το πρεζονι..Ειναι το οχημα..Πανω στο οποιο στηριζει την υποτελεια της νεολαιας...Οπως λετε...
    Αλλα και διοτι το πρεζονι..Ειναι και ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ..!!

    Εκβιαζει συμπεριφορες.."συννομες" απο τους γονεις..Τον περιγυρο..Την οικογενεια..
    "Για να μην καταντησουν τα παιδια σας..Πρεζονια"...

    Ετσι με τη σειρα της..Η ιδια η κοινωνια..ΠΕΤΑΕΙ τα πρεζονια..Στον Καιαδα...Ενω μπορει να βοηθησει, και στην απεξαρτηση..Και στην επανενταξη...
    ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ τους λογους που σπρωχνουν το πρεζονι στη χρηση...

    Αλλα..

    Εδω ζησαμε προτροπες..Ακομα και απο..Πρωην προθυπουργους...Για ελευθερη χρηση...Και ΤΡΑΛΑΛΑ αντιμετωπιση του προβληματος..Στα πλαισια της ΜΟΔΑΣ...!!.. Και της δηθεν ελευθεριας της εκφρασης...!!

    Ετσι..Ωστε οποιος ενδιαφερεται, για τα εξαρτημενα ατομα..Να θεωρηθει τελικα...Και ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΑΣ...!!
    Που δεν αφηνει τα παιδια, να κανουν ελευθερα...Το κεφι τους...!!

    Και μιλανε..
    Για διακριση μεταξυ ουσιων..Σε..Ακινδυνες,και επικινδυνες..Σε βαριες και ελαφριες..Σε.."καλες" και "κακες"...

    Λες και το προβλημα ειναι Η ΟΥΣΙΑ...!!

    Και οχι ο δρομος που οδηγει σ αυτην..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχαίρη καλησπέρα. Εξαιτίας όλων αυτών των αδιάφορων, που περιγράφεις παραπάνω, οι μόνοι που (θέλω να πιστεύω) ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Επειδή αυτοί οι δρόμοι -της κατηφόρας- δεν έχουν γυρισμό, πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση.
      "ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ..."
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Όταν στις ΗΠΑ κορυφωνόταν το αντιπολεμικό και αναρχικό κίνημα, ρίξανε μέσα τα ναρκωτικά και το aids.
    Με συνοπτικές διαδικασίες οι εκκολαπτόμενοι επαναστάτες, έγιναν βαποράκια που δεν έψαχναν τίποτα άλλο παρά λίγη μαστούρα.
    Εκφυλίστηκε ένα υπέροχο κίνημα από τα ναρκωτικά.
    Και κυρίως εκφυλίστηκε μια ολόκληρη κοινωνία από την εξάπλωσή τους.
    Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ στέκεταισ τα πόδια του χάρη σε ναρκωτικά, αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, διεγερτικά, παραισθησιογόνα και λοιπά ναρκωτικά.

    Και τα τελευταία χρόνια στην ΕΛλάδαυπάρχει η ίδια τάση.
    Παλιά οι περισσότεροι δοκιμάζανε χασίς στα φοιτητικά τους χρόνια, κάνανε τη μαγκιά τους, μετά σοβαρεύανε και τα παρατούσαν ως επί το πλείστον μεγαλώνοντας.

    Σήμερα τα 15χρονα πάνε στα κλαμπ και παίρνουν σίσα, ενώ μέχρι πρότινος -όσο υπήρχαν ακόμα λεφτά- παίρνανε κόκα.
    Στα φοιτητικά τους χρόνια, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς έχουν ήδη παραιτηθεί από τα πάντα, και ασχολούντια μόνο με τη μαστούρα.

    Έτσι διαλύεται η κάθε πιθανότητα αντίδρασης από τη νεολαία.
    Διαλύονται σπίτια, γειτονιές, σχολεία, πόλεις ολόκληρες για ένα καπρίτσιο της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζεστίξ καλησπέρα. Είμαστε -ως λαός- επιρρεπείς στις πάσης φύσεως "μόδες", χάνοντας την ουσία και τα ουσιαστικά πράγματα. Υπάρχουν όμως πολλοί γονείς που διατηρούν άψογες σχέσεις με τα παιδιά τους κι αυτά τα παιδιά, έχουν βάσιμες πιθανότητες να σώσουν τους εαυτούς τους, από όλους αυτούς τους ύπουλους κινδύνους. Απλά, οι γονείς οφείλουν να "δουλεύουν" σταθερά κι αδιάλειπτα, προς αυτήν την κατεύθυνση... Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  7. Τοσα χρονια βολεμενοι τους αφησαμε τις ζωες των παιδιων μας στα χερια τους....επρεπε να φτασουμε εδω για να ξυπνησουμε...αλλα δεν ειναι ακομη τοσο αργα.ειναι καιρος να σηκωθουμε απ αυτους τους ερμους τους καναπεδες που εχουν παρει το σχημα μας.Τι διαολο ειναι μεγαλο θρασος πια να κοιταμε τα παιδια μας στα ματια.Μια καλησπερα απο το καμαρι που σε καμαρωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ! Καλησπέρα και καλωσόρισες! Είναι οξύμωρο -λόγω θέματος- αλλά η επίσκεψη σου, μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά!... Πως το είπες:"είναι μεγάλο θράσος πια να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια...", όμως εγώ ξέρω πως, εσύ όχι μόνο ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να τα κοιτάς με...ΚΑΜΑΡΙ, αλλά και ότι εκείνα, θέλουν να σε κοιτούν επίσης, ακριβώς επειδή καμαρώνουν για σένα... Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή καμάρι μου... Κι αν όλα τα παιδιά του κόσμου είχαν γονιούς σαν κι εσένα, κανένα "σίσα" δεν θα μπορούσε ποτέ να τα κλονίσει και καμμιά σελίδα με ένα τέτοιο περιεχόμενο, δεν θα είχε ποτέ χρειαστεί να γραφτεί... Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  8. Εγώ έχω να πω τούτο. Βγάλε από το κείμενό σου την λέξη ''σίσα'' και βάλε την λέξη ''τσιγάρο''. Και μην αλλάξεις ούτε λέξη. Νομίζω ότι δεν θα καταλάβει κανείς ότι το κείμενο ήταν για κάτι άλλο. Κάτι τόσο απλό, καθημερινό και κοινωνικά αποδεκτό. Που φέρνει υπέρογκα ποσά στις κυβερνήσεις. Τι να λέμε μετά λοιπόν;

    Οι πωλήσεις της κάνναβης και της κοκαΐνης έπεσαν λόγω της κρίσης, αλλά οι νέοι συνεχίζουν να αναζητούν, ίσως και περισσότερο, κάτι να τους κάνει καλά, κάτι να του φέρει λίγη ευφορία. Και οι έμποροι εκεί θα πατήσουν και θα τους φέρουν αυτό που θέλουν και αυτό που μπορούν να αγοράσουν. Το θέμα δεν είναι όμως να μαντρώσουμε τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά. Το θέμα είναι να τα κάνουμε έτσι ώστε να μην πάρουν ναρκωτικά.

    Το θέμα της κάνναβης που θίγετε παραπάνω δεν είναι τόσο απλό, δεν φέρετε ως μόδα, ίσως έτσι θέλησαν να το περάσουν. Πέρα από την χρήση της κάνναβης ως ουσία ψυχολογικής διέγερσης(αν και δεν είναι ουσία, είναι βότανο, όσο και αν μας φαίνεται εξωφρενικό), η βιομηχανική χρήση της κάνναβης έχει απαγορευτεί λόγω του ότι είναι ένα φυτό που θα κυριαρχούσε και θα έκλεβε πολλά χρήματα από τις όχι και τόσο φυσικές μεθόδους κατασκευής και παραγωγής προϊόντων. Για να μην μακρηγορώ και βγαίνω εκτός θέματος όποιος θέλει ας διαβάσει http://mia-matia-ston-ilio.blogspot.gr/2012/04/stop.html.

    Το θέμα των ναρκωτικών είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα. Με θλίβει που οι άνθρωποι αναζητούν αυτές τις διεξόδους. Αλλά πιο πολύ με θλίβει η κοινωνική αποξένωση που υφίσταντο οι χρήστες και οι τσουβαλοποίηση των χρηστών.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Νι, άλλη πικρή ιστορία κι αυτή με το κάπνισμα... Βιβλία ολόκληρα θα μπορούσαν να γραφτούν, αλλά...όχι από μένα, που καπνίζω... Αν και έχω άπειρα επιχειρήματα, τα οποία καταρρίπτω κατά το δοκούν... Γενικώς, το θέμα με τις "ουσίες" είναι ατελείωτο δυστυχώς και δεν λειτουργεί ποτέ τίποτα αποτελεσματικά -ως συνήθως- σ' αυτήν εδώ τη χώρα... Η λέξη "ΝΟΜΟΙ" είναι παντελώς άγνωστη. Φαντάσου πως, είχα πάει στο Άμστερνταμ που ισχύει μεν ο αντικαπνιστικός νόμος και παράλληλα πωλείται ελεύθερα το χασίς σε συγκεκριμένα "καφέ" της πόλης. Ε, λοιπόν όταν μπήκαμε σε ένα τέτοιο "καφέ" που μπορούσες να αγοράσεις χασίς ελεύθερα και να πιεις και τον καφέ σου, δεν μας επέτρεψαν να καπνίσουμε συμβατικό τσιγάρο...επειδή Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!!! Πως είναι στην Ελλάδα;;; Καμμία σχέση!

      Γενικώς έχεις απόλυτο δίκιο κι εγώ αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι αυτό που λες: "η τσουβαλοποίηση", η οποία τώρα πια, παίρνει μορφή χιονοστιβάδας και ισχύει για το σύνολο -σχεδόν- του πληθυσμού, ανεξάρτητα από χρήστες ουσιών και μη... Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  9. Επισης ας μην ξεχναμε τις ολεθριες συνεπειες του πιο δημοφιλους νομιμου εξαρτησιογονου του αλκοολ! η καταχρηση του κανει θραυση στη νεολαια κι οχι μονο!ο αλοολισμος ειναι ζωντανος θανατος!ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΣΩ καλησπέρα. Το αλκοόλ, όπως και το κάπνισμα, όπως και ο τζόγος κλπ, κάθε τι που είναι εθιστικό τέλοσπάντων, είναι όλα καταστροφικά για όλους μας. Περιφρούρηση χρειάζεται, όσο γίνεται βέβαια, να περάσουν τα παιδιά το σκόπελο εκείνης της ηλικίας που τα φέρνει πολύ κοντά στο θάνατο κι εκείνα είναι ανυποψίαστα. Πρέπει να έχουν χτιστεί πολύ γερές άμυνες, για να μπορούν τα παιδιά να περάσουν "απέναντι" αναίμακτα... "Οι άμυνες" τους είναι η απόλυτη στήριξη των γονιών, αλλά και του σχολείου, για να μην ξεχνιόμαστε... Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  10. "Τα παιδιά μας και τα μάτια μας", αλλά αν τα παιδιά μας αντί να είναι στους αγώνες και στους δρόμους (που δεν είναι), το ρίχνουν στα ναρκωτικά, είναι για τα μπάζα και είμαστε για τα μπάζα κι εμέις ως γονείς.
    Δε φταίει πάντα η εξουσία για τα σκουπίδια που σου ρίχνει στα μούτρα, αλλά κι εσύ που τα τρως. (πχ τούρκικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανατολή μου καλησπέρα. Εννοείται πως δεν ειπώθηκε ότι φταίει η εξουσία για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Αλλά όταν η κατάσταση μέσα σε μια χώρα είναι νοσηρή και οι εξουσίες έχουν ευτελιστεί, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κράτος, πόσο μάλλον όταν αυτό το κράτος δεν ήταν ποτέ "παρόν" και συνεπές... Ανάμεσα "στους αγώνες, στους δρόμους και στα ναρκωτικά", υπάρχουν τόσα πολλά άλλα πράγματα, μόρφωση, αθλητισμός, μουσική, χόμπυ, εθελοντισμός, ομαδοποίηση, κοινωνική αποδοχή, οικογενειακός ιστός. Αυτός ο τελευταίος, είναι η σωτηρία των πάντων, κατά την ταπεινή μου γνώμη... Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  11. Επιτέλους μπόρεσα να σε επισκεφτώ. Το θέμα σου σήμερα συγκλονιστικό.
    Όλα τους τα χαρίζουμε αλλά τα παιδιά μας όχι.
    Εδώ θα κάνουμε αντίσταση που δεν την φαντάζεται κανείς.
    Τα παιδιά μας είναι πάνω από εμάς.
    Και η ζωή μας χαλάλι για εκείνα.
    Όμως δεν τα αφήνουμε ποτέ στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. FLORA GIA καλωσόρισες! Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ που βρήκες χρόνο κι ήρθες επίσκεψη! Μπορούμε να τα λέμε λοιπόν συχνότερα και σε παρακαλώ να με ενημερώσεις για τον νέο σου διαγωνισμό (τον επόμενο εννοώ) για να κοιτάξω να συμμετάσχω κι εγώ. Όλο το σκεπτικό του κειμένου, ήταν ακριβώς αυτό: χάσαμε τόσα πολύτιμα αγαθά, εξαιτίας της νωθρότητας μας. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ όμως, είναι η προέκταση της ζωής μας και οφείλουμε να είμαστε ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΥΡΑ απέναντι στα μαύρα τα κοράκια... Καλό σου βράδυ και τα λέμε. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καθυστερημένο πέρασμα!
    καλησπέρα κι από εδώ!
    Γνωρίζω πολλά για τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών ! Την άσκηση στο επάγγελμα την έκανα στο αναμορφωτήριο Κορυδαλλού! Την ίδια εποχή για ναρκωτικά βρισκόταν δίπλα στενός κι αγαπημένος ξάδερφος ! Τα επισκεπτήρια μου και οι συζητήσεις μου μαζί του υπήρξαν σχολείο!
    Αν δεν υποστηριχτούν οι νέοι από την οικογένεια κι αν οι γονείς δεν επικοινωνούν με τα παιδιά τους είναι άσχημα τα πράγματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα καλησπέρα. Το κακό είναι ότι ο "παρατηρητής" αντιλαμβάνεται άμεσα το λούκι αυτών των ανθρώπων, οι ίδιοι όμως είναι βυθισμένοι σε έναν δικό τους κόσμο. Κι η Πολιτεία παντελώς απούσα...

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.