Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Φωτογραφία Της Εβδομάδας: Ο Φασισμός Είναι Μια Σκάλα...


Ο Φασισμός δεν γεννιόταν, ποτέ και πουθενά, από μόνος του. Πάντα προηγείτο η "ερωτική" συνεύρεση, μετά ερχόταν η εγκυμοσύνη και τέλος η στιγμή του τοκετού. Κι από τότε που ήταν ο φασισμός ένα τόσο δα μωρό παιδί κι άρχιζε τα πρώτα του βήματα, είχε και πολλούς "γονείς" που το ενθάρρυναν και το παρότρυναν και του έλεγαν "μπράβο παιδί μου! συνέχισε!" κι έτσι μεγάλωνε με αυτοπεποίθηση, μέσα σ' ένα κλίμα ασφαλές και σίγουρο (για το αποτέλεσμα....)

Ο φασισμός δεν θα μπορούσε να κάνει από μόνος του, ούτε ένα βήμα. Πόσο μάλλον δε να ανέβει μια σκάλα. Με τη βοήθεια των "καλών" γονέων πάντα, έμαθε ο φασισμός να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια και να φτάνει στην κορυφή της σκάλας, έχοντας πατήσει πριν σκαλί-σκαλί........

Υπάρχει ο φασισμός που φτάνει στο κορυφαίο σκαλί κι εκεί παραμένει. Είναι εκείνος ο φασισμός που σε δολοφονεί εν ψυχρώ. Παίρνει ένα μαχαίρι, έρχεται και σ' ανταμώνει μια νύχτα καταμεσίς του δρόμου και σου καρφώνει κατευθείαν το μαχαίρι στην καρδιά. Φαινομενικά πίσω του -στο αμέσως επόμενο σκαλοπάτι- υπάρχει κι ο φασισμός που σε φτωχαίνει, σε καταστρέφει και σε οδηγεί μεθοδικά στο να πεθάνεις από μόνος σου.

Μην γελιέσαι. Δεν είναι δυο. Ένας είναι. Αλλά με διττή υπόσταση. Είναι εκείνος που σε οδήγησε στο να πεθάνεις από μόνος σου κι όταν έφτασε στο πιο ψηλό σκαλί, έβγαλε την κουκούλα και σου αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο: αυτό που σκοτώνει με μαχαίρι.
Μα, για μια στιγμή! Ποια κουκούλα;; Θυμάσαι πολύ καλά πως είδες καθαρά το πρόσωπό του.
Όχι μόνο το είδες. Μα το υιοθέτησες κιόλας, το επικρότησες και τέλος το ψήφισες με καμάρι!

Τώρα που νιώθεις όλο και πιο κοντά την ανάσα του στο σβέρκο σου, πάλι δεν ξέρεις τι να κάνεις; Πάλι ζητάς από κάποιον άλλον να σε βοηθήσει; Πάλι νομίζεις ότι θα τη βγάλεις αναίμακτα; Ότι, εκεί που κάθεσαι, θα σου έρθει ένα ωραίο χαρτί, θα υπογράψεις επάνω του φαρδιά-πλατιά: "εγώ λέω ΟΧΙ στον φασισμό, αφού το υπέγραψα!" και θα αλλάξεις πλευρό; 

Αυτή είναι η θεωρία τού: "από ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα" ή σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη πάντα, το συγχωροχάρτι με τη βούλα στους άλλους φασίστες που μας κυβερνούν. Σ΄εκείνους ντε, με το διττό πρόσωπο που λέγαμε! Που, πρώτα σε κατέστρεψαν κι ύστερα σου πέταξαν για "αποφάγια" τον φασισμό του δρόμου, γλυτώνοντας το τομάρι τους και τρίβοντας τα χέρια τους. Υπάρχουν δυο φασισμοί εν ενεργεία. Πάταξε τους και τους δυό σαν σκουλήκια!    ____________________________________
   ___"o pio pistos filos tou skylou" __ foto  ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ: ΤΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ___

54 σχόλια:

  1. !!!!

    πολυ καλο κειμενο!!! εξαιρετικο!!! μπραβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασχετο με το θεμα αλλα μεγια το νεο σου σπιτι! ομορφο και ετσι! ;)

      Διαγραφή
    2. Το κείμενο είναι απλά οι απόψεις μου...

      (Άσχετο, αλλά σ' ευχαριστώ για το σχόλιο περί ανακαίνισης!!)
      Καλό σου απόγευμα, φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Είμαι πολύ φορτισμένη αυτές τις μέρες, δεν θα πλατειάσω. Να σε συγχαρώ θέλω, με δύναμη σου σφίγγω το χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να συγχαίρει ο ένας τον άλλον, αλλά το χέρι να το σφίξουμε, ναι, αυτό δεν χρειάζεται απλά, επιβάλλεται θα έλεγα...
      Καλό απόγευμα, φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι δύο./...ένας είναι!
    Πόσο συμφωνώ!

    Δεν έχω τηλεφωνική σύνδεση για 5η συνεχόμενη μέρα....
    Θα έχω το ασύρματο της μαμάς μου!
    Θα επικοινωνησουμε να με πάρεις εκεί ναι;
    ΟΤΕ είναι!
    Πες μου ώρα μόνο!
    Κι όχι αργά ...κοιμάται με τις κότες....

    Φιλί! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ταπεινή μου άποψη καταθέτω.

      (Όσο για το....υπόλοιπο σχόλιο σου, μήπως να μου έγραφες -όχι εδώ!!-
      το τηλέφωνο της μαμάς; ή μήπως έχετε τον ίδιο αριθμό;;
      "το είπες όλο μαζί, δεν το ξεκαθάρισες!"/Γκιωνάκης, οπότε περιμένω μέηλ καλύτερα!!)
      Σε φιλώ και καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ξανθομαλλούσα μου σε μέιλ θα στο έστελνα!
      ;-)

      Διαγραφή
    3. Α και την αλλαγή την πρόσεξα αμέσως...μου αρέσει! :)))

      Διαγραφή
    4. Για την αλλαγή είμαι πολύ περήφανη (!), όχι γιατί με έχει ξετρελάνει (σκέφτηκα να την άλλαζα μετά, επειδή δεν μου άρεσε και πολύ...αλλά όμως είχα κουραστεί πολύ για να την κάνω), αλλά γιατί το φόντο ΔΕΝ είναι φασόν από αυτά που διαθέτει ο υπολογιστής. Έκατσα και τη βρήκα στη google και την προσάρμοσα, για να ταιριάζει!!! Στο είπα! Αν θες θέματα περί τεχνολογίας, εδώ, σε μένα! Χαχα!

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα, καλη μου!!!
    Τι καλα που τα λες!!!!!!! Εμενα και μονο στη σκεψη με πιανουν τετοια νευρα που ουτε να τα πω δεν μπορω!!!
    Μπραβο!!!!
    φιλακια ! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ, τα νεύρα είναι εδώ, παράλληλα με τα λόγια, ποιος σου είπε πως δεν έχω νεύρα κι εγώ, απλά, είπα να πω και την άποψη μου (κι ας μοιάζει "κυριλέ". Με αυτά που ΑΦΗΣΑΜΕ να γίνονται, η ηρεμία μας έχει χαθεί προ πολλού, έτσι κι αλλιώς...)
      Καλό σου απόγευμα μικρό Βαϊλί!

      Διαγραφή
  5. Δεν διαφωνώ καθόλου, σχετικά με το ποιος είναι ο Φασισμός, ή με τα πώς και τα γιατί που ανέπτυξες.
    Νομίζω, όμως, πως υπογράφοντας τις θέσεις σου δημόσια με το όνομα σου, δεν "γυρίζεις πλευρό", αλλά προτάσσεις στέρνο.
    Είναι ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι αντίδρασης, που να μην είναι από πριν δρομολογημενη η κατάπνιξή τους (βλ. Μαρφιν και Σύνταγμα)
    Επιπλέον, να ανοίγεται ένα βήμα σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται, να μιλήσουν. Αυτό το δίνει το Ίντερνετ. Όμως, με το να μιλάμε όλο αναμεταξύ μας, όχι μόνο δεν πάμε παραπέρα, αλλά και τους δίνουμε, σαν σε άλλο Big Brother, έτοιμο υλικό για να μας "σφυγμομετρήσουν", να διερευνήσουν τις διαθέσεις και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις μας και να πορευθούν αναλόγως. Ώστε να βρίσκονται πάντα κάτι βήματα μπροστά από μας.
    Καιρός να τους μιλήσουμε απ'ευθείας. "Σας βλέπουμε." "Δεν είμαστε και τόσο κορόιδα. "
    "Έχουμε φωνή και είμαστε πολλοί"
    Το" πολλοί μαζί ενωμένοι " είναι το μόνο που τους φοβίζει.
    Δεν διαφωνώ ως προς την ταυτότητα του κινδύνου.
    ΤΡΟΠΟ αναζητώ.
    Και προτάσεις.
    Καλό βράδυ σε όλους
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά Άννα,
      έχω μια (ακραία ίσως) άποψη, πως όλα αυτά τα σάιτ που "ετοιμάζουν" για λογαριασμό μας, κάτι κείμενα και μας τα σερβίρουν να τα υπογράψουμε, στην καλύτερη περίπτωση κάνουν απλά διαφήμιση του σάιτ τους και στη χειρότερη (που την...υποψιάζομαι, καθότι καχύποπτο άτομο), είναι υποκινούμενα και μας οδηγούν (γλυκά και ύπουλα) προς τα εκεί που θέλουν εκείνοι (που κατασκευάζουν τις απόψεις μας και τις κονσερβοποιούν). Κι εξηγούμαι τι εννοώ, για κάποια σάιτ που (εν προκειμένω) μας ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ να υπογράψουμε ειρηνικά και ΟΜΑΔΙΚΑ (και δεν τα αναφέρω καν, γιατί, σιγά μην τους κάνω και διαφήμιση), αποστέλλοντας τις υπογραφές μας σε ποιον;;;;;;; ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!!! Σαν να του λέμε τι, δηλαδή;;;
      "Αγαπητέ Αντώνη, εμείς υπογράψαμε ότι ο εχθρός είναι ΟΙ ΑΛΛΟΙ, συνεπώς περιμένουμε από ΣΕΝΑ να μας σώσεις, γιατί είσαι Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟΣ από εκείνους κι ας μας έχεις γ@μήσει το σπίτι, κοινώς Αντώνη, εσύ είσαι η ελπίδα μας, πήδα, πήδα, πήδα μας!"

      Ότι έχουμε φωνή -και πόσοι είμαστε- το ξέρουν από τότε που δεν το ξέραμε εμείς καν! Μας έχουν φακελώσει ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ έτσι κι αλλιώς και ΕΞΑΙΤΙΑΣ αυτού, μας ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ (πάντα κατά την άποψη μου) κάποια σάιτ για να καρπώνονται κάποιοι την "επανάσταση" του Αντώνη! Αυτή είναι η δική μου άποψη. Ακραία ή μη, εγώ την καταθέτω. Και πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ αυτά που γράφω, ότι εδώ πρόκειται περί δυο φασισμών, στη συσκευασία του ενός. Κοινώς, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
      Σε φιλώ και καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως, ο καλύτερος "εναλλακτικός τρόπος αντίδρασης", αφού δεν ξεκουνάμε από τους καναπέδες, είναι ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ! Κι εκεί θα αποδείξουμε όλοι μας, αυτά που πρεσβεύουμε ΕΜΕΙΣ αληθινά και όχι αυτά που ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΜΑΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ τις σκέψεις μας και οδηγώντας τες για άλλη μια φορά (με μαθηματική ακρίβεια) στην αγκαλιά των λύκων/"εθνοσωτήρων"...

      Τυχαία ο Δένδιας "θυμήθηκε" πόσο επικίνδυνη είναι η χρυσή αυγή; Δε νομίζω! Απλά, είναι πρόσφορο το έδαφος για τη ΝΔ να το παίξει ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ (ενώ στην ουσία είναι ο νταβατζής μας, όπως συμβαίνει σε κάθε "σοβαρό" οίκο ΑΝΟΧΗΣ...στην κυριολεξία...)

      Διαγραφή
  6. Απόλυτα συμφωνώ μαζί σου.
    Δεν είμαι καθόλου βέβαιη πια, ότι όλες οι υπογραφές που συγκεντρώνονται για την κάθε είδους αδικία, βρίσκουν ένα στόχο. Είναι όπως τα χρήματα που συγκεντρώνονται στους μαραθώνιους αγάπης. Σπάνια παραδίδονται στους αποδέκτες, και αν γίνει αυτό, οι "μεσάζοντες" παίρνουν τη μερίδα του λέοντος.
    Λοιπόν να τους πατάξω δεν ξέρω αν μπορώ. Να τους πετάξω όμως, με μεγάλη μου χαρά! Χρόνια τώρα... Νομίζω ότι στον σκουπιδοτενεκέ της γειτονιάς μου, η στάθμη ολοένα ανεβαίνει. Διπλή η χαρά μου! Αρχίζει ο κόσμος και ξεσαβουριάζει...

    Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι! Το "πέ-τρα mou" που είχες γράψει την άλλη φορά, ήταν όλα τα λεφτά!!!
      Δες αν θες την......υπερανάλυση, στα 2 μου σχόλια που έγραψα στην Άννα, αλλά ΟΧΙ για να τα ακούσει η Άννα, που τα ξέρει έτσι κι αλλιώς, αλλά κάτι ως συμπληρωματική ανάρτηση! :)
      Σε φιλώ και καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. εξαιρετικο!!το φασισμο πρωτα απο μεσα μας απο τη νοοτροπια της κοινωνιας μας πρεπει να αρχισουμε να τον ξεριζωνουμε απο το σπιτι το σχολειο τη γειτονια τη δουλεια που εχει ριζωσει πολυ βαθια και μετα απο τις καλπες.…καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβάμαι ότι λόγω της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ αρκετών από μας, η φασιστική συμπεριφορά κυλάει στο αίμα μας (κι εννοώ, στις καθημερινές μας συναναστροφές με τους άλλους. Προς Θεού, δεν εννοώ ότι είμαστε εγκληματικά στοιχεία, αλλά ότι ο αυταρχισμός και η αγένεια μας, αγγίζουν κάποιες φορές τα όρια της φασιστικής νοοτροπίας. Αυτό απέχει μακράν της ιδεολογίας του φασισμού, αλλά αρκετοί από μας δεν διστάζουν, όχι μόνο να υπερηφανεύονται για την αυταρχική συμπεριφορά τους, αλλά και να την μεταφράζουν σε ψήφο όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη...)

      Διαγραφή
    2. Α! Συγνώμη. Ξέχασα, καλό βράδυ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Θα αναφερθώ στην ψηφοφορία μιας και το άρθρο σου το προσυπογράφω.
    Στην Αριστέα σχολίασα:
    “Πολύ καλή η ιδέα της συλλογής υπογραφών. Ακόμη και αν δεν γίνει τίποτα, τουλάχιστον θα μάθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ή έστω πως οι «μόνοι» είμαστε πολλοί.”
    Και αυτό είναι που με ενδιαφέρει, γι’ αυτό και ψήφισα (σημ: είναι η πρώτη φορά που ψηφίζω σε διαδικτυακή ψηφοφορία).
    Αν πρόκειται ο Σαμαράς να το ερμηνεύσει ότι αυτός είναι ο ηγέτης που θέλουμε, τότε τι να πω. Με αυτό το σκεπτικό αν δεν ψηφίσει κανένας θα φανεί πως η πλειοψηφία αποδέχεται τους νεοναζί δολοφόνους;
    Δεν βγαίνει άκρη.
    Απ’ όσο μπόρεσα να δω το συγκεκριμένο site δεν έχει διαφημίσεις, άρα δεν υπάρχει για οικονομικούς λόγους. Ίσως κάνω λάθος, αλλά αυτό που κρατώ είναι πως και άλλοι (ίσως αγαθιάρηδες) μαζί με εμένα ψήφισαν για κάτι που θεωρούν σωστό.
    Καλά κάνεις και είσαι υποψιασμένη, πολλές φορές την έχουμε πατήσει όλοι μας από υπερβολικό ενθουσιασμό.
    Το σύστημα παραπαίει και μέρος του συστήματος είναι οι σαμαράδες, βενιζέλοι, χρυσαυγίτες. Μια παρέα οικονομικών και κυριολεκτικών δολοφόνων, που όπως πολύ σωστά γράφεις, αποτελούν τις εναλλακτικές μουτσούνες του ίδιου τέρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο........(προσ)υπογράφεις τελευταία!! Χαχα!
      Λες: "Με αυτό το σκεπτικό αν δεν ψηφίσει κανένας θα φανεί πως η πλειοψηφία αποδέχεται τους νεοναζί δολοφόνους;" Ε! Όχι! Η κοινωνία μας δεν είναι μόνο το (ή μέσω του) ίντερνετ. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι εκτός διαδικτύου αφενός κι αφετέρου δεν υπάρχει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΪΤ που έσκασε μύτη, λες και είναι ψηφοδέλτιο!! Έλεος! Παραμένω καχύποπτη έως Παναγίας κι αν θες δες και τα σχόλια μου κάτω από της Άννας, που έχω δώσει περισσότερες εξηγήσεις! Σε φιλώ και καλό βράδυ! (Είχε πανσέληνο λέει χτες. Λες γι' αυτό να υπάρχει μια γενικότερη παρερμηνεία;; :)

      Διαγραφή
  9. O φασισμος βρισκεται διπλα μας με πολλες μορφες,,ειναι ο...φιλησυχος νοικοκυραιος"εντιμος ανθρωπος κυρ-Παντελης που κοιταει μονο τη δουλιτσα του,το σπιτακι τους,τη δουλιτσα τους και τους ειναι αγνωστες οι λεξεις αλληλεγγυηκαι συντροφικοτητα και επικινδυνες εννοιες ο αγωνας,η διεκδικηση,η δημοκρατια.ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ,ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εννοείς τον κυρ-Παντελή, το αφεντικό του Ζήκου, υποθέτω, ε;; Χαχαχα!
      Πάρα πολύ συμφωνώ για άλλη μια φορά. Μόλις το έγραψα παραπάνω στην BUTTERFLY.
      Φιλιά γλυκά και καλά μας μυαλά φιλενάδα!

      Διαγραφή
  10. Δε διαφωνώ καθόλου με όλα όσα λες...και είδα άλλη μια παράμετρο κάπου που δεν είχα δει το πρωί...θα σου γράψω ό, τι έγραψα και στη Δάφνη, μια και αυτή ας πούμε "μου άνοιξε τα μάτια"...
    θέλω να πιστεύω πως η υπογραφή μου ήταν μια ακόμα φωνή ενάντια στο φασισμό (χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποδέχομαι ή πως ξαφνικά αγιοποίησα το Σαμαρά και τους άλλους φταίχτες, μια και η "επιστολή" απευθύνεται σε αυτόν...ήθελα να δείξουμε πως είμαστε πολλοί...κι ενάντια σε όλους αυτούς όμως, πολλοί είμαστε..
    Αλλά να τι είδα στη Δάφνη που με έβαλε σε σκέψεις ειδικά που ξεθάφτηκε και η θεωρία των άκρων και μπήκε σημαία....αν βγάλουμε από τη βουλή κόμμα, πόσο εύκολο θα είναι να βγάλουν κάποια στιγμή άλλα κόμματα, όσα δεν τους βολεύουν ας πούμε??...
    Παιδιά βοηθάτε με..για καλό ή για κακό υπογράψαμε όσοι υπογράψαμε?...
    Και κάτι άλλο...ονομάζοντας φασισμό (κι εγώ το κάνω) όλες τις συμπεριφορές εγκληματικές και μη δεν είναι σαν να μειώνουμε την πραγματική του σημασία?...κι εδώ βοήθεια θέλω γιατί κι αυτή η σκέψη με τρώει τελευταία..

    Το σπιτάκι σου πολύ όμορφο..φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου Μαράκι, όλοι χαμένα τα έχουμε, αλλά σιγά μη φτάσεις και στην υπερβολή να αγχώνεσαι αν έκανες καλά ή όχι που πήγες κάπου και υπέγραψες! Εδώ πέρα, κάτι δολοφόνοι Λαών και υπέγραψαν επάνω σε ΜΝΗΜΟΝΙΑ και δεν τα είχαν ούτε καν διαβάσει!!! Είπαμε, για όλα θα μιλήσουν οι ψήφοι μας, όταν -ΚΑΙ ΕΑΝ- γίνουν εκλογές, γιατί, κορόιδα είναι να κάνουν εκλογές, τώρα που είναι όλοι τους τακτοποιημένοι κι εμείς στα κάγκελα;
      Οι φασιστικές συμπεριφορές δεν είναι ταυτόσημες με τον φασισμό, απλά, είναι μια ένδειξη ότι είμαστε ικανοί να τον ανεχτούμε ευκολότερα. Μη νομίζεις, κι εγώ ο,τι σκέφτομαι αυθόρμητα γράφω. Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  11. Tωρα εγω νομιζω..Οτι οι εκλογες εβγαλαν τον Χιτλερ και τον Μουσολινι..Και τον Ερτογαν..Και τον
    Μπους...[Και μαλιστα με το νεωτερο συνταγμα στον κοσμο-πρωτοτυπο-]
    Η δικη μου ταπεινη γνωμη ειναι..Οτι οι εκλογες..Δινουν μια γευση...
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοκρατια..Στα Αστικα καθεστωτα...
    Αλλα..
    Οπωσδηποτε ΑΥΤΕΣ εχουμε..Και μ αυτες θα πορευτουμε..Δεν θα αγκυλωσω ομως πανω στη Θεικη υποσταση..Των εκλογων...[οπως γινονται]
    Ουτε την 'αντιπροσωπευση" ξερω αν δεχομαι εντελως..Ουτε πιστευω στις οποιεσδηποτε ΗΓΕΣΙΕΣ και τους ηγετες...

    Νομιζω..Οτι με την βοηθεια των βιβλιων και της πλατειας γνωσης..Που σημερα παρεχεται,ως δυνατοτητα...Μεσω ΚΑΙ της κοινωνικης δικτυωσης...

    ΚΑΙ μεσω της διαρκους διαλεκτικης...Της πλατειας κοινωνικης συμβιωσης ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ και προκαταληψεις..

    ΜΠΟΡΕΙ καθε πολιτισμικη κοινοτητα...Μεσω της πολυ-πολιτισμικης ανταλλαγης...
    Να βρει τον δρομο της..Που ΑΥΤΗ..[Η κοινοτητα] σε ισα μεριδια ατομικης ευθυνης..Θα την χαρακτηρισει...Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...!!!
    Ειναι ακαιρο-τουλαχιστον- και μπορει να ειναι και καταστροφικο...
    Το καθετποιημενο μονηρες Παγκοσμιο εννοιολογικο πλαφον που μας πλασσαρουν..Ακομα και αν ειναι

    Σωστο...[που δεν το πιστευω]
    Εξω απ ολα αυτα...
    Θεωρω τον Φασισμο...Αναποφεφκτα...
    Και σαν κοινωνικη και συμπεριφορικη-κυριως-...
    ΑΡΡΩΣΤΙΑ...

    Ο ευκολος τροπος...Η οργανωμενη κοινωνια..Να συμπεριφερθει σαν..ΖΟΥΓΚΛΑ...Και να εξοντωσει δια της βιας..Ολες τις υπολοιπες αποψεις...
    ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μαχαίρη καλημέρα. Έσβησα το σχόλιο, γιατί είχε αναρτηθεί δυο φορές.
      Ότι ο φασισμός είναι αρρώστια, είναι άλλη μια παράμετρος πολύ σοφή, ως συνήθως συμβαίνει με τις απόψεις σου. Εγώ θα έλεγα ότι δεν είναι απλώς αρρώστια, είναι μια νοσηρή κι εμμονική κατάσταση, που, όσο κι αν επιδέχεται ερμηνείας ως φαινόμενο (παιδικά τραύματα και βιώματα κλπ), ωστόσο δεν παύει να είναι μια εκφυλισμένη ακραία "ιδεολογία", καθώς, επί της ουσίας, ο φασισμός δε νομίζω ότι πρεσβεύει κάπου κι ούτε προσβλέπει σε ιδεολογικούς ορίζοντες.

      Διαγραφή
  13. Συμφωνώ με όλα όσα λες - γράφεις και πιστεύεις...
    Όταν κάποιος ασθενής έχει διεγνωστεί με βαριά σχιζοφρένεια από τον ψυχίατρο,
    αλλά ο ψυχίατρος τον αφήνει ελεύθερο,
    προφανώς και δεν φταίει ο σχιζοφρενής...
    φταίει αυτός που τον άφησε ελεύθερο!
    Σήμερα βλέπω πως ασχολούμαστε υπερβολικά πάρα πολύ με την Χρυσή Αυγή,
    και περιμένουμε από τον μπαμπά της την Νέα Δημοκρατία που κυβερνά
    να την μαζέψει... ε, όχι!
    Είναι καθαρά πλέον, αυτό που λένε με καρότο ή μαστίγιο...
    αν δεν ξυπνήσουν μερικοί
    όσο είναι νωρίς,
    δυστυχώς προβλέπω
    ότι θα χυθεί πολύ αίμα...
    και θα είναι αδελφικό...
    ...
    Ένα όμορφο ξημέρωμα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύλινε Ιππότη, αρχικά.....ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!
      Κι εγώ το φοβάμαι, ότι τελικά δεν θα έχουμε ειρηνικό (;) τέλος.......
      Ίσα-ίσα, όσο τραβάει έτσι το σκοινί θα εκφυλιζόμαστε και που θα καταλήξουμε, άγνωστο...
      Να είσαι καλά κι ελπίζω να τα λέμε! Καλό σου ξημέρωμα επίσης!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ ειλικρινά για το από καρδιάς καλωσόρισμα!
      Εννοείται πως πλέον θα τα λέμε... μ' άρεσε η γωνιά εδώ,
      γιατί βλέπω πολλά άτομα με σκέψη και φως,
      και είναι σημαντικό αυτό
      στα χρόνια μας!
      ...
      Μια όμορφη Κυριακή να έχεις!

      Διαγραφή
    3. Με σκλαβώνεις κι άλλο........!
      Κι εμένα με τιμά που με επισκέπτονται "άτομα με σκέψη και φως"!/Πολύ καλό!

      Καλό υπόλοιπο Κυριακής λοιπόν! :))

      Διαγραφή
  14. Πρέπει, νομίζω, να βάλουμε μια σειρά.
    Να καθαρίσουμε πρώτα με το φασισμό των μαχαιριών, να ξεμπερδεύουμε με δαύτους και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στον καθαρισμό από τα φασισμό των σαλονιών.
    Εκεί είναι πιο σύνθετη η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Μαζεστίξ. Εκείνο που ήθελα να πω μέσα από την ανάρτηση μου, είναι ότι ο απαστράπτων φασισμός των σαλονιών είναι η ευκολότερη παγίδα για να οδηγηθεί μια κοινωνία στον σκοτεινό φασισμό των μαχαιριών και να λησμονήσει στο μεταξύ τη διαδρομή/παγίδα...

      Διαγραφή
  15. Σκέφτομαι και εγώ μια διέξοδο, μα δεν μπορώ να βρω άκρη ! Μας στείλανε ξαφνικά σε ένα σαιτ και ψηφίζουμε !! Δηλαδή δεν μας αρέσει ο φασισμός , αλλά τι μας αρέσει? Ο Σαμαράς!
    Κάτι πολύ άσχημα βρωμάει!! Φοβάμαι και εγώ ένα 2ο Μελιγαλά , ένα ακόμα αιματοκύλισμα αδελφικό
    Καλό σου ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην.....σκαλώσουμε τώρα σε μια υπογραφή nikol μου. Όπως έγραψα και πιο πάνω, όλοι μας είμαστε μπερδεμένοι. Αν μη τι άλλο όμως είμαστε προβληματισμένοι, άρα έχουμε κάνει κάποιο βήμα τουλάχιστον...

      Υ.Γ nikol, ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ (ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΔΩ). ΠΑΩ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΩ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Καλημέρα, σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Τζόαν μου μόνο η Dimi έχει μερικές φορές πρόβλημα , δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι

      Διαγραφή
    3. Πάντως έχω στενοχωρηθεί που δεν μπορώ να μπω και να σου γράψω, γιατί το antivirus επιμένει στην άποψη του! Τέτοια επιμονή! Αν το θυμηθώ (κι έχω μυαλό και χρόνο) θα προσπαθήσω να μπω κι από τη δουλειά (από συναδέλφου, εγώ δεν έχω) να δω τι γράφει.

      Διαγραφή
  16. Πολύ μου αρέσει που έγινε διάλογος. Και πολύ μου αρέσει που είστε σκεπτικιστές (κι εγώ είμαι)
    Πρεσβευω, όμως, ότι η σκέψη έχει αξία, όταν οδηγεί κάπου· σε πράξη, ή μη-πράξη, αλλά συνειδητά, όχι από ατολμία του τύπου : "κι αν για άλλη μια φορά βγω γελασμένος;"
    Σχετικά λοιπόν με την κατάθεση ψήφων, για την υποστήριξη μιας ιδέας.
    Αν μιλάμε για την Avaaz: Πριν λάβετε, ή δεν λάβετε μέρος, ενημερωθείτε. Εγώ ανέτρεξα
    ΕΔΩ και ΕΔΩ
    Όσο για το περιεχόμενο και τον παραλήπτη της επιστολής : Το περιεχόμενο το εκλαμβάνω σαν μια έκκληση προς την Δικαιοσύνη (κι ας είναι και κουφή εκτός από τυφλή). Κι όπως πολλοί, νομίζω σωστά υποστηρίξατε , η παρατεταμένη απουσία της Δικαιοσύνης, είναι μια από τις αιτίες της σημερινής κατάντιας.
    Τον παραλήπτη της επιστολής, δεν τον είχα ποτέ σε καμία υπόληψη. Μέσω, όμως, αυτού που αντιπροσωπεύει, πιστεύω ότι το μήνυμα :"Είμαστε πολλοί. Και δεν είμαστε απαθεις " θα φθάσει και εκεί που πρέπει.
    Μέσα σε τόσα πολλά που υπάρχουν για να λυπάμαι, χαίρομαι που τουλάχιστον βλέπω να αναδεύονται, και συχνά να υψώνονται, κύματα σκέψης. Όσο εθιζόμαστε στην σκέψη, πιστεύω ακράδαντα πως θα βρίσκουμε κι από έναν σωστό δρόμο.
    Σας φιλώ με αγάπη
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά λάθος, έδωσα δύο φορές τον ίδιο σύνδεσμο. Ο δεύτερος ήταν
      ΑΥΤΟΣ

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Αννούλα και καλή Κυριακή.
      Προφανώς και έχεις διαβάσει ήδη τις απόψεις μου πιο πάνω απαντώντας στα σχόλια σου. Επειδή η Δημοκρατία φαίνεται να έχει καταλυθεί (ελπίζω να μην τρομάζει ο όρος...), αλλά εντός blogs εξακολουθεί να υφίσταται, εγώ εξακολουθώ να σέβομαι τις απόψεις σου, αλλά παράλληλα εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη, οπότε ας μην κουράζω τους φίλους ξαναγράφοντας τα ίδια. Το ότι έχω αποφασίσει να μην υπογράψω πουθενά, σε κανένα ορατό ή αόρατο χαρτί, δεν σημαίνει ότι δεν αγωνίζομαι (από το δικό μου μετερίζι, όπως λένε!) για τις ίδιες ιδέες με σένα, αλλά και με όσους άλλους έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και τις ίδιες ανησυχίες.

      Διαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ Ή.......ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ;;;;;;; !!!!
      Γιατί από ότι βλέπεις εδώ έχουμε δυο θέματα προς συζήτηση!
      Καλημέρα και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα!Διαβάζω με προσοχή όλους όσους τοποθετήθηκαν και με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Προσυπογράφω την ανάρτησή σου και τα μετέπειτα σχόλιά σου. Αλλά πρέπει να δράσουμε με τρόπο που να μην φέρει βία στη βία. Οι εκλογές...Τι μπορούν να αλλάξουν πραγματικά:..Μέσα που έχουμε;Είναι η φωνή μας και η σύμπνοια για κάποια θέματα υψίστης κοινωνικής ευθύνης και συνοχής. Αντίπαλος στη προσπάθεια αυτή είναι το ίδιο το σύστημα(βλέπε ΜΜΕ,ψευδής δημοσκοπήσεις του στυλ η χρυσή αυγή είναι σε ανοδική πορεία, η φίμωση της ελεύθερης γνώμης και της πραγματικότητας γενικότερα).Ο ρόλος δυστυχώς της επίσημης εκκλησίας που δεν παίρνει θέση και αυτή η σιωπή της είναι για μένα κατακριτέα. Το χρήμα που διοχετεύεται από μέσα και από έξω προ τη χρυσή αυγή προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική και κοινωνική ανωμαλία είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση. Το αντίπαλο δεκανίκι που λέγεται Σαμαράς παίζει το ρόλο του αρωγού επί της ουσίας..Η αριστερά δυστυχώς προσπαθεί να βρει ρόλο και υπόσταση και συνήθως ακολουθεί τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εκλογές εκείνο που μπορούν να αλλάξουν πραγματικά είναι τις ψήφους μας.
      Υπάρχει πιο έμπρακτη απόδειξη από αυτή;; Χάλια ήταν η κατάσταση και στις προηγούμενες εκλογές και το ξέραμε και οι Έλληνες έκαναν πίσω ολοταχώς, έστω κι αν τους δόθηκε η ευκαιρία τη δεύτερη Κυριακή να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο της χώρας. Όλα αυτά -τα σεβαστά- που εντοπίζεις, υπήρχαν ήδη, δεν άλλαξε κάτι, πράγμα που σημαίνει πως, επιλέγοντας κι εκλέγοντας κάθε φορά τις ίδιες κυβερνήσεις, θα είμαστε απλά στο ίδιο σημείο κολλημένοι με κόλλα διαρκείας. Η φωνή μας -εντός ή εκτός διαδικτύου- προφανώς και μπορεί να είναι ενωμένη. Ας μην γελιόμαστε. Ο τρόπος είναι ένας: ο δρόμος. Απλά, δεν είμαστε ακόμα (!!!) έτοιμοι γι' αυτό και προσφεύγουμε σε οποιαδήποτε άλλη λύση, λιγότερο επώδυνη, αλλά παράλληλα μη αποτελεσματική (κι αυτό το ξέρουμε δυστυχώς...)
      Καλή σου μέρα και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Aς μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου για το αδιάβλητο των εκλογών.Ο δρόμος συμφωνώ είναι λύση.Η λύση μάλλον.Αλλά ο ένας ό ενιαίος όχι όπως με τις συγκεντρώσεις π.χ στην εργαατική πρωτομαγία...
      Σε ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    3. Βλέπουμε λοιπόν ότι εξακολουθούν κάποιες (υποτυπώδεις) συγκεντρώσεις, να γίνονται, ο ένας εδώ ο άλλος εκεί κι ο τρίτος παραπέρα. Υπό αυτή την έννοια -συμφωνώ απόλυτα μαζί σου- τι να μας κάνουν κι οι εκλογές; Αυτό το "αδιάβλητες" με μπέρδεψε λιγάκι, αν δεις το σχόλιο ελπίζω να έρθεις και να μου το διευκρινίσεις. (Με έβαλες σε σκέψεις.......)

      Διαγραφή
    4. Και βέβαια να στο διευκρινίσω.Π.χ
      Οταν περιμένεις να βγει η νδπασοκ για να βγείς από τη λίστα διαθεσιμότητας η σου τάξανε δουλειά δεν έχει αντίκτυπο στο αδιάβλητο των εκλογών.
      Όταν εκρεμούν δικαστήρια η μένουν ελέυθεροι μέλη της χρυσής αυγής με αιτολογικό πως δε θυμάμαι με ποια γυναίκα ήμουνα εχθές και δε θυμάμαι σε ποια παραλία ήμουν αλλά παρόλα αυτά έχω ισχυρό άλλοθι{εκπομπη του Παύλου Τσίμα την παρασκευή που μας πέρασε μου φαίνεται) και μετά ψηφίζουν δεν επηρρεάζουν αυτά και άλλα πολλά το εκλογικό αποτέλεσμα;

      Διαγραφή
    5. Απλά, κόλλησα στη σημειολογία της λέξης και σκέφτηκα λίγο πιο....διεστραμμένα, με την έννοια πως......είχε συμβεί κάτι μη νόμιμο, αν με καταλαβαίνεις, που νομίζω πως ναι, με κατάλαβες. Αλλά αυτό που ανέλυσες, εννοείται πως συμβαίνει, δεν το συζητώ! Οπότε...έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο (και δεν έχουμε βγει ούτε καν στο δρόμο ακόμα!!)

      Διαγραφή
    6. Όχι βέβαια.Εξάλλου στην Ελλάδα ο Ασεπ οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι εκλογές είναι τα προπύργια της διαφάνειας, να πω και της αξιοκρατίας;

      Διαγραφή
    7. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;; !!! :))))

      Διαγραφή
  19. Ο φασισμός πάνω απ’ όλα είναι ΜΙΣΟΣ!....
    Ο τίτλος ενός ποιήματος του Νίκου Εγγονόπουλου είναι: «Δοκίμιο περί της ανισότητας των ανθρώπινων φυλών», είναι αντιγραφή του τίτλου ενός δοκιμίου του Γάλλου συγγραφέα και διπλωμάτη Ζοζέφ- Αρτύρ Γκομπινώ (1816-1882), από το οποίο άντλησαν ιδέες οι ναζιστές. Ο δε υπότιτλος του ποιήματος θέτει το λησμονημένο ερώτημα: «Ξεχνιέται ο Αδόλφος Χίτλερ;».
    «αλήθεια – των αδυνάτων αδύνατο –
    Ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω
    Αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε
    Το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου
    - το εφήμερο
    της παράλογης ζωής του –
    κι ανακαλύπτουν δια φορές
    γιομάτοι μίσος- διαφορές
    σε χρώμα δέρματος φυλή
    θρησκεία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Ρε φίλε Γιάννη! Πόσο χαίρομαι που αντάμωσαν οι δρόμοι μας και -εκτός από τον αγωνιστικό σου παλμό- μας χαρίζεις και υπέροχη ποίηση! Αν μου είχες γράψει κι εκείνο το μουσικό κομμάτι του Μπετόβεν, που είχα κολλήσει χτες το μπλογκ σου και το άκουγα συνεχώς, θα σε είχα λατρέψει! Αλλά το βρήκα και το παραθέτω κι εγώ με τη σειρά μου προς όλους τους φίλους, ως κυριακάτικο δώρο!

      http://www.youtube.com/watch?gl=GR&hl=el&v=Wod-MudLNPA


      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.