Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΥ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ;...


Λιτά και περιεκτικά σήμερα, λέω να ξετυλίξουμε το κουβάρι των παιδικών μας ονείρων. Των παιδικών μας στόχων. Το κλασσικό ερώτημα "τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις" βρήκε άραγε ποτέ τον στόχο του;; Είχε αντίκρισμα αλήθεια;; Σ' εκείνη την ηλικία μέχρι τα 18 περίπου, που- αναγκαστικά- ο καθένας μας πήρε έναν δρόμο, ως τότε, ποια ήταν τα σχέδια μας για τη ζωή;; 

Ποιο επάγγελμα ονειρευόμασταν να κάνουμε, όταν διανύαμε την εφηβική μας ηλικία; Πόσοι από μας μείναμε σταθεροί στις επιθυμίες μας; Πόσοι σπουδάσαμε αυτό που αγαπούσαμε τότε; Πόσοι ακολουθήσαμε τελικά το επάγγελμα που ονειρευόμασταν; Και πόσοι μετανιώσαμε γι' αυτό; Ή πόσοι μετανιώσαμε που δεν ακολουθήσαμε τελικά τα όνειρα μας; Κι αρχίζω πρώτη! 

Πιστεύω πως, αρκετοί από μας, όταν επιμένουμε στην παιδική μας ηλικία να "κολλάμε" στην αναφορά ενός επαγγέλματος, έχουμε μάλλον......κατασταλαγμένες απόψεις ή αλλιώς, αυτό που λένε "κλίση"! Π.χ εγώ στην ηλικία περίπου των 6 ετών, έλεγα ότι ήθελα να γίνω συγγραφέας, μεγαλώνοντας όμως ονειρευόμουν να γίνω αεροσυνοδός - ξεναγός -δημόσιες σχέσεις! Δεν έγινα τελικά τίποτα από όλα αυτά, αλλά ακόμα μου έχουν μείνει απωθημένα. Εσύ τι ήθελες να γίνεις; (εκτός από αστροναύτης ή μοντέλο!) Ακολούθησες το δρόμο που ονειρεύτηκες ή;...

_______________________ "o pio pistos filos tou skylou" ________ Foto _____________________
     

102 σχόλια:

  1. 'H............................................


    Για μένα ήταν πολύ δύσκολο να ακουλουθήσω το παιδικό μου όνειρο. Πολύ απλά για ήταν όνειρΑ. Πλυθηντικός. Ανά εξάμηνο άλλαζα και όνειρο. Θα πρεπε να 'χα τρεις ζωές για να προλάβω να τα κάνω όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ σταθερός χαρακτήρας, ολοφάνερο!! Χαχα!
      Φιλάκια Χριστινάκι μου!! :))

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Πετροσυμπεθέρα μου!!! :))) Θα βγάλω λόγο!!!! :))) Πληγές ανοίγεις και βάζεις κι αλατάκι αλλά δεν πειράζει!!! :))) Εγώ από παιδί και μέχρι και τώρα τα 31 μου χρόνια ποτέ δεν έκανα μακροπρόθεσμα σχέδια... Δηλαδή να λέω σε 10 χρόνια θα κάνω αυτό, σε 20 θα μαι εκεί.. Δεν με ενδιέφερε ποτέ.. Δεν με φανταζόμουν κάτι.. Να κυλάει πάντα η ζωή μέρα με τη μέρα αυτό μου άρεσε..
    Έτσι αναγκαστικά και μόνο όταν με ρωτάγανε έλεγα θα δούμε τότε, δεν ξέρω.. Όλο αυτό.. Αλλά επειδή οι μεγάλοι πάντα είναι πιεστικοί έλεγα ότι αγαπούσα χωρίς να ταν όνειρο ζωής όμως: αστροναύτης, αρχαιολόγος ή κτηνίατρος. Φυσικά γελάγαν!!! Δεν έγινα τίποτα από αυτά!! Μισώ τα μαθηματικά και συναφή θετικά, φοβάμαι τα αεροπλάνα που να μπω σε διαστημόπλοιο μάνα μου!!!! Τα λατινικά δεν τα πολυήθελα , άντε γεια αρχαιολογία!! Όσο για κτηνίατρος τη σκέψη και μόνο ότι κάποιος θα μου ζήταγε ευθανασία στο ζωάκι του δεν την άντεχα άρα!!!! Που να καρατομήσω και βατράχια και δεν ξέρω κι εγώ τι!! Α παπα!!! :))) Ούτε αυτό που σπούδασα έγινα (κοινωνιολόγος) ένεκα δεν μου κάθεται μια συγκεκριμένη μαντάμ ονόματι προϋπηρεσία!!!! Χωρίς ... μπάρμπα δεν έχει ...Βάνα!!!! Κι ο νοών νοείτω!! Το μεταπτυχιακό μου δημιουργικής γραφής επίσης δεν με κάνει συγγραφέα, άλλο αν εγώ καίγομαι και λιώνω να γράφω..
    Μπορεί να φανεί κάπως αστείο ή και γελοίο για κάποιους από μικρή το μόνο που ήθελα είναι να βοηθάω και να μαι εγώ.. Πάντα αυτό έλεγα.. Δεν ξέρω γιατί..
    Τελευταία με πιάσαν κι οι κρίσεις εφηβείας μου!! Τι μόνο οι των ..ήντα θα χουν κρίσεις;;;; :)))) Θα θελα μόνο μια φορά να ανέβω στο σανίδι!!! Να ξεδιπλωθώ, να απογυμνωθώ τελείως!!! Είναι ότι φοβάμαι και τρέμω πιο πολύ, ίσως γι αυτό!!! Θέλει μεγάλα...κότσια!! ;))))) Κι εγώ ήμουν πάντα δειλή... Oh well!!!! Γιατρέ μου νομίζω τέλειωσε η συνεδρία!! Την άλλη βδομάδα ίδια ώρα έτσι;;;; Μάκια μάκια!!!! ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω συμπεθέεεεερα! Υποθέτω πως στον Άγιο Βασίλη θα γράφεις πολύ μικρότερα γράμματα!! Αχαχα! ♥ Να σε δω στο σανίδι κι ας πεθάαααανω!!! Σε περιμένω την επόμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα!! Ως τότε, φιλάκια χαρά μου! :))

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα!!!! ★★★ Καλό σ/κ να χεις ντοτόρε!!!!!! Μάκια!!!!

      Διαγραφή
    3. Καλό Σουκου παπαστρουμφ!! Φιλάκια!!! :))) ♥

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα.
    Ήθελα να ασχοληθώ με τα παιδιά.
    Βρήκα τρόπο και το έκανα για χρόνια.
    Απλά δεν εξασφαλίστηκα ποτέ, δεν πλούτισα, ούτε καν πέρασα ¨καλά" οικονομικά".
    Ψυχικά; Πλήρης!
    Αυτά συμβαίνουν όταν είσαι ολιγαρκής!

    Το χαρούμενο τρελοκομείο σου !
    Φιλιάαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τολμήσω να πω κι εγώ μια φορά κάτι αισιόδοξο;; Πότε δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία..... Συνήθως αξίζει να κυνηγάμε το όνειρο μας.... Φιλάκια χαρούμενο τρελοκομείο και καλό βράδυ! !)

      Διαγραφή
  4. Εγω όταν μεγαλώσω,θέλω να γίνω Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης,
    να με πιάσει στο στόμα του ο Παναγιώταρος και να με κάνει Θεόδωρο Κολοκοτρώνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης να πιάσω στα χέρια μου τον κάθε Παναγιώταρο.....

      Διαγραφή
  5. Εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ευτυχισμένη,που έλεγε και ο φίλος μου ο John (Lennon)!
    Μου είπαν όμως ότι η ευτυχία δεν διαρκεί για πάντα αλλά μόνο κάτι στιγμές,
    έτσι και εγώ αποφάσισα να μη μεγαλώσω!!!
    Καλημέραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, αλλά μετά από αυτό το σχόλιο, εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα!
      Έμεινα... απληκρόλογη! (Κατά τα άφωνη, ντε!)
      ;-)
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
    2. @ Λαχανάκι μου,
      αυτός ο John (Lennon) καλά μας τα' λεγε, μα τα ακούγαμε παράλογα!... Τα παιδιά πάντως είναι σαφώς πολύ πιο ευτυχισμένα από τους μεγάλους, οπότε έκανες την καλύτερη επιλογή! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    3. @ Γιάννα μου,
      Συγνώμη, αλλά μετά από το σχόλιο σου εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα!!!! Φιλάκια και καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  6. καλημερα αδυναμια μου!
    μα τι ομορφο ποστ!
    θα μας βγαλεις τα εσωψυχα μας σημερα!

    λοιπον, ανοιγω το σεντουκι του μυαλου μου και ψαχνω για παλιες αναμνησεις....

    οταν ημουν μικρη καπου εκει στο δημοτικο ηθελα να γινω νηπιαγωγος!
    οταν πηγα Γυμνασιο ηθελα να γινω καθηγητρια!
    οταν πηγα Λυκειο ηθελα να γινω ψυχολογος!
    οταν πηγα ΤΕΙ ηθελα να γινω κατι "σπουδαιο "στις επιχειρησεις, οπως πχ να ειμαι στις δημοσιες σχεσεις, στη διαφημιση η στο ανθρωπινο δυναμικο!
    τωρα θελω να ασχοληθω με τη συγγραφη.
    αυριο δε ξερω τι θα θελω.... θα δειξει... να μαστε καλα να μαθαινουμε τα θελω και τις πτυχες του εαυτου μας! :)

    * καλε πολυ κατασταλλαγμενο ατομο ειμαι τελικα! χαχαχα

    φιλακια αδυναμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα!!!
      6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια στο γυμνάσιο, 6 χρόνια στο πανεπιστήμιο, τα άλλα 6 που πήγαν;;;; Φιλάκια πολλά "Μις Κατασταλαγμένη"!!

      Διαγραφή
    2. 4 χρονια πανεπιστημιο (τελειωσα αμεσα χαχαχαχα)
      τα αλλα 6 πανε κ ερχονται βολτουλες. χαχαχα
      φιλακιαααα

      Διαγραφή
    3. Ε, ρε "Μάθε παιδί μου γράμματα" που σου χρειάζεται!! Χαχα!!

      Διαγραφή
  7. Το από 6 ετών απωθημένο σου το έχεις ικανοποιήσει επιτυχώς, βρε κορίτσι μου, και μπράβο σου και καλή συνέχεια, τη θεωρώ δεδομένη!
    Για τα ερωτήματα που θέτεις, να πω κι εγώ, αφού ζητάς απαντήσεις.
    Παιδικές επιθυμίες: Πολλά χειρωνακτικά επαγγέλματα.
    Επιλογή στα 17: Καθηγητής.
    Στη δουλειά από τα 18 (ως φοιτητής και στη συνέχεια καθηγητής στη δευτεροβάθμια) : Συναρπαστικό επάγγελμα. Αν το εκπαιδευτικό μας σύστημα ήταν σωστό, θα άγγιζα την απόλυτη επαγγελματική ευτυχία.
    Απωθημένα: Οικοδόμος-ξυλουργός. Προσπαθώ, διανύοντας πλέον την έβδομη δεκαετία, παρότι αντιστέκονται τα …ξεράδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει φίλε Άρη, ήρθες και μου έκανες δώρο το ωραιότερο κομπλιμέντο, τι άλλο να πω πια, από το να κάνεις κάποτε τα απωθημένα σου πραγματικότητα!! Σε φιλώ και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να ανέβω στο σανίδι...τρελοκομείο...ότι θεατρική ομάδα στο σχολείο υπήρχε η Βασίλω πρώτη, παράλληλα ήθελα να ασχολούμαι με τα κοινά...κατέβαινα στις εκλογές του σχολείου με επιτυχία για να βάζω το στήθος μου μπροστά για το κοινό καλό...τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά...στα 18 και κάτι έγινα μητέρα και από τότε άλλαξαν οι προτεραιότητες μου.Ηθοποιός δεν έγινα,πολιτικός δόξα το Θεό δεν έγινα άρα όλα καλά!!! Μάγισσα νομίζω έπρεπε να έχω διαλέξει να γίνω...μάλλον θα είχα καλή αποκατάσταση στις μέρες μας....περιζήτητη θα ήμουν τώρα,ξέρεις πόσους θα μπορούσα να εξαφανίσω από το χάρτη,δουλειές με φούντες σου λέω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά έχουμε πολλούς επίδοξους καλλιτέχνες σήμερα στην παρέα μας!! Το επάγγελμα "μητέρα" παραμένει μακράν το καλύτερο Μαράκι μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Πρώτα ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Μετά μου κόλλησε να γίνω δασοφύλακας. ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν μπόρεσα γιατί το δασικό κολλέγιο μέχρι τη χρονιά που τέλειωσα ήταν μόνο για άντρες. Νομίζω θα βάραγα το κεφάλι μου στους πεύκους σήμερα αν ήμουν δασοφύλακας.

    το παραξένο ξέρεις ποιο είναι; ότι συμπληρώνοντας τη λίστα με τις σχολές επέλεξα μόνο δύο. τα παιδαγωγικά γιατί άρεσε της μάνας μου και την επικοινωνία. ένα κλάδο που μέχρι τι στιγμή που το διάβασα πάνω στη λίστα δεν ήξερα καν ότι υπήρχε :). ήξερα ότι δασκάλα δεν θα γινόμουν ποτέ και ήξερα επίσης ότι είχα βρει το δρόμο μου. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω παρά τα ζόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι από τις τυχερές Μάνα μου, ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς κι αυτό είναι το σημαντικότερο!! Φιλούθκια!!

      Διαγραφή
  10. οταν ημουν μικρη ηθελα να ασχοληθω με το χορο και το τραγουδι.για οικονομικουςωλογους δε σπουδασα τιποτα απο τα δυο,μου εχει μεινει απωθημενο ομως κι ευκαιρια δε χανω να χορεψω και να πιασω μικροφωνο.δευτερη επιλογη ψυχολογος κοινωνικη λειτουργος.τελικα για χρονια ασχοληθηκα με τουρισμο και μου αρεσρ πολυ.το μονο που δεν ηθελα ηταν να γινω δασκαλα.το εφερε η μοιρα και δεκα χρονια τωρα διδασκω αγγλικα.το λατρευω οπως λατρευω και τα παιδια.μα ο χορος το τραγουδι αλλα και το γραψιμο παραμενουν αγαπες μεγαλες...καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς καλλιτεχνική προσωπικότητα η πεταλου(λου)δένια μου!!! Φιλάκια γλυκιά μου και καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
  11. Αν σου πω ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν με έχει ρωτήσει κάτι ανάλογο;
    Και πάλι από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου τον έβλεπα να κάθεται μακάρια εμπρός σε ένα τραπεζάκι και να παίζει με μολύβια, χαρτιά, γραφομηχανές....
    Η ζωή όμως έρχεται και σου δίνει κάτι σβουριχτές που σε πετά μακριά από τα όνειρά σου κι έτσι άργησα πολλά χρόνια να τα πραγματοποιήσω.
    Τώρα πια κάνω πραγματικότητα αυτά που ήθελα στα παιδικά μου χρόνια και δεν με νοιάζει αν άργησε να γίνει.... φτάνει που έγινε και μου έφερε την ψυχική ικανοποίηση που επιθυμούσα.

    Την καλημέρα και τα φιλιά μου Πετράκι μου
    καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς ότι είμαι η πρώτη που σε ρωτάω τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;; Χαχα! Ελπίζω μόνο να μην άργησα ανεπανόρθωτα!!! Φιλάκια πολλά Λεβίνα μου και καλό Σουκου επίσης!! :)

      Διαγραφή
  12. Το όνειρό μου ήταν να γίνω αρχιτέκτων και έγινα! Μόνο που δεν ήταν αυτό που φανταζόμουν! Το γύρισα σε Πολεοδομία, Χωροταξία, Περιφερειακή Ανάπτυξη, κλαφ' τα Χαράλαμπε... Τελικά με τίποτα δεν μου αρέσει να ασχολούμαι επαγγελματικά! Σταθερά περνάω κρίσεις απανωτές! Απροσάρμοστη και ονειροπόλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απροσάρμοστη και ονειροπόλα, απορώ αν υπάρχει πιο ενδιαφέρον "επάγγελμα" από αυτό....!! Φιλάκια πολλά γλυκούλα μου! :)

      Διαγραφή
  13. Πφφφφ! Ξύνεις πληγές που ακόμη δεν έχουν κλείσει!
    Τελευταία δηλώνω νοικοκυρά, κυρίως για να βλέπω τις σοκαρισμένες αντιδράσεις των περισσοτέρων ;)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Πολύ ωραίο σχόλιο! Αλήθεια, ποιος σοκάρεται σήμερα (με τόση ανεργία) αν δηλώνεις νοικοκυρά;; Τι ρωτάω ε; Ελλάς το "μεγαλείο" σου...... Σε φιλώ και καλό σου βραδάκι!! :)

      Διαγραφή
  14. Αγαπούσα τα παιδαγωγικά από παιδί
    κι αυτό έκανα σαν επάγγελμα...το εγκατέλειψα
    όμως κάποια στιγμή κι αυτό είναι το μεγάλο μου αγκάθι!!!
    Αν και με το χρόνο έχω φιλιώσει...όσο δούλευα πάντως
    έδωσα καρδιά και ως ένα βαθμό νιώθω πλήρης


    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να έρθει και πάλι η στιγμή και να συνεχίσεις από κει που σταμάτησες........ Φιλάκια γλυκιά μου Ελένη!

      Διαγραφή
  15. Όταν ήμουν παιδί, ήθελα να ταξιδεύω, να διδάσκω, να σχεδιάζω, να διαβάζω και να γράφω διάφορα.
    Λόγω δουλειάς ταξίδεψα πολύ, δίδαξα, συνεχίζω να σχεδιάζω, να διαβάζω και να ...γράφω τα δικά μου !
    Νοιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό! Είμαι γεμάτη κι ευτυχισμένη, γιατί αγαπούσα πολύ αυτά που έκανα και κάνω!
    Να είσαι καλά Πετροκόριτσο, μας πήγες πίσω κι αναπολήσαμε λίγο απ' τα νιάτα μας! Φιλιά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πολύ χαρούμενη που διαβάζω πως υπάρχουν γεμάτοι και χορτασμένοι άνθρωποι, από τα όνειρα τους αλλά και την επαγγελματική τους δραστηριότητα! Να είσαι καλά Κατερινάκι μου και πάντα τυχερή! Τα φιλιά μου!!

      Διαγραφή
  16. Εκείνο που ονειρεύτηκα το σπούδασα στην άλλη μου πατρίδα την Βενεζουέλα , μηχανικός πετρελαίου και αερίου , πανευτυχής που εργάστηκα μόνο για δέκα χρόνια , λόγω μετοικησίας! Σπούδασα και οικονομικά και αυτό εξάσκησα από ανάγκη ! .....
    Φιλάκια Πέτρα μου α και έκανα μαθήματα πολλά για να μάθω τα Ελληνικά , μεγάλη πληγή αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ξέρω πάντως και κάποιους που -λένε- πως σπούδασαν οικονομικά και μας έχουν διαλύσει τη ζωή...... Άσχετο, αλλά δεν μπορώ να ξεχαστώ με τίποτα! Φιλάκια πολλά γλυκιά μου Νικόλ!! :)

      Διαγραφή
  17. Πω πω.. αυτό σηκώνει ανάρτηση από μόνο του.. κι αναρωτιέμαι αν θα με "σηκώσει" η σελίδα σου ν'αφήσω τόσο μεγάλο σχόλιο.. χα χα. Ουφ, μπορεί να μην είμαι στο αγαπημένο μου νησί, την πιο γλυκιά Πατρίδα, αλλά τόσο εδώ όσο και πίσω στην Ελλάδα αξιώθηκα να κάνω όλα μου τα χόμπυ κι όλες μου τις αδυναμίες, επάγγελμά μου, κι έτσι ποτέ μα ποτέ δεν έχω δουλέψει στην ζωή μου, παρά μοναχά κάνει το καθήκον μου προς τον εαυτό μου.. :) Αυτό που πάντα ήθελα είναι να μη γνωρίσω ποτέ τι θα πει η λέξη ΠΛΗΞΗ.. να μη ξέρω την ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ.. να υπάρχει αλληλεπίδραση με ανθρώπους και αίσθημα ικανοποίησης. Να μπορώ να δουλεύω και από το σπίτι, και από το γραφείο/σχολείο. Να μη βασίζομαι μοναχά στην πράξη, αλλά να μπορώ να ασχολούμαι και με την έρευνα και τη θεωρία. Προπαντώς, λόγω της τρέλας μου, να μπορώ να συνεχίζω να μαθαίνω αλλά και να φλερτάρω διαρκώς με άλλες συγγενικές επιστήμες, να μη σταματώ ποτέ να σπουδάζω. Αιώνιος φοιτητής, αλλά με την καλή την έννοια! Χα χα :) Φιλί γλυκό από Μελβούρνη, Πετροκόριτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για άλλη μια φορά, διαβάζοντας σε, κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτήν τη ζωή! Εγώ να σου ευχηθώ να μπορείς να συνεχίζεις αυτόν τον φωτεινό δρόμο της γνώσης αλλά και της προσφοράς!! Φιλάκια πολλά από μια ρημαγμένη Ελλάδα.....

      Διαγραφή
  18. Στη ζωή ανοίγονται δρόμοι πολλοί. Τραβάς κάποιον και όπου σε βγάλει. Αν βρεις εμπόδιο το πηδάς ή πέφτεις πάνω του. Αν κάτι δεν σ' αρέσει στο επόμενο σταυροδρόμι, στρίβεις ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να....μεγαλώσω και να φύγω απ' το χωριό όπου οι ευκαιρίες ήταν μηδενικές για ένα ανήσυχο πνεύμα σαν κι εμένα! Βασικά ήθελα να γίνω ηθοποιός ή τραγουδίστρια αλλά ήμουν ντροπαλή για να το πω κι έτσι στον κόσμο έλεγα ότι ήθελα να γίνω δασκάλα (αυτό που ήθελαν να ακούσουν δηλαδή), για να τους ξεφορτώνομαι χωρίς πολλά πολλά! Ήμουν καλή στα αρχαία κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα δηλώσω Φιλοσοφική, τελευταία στιγμή δήλωσα Νομική, γιατί μου φαινόταν πιο ενδιαφέρουσα ως επιστήμη, όχι ότι ήθελα να γίνω δικηγόρος. Ως φοιτήτρια ασχολήθηκα με το θέατρο ερασιτεχνικά, με το τραγούδι επαγγελματικά, αλλά αφενός δε με σήκωνε το κλίμα, αφετέρου το πτυχίο της Νομικής είναι πολύ βαρύ για να τ' αφήσεις ανεκμετάλλευτο....κι όπως λέει κι ο Σαββόπουλος "έρχεται η στιγμή ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις". Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη δικηγορία, που δε μ' άρεσε καθόλου, πήγα στη σχολή δημόσιας διοίκησης, θήτευσα σε Υπουργείο, έκανα παράλληλα κι ένα μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου και τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε μια θέση όπου εκμεταλλεύομαι στο έπακρο τις νομικές μου γνώσεις, δεν έχω πολλούς πάνω απ' το κεφάλι μου, αντιθέτως εγώ ελέγχω τους άλλους με όση ευθύνη, διλήμματα, εξουσία μπορεί να συνεπάγεται αυτό και παρά τον φόρτο, την πίεση, τον πονοκέφαλο, το διάβασμα, τη χαρτούρα, το άγχος, τις ευχές, τις κατάρες, τους καβγάδες....τελικά μ' αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώρε καλλιτεχνάρα μου εσύ!!!!!!!
      Ποια είσαι ρε μάνα μου;;; Δεν πιστεύω να είσαι η.....Πάολα!! Αχαχαχαχα!! (γιατί, για να είσαι.....ο Παντελίδης, το αποκλείω!!!)

      Υ.Γ Νιώθω πολύ υπερήφανη για τους διαδικτυακούς φίλους μου!!!
      Φιλάκια πολλά γλυκιά μου Σοφία! :)

      Διαγραφή
  20. Oταν ήμουν μικρή ήθελα να ζήσω την ζωή που ήθελα εγώ και όχι αυτή που ήθελαν οι άλλοι για μένα πετροκόριτσο και να το έκανα!
    Δεν με ένοιαξε ποτέ τι επάγγελμα θα ακολουθήσω, ποτέ και έκανε εντύπωση σε όλους αυτό και δασκάλους και γονείς.
    Κάθε μέρα σκεφτόμουν και κάτι άλλο το είχα δει σαν παιχνίδι δεν σκεφτόμουν την δουλειά σαν μέσο επιβίωσης ή ότι αυτή θα με καθόριζε.
    Δεν είχα κόλλημα με κάποια ούτε θυμάμαι κάποια που να την ήθελα πολύ.
    Γι' αυτό το λόγο δεν έκανα και καριέρα, δούλευα για να ΖΩ μέχρι εκεί!
    Και αυτό συνεχίζει μέχρι τώρα!
    Μου αρέσει η δουλειά που κάνω δεν βαριέσαι ποτέ αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να αλλάξω και τελείως δρόμο.
    Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνει κανείς είμαι καλά γιατρέ;;
    Φιλί!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο αφεντικό σου το' πες;;;; Αχαχαχα!!!
      Φιλάκια πολλά φιλοσοφημένο μου Ελενάκι! :)

      Διαγραφή
  21. Ουυυυ. Επαγγέλματα και "θέλω" να σου πω εγώ. Ηθοποιός, τραγουδίστρια, συγγραφέας/στιχουργός, δικηγόρος, γιατρός, νηπιαγωγός, δασκάλα, καθηγήτρια (κι άλλαζα συνεχώς αντικείμενο, έτσι να μην βαριέμαι, αδελφέ), καλόγρια (το άκουσες κι αυτό αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Πέτρα), ψυχολόγος ή κοινωνική λειτουργός ή και ψυχίατρος, στρατιωτικός ή κάτι στην αεροπορία, ζωγράφος. Κι όλο και κάτι άλλο θα είχε φανταστεί το φαντασμένο μου μυαλό και μου διαφεύγει.

    Εν τέλει προσγειώθηκα στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες.
    Αλλά τώρα πια κατέληξα στα θέλω μου: εισοδηματίας. Να κάμω τρελό δίδυμο με τη Τζολί στις αγαθοεργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουμπαρόνι, εσένα μάνα μου, καλύτερα να σε είχα ρωτήσει τι ΔΕΝ θα ήθελες να γίνεις!!!! "Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Πέτρα"!!!!!!! Αχαχαχα!!! Δεν υπάρχεις καρδιά μου!!! Φιλάκια πολλά!! :))

      Διαγραφή
  22. Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω αυτό που τελικά έγινα. Γι αυτό και ό, τι στερήθηκα για να το πετύχω, δεν το θεώρησα ποτέ "θυσία" (με μόνη εξαίρεση τις μουσικές μου σπουδές, που ορκίζομαι πως κάποτε θα συνεχίσω).Αυτό που έγινα, δεν με απογοήτευσε, γιατί ταιριάζει με αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα, δηλ. να αγαπώ! Ελπίζω να μην απογοητεύσω κι εγώ με την σειρά μου, αυτούς που κάτι περιμένουν από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Πλανάται, βέβαια, το ερώτημα, για πόσο θα μπορώ να εξασκώ το επάγγελμά μου, με τον τρόπο που εγώ θεωρώ σωστό, σε αυτήν την χώρα....

      Διαγραφή
    2. Αχ, Αννούλα μου, δεν θέλω να ακούω τέτοια... Μου σπαράζεις την καρδιά.... Αφού έφτασες ως εδώ, όλα καλά θα πάνε και παρακάτω! Σώπασε κυρά και γαλήνεψε λιγάκι.... (ελληνική ταινία το έκανα προς το τέλος, έτσι για να ευθυμήσουμε ολίγον τι!!) Φιλάκια καλό μου! :))

      Διαγραφή
  23. Ακολούθησα το δρόμο που ήθελα και έγινα αυτό που ήθελα, παρόλο που κανείς από τους καθηγητές μου δεν πίστεψε σ'εμένα, αρχικά. Με θεωρούσαν outsider (διότι δεν έκανα φροντιστήρια στο Λύκειο) και δεν ασχολούνταν μαζί μου, γιατί πίστευαν πως δεν θα πετύχω χωρίς αυτά. Μου το είπαν ευθαρσώς και τους διέψευσα εμπράκτως. Και το ευχαριστήθηκα!!!!
    Έκτοτε, δε σταμάτησα να κυνηγώ (και να πετυχαίνω) αυτό που θέλω (να μάθω, να είμαι, να γίνω). Έχω τρελό πείσμα όταν βάζω στόχο κάτι.
    Στην εργασιακή μου πορεία βέβαια συνειδητοποίησα πως δεν είναι όλα ρόδινα, ακόμη κι όταν κάνεις αυτό που θες... αλλά αυτό, είναι μια άλλη (πονεμένη) ιστορία (και δεν εξαρτάται φυσικά από εμένα)...
    Πολλά-πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΡΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ!! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!
      Πολλά φιλιά και καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  24. Είχα από μικρή, από πολύ μικρή, ένα συγκεκριμένο όνειρο. Τίποτα λιγότερο. Τίποτα άλλο. Μόνο αυτό ήθελα. Αυτή ήταν και η μοναδική επιλογή μου. Μηχανογραφικό με μία σχολή δηλωμένη. Πέρασα κι είχα και 2.000 μόρια παραπάνω από τη βάση. Σπουδάζω αυτό που ήθελα, το λατρεύω, κι ας παιδεύομαι πολύ... ο δρόμος των Μαθηματικών είναι στρωμένος με αγκάθια και δυσκολίες... τίποτα εύκολο... τίποτα δε σου χαρίζεται... Ένα πτυχίο που θα αντικατοπτρίζει δάκρυα και αίμα και πόνο. Κυριολεκτικά. Αλλά κανένας δεν το ξέρει αυτό, εκτός από εμάς που το σπουδάζουμε...
    Δεν ήθελα ποτέ πολλά από τη ζωή μου, δεν έχω μεγάλα όνειρα... αλλά αγαπούσα τα Μαθηματικά και τα παιδιά... κι ασχολούμαι με αυτά 5 χρόνια... κι είμαι ευτυχισμένη, κι ας ξέρω πως δε θα βγάλω ποτέ πολλά λεφτά... Είμαι ικανοποιημένη συναισθηματικά και ψυχικά. Η αγάπη που σου δίνουν τα παιδιά, φτάνει και περισσεύει... Και η ικανοποίηση και η τρέλα που σου δίνουν τα Μαθηματικά όταν πωρώνεσαι, είναι κάτι παραπάνω από αυτό που ποτέ φανταζόμουν!
    Είναι συγκινητικό να μεγαλώνεις και να γίνεσαι όσα ονειρευόσουν από παιδί... δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι διαφορετικό, σε καμία, μα καμία περίπτωση. Κι έχω κοπιάσει πάρα πολύ για όλα αυτά... πάρα πολύ όμως...
    Φιλάκια πολλά Πετρούλα μου! Καλό βραδάκι! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι είσαι το πιο γλυκό παιδί του κόσμου........ Πολλά φιλάκια πλασματάκι μου!!! Φιλιά και στο αγοράκι μας! Καλό βραδάκι γλυκά μου! :))

      Διαγραφή
  25. Aρχικα ξεκινησα με αρχιτεκτονας αυτο στην ηλικια 8-14.Μαρεσε παντα να σχεδιαζω και νομιζω πως το κανω καλα ακομη,ειτε ελευθερο ειτε γραμμικο σχεδιο.Δεν το ακολουθησα ομως για προσωπικους-οικογενειακους λογους που ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ετσι τελειωσα κατι τελειως διαφορετικο βρεφοκομος νηπιαγωγος(ναι ναι σπανιο) και τελικα κατεληξα να κανω τη δουλεια που κανω τωρα.Ποια ειναι αυτη; Δεν λεω αλλα πιστευω πως ειναι λειτουργημα και οχι επαγγελμα κατι σαν αυτο που τελειωσα δηλαδη!
    Καλο βραδυ φιλη μου Πετρα και απο ονειρα αλλο τιποτα ακομα κανω αλλα τωρα κανω ονειρα διαφορετικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να κάνεις, σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη Γατούλι μου γλυκέ!!! Φιλάκια γατομελοκάνελλα και καλό σας βραδάκι! :)

      Υ.Γ Αυτά τα όνειρα που κάνεις τώρα είναι υπέροχα... ;)

      Διαγραφή
  26. Ποτέ δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω.. μάλλον είμαι από τις εξαιρέσεις που θέλουν να κάνουν πολλά!! Αν μου δινόταν η δυνατότητα να αλλάξω πολλά επαγγέλματα, θα το έκανα.. μα πόσα μπορεί να κάνει κανείς σε μια ζωή;!
    Κάθε χρόνος και κάτι διαφορετικό, ένα νέο όνειρο.. και έμπλεξα με τα λαμόγια τους μηχανικούς! :ΡΡΡ
    Αν με ρωτήσεις τώρα τι θέλω να γίνω, πάλι θα σου πω πολλά.. η γνώση είναι αστείρευτη και θέλω να μαθαίνω πολλά πράγματα! :)) Έχει ο Θεός.. υπάρχουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, μεταδιδακτορικά!! Ουουου.. όρεξη να χουμε!
    Φιλάκια Πετρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου εύχομαι να καταφέρεις να τα πραγματοποιήσεις!!! Καλό σου βράδυ περιστεράκι μου και φιλάκια πολλά! :))

      Διαγραφή
  27. ΧΑΧΑΧΑ..Καλο....
    Εγω παιδια...Ειμαι ενας σχιζοφρενης με ακρως διχασμενη προσωπικοτητα...Που βασιζεται πανω στα...Καταπιεστικα παιδικα χρονια...!!!....
    Λογω του παρουσιαστικου μου...Επαιζα στα θεατρικα του σχολειου...Κανοντας τον ΒΑΛΤΑΣΑΡ....
    Τον Αγιοβασιλη....
    Και τον ....Κολοκοτωνη...Με μεγαλη επιτυχια....Και η μεγαλυτερη θαυμαστρια μου ηταν η...Μαννα μου....!!!....

    Μεγαλωνοντας λιγο..Επαιξα τον..ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟ....!!...Και....Μου ΚΟΛΛΗΣΕ...!!!
    Αληθινα πιστεψα..Οτι θα γινομουνα...Ενας ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ....Ο οποιος θα ειχε ειδικοτητα..να παιζει ρολους..ΚΑΛΟΥ...Πλην ασχημου....!!
    ΠΛΗΝ ομως..ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ..Χρειαστηκε να δουλευω, για να ζησω...Και απεκτησα;;;..Αναγκαστηκα;;;
    Δεν μπορω να διαχωρισω, διοτι ημουν πολυ μικρος για να κρινω...
    Μια ειδικοτητα με τις μηχανες...Με τις βιδες τα κατσαβιδια..Και τις μουτζουρες γενικως....

    ΜΕΤΑ πηγα σχολειο για να τα.."ΔΕΣΩ" ολα αυτα που ηξαιρα..Με καποιο πτυχιο....Ενω ταυτοχρονα εργαζομουνα στις φαμπρικες......Πραγμα που συνεχισα..Για τα επομενα..35 χρονια....
    ΟΜΩΣ...Το καταπιεσμενο ονειρο μου..Να γινω ενας ασχημος ηθοποιος....Δεν με αφησε;;;...Δεν το αφησα ΠΟΤΕ...Οποτε βρισκω ευκαιρια..Και χρειαζεται καποια θεατρικη ομαδα..Καποιον ΑΣΧΗΜΟ..Τρεχω...!!!..Νομιζω οτι...ΤΟΧΩ...!!!

    Φαμπρικας με...Καλλιτεχνικες ανισυχιες....

    Τρελλα και..των γονεων...!!!

    Βαλε και μενα για μερικες..Συνεδριες..Και γραψε και καννα.Ρισπενταλ....!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! RESPECT!!!
      Υπέροχο σχόλιο και το αφήνω ατόφιο να το διαβάζουμε και να το απολαμβάνουμε!!!
      Φιλάκια πολλά φίλε Μαχαίρη και καλό σου βραδάκι! :))

      Διαγραφή
  28. Τεμπέλης.
    Λεπτομέρειες όταν επισκευαστεί ο πισίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεμπέλη πισί αγόρασες φίλε μου και σου κάνει νάζια;;; Δεν ξέρω τίποτα, εγώ περιμένω να μάθω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το παρακάτω!! Φιλάκια!! :))

      Διαγραφή
  29. Ναι...ακολουθησα το "επαγγελμα" που ηθελα.
    Ανθρωπος.

    Τασεβημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σπάνιο βρήκες να κάνεις κι εσύ και δεν έχει και καλές απολαβές εδώ πέρα.........
      Τιςευχεςμου!

      Διαγραφή
  30. Εγώ ήθελα αρχικά να γίνω πολιτικός μηχανικός, μετά μαρκόνισσα, στο τέλος έγινα υπάλληλος γραφείου....
    από εκεί και έπειτα ήθελα να γίνω συνταξιούχος.
    Τώρα που έγινα νοσταλγώ τις στιγμές που δούλευα....
    Είναι πολύ όμορφο τελικά να προσφέρεις και να παίρνεις αμοιβή για ότι προσφέρεις...
    Η σύνταξη είναι κάτι που δεν σου προσφέρει την ικανοποίηση της προσφοράς....
    Θέλει πολλή κουβέντα το πράγμα και εγώ τελευταία έχω χάλια σήμα και δυσκολεύομαι πολύ.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγγραφέας έχεις γίνει ήδη, αν δεν το έχεις καταλάβει.
    Αεροσυνοδός ίσως όχι, αλλά από κει μπορεί να προέρχεται και το πάθος για τα ταξίδια.
    Δημόσιες σχέσεις κάνεις άριστα, αλλά είσαι περισσότερο ειλικρινής απ' όσο ορίζει το επάγγελμα.
    Πέτρα μου, θεωρώ ευλογημένους όσους κάνουν το πάθος τους επάγγελμα.
    Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή. Οι σπουδές έγιναν με κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση.
    Αποκαταστάθηκα επαγγελματικά, αλλά είναι κάτι προδομένα όνειρα που έρχονται συχνά και παραπονιούνται.

    Πολύ ωραία ανάρτηση! Τα φιλιά μου Πέτρα μου!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ ήταν να μην τρουπώσεις!! Πως τρούπωσες εδώ, ανάμεσα σε Πέτρα και Φλώρα ρε μάνα μου;; Με έφαγε η ειλικρίνεια Κανελλάκη μουουου! "Και σου το' πα βρε! Λάθος υπόκρουση"!! Αχαχα!! Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
    2. Και ποια ειναι αυτα τα προδομενα ονειρα;;;;ΜΑΡΙΑ μας;;;

      Διαγραφή
  32. "Είναι πολύ όμορφο τελικά να προσφέρεις και να παίρνεις αμοιβή για ότι προσφέρεις"... Αυτό τώρα πια (στο δεύτερο σκέλος) μας τελείωσε σ' αυτήν τη χώρα και κυριολεκτικά και μεταφορικά....... Φιλάκια πολλά Φλωρούκο μου και καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όταν ήμουν μικρός, στο δημοτικό ακόμη, ήθελα να γίνω αρχαιολόγος.
    Τελικά δεν πήγα και πολύ μακριά απ'αυτό.
    Πάντα είχα ένα ψώνιο να... διδάσκω τους γύρω μου και ήθελα αυτοί οιγ ύρω να μην είναι πολύ μικρά για να μου ζουζουνίζουν γύρω-γύρω και να μου σπάνε τα νεύρα.
    Ήθελα να διδάσκω ανθρώπους που να είναι σε ηλικία να αφομοιώνουν αυτά που εγώ ήθελα να πω.
    Δε με ενθουσίαζε ποτέ να μάθω σε κανέναν την προπαίδεια και το σκέφτομαι και γράφω.
    Ήθελα πάντα μεγαλύτερα παιδιά για να κάνω το... εκπαιδευτικό μου σώου!
    Ε, τελοσπάντων αυτό το πέτυχα στο περίπου. Όχι ακριβώς όμως...

    Η αλήθεια, βεβαια, είναι ότι στα εφηβικά μου χρόνια είχα -κλασικά- κάποια όνειρα σχετικά με τις τέχνες, ονειρευόμουν να γίνω μουσικός και δευτερευόντως ηθοποιός, αλλά μου άρεσε ταυτόχρονα και να το παίζω επαναστάτης και άρα δεν έβγαινε ποτέ από το μυαλό μου και το όνειρο μιας πολιτικής καριέρας!

    Τελικά με όλα ασχολήθηκα πολύ λίγο, ίσως κάτι παραπάνω με τη μουσική.
    Και μου 'χει μείνει απωθημένο απ'όλα η... πολιτική!
    "Που θα πάει; Δε θα γίνω πρωθυπουργός μια μέρα;;;"
    :-)))

    Στα τελευταία φοιτητικά μου χρόνια άρχισα να σκέφτομαι πιο σοβαρά τη ζωή μου.
    Τότε κατάλαβα πως το μόνο που αξιζει είναι να βρω μια πλούσια να την παντρευτώ, να αράζω στην πισίνα με τις ώρες, να είμαι άεργος χομπίστας και να είμαι μαϊντανός σε κοσμικές εκδηλώσεις.
    Αυτό το όνειρο δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη.
    Αν υπάρχει καμιά πλούσια στην παρέα, ας επικοινωνήσει μαζί μου.
    Στείλε ΖΙΓΚ στο 6900 (1 ευρώ/κλήση από σταθερά και 2ευρώ/κλήση από κινητά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μια χαρά τα πέτυχες όλα τελικά κι ευτυχώς για μας, δε λες;; Εξάλλου, αν δεν είχαμε κι εσένα, ποιος θα είχε μονίμως δίκιο;; Χαχαχα!

    Υ.Γ Σ' αφήνω τώρα γιατί σου στέλνω "ΖΙΓΚ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ή......άσε μην μου τα θυμίζεις!!
    Τέτοια ώρα τέτοια λόγια που λένε...και είναι 45 + 1 που θα φορτωθώ την πρώτη του μηνός....χαχα!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έτσι δεν μάθαμε τίποτα για σένα!!! Μικρή σουπιά!! Εκτός ίσως από τα γενέθλια (;) Χαχα! Φιλιά πολλά, καλό ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
  36. Ωραία ιδέα για ποστ, "ψαρεύει" σχόλια, χαχα!

    Μικρή δεν είχα κάτι συγκεκριμένο που ήθελα να γίνω εκτός από ηθοποιός που ούτε καν το δοκίμασα ή το έκανα ποτέ.

    Αργότερα σπούδασα σε μια σχολή που μου άρεσε πολύ αλλά το επάγγελμα δεν ήταν τόσο ... ενθουσιαστικό!

    Απλώς προσπαθώ να βρίσκω σε ότι κάνω κάτι που να είμαι εγώ και έτσι να το απολαμβάνω, να βάζω τη σφραγίδα μου.

    Τελικά πιο πολύ απ΄όλα ήθελα να γίνω ... ευτυχής, πράγμα το οποίο παλεύω διαρκώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη έκπληξη ομολογώ η ανταπόκριση του κοινού!! Χαχα!! Έκανες θεαματικό φινάλε κι είναι τόσο σπουδαίο ότι το παλεύεις τουλάχιστον...! Φιλάκια βρε "κ.κ" και καλό σου ξημέρωμα! :)

      Διαγραφή
  37. Ειναι εκπληκτικο ποσο μοιαζαν οι επιθυμιες μου μμε αυτη του Μαζεστιξ!Κι εγω ειχα ονειρο ζωης την αρχαιολογια(και δη την αιγυπτιολογια)Ομως πολυ μου αρεσε να διδασκω και να χανομαι σε λογοτεχνικες αναζητησεις και φιλοσοφικα ερωτηματα.Τελικα καταφερα να γινω καθηγητρια και νιωθω πως κρατω την ψυχη μου νεα κοντα στους νεους καθως αφουγκραζομαι τις αφωνιες και τα ονειρα τους!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω, ο Μαζεστίξ έχει βάλει και έναν "αριθμό" επικοινωνίας, θα μπορούσατε να τα λέγατε κι από κει, αλλά έχει θέσει έναν όρο: ζητείται πλούσια!! Χαχαχαχα! Εγώ πάλι, 70τόσα σχόλια μετά, νιώθω ακόμα πιο υπερήφανη για τους διαδικτυακούς φίλους μου!!! :)) Φιλάκια Βασάρα μου και καλό σου ξημέρωμα! :)

      Διαγραφή
  38. Ή ....................

    Είχα τόσα πολλά όνειρα, αλλά τελικά τίποτα δεν έγινε... Ενθουσιάστηκα με τη μεγάλη βαθμολογία και πέρασα σε μία σχολή υψηλόβαθμη, αλλά χωρίς να μου αρέσει. Μόνο και μόνο επειδή όλοι μου έλεγαν πως άξιζα κάτι "καλύτερο" από αυτό που ήθελα...
    Το μετάνιωσα αρκετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μου στενοχωριέσαι χαρά μου! Δεν είσαι η μόνη σ' αυτήν τη ζωή. Πολλοί είναι από μας (οι περισσότεροι, θα έλεγα) που....."γι' αλλού, γι' αλλού ξεκίνησαν"...... (Οδυσσέας Ελύτης). Φιλάκια πολλά και καλό σου ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
  39. όταν ήμουνα μικρή ήθελα να γίνω πυροσβεστική σωλήνα!
    πως το ακούς; ε, κι όμως, ακριβώς αυτό απάντησα όταν η νηπιαγωγός μου με ρώτησε τι θα γίνω άμα μεγαλώσω!
    τα κατάφερα ή όχι ο καιρός θα δείξει....

    πολύ σε φιλώ Πετρουλίνι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!

      Πολλά φιλάκια χαρά μου και καλό σου ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
  40. Φίλοι μου αγαπημένοι,
    ειλικρινά αυτή η ανάρτηση ήταν η μεγάλη έκπληξη! Όχι όμως αυτή καθαυτή η ανάρτηση, αλλά τα υπέροχα σχόλια σας!!! Η ανταπόκριση σας ήταν πολύ μεγάλη, μα κυρίως, πολύ συγκινητική! Κομμάτια της ψυχής σας καταθέσατε και ξεδιπλώσατε σ' αυτήν τη σελίδα και νιώθω ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ να σας ευχαριστήσω που μου ανοίξατε έτσι απλόχερα την καρδιά σας και τα παιδικά σας όνειρα........ Ο,τι κι αν συνέβη στην πορεία της ζωής μας, τα παιδικά μας όνειρα πάντα θα μας ακολουθούν και θα φωτίζουν τις μνήμες μας....... Σας φιλώ όλους γλυκά, μα κυρίως σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι συγκινητικό σχόλιο!
      Η σημερινή μου δημοσίευση είναι συνέχεια του σχολίου που σου άφησα χτες!
      Σε ευχαριστούμε που μας έδωσες τη χαρά να μιλήσουμε για όνειρα παλιά....

      Καλημέρα ξανθιά ομορφιά!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Εγώ συγκινήθηκα και ξαφνιάστηκα ευχάριστα από τον χείμαρρο των σχολίων σας, από τον χειμαρρώδη λόγο που ξεχύθηκε μέσα από τις αναμνήσεις σας, αλλά και από τα παιδικά σας όνειρα! Εξακολουθώ να σας ευχαριστώ τόσο πολύ γι' αυτό! Ήταν μεγάλη μου τιμή!! ♥

      Διαγραφή
    3. Α! Καλά! Δε λέω! Το "καλή εβδομάδα" είναι μια χαρά ευχή, αλλά γιατί σήμερα;;; Αχαχαχαχα!! Είσαι σκέτο τρελοκομείο! ♥

      Διαγραφή
    4. Α! Καλά λάλησα εντελώς! Πάλι καλά που τυχαίνουν σε σένα όλα τα κουφά μου!
      Αυτά συμβαίνουν όταν κάνεις δύο προκλήσεις ταυτόχρονα, κατασκευές και giveaway, κι έχεις κι ένα κυρίαρχο δεξί ημισφαίριο να αναλαμβάνει δράση τις χειρότερες στιγμές που εγώ θέλω να γράψω ρε αδερφέ κι ουχί να ζωγραφίσω!
      Κάποια στιγμή ονειρεύομαι ότι θα καταφέρω να τα χρησιμοποιώ σωστά Πετρούλα μου!
      Τώρα ξέρεις γιατί κάποιες φορές κάνω πολύ συγκινητικές δημοσιεύσεις όπως η σημερινή!

      Φυσικά καλό ΣΚ ήθελα να ευχηθώ! Αλλά κράτα την Καλή εβδομάδα και τη Δευτέρα ματάρχομαι πάλι και σου εύχομαι Καλό Σαββατοκύριακο , ναι;

      Φιλιάααααααααα


      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΜΕ ολοι..Σε καποιο αλλο ΜΠΛΟΓΚ..Παρα μονο αν ειχαμε διαισθανθει..Οτι και ο ιδιοκτητης...
      Καταθετει ψυχη...!!

      Διαγραφή
    6. @ Αριστέα,
      Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    7. @ Μαχαίρη,
      εξακολουθείτε να με συγκινείτε........ Και δεν θέλω και πολύ εγώ!.... Καλό σου μήνα φίλε μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  41. ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ Η ΤΕΧΝΗ..ΔΕ ΠΗΓΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΩ , ΟΤΙ ΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΥ...ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΖΩΓΡΑΦΟΣ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ :( ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΘΗΜΕΝΟ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΒΡΙΣΚΩ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ; ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ.. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διάβασες τα σχόλια, θα είδες ότι οι περισσότεροι από μας, δεν γίναμε αυτό που ονειρευτήκαμε κάποτε. Όμως εσένα η μεγάλη σου αγάπη -η ζωγραφική- μπορεί πολύ εύκολα να σε ακολουθεί παράλληλα με οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνεις στη ζωή σου κι έτσι δεν θα την εγκαταλείψεις ποτέ! Καλό σου μήνα Δελφινούι μου! Φιλούθκια!

      Διαγραφή
  42. Εγω ,δε θυμαμαι να ονειρευτηκα κατι μικρη(μαλλον δεν ειχα φαντασια!),ουτε να ρωτηθηκα για το τι θα γινω(ή εχω ξεχασει,λογω ηλικιας!).Το σιγουρο ειναι οτι περιμεναν κατι σε καθηγητιλικι,δεδομενου οτι γονεις ,θειοι,αδελφια ησαν στο σιναφι!Τους την εσκασα στα 17(κανεις δεν το περιμενε!!)μονο και μονο γιατι ηθελα να κανω τη διαφορα,στη πορεια βεβαια το αγαπησα τρελλα !!Να δουμε ομως,ποσο ακομη θα αντεχω να το εξασκω,με τις ελαχιστες προυποθεσεις που εχω βαλει, ωστε η αγαπη να ειναι αμοιβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γονείς είχαν πάντα τις δικές τους επιθυμίες και τα δικά τους απωθημένα, που πολλοί από μας δεν τα γλυτώσαμε.... Καλό σου βράδυ και καλό μήνα! Γιατί χάνεσαι;;

      Διαγραφή
    2. Καθε μερα σε διαβαζω ..κουτουτσικο το πρωι στο γραφειο κλεφτα,απλα αργα το βραδυ ,οταν μπαινω στα σχολια(τα οποια διαβαζω ολα),εχουν γραφει τοσα ωραια πραγματα που δεν εχω κατι να προσθεσω!!Οπως λεμε ,με εχουν καλυψει οι προλαλησαντες δλδ οι προγραψαντες!!

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχαχα!!! Σ' ευχαριστώ! Φιλιά και καλό ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
  43. Έφτασα πολύυυυ καθυστερημένα!!!
    Δεν ήθελα να γράψω, γιατί είναι περασμένα ξεχασμένα...
    Όμως, δεν πρέπει να λείψει ο Μάρτης (Απρίλης είμαι) από τη Σαρακοστή!!
    Λοιπόν, από δασκάλα ξεκίνησα και σ' αυτό κατέληξα...Χαχαχα!!
    Κάπου ανάμεσα στην πρώτη επιθυμία και την εκπλήρωσή της υπήρξαν κι άλλες επιθυμίες με πιο σοβαρή
    την αρχαιολογία ( είδες Μαζεστίξ και Βάσω;), ακολούθησαν η ψυχολογία, τα εικαστικά και η διακοσμητική.

    Τελικά χαίρομαι, γιατί πρώτα έγινα Άνθρωπος κι έπειτα δασκάλα. Όσο για το τελευταίο έκανα τόση πρακτική
    εξάσκηση στους τοίχους της μαμάς, γράφοντας με καπάκι από στυλό και διδάσκοντας στους εικονικούς μαθητές μου!!!
    Έλιωσα πολλά καπάκια για χάρη τους...
    Στο μέλλον δεν ξέρω αν θέλω να κάνω το ίδιο!
    Θα ήθελα να πουλάω όνειρα, που να γίνονται πραγματικότητα...σε πελάτες που θα είναι πρώτα Άνθρωποι, γιατί για τους άλλους όλο και κάποιος θα έχει να τους πλασάρει εφιάλτες!!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ένα πολύ συγκινητικό σχόλιο φίλη μου καλή! :)) Πόσο θα κοστίζουν τα όνειρα που θα πουλάς;; Για να αγοράσω μερικά κι εγώ... Φιλάκια πολλά και καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
    2. Φθηνά πολύ, Petra μου, για να μένουν φίλοι μου οι Άνθρωποι και να είναι ευτυχείς!!!
      Είναι το μόνο που αξίζει στη ζωή, η αγάπη και η φιλία!!!
      Καλό σου βράδυ!
      Γλαύκη

      Διαγραφή
    3. Απλά θα συμφωνήσω μαζί σου γλυκούλα μου! Καλό σου βραδάκι! :)

      Διαγραφή
  44. Πάντα ήθελα να γίνω οικονομολόγος!!!Απ'όταν με θυμάμαι πάντα αυτό απαντούσα!(δεν ξέρω πως μου είχε κολλήσει κι από που είχα μάθει την λέξη)!Τελικά οικονομολόγος δεν έγινα αλλά ασχολήθηκα με κάτι παραπλήσιο!Πάλι οικονομικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα πλησίασες πολύ κοντά στο παιδικό σου όνειρο, τυχερούλα!
      Να είσαι καλά και καλό σου βραδάκι! :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.