Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΩΣΤΑΚΗ;... ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ;...

Όχι, πες! Υπάρχει πιο θεϊκή ατάκα από αυτή; Που, για όποιον δεν γνωρίζει, ήταν ένα σήριαλ "το σημάδι του έρωτα", που η Μπάρμπα ήταν παντρεμένη με τον Καρατζογιάννη, που ήταν λεφτάς, αλλά σκάει μύτη στο χωριό ο αδερφός του, ο γόης, ο αλήτης, ο Τζώρτζογλου, μετά της φιλενάδας του, που ήταν η Μπότση και συμβαίνει το εξής (σεναριακά) πρωτότυπο: η τύπισσα ερωτεύτηκε τον αδερφό του άντρα της και έγινε της τρελής το πανηγύρι. Όταν η -κατά τα άλλα- γάτα, Μπότση, πήρε χαμπάρι την ιστορία, μπουκάρισε στο δωμάτιο του Τζώρτζογλου και ξεστόμισε αυτήν την ατάκα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης: "Τι έγινε Κωστάκη;.. Σε γουστάρει η χωριάτισσα;" Αχαχουχα! Θεά η Μπότση! Τα έλεγε στη νύφη, για να τα ακούει..η νύφη! Το σήριαλ είχε χαρακτηριστεί "αισθηματικό", αλλά εγώ πιο ωραία ...παρωδία, δεν έχω δει ποτέ ξανά! Μιλάμε, καθόμουν και το έβλεπα και έκλαιγαν τα μάτια μου από τα γέλια! Ακόμα θυμάμαι, που -στις επαναλήψεις- στρωνόμασταν με την ανιψιά μου να το δούμε, για να γελάσουμε μέχρι δακρύων! Έπεφταν οι φαρμακερές ατάκες σαν το χαλάζι!

Ανοίγω μια παρένθεση, για να σας παρουσιάσω μια ιστορία με "αγρίους". Μια "χαριτωμένη" φανταστική ιστορία, για κάποιον που, σύμφωνα με δήλωση του: "Θα στήριζα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Δεν έχει καμία ένδειξη ότι ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά! Ο Σαμαράς, αν μη τι άλλο την ξέρει τη δουλειά!" Τάδε έφη δήμαρχος Στυλίδας, κατά κόσμον Απόστολος Γκλέτσος, ο...γόης της ελληνικής σαπουνόπερας, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό έκανε ένα κόμμα, που αντί να το ονομάσει "απόκομμα", το ονόμασε "Τελεία"! Δεν έχει ούτε καν διεκδικήσει ακόμα την ψήφο του λαού (και να την πάρει!) ωστόσο, γνωρίζει με ποιους θα συμμαχήσει!!! Φοβερό; Άλλος ένας "Σταύρος" που ετοιμάζεται να πολεμήσει για το καλό του μαλακοπίτουρα Έλληνα! Για να μας αποτελειώσει ο Απόστολος, είπε επίσης πως: "θα συνεργαζόμουν ακόμα και με τον ίδιο τον διάολο για το...καλό του τόπου"! Να υπενθυμίσω στον αγαπητό μας γόη, ότι αυτό -με τον διάολο καλέ- το έχουν πει νωρίτερα: οι: Σταύρος Θεοδωράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Μπουτάρης, Άννα Διαμαντοπούλου και...(μάντεψε ποιος!)...ο Αλέξης Τσίπρας! Τι θα κάνεις τώρα "επαναστάτη" Απόστολε; Σε βλέπω, θες δε θες, στο ίδιο "γεύμα εργασίας" με τον Αλέξη και τον διάολο!

...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΙΣΑΙ...

Τόλη μου, Τόλη μου, Τόλη μου. Τι πλάσμα είσαι εσύ Τόλη μου! Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμα, για να ξεχάσω εκείνες τις φλογερές νύχτες που ζήσαμε μαζί (Τόλη μου)... Εκείνες τις νύχτες που, εγώ έλιωνα στον καναπέ μου για να σε κοιτάω κι εσύ έλιωνες στην τηλε-
όραση, μέχρι να ψήσεις αυτή την αναίσθητη την Ερατώ να σε ακολουθήσει, κι αυτή μας 
το έπαιζε και δύσκολη! Μμμμ! Μούτρα για να της ρίξεις δεύτερη ματιά κι εκείνη να σε απαρνείται κι από πάνω! Ποιον; Εσένα! Τον μπαλαμό Θεό. Που έβγαινες Απόστολε μου τότε, στους "ψίθυρους καρδιάς" και σταμάταγε η κυκλοφορία, όχι μόνο στις λεωφόρους, αλλά και στις διασταυρώσεις μη σου πω, σε όλη τη χώρα! 

Που, μια ματιά σου μόνο στην τσιγγάνα, έφτανε για να κάνει τα μηχανάκια της agb αερο-πλάνα και τις Ελληνίδες, από βέρες έως μετανάστριες τρίτης γενιάς, να παρακαλάμε να είχαμε γεννηθεί τσιγγάνες τουρκογύφτισσες! Αλλά εσύ εκεί, σκληρό αγόρι, δεν είχες μάτια παρά μόνο για αυτό το ξυλάγκουρο την Ερατώ! Την οποία παρεμπιπτόντως, κατάφερες να κατακτήσεις στο τέλος κι όλες εμείς οι μπαλαμές από το σπίτι, είχαμε πλαντάξει στο κλάμα, όχι επειδή την κατάφερες, αλλά επειδή δεν ήμασταν στη θέση της! Και πάνω που είχες αφήσει τον έρωτα της Άννας-Μαρίας, ήρθε ο έρωτας της Μαρίας-Ελένης! Ε, πες το μας κι αυτό βρε Απόστολέ μας, ότι το βίτσιο σου τελικά είναι τα διπλά ονόματα! Α, ξέχασα, να σου συστηθώ καλέ: Μαρία-Ντολόρες. 

Έλα, πες μου πως έχω ελπίδες κι εγώ και τι στον κόσμο! Από όσο ξέρω, είσαι ελεύθερος Αποστόλη μου. Τρεις μήνες όλους κι όλους, σου κράτησε η φλόγα του γάμου μ' αυτήν την 
... Μαρία-Ελένη (τζάμπα οι μπαλωθιές!) και μετά σε χτύπησε το μεγάλο το κακό: τοπική αυτοδιοίκηση το λέγανε κι εσύ τα μάζεψες και την έκανες για δήμαρχος. Πως τα περνάς έτσι τα στάδια, Τόλη μου παλικάρι μου; Πως να σε προλάβω η δόλια η θαυμάστρια! Που μέχρι τα εκλογικά μου δικαιώματα είχα ετοιμαστεί να μεταφέρω στη Στυλίδα (να σε βλέ-
πω στα διόδια να ανοίγεις τις μπάρες κι ας με λένε τρελή, σ' αγαπάω πολύ και σε νοιά-ζομαι!)...κλικ για τη συνέχεια!...είναι το 18 κι ήταν η συμμετοχή μου στο "γέλιο βγήκε από τον Παράδεισο" της Αριστέας. Αφού την ευχαριστήσω για την φιλοξενία, να σας πω, για την ιστορία, ότι το έγραψα αρχικά για να το αναρτήσω στο blog μου. Η σειρά άλλαξε μόνο.

Για να επανέλθω στην αρχική θεματολογία και εν όψει του Σαββατοκύ-
ριακου, είπα να το πάμε πιο χαλλλαρά το πράμα κι όποιος θέλει, ας μας γράψει όποια ατάκα, από ελληνική ταινία ή σήριαλ, του έχει μείνει στο μυαλό! Ας ξεχάσουμε το Νέο Μνημόνιο (ω, ναι!) κι ας γίνει της ατάκας! 
 Παιδιά μου, έχω χαθεί γιατί από το πρωί δεν έχω ίντερνετ :(( Άντε βρε! Καλό Σ/Κ και πολλά γλυκά φιλιά σε όλες και σε όλους!

Ω Θεέ! Τι έχουμε αντέξει ως τηλεθεατές τόσα χρόνια! Όχι ότι δεν τα τραβάει ο κ@λος μας, αλλά λέμε!
.............................................................................................................
 ❤¸¸.•*¨*•♫ ...................................................................................❤¸¸.•*¨*• 

80 σχόλια:

  1. χαχαχαχα πως τα εμπλεξες ολα αυτα τα σηριαλ με την κοινωνια μας μονο εσυ θα μπορουσες να το κανεις!
    πολυ γελιο με τη σημερινη σου αυτακα - τιτλο!
    καλο σκ αδυναμια μου! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σήριαλ αντικατοπτρίζουν το επίπεδο της κοινωνίας μας Κικάκι ;) Καλό σ/κ επίσης! :)

      Διαγραφή
  2. Τι ατάκα να θυμηθώ η δόλια τώρα που έχω πέσει κάτω και χτυπιέμαι από τα γέλια?
    Τι έγραψες πάλι?
    Και να μην προλάβω καν να σε διαβάσω όταν έπρεπε!
    Κρίμα, μεγάλο κρίμα....!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λες, ότι θα είχα πάρει και καμιά ψήφο, μιας και πήγα (σχεδόν) απάτη;;; Αχαχα! Φιλιά πολλά :))

      Διαγραφή
  3. όχι άλλο καρβουνο - στα πολιτικά δρώμενα της χώρας !!! είμαστε παιδάκια είμαστε νινάκια( κωνσταντάρας ) στον παλιμπαιδισμό του σήμερα που επικρατεί σπίτι μου ... χαχαχα αααα καλά μου έρχονται πολλά φεύγω γιατι δεν θα σταματήσω ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια φίλη που λατρεύει να μου λέει αυτήν την (επική) ατάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άδικο έχει; Κι εγώ το ίδιο κάνω χρόνια τώρα! Καλημέρα και καλό σ/κ :)

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Πετράδι μου
    Μούρη να σου πετύχει! την καντεμιά μου μέσα!!!
    Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου!!!
    Σε άλλη ιστορία σε περίμενα μου την έσκασες

    φιλάκι ολίγον πρωινό ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποπτεύομαι την άλλη ιστορία πάντως! Χαχα! Καλό σ/κ Ελένη μου ♥♥

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν ωραία ιδέα. Να βλέπουμε τα ελληνικά σήριαλ - δράματα σαν κωμωδίες, γιατι αλλιως δεν βλέπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Θα ξανάρθω, Ζήκο...", γιατί έχω κάτι υποχρεώσεις τώρα, που δεν αναβάλλονται!!!
    Σχόλια με δόσεις...
    Με κόλλησε η μπουκλωτή, δεν φταίω εγώ!!!
    Καλημέρα κι από εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, άστα αυτά, ποιος σε κόλλησε, εγώ πάντως έτσι σε γνώρισα!!!

      Διαγραφή
  8. Πριν την ατάκα, για το Γκλέτσο: ενώ τον είχα συμπαθήσει που άνοιγε τις μπάρες, έχασα πάσα ιδέα με την Τελεία και τις παπαριές! Αμέσως τον κάλεσε και το νούμερο ο Μπογδάνος στον Σκάι να πάρει συνέντευξη από τον ηγέτη της Τελείας. Τελειωμένοι και οι δύο.....

    Λατρεμένη ατάκα; Ποια να πρωτοδιαλέξω από το παλιό ελληνικό σινέμα; "Θα σας εξαφανίσομε"! Κωνσταντάρας ως Υπουργός! "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε", Ηλιόπουλος. Αλλά μια κορυφαία σκηνή του ελληνικού κινηματογράφου θεωρώ το Χρήστο Τσαγανέα ως τρελό στο Οι γερμανοί ξανάρχονται: "Όλοι άνθρωποι είμαστε, όλοι εξαρτήματα του σύμπαντος είμαστε. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;". Και φυσικά ο Λογοθετίδης και ο Φωτόπουλος στη συνέχεια της σκηνής. Δείτε το, είναι απόλαυση!

    https://www.youtube.com/watch?v=8h_S_pER4Qw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τελειωμένοι και οι δύο γύρνα σε παρακαλώωω" Το κακό με τους Τελειωμένους, είναι ότι γίνονται έως πρωθυπουργοί εδώ στο Ελλάντα καλό μου "κ.κ" :))

      Διαγραφή
  9. Αυτή η ατάκα είναι θεϊκή! Αλλά πρέπει να την ακούς κιόλας γιατί θέλει και αυτό το χαρακτηριστικό ψεύδισμα!
    Εγώ λατρεύω την ατάκα της Πασταφλώρα... Α Στέλιο, έδω είσαι; Δε σε πρόσεξα.... χαχαχα!
    Τέλεια συμμετοχή, μπράβο Πέτρα μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώρο από μένα για σένα και για όλους βεβαίως! Βρε μπας και πρέπει να βάλω το λινκ στην ανάρτηση;; Κατά τα άλλα, φιλιά πολλά και καλό σ/κ Κατερινάκι μου :))

      https://www.youtube.com/watch?v=VffE_RNt3rs

      Διαγραφή
  10. Απολαυστική, όπως πάντα! Και οι φωτογραφίες επίσης. Δεν τα έβλεπα αυτά τα σίριαλ, αλλά άκουγα τις συζητήσεις στο γραφείο και γελούσα.
    Εκείνο το σίριαλ με μία Γλαύκη και έναν παπά ή καλόγερο, πώς το έλεγαν; Η γυναίκα ενός φίλου δικηγόρου το έβλεπε φανατικά. Κάθε φορά, λοιπόν, που ο φίλος περνούσε από το σαλόνι και έβλεπε την πρωταγωνίστρια στην οθόνη, ρωτούσε: "Τι έγινε, ρε γυναίκα; Ακόμα δεν πηδήχτηκαν αυτοί να ησυχάσουμε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υ.Γ. Είναι φοβερό, πάντως, πώς η υπερέκθεση στα media καταστρέφει τα καλύτερα παλουκάρια -που θά'λεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άγγιγμα ψυχής λες; Αν ναι, το έβλεπε όλη η Ελλάδα, όπως πάντα!

      Διαγραφή
  12. καλα ποσες ατακες εχουν μεινει τετοιες
    απο λγα και καλα επικα σηριαλ
    γιατι εχουμε δει και πολλες μαλακιες ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται, απλά τα καλά αντέχουν στο χρόνο (μάλλον...; χαχα)

      Διαγραφή
  13. Σούζυ τρως ; Σούζυ και τρως και ψεύδεσαι!
    χοχοχο!

    Μόλις κάθισα το ταλαίπωρο να φάω και να πάω να συνεχίσω τους στολισμούς μου ( που με το κρασί που πίνω δεν το βλέπω) και μου έφτιαξες τη μέρα !
    Πιο καυστική δεν θα μπορούσες να ήσουν για κάποιον που έδειξε καλό πρόσωπο αλλά επίσης και ότι η εξουσία είναι γλυκιά τελικά! Τελεία και παύλα!
    Ένα μικρό ευχαριστώ που στο παραπέντε πάντα προλαβαίνεις τα πάντα! Ξανθούλικο μου εσύ!

    Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α ξέχασα και την ατάκα που συνοδεύει πάντα το κρασί μου: πίνωωωωω για να ξεχν' τουν πόνου μ" !!!! ♫ ♪ ♪ ♫

      Διαγραφή
    2. " για κάποιον που έδειξε καλό πρόσωπο" και όμορφο, θα συμπλήρωνα ! ;)

      Διαγραφή
  14. Εγώ δε θα πω ατάκα από ταινία, αλλά από εκπομπή, μια και αναφερόμαστε σε Γκλέτσο, Τζώρτζογλου κλπ.

    Πριν καμιά 10αριά χρόνια. Ήταν και οι δύο υποψήφιοι τότε, ο Γκλέτσος με το ΚΚΕ κι ο Τζώρτζογλου με το ΠΑΣΟΚ.
    Είναι καλεσμένοι σε εκπομπή και τσακώνονται άγρια για τα πολιτικά, ώσπου κάποια στιγμή...
    Ο Γκλέτσος κάποια στιγμή λέει κάτι για τα προβλήματα του Πειραιά και ο Πειραιώτης Τζώρτζογλου του λέει:
    "Ασε ρε! Ποιος Πειραιάς ρε; Εσύ δεν ξέρεις κατα πού πέφτει η θάλασσα"
    κι ο Γκλέτσος με το... γνωστό του ύφος απαντάει:
    "έλα μετά την εκπμπή να σου δείξω ΕΓΩ κατά πού πέφτει η θάλασσα"...

    θεϊκό- έκλαψα επειδή το έβλεπα ζωντανά!

    (αυτά έγιναν στη θρθλική επομπή με την Τριφύλλη που είπε το άλλο θρυλικό: "δε χαλάνε οι φιλίες για τα κόμματα ρε μαλάκα!", αλλά επισκιάστηκαν απ' τον δεύτερο καυγά)

    Πάντως, μην κοροϊδεύεις το σήριαλ!
    Είναι το μοναδικό δραματικό σήριαλ που 'χω παρακολουθήσει στη ζωή μου!
    (άντε λίγο κι εκείνο με τον Ζαλμά-παπά)
    Ξέρεις, είμαι στο fan club της Τζένης Μπότση.
    Μεγάλος έρωτας: εγώ ήθελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως θυμάμαι την εκπομπή που έμεινε στην ιστορία! Δεν την είχα δει, αλλά την είδα στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  15. Έτσι για την ιστορία να σου πω ότι κάπου σε έχασα σήμερα.....!
    Αλλά εντάξει μου άρεσε το παραλήρημα....χαχαχαχα
    Η πρώτη ατάκα που μου ήρθε...."Να 'μαστε και λογικοί, μην είμαστε πλεονέκτες"
    (https://www.youtube.com/watch?v=MPsz-S4nOqo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω; Εγώ δυο θέματα ανέφερα μόνο πάντως. Ένα κι ένα κάνουν δυο. Δεν το λες και παραλήρημα!

      Διαγραφή
  16. "Ψηλός, όμορφος, βουτυράτος... Με μιαν αψηλή, τσιριμπίμ, τσιριμπόμ... "

    Τον θυμάμαι απ' το αλήστου μνήμης "Κάποιος να την φυλάει". Με την Μιμή...
    Μεγάλες στιγμές!....
    Σαν δήμαρχος νομίζω πως διαπρέπει. Σαν πολιτικός, φοβάμαι πως θα βάλει την τελεία στη σταδιοδρομία του.
    Όσο για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό, ούτε που πήγε το μυαλό μου (όσο διαθέτω ακόμα), σ' εσένα...
    Φιλιά πολλά και καλό σ/κ Πέτρα μου!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί "διέπρεψαν" σαν δήμαρχοι, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν το βουλευτιλίκι...

      Διαγραφή
  17. χαχαχα τέλεια (όχι τελεία)! Μου έφτιαξες τη διάθεση!!! Να είσαι καλά! ΦΙλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Γκλέτσος γλίτσας, το κείμενο σου απίθανο, η ατάκα άπαικτη!!! "Αμ δεν προσέεεεε...." Βλαχοπούλου σε Καλλιβωκά (Παριζιάνα)! Φιλάκια πολλά Πέτρα μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ναι, η Βλαχοπούλου έδινε ρεσιτάλ σε αυτήν την ταινία ("πάλι στα μαύρα θα ντυθώ ρε Τζίμη;") :))

      Διαγραφή
  19. Εντάξει αν αρχίεσεις με τις ατάκες του κινηματογράφου δεν τελειώνεις με τίποτα.
    Στην περίπτωσή μας ταιριάζει πολύ το "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
    "Χράτσα χρούτσα χράτσα χρούτσα" πετροκόριτσο!
    Ετσι θα την φάνε την Ελλάδα.
    Και το κλασιικό της Βασιλειάδου "μπα που να σου θυμιατίσουνε τα εννιάμερα"
    Χαχαχαχαχα!
    Εχω να πω στον κο Γκλέτσο κάτι που έλεγε η γιαγιά μου, καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη.
    Ας κάτσει εκεί στην όμορφη πατρίδα του και ας αφήσει τα υπόλοιπα.
    Είναι πολύ βαθιά για εκείνον.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αααααααααααα, ώστε για τον Γκλέτσο έγραψες το 18!
    Είναι που δεν είχα δει το σήριαλ και δεν το κατάλαβα! Συγχωράτε με!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν, το σήριαλ δεν το είχα δει, είδα όμως την ατάκα από τον Καπουτζίδη και μου έχει κολλήσει από τότε!!!!
    Όπως και το όχι άλλο κάρβουνο, και, φυσικά, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός!
    Αυτό το στυλάκι του άντρα του πολλά βαρύ και και στο μυαλό ελαφρύ πραγματικά ανρωτιέμαι πώς είχε και έχει μάλλον πέραση... Τρικυμία εν κρανιώ! (μια φράση που συνηθίζαμε να λέμε σπίτι μου)
    Και καμιά συμμετοχή δεν πρόλαβα, δυστυχώς, να διαβάσω, βρε Μαρία Ντολόρες! -
    Πολλά φιλιά σε σένα και στον Τόλη, βεβαίως - βεβαίως, που σε ενέπνευσε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα πάντα θα υπάρχουν χαρακτήρες που θα εμπνέουν!

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σήριαλ με τη Μπάρμπα δεν το παρακολουθούσα, γιατί από τότε με κάτι τέτοια σήριαλ πάθαινα αλλεργία!Θυμάμαι όμως που τότε μαζεύονταν αρκετοί, για να δουν την πατριώτισσα τη Μπάρμπα σ' ερωτικές σκηνές, αλλά τελικά αποζημιώνονταν με τη χωριάτισσα!Τέλος πάντων!
    Ο Γκλέτσος(που είναι και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ διαζυγίου) κι ο κάθε ...πίτουρας που βγαίνει και λέει ό,τι του καπνίσει-κατά τη γνώμη μου-δε φταίει για όσα λέει, αλλά έλαβε δικαίωμα απ' αυτούς που τον ψήφισαν με τόση μεγάλη διαφορά.Κι αυτός τουλάχιστον ήταν πασίγνωστος σαν τον κουκλίτσα(Ψινάκη), τον (κατάδικο)Μπέο, το (το δεξί χέρι ενός υπόδικου)Μώραλη κ.λ.π. συνονθυλεύματα.Τότε δεν τον ήξεραν;
    Ατάκες πάρα πολλές.Απ' το σινεμά και την τηλεόραση... μου έκανε εντύπωση εκείνη της Μαρίας Κώνστας στο "Δυο ξένοι"... "πέταξα στους ώμους χρυσό μου πρόχειρα μια βιζόν κι έτρεξα!"
    Η δημοσίευσή σου πάντως ήταν χαρούμενη και διασκεδαστική!:-)
    Να 'σαι πάντα καλά γλυκιά μου φίλη Πέτρα και χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. * τη Μπότση εννοούσα... κόλλησε το μυαλό μου στην ατάκα!!!χαχααα!!!

      Διαγραφή
    2. "Έριξα κάτι πρόχειρο επάνω μου και ήρθα" και έβγαινε με τη βιζόν! Αχαχαχα!

      Διαγραφή
  23. Απόλαυσα το κείμενό σου αγαπητή μου Πέτρα παρ΄όλο που η μακρινή ξενητιά που βρίσκομαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν μου δίνει τη χαρά να γνωρίζω αυτό το πανηγύρι της ατάκας καθώς επίσης και πολλά από τα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης.
    Πάντως το κείμενό σου είναι υπέροχο, σατυρικό και καυστικό για "κάποια πρόσωπα"
    Νάσαι καλά και καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πανηγύρι των γραφικών τύπων πάντως, είναι εκείνο που παίρνει το βραβείο :))

      Διαγραφή
  24. Ποποο έπιασες αγαπημένο θέμα.. από ποια ατάκα να ξεκινήσωωωω;;;;
    "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;;;;" σ' αγαπώ, μ' αγαπάς
    "Φαγκρί; Βγαίνει και σε άλλα χρώματα; φαμπέζ, φαμωβ και τέτοια;" στο παρά πέντε
    "Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη" love sorry
    "Καλημέρα, Καλημέρης! Καλησπέρα, Καλημέρης!" κάτι τρέχει με τους δίπλα
    "Τι σκότωσ' ο Αι Γιώργης;; Τι, τι, τι σκο, τι σκότωσ' ο Αι Γιώργης;;" 50-50
    "Φώτη, πιάσε μια μπύρα!" ευτυχισμένοι μαζί
    "Ντα γκασπαζά!" οι δύο ξένοι
    "Σιγά καλέ! Κόβεται το σεξ!" στο παρά πέντε

    και δεν έχουν τελειωμόοοο....
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, το παρά πέντε ήταν μακράν ένα από τα πιο ωραία σήριαλ στην ιστορία!

      Διαγραφή
  25. 1. Τζάμπα μάγκας και ο Αποστόλης... καραγκιόζ μπερντέ! Κρίμα, κρίμα, κρίμα, Να δεις που στο τέλος μόνο ο Ηλίας Ψινάκης θα αποδειχθεί άξιος να μας κυβερνήσει. Θα γεμίσει και τα έδρανα της Βουλής με αψηλά αντρικά μοντέλα κι άντε να σου πάει καρδιά να μουτζώσεις τη Βουλή μετά.
    2. Τη σειρά δεν την έβλεπα γιατί σιχαίνομαι Τζόρτζογλου μέχρι εκεί που δεν πάει! Ούτε για να γελάσω δεν τον μπορώ. Πήξαμε στους μεγάλους εραστές που τις κουτουπώνουν τρεις τρεις τις γκόμενες.... (η ατάκα όμως όλα τα λεφτά! )
    3. Ωστέ δικό σου ήταν ο Τόλης... έπρεπε να το χα μυριστεί!!!!!!!

    Καληνύχτα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό λέγεται ....ποταμός......! εκφραστικός ποταμός......! Πέτρα μου η ορμητικότητά σου είναι εκπληκτική και ο λόγος σου χείμαρρος......! πανέμορφο...χαχαχαχαχαχαχα.
    Καλό βράδυ κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απολαυστική,διασκεδαστική,σπιρτόζα,απλά μοναδική,πρωτόγνωρη,ασυναγώνιστη,χιουμοριστική,καυστική,αλλά και διδακτική η σημερινή αναρτησάρα διαμαντάκι μου,την έσκισες πραγματικά!Ωρες ώρες αναρωτιέμαι τι το έχουμε κάνει εδώ μέσα Αμέρικαν μπαρ?Καλέ εσύ σε λίγο και μουστάκι θα μας βάλεις να ξυρίσουμε έτσι πως πας!Κατά τα άλλα δεν ξέρω αν το πρόσεξες,είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!Α και τώρα που είπα ατμόσφαιρα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις από βέσπα?Ευτυχώς που σε διάβασα σήμερις στο λέω γιατί είμαι very very... πως το λέτε εδώ στην Ελλάδα?Χολοσκασμένη!
    Ε λοιπόν εγώ παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω!Σας χαιρέτησα?Δε σας χαιρέτησα! Χαίρετε, τι κάνετε, καλά ευχαριστώ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πως το λέτε εσείς εδώ, γιατί δεν θυμάμαι πως το λέμε εμείς εκεί!" Αχαχα! Θεά :))

      Διαγραφή
  28. "Ένας βλάκας και μισός!"
    Είναι ό,τι πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην χαλάσω την συνήθεια των σχολίων με δόσεις...

      Νυσταγμένη εχθές το βράδυ παρέλειψα να σχολιάσω για την συμμετοχή σου.
      Άσε που νόμιζα ότι έχω σχολιάσει, επειδή στα είπα κατ' ιδίαν!
      Το κείμενο ήταν σατιρικό και καυστικό μ' έναν ιδιαίτερο κι ευρηματικό τρόπο. Το παράπονο
      της αφοσιωμένης... τηλεθεάτριας προς τον αγαπημένο... μορφονιό! Κι όμως αυτή είναι η χώρα μας σε
      μεγάλο βαθμό!
      Μου άρεσε πολύ και ήταν μέσα στις επιλογές μου αρχικά, αλλά όπως σου είπα μου τα
      χάλασε ο Γκλέτσος...!!!

      Διαγραφή
    2. Βρε τι αφοσιωμένη τηλεθεάτρια; Ταμμένη πες καλύτερα! :))

      Διαγραφή
  29. χαχαχαχαχαχχαα πεθαίνωωωωω Πέτρα μου
    χείμαρρε και τυφώνα..

    να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!!

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο τυφώνας Πετρίνα, το ήξερες ή το είπες τυχαία; Χαχα!

      Διαγραφή
  30. ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Έπρεπε να το περιμένω πως ήταν δικό σου το κείμενο χαχαχαχαχα Μόνο εσύ επικαιρότητα και σάτιρα!!
    Δεν ξεχωρίζω μία ατάκα, ανάλογα την περίπτωση χρησιμοποιώ και την ανάλογη ;))
    Tελευταία ανακαλύπτω κάποιες ατάκες του Λογοθετίδη που δεν τις είχα προσέξει!!
    Πάντα αγαπημένες και επίκαιρες οι ατάκες του παρά πέντε!!!
    Αυτό με την χωριάτισσα μου το είχανε πει γιατί δεν το έβλεπα..
    Πες με αιδεσιμότατο θα καταλάβω εγώ.. και Ελένη να με πεις πάλι θα καταλάβω χααχαχαχα Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε φορά μια ελληνική ταινία έχει να μας δώσει και μια νέα ατάκα! Χαχα :))

      Διαγραφή
  31. Ciao, Petra! "O tempora o mores" (Ω καιροί, ω ήθοι!)... Κι ο Τόλης κόμμα με "τελεία"... Ήταν ΚΚΕ για να καταλήξει στο "κλαμπ" του Σαμαρά...Χορτάσαμε από σωτήρες, μας προέκυψαν και οι "καλλιτέχνες" σωτήρες!!!... Τι θα δούμε ακόμα!!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α δεν ήξερα ότι έκανε παρέα (και) με την Αλέκα (και με τον Λυκουρέζο!) :))

      Διαγραφή
  32. Φοβερό :))))

    Καλησπέρα,Πέτρα μου!

    υγ: Δεν την έχω δει τη σειρά όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαι εντελώς αναλφάβητη όσον αφορά τα τηλεοπτικά δρώμενα... εδώ και χρόνια!
    Μερικές εξαιρέσεις [π.χ. Σαββατογεννημένες, Δυο ξένοι, 50-50 (από επαναλήψεις) και Παρά Πέντε].

    Σε ατάκες... αρκετές! Όσο πιο παράλογες, τόσο πιο αγαπημένες!
    Ενδεικτικά, σου έχω τούτο 'δω! (Από το Παρά Πέντε. Για τις Πυραμίδες και τον... υπερεκτιμημένο Παρθενώνα!!!)
    https://www.youtube.com/watch?v=NAcnmsRGcbY

    Το κείμενό σου απαλεύταμπλ!
    Είσαι απίθανη!!!

    Πολλά φιλιά και καλό μήνα, Πέτρα μου! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Σαββατογεννημένες είναι από τα αγαπημένα μου σήριαλ! Με τον Σάββα/Μπουλά!

      Διαγραφή
  34. Ετσι για να ξεκινήσει καλά η εβδομάς και ο μην μου! Καλημέρα και καλό μήνα πασπαλισμένο με παιδική χριστουγεννιάτικη μαγεία!!! Τα κείμενα σου είναι απολαυστικότατα και τα περιμένω πάντα !!! Φιλάκια με εορταστική διάθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έφη μου! Καλό μήνα και καλή σου μέρα :))

      Διαγραφή
  35. Χαχαχαχαχα απολαυστικότατη! Θα συμφωνήσω για την θρυλικότατη ατάκα, η οποία ήταν επακριβώς "τι έγινε κωστάκη; γουστάρεις τη χωριάτισσα;" και την οποία επαναλάμβανε η θεά μπότση στη θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούμε φέτος (οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη) και αντιλαμβάνεσαι τι γινόταν εκέινη τη στιγμή στο θέατρο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, λύθηκε η "παρεξήγηση"! Αχαχαχα! Καλημερούδια :))

      Διαγραφή
  36. Σόρρυ αλλά είμαι εκτός κλίματος.
    Δεν έχω παρακολουθήσει σήριαλ (εκτός από 2-3 κωμικά) και βέβαια κανένα με τον συγκεκριμένο τύπο που μου προκαλεί αναγούλες.
    Μαγκιά/κλανιά/τσαμπουκά και σπρώξιμο από τα ΜΜΕ. Δεν θα πάρω.

    Με την τελεία του πάει να παραστήσει τον νέο Σταύρακα; Πότε πρόλαβε μωρέ να παλιώσει ο σακιδιοφόρος;
    Δεν βάζει από τώρα και παύλα λέω εγώ; Ο Μπόμπολας πληρώνει μόνο έναν.

    Μάλλον ο Τόλης διέγνωσε ότι το πόπολο αρέσκεται να βόσκει στο χορτάρι και είπε να πουλήσει κι αυτός λίγο μπαγιάτικο.
    Πάντως πολύ "απολαμβάνω" τις προσπάθειες νεότευκτων σωτήρων. Φαντάζεσαι ντιμπέιτ με Σταύρακα-Τόλη-Τζήμερο;
    Η χαρά του καθυστερημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, κάτσε μην τον δεις με κάνα υπουργείο στο χέρι και μετά μου λες... Ελλάντα μάνα μου, όλα μπορούν να συμβούν (εκτός από αυτά που πρέπει να συμβούν...)

      Διαγραφή
  37. Τεέιο τελειο !!! Πετρα μου νασαι καλα! γελασα πολυ και δεν το ειχα διαβασει στης Αριστεας! φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χεχεε!! Πού το θυμήθηκες αυτό το σίριαλ; (Όχι ότι το έβλεπα... άλλοι το βλέπανε τότε και ενημερώνανε κι εμένα!)
    Τέλειο το κείμενο!
    Φιλιά πολλά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.