Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

* Blue White Monday...


Η Blue Monday είναι σήμερα εδώ. Κόντρα όμως σε κάθε προκατάληψη, ξη-
μέρωσε White, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πως η ζωή από μόνη της, είναι οξύμωρη και θα κάνει τελικά τού κεφαλιού της, βρέξει-χιονίσει.
Τώρα που είπα "χιονίσει", άνοιξε το παράθυρο να μπει, παγωνιά να μπει του Γενάρη, εμείς για αλλού κινήσαμε για αλλού, αλλά η ζωή κάνει ο,τι γουστάρει.. Είναι Δευτέρα, είναι χειμώνας κι είναι μια μελαγχολία βαριά..

Η Blue Monday που λες, είναι σήμερα εδώ. Κάποιοι έκαναν τους υπολογισμούς τους -γύρευε πως τους "τη βάρεσε"!- και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιο καταθλιπτική ημέρα τού κάθε χρόνου, είναι η τρίτη...Δευτέρα τού κάθε Ιανουαρίου! (ενώ τις υπόλοιπες ημέρες..για μας κελαηδούν τα πουλιά!), μόνο που λογάριασαν χωρίς τον χιονιά! Τόμπολα!..

Να μελαγχολήσω ή να το ρίξω στην παλαβή; Να βγω να ψάξω φαρμακείο για κάνα tavorάκι ή να αρχίσω να γελάω αλά Τασώ; Θυμάσαι όταν ήμασταν παιδιά και παίζαμε στο χιόνι; Η ζωή μας ήταν ένα ατελείωτο παιγνίδι, με γέλια και χαρές και οι πιο ευτυχισμένες ημέρες, ήταν εκείνες που έξω χιόνιζε κι εμείς ένα θέλαμε μόνο: να πετάμε ο ένας στον άλλον χιονόμπαλες. Κι ύστερα μεγαλώσαμε και το μόνο που ανταλλάσσουμε, είναι χιονοστιβάδες. Μεγάλες, παχιές, σαρωτικά πληγωτικές χιονοστιβάδες

Πέφτουν οι χιονοστιβάδες βροχή, επάνω στις -ήδη- βαρυφορτωμένες από την βαρυχειμωνιά τής Ζωής, ζωές μας... Πέφτουν κι εμείς τις ανταποδίδουμε.. Ο χιονοπόλεμος τών παιδικών μας χρόνων, έγινε πια ένας απλός πόλεμος... Δεν είναι ζήτημα κυριαρχίας, αλλά ρεαλιστικής συνει-δητοποίησης.. Η παιδικότητα μας δεν μένει πια εδώ. Χιονοστιβάδα διαψεύσεων. Χιονοστιβάδα διαπιστώσεων. Χιονοστιβάδα χαμένων ονείρων.

Μην τον ρωτάς τον ουρανό, το σύννεφο και το φεγγάρι, αν η ζωή σκοπεύει να σου δώσει αντοχές να παλέψεις κι άλλο το "μέσα" σου ή το "μέσα" τών άλλων. Η απάντηση είναι δύσκολη, δεν είναι αριθμητικά τεκμηριωμένη κι εξαρτάται απόλυτα από τα χαστούκια. Από τον αριθμό τών χαστουκιών που έχει "κατοχυρώσει" ο καθένας στο χρονοντούλαπο του.

Μεγαλώνεις σοφά ή σοφά οφείλεις να μάθεις στην πορεία να σκέφτεσαι, όπως και να 'χει, κάποτε πρέπει να το πιστέψεις κι εσύ πως "όταν οι άνθρωποι σού δείχνουν ποιοι πραγματικά είναι, να τους πιστεύεις, την πρώτη φορά"..όπως οφείλουν να μάθουν στην πορεία να σκέφτονται κι οι άλλοι πως "οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται...πως τους έκανες να αισθανθούν"... Το νου σου.   
....................................................................................................
....................................................................................................
* Τα αποφθέγματα στο τέλος τής ανάρτησης, είναι τής Μάγιας Αγγέλου. Art: Меркушов Анатолий

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

62 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Πέτρα μου, καλή εβδομάδα !! 'Αργησε λίγο ο χειμώνας να έρθει, αλλά λένε πως ίσαμε αυριο θα φύγει πάλι... δεν ξέρω αν λύπαμαι πια που δεν έρχεται ο χειμώνας, ίσως γιατί ανακουφίζομαι στη σκέψη πως όσοι δεν έχουν ενα σπιτικό θα κρυώνουν λιγότερο. Σε φιλώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι ο χειμώνας είναι εδώ για όσους δεν έχουν στέγη κι από το σ/κ προβλέπεται νέα επιδείνωση.. :(

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πέτρα μου όμορφη!Λατρεύω τον χειμώνα, αλλά δυστηχώς όταν η διάθεση είναι κάτω προτιμώ τον ήλιο!Αν χιονίσει όμως θα βγω να παίξω σαν παιδί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααααα κι εγώ θέλω χιόνι. Σνιφ κλαψ!
    Πείτε στα γατάκια τους ξένους εμείς blue days περνάμε κάθε που παίρνουμε λογαριασμούς στα χέρια μας. Τώρα Mondays, Tuesdays, ρατσιστές δεν είμαστε :P
    Όμορφη εβδομάδα να έχουμε νονά!!!!!! Σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι αυτό έχω μια μελαγχολία σήμερα!!!
    Καλέ κουρδιστά πορτοκάλια μας θέλουν
    και δεν βλέπω και να χιονίζει....

    Καλή εβδομάδα να έχουμε ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Και) το χιόνι είναι ζήτημα...οπτικής!
      Κοινώς ανάλογα που μένει ο καθείς! :))

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν Πέτρα μου αγαπημένη, ούτε συνεννοημένες να ήμασταν! Και εγώ την Βlue Monday πόσταρα σήμερα! Να σου πω την αλήθεια εγώ μια μελαγχολία την είχα από την προηγούμενη βδομάδα, αλλά μόλις κατάλαβα πως αυτό που έχω έχει ονοματεπώνυμο (Blue Monday) ηρέμησα κάπως! Το χιόνι δε, μου έφτιαξε την διάθεση! Είμαι αλλοπρόσαλλη το ξέρω! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται...πως τους έκανες να αισθανθούν".--> μεγάλη κουβέντα είπες Πετρούλα μου!!! ωραίο το χιονάκι, για να δούμε εδώ, θα δούμε άσπρη μέρα;; φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αγάπη μου, δεν το είπα εγώ το απόφθεγμα (αν και θα μπορούσα άνετα, το ψώνιο!), το είπε η Μάγια Αγγέλου, το γράφω στο τέλος :)

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως την Blue Monday φέτος την άκουσα πρώτη φορά! (Πειράζει που δεν με επηρεάζει? Anyway!)
    Και εδώ δεν είναι ούτε white... Θέλω να χιονίσει κι εδώώώώώ... (Πωπω, γκρίνια!)
    Και εκτός αυτού, να σου πω πως τις τελευταίες μέρες έχω... επαναφέρει στη μνήμη μου το "μην τον ρωτάς τον ουρανό" (από Αλκίνοο-Γαλάνη) και το τραγουδάω (τί το κάνω?) συνέχεια! Τα νεύρα όλων τσατάλια! Οπότε, χάρη σε εσένα, θα του δώσω μια μικρή παράταση! χαχα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και καθόλου blue!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι ακόμα συνεχίζεις να τραγουδάς το ίδιο τραγούδι! :)

      Διαγραφή
  8. sσιγα μη μελαγχολησω επειδη αυτοι ποου βαριουνται κα δνε εχουν ζωη αποφασισαν οτι ειναι μπλου μαντεη η μερα
    ασε μας καλη μου ( σ αυτους το λεω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα τα είχαμε Πέτρα μου, η ...blue Monday μας μάρανε τώρααααα....! τελικά θα το πω: "Δουλειά δεν είχε ο διάολος ........." τα άλλα δεν τα λέω τα ξέρετε. Έχουμε γεμίσει τέτοιες "μαμακίες" τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρω τίνος έμπνευση είναι.
    Όσον αφορά για το λευκό, που εδώ Αθήνα, δεν υπάρχει, ευλογία είναι και μακάρι να το χαρούμε λιγουλάκι.
    Το προσμένουμε σαν τότε παιδιά Πέτρα.
    Καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεται λέει νέο κύμα κακοκαιρίας
      αφού δεν χαμπαριάσαμε με το προηγούμενο :)

      Διαγραφή
  10. Aμα σου πω δεν την ήξερα? Πιστεύω πως η κάθε μέρα έχει το χρώμα που της δίνουμε εμείς..
    Αντοχές, μεγάλο κεφάλαιο κι αυτό.Σημαντικό να μπορείς, να θέλεις και τελικά να σηκώνεσαι αφού έχεις πέσει από τα διάφορα που συμβαίνουν στη ζωή του καθενός.
    Δεν έχουμε δέκα ζωές να ζήσουμε,παρά αυτή που μας προσφέρεται τώρα. Οπότε καλά θα κάνουμε είτε είναι Βlue Monday είτε όχι να ζούμε με καλοσύνη, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και σεβασμό πρώτα για μας κι από κει και πέρα θα φερθούμε με καλοσύνη και αγάπη στον συνάνθρωπό μας όχι για το φαίνεσθαι αλλά γιατί έτσι μας βγαίνει.
    Δεν ξεχνάμε πως μας έχουν κάνει να αισθανθούμε γιατί το συναίσθημα μένει ανεξίτηλο.
    Τα φιλιά και την καλησπέρα Πέτρα μου και καλή εβδομάδα να έχουμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς, η Βlue Monday ήταν μια αφορμή για στοχασμούς :)

      Διαγραφή
  11. Δεν ξέρω πώς και πού το βάσισαν, αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς εδώ ζούμε μια συνεχόμενη Blue Monday από το 2010... μπορεί και πιο πριν. Τουλάχιστον σήμερα είδαμε μια άσπρη μέρα (εγώ δηλαδή - ξύπνησα και έξω το είχε στρώσει!)
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και την άσπρη μέρα δε μπορούμε να την βλέπουμε όλοι ταυτόχρονα :)

      Διαγραφή
  12. Μην πάρεις ταβόρ, θα σου φέρουν υπνηλία. Να πάρεις πρόζακ, γνωστό ως το χάπι της χαράς! Εδώ κυκλοφορεί με την ονομασία λαντόζ!
    Καλή εβδομάδα Μία Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εγω πρωτη φορα ακουσα για την Blue Monday, αλλα εγω βλεπω μια βδομαδα με πολυ κρυο και καμια ορεξη για δουλεια.
    Καλη Εβδομαδα Πετρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η βαρυχειμωνιά που μας κάνει "χαλλλαρούς" νομίζω!

      Διαγραφή
  14. Αυτό ακριβώς, τις υπόλοιπες μέρες για μας κελαηδούν τα πουλιά!
    Μου άρεσε πολύ ό,τι έγραψες για τις χιονοστιβάδες, τους χιονοπόλεμους που γίναν πόλεμοι και τα χαστούκια. Μακάρι να μην είχες δίκιο! Πολύ εύστοχα τα παρουσίασες...
    Υπομονή :) Αν όχι υπομονή, γιατί υπομονή κάνεις μέχρι κάποιο τέλος, ενώ για εμάς δεν βλέπω τέλος σε ό,τι περνάμε, τι να πω. Ας το δούμε αλλιώς!
    Καλό βράδυ να έχεις!

    Υ.Γ Γιατί έχω την εντύπωση ότι το όνομά σου είναι Ιωάννα; Κάπου το είδα ή το έχω χάσει, και σε ονόμασα έτσι μόνη μου, κι εσύ δεν μου το λες για να μη με προσβάλλεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το δει ο καθένας όπως μπορεί, αρκεί να το φιλοσοφήσει :)

      Υ.Γ Μαρία μου, my name is Petra. Mia Petra :))

      Διαγραφή
  15. Mia Petra στο ροζ το συννεφάκι όπου ζω δεν υπάρχουν ΜΜΕ. Τώρα έμαθα την ύπαρξη Blue Monday από ΄σένα. Οφείλω να πω ότι σήμερα η μέρα μου ήταν "τα στραβά που αναπόδιασαν παρέα με τα ανάποδα που στράβωσαν" (ο τίτλος της σημερινής μου ανάρτησης). Τώρα λοιπόν εξηγούνται όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο και με έκανε να σκάσω στα γέλια!
    Κι έγινε funny Monday με τις αηδίες που σκαρφίζεται ο καθένας!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..κι εμείς τις υιοθετούμε!
      Να, δεν βλέπεις εμένα; Μέχρι ανάρτηση τούς αφιέρωσα! :)

      Διαγραφή
  17. Δεν το ηξερα και το συζηταγαμε σημερα στη δουλεια. Ειναι λεει στον αποηχο των γιορτων και ολων οσων εχεις ξοδεψει και τωρα συνειδητοποιεις οτι ερχονται λογαριασμοι κλπ κι εισαι ταπι. Εχει μια βαση αλλα... πολυ αμερικανια!
    Μισω αυτο το ψοφοκρυο κσι παρηγοριεμαι μονο στην ιδεα οτι ισως ψοφολογησουν τιποτα μικροβια και παψει ο δημητρακης να ειναι ολο αρρωστος!
    Διαισθανομαι πολλα πισω απο την αναρτηση σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαίσθηση σου "έχει μύτη".. Περαστικά στον Δημητράκη! :)

      Διαγραφή
  18. έλα τώρα, μια μέρα του χρόνου είναι, πως κάνεις έτσι, θα περάσει, οι υπόλοιπες 365 πως θα περάσουν.... για να ξανάρθει με το καλό, αφού περνάει γρήγορα... μια μέρα είναι, τι είναι! ένας καφές, μια βόλτα, μια ταινία, λίγη μουσική για επιδόρπιο και, άντε γεια... γι' αυτό σου λέω... τρέχα στ' αλώνια ξυπόλυτη, με μια ομπρέλα άνοιξε πανιά, κοίτα πως λάμπει ο ήλιος, έχουμε ζωή δόξα τον να λες, μα σαν θα 'ρθει το πρωί μην ξυπνήσεις, γύρνα απ' την άλλη πλευρά, την ασκήμια δώρισε ανιδιοτελώς, σ' εκείνους που σου την προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αναρωτιέμαι, είναι καιρός αυτός για να τρέχω στα αλώνια;... :))

      Διαγραφή
  19. Ομολογώ πως την blue Monday δεν την ξέρω κι απ'ότι βλέπω δεν χάνω και κάτι...χαχαχαχα
    Μου άρεσε πολύ όπως το έκλεισες...όντως τα συναισθήματα είναι αυτά που μένουν σε κάθε σχέση ;)
    Καλή σου μέραααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ στο φινάλε ήθελα να επικεντρωθούμε, όχι στην blue Monday :)

      Διαγραφή
  20. Σιγά μην περιμένω μια blue Monday για να μελαγχολήσω !!!!Μια χαρά ήμουν , σιγά τα ωά λες και οι υπόλοιπες μέρες προδιαθέτουν να είμαστε μες την καλή χαρά !!!
    Οταν πληγώσεις πολύ έναν άνθρωπο τίποτα δεν είναι το ίδιο Πέτρα μου και επειδή η τιμωρία μου είναι να πονώ κάθε φορά για κάποιον που πλήγωσα προσέχω να μην το ξανακάνω !!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσαν πολύ όσα είπες, η ευθύνη είναι πάντα ΚΑΙ δική μας.. :)

      Διαγραφή
  21. Η ζωή, για τους περισσότερους, είναι στρωμένη με χαστούκια. Μερικοί μάλιστα έχουν πάρει όλο το «πακέτο», σε σημείο να αναρωτιέσαι τι κακό να έκαναν άραγε.
    Με τα χαστούκια προχωράμε. Από τα λάθη μαθαίνουμε. Μακάρι να μην ήταν έτσι και τα μεγαλύτερα προβλήματά μας να ήταν ο χιονάνθρωπος έξω από το σπίτι και οι αμερικανιές τύπου Δευτέρας μπλε και πίτσες μπλε.
    Κάνοντας μια σούμα θα σου πω ότι έχω γνωρίσει ανθρώπους με πολλά προβλήματα από (σοβαρά) οικονομικά έως (σοβαρά) υγείας που είναι ευτυχισμένοι, ενώ έχω γνωρίσει και άλλους που δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω (ίσα ίσα) και όμως είναι μέσα στην κακομοιριά και τη μιζέρια.
    Άρα δεν είναι θέμα χαστουκιών αλλά αντοχών.
    Θέμα ιδιοσυγκρασίας, θέμα χαρακτήρα.
    Κρίνω και από τον εαυτό μου. Προσπερνάω τα δύσκολα και «κολλάω» στα μικρά.
    Θέλει δύναμη. Όποιος την έχει νιώθει πάντα ζεστασιά, όσους χιονάνθρωπους και να βάλουν γύρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την οπτική γωνία που βλέπεις τη ζωή Πέτρο Κ.και συγγνώμη που παρεμβαίνω,δεν το συνηθίζω.
      Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    2. @ Πέτρο, απλά, όσα πιο πολλά χαστούκια εισπράττει κάποιος,
      τόσο λιγοστεύουν οι αντοχές του με τις ανθρώπινες σχέσεις
      και κλονίζεται όλο και περισσότερο η εμπιστοσύνη του...

      Διαγραφή
    3. @ Βαρβάρα μου, στα blogs αυτό που μετράει είναι η επικοινωνία,
      συνεπώς, οι παρεμβάσεις, όχι μόνο επιτρέπονται, επιβάλλονται! :)

      Διαγραφή
  22. Όπως και να 'χει, η κακοκαιρία θα έρθει. Αν είσαι τυχερός, θα παίξεις με το χιόνι, κι ας ξεπαγιάσεις. Αν όχι, απλά θα αρρωστήσεις ή και θα πεθάνεις από το κρύο.
    Κι ανάλογα με το χαρακτήρα σου, μπορεί να βρεις και καμιά ζεστή καρδιά να ξεπαγιάσετε παρέα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ανάλογα και με την μοίρα τού καθένα, να συμπληρώσω :)

      Διαγραφή
  23. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ Πέτρα μου!
    Όμορφο κείμενο!
    Έτσι είναι, ιδίως το τελευταίο!
    Ν α είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά Πετρονι μου αυτοι οι αμαρικανοι δεν θα αφήσουν μερα για μερα ησυχη; νορμαλ;.. γιατί παντα πρέπει να βαζουν ενα τιτλο στις μερες τους; και ενταξει να βαλουν στις δικες τους τιτλους στις δικες μας γιατι να βαζουμε;.. δεν θελω ουτε μπλε δευτερες.. ουτε μορμοτες .. θελω να βρισκω αφορμες για να χαμογελω ακομα και στα δυσκολα .. να παιρνω κουραγιο και να συνεχίζω να προχωρώ..ααααα και να τα λεμε εδω εστω και αργοπορημενα ..πολλα φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα! Σμαράγδι μου, χάρη σε σένα, μόλις συνειδητοποίησα ότι δυό μέρες τώρα, έχω κάνει αναφορά σε αμερικανιές, σας ορκίζομαι όμως ότι δεν είμαι Αμερικανάκι και ήταν μόνο το έναυσμα, για τα θέματα που ήθελα να αναλύσω.. :))

      Διαγραφή
  25. Με ένα πλατύ χαμόγελο όλα περνάνε
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το Blue Monday μας έλειπε. Για να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν! Φιλιά Πέτρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εμένα όλα αυτά τα blue με ταξιδεύουν απίστευτα γιατί μόνο blue δεν είναι. Το να είσαι μέσα στο όμορφο πλην ταπεινό σπιτάκι σου και να έχεις την θαλπωρή με το τζάκι αναμμένο, να είσαι μέσα στα παπλώματα και να ακούς την βροχή να τραγουδάει έξω και εσύ στα στεγνά είναι κάτι που πάντα μ΄αρεσε... enjoy blue... πολλά φιλιά αγαπημένη φίλη Mia Petra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ειδυλλιακή πραγματικότητα και σωστά μας υπενθυμίζεις να την εκτιμάμε.. Τα φιλιά μου! :)

      Διαγραφή
  28. Πάει πέρασε αυτή και ούτε που τηην κατάλαβα! ☺
    Φιλιά!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.