Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γεράσιμος Λυγερός και η Μιράντα Καρρά...


.....γνωρίστηκαν ένα βροχερό πρωινό τον χειμώνα του 1991, όταν η Μιράντα Καρρά έφτανε στο περιοδικό που δούλευε τα τελευταία επτά χρόνια κι ο Γεράσιμος Λυγερός, άρτι αφιχθείς από το Παρίσι, μόλις θα αναλάμβανε τη θέση του νέου αρχισυντάκτη. Η βροχή ήταν καταρρακτώδης κι εκείνη δεν είχε ομπρέλα. Μόλις βγήκε από το ταξί, εκεί-
νος έφτανε στην είσοδο και της πρόσφερε την δική του.

Ο Γεράσιμος Λυγερός και η Μιράντα Καρρά έγιναν ζευγάρι λίγες ημέρες μετά, και άρχι-
σαν να μένουν στο διαμέρισμα του Γεράσιμου. Για την Μιράντα ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Για τον Γεράσιμο ήταν φυσικό επακόλουθο, αφού ποτέ καμία γυναίκα δεν μπόρεσε να του αντισταθεί. 

Η Μιράντα πετούσε στα σύννεφα, κάθε φορά που το κορμί τού Γεράσιμου έγερνε επάνω της και το αρρενωπό του άρωμα εισέβαλε σε κάθε ικμάδα του κορμιού της. Ο Γεράσιμος είχε γεννηθεί λατίνος εραστής κι η απουσία κάθε φραγμού από μέρους του, τρέλαινε τις γυναίκες. Κάθε φορά που ξάπλωναν μαζί, το κρεβάτι τους μετατρεπόταν σε σχεδία, που ταξίδευε την Μιράντα σε φλογισμένες θάλασσες.

Μετρούσαν ήδη δυο χειμώνες πάθους, όταν για την Μιράντα Καρρά άρχιζαν οι γνωστές γυναικείες εμμονές κι ανασφάλειες για την πορεία της σχέσης της με τον Γεράσιμο Λυγερό. Άλλωστε, ο έρωτας της για εκείνον, όσο περνούσε ο καιρός, γιγαντωνόταν. Το μέλλον όμως, μόνο μαζί του μπορούσε να το φανταστεί. Κάθε φορά που η ζήλια της φούντωνε, η Μιράντα κατέληγε στα σκοτεινά να μονολογεί: "ή με εμένα για πάντα ή με καμιά άλλη ποτέ".

"Ο Γεράσιμος Λυγερός και η Μιράντα Καρρά πρόκειται να παντρευτούν κι ο γάμος τους θα τελεστεί στην Αθήνα". Η Μιράντα είχε διαβάσει χιλιάδες φορές την αναγγελία του γάμου τους, μέχρι να το πιστέψει. Οι ετοιμασίες ήταν πυρετώδεις. Επιστρέφοντας όμως νωρίτερα ένα μεσημέρι στο σπίτι τους, η Μιράντα αντίκρισε τον Γεράσιμο στο κρεβάτι τους, με μια άλλη γυναίκα. 

Με μια δύναμη που ποτέ δεν έμαθε πως την βρήκε, η Μιράντα έφυγε διακριτικά ακρο-πατώντας. Τρεις μόλις ημέρες πριν από το γάμο τους, η Μιράντα έσβησε τα φώτα, έβαλε έναν δίσκο να παίζει και παρέσυρε τον Γεράσιμο στο κρεβάτι τους. Επάνω στην ερωτική πράξη, η Μιράντα κάρφωσε ένα μαχαίρι στην πλάτη του Γεράσιμου. Ακολούθησαν άλλες 16 μαχαιριές. 

Καμιά συστολή. Κανένας οίκτος. Κανένα έλεος. Όταν η Μιράντα άνοιγε την πόρτα κι εξα-φανιζόταν, η Εντίθ Πιαφ επαναλάμβανε στο πικ απ το ρεφρέν από το αγαπημένο τρα-
γούδι του Γεράσιμου "ne me quitte pas ne me quitte pas ne me quitte pas". Ο Γερά-σιμος Λυγερός και η Μιράντα Καρρά δεν παντρεύτηκαν ποτέ.
...................................................................................................
...................................................................................................
Προϊόν Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται Ρητά Η Αντιγραφή Και Η Αναδημοσίευση
...................................................................................................
άρωμα-σχεδία-απουσία-τραγούδι-συστολή ~ οι πέντε υποχρεωτικές λέξεις Foto
...................................................................................................
Ήταν η συμμετοχή μου στο "παιχνίδι με τις λέξεις" τής Μαρίας.
Θερμά συγχαρητήρια στους 2 νικητές: τη Μαρία και τον Γιάννη!
Ευχαριστώ από καρδιάς την memaria για την φιλοξενία και όσες/ους ψήφισαν την ιστορία μου. Δεν θέλω καλά λόγια! Θέλω να κρίνετε το κείμενο ως τρόπο γραφής. Επάνω στον τρόπο γραφής πειραματίζομαι 
και "δοκιμάζω" άλλο ύφος ή τουλάχιστον αυτό προσπαθώ. Επ' αυτού 
περιμένω τα σχόλια σας, επειδή η γνώμη σας μετράει! Πάντα!
...................................................................................................

Πιο κάτω (στο γκρι πλαίσιο) υπάρχουν στήλες όπου αναφέρω το βιβλίο που διαβάζω κάθε φορά καθώς και τα θεατρικά 
που είδα και είχαν ενδιαφέρον για μένα. Αν σας κάνει κάποιο βιβλίο/έργο, κλικ, μην διστάσετε να με ρωτήσετε.

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

84 σχόλια:

  1. Πλάκα πλάκα αυτό θα ήταν ωραίο να γίνει και ταινία! Νονά σκέψου το. Εμένα στον τρόπο γραφής σου ειδικά της συγκεκριμένης μου άρεσε που ότι μου έλεγες, θέλοντας και μη το έκανα εικόνα. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό! Επίσης επειδή εγώ βαριέμαι και τα πολλά πολλά μου άρεσε που δεν στάθηκες σε περιττές λεπτομέρειες αλλά στην ουσία! Το απόλαυσα και χαίρομαι (όχι που τον σκότωσε μην παρεξηγηθώ) αλλά που είχε ανατρεπτικό τέλος! Σου στέλνω φιλί και μεγάλη αγκαλιά για καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από Άρλεκιν το ξεκίνησες, σε Βασικό Ένστικτο το κατέληξες, κακούργα!!! Η γραφή σου περιεκτική, σχεδόν τηλεγραφική, νομίζω είναι ίδιόν σου. Μου άρεσε το κλείσιμο με τη μουσική υπόκρουση της Εντίθ Πιάφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, για να "αναβαθμιστούν" κι αυτά τα δόλια τα Άρλεκιν! (υπάρχουν ακόμα;)

      Διαγραφή
  3. Πετρίνα μου... το ξέρεις οτι δεν είμαι η ειδική να σου πω για τον τροπο που πειραματιζεσαι.. επανω στην γραφή σου αυτό ειναι δουλεια των αγαπημενων φίλων που έχουν το ταλέντο της γραφής.. και δεν το λέω φιλεναδα το ξερεις απο μετριοφροσύνη απλα έχω το γνωθι σε εαυτόν...έτσι γραφετε αυτό;
    Εμενα η Μιραντα σου μου άρεσε και καλα του εκανε του λυγερού.. οχι σαν την δικια μου που ακομα κοπαναει τα κρεμυδάκια.... Αρε Πετρίνα μου να περνας ομορφα οτι και να κάνεις ναι; φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα! Αν μη τι άλλο, με τη δικιά σου μπορεί να βγει ένα ωραίο στιφάδο! :)

      Διαγραφή
  4. Νομίζω πως αυτό που είχες σκοπό να κάνεις το πέτυχες και με το παραπάνω (την αλλαγή ύφους, εννοώ), γιατί εγώ δεν κατάλαβα καν ότι κρυβόσουν εσύ πίσω από το κείμενο! Μου άρεσε πολύ.
    Όσον αφορά τον τρόπο γραφής: μου άρεσε το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησες (βλ."ικμάδα"), η γενικότερη περιγραφή και το ότι προσπάθησες να αναπτύξεις τους χαρακτήρες (όσο μπορούσες, δεδομένου του περιορισμού στις λέξεις) ώστε να τους γνωρίσουμε. Δεν βρήκα το κείμενό σου καθόλου τηλεγραφικό, παρά μόνο εκεί που χρειαζόταν, δηλαδή σε μερικές φράσεις στο τέλος. Πράγμα που το θεωρώ σωστό, γιατί εντείνει στον αναγνώστη το γεγονός που περιγράφεις. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που ενσωμάτωσες το αναπάντεχο της ιστορίας (το φόνο, ντε!)
    Φιλιά πολλά, και πολλά μπράβο! Να συνεχίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι ανάλογο με τη Σοφία πιο πάνω θα σου έγραφα κι εγώ!
    Όμορφη η ιστορία σου! (Κατά βάθος πάντα το ήξερα πως αυτό το γυναικείο όνομα είναι ικανό για πολλά!)
    :-p
    Συνέχισε, Πετράδι! Συνέχισε! Μου αρέσεις!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλή μας εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαχανάκι μουουυουου! Την ακούς την κακούργα;;; Χαχαχα! Θενκς! :)

      Διαγραφή
  6. Δεν ξέρω να κρίνω τον κείμενό σου παρά μόνο ως αναγνώστρια. Δεν είμαι ειδική. Μου θύμισε λίγο δημοσιογραφική γραφή. Βέβαια θα ήθελα να το διαβάσω χωρίς περιορισμό λέξεων, για να δω τι θα πρόσθετες. Το τέλος που έδωσες, το έκανε να διαφέρει. Ωραία χρησιμοποιείς τη γλώσσα και το ύφος στο κείμενό σου.Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου
    Καλό σου βράδυ Πέτρα μου.Συνέχισε να γράφεις λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως αναγνώστες ήθελα κι εγώ την άποψη σας Άννα μου.
      Άλλωστε, η άποψη τού αναγνώστη είναι η σημαντικότερη :)

      Διαγραφή
  7. Ήθελε Πιαφ και Μπρελ, ο Γεράσιμος. Για "ένα μικρό, αφρικάνικο, ατσάλινο μαχαίρι" δεν του 'χε πει τίποτα, ποτέ, κανείς.
    Έχτισες την ιστορία σου δωρικά μα γερά κι άφησες παράθυρα στις εικόνες, στις κινήσεις, στα λόγια των πρωταγωνιστών της, για τον αναγνώστη!
    Μου άρεσε, τόσο η ιστορία όσο και η γραφή σου. Πολύ!

    Εν αναμονή κι άλλων τέτοιων εγχειρημάτων, Πέτρα μου!
    Φιλιά πολλά!♥

    ΥΓ. Πολλά μπράβο, έγραψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Πόσο πολύ έχω γελάσει με το σχόλιο!
      "Για "ένα μικρό, αφρικάνικο, ατσάλινο μαχαίρι"
      δεν του 'χε πει τίποτα, ποτέ, κανείς" Αχαχα! :)

      Διαγραφή
  8. Δεν είμαι υπερ στους φόνους αλλά τα ήθελε και ο απαυτός του ε?Ωραία ιστορία πράγματι για ταινία!Κανέναν κινηματογραφιστή φίλο να βρούμε και θα παίξω τον ρόλο της Σοφίας :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφη η ιστορία σου!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν σε αναγνώρισα ούτε καν και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα με την αποκάλυψη. Μου άρεσε πολύ το ύφος σου, που θυμίζει λίγο δελτίο ειδήσεων. Χωρίς συναισθηματισμούς και ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά αποστασιοποιημένο και αφήνοντάς το διακριτικά στην προσωπική μας κρίση και ετυμηγορία.
    Χαίρομαι που διαρκώς ψάχνεσαι και ανοίγεσαι σε πιο βαθιά νερά ;-)
    A, μου άρεσαν πολύ τα ονόματα των ηρώων και το τραγούδι που διάλεξες (το προτιμώ βέβαια από τον Ζακ Μπρελ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ από τον Μπρελ το προτιμώ, αλλά η Πιαφ είναι πιο μελό :)

      Διαγραφή
  11. Λιτό και απέριττο, θαυμάσιες εικόνες, γλαφυρό όπου χρειάζεται. Στιγμές λυρισμού, αλλά και λεπτής ειρωνείας. Μέσα στον βερμπαλισμό και την ατελείωτη φλυαρία που πλημμυρίζει τα περισσότερα βιβλία σήμερα, είναι τόσο παρήγορο να διαβάζω τέτοια κείμενα!
    Πέτρα μου, έχεις ταλέντο και το ξέρεις. Προχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο τιμητικό σχόλιο, σε ευχαριστώ Λωτοφάγε..

      Όλες/ους σάς ευχαριστώ πολύ, με σκλαβώνετε :)

      Διαγραφή
  12. Πέτρα μου καλησπέρα.
    Χωρίς ίχνος κολακείας και με κάθε ειλικρίνεια. Το κείμενό σου με κέντρισε πολύ. Θα μου πεις σε κέντρισε αλλά δεν το ψήφισες. Πέρασε πολλές φορές από το μυαλό μου να το κάνω αλλά η ρημάδα η "μαυρίλα" με έριξε πάλι στα κείμενα που συναισθηματικά με τράβηξαν στην κορύφωση.
    Το διήγημά σου είχε αρκετά διαφορετικά πράγματα από τα άλλα. Πρώτον, είχε έναν από τους καλύτερους τίτλους....! Επιτυχημένος τίτλος που τραβάει αμέσως την προσοχή.
    Μετά είχε πολλά όμορφα καλολογικά στοιχεία στη γραφή του.
    Τέλος, είχε μια απρόσμενη κορύφωση και φινάλε έξω από τα κλισέ του happy end και του θριάμβου της αγάπης κλπ. Σκληρό θα το χαρακτήριζε κανείς αλλά με έντονη προσωπικότητα.
    Θα συμφωνήσω με έναν φίλο πιο πάνω, αρκετά σεναριακό για σκληρή ταινία.
    Καλή συνέχεια στα επόμενα Πέτρα μου. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη σε ευχαριστώ και σένα πολύ.. Όπως είπα, ψάχνω για σκηνοθέτη!! :))))

      Διαγραφή
  13. Λίγα λόγια ικανά να γεννήσουν συναισθήματα. βαθιά κι αληθινά!
    μου αρέσει αυτό το ύφος! πολύ! έχει αν δώσει πράγματα στους α΄λλουτς χωρίς να τους κουράζει με τα επαναλαμβανόμενα!!!

    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ξανάρθω αύριο...να στα πω αναλυτικά!!
    Πέρασα μόνο να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανάρθα!!
      Πολλά πολλά συγχαρητήρια καταρχήν, γιατί η ιστορία σου όντως κινήθηκε σε τελείως διαφορετικό ύφος!Νομίζω πως κατάφερες αυτό που προσπαθούσες με άνεση!
      Λιτή, αλλά όχι απλή, έδινε πληροφορίες χωρίς να κουράζει και διαβάζονταν με ενδιαφέρον, μέχρι και το τραγικό τέλος...γενικά όλη η ιστορία μου άρεσε και τη βρήκα ιδιαίτερη και ξεχωριστή!
      Μπράβο και πάλι και σε ευχαριστώ και...πάλι!
      Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου, εγώ εκτός από τα καλά σου λόγια,
      σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία! Να είσαι καλά! :))

      Διαγραφή
  15. Ρε συ, με τρομάζεις!!!
    Καλά, δεν το πίστευα με τίποτα ότι θα αποφάσιζες να γράψεις κάτι ανάλογο!!!!
    Με εκπλήσσεις ευχάριστα με αυτή την προσπάθεια και φυσικά... περιμένω κι άλλες!!!
    Αν δεν έκανες γνωστό τον δολοφόνο, το ύφος του με παρέπεμπε σε Αγκάθα Κρίστι...
    Λοιπόν, τον λόγο τον έχεις, την ευστροφία επίσης, για τον τσαμπουκά δεν συζητάμε, εμπειρίες με το τσουβάλι, γυρίζεις και μυρίζεις τι γίνεται στον κόσμο, οπότε για κάνε την χάρη (και τη δική μου φυσικά) του ατόφιου Πετραδιού (και όχι της Αγκάθα) και γράφε;-)
    Απλά, άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο!!!!
    Φιλιά πολλά, κυρία μαχαιροβγάλτη (πίσω-πίσω),χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να με προσέχεις!!!
      Τώρα που το λες, την άλλη φορά θα τον "κρύψω" τον δολοφόνο! :)

      Διαγραφή
  16. Αν και μου αρέσουν οι ιστορίες με χαπι εντ , αυτή μου άρεσε γιατί είχε καθαρση και γιατί πήρε εκδίκηση για άλλες ηρωίδες που υποφέρουν και υπομενουν.
    Θα σε διαβαζα ευχαρίστως σε βιβλίο για να απολαυσω το γράψιμο σου.
    Να είσαι καλά. Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, εντάξει, μεταξύ μας τώρα, ο φόνος δεν είναι δικαίωση, είναι απλά φόνος..

      Διαγραφή
    2. Ε, ναι, τέτοιο τέλος μόνο στα βιβλία.
      Κρίμα να είναι ο ένας στο χώμα κι ο άλλος στη φυλακή.

      Διαγραφή
    3. Ωχ, μόλις το έγραψα αυτό πιο κάτω κι εγώ!! :))

      Διαγραφή
  17. Πέτρα μου αυτό το μικρό διήγημα μου άρεσε, γιατί ήταν περιεκτικό και γεμάτο εικόνες, είχε ενδιαφέροντες ήρωες και μια καταπληκτική κορύφωση στο τέλος. Νομίζω είναι ένα στιλ γραφής που σου ταιριάζει και θα ήθελα να ξαναδιαβάσω κάτι ανάλογο από σένα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα και καλη εβδομαδα
    Συγχαρητηρια για την συμμετοχη σου
    Πραγματι θυμιζει σεναριο ταινιας
    Συγχαρητηρια και στους νικητες
    Υπεροχη και η φωτο συνοδειας
    φιλια πολλα αδυναμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α ωραία, ένα διαζύγιο λιγότερο!
    Τι να κρίνω η άσχετη; Εμένα μου άρεσε αυτό που διάβασα. Και μου άρεσαν επίσης οι μικρές, περιεκτικές φράσεις που μου έδιναν την αίσθηση ότι διάβαζα μια ιστορία μυστηρίου και όχι μια ερωτικορομαντική ιστορία και με προδιέθεταν για το φονικό!
    Κιπ ον ράιτινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου, "γλίτωσαν" τους δικηγόρους!!
      (Μαυρο)χιούμορ κάνω παιδιά! Ευχαριστώ Αρτίστα :)

      Διαγραφή
  20. Κοίταξε Πετράδι μου η ευθύτητα στον λόγο
    σου πηγαίνει πολύ άλλωστε γράφουμε με βάση
    με αυτό που είμαστε....
    Σου πηγαίνει αυτός ο τρόπος η λιτότητα και
    στερεότητα της γραφής όπως και στα ολιγόλεκτά
    σου είναι το φόρτε σου!!!!
    Να περνάς και να είσαι καλά

    Σε φιλώ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελενάρα μου γλυκιά! Έκαστος στο είδος του ;)

      Διαγραφή
  21. Έχει σασπένς και εξελικτική ο τρόπος γραφής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το διήγημά σου, Πέτρα μου, αν το έστελνες σε έναν λογιτεχνικό διαγωνισμό θεωρώ πως θα αποσπούσε σίγουρα μια διάκριση. Ξεχωρίζει από τον τίτλο του και τις στιγμές της κορύφωσης ! Έχει μια καθαρή γραφή που εναλλάσει με επιτυχία τις σκηνές που εξελίσσεται χωρίς να κουράζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, που είναι οι τρόποι μου ; Καλησπέρα και πολλά φιλιά ^_^

      Διαγραφή
    2. Σταυρούλα μου, μεταξύ μας, το έστειλα ήδη σε έναν διαγωνισμό(!)
      (εννοώ σε αυτόν τής Μαρίας) και ψιλο(;)πάτωσε! Χαχα :) Σε ευχαριστώ
      για τα καλά σου λόγια :)

      Διαγραφή
  23. Στην αρχή νόμισα πώς είναι απόσπασμα απο βιβλίο!!! Ωραία γραφή, ωραία πλοκή και σε κρατάει να το διαβάσεις μέχρι το τέλος!!! Με λίγα λόγια είναι εξαιρετικό!!!Καλή συνέχεια λοιπόν Πέτρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ήταν ό,τι έπρεπε για ένα παιχνίδι με τις λέξεις.
    Έπαιξες μαζί τους όμορφα καταφέρνοντας να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
    Αν μας επέτρεπες να κριτικάρουμε και την ιστορία σου θα σου έλεγα ότι εγώ για περισσότερο σασπένς θα τους οδηγούσα...στην εκκλησία! Αφού όμως δεν είναι αυτό που θέλεις από μας καλά έκανες και τον σκότωσες το μπερμπάντη το Γεράσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα καλέ, "φόνοι" με γάμους γίνονται κάθε μέρα, εγώ είπα να πρωτοτυπήσω!

      Διαγραφή
  25. Η ιστορία ενός ζευγαριού από τη στιγμή που γνωρίστηκαν ως τη δραματική κατάληξη που χώρεσε σε ένα τόσο μικρό κείμενο. Αυτό είναι ταλέντο!
    Πολύ ωραία η γραφή σου, μπράβο!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου, το κείμενό σου ήταν ενδιαφέρον και καλογραμμένο, αν και το βρήκα λίγο επιγραμματικό. Βέβαια με τον περιορισμό δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί πολύ! Ωστόσο ήταν πρωτότυπο, παρότι εκ φύσεως αντιπαθώ τα αίματα!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, το "επιγραμματικό" ύφος το επέλεξα σκόπιμα, επειδή θα ακολουθούσε
      η σκληρότητα/ψυχρότητα με την οποία η ηρωίδα αφαίρεσε την ζωή τού ήρωα..

      Διαγραφή
  27. Σκοτεινο μυστηριωδες και με ανατροπες.
    Οι λεξεις ηταν λιγες λογω του περιορισμου αλλα ειναι πολυ ενδιαφερουσα ιστορια...εγω θα σου ελεγα δοκιμασε να το ξαναγραψεις πιο μεγαλο ωστε να βαλεις και λιγες λεπτομερειες.
    Μου αρεσαν πολυ οι μεταφορες που χρησιμοποιησες και οτι ευκολα μπορουσα να το δω σαν φιλμ νουαρ στο μυαλο μου. Συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε, τώρα λέω να "καταπιαστώ" με άλλο ζευγάρι! Σε ευχαριστώ πολύ! :)

      Διαγραφή
  28. Νομίζω είσαι έτοιμη για να γράψεις αστυνομικό θρίλερ! Τι ανατροπή ήταν αυτή!!! Από αλλού μας ξεκίνησες (ρομαντικά - ρομαντικά) και αλλού μας πήγες (δολοφονικά δολοφονικά)! Και όλα αυτά μόνο μέσα σε λίγες γραμμές! Καλά λέω ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι! Καλά του έκανε του άτιμου! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλέλια μου, μην με κάνεις να νιώθω τύψεις,
      όποιος γράφει ένα νουάρ δεν είναι απαραίτητα εν δυνάμει! :)))

      Διαγραφή
  29. Ανατρίχιασα σου λέω! Αλήθεια!
    Σαν να άκουγα το τραγούδι και να έβλεπα τη Μιράντα να εξαφανίζεται μες στη νύχτα...
    ...κι ο γάμος τους δεν έγινε ποτέ!
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ξέρεις και προς τα που πήγε η Μιράντα; Γιατί αγνοείται!! :)))

      Διαγραφή
  30. Εμένα θα ακούσεις , ναι;
    Εξάλλου σε ξεχώρισα και σε ψήφισα!
    Το όλο στόρι κατ' εμέ ήταν πετυχημένο για αυτό το "Ορθά κοφτά! Στοπ!"
    Βασικά έπρεπε να σε ψιλιαστώ από τον τίτλο που ήταν συνέχεια του κειμένου, αλλά εκείνη την ΄λωρα δεν μου έκοψε!
    Φυσικά το τέλος δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου οπότε καταλαβαίνεις ότι σε επέλεξα για το στυλ!
    Όλα τα άλλα είναι περιττά!
    Πάντως και να μην ρωτούσες εγώ αυτά πάνω κάτω θα σου έγραφα!
    Φιλιά και να συνεχίζεις να δοκιμάζεσαι! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω, όπως μου είπες, σού άρεσε που επαναλάμβανα τα ονόματα.
      Σε πληροφορώ ότι επάνω σε αυτό το "μυστικό" βάσισα την ιστορία :)

      Διαγραφή
  31. Ωραίοι οι πειραματισμοί. Κάτι σαν να βάζεις διαγώνισμα στον εαυτό σου. Κάτι σαν να κρατάς χρονόμετρο και κάθε μέρα να προσπαθείς να βελτιώσεις τη δική σου επίδοση. Με σένα συναγωνίζεσαι, με κανέναν άλλον.
    Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κρύβεσαι εσύ από πίσω. Με τίποτα.
    Αν μη τι άλλο αυτό σημαίνει ότι "ξέφυγες".
    Συνέχισε τα πειράματα στο εργαστήριο. Αν δεν σκάσει καμία χύτρα, αν δεν γίνει καμιά ανατίναξη, τότε θα βγουν ωραία αποτελέσματα.
    Διαφορετικά θα τα πούμε στα Επείγοντα κάποιου νοσοκομείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθώ τα πειράματα. Στοπ..
      Οι πειραματισμοί φέρνουν πάντα αποτέλεσμα :)

      Διαγραφή
  32. Πετρενια ζωγραφισες με τα ονοματα με τις λεξεις με τις προετοιμασιες τα μουσικα κλισεεεεεε μου αρεσες πολυ παρα πολυ μοπυ αρεσε η μεταλλαξη του λογου σου και της γραφης σου ασε που τουτη τη φορα το δοκιμασα και εγω και σε ευχαριστω για την ψηφο !!!! σε φιλω καρδια μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πέτρα μου, πειθάρχησες στη δημιουργική γραφή! Ο περιορισμός δεν εμπόδισε την φαντασία, τη γνώση και την αλήθεια σου! Έπλασες και ομόρφυνες το χαρτί.
    Πέτρα, μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις. Για μένα σημασία έχει η επιλογή του θέματος και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που νιώθει κανείς όταν εκφράζεται. Δεν γράφουμε κατά παραγγελίαν. Γράφουμε γιατί ΚΑΤΙ δονεί τις χορδές της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ψυχής. Αν θα αρέσουμε στους άλλους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάθε λογοτεχνικό ρεύμα και τρόπος γραφής έχει τη δική του ξεχωριστή αξία και χρησιμότητα. Το ΑΡΙΣΤΑ συνήθως το δίνει η ΑΛΗΘΕΙΑ! Συγχαρητήρια και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου γλυκιά, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια! :)

      Διαγραφή
  34. Πέτρα, θα σου γράψω εκτενώς, το Σάββατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπορεί να μην θέλεις καλά λόγια αλλά... Τι να πω... ανατρίχιασα! χαχαχαχ! Μπραβο φίλη μου Mia-Petra! Ο τρόπος γραφής σου είναι αποκάλυψη! Εξαιρετικά!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοούσα ότι δεν ήθελα να μου χαϊδέψετε τα αυτιά (βαράτε με!!),
      αλλά να με κρίνετε αυστηρά και αντικειμενικά. Ευχαριστώ Εύα μου :)

      Διαγραφή
  36. Με κέρδισες από τον τίτλο συμπεθέρα!!! Κι όσο προχωρούσα την ανάγνωση με κέρδιζες όλο και περισσότερο!! Ε, αφού σε ψήφισα ανάμεσα σε τόσα άλλα στολίδια!! Περιγραφές γεμάτες εικόνες, μας άφηνες ένα μικρό ψείγμα ότι κάτι σκοτεινό ετοιμάζεται ή τουλάχιστον έτσι το νιωσα πριν το φονικό!!
    Θα σου πω κάτι να γελάσεις, πριν χρόνια έγραψα μια ιστορία που τελειώνει όχι με φόνο, αλλά με Εντίθ, το γνωστό λα βι εν ροζ!!!!
    Προσωπικά λατρεύω τους πειραματισμούς κι όσους τους τολμάνε τους θαυμάζω!! Καλά το πας ομορφιά μου!! Α!! Κι αν βρεις σκηνοθέτη αξιοποίησέ με κι εμένα καλέ!! Κάνω άνετα από γλάστρα μέχρι κομπάρσα!!! Φιλάρες Πέτρα μου και συγχαρητήρια και πάλι!!! ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά η Εντίθ είχε κάτι το σκοτεινό.. Χαχα :)
      Ευχαριστώ πολύ συμπεθερόνι μου για τα καλά σου λόγια! ♥♥

      Υ.Γ Γλάστρα την συμπεθέρα; Τι θα πει ο κόσμος; :)

      Διαγραφή
  37. Πραγματικά μεγαλούργησες! Νόμιζα οτι μας μετεφερες πραγματικη ιστορία! Τα σκηνοθετικά tips εδωσαν ένα πολύ ωραίο σκηνικο!
    Δεν ετυχε να διαβασω τη δικη σου συμμετοχη!
    Συγχαρητηρια
    Την καλημερα μου Πετρα μου!
    Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί, κάπου θα έχει υπάρξει και αληθινή!
      Ευχαριστώ πολύ Αριάδνη μου :)

      Διαγραφή
  38. Με τρομάζεις, απλά! Δύο τύποι ανθρώπων που με αποστρέφουν, ο γαμάουα (είσαι πολύ τυχερή που με έχεις κοριτσάκι) και η απελπισμένη φθονερή του στυλ (δεν έχω εγώ αξία από μόνη μου οπότε θα τα φτιάξω με αυτόν που τον θέλουν όλες και θα γίνω η κάποια) Κι αφού κατάφερες να με συγχύσεις παίρνεις 10 με τόνο!
    (αν και για να πω την αλήθεια περίμενα να δω σχολιασμό για το φαινόμενο Παντελίδης, θεός σχωρέστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ήρθα εγώ και τους έκανα ζευγάρι! Αχαχα!
      Κι αφού κατάφερα να σε συγχύσω, μπράβο μου!

      Διαγραφή
  39. Ωραίο κείμενο. Νόμιζα πραγματικά ότι διάβαζα απόσπασμα από κάποιο θεατρικό. Το φινάλε δεν μ' άρεσε (σαν υπόθεση εννοώ). Δεν μπορώ να καταλάβω ποτέ τα εγκλήματα πάθους... όταν αγαπάς κάτι πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορείς να το σκοτώσεις... πιθανότερο έχω να το συγχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους εγκληματίες πες τα!
      Που έχουν το δόγμα: "εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή"

      Διαγραφή
  40. Εξαιρετική συμμετοχή Πετράδι μου!!! Ωραίο κείμενο και μια πλευρά του έρωτα, που δεν θέλουμε συνήθως να αγγίξουμε...
    Μπράβο, μ' άρεσε πολύ!!! Σου πάει αυτό το στυλ, θα ήταν πολύ, να σου ζητήσω να το συνεχίσεις?...
    Μάκια γλυκά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, αχ, πόσα συγνώμη σού ζητώ,
      μόλις τώρα βρήκα το σχόλιο σου.. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Υ.Γ Να το συνεχίσω; Μπαααα, αφού τον..."καθάρισα" τον τύπο! Αχαχαχα! :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.