Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

✿ Κουραμπιές ή Μελομακάρονο;...


Το πιο σύντομο ανέκδοτο: -Μου δίνετε ένα κιλό μελομακάρονα; -Για δώρο είναι;!

Δεν θέλω κουτές ερωτήσεις μανίτσα! Είναι δυνατόν να θέλω για δώρο ένα ...κιλουδάκι μελομακάρονα; Να 'μαστε λογικοί! Το λοιπόν είπαμε  ότι θα μπούμε σε...mood χριστουγεννιάτικο, και τον λόγο μας τον κρατάμε! Άρα σήμερα βυθιζόμαστε στην φαντασίωση, πριν βυθιστούμε οσονούπω στην πραγματικότητα..! Κι η πραγματικότητα είναι ότι έρχονται πολλές θερμίδες! 

Οκ, δε λέω, είμαστε ακόμα στην έναρξη τού "πολέμου" (των θερμίδων), ωστόσο δεν ξέρεις πόσο γρήγορα έρχεται εκείνη η αποφράδα ημέρα που τελειώνουν και οι γιορτές και τα γλυκά, κι όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά! Εντάξει, η πιο αστεία συμβουλή μακράν, είναι όταν σου λένε τι μπορείς να κάνεις με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περισσεύουν(;!) Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Τέσπα, ας πάει στα κομμάτια κι ας υποθέσουμε ότι, σε ένα παράλληλο σύμπαν, τελειώνουν οι γιορτές και σου περίσσεψαν κάποια γλυκά! Τι κάνεις; 

1) Τα αποτελειώνεις 2) Τα αποτελειώνεις στο φτερό! 3) Τα αποτελειώνεις μέσα σε...ένα άλλο γλυκό, με αποτέλεσμα να φορτωθείς ακόμα περισσότερες θερμίδες! 

Παίρνετε 12 μελομακάρονα καλά μελωμένα (που υποτίθεται ότι περίσσεψαν), 350 γραμμάρια τυρί κρέμα, 150 γραμμάρια μασκαρπόνε, 150 γραμμάρια γιαούρτι (είναι υγιεινό αφού!), ένα κουταλάκι τού γλυκού νεσκαφέ, 1 κουταλάκι τής σούπας κακάο, 4 κουταλάκια τής σούπας ζάχαρη (καθότι δεν έχεις φάει αρκετή, τις τελευταίες δυο βδομάδες!), κι επειδή "αντέχει" η συνταγή, ρίξε μέσα και 5 τραγανούς κουραμπιέδες με αμύγδαλο (σου περίσσεψαν ΚΑΙ αυτοί αφού!) Μόλις έχεις ένα ωραιότατο cheesecake, έτσι, για την αποτοξίνωση ρε γαμώτο! 

Κι επειδή η κοινωνία ταλανίζεται με το αιώνιο ερώτημα κουραμπιές ή μελομακάρονο, ήρθε η ώρα να ψηφίσω κι εγώ. Κοίτα, εγώ για να φάω κουραμπιέ, δυο τινά πρέπει να συμβούν: 1) Να βγάλω από μέσα κάθε ίχνος αμυγδάλου 2) Να τον ξεσκονίσω!!! Οπόταν...άστο να πάει στον γεροδιάολο, αφού αυτό μετά δεν είναι κουραμπιές, αλλά ένα άλλο γλυκό αβάφτιστο! Ψηφίζω το λοιπόν μελομακάρονο δαγκωτό (στην κυριολεξία) αρκεί να έχει και σοκολάτα από πάνω! Οκ, το ξέρω ότι ούτε κι αυτό είναι πια μελομακάρονο, αλλά ένα άλλο γλυκό αβάφτιστο, αλλά εγώ αυτό προτιμώ! Αχ, επιτέλους πλησιάζει η ώρα τού πιο υπέροχου γλυκού τής χρονιάς! Παιδιά, φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα και..ψηφίστε! 

.................................................................................................
....................................................................................................
Και για όσους δεν το διάβασαν ακόμα (τσάμπα θόρυβο έκαναν οι σκέψεις μου μανίτσες;;) άλλαξα το όνομα τού blog μου και το βάφτισα 
"οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο". Θα σας παρακαλούσα να το μετονομάζατε, όσοι το έχετε στο blogroll σας! Σας μερσώ! Ωρεντουβάρ! Foto
....................................................................................................

✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

84 σχόλια:

  1. αχαχαχαχα δες ποια σου κάνει ποδαρικό στην ανάρτηση! Ο εχθρός πάσης φύσεως γλυκών!
    Οπότε... ψηφίζω αποτοξίνωση κι έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο!
    Κι όταν με ρωτούν την ηλικία μου και βρίσκουν ότι δεν συνάδει με το προσωπάκι μου τους....
    λέω φάτε θάνατο και περαστικά σας! Γιατί η ζάχαρη κάνει ρυτίδες και τρέφει και τα καρκινικά κύτταρα!

    Ολέ!Φάτε θάνατο ..λευκό θάνατο!
    Καλημέρα σας!
    Δεν πιστεύω να περιμένεις να ψηφίσω;

    (πολλά γλυκά γλυκύτατα φιλάκια κοπελιά! ♥)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα, ψάξε στα γονίδια καλύτερα, γιατί
      εγώ, ενώ τρώω ζάχαρη έχω τα ίδια...προσόντα!!!

      Διαγραφή
  2. Το 'καψε το 'καψε η Airis!!!!!
    Εγώ πάντως ψηφίζω μελομακάρονα
    με πλούσια γεμιση από καρύδι γιατί
    έτσι μου αρέσουν γεμιστά και πολύ
    μελωμένα!!!!!

    Σε φιλώ και σ' αγαπώ πολύ Πέτρα μου ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα τι διλήμματα βάζεις τέτοιες μέρες. Και τα δύο!!! Τα τρώω εναλλάξ.
    Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ψηφίζω κουραμπιέ ασυζητητί, ιδιαίτερα αγαπώ αυτούς της Νέας Καρβάλης με το ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο... αλλά ομολογώ ότι τον κουραμπιέ τον τρώω αφού προηγουμένως του κάνω ένας πέρασμα από τρεχούμενο νερό, ένα "λούσιμο" για να φύγει η άχνη ζάχαρη....κάποτε είχα δοκιμάσει και κάτι υπέροχους λαδένιους από τη Μεσηνία....τα μελομακάρονα μου χαρίσουνε την υπέροχη μοσχοβολιά τους και τα κάνω υπέροχη βάση για τσηζ κέηκ.... Την καλημέρα μου, σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μισό... Αχαχαχαχαχαχα 😂😂😭😭😭😂😂😂😭😭😭😭 Εγώ συγγνώμη βρε παιδιά αλλά δεν ταλανίζομαι, δεν έχω κανένα δίλλημα (αλήθεια γιατί παραμένει αιώνιο;) διότι ψηφίζω και τρώω (για την ακρίβεια του δίνω και καταλαβαίνει) λατρεμένα Μελομακάρονα, που συγγνώμη πάλι, αλλά ποτέ δεν περισσεύουν για να φτιάξω αυτές τις γρήγορες και έξυπνες συνταγούλες με ότι απομείνει. Περιμένω την μαμά πότε θα έχει ρεπό να καθίσουμς φέτος (αφού την έχει κάτσει να φτιάξουμε, μην της χαλάσω το χατήρι. Άλλο που δεν θέλω Εγώ βέβαια!!!)να φτιάξουεμ ωραία χειροποίητα από τα χεράκια μας. Μελομακάρονα και πάλι μελομακάρονα αλλά κλασικά χωρίς σοκολάτα λευκή ή μάυρη ή δεν ξέρω κι Εγώ τι άλλο! Όσο για τα ας πούμε συμπαθητικούς Κουραμπιέδες, αν φάω όχι ένα και ολόκληρο αλλά μια δαγκωματιά όλες τις γιορτές. Για αποτοξίνωση ΄μετά τις γιορτές, τώρα απολαμβάνω τις γιορτές, τα καλούδια της και τη ζωή γεβικότερα! Αχαχαχα!
    Πέτρα μου, μια αγαπησιάρικη ΚΑΛΗΜΕΡΑ σου στέλνω!💛💛

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, Μαρία μου, άμα δεν ταλανίζεσαι δεν έχει αξία!!! Αγαπησιάρικη καλησπέρα :)

      Διαγραφή
  6. Γιορτινές μέρες και με προβληματίζεις βάναυσα! Πώς να επιλέξω;
    Επειδή είμαι από τη φύση μου δίκαιη, κάθε χρόνο η όρεξή μου θέλει, πιο πολύ, το ένα από τα δύο!
    Κουραμπιέ, με μπόλικη άχνη και ψιλό αμύγδαλο.
    Μελομακάρονο, χωρίς πολύ σιρόπι και, φυσικά, χωρίς σοκολάτα.
    Και μια έξτρα πληροφορία - δώρο μόνο για σένα (😆): κέικ χωρίς σοκολάτα αλλά με συνοδεία από πλακάκια σοκολάτας ίον.
    Καλημέρα γλυκιά!🍫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχαχαχαχαα! Βρε Πέτρα! Τι μας κάνεις! Το έφτιαξα αυτό το cheesecake πέρυσι, γιατί πραγματικά είχαν απομείνει πολλά μελομακάρονα! Φέτος σκέφτομαι να μην αγοράσω καθόλου, μπας και ξεγελάσω και το έτερον ήμισυ να μπει σε διατροφή, μιας και προσωπικά έχω απομακρυνθεί πολύ από τα γλυκά τον τελευταίο χρόνο! :))) (πού θα πάει, θα τον καταφέρω κι αυτόν...)
    Πολλές καλημέρες! Φιλάκιαααα! ❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο νικητής είναι...η Αναστασία που τις περίσσεψαν μελομακάρονα!!!
      Ευχές πολλές κι από δω, για την γλυκιά Λουίζα σας μικρά μου! ❤ ❤ ❤

      Διαγραφή
  8. Πόσο χαίρομαι που βρίσκω συμπαραστάτες! Νόμιζα πως μόνο εγώ έχω θέμα με την άχνη και ξεσκονίσω τους κουραμπιέδες! Οπότε, κουραμπιέδες με σοκολάτα σαν δεύτερη επιλογή και μελομακάρονα (με συνταγή μανούλας αποκλειστικά και μόνο!) ως πρώτη επιλογή!
    Τις δίπλες, ούτε που να τις δω!
    Επειδή όμως μπορεί να μου τη δώσει και να φτιάξω στα γενέθλιά μου (τον Ιούνιο!) μελομακάρονα, δεν πέφτω στην παγίδα να φάω τόνους γλυκών στις γιορτές!
    Tip: Να έχουμε μέτρο! Όλα στο μυαλουδάκι μας είναι. Και αν έχουμε σκοπό να τσακίσουμε ότι φαγώσιμο κυκλοφορεί στο σπίτι, ας βάλουμε τουλάχιστον στη ζωή μας την κίνηση, είτε αυτό λέγεται αθλητισμός, είτε λέγεται χορός, είτε απλή πεζοπορία...
    *Ωστόσο, η κοπελιά που σχολίασε πρώτη-πρώτη ήθελε να μας πει πως μικροδείχνει?! Έλεος με το κάθε ψώνιο εδώ μέσα! Δηλαδή πού να είχε και τα ταλέντα μου τί θα είχε να μας πει!
    :-p
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, βροχερά, ανεμοδαρμένα και παγωμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ ναι, ούτε κι εμένα μου αρέσουν οι δίπλες,
      κι ούτε καν σκέφτηκα να τις αναφέρω! Μάκια γλυκά! ❤

      Διαγραφή
  9. Μέχρι πέρυσι κουραμπιέ, απο πέρυσι και δω όμως μελομακάρονο! Είχα δοκιμάσει ελάχιστες φορες αλλά είναι απλά καταπληκτικά γλυκά, οπότε και φέτος θα φάω... Λίγα λέω, αλλά θα δείξει! Και επειδή μόλις διάβασα τίτλο μου ήρθε στο μυαλό η... Αριστέα, ένα σου λέω Πέτρα μου! Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, οπότε δε νομίζω πως το να φας δυο, τρεις, άντε τέσσερις (για αυτούς που δεν τρώνε το λέω) κουραμπιέδεες η μελομακάρονα, κάνουν κακό! Άλλωστε ενω συμφωνώ με την Αριστέα σε ένα κομμάτι της ιδεολογίας (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) εναντίον της ζάχαρης, θέλω να υπενθυμίσω στους απανταχού λιχούδηδες (sic), πως ο λευκός θάνατος είναι τουλαχιστον...γλυκός!

    Υ.Γ. Και κλείνω με έναν στίχο απο γνωστό άσμα, αλλαγμένο απο μένα προς το καλύτερο: "Αν είναι η ζαχαρίτσα αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία, θα βγω να το φωνάξω να το πω, πως το μελομακάρονο αγαπωωωώ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη μου, κι εγώ αυτό κάνω, προσπαθώ (και τα καταφέρνω
      σε πολύ μεγάλο βαθμό) να κρατώ ισορροπία. Αλλά (πάντα
      υπάρχει ένα αλλά) στις γιορτές ξεφεύγω εύκολα.. Αμαρτία :)

      Διαγραφή
  10. Τέτοιους προβληματισμούς μας βάζεις και τί να σου απαντήσουμε αφού;
    Κοίτα, αν είναι χειροποίητα, δεν παίζει να μείνει κανένα από τα δύο , αν είναι έτοιμα και δεν είναι νόστιμα, θα μείνουν για ντεκόρ όλες τις γιορτές και μετά θα πάνε αύτανδρα στον κάδο.
    Όλα αυτά για να σου πω, ότι πρώτα βάζω τους κουραμπιεδες με ολόκληρο αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο και μετά τα μελομακάρονα, τραγανά με πολύ καρύδι και στο καπάκι μπακλλλλλαβά με πολλλλλά λλλλ, Σαλονικιώτικα, αντε με ξελύγωσες και είμαι και σε δίαιτα.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μελομακαρονο με επικαλυψη σοκολατας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μελομακάρονα δαγκωτό!!!
    Καλή απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα τρώω και με χωρίς μέλι, είναι σαν μπισκότα αφού! ☺

      Διαγραφή
  13. Μελομακάρονα αλλά χωρίς σοκολάτα! Έχω φτιάξει ήδη δυο ταψιά και όλο πάω-έρχομαι, τα κοιτάω που με κοιτάνε μέσα στην πιατέλα κι όλο τσιμπολογάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού μόνο τσιμπολογάς τι να πω... Πόση εγκράτεια πια! ☺

      Διαγραφή
  14. Το πόσο διασκέδασα με το post δε λέγεται! Το 'χεις, παιδί μου, με τον λόγο κι η αίσθηση του χιούμορ σου πιάνει ταβάνι! Ειλικρινά χαίρομαι να σε διαβάζω! Στο θέμα μας τώρα: Όντως μεγάλο το δίλημμα, αλλά γιατί να βασανιζόμεθα μέρες που 'ναι; Προσωπικά προτιμώ περισσότερο τα μελομακάρονα με επικάλυψη ή χωρίς, που είναι πιο εύκολα στο να τα καταβροχθίσει κανείς, χωρίς να αφήσει ίχνη -επίτηδες χρησιμοποιώ πληθυντικό, γιατί ποιος μπορεί να φάει μόνο ένα; Βέβαια ποτέ δε λέω όχι και σε έναν κουραμπιέ ή και περισσότερους -δε θα τα χαλάσουμε τώρα- με καλοκαβουρδισμένο αμύγδαλο και καλής ποιότητος βούτυρο και εντέλει ποτέ δεν τον ξεσκονίζω τον κουραμπιέ -να τα λέμε κι αυτά! Καταλήγω λοιπόν πάλι στο ίδιο ερώτημα: Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Ουφ, μπερδεύτηκα και λιγουρεύτηκα κι έναν κουραμπιέ παρεμπιπτόντως και δεν έχουμε φτιάξει ακόμη. Θα βολευτώ με ένα μελομακάρονο για αρχή και το κρίμα στο λαιμό σου χαχα! Μεγειά και το νέο μπλογκoόνομα που αν δεν το έλεγες ούτε που θα το πρόσεχα! Καλές γιορτές να έχεις με υγεία και καυστικό πάντα χιούμορ, Πέτρα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χαίρομαι που σε διασκέδασα! ☺
      Επίσης σε ευχαριστώ για την κοινοποίηση!
      Φιλιά πολλά, καλές γιορτές και καλή όρεξη!!! ❤

      Διαγραφή
  15. Εγώ πάλι προτιμώ τις δίπλες. Ξέρεις αυτές τις τραγανές, τις μελωμένες, με το αμυγδαλάκι να γρατσανάει στο δόντι και να γεμίζει ο ουρανίσκος απολαυστικές γεύσεις και αρώματα. Τώρα αν είναι να φάω μελομακάρονο δεν θα είναι σίγουρα με σοκολάτα. Επίσης μου άρεσε πολύ η φωτογραφία σου Πέτρα!
    Καλές μάσες και μη σε νοιάζει για τις θερμίδες, θα τις κάψουμε μετά τις γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους βρε παιδιά, να και κάποιος/α που ανέφερε
      την φωτογραφία! Την είχα διαλέξει με τόση αγάπη!!
      Και το διασκέδασα! Πάρε μια δίπλα δώρο Μαρία χαχα! ☺

      Διαγραφή
  16. Όχι ότι δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες, τους τιμώ δεόντως, αλλά προτιμώ το μελομακάρονο, το όχι πολύ μελωμένο και, εννοείται, το χωρίς σοκολάτα.
    Επίσης να πω ότι αδυνατούμε να φτιάξουμε γλύκισμα από περισσεύματα, διότι δεν έχουν υπάρξει ποτέ έως τώρα περισσεύματα!
    Βρε μήπως να πάρω εφέτος κι ένα-δυο κιλά έξτρα, για περίσσευμα; Θα δω...
    Στο θέμα μας τώρα: Ψηφίζω μελομακάρονο!

    ΥΓ. Μου αρέσουν και οι δίπλες, αλλά μόνο αυτές που φτιάχνει η συννυφάδα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μετράω σωστά, το μελομακάρονο προηγείται πανηγυρικά!!!

      Διαγραφή
  17. Δύσκολο δίλημμα και μάλιστα εκβιαστικό μας βάζεις Πέτρα μου εν όψει Χριστουγέννων. Κουραμπιές ή μελομακάρονο. Άντε τώρα να βγάλεις απόφαση. Ξέχασες όμως και τις δίπλες ε ; για να γίνει το τρίγωνο της αμαρτίας ένα πράμα.
    Φιλιά καλή μου και πάμε στο γιορταστικό κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τούτα και με κείνα Γιάννη μου,
      δεν κατάφερα να μαντέψω ποιο προτιμάς! ☺

      Διαγραφή
  18. Η ανακύκλωση των μελομακάρονων με τίποτα δεν μου αρέσει !! Τώρα να σου πω για την ερώτηση !!Μου αρέσει η μυρωδιά των κουραμπιέδων αλλά προτιμώ τα μελομακάρονα γιατί έχουν υπέροχη γεύση !!Και σκέτο παρακαλώ μελωμένο και με μπόλικο καρύδι !!Σοκολάτα με τίποτα εκεί θα μείνουν !!
    Φιλούρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Νικόλ μου, το άρωμα τών κουραμπιέδων
      είναι απίθανο, μυρίζει το βούτυρο αφού! Φιλούρες :)

      Διαγραφή
  19. Τι διλημα μας λες τωρα .. βρε Πετρινα μου; αν και δεν τρελαίνομαι με τα κουλουροειδή εκτος και αν είναι μελομακαρονα... αχ τα ατιμα...οσο για τους κοραμπιεδες δεν ξερω φαινεται να τους τρωω.. γιατί βρε παιδια μου οποτε το επιχειρισω όλο στον λαιμο μου καθονται..μου φαινεται στεγνω γλυκό.. εγω θελω τα σοραπακια μου σαν τις διπλες... ενα μπακλαβα να πουμε που σιμονει η προτωχρονια και θα τον ετοιμασω...χα.χα ...εξ αλλου δεν μου φαινεται κι όλας; οπότε κανω λιγο κράτει να μην αρχισω απο τωρα...χα..χα.. απο οτι βλεπω στα σχόλια μαλλον τα μελομακαρωνα θα βγουν νικητες.. στις .... δημοσκοπήσεις χα..χα.. φιλακιααα Πετρινα μου..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον υπάρχει μια δημοσκόπηση
      με αληθινά στοιχεία, Σμαράγδι μου! ☺

      Διαγραφή
    2. Εδώ παιδι μου οι δημοσκοπίσεις μιλανε απο μόνες τους ...χα..χα οπως λεω και στην διαφημιση..:) :)

      Διαγραφή
    3. Ευτυχως που οταν μιλαω δεν φαινονται τα λαθη.... οι δημοσκοπήσεις φταίνε...χα..χα..!!!

      Διαγραφή
    4. Καλά λες αχαχα! Είναι το σλόγκαν τής διαφήμισης!!!

      Διαγραφή
  20. Μελομακάρονο δαγκωτό και παραδοσιακό!!! Χωρίς σοκολάτα, χωρίς νεοτερισμούς παρακαλώ!! Σαν αυτά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και οι φούρνοι την σήμερον...
    Τον καημένο τον κουραμπιέ τον κάνω ντεκόρ χριστουγεννιάτικο σε πάσης φύσεως πιατέλες με αι βασίληδες, καμπανούλας και άλλα γιορτινά, αφού κανείς δεν τους αγγίζει μέσα στο σπίτι! Και ξέρεις είναι και πολύ βολικός (ως ντεκόρ, πάντα) καθότι όση σκόνη και να καθίσει πάνω του, ούτε που του φαίνεται, εν αντιθέσει με όποιον τον βάλει μέσα του, που το δείχνει στο μαγουλάκι και στο προγούλι μη σου πω...

    Φιλάκια μελωμένα Πετράδι μου
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, κι αν πηγαίνει η παράδοση ένα βήμα πιο πέρα,
      δεν είναι κακό ρε παιδιά! Εδώ μιλάμε για σοκολάτα!! Νιαμ! ☺

      Διαγραφή
  21. Κουραμπιέ ψηφίζω, αλλά πολύ καλά τιναγμένο από τη άχνη μια και δεν είμαι καθόλου γλυκατζού ..
    Μελομακάρονο και με μέλι και με σοκολάτα ??? Αποκλείεται !!! Όταν τα φτιάχνω κρατάω 1 πριν τα μελώσω μήπως το φάω... έτσι για το καλό ... Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκατζού μπορεί να μην είσαι, γλυκιά όμως είσαι τα μάλα! ❤

      Διαγραφή
  22. Μελομακαρονα αλλα με μικρη διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την επίσκεψη Δέσποινα! Καλό βραδάκι, πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή
  23. Ε όχι και αυτές τις μέρες τόσο σοβαρά διλήμματα. Τα τρώς και δυο στα γρήγορα πριν σε πάρουν χαμπάρι και καθαρίζεις και τα πειστήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Μου αρέσει ο δαιμόνιος τρόπος τής σκέψης σου! Σε ψηφίζω! ☺

      Διαγραφή
  24. Σαφως και τα δυο!!! Και χωρις τυψεις γιατι αλλιως δε λεει! Καλες γιορτες και κσλα φαγωματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές με υγεία και μετά τις γιορτές, δίαιτα!! ☺ ☺ ☺

      Διαγραφή
  25. Εγώ θα ψηφίσω μπακλαβά. Ε, δηλαδή εννοώ {κουραμπιέ(ς)>μελομακάρονα} Και όχι δεν έκανα λάθος στους αριθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα βγει καμιά ισοπαλία, ετοιμάσου να αναλάβεις την ευθύνη!! ☺

      Διαγραφή
  26. Μελομακάρονο δαγκωτό, γιατί όπως λέει και ο σοφός μας λαός :
    ''Τί να μας πει ο ωραίος κώλος, άν δε ξέρεις τι γεύση έχει το μελομακάρονο'' Ε? Εεε? Εεεεεε?
    Οπότε βουρ σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και όλα τα σχετικά γιορτινά και οι τύψεις από Γενάρη! χαχαχαχα
    Φιλάκια πολλά Πετρένια μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω, τον Γενάρη προβλέπω να αυξηθούν τα κρούσματα τής κατάθλιψης!! ☺

      Διαγραφή
  27. Μια Πέτρα πολυτάλαντη με σκέψη θορυβώδη,
    σε δίλημμα μας έβαλε μπροστά στα ζαχαρώδη.
    Μιλάει για γλυκίσματα, για βάρη και θερμίδες,
    προβλήματα τεράστια σε όλες τις πατρίδες.

    Μα έχω μια υπόνοια σ’ αυτήν την ιστορία
    πως κρύβει στα γραφόμενα μια κάποια αλληγορία.
    Το δίλημμά μας μόνιμο όπως σε τραγωδία,
    που χρόνια τώρα παίζεται λες κι είναι κωμωδία.
    Να σε ρωτούνε σοβαρά, αν θέλεις κουραμπιέδες
    ή διαλογή από παλιούς και νέους τενεκέδες.

    Μα όπως κι αν το πάρετε, αυτές τις άγιες μέρες,
    χαρείτε τα γλυκίσματα, ξεχάστε τις φοβέρες.
    Πολλά να παίξουν όργανα, κλαρίνα, μαντολίνα
    κι ας πούνε ό,τι θέλουνε εκεί στα Βερολίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΗ ΜΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!
      ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ,
      ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! (σαν σοκολατένιο μελομακάρονο!)

      Διαγραφή
  28. Ciao Petra!... Ωραίο, γιορτινό το κείμενό σου!!!... Καλές γιορτές για όλους μας!
    Τα γλυκά γενικώς τα αποφεύγω, αλλά ασυζητητί ψηφίζω κουραμπιέ... Μ' αρέσει η άσπρη άχνη τους, κι ας με λερώνει!!!!

    *Στο παρακάτω βίντεο:
    -Αφήγηση του βιβλίου του Κυριάκου Χαρίτου «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
    Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!

    https://youtu.be/vaUCbdK4k_U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, τι ωραία πρόταση! Πάω να δω το βίντεο τώρα αμέσως! Τσάο! ☺

      Διαγραφή
  29. Κουραμπιές!! Δαγκωτό!! Τα τελευταία χρόνια μάλιστα φτιάχνω δύο εκδοχές, την κλασική με αμύγδαλο και κουραμπιέδες με κακάο και καρύδια (πασπαλισμένοι με σκόνη σοκολάτας). Κόλαση!
    Εν τω μεταξύ, ποτέ μου δεν το κατάλαβα: γιατί αυτά τα δυο γλυκά πρέπει ντε και καλά να τα φτιάχνουμε και να τα τρώμε μόνο τα Χριστούγεννα; Μια χαρά θα μου ήταν το μελομακάρονο και το Πάσχα, μη σου πω... :))
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουραμπιέδες με κακάο και σκόνη σοκολάτας;!
      "Νέοι ορίζοντες Μικέ!" (Κωνσταντάρας!)
      Πες το ντε χρυσόστομη, γιατί να περιμένουμε
      τα Χριστούγεννα για τα μελομακάρονα, όπως και
      το Πάσχα για τα τσουρέκια και την μαγειρίτσα;
      Ποτέ μου δεν το κατάλαβα! ☺

      Διαγραφή
  30. Μελομακάρονο δαγκωτό!! Χωρίς σοκολάτα όμως, κι ας την λατρεύω οπουδήποτε αλλού!
    Σε ποιο παράλληλο σύμπαν όμως θα ξέμεναν γλυκά;; οέο..; Μόνο στης Αριστέας! :)
    Μπορεί να είμαι ομοιοπαθούσα αλλά σε κάποια δεν μπορώ να αντισταθώ, καλοί οι κουραμπιέδες αλλά αφήνουν και πολλά ίχνη.. ενώ όπως διάβασα κάπου το μελομακάρονο κιουρία!

    Καλές γιορτές να έχουμε με γλυκές δημιουργίες και με γλυκές πράξεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ευχηθώ από καρδιάς -και θα ανταποδώσω- το υστερόγραφό σου! ❤

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα γλυκιά σαν την ανάρτησή σου
    Μελομακάρονο φυσικά χωρίς να λέω όχι στον κουραμπιέ με πολλή άχνη και αμύγδαλο πλιζζζζ
    Αλλά μελομακάρονο χωρίς σοκολάτα αν και τη λατρεύω δεν τη θέλω στα μελομακάρονα και στους λουκουμάδες...
    Εύχομαι καλές γιορτές Πέτρα μου με υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα αγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σου εύχομαι υγεία Άννα και να περάσεις
      όσο πιο όμορφα το επιτρέπουν οι "συνθήκες"...

      Διαγραφή
  32. Βρε τι δυναμίτη γλυκό προτείνεις με την ανάμειξη των περισσευούμενων;;;
    Άσε, δεν θα πάρω...
    Μου αρέσουν και τα δύο γλυκά, όμως το κλασικό μελομακάρονο και ιδιαίτερα η πολίτικη συνταγή με αρκετό πορτοκάλι μέσα μου αρέσει περισσότερο και το θεωρώ πιο ελαφρύ.
    Κουραμπιές τρώω μόνο τον δικό μου...:)) Μικρός, αφράτος με την υπέροχη μυρωδιά του ΄φρέσκου βούτυρου να γεμίζει τον ουρανίσκο...
    Είμαι και μετριόφρων;-)
    Καλές Γιορτές και με ρέγουλα τους σοκολατένιους κι ενισχυμένους πειρασμούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά λες, κι εμένα μου αρέσει το πορτοκάλι στο μελομακάρονο!
      (άσε που ταιριάζει πολύ και με την σοκολάτα χαχα!) Καλό σ/κ!

      Διαγραφή
  33. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά -πέρα από το ότι
    είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!- κέρδισε
    πανηγυρικά το μελομακάρονο, αν και κατοικούμε στην
    χώρα με τους περισσότερους "κουραμπιέδες"! Καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και κουραμπιέ και μελομακάρονο, ανάλογα το τι τραβάει η όρεξη κάθε φορά...αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διαλέξω!
    Για την ιστορία να πω μόνο πως η ζάχαρη δεν τρέφει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά τα σάκχαρα γενικά τρέφουν όλα τα κύτταρα, επομένως και τα καρκινικά...ένα λάθος στη μετάφραση φόρτωσε την καημένη τη ζάχαρη με άλλον έναν μύθο!!

    Δεν είμαι γενικά των γλυκών, όχι γιατί το παίζω υπεράνω, αλλά δεν τα ζητάει συχνά ο οργανισμός μου...όταν τα ζητήσει όμως τα ευχαριστιέται χωρίς ενοχές, γιατί αυτό που τελικά σκοτώνει εκτός από την υπερβολική κατανάλωση, αφού ακόμα και το νερό σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνο, είναι τα άγχη και οι ενοχές που μας φορτώνουν με τη σωστή πάντα δόση παραπληροφόρησης, επειδή θέλουν π.χ. να προωθήσουν οι εταιρίες υποκατάστατα που τις περισσότερες φορές είναι πιο επικίνδυνα από το προϊόν που κατηγορούν...τουτέστιν απολαύστε ελεύθερα, αλλά και υπεύθυνα, χωρίς ενοχές!!

    Τώρα εσύ είσαι και ιερόσυλη και βάζεις τη σοκολάτα στα μελομακάρονα, αλλά θα το καταπιώ κι αυτό...χαχα!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως και πως περίμενα το σχόλιό σου,
      αφού θυμάμαι από πέρυσι πως είχες αντιδράσει
      όταν είχες διαβάσει για τα σοκολατένια μελομακάρονα!
      (Κι όμως, έχω εδώ ένα κουτί κι όμως...κρατιέμαι!) ❤

      Διαγραφή
  35. Καταρχήν συμπεθέρα μου τι καταπληκτικές φωτό!!! Και χορταστικές!! Επίσης πιο δίλημμα;; Μόνο κανα μελομακαρονάκι θα φάω κι αυτό για το καλό!!! Αλλά τα μαλακά, τα μελομένα όχι τα σκληρά που ναι σαν μπισκοτάκι!! Αλλά πως γίνεται και δεν τρώω όλα αυτά και δεν μπορώ να χάσω κανα κιλό, άβυσσος λέμε!!!
    Φιλάκια ολόγλυκα κυριολεκτικά Πέτρα μου!!! Καλό σ/κ να χεις!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις φωτό συμπεθερόνι μου!
      Ειδικά με την πρώτη, φτιάχνει το κέφι μου!
      Θα σε συμβούλευα να ακολουθούσες τα πέντε γεύματα
      την ημέρα (όχι με γλυκά όμως!!!) Καλή Κυριακή! ❤

      Διαγραφή
  36. Όσα περισσέψουν σε όσους δεν έχουν!
    Επίσης...
    όσα περισσέψουν "στη μάπα" όσων μας βασανίζουν με τις απάνθρωπες πολιτικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες το σωστότερο...
      Εγώ πάλι, ήθελα να υπερβάλλω περί γλυκών,
      για να δω τις...προθέσεις..! Καλημερούδια :)

      Διαγραφή
  37. ουτε το ενα ουτε το αλλο.τρουφες Θεσσαλονικης.και στο λεω εγω που κανω και απο τα δυο σε διπλες δοσεις ενεκα 3 παιδια αρα 3 σπιτια.βαλε και ενα της γιαγιας-πεθερας 4.πως να φαω μετα.μπουχτιζω και μονο που τα βλεπω.καλες γιορτες πετραδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου ότι είναι γλυκό οι τρούφες, και ουχί μανιτάρια! Αχαχα! Φιλάκια! ❤

      Διαγραφή
  38. κουραμπιές.. μια και κάτω... καλά Χριστούγεννα!!! χαίρομαι που είσαι απιθανη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εννοείται και τα δυο!!Και βάλε και το τσιζκέικ μη σου πω χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω να συναντηθούμε επειγόντως εμείς τα δυό!
      Θα κάνουμε χρυσές "δουλειές" με τόσες θερμίδες! ❤

      Διαγραφή
  40. Χαχαχα, εντάξει μου έδωσες τροφή για σκέψη γιατί κι εγώ του μελομακαρωνου είμαι κι άμα ειναι κι αμελωτο και το βουτήξω στον καφέ ακόμα καλύτερα, αλλά και ο κουραμπιές έχει τη γλυκα του και την τσαχπινιά του και λιώνει στο στόμα αφήνοντας μια βουτυρένια γεύση άλλο πράγμα! Δύσκολη απόφαση λοιπόν γιατί αν σκεφτείς όλες αυτές τις θερμίδες που τα ακολουθούν μπορεί και να σου κοπεί η όρεξη (εμενα πάντως όχι)! Από την άλλη όμως πως θα βάλεις τη φουσκωτή (από τα γλυκα) κοιλίτσα στο σικ στενό φόρεμα??? Εδώ σε θέλω.... Καλές γιορτές Πέτρα μου!
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές επίσης Σωτηρία μου! ❤ Πολλά φιλιά και καλή όρεξη :)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.