Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

✿ Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, ο μπακλαβάς θέλει γωνία...


Σε αρκετές περιπτώσεις είναι να αναρωτιέται κανείς αν κάποια γεγονότα θα...υπήρχαν, αν δεν υπήρχαν τα social media... Είναι εκεί που ανακαλύπτεις ότι τα social media δεν έγιναν για να διαβάζεις, αλλά μόνο για να γράφεις. Εσύ. Και να λες ο,τι παπαριά σού καπνίσει! Έχει δεν έχει αντίκρυσμα. Αρκεί που έχεις τη χρυσή ευκαιρία εσύ, να τη γράφεις... 

Το "Μακεδονικό" ήταν άλλο ένα crash test από αυτά που αγαπούν να μισούν οι Έλληνες. Που όλοι (μα όλοι;) πήραμε θέση. Μάχης. Πώς το είχαμε ξανακάνει ανεπιτυχώς στο δημοψήφισμα το 2015; Ε, αυτό. Που είχαμε και πάλι να πούμε τα κοντά μας και τα μακριά μας. Γιατί αυτό, γιατί εκείνο, ναι, αλλά η Μακεδονία είναι μία, ναι, αλλά σύμφωνα με την Ιστορία που ποτέ δεν διάβασα ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πει ότι η Μακεδονία είναι όλη δική μας, ναι, αλλά ο Παϊσιος είχε πει ότι θα τα βρούμε αυτά μπροστά μας, ναι, αλλά μέχρι κι ο Χριστός ο ίδιος στο γάμο τής Κανά, μεταξύ τυρού και κρασιού, τα 'λεγε αλλά ποιος τον άκουγε! Lol.

Αν μπορούσε κάποιος να μας κατέγραφε από ψηλά, θα έβλεπε χιλιάδες αυτιστικά ανθρωπάκια να 'χουν κλείσει τα αυτιά τους με τα χέρια τους και να τραγουδάνε: "νια νια νια νια νια!" Κάποια ανθρωπάκια εξ' αυτών να ουρλιάζουν ότι η Μακεδονία ΜΑΣ, πουλήθηκε στεγνά το καλοκαίρι τού 2018 και κάποια ανθρωποειδή εθνίκια να επιτίθενται με ύβρεις και ξύλο, σ' όποιον δεν έκανε αυτό που θεωρούν μόνο εκείνα σωστό/μπατριωτικό!

-Για την ιστορία: Το 1913 το μεγάλο μέρος τού Μακεδονικού εδάφους προσαρτάται στην Ελλάδα, ένα πολύ μικρότερο κομμάτι στα τέως Σκόπια, κι ένα μικρότερο, στη Βουλγαρία. Στη νεότερη ιστορία, η Ελλάδα ήταν εκείνη η χώρα που πρώτη πρότεινε την σύνθετη ονομασία με τον όρο "Μακεδονία", με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη {πατέρα τού Κυριάκου βρε!} το 1993. Πολλοί "πατριώτες" κάνουν σαν να μην το 'ξεραν! 
Ο μακαρίτης όμως, είχε πει μια και μοναδική αλήθεια: σε 10 χρόνια θα το έχουν ξεχάσει!-

Αυτό που δεν συμβιβάζονται οι συμβιβασμένοι, με ξεπερνάει! Και δε μου λέτε ρε..μόνο-εσείς-πατριώτες; Πατρίδα είναι μόνο πώς θα λέγονται τα Σκόπια;; Όταν αμέτρητοι πΩλιτικοί ξεπούλησαν τα ασφαλιστικά ταμεία τής Πατρίδας, χρεοκόπησαν το λαό, έκλεψαν δημόσιο χρήμα, φοροδιέφυγαν μέσω offshore, έφτιαξαν δικούς τους νόμους περί ΜΗ ευθύνης υπουργών, φυγάδευσαν τους κλέφτες φίλους τους στο εξωτερικό, πού ήταν ο πόνος για την Πατρίδα;; Όταν αμέτρητοι πολίτες δεν είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και κοροϊδεύουν το κράτος, αλλά και όταν ψωνίζουν, βολτάρουν και τζογάρουν τα πληκτικά σ/κ στα -κατά τα άλλα, μισητά!- Σκόπια, πού είναι ο πόνος σας για την Πατρίδα;;

Δεν θέλω να σας σοκάρω, αλλά αυτό το..."Μ" στο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία τής "Μ", ήταν "Μακεδονία" εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια, κι όχι "Μαλάκες", όπως αρμόζει σε πολλούς.. Κι από την άλλη, λιγότερο ανεγκέφαλοι αν ήταν αρκετοί μορφωμένοι και μη πολίτες -κυρίως νεολαίοι!- θα έπρεπε να σκεφτούν ότι οι λαοί χρειάζονται Ειρήνη. Και μιά ταλαίπωρη χώρα σαν την Ελλάδα, που την ορέγονται πολλοί, που έχει περάσει ουκ ολίγους πολέμους και εμφυλίους με μιά Τουρκία να παραμονεύει, που έχει βγει ρημαγμένη και κατακρεουργημένη, μέσα από οκτώ ετών Μνημόνια, χρειάζεται οικονομική και γεωπολιτική σταθερότητα και συμμάχους, αλλά κυρίως, καλές σχέσεις με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, τι-δεν-καταλαβαίνετε;;; Πότε θα ωριμάσουμε, οι κακομαθημένοι;
Πότε θα σταματήσουμε να παραχαράσσουμε -πραγματικά όμως- την Ιστορία μας, και να την ξεπουλάμε σαν ευτελές "μπιτάκι" στα κλαμπ;;..


✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛❤ ˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰

Foto Art: Christine Ellger

Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, 
   ο Γκλέτσος έφυγε απ' τη δημαρχία!

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

38 σχόλια:

  1. Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου. Αυτό το ''σε 10 χρόνια θα το έχουν ξεχάσει'' το θυμάμαι σαν να είναι τώρα. Και να πω ότι ο Σημίτης είχε δώσει εντολή στα εμπορεύματα που διακινούνταν από εμάς για τα πρώην Σκόπια να γράφεται, ερήμην λαού, η ονομασία της χώρας των Σκοπίων τότε. Να πως επίσης ότι κανένας δεν μίλησε όταν ο Τίτο ονόμασε Μακεδόνες τους Σκοπιανούς και να πω επίσης ότι πολλές φωνές ακούγονταν παλιά για ενιαίο κράτος της Μακεδονίας της Βόρειας και της δικής μας, ανεξάρτητο κράτος και φωνές πολιτικών κομμάτων. Ναι παλιά λάθη πολλα και τώρα ζητάμε τι; Μόνο ήθελα να ήξερα αν είχαμε έναν πολεμοχαρή επικεφαλή της χώρας τι θα λέγαμε;
    Καλό βράδυ Πέτρα μου και όντως ο μπακλαβάς θέλει γωνία
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αν είχαμε έναν πολεμοχαρή επικεφαλή της χώρας"
      πάρα πολλοί θα είχαν κρυφτεί στα λαγούμια τους,
      για να μην τους "πετύχει" καμιά..επιστράτευση 😊

      Διαγραφή
  2. Μακριά και δύσκολη η οδός των διδαγμάτων. Θα μου πεις ποια διδάγματα. Μήπως διδαχθήκαμε ποτέ απ’ την ιστορία; Ερίζουν πίσω απ’την πλάτη ενός ολόκληρου λαού για το ποιος είναι δικός και ξένος, ποιος εθνικιστής και πατριώτης, ποιος ξεπουλάει καλύτερα την τύχη της Ελλάδας.
    Τραυματικές εμπειρίες και βιώματα από τέτοιου είδους συμπεριφορές δυστυχώς χωρίς να μας συνετίσουν. Αντίθετα σκοπεύουν στην ψυχή και στο συναίσθημα του λαού που χειραγωγείται εύκολα από ψευτοδιανοούμενους και κουλτουριάρηδες με πιασάρικες ατάκες, όταν μάλιστα μόλις το προηγούμενο βράδυ διάβασαν ιστορία.
    Το θέμα είναι ποιος αποφασίζει για την υφαρπαγή της ιστορίας, την εξαπάτηση και την υποταγή, για γη και ύδωρ.
    Γιατί κακά τα ψέματα άλλοι αποφασίζουν ερήμην μας. Και δεν είναι το όνομα...είναι η γλώσσα, η ταυτότητα, ο αλυτρωτισμός, είναι το διαίρει και βασίλευε με όποιες ερμηνείες προκύψουν στο μέλλον. Και η κάθε είδους απόχρωση που κρατά τους μοχλούς της εξουσίας στα χέρια της το ξέρει καλά. Μόνο θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ιστορία εκδικείται όσους αγνοούν τα διδάγματά της.
    Πέτρα μου σε φιλώ...καλό ξημέρωμα!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι είναι χειραγωγήσιμοι οι λαοί είναι δεδομένο.
      Τα μόνιμα θύματα κάθε είδους παραπληροφόρησης όμως,
      ήταν και θα είναι πάντα οι απολιτίκ. Όσοι αρνούνται
      -συνειδητά τουλάχιστον- να ενημερώνονται για κάθε τι..

      Διαγραφή
  3. Δεν με άφηνε να σχολιάσω από τον υπολογιστή. Περιέργεια πραγμαρπ. Σαμποταζ Petra μου. Ήρθα πάλι από το κινητό για να σου πω ότι προσυπογράφω.
    Καλά με το τραγούδι έπαθα πλάκα! Πόσο πιο χαμηλά; Υπάρχει;
    Πολλά φιλιά.

    Υγ: Εξαιρετικό κείμενο.
    Υγ2:Για να είμαι ακόμα πιο σωστή σε όσα υποστηριζω τις μέρες εκείνες των Πρεσπών κάθισα και διάβασα Ιστορία. Ξανά. Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που σκίζουν τα καλσόν τους για την Μακεδονία γνωρίζουν Ιστορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία.. Τώρα μπορώ από το πισί!
      Περίεργο πράγματι έγραφα εγώ, το κινητό έγραψε άλλα.

      Διαγραφή
    2. Πέρα από τις ιστορικές αναφορές, και τις θέσεις τών κομμάτων
      (που κάποιες -θέσεις- αλλάζουν ανάλογα με την χρονική στιγμή),
      είναι καλό να τις παρακολουθεί ο πολίτης. Όχι εύκολα πορίσματα..

      Υ.Γ Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κυρίως εξέφρασα την οργή μου διότι..έλεος κάπου!

      Διαγραφή
  4. Νονούλι, αν κατάλαβα κάτι απ' όλο αυτό με το Μακεδονικό, δεν είναι τίποτα άλλο, απ' ότι δεν έχουμε ελπίδα. Για άλλη μια φορά βρήκαμε ευκαιρία να χωριστούμε - με ευκολία- σε στρατόπεδα και να έχουμε τους "πατριώτες" και τους "φασίστες". Για διάλογο με επιχειρήματα, ούτε λόγος. Γιατί τι να τον κάνουμε στη τελική, αφού έχουμε χαρακτηρισμούς;

    Εγώ για μια φορά, θα ήθελα το εξής: Σε ένα ζήτημα, να κάτσουμε όλοι να εκφράσουμε απόψεις. Με σεβασμό. Να διαφωνήσουμε δεν αντιλέγω, είναι υγιές κι είναι και λογικό, ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις. Αλλά, να είναι δικές του, να έχει καταλήξει σε αυτές με κριτική σκέψη. Να μη γίνεται φερέφωνο.
    Να δεις που πάλι με έπιασαν τα ρομαντικά μου και ονειρεύομαι μια νορμάλ συνειδητοποιημένη Ελλάδα, δεν εξηγείται αλλιώς!
    Καλή σου μέρα νονούλι μου. Καλός μήνας να μας ξημερώσει :)

    ΥΓ: Βέβαια, κάπου έχει αρχίσει να με ενοχλεί πόσο ελεύθερα χρησιμοποιούμε σαν κοινωνία την λέξη "πατριώτης", σπουδαία λέξη, με βαριά σημασία, σε υπό συνθήκη πατριώτες και πόσο εύκολα χρησιμοποιούμε την λέξη "φασίστας" σε όποιον αντιτίθεται των άποψεων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο μια πιθανότητα υπάρχει "να κάτσουμε όλοι να εκφράσουμε απόψεις. Με σεβασμό" : Να εγκαταλείψουμε μαζικά αυτόν τον -κατά τα άλλα- ευλογημένο τόπο, και να έρθει να τον κατοικήσει άλλος λαός..😊

      Διαγραφή
  5. Το μακεδονικό ή σκοπιανό αποτέλεσε για τους υπερμπατριώτες από χρυσαυγά έως ΚΚΕ μια καλή αφορμή για να τα χώσουν για ακόμη μία φορά στον Τσίπρα.

    Παρένθεση: Προσωπικά ο Τσίπρας μου είναι παντελώς αδιάφορος. Έτσι όπως τα έκανε, έτσι όπως προσπέρασε (για να μην πω πήδηξε και με πείτε αθυρόστομο) κάθε παλιά -προ εξουσίας- θέση δική του και του κόμματος ας τα λουστεί. Κλείνει η παρένθεση.

    Όμως ας γυρίσουμε στους υπερμπατριώτες που λέγαμε.
    Ποιος από αυτούς που πήγαν στα συλλαλητήρια έχουν διαβάσει Ιστορία; Πιθανότατα λίγοι.
    Ποιος από αυτούς που στα καφενεία μεταξύ πρέφας, μπεγλεριού, μεζέ και τσίπουρου ρίχνουν και ένα γαμωσταυρίδι στην κυβέρνηση έκανε τον κόπο να διαβάσει τη συμφωνία των Πρεσπών; Πιθανότατα ελάχιστοι.
    Ποιος από αυτά τα παλικαράκια του γυμνασίου-λυκείου που στα διαλείμματα τραγουδούν το νέο σουξεδάκι της νουδού «Μην παραχαράσσετε… μπλα μπλα» κάθισε με ψυχραιμία να αναζητήσει πληροφορίες για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε χωρίς να πατάει like απ' το κινητό σε κάθε ανιστόρητο ή/και επί πληρωμή χαζοβιόλη; Πιθανότατα κανένας.

    Επειδή ως λαός φημιζόμαστε για την εξυπνάδα μας, την ψυχραιμία μας και τη διορατικότητά μας
    επειδή η Ιστορία δεν γράφεται από άρθρα ψεκασμένων στο διαδίκτυο, ούτε από αυτιάδες, μπογδάνους, πορτοσαλταρισμένους και γενικά βλαμμένους
    επειδή όποιος ενστερνίζεται τα ακροδεξιά παραληρήματα του Κωλόχαρτου (βλ. Σπυράδωνις) - που κατέχει πολύ καλά την τέχνη του μανιπουλαρίσματος - έχει καταπιεί ήδη το τέρας και το τρέφει μέσα του

    σταματήστε την Ελλάδα να κατέβω. Στω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς σε ευχαριστούμε που πέρασες κι άφησες τη σφραγίδα σου!
      Πέτρο μας λείπεις. (Εμένα όχι ☺) Δεν έχουν όμως όλοι τούιτερ !

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, το μακεδονικό επίσης, ήταν μέχρι τώρα -και θα εξακολουθήσει- η καλύτερη "καραμέλα" για πάσης φύσεως προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει αυτή η κοινωνία, αλλά και η κυβέρνηση. Κάτι σαν το ανέκδοτο με το λιοντάρι στη ζούγκλα, όπου, ελλείψει επιχειρημάτων, κάθε συζήτηση με τον λαγό κατέληγε στην περιβόητη ατάκα: "εσύ, γιατί δεν φοράς το κράνος;"...

      Διαγραφή
  6. Να αγιάσει το στόμα σου. Τίποτα άλλο δε λεω. Τα είπες όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξανάρθα φέρνοντας ένα αρκετό διαφωτιστικό βιβλίο σε pdf για το Μακεδονικό (για τυχόν ανιστόρητους)
    https://bit.ly/2S3kyvl

    Το υπογράφουν δύο αξιόλογοι επιστήμονες
    Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδάκι μου, γιατί κουράζεσαι άδικα; Ο,τι δεν διαβάστηκε πριν από "τον ρουν τών γεγονότων" από πολλούς πολίτες (ακόμα κι από πολλούς πολιτικούς, όπως είχε γίνει και με τα μνημόνια, άλλωστε...), αποκλείεται να διαβαστεί "κατόπιν εορτής" 😊

      Διαγραφή
  8. Εν τω μεταξύ, δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, πάνε κι οργανώνουν συλλαλητήρια για το Μακεδονικό πάνω σε πανσέληνο, υπερπανσέληνο και έκλειψη σελήνης και μας τσακίζουν το συναίσθημα και τον ρομαντισμό, εμάς των ευαίσθητων καλλιτεχνώνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά να λέμε που δεν το διοργάνωσαν την ημέρα που εκτοξεύτηκε στο Διάστημα ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 😁

      http://www.ert.gr/ert-protaseis/i-ektoxeysi-toy-hellas-sat-4-stin-ert1/

      Διαγραφή
  9. Αυτό το διαίρει και βασίλευε, πότε θα σταματήσει επί τέλους
    Πώς γίνεται να πέφτουμε πάντα στην παγίδα ;
    Και τώρα τί είμαστε;
    Πατριώτες ή φασίστες;
    Καλό ξημέρωμα, γενικώς .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ...

      Φασίστας πιστεύω ότι είναι κάποιος πολύ πριν εκφραστεί δήθεν "πατριωτικά".
      Εκτός από εκείνη την κατηγορία, φοβάμαι και την κατηγορία τών κρυφοφασιστών.

      Διαγραφή
  10. Γεια σου, Petra!!!
    Λαός γενικά ανιστόρητος! Ελληναράδες, (μ)πατριώτες, μακεδονομάχοι, για γέλια και για κλάματα!
    (Γ. Τζήκας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως για κλάματα, όταν διαπιστώνεις για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει σωτηρία..

      Διαγραφή
  11. Μια χαρά τα είπες!
    Το μόνο που δε θα σου συγχωρέσω είναι ότι με έστειλες μέσω λινκ στο μπαρ του παραλόγου, για να μην πω τίποτα χειρότερο!
    Λες και δεν έφταναν όσα γραφικά και γελοία είδαμε τόσες μέρες!

    Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα τι; Πριν και μετά το συλλαλητήριο,
      να μην είχαν να ακούνε και κάτι "σπιντάτο"
      μέσα στο πούλμαν, αλλά και αργά το βράδυ στο κλαμπ;
      Υ.Γ Ξέρεις ε; Μελοποιήθηκε μέσα σε πούλμαν από παπά!😎

      Διαγραφή
  12. Πέτρα μου, λίγοι νομίζω έχουν καταλάβει τι ακριβώς είναι το "Μ" στο ΠΔΓΜ. Και λίγοι νομίζω είναι αυτοί που πραγματικά θλίβονται με τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα της πατρίδας μας. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια απέναντι στον πόνο, στην πείνα, στους άστεγους, στους άνεργους, στους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Οι Ραγιάδες όμως (όχι οι Έλληνες) έσκυψαν το κεφάλι σε όλα. Και τώρα το ορθώνουν για το Μ. Σωστή ή λάθος απόφαση θα το κρίνει η ιστορία. Η πραγματική ιστορία, όχι η αλλοιωμένη. Καλό μήνα, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "καλό" τής κρίσης είναι ότι απογύμνωσε κάθε "κατεργάρη"..
      Το μακεδονικό ήταν/είναι μια "χρυσή" ευκαιρία να "ξεδιπλώσει"
      κάθε πικραμένος το "ταλέντο" του. Να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι..

      Διαγραφή
  13. Θα συμφωνησω με τη Mia.Η Ιστορια θα γραψει και θα τιμωρησει σε μερικα χρονια οσους την αγνοουν και την προσπερνουν.Να εισαι καλα και καλο μηνα με υγεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, ας γράψει πρώτα η Ιστορία για τους αλήτες
      που μας ξεπούλησαν και μας χρεοκόπησαν το 2010
      (επισήμως, γιατί ανεπίσημα είχαν ξεκινήσει πολλά
      χρόνια πριν), ας γράψει πρώτα η Ιστορία για εκείνα
      τα δεξιοπασοκικά λαμόγια που άδειασαν τα ταμεία τού
      κράτους και τα τσέπωσαν, ας γράψει πρώτα η Ιστορία
      για όλα αυτά τα ατιμώρητα τομάρια που μας γλεντάνε
      -επειδή είναι ΕΞΩ από τον Κορυδαλλό-, απευθυνόμενοι
      σε λοβοτομημένο λαό, και μετά γράφει και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  14. Τουλάχιστον ας γίνει η αφορμή να διαβάσουμε και να αποφασίσουμε αν θέλουμε ειρήνη ή πόλεμο...
    Εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα. Καλό μήνα είπαμε;
    😍🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη καλέ, για να "πολεμάμε" από τα πληκτρολόγια με την ησυχία μας.. 😎

      Διαγραφή
  15. Πέτρα μου έχω χάσει πάσαν ιδέαν αυτές τις μέρες με τα ευτράπελα των αλλαγών μην το πω αλλιώς στην ΄΄πωλητική΄΄ σκηνή όλα σε43 τιμή ευκαιρίας !! Πίσω από κάθε κίνηση υπάρχει σκοπιμότητα , δίνεις για να πάρεις και να βγαίνουν οι νταβατζήδες να χαίρονται για την απόφασή μας .
    ΠΟυ να το πιάσεις και να μη λερωθείς !!!Εδώ την κυρίως Ελλάδα ξεπουλάνε σε τι θες να μελετήσουν τα λοιπά!!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, να σου πω την αλήθεια, δυσκολεύτηκα
      να κατανοήσω όσα διάβασα. Όχι το 43, τα υπόλοιπα😊

      Διαγραφή
  17. Πέτρα μου η ιστορία παντα παίρνει το ανάστημά που μας βολεύει. Τους έντονους προγόνους μας τους μνημονεύουμε μόνο αλλά ξεχνάμε πόσο τους ντροπιάζουμε σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο: ντροπιάζουμε και τους απογόνους μας,
      κληροδοτώντας τους την αβάσταχτη ελαφρότητα τού είναι και του φαίνεσθαι.

      Διαγραφή
  18. Εκείνος ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας το τραγουδάει στον ίδιο μπιτάτο ρυθμό αλλά ως εξής:
    "Το Νατοϊκό το Στρατηγείο
    είπε πως η Μακεδονία είναι... δύο"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνει κι ο τσολιάς;
      Θέλει διαρκή αγώνα για να αρμενίζει κάθε φορά τον καιρό όπως τον βρίσκει..

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.