Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

✿ Και εντέλει ποια ήταν μακράν η καλύτερη διαφήμιση τού 2018;

                              

..Είναι κάποια γεγονότα που θα συμβούν νομοτελειακά, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν υπήρχαν τα πρόσωπα, δεν θα συνέβαιναν τα γεγονότα ή τουλάχιστον θα είχαν μια άλλη εξέλιξη ή ανάγνωση... Είναι όμως και κάποια γεγονότα που τα εκμεταλλεύονται κάποια πρόσωπα. Π.χ..

4 Φεβρουαρίου 2018: σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό, κι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι εκεί, σε μια ακόμα τραγική "φιέστα" εντυπωσιασμού, αναφωνώντας χωρίς να ντρέπεται και να κοκκινίζει: "αδέρφια μου φασίστες", μιας και τελικά κάπως έτσι πορεύτηκε, ήθελε να 'ναι πάντα με όλους, ανάλογα με τα -πολιτικά του- συμφέροντα κάθε φορά, κι όχι μόνο μέσα από τη μουσική του. Θλιβερός...

23 Ιουλίου 2018: 100 άνθρωποι καίγονται ζωντανοί σε πυρκαγιά στο Μάτι, και χιλιάδες άλλοι μένουν χωρίς σπίτια, αναδεικνύοντας μέσα από την απόλυτη τραγικότητα τών γεγονότων, πόσο/οι αλήτες πολιτικοί αλλά και συνένοχοι πολίτες μπορούσαν για δεκάδες χρόνια να εμπλέκονται σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών, επιτρέποντας και "νομιμοποιώντας" την άναρχη δόμηση σε δασικές περιοχές, και με πόση ευκολία -ως σωστοί αλήτες!- αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους, μέσα σε μια μόλις νύχτα!...

21 Σεπτεμβρίου 2018: ο ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος είναι (μάλλον...) ο πρώτος συνάνθρωπός μας, που πεθαίνει από το ξύλο!!! Μια ολόκληρη κοινωνία "ανακατεύεται" και "διαλέγει" "στρατόπεδο", σ' έναν παρανοϊκό πόλεμο που ξεσπά, για το αν..."έπρεπε" (!) κάποια ανθρωποειδή ή δεν έπρεπε, να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χτυπώντας τον μέχρι θανάτου!...


Σε άλλα νέα, ήταν μιά χρονιά κατά την οποία η "γοητεία" τού..."γκόμενου" Κούλη εκτοξεύτηκε στα ύψη, με τα επίπεδα...τεστοστερόνης του να τον καταστούν "ικανό" να περπατάει στους δρόμους αγέρωχα, πότε μοιράζοντας αυτόγραφα και πότε συζητώντας με πρώην τοξικομανείς! Με παρουσία κάμερας πάντα, γιατί αλλιώς δεν είναι συμπαράσταση! Και μετά στα καπάκια, και το...λούσιμο με betadine, ως άλλος "βυζαντινοτέτοιος" να "χτυπά" κι ένα σκι στο Μέτσοβο, έτσι για να "ισιώσει" από την πολλή..κοινωνική "ευαισθησία". Έλα να μάθεις στην πλατεία Βάθης...

Όλα αυτά όμως αποδείχθηκαν απλές οδοντόκρεμες, μπροστά σε δημοσκόπηση που είδε το φως τής δημοσιότητας και σύμφωνα με την οποία, η...δημοφιλία  Μιζοτάκη ξεπέρασε ακόμα κι εκείνη τών Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν! "Αν θέλεις κάποιον πολύ, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί"..!

Στα...ψιλά γράμματα, στις 21 Αυγούστου 2018 η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια μετά από οχτώ αβάσταχτα χρόνια, ωστόσο θα επιθυμούσα διακαώς να παρέμεναν αιωνίως σε καθεστώς μνημονίων, μερίδα λογιστών, ασφαλιστών, ηλεκτρολόγων, δικηγόρων, κούριερ, κι άπειρων άλλων ιδιωτών, της αρπαχτής, της ρεμούλας, της ανευθυνότητας, του τέρμα γραψαρχιδισμού, που έχουν και το θράσος να βρίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι είναι μακράν ανευθυνότεροι...


✰♡*•˛
˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰✰♡*•˛˛•*✰
Foto: Pinterest
Τέλος απονέμω το βραβείο εμετικότερης διαφήμισης για το 2018 στην..ατάκα τού Λάκη Γαβαλά
"μην είσαι...βλάκι, άκου τον Λάκη!"... γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, αν θες να δημιουργήσεις ρίμα,
μπορείς κι εσύ, αρκεί ν' αλλάξεις τα φώτα σε οποιαδήποτε λέξη! Μην είσαι βλάκας, γίνε Μαλάκας!

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

30 σχόλια:

  1. Σημαντικά γεγονότα κατέγραψες που μας σημάδεψαν.Αλλά δεν ξέρω αν βάλαμε μυαλό. Αν διδαχτήκαμε κάτι...Θα δειξει το μέλλον...
    Όσο για τον Κούλη...ε τόσο διάσημος που είναι θα ζηλέψουν οι μεγάλες δυνάμεις και θα μας τον κλέψουν.Γι αυτό απάντησαν έτσι στη δημοσκόπηση, θυμίσου το. Να κλαπεί και να ησυχάσουμε!!
    Αλλά το ''μην είσαι βλάκας γίνε μαλάκας'' όλα τα λεφτά.
    Καλή χρονιά με όμορφες αναρτήσεις Πέτρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν θα βάλουμε μυαλό, κανείς δεν αλλάζει έτσι κι αλλιώς, απλή καταγραφή κάνω μόνο. Καλημερούδια και καλή χρονιά Αννούλα.

      Διαγραφή
  2. Να γίνεις διαφημίστρια!!! Η ατάκα σου περί Λάκη... όλα τα λεφτά!!! Έκλαψα!
    Δύσκολη χρονιά φέτος Πέτρα μου... γεμάτη απο πολλά! Και δυστυχώς μια χρονιά που κυρίως μας έδειξε ότι εκτός από πολιτική και οικονομική, δυστυχώς υπάρχει και πολύ μεγάλη κοινωνική κρίση! Νομίζω αυτό ειναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα μας! Δυστυχως. Ας ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2019.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προπάντων κοινωνική κρίση υπάρχει Μαρία.
      Πάντως η...εθνική μας λέξη ταιριάζει παντού,
      άρα δεν θα πρωτοτυπούσα ως διαφημίστρια! :))

      Διαγραφή
  3. Μου αρεσε πάρα πολυ αυτη η ανάρτηση. Χρειαζονται τετοιες αναρτησεις. Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε χρόνος κουβαλά τα γεγονότα που τον σημάδεψαν. Και είναι τόσα άλλωστε. Που για να κάνεις τη σωστή σταχυολόγηση θέλει αναδρομή σε ένα καλά οργανωμένο αρχείο.
    Παρ όλα αυτά Πέτρα, οι αναφορές σου οι συγκεκριμένες θα τις έλεγα σωστές. Ισχύουν. Με όσα τις συνοδεύεις. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να συμπληρώσει τον κατάλογο αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
    Ας γίνεται κάθε χρόνος, εφαλτήριο χειραφέτησης και συνειδητοποίησης των λαϊκών ανθρώπων. Ας γίνουμε πιο σκεπτικιστές, αναλυτικοί, θετικοί. Ας αποφασίσουμε να δούμε ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί από αυτόκλητους σωτήρες. Ο Αγώνας για τη ζωή είναι στα δικά μας χέρια.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σκάνδαλο που "ξέσπασε" το 2018 είναι κι η Novartis, Γιάννη μου.
      Ωστόσο είναι ακόμα σε εξέλιξη άρα "πιάνει" και το 2019! :) Καλημέρα.

      Διαγραφή
  5. .....Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω (Γαλάτεια Καζαντζάκη)
    Μια από τις δύσκολες χρονιές Πέτρα μου (όχι πως οι προηγούμενες ήταν καλύτερες)
    Κορυφαίο βέβαια γεγονός παραμένει η φωτιά στο Μάτι όπου η πυροσβεστική είναι αλλού για αλλού και η πολιτική προστασία που περί άλλων τυρβάζει είναι στον κόσμο της αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο πολιτικός κόσμος (ένθεν και ένθεν) ενδιαφέρεται για το φαίνεσθαι και όχι για το είναι.
    Με εξόργισε η απόφαση για την καθαρίστρια, μια εγκληματία, που ήθελε τα παιδιά της να μη ζήσουν στο ίδρυμα όπως εκείνη. (το 1/3 των δήμ. υπαλλήλων δεν έχει νόμιμα τίτλους σπουδών)
    Με εξόργισε η έννομη βία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
    Με ανησύχησε η αυτοκτονία του 15χρονου λόγω μπουλινγκ
    Έβαλα τον εαυτό μου στη θέση των μανάδων των δύο υπολοχαγών που κρατήθηκαν 167 ημέρες στην Τουρκία.
    Με τρόμαξε ο σεισμός στη Ζάκυνθο.
    Με εξοργίζουν καθημερινά τα ΜΜΕ που, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, παίρνουν θέση, δημαγωγοί και λαϊκιστές μιας ανάλγητης, σαθρής μικροκοινωνίας που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
    Για όλους τους άλλους γενικά δεν δίνω δεκάρα...απλά απαξιώ, στέλνοντας στον αγύριστο τις ψεύτικες, υποκριτικές ευαισθησίες τους. Έτσι κι αλλιώς ο κοινωνικοπολιτικός ιστός μπάζει από παντού. Ε! μπάσταα!
    Όσο για το Λάκη του απονέμεται το βραβείο για τις στιλιστικές του εμφανίσεις και ιδιαίτερα για τα κομψά του...καπέλα. Απροσάρμοστος σε όλα! Τρελαίνομαι!
    Καλό απόγευμα...Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και είναι άπειρα τα γεγονότα που συμβαίνουν κάθε χρονιά και μας επηρεάζουν, απλά δεν γίνεται να καταγραφούν όλα, όχι από ένα απλό blog τουλάχιστον. Εκείνο που έχω να σημειώσω πάντως Αννίκα μου, είναι το γεγονός ότι έχω πάντα ελάχιστα σχόλια ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που αναρτώ θέματα που άπτονται της πολιτικής/κοινωνικής πραγματικότητας.. Κι αυτό είναι λυπηρό πραγματικά... Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
    2. Το διαπίστωσα Πέτρα μου! Έκαναν και σε μένα μια...(;)...εντύπωση. Βέβαια σεβαστή η γνώμη και η κρίση καθενός, αλλά δεν ξέρω, δεν συμφωνώ, δεν απαντώ είναι άλλο, κι άλλο δεν θέλω να πάρω θέση, άρα απόσχω από το θέμα. Ίσως το πρόβλημα (λέω εγώ τώρα) ξεκινά από τα δεδομένα, να μπορείς να υποστηρίξεις τις απόψεις σου ακόμη κι όταν αυτή δεν είναι αρεστή (αρκεί να είναι σωστή και δίκαιη) Τι στο καλό δημοκρατική χώρα (λέμε τώρα) είμαστε. Καμιά φορά τα θέματα μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρά από τα συνήθη και αυτό συνεπάγεται ειλικρίνεια και ευθύτητα. Τέλος πάντων ....είναι πραγματικά λυπηρό (εγώ θα το ονόμαζα αλλιώς)....Φιλιά Πολλά Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. Ε, μα πάω κι εγώ και βρίσκω κάτι θέματα..! Καλημερούδια και καλό σ/κ! Φιλιά ✿

      Διαγραφή
  6. Άραγε μας σημάδεψαν όλα αυτά; Τόσο, ώστε ως κοινωνία, να να αρχίσουμε τώρα να χτίζουμε έναν άλλο κόσμο;
    Καλό βράδυ! 😙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτό το 2018 μας άφησε με πληγές μεγάλες!
    Μακάρι το 2019 να είναι καλύτερο!
    Φιλιά πολλά Πέτρα μου και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαράκι μου! Με πολλές όμορφες φωτογραφικές στιγμές! Τα φιλιά μου :)

      Διαγραφή
  8. Εμένα αυτό που με σημάδεψε το 2018 ήταν η πυρκαγιά στο Μάτι και η τραγικότατη απώλεια 100 ανθρώπων. Εύχομαι το 2019 να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα πυρκαγιάς (ή από αυτοκινητόδρομους). ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από καμία άλλη καταστροφή,
      μόνο που οι κακοτεχνίες σε συνδυασμό με τον κακό μας τον χαρακτήρα,
      δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.. Αλλά..καλή χρονιά Μία μου!

      Διαγραφή
  9. Μακάρι να μαθαίναμε από τα λάθη μας Πέτρα μου, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται.
    Το μεγαλύτερο λάθος η πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τόσες ζωές .
    Πάλι θα το χτίσουν και πάλι αποκλεισμένο θα είναι .
    Δεν ξέρω τί φταίει η μάλλον ξέρω αλλά δεν θα το αλλάξουμε.
    Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά .
    Όταν είναι για άλλους μετράμε αλλιώς όταν είναι για μας αλλιώς.
    Όχι όλοι βεβαίως οι περισσότεροι όμως .
    Ελπίζω να μην μείνουμε στις ευχές και στις ελπίδες .
    Όσο για την διαφήμιση του Λάκη, πιο ΒΛΆΚΗ πεθαίνεις .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι "παραμονεύουν" δυστυχώς πολλά "Μάτια" ακόμα μέσα σ' αυτόν τον τόπο, "έτοιμα" ανά πάσα στιγμή να καταστρέψουν κι άλλες ζωές... Καλημερούδια και φιλιά Ρενάκι :)

      Διαγραφή
  10. Πολλά μας πλήγωσαν Πέτρα μου το 2018!! Μα στην ψυχή μου με καίει το τεράστιο γιατί για τους 100 ανθρώπους στο Μάτι !1 Και οι υπόλοιποι που έζησαν καιγονται κάθε μέρα μέσα τους αν και νομίζω ότι από την αλητήρια κοινωνία δεν περιμένουν τίποτα !!Με πόνεσε ο θάνατος του Ζακ , έτσι όπως τον πέθαναν
    Με πονά πολύ που ότι μας σοκάρει γρήγορα το λησμονούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μαζί με την "αλητήρια κοινωνία" προστίθεται και η αλητήρια πολιτεία δυστυχώς... Καλημερούδια και φιλιά Νικολίτσα μου :)

      Διαγραφή
  11. Κι ενώ διάβαζα με μεγάλη προσοχή κι ίσως και λίγη θλίψη "μεγάλες" στιγμές του '18, έκλαψα στην τελευταία πρόταση του κειμένου σου. Από τα γέλια. Γιατί ανέφερες την εθνική μας λέξη νονούλι. Κι εύχομαι αυτή η λέξη, να μη γίνει μπούσουλας των επιλογών μας σαν έθνος, αυτή τη νέα χρονιά.
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, καλά, δεν "κινδυνεύει" να γίνει αυτή τη χρονιά "μπούσουλας τών επιλογών μας ως έθνος" μια λέξη που μας καθορίζει ως λαό εδώ και άπειρες δεκαετίες, κουκλοβαφτιστηρόνιμου! Καλή χρονιά και πάλι :)

      Διαγραφή
  12. Γροθιά στο μαχαίρι είναι πάντα αυτά που γράφεις και πολύυυυυυυυυυυ το γουστάρω!!! Καλή χρονιά Πέτρα μου !!!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστινάκι μου! Πολλά φιλιά, καλή χρονιά με υγεία! :)

      Διαγραφή
  13. Αν κάνεις αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν πριν το 2018 θα δεις πως κάθε χρόνος φέρνει γεγονότα που το μόνο που αποδεικνύουν περίτρανα, είναι πως χρόνο με το χρόνο ο άνθρωπος καλά κυλά στη κατηφόρα του! Και μάλιστα βρίσκει τρόπους να τσουλάει πιο πολύ! Μυαλό κουκούτσι γλυκιά μου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το καλό τής κρίσης αυτό: πέσανε μάσκες,
      αποκάλυψε τους πάντες... Καλό σ/κ Μαιρούλα! ✿

      Διαγραφή
  14. Δύσκολη χρονιά το 2018 αλλά έτσι δεν είναι τα τελευταία 10 χρόνια;
    Γενικά είμαστε για κλάματα και όσο περνούν τα χρόνια χειροτερεύουμε.
    Την ατάκα και τη διαφήμιση που λες δεν την έχω δει... Καθημερινά όμως χαίρομαι που έχω βγάλει τη τηλεόραση απ τη ζωή μου και έχω γλυτώσει μερικά εγκεφαλικά κύτταρα!
    Πολλά φιλιά Πετράδι μου! Ευχές για ένα καλύτερα 2019!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως και στο ίντερνετ κυκλοφορεί τέτοια υπερβολή
      και κακό, που άνετα καίγονται κι εκεί τα κύτταρα!
      Καλή χρονιά με υγεία Κατερίνα μου κι ο,τι ποθείς ✿

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.