Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ...


_________________________________________
Σε τούτο τον παραμυθένιο τόπο δεν υπάρχουν άγγελοι μήτε δράκοι. Φοβήθηκαν οι άγγελοι την τόση κακία και το ψέμα και πέταξαν για πιο φιλόξενες γειτονιές στην άλλη μεριά του ήλιου. Κιοτέψανε οι δράκοι μπροστά στους πυκνούς καπνούς που μαύρισαν τον ουρανό και κατάπιαν τη φωτιά τους. Η κακιά μητριά βούτηξε απελπισμένη μες στον καθρέφτη της σαν αντίκρισε την αναλγησία των νάνων που προδώσαν αναίσχυντα τη Χιονάτη για λίγο ανάστημα. 

Η γριά μάγισσα έσκισε τα ξόρκια της. Δεν πιάνουν εδώ μαγικά και ξόρκια! Κι η ωραία κοιμωμένη, χρόνια σε λήθαργο, ανάπηρη πια απ’ την ακινησία, περιμένει μακάρια τον πρίγκιπα να τη φιλήσει.
Μα ο πρίγκιπας χτύπησε στη μπάλα, έπεσε απ’ το ποδήλατο, πήρε καμτσίκι και καβάλησε το καλάμι κι ετοιμάζεται να φορέσει πάλι ζιβάγκο. Του τάξανε προίκα μεγάλη εις τας Εσπέρας. Στο κάτω-κάτω ποτέ δεν την αγάπησε. Και την πριγκιπική στολή, που άλλοι σε ξένα βασίλεια ράψανε στα μέτρα τους, τη φόρεσε για να τη θαμπώσει μην αντικρίσει κατάματα το αδειανό του σαρκίο. Το φιλί του μυρίζει προδοσία κι αυταπάτη.


Τα όρνια μόνο απόμειναν να καιροφυλακτούν πάνω απ’ το ανήμπορο κορμί της κυκλώνοντάς την επίμονα, απειλητικά, όλο και πιο κοντά, πιο κοντά....και τα ιθαγενή σκουλήκια που χαίρονται και χορταίνουν με τη σήψη της. Μια αίσθηση ανατριχίλας τη διαπερνά, όταν τα νιώθει, δυσώδη, αποκρουστικά, αδηφάγα, να σέρνονται πάνω της. Πως δεν τα ‘χε προσέξει τόσο καιρό που την είχαν κυκλωμένη; Πως τα πέρασε για κύκνους, για γλαροπούλια, για ανθρώπους; Πως θάρρεψε τη φυλακή για αγκαλιά;


Κι οι αγωγιάτες, σώμα απ' το σώμα της, βγάζουν τα καπέλα τους και χάσκουν απορημένοι, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Τ' αγώι λιγόστεψε, το βυζί στέρεψε κι αυτοί τρώνε τις σάρκες τους. Φύρα ο θυμός τους. Τα σκουλήκια χορεύουν και τη μοιράζουν πρόσφορο. Τα όρνια χειρο-

κροτούν κι ακονίζουν τα δόντια τους.

Μα αυτή δεν κουνά. Τα βλέφαρα πεταρίζει μόνο καθώς κυλούν βουβά τα δάκρυα. Γέρασε, δεν έχει μύες, δεν έχει νεύρα, τα ιερά της κόκαλα σκόνη σκορπισμένη στην ιστορία. Το αίμα των αρχαίων της προγόνων, βαρύ αποτύπωμα κι ανέκδοτο μαζί, έχει παγώσει.


Τόσο παραμύθι κι ούτε ένας από μηχανής θεός! Ούτε ένας Δον Κιχώτης!! 
Κι ο Ήλιος ο νοητός που τη γέννησε της καίει τώρα το πρόσωπο. Ξεράθηκαν τα χείλη της για λίγη ελ-
πίδα. Μη, παρακαλώ σας, μη! Βουρκωμένος αναλογίστηκε, πώς μ' αναλγησία περισσή, οι άνθρωποι σε δράκο τον μεταμόρφωσαν, την αίσθηση της σήψης τους χρεώνοντας του. Και, διπλωμένος στα όμορφα φτερά, σε λυγμούς ξέσπασε, ο Άγγελος του θανάτουΑντιστροφή.
_________________________________________
Οι Άστεγες Καταληψίες: Άννα-Πάρος: Αντιστροφή και Σοφία ΜΒ: Μη παρακαλώ σας μημε τιμούν με τις ιστορίες τους, από "το παιχνίδι με τις λέξεις" της Φλώρας! Κυρίες μου, σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά, για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε! Έτοιμες; 
_________________________________________
# Παίζοντας κι εγώ με τις λέξεις, 
έδωσα ως Επίλογο στην ιστορία της Σοφίας, το ποίημα της Άννας! 
(Ελπίζω να μην με...βαράτε αμφότερες για την...καινοτομία μου!!!) 
Οι τίτλοι βρίσκονται αντίστοιχα...στο τέλος των κειμένων τους! Ανάποδη γυναίκα! #
_________________________________________

In_Good_Hands__1

________________________________ "o pio pistos filos tou skylou" ________________________  Foto _____________________________

62 σχόλια:

  1. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, παρά να επαναλάβω αυτό που σου έγραψα, όταν με ρώτησες για να "με αναρτήσεις" :
    Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, να βλέπω το μικροσκοπικό μου ποιηματάκι, δίπλα στο έργο της Σοφίας . Εγώ δεν έκανα, παρά μια ολιγόλεκτη προσπάθεια συμφιλίωσης με ό, τι φοβάμαι περισσότερο. Η Σοφία έγραψε ολόκληρη ποιητική πραγματεία, για την Ελληνική πραγματικότητα.
    Η συνύπαρξη, σε όλα τα επίπεδα, λυτρωτική!
    Ας αρχίσει μια καινούρια (καλύτερη) μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου ούτε έργο έγραψα ούτε πραγματεία! Μη μ' ανεβάζεις τόσο, υπάρχουν άλλοι ειδικότεροι και καλύτεροι από μένα. Κατέθεσα μια μικρή πολιτική αλληγορία με έναυσμα το παιχνίδι της Φλώρας και τις λέξεις της Αριστέας. Ομαδική η δουλειά λοιπόν! Και το δικό σου ποίημα δε στερείται ουσίας επειδή είναι μικρό. Ίσα ίσα!
      Δική μου επομένως η τιμή να συνυπάρχω μαζί σου και με όλους τους υπόλοιπους σ' αυτό το διαδικτυακό τρελοχωριό-όαση στην τρέλα της πραγματικότητας. Σαν μια κοινωνία μέσα στην κοινωνία!
      Καινοτόμα μου Πετρούλα! Όταν τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι απογοητευτικό! Θα σε βαρέσω όταν θα πάψεις να είσαι καινοτόμα!
      Φιλιά και στις δυο!

      Διαγραφή
  2. Αδυναμια μου καλημερα!
    Φιλοξενησες οπως παντα, με τον δικο σου μοναδικο τροπο, τις δυο αυτες ιστοριες που με χαρα διαβασα και απολαυσα στο παιχνιδι των λεξεων. Τη μια τη ψηφισα κιολας!

    Συγχαρητηρια στην Αννα και στη Σοφια για οσα μας χαρισαν και σας αφηνω και τις 3, με την ευχη να εχετε μια σουπερ μερα!

    Φιλακια πολλα κοριτσα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να'χεις μια όμορφη μέρα και συ! Η Θεσσαλονίκη πάντως σήμερα είναι τυλιγμένη στην ομίχλη!

      Διαγραφή
    2. Ζεστή συννεφιά, έχουμε στην Πάρο, Κική. Με την συντροφιά καλών φίλων όμως, η μέρα είναι σούπερ.!.

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτικά και τα δύο, μπράβο πετροκόριτσο που τις αφήνεις να κάνουν κατάληψη στο σπίτι σου πολύ μας αρέσει!
    Λοιπόν αυτό που έγραψε η Σοφία δεν υπάρχει θα το δανειστώ και θα το λέω σε όποιν με ρωτάει πως είναι η κατάσταση στην χώρα μας! Τόσο παρασταστικό τόσο συγκλονιστικό! Με καθήλωσε!
    Για την Αννα έχω να πω ότι μέσα σε λίγες αράδες περιέγραψε ότι φοβόμαστε όλοι ότι είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας!
    Φοβερός ο συνδιασμός που έκανες!
    Δεν έχω άλλα λόγια απλά καταπληκτικό!!
    Πολλά φιλιά και πολλές καλημέρες σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανείσου ότι θες, Έλενα μου! Έτσι κι αλλιώς τον ίδιο πόνο μοιραζόμαστε όλοι!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Έλενα. Νομίζω ότι και ο Φόβος, έχει ανάγκη από κατανόηση.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα σε 3 γλυκές υπάρξεις!!! Μπράβο σου και πάλι πετροσυμπεθέεερα μου για την όμορφη φιλοξενία σου στα αστεγόπουλά μας!!! Καταρχήν πολύ ωραίες φωτό αλλά η πρώτη με τρομάζει λίγο!! Πολύ κατηφόρα καλέ!!! Πάει ο κυριούλης!!
    Τα κείμενα είναι και τα δυο υπέροχα!! Και της Σοφίας και της Αννας!!
    Της Σοφίας περιγράφει άψογα την πραγματικότητά μας, το πως ο άνθρωπος πασχίζει να βγει λίγο στην επιφάνεια, να βρει μια χαραμάδα ελπίδας.. Οταν το πρωτοδιάβασα μου φερε κατευθείαν στο μυαλό τα μαλαματένια λόγια, http://www.youtube.com/watch?v=gie2DCgc_wQ . Μπραβο σου Σοφία μου, δεν θα μπορούσες να αποτυπώσεις καλύτερα την κατάσταση! Σπουδαίο κείμενο!!
    Αννα μου μικρό, μα τόσο περιεκτικό. Πόσο με πόνεσε αυτός ο άγγελος.. Πόσο ένιωσα τον πόνο του, τον καημό του για την φύση του.. Το ψήφισα χωρίς δεύτερες σκέψεις!
    Να στε καλά κορίτσια μου και να δημιουργείτε όσο μπορείτε να σας διαβάζουμε!!
    Φιλάκια πολλά πολλά και στις 3 σας!! Πετρωξανθιώ μου!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετίζω την έερη γλυκιά ύπαρξη!!!
      Το κείμενο μου βγήκε έτσι, σαν κραυγή μελλοθάνατου, γιατί όσο περνάει ο καιρός, αισθάνομαι να εξανεμίζεται η ελπίδα μου για την όποια ανάκαμψη της χώρας μας.
      Ευχαριστώ για τα μαλαματένια λόγια σου

      Διαγραφή
    2. Πόσο χαίρομαι που σε "βλέπω" Μαριλένα! Μόνο ένας άνθρωπος ικανός να συμπονέσει τα σφαλιστά παραθυρόφυλλα, θα μπορούσε να κατανοήσει και να συμπονέσει τον θλιμμένο Άγγελό μου.... Καλημέρες και φιλιά, από το Υπόστεγο της Συμπεθέρας σου.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο στα "άστεγα" κορίτσια!
    Το ποίημα μικρό αλλά πλούσιο σε νοήματα και το κείμενο μέσα από την αλληγορία των παραμυθιών αποτύπωσε την πραγματικότητα.
    Μπράβο Πέτρα που τις φιλοξένησες και έτσι τα διάβασα για άλλη μια φορά.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από αυτά τα παραμύθια που αλλιώς ξεκινάνε και στην πορεία σου έρχονται ανάποδα. Μα εντελώς ανάποδα! Δυστυχώς, αυτό το κακό παραμύθι αφορά έναν ολόκληρο λαό που το βιώνει.
      Καλημέρα και φιλιά, Ελένη!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, Ελένη. Τι όμορφο το τρικάταρτό σου!!! Καλοτάξιδο να είναι!

      Διαγραφή
    3. ΥΓ : Η " προσευχή" σου, στο παιχνίδι της Φλώρας, με γοήτευσε. Φιλιά...

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Πετροκόριτσο μου
    και θερμά συγχαρητήρια
    στα "άστεγα" κορίτσια μας!!!
    Απίθανα τα έργα τους

    Μπράβο Πέτρα για την φιλοξενία!!!!

    φιλάκια και στις τρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα "Άστεγα", καλά την έχουν.. βολέψει, με τα φιλόξενα σπίτια-αγκαλιές, που τους έχουν ανοιχτεί. Μακάρι την ίδια τύχη να είχαν και οι πραγματικοί άστεγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είχαμε την Πέτρα τι θα ήμασταν στην μπλογκογή...
      Απίθανα είναι αυτά που ζούμε και μας έχουν κάνει να ψάχνουμε όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους για να τα ξεπεράσουμε...

      Διαγραφή
  8. Σοφία και Άννα περιγράψατε θαυμάσια το παρόν και το μέλλον μας. ανατριχιαστικά αληθινά τα όσα η πένα σας ζωγράφισε!
    και συ Πετρουλίνι, αντζέντισσα με μύτη γερή, "μύρισες" λαβράκι!

    φιλιά και καλημέρες και στις τρεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Βίκυ. Έρχομαι από τις πλαγιές του Βουνού των Νεκρών. Βρεγμένη, από τα νερά του Ποταμού της Λύπης. Μήπως με γνώρισες; Είμαι η Πέτρα που Μιλάει. Εκείνο το βράδυ, που χαραζόταν πάνω μου αυτό που διάβασες, έκλαιγα...
      (σαν πετρα, εδώ ένιωσα σαν στο σπίτι μου)

      Διαγραφή
    2. Άννα, τώρα θα κλάψω κι εγώ! Ολολευκο περιστέρι σου στέλνω να σου πάρει τη λύπη...
      Βίκυ, μακάρι να μην ήταν αληθινές αυτές οι περιγραφές και το παρόν και το μέλλον μας να μη διαγραφόταν τόσο ζοφερό. Όμως είμαστε ακόμα εδώ και ψάχνουμε για τρόπους!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μία οικοδέσποινα και δύο φιλοξενούμενες, κάτσε καλά!!! Υπέροχα τα κείμενα, οι εικόνες, η σχέση σας!!! Μπράβο σας γλυκά κορίτσια!!! Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά και σε σένα, Ειρήνη! Ευχαριστούμε!
      (βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη;)

      Διαγραφή
    2. Αυτό το "κάτσε καλά", μυρίζει ζεστή καρδιά Βορειοελλαδίτικη.
      Ειρήνη, στην φωτογραφία εσύ είσαι;. Η Χαρά της Ζωής προσωποποιημένη!!! Να είσαι καλά!!!! Φιλιά.

      Διαγραφή
    3. Είμαι Βορειοελλαδίτισσα κορίτσια, αλλά ζω στην Αθήνα. Στην φωτογραφία είμαι εγώ. Να είστε καλά, σας φιλώ!

      Διαγραφή
  10. Συγχαρητήρια στην οικοδέσποινα Πέτρα!
    Σοφία και Άννα, πόσο απλά περιγράψατε το γκρίζο παρόν μας, με μπόλικο πνεύμα και περισσή "εικόνα"!
    Να είστε καλά βρε κορίτσια έχετε πάντα σπουδαία παρουσία! Φιλιά σε όλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι κι εσύ καλά Κατερίνα! Ότι μπορούμε κάνουμε! Ξεσπάμε δημιουργικά!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    2. Και πού να πέσει και λίγο... οινόπνευμα, να δεις εσύ μετά πνεύμα. Να σου βγάλουμε "εικόνες" κι από τον τηλεφωνικό κατάλογο!
      Φιλιά Κατερίνα!

      Διαγραφή
  11. Χαιρετώ την ανάποδη αλλά φιλόξενη ξανθομαλλούσα μας και φιλώ αμφότεραι τις σπουδαίες φίλες Αννούλα και Σοφία ( κατά αλφαβητική σειρά).
    Χαίρομαι απίστευτα να σας διαβάζω. Εύχομαι να ακολουθήσουν αμέτρητα ακόμα κείμενα και ποιήματα αφού και οι δυο σας το κατέχετε και στα δύο!
    Ξύστε μολύβια.... τι έμεινε για το τρίτο Συμπόσιο; Ούτε 2,5 βδομάδες!
    Φιλιά και στα τρία κοριτσούδια!!! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν το κατέχουμε, αυτό που ξέρω είναι ότι δε θα έγραφα ούτε μισή φράση αν δεν σας είχα συναντήσει.
      Θα περάσω αργότερα από σένα για περαιτέρω ψυχανάλυση.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την προλαλήσασα : ούτε μισή φράση, αν ....
      Ραντεβού στο ντιβάνι!

      Διαγραφή
  12. Όλη η περιγραφή καθαρά ποιητική, και η σήψη της Ελλάδας μας σε όλο της το μεγαλείο!
    Εικόνες που καθηλώνουν το νου σ' ένα βίαιο παρόν και μέλλον!
    Το τέλος (τελευταία παράγραφος) συγκλονιστικό!
    Ονειρική εικόνα που δηλώνει το αδιέξοδο και τον θρήνο που το ακολουθεί!!!!
    Κορίτσια τα σέβη μου!!!
    Για άλλη μια φορά η ομάδα των "άστεγων καταληψιών" παίρνει τα εύσημα!!!
    (Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει! Χιχιχι!!!)

    Petroκόριτσο, πάντα ευρηματική και extra large στην καρδιά!!!
    Φιλιά πολλά και μοσχομυριστά σε όλες!!!!!
    Γλαύκη

    Υ.Γ.
    Ραντεβού στο επόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Γλαύκη. Στην επόμενη συνάντηση, σε θέλουμε μαζί μας.
    Η Πέτρα πάλι, δεν λέει να φανεί .
    (ΥΓ : η μοσχοβολιά των φιλιών σου έφθασε ως εδώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γλυκιά μου Γλαύκη, αυτό που λέω είναι ότι τώρα που στην πιο πρόσφορη για δημιουργία εποχή, οι πνευματικοί άνθρωποι λουφάζουν στην ασφαλή γωνιά τους, θα γίνουμε εμείς οι δημιουργοί των δικών μας κειμένων, των δικών μας ποιημάτων, των δικών μας τραγουδιών. Είναι επιτακτική ανάγκη. Όχι για τα εύσημα, ούτε για τη δόξα ή για τα ποσοστά επί δικαιωμάτων. Αλλά για την κάθαρση της ψυχής μας, για την αίσθηση του συνανήκειν, για την ελπίδα που μας κλέβουνε, ρε γαμώτο!
    Σε περιμένουμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό είναι, Σοφία μου!!! Αυτό ακριβώς!!!!
    Μήπως είναι αναγκαίο να πράξουμε με παρόμοιο τρόπο ενάντια σε όλα όσα έρχονται να μας
    μεταμορφώσουν σε κορμιά σε αποσύνθεση;
    Την ψυχή, την ελπίδα, τη χώρα και το μέλλον μας στα χέρια μας!!!
    Ας αφήσουμε τους ειδικούς να λουφάζουν, μακάριοι στη πνευματική τους δυστυχία!
    Κάποια μέρα θα ξυπνήσουν αντικρίζοντας τον τρομακτικό εφιάλτη που επέτρεψαν
    να απλωθεί γύρω μας. Τότε ίσως αναγκαστούν κάτι να κάνουν.
    Τι λες;
    Γλαύκη

    Υ.Γ.
    Πού είσαι, οικοδέσποινα; Όβερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέρασα να πω ένα γεια..

    Στο τελευίο σχόλιό μου στης Αριστέας μπορείς να δεις του λόγους που δεν θα συμμετέχω τόσο ενεργά πλέον..

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώργο! Μη χαλιέσαι και μη χάνεσαι. Δεν χρειάζεται.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Hengeo (κατά κόσμον Γιώργο, αν δεν κάνω λάθος). Σ'ευχαριστώ (μια που η οικοδέσποινα... απουσιάζει) που έκανες τον κόπο να έρθεις ως εδώ. Η Σοφία κι εγώ, όπως ίσως θα έχεις καταλάβει, δεν έχουμε blog, είμαστε κατά κάποιον τρόπο.... περαστικές από το Διαδίκτυο (πώς λέμε είδα φως και μπήκα;) Γι αυτό και μας αποκαλούν "Άστεγες Καταληψίες". (Έχει κι άλλες, την Γλαύκη, την Βάσω και ο κατάλογος είναι ανοιχτός). Εδώ μέσα, απροσδόκητα, βρήκαμε τρόπο να εξωτερικεύσουμε έναν εαυτό, που "έψαχνε τον δρόμο για να εκφραστεί" που λέει και το τραγούδι. Όσον αφορά εμένα, κάπως έτσι δούλεψε και η ως τώρα συμμετοχή μου στο παιχνίδι της Φλώρας, ή στο Συμπόσιο της Αριστέας. Έδωσα μορφή στα εσώψυχά μου, και κάποιες φορές στον πόνο μου. Που έτσι γίνεται πιο υποφερτός.
      Ό, τι δικό σου έτυχε να διαβάσω, μου φάνηκε αξιόλογο. Δεν νομίζω πως έχεις ανάγκη επιβεβαίωση από κανέναν. Απόλαυσε ο, τι κάνεις (Μην με παρεξηγήσεις, δεν σου κάνω υπόδειξη, φιλικά μιλάω)

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. *ξέχασα να αναφέρω την συνάστεγη Κλαυδία.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τα όμορφα λόγια! Δεν θα χαθώ εντελώς, ένα διάλειμμα από τους κειμενοδιαγωνισμούς το χρειάζομαι σίγουρα..

      Τα κείμενά σας μου έχουν φανεί και εμένα όλα αξιόλογα, εννοείται ότι αν θελήσετε θα σας φιλοξενήσω και στο δικό μου μπλογκ.

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  17. Παραπάνω ειπώθηκε μια μεγάλη αλήθεια που με αφορά και προσωπικά.
    Αν δεν υπήρχε το blogging ίσως να μην είχαμε ασχοληθεί μερικοί με το γράψιμο και να μην είχαμε ανακαλύψει μέχρι που μπορεί να μας ταξιδέψει το μυαλό.
    Δεν με ενδιαφέρει (καθόλου όμως!) αν αυτά που γράφω κατά καιρούς αρέσουν ή όχι. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και πιστεύω πως όποιος αναζητά την επιβεβαίωση από αγνώστους έχει πάρει εντελώς λάθος δρόμο.
    Απλά με μαγεύει να κάνω τις δικές μου τρύπες στον ωκεανό του διαδικτύου.

    Συγχαρητήρια και στις δυό σας για τις ιστορίες σας, μα πάνω απ’ όλα που ξεκουράζετε την ξανθιά.
    Αυτή τώρα έχει πάει για καφέ και σας έχει αφήσει να τρέχετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο συμπνέυμε! Όσο για την τελευταία πρόταση, πόσο καλά την ξέρεις την τρελοξανθιά!
      (που θα πάει; Δε θαρθεί;)

      Διαγραφή
    2. Ωραία η παρομοίωση με "τρύπες στον ωκεανό", Πέτρο.
      Σκουλικότρυπες στο διαδικτυακό σύμπαν, θα τις πω εγώ, που σε βγάζουν μαγικά, κάπου που δεν το φανταζόσουν.
      Όσο για την Πέτρα, ε, μας παραχώρησε το σπίτι, μην έχουμε την απαίτηση να μας κάνει και την φασίνα!
      Ελπίζω μόνο να είναι καλά και να μην την ξαναταλαιπωρεί κανένας πονοκέφαλος.

      Διαγραφή
    3. Πέτρο σέβομαι την άποψή σου, εγώ όμως το βλέπω διαφορετικά..

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  18. Για την Άννα

    Τη λύπη σου την έγραψες με Λ κεφαλαίο
    Αξία πολλή της έδωσες μα κάνε κάτι ακμαίο
    Σε δάκρυα ροδόνερα πνίχτηνε να βουλιάσει
    Και πάρε το απόσταγμα φτιάξε γλυκό κεράσι
    Βγες τράταρε τους γείτονες σοφότεροι να γίνουν
    Και μ' ένα τους χαμόγελο την πίκρα να γλυκύνουν.

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια και στις δυο σας! Χαίρομαι που διάβασα τα κείμενά σας και περιμένω τα επόμενα.
    (Πέτρα μου, ζεις;!! Πού χάθηκες; Μπράβο που φιλοξένησες τα κορίτσια!)
    Καλό βράδυ, να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ζωή, που εμυρώθηκε με της Φιλίας τα Ρόδια ,
    Γλυκό μαζεύει απόσταγμα, διαβαίνει όλα τα εμπόδια.
    Και τόση είναι η γλύκα του, που πάντα περισσεύει
    Αγάπης μέλι απ ' την καρδιά, τριγύρω να φιλεύει!

    Σοφία μου, σ'ευχαριστώ!
    ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Πέτρα .. Καλημέρα σε όλες
    Μπράβο και στις 3 σας που αλληλοστήριζεστε (φιλοξενία στο χώρο σου) και όλες μαζί την Φλώρα μας με το ωραίο παιχνίδι της ..
    Ωραίο το κείμενο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα Δελφινάκι! Ναι, είναι πολύ ωραίο το να δημιουργούμε κάτι από κοινού. Μόνο που, αυτή τη φορά, με το ατύχημα της οικοδέσποινας, μας βγήκε λίγο... ξινό.
    Φιλάκια (ή να πω φιλούθκια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της ευχήθηκα με σχόλιο στην ανάρτηση περαστικά.. Καλημέρα Αννα... Φιλούθκια :)

      Διαγραφή
    2. Μου ευχήθηκες κι εσύ και πάρα πολλοί άλλοι φίλοι, που με συγκινήσατε απίστευτα καλό μου Δελφινούι!

      Διαγραφή
    3. Γλυκιά μου, είμαι καλύτερα και σε ευχαριστώ -κι εσένα- πάρα πολύ! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  23. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα κορίτσια μου για την εμπιστοσύνη τους, αλλά κι όλους εσάς τους καλούς μας φίλους που τις στηρίζετε! Να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.