Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η Φωτογραφία Της Εβδομάδας: Τι Είναι Για Σένα Οι Διακοπές;


Η πρώτη παράγραφος διαβάζεται απνευστί. Παρακάτω κάντε ο,τι σας φωτίσει ο Κύριος... Άμα ετοιμάζεσαι να την κάνεις για το πατρικό (με τη θαλασσίτσα του) και σου λέει ότι έρχεται δημοψήφισμα κι αναβάλλεις το φευγιό και την ημέρα που λες ότι θα φύγεις (κατόπιν δημοψηφίσματος) σκάει μύτη ένα δόντι και τρέχεις για οδοντίατρο κι όταν τελικά καταφέρ-
νεις και φτάνεις στο πατρικό, ο μπαμπάς αρρωσταίνει και ξαμολιέσαι (ανάμεσα στη ζέστη και το δυνατό κλιματισμό) σε δυό νοσοκομεία μέχρι να μάθεις τι συμβαίνει κι αφού σε καθησυχάζουν (που λέει ο λόγος) κι από κει και γυρνάς στο εξοχικό κι ετοιμάζεσαι να στριμωχτείς σ' εκείνη την άβολη γωνία της βεράντας, άκρα δεξιά (περίμενες προκοπή με τέτοια γωνία ..λήψης;) και διαπιστώνεις ότι έχουν πέσει όλες οι ασφάλειες και δεν έχει ρεύμα η μοναδική γωνία που θα είχες υποτυπωδώς ασύρματο ίντερνετ και μετά τρέχεις και ψάχνεις μια μπαλαντέζα για προέκταση κι αυτή δε φτάνει και ψάχνεις κι άλλη μπαλαντέζα κι ανοίγεις τον υπολογιστή και δεν έχει σήμα κι ούτε που πρόκειται να βρεις κι όταν ρημαδοβρίσκεις μια στάλα σήμα και στέλνεις μήνυμα για να λάβεις στο κινητό σου τον κωδικό πρόσβασης στο ίντερνετ και χαλάει το κινητό σου τηλέφωνο και δείχνει κάτι ριγέ και εμπριμέ και πουά γραμμές, που υποψιάζεσαι ότι θα φορεθούν πολύ αυτό το καλοκαίρι και επιτέλους κάποτε σου έρχεται το μήνυμα με τον κωδικό πρόσβασης, ωστόσο έχει φύγει πια οριστικά και αμετάκλητα το σήμα, μέχρι που τα παίζεις και πας για ύπνο και λες δεν πάει στο διάολο κι αύριο μέρα είναι κι έρχεται η άλλη μέρα και ξυπνάς με εκείνη τη γαμημένη την ημικρανία τού δεκαήμερου και ξεχνάς και υπολογιστές και εξοχές και τα λοιπά και ξαναλές: δε γαμιέται, κι αύριο μέρα είναι και έρχεται η άλλη μέρα κι ενώ δεν έχεις πια ημικρανία, εξακολουθείς να μην έχεις σήμα και παίρνεις ένα καλώδιο-κεραία κι ανεβαίνεις επάνω σε μια μεταλλική σκάλα και κινδυνεύεις να βρεθείς στον παράδεισο (έτσι και πέσεις) κι ανοίγεις και πάλι τον υπολογιστή, την τέταρτη μέρα κατά τας γραφάς κι αφού βλέπεις περιχαρής ότι έχεις μια ιδέα από σήμα, μπαίνεις μέσα στο ίντερνετ, στην κυριολεξία σα να 'χεις μόλις φτάσει στον παράδεισο και να σε έχει περάσει ο Άγιος Πέτρος επιτυχώς μέσα από την Πύλη.......σόρρυ κιόλας, διακοπές αυτό δεν το λες στην καμία! "Ποιος πούστης με μούντζωσε όταν έφευγα!" το λες και κάπου εδώ...πάρε μια ανάσα γιατί σε βλέπω να μου λαχανιάζεις και νιώθω τύψεις! Τι τραβάς κι εσύ με μένα αγαπητό μου κοινό! Ουφφφ!

Όλα αυτά βέβαια ξέρεις γιατί συμβαίνουν ε; Εξαιρώντας τη μούντζα που λέγαμε πιο πάνω, άμα έχεις αποφασίσει οικειοθελώς ότι θα μπαίνεις όποτε γουστάρεις εσύ στο ίντερνετ, πάει στο καλό. Έτσι όμως κι έχει αποφασίσει το ίντερνετ να σε κάνει ο,τι θέλει, έ, τότε τρως ένα κόλλημα που είναι όλο δικό σου! Για να έρθουμε στο ερώτημα του τίτλου: "διακοπές θα πει" να μην κάνεις πια ο,τι έκανες έναν ολόκληρο χειμώνα και να βιώνεις μια άλλη καθημερινότητα. Και ναι, αυτή η νέα καθημερινότητα δεν περιλαμβάνει ασύστολο ίντερνετ, είπαμε να κάνεις τη διαφορά από το χειμώνα. Άσε που το πληρώνεις χρυσάφι σε κάθε εταιρεία που ξέρει να σε εκμεταλλεύεται μια χαρά! Άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, 14 βιβλία είναι δίπλα σου και σε περιμένουν, δεν δικαιούνται κι αυτά το χρόνο τους; Να 'μαστε λογικοί. 

Τρίτη παράγραφος, φτου και βγαίνω: η περιρρέουσα κατάσταση, όχι μόνο δεν είναι χαλαρή, με το ένα πόδι στη δραχμή είναι. Κάτι ψιλά που είχα κρατήσει αναμνηστικά, μήπως να τα ξέθαβα;... Σε δραχμές εννοώ, γιατί από ευρώ, ούτε αναμνηστικά δεν υπάρχουν πια. Στο ευρώ χωρίς ευρώ.. 
πως σου φαίνεται; Καλό ε; Τέσπα, για να μείνω στο "και καλά" καλοκαιρι-
νό μοτίβο, τι είναι για σένα οι διακοπές, μπας και πάρουμε κι εμείς καμιά ιδέα; Χαχα! Ζητώ την κατανόηση σας (όπως λένε και μέσα στα τρένα) για ένα λεπτό καλές μου κυρίες και καλοί μου κύριοι: δεν έχω το κανονικό μου ίντερνετ, συνεπώς δεν δύναμαι να επισκέπτομαι τα αγαπημένα σας blogs, ούτε όμως και να σχολιάζω επαρκώς τα σχόλια στο δικό μου blog.. :( Κατά τα άλλα, καλή καρδιά βρε! Α! Κι όπως έλεγα για την περιρρέουσα κατά-
σταση, ας περιμένω μερικά 24ωρα ακόμα κι όταν δούμε τι σκατά θα μας έχει ξημερώσει (εκτός κι αν πέσει το σκοτάδι ακόμα πιο βαθύ..) ε, τότε θα τα πούμε ένα χεράκι Αλέξη.. Άντε, γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε.

......................................... Foto Google ....................................

Εδώ μπαίνουμε για να σωθούμε!..κλικ!


❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

21 σχόλια:

  1. Αφού κατάφερες να φτάσεις στο πατρικό, μη δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες, διάβασε τα βιβλία σου και να είσαι και ευχαρισημένη. Εγώ προς το παρόν κάνω διακοπές στο Ιπποκράτειο beach λόγω κάποιου προβλήματος του αδελφού μου, οπότε καλό είναι και το αιρ-κοντίσιον χιχι !!! Θα ευχαριστηθώ Αθήνα κατά πως πάει η κατάσταση, σίγουρα. Σου εύχομαι να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται και να ξεκουραστείς. Καλή εβδομάδα και πολλα φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και μου χρειαζότανε το γέλιο Πετράδι μου!!! Μη σκας καρδιά μου, μείνε απτόητη, ρίξε τις βουτιές σου και βράστα όλα τα υπόλοιπα, κάτω από τον καυτό ήλιο που και αυγό ψήνει...
    Φιλιά πολλά, να περάσεις όμορφα, κόντρα στο ρεύμα!... ;-)
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέτρα μου καλησπέρα σου. Εγώ θα ήθελα, στο μέτρο του δυνατού, να μείνεις στην φωτογραφία που έχεις αναρτήσει. Αυτή η φωτογραφία μπορεί να σου δώσει ζωή. Το ιντερνετ όχι....... ας το κλείσουμε το ρημάδι να ηρεμήσουμε, μας έχει καταστρέψει.... έχουμε να ....διαβάσουμε εδώ και κάτι χρόνια....
    Τέλος πάντων, κοίτα να περάσεις καλά......!!! κοίτα να περάσεις καλά....

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρα μου καλά σου λέει και ο Γιάννης. Ξέχνα το internet, τα blogs και τις αναρτήσεις. Άραξε, κάνε μπανάκια, μάζεψε ήλιο, διάβασε τα βιβλία σου και γέμισε μπαταρίες. Μακάρι να είχαμε όλοι τη χάρη σου. Και περαστικά στον μπαμπά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι διακοπές είναι απαραίτητες και σε βγάζουν απ'την ρουτίνα της καθημερινότητας σου...σε γεμίζουν όμορφες αναμνήσεις για να αναπολείς τον χειμώνα και να περιμένεις με αγωνία τις επόμενες ;)
    Αν κατάλαβα καλά, μια χαρά περνάς, αν εξαιρέσεις το ίντερνετ που δεν είναι και τόσο απαραίτητο στις διακοπές....!
    Φιλάκια πολλά και σε περιμένουμε πίσω με όμορφες ιστορίες και ενδιαφέροντα βιβλία!!!
    Καλημέρααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα φανεί αντάξιος της Ιστορίας.
    Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για τούτον το λαό που έχει εκπαιδευτεί καλά στο σκύψιμο και θέλει να παραμείνει στο ευρώ, ακόμη και ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ!
    Καλό καλοκαίρι και καλό διάβασμα.
    Ακόμη και χωρίς σήμα θα είσαι κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιωπώ συντετριμμένη!!!!
    Καλό καλοκαίρι κοριτσάκι μου

    φιλί γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα συμπεθέρα μου!!! Πάλι σε παιδεύει το σήμα;;; :))) Κάτσε να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις!! Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις με τα βιβλία σου!!!
    Στέλνω πολλά φιλιά, περαστικά στον μπαμπάκα σου!! ♥ Με ξετρέλανε αυτή η φωτό!!! Πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού Πετρινα μου καταφερες μετα κόπων και βασάνων και εκανες την αναρτηση αυτή εεεεεε τότε δες το και απο την καλή του μερια..τουλάχιστον θα ξερουμε γιατι χάθηκες.. και ναι το ίδιο θα σου έλεγα και εγω με τις φιλες απο πανω..... απολαυσε.. τις διακοπες σου χωρίς ιντερνετ και προπαντως χωρίς ειδήσεις ... αυτες κι αν ειναι να τις αποφυγεις...οσο μπορείς.. Πετρόνι... μου...φιλάκιααα .. και χαλαρωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι ,δίχως άλλα απρόοπτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεκουράσου! Αλλά αν θες ντε και καλά ιντερνετ, τότε χρειάζεσαι γιατρό μάτια μου επειγόντως!!!!
    Απόλαυσε τη θάλασσα και νοιώσε τυχερή που κατόρθωσες να πας στο πατρικό με τη θάλασσα.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα δέσαμε...μια τέτοια κατάσταση βιώνω και εγώ. Να έχω την θάλασσα στα πόδια μου και να έχω κάνει τρία μπάνια μόνο. Να μπαινοβγαίνω στο νοσοκομείο με την πεθερά και να τρέχω και να μην φτάνω. Άσε με το ασύρματο internet που γυρνάω σε κάθε γωνιά να βρω σήμα. Να μην πιάσω βέβαια την πολιτική κατάσταση...πονοκέφαλος!
    Ας ελπίσουμε να μας χαμογελάσει το καλοκαίρι επιτέλους!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέτρα μου, εσύ με τον μπαμπά, εγώ με τη μαμά τρεξίματα για λόγους υγείας..., αλλά η Βόρεια Ελλάδα καλά κρατεί. Έχω φτάσει κι εγώ εδώ, αλλά το μυαλό τρέχει ολούθε...!
    Τι να πω!
    Περαστικά στον μπαμπά και εύχομαι να πάνε όλα καλά.
    Να διαβάσεις τα αγαπημένα σου βιβλία, για ν' αρμενίσει για λίγο το μυαλό!
    Εύχομαι να πάει όσο το δυνατό καλύτερα και η κατάσταση στην χώρα μέσα από την σαπίλα
    που μας περιτριγυρίζει...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλλάζουμε;
    Καλύτερα που δεν έχεις σήμα!
    Το μόνο που χάνεις είναι εμένα ☺
    Φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευκαιρία για αποτοξίνωση από το ιnternet τις ειδήσεις, τα σχόλια, αφέσου στις απλές χαρές του καλοκαιριού, μπανάκι, βόλτες, διάβασμα, ονειροπόληση, παρεϊτσα......περαστικά στον μπαμπά σου !!! Εμείς εδώ θα σε περιμένουμε !!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαμός πέτρα μου .... περαστικά τα ξεχνάς και αγύριστα και περνα καλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένα έχω να σου πω: Κάτσε εκεί που κάθεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο ευρώ χωρίς ευρώ, γιατί όχι; Κάποιοι συμπατριώτες μου έχουν, μου αρκεί! Δεν διχάζομαι εγώ...
    Δεν το συζητώ, είναι πίκρα να μη σου βγαίνει τίποτα από ό,τι έχεις προγραμματίσει. Εγώ, αν πάρω αντικουνουπικό μαζί μου, θα εξαφανιστούν τα κουνούπια, μιλάμε για μούντζα ποιότητας στην περίπτωσή μου!
    Καλά να περάσεις, να ξεκουραστείς, να γεμίσεις με όμορφες εικόνες και σκέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κουράγιο.. και καλές διακοπές
    η φώτο μου αρέσει!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους για τα σχόλια σας!
    Καλές διακοπές -αμήν- και καλό Σ/Κ αμήν επίσης.. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.