Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

╰☆ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ!


Τι χειμώνας βαρύς, τι σκοτεινές νύχτες και υγρές ημέρες, πόσα παγωμένα απο-
γεύματα που απειλούσαν για τον ερχομό τής βαρυχειμωνιάς, πόσα πρωινά που υπόσχονταν λαμπερή εξέλιξη κι ύστερα μας αιφνιδίαζαν με καταιγίδα ή χαλάζι..

Κι όλα αυτά δεν υπήρξαν μόνο ως καιρικά φαινόμενα, όλα αυτά υπήρξαν και σε εισαγωγικά, αφού κάπως έτσι περνά η ζωή μας, και όλο και πιο πολύ βαραίνει η αλήθεια επάνω μας. Όλο και πιο πολύ βαραίνουν όσα προκαλούν κάποιοι εις βάρος άλλων ανθρώπων, όσα επωμίζεται η ψυχολογία μας και χρειάζονται διαχείριση...

Είναι βλέπεις που έχει υπάρξει απόλυτη ελευθερία λόγου (και πράξεων;) κι εκείνη η απόλυτη ελευθερία λόγου -δείγμα τής δημοκρατίας μας- τείνει να καταντήσει απόλυτα τυραννική, αφού μπορεί όποιος θέλει να μας επιβαρύνει εγκεφαλικά, με όσα νοσηρά πράγματα έχει γεμίσει ο ανεγκέφαλος του αδειάζοντάς τα πάνω μας.

Πρωταγωνίστρια σε αυτό το θέατρο τού παραλόγου, σαφώς και παραμένει η τη-
λεόραση και έπεται με απόλυτη επιτυχία το διαδίκτυο. Κι όποιος βιαστεί να πει "ε, τότε ας μην βλέπεις τηλεόραση", ξεχνάει ίσως ότι η τηλεόραση για πολλούς μένει ανοιχτή, επηρεάζοντας τις ζωές τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο μπορούν οι ίδιοι να φανταστούν, κι αυτό το φαινόμενο είναι άξιο λόγου. Το ότι δεν βλέπει ο καθένας μας τηλεόραση, δε σημαίνει ότι δεν (πρέπει να) μας αφορά κατά πόσο επηρεάζει το σύνολο τής κοινωνίας. Πολλοί εξ' αυτών είναι το ίδιο κοινό με αυτό τού διαδικτύου κι εκεί, επειδή έχουν όλοι λόγο (και δεν στέκονται μουγκά όπως στην tv!), εκεί λοιπόν είναι πολύ πιο εύκολο να ξεβράσουν απόψεις και γνώμες και να μας γαζώσουν τον εγκέφαλο. Άλλωστε ας μην γελιόμαστε, όσα δείχνει η tv αναπαράγονται από το διαδίκτυο. Ποιος είπε ότι το κακό στην tv το κάνουν τα έργα κι οι ταινίες; Το κακό προκαλείται από την ανελέητα ασύδοτη απόφαση τών ισχυρών καναλαρχών-καλεσμένων, να μας κάνουν τα μυαλά κιμά!

Η ζωή μας περνά μέσα από οθόνες, τόσο, που, κάθε φορά που σηκώνει κανείς το βλέμμα και κοιτά γύρω του, να τον ξαφνιάζει η ίδια -η αληθινή- ζωή. Δεν ξέρω, ίσως να φταίει η νύχτα, ίσως και η κούραση, ίσως και η κόπωση τού "πόσο/πόσα μπορούμε να αντέξουμε ακόμα". είναι κι αυτό το τετριμμένο; "γινόμαστε όλο και πιο ακίνδυνοι".. Αυτό δεν είναι λόγος να αφήνουμε κάθε απόβλητο τής κοινωνίας να νομίζει ότι έχει δύναμη επάνω μας! Ας μην δίνουμε αξία στο κάθε τίποτα να νομίζει ότι είναι κάτι! Θα το στενοχωρήσω το "τίποτα", άλλα, όσο πιο πολλά "τίποτα" μαζεύονται, τόσο πιο πολλά αντισώματα αποκτούμε!! Είτε βγαίνουν οι τίποτες-Καρατζαφέρηδες γιατί ετοιμάζουν κόμμα, είτε βγαίνουν οι τίποτες-Σφα-
κιανάκηδες για να διαφημίσουν την κομματ(όσκυλο)ική τους ταυτότητα, ένα και το αυτό, ο μπαινάκης κι ο βγαινάκης κι από κει πάνε κι οι άλλοι! Άντε γεια!!
Όσο μας μπριζώνετε τόσο μας πωρώνετε! Ο,τι -και όσα- κι αν κάνετε, πάντα αρ-
κετοί από εμάς θα αντέχουμε να σας πολεμάμε. Υπάρχουν τόσες αξίες τόσες αρχές, μπροστά στα σκουπιδοτίποτα σας! Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες!
....................................................................................................
....................................................................................................
Ένα χρόνο φυλακή με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον Καρατζαφέρη κι όμως ο νόμος τού επιτρέπει να ηγηθεί (και πάλι) κόμματος;;; 
Τι είναι αυτά τα ξεφτιλίκια κύριοι τής δικαιοσύνης; Καταργείτε κάθε νόμο ή
ιδέα μας; Όποιος έχει εμπλακεί με τον ποινικό κώδικα, δικαιούται να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική;; Είπαμε ότι έχουμε αντισώματα, δεν είμαστε μαλάκες!
..............................................................................................................
Μια φορά ήταν μια Γειτονιά (να δες εδώ!και άνοιξαν τις αγκάλες τους κι 
άλλες γειτονιές. Να δεςΣήμερα πάμε βόλτα στις 2 γειτονιές τής Μαρίας: 
Εδώ! και Εδώ! Foto Art http://www.sandravandoornillustrations.com/

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................ο πιο πιστός φίλος του σκύλου.............................❤¸¸.•*¨*•

54 σχόλια:

  1. "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" φώναζε
    με στεντόρεια φωνή κάποιος Ελληναράς
    σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων
    Δεν έχει σκεφτεί όμως αν η Ελλάδα όπως
    αυτός την φαντάζεται δεν ανήκει ούτε
    καν στον εαυτό της
    Πολύ το χάρηκα το μπάσιμό σου σήμερα!!!


    Καλή εβδομάδα Πετράδι μου ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι υποθέτω ότι εννοεί σε όσους έχουν ΜΟΝΟ τα ίδια μυαλά με εκείνον..♥

      Διαγραφή
  2. ομορφη η φώτο σου
    Είναι γεγονός, ότι δεν θα πεθάνουμε
    κάποιοι.. μπορεί, οχι όμως, εμείς
    Η Ελληνική δικαι ο σύνη... έχει σχέση με το Ελλ ηνικό κράτος... Άστο... λοιπόν... χαμός!!!!!!!!!!!
    καλά να περνάς!!
    τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα άμα πω ότι το ελληνικό κράτος είμαστε εμείς, θα είναι βαρετό;..

      Διαγραφή
  3. Όταν δεν υπάρχει συλλογικότητα, από τον λαό και γνώση του τι συμβαίνει αληθινά στη ζωή του,τότε βρίσκονται όλα αυτά τα μιασματα να επαναλαμβανουν τακτικές του παρελθόντος χωρις να του βλάπτει κανείς.Αλήθεια ποιος τελικά φταίει; το σύστημα η ο λαος που επικροτει το σύστημα Πετρα μου;Υπέροχη ανάρτηση με περιεχόμενο...φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η απόβαση ενός λαού που τον αποτελείωσε ένας εμφύλιος, δεν μας λέει τίποτα..

      Διαγραφή
  4. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, έγραψε ο Α. Κάλβος Πετράδι μου και αποδεικνύεται περίτρανα πόσο δίκιο είχε. Έχουμε απολέσει προ πολλού την αρετή και η τόλμη μετατράπηκε σε θράσος και ασυδοσία, που καταρρίπτει κάθε λογική!
    Σε πείσμα όλων αυτών όμως, μένουν όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους να λένε μαζί σου "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ!"!!!
    Αυτό το ...βαρέλι έχει τελικά πάτο ή κατρακυλάμε ακόμα?...
    Φιλί γλυκό
    καλή σου εβδομάδα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας λοιπόν! Καλή ανακαίνιση ;)

      Διαγραφή
  5. Αύριο ο Τσίπρας θα κάνει τις αποκαλύψεις για διαπλοκή, οφσόρ, καναλάρχες, υπόγειο χρήμα, μίζες. Αύριο βράδυ λοιπόν έχει Ανατροπή του πλέον ξεφτιλισμένου δημοσιογράφου (δέχεται ισχυρή πίεση για την πρωτιά από Μπογδάνο, Μπάμπη, Κώνστα, Παπαροπαναγιώτου, Πορδοσάλτε, Βερύκοκο, Σία, Οικονόμου και λοιπούς αστείους).
    Τίτλος εκπομπής (βαρύγδουπος για ζωντόβολα): Πολιτική θύελλα για τη δικαιοσύνη.
    Συμμετέχουν: Άδωνις (μόνιμη τηλεγλάστρα), Δημητρακόπουλος (μεγάλων λαμόγιων συνήγορος), Ράπτης (iefimerida), Χιώτης (Βήμα fm). Παρεμβαίνουν Αθανασίου (κορυφαίος υπουργός δικαιοσύνηςτηςπλάκας του Σαμαρά και Ε. Βενιζέλος.
    Όποιος παρακολουθήσει αυτό το χαρούμενο παρεάκι, τι νομίζεις πως είναι; Προφανώς εθελοντής σανοφάγος. Διότι τώρα που έφτασε το σκατό στην κάλτσα τρέχουν να σώσουν ότι μπορέσουν και ψάχνουν να βρουν άλλοθι σε καθ’ έξιν πρόβατα.
    Δεν υπάρχει άλλοθι πια. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του λαού, ας το παραδεχτούμε, είναι τέρμα ηλίθιο.
    Το μόνο που κάνει η σάρα (ΜΜΕ) η μάρα (κόμματα) και το κακό συναπάντημα (διαπλοκή αυτών των δύο) είναι να το εκφράζει.

    ΥΓ: Για την Δικαιοσύνη στον τόπο μας δεν τρέφω πολλές ελπίδες. Υπάρχουν βέβαια φωτεινές εξαιρέσεις. Όμως «δικαιοσύνη» που κωλυσιεργεί τόσους μήνες για να αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς, δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, άσε καμάρι μου τις αποκαλύψεις Τσίπρα
      κι έλα να διαβάσεις τα ζώδια τού μήνα! Τι σκας;

      Όλα τα νούμερα -αρχηγικά και μη- κατάπιαν τη γλώσσα τους
      προχθές το βράδυ στη Βουλή, όταν ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ,, έπεφταν
      σαν το χαλάζι, δια στόματος πρωθυπουργού και γι΄αυτό όλοι τους
      έλεγαν άλλα ντ' άλλων! Σιχαμένα σκουλήκια που πούλησαν τη χώρα..
      Μητσοτακέϊκα και Βενιζοπουλέϊκα και Λεβοντομαλάκ...άντε να μην πω..

      Διαγραφή
  6. Πάντα ο άδειος τενεκές κάνει θόρυβο. Πιστεύεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους πιστεύουν; Εγώ πάλι νομίζω ότι επειδή ξέρει ο κόσμος- όχι όλοι- τι καπνό φουμάρουν όλοι αυτοί, νομίζω ότι γι αυτό βλέπεις αδιαφορία. Κανείς δεν πιστεύει πλέον κανένα. Γι αυτό έχουν βαλθεί να κράζουν έτσι οι κύριοι τίποτα ...μπας και κάποιον πιάσουν στον ύπνο. Ξέρεις, διάβαζα σε ένα βιβλίο ενός Καναδού που έγραψε για τις ΗΠΑ και τα διάφορα δικάς της κόλπα για έλεγχο του λαού. Έγραφε ότι στις ΗΠΑ δεν κάνουν τίποτε άλλο αν κυκλοφορήσει ΄ενα βιβλίο που γράφει τις αλήθειες που δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος, εκτός από το να βάλουν κάποιον άλλον να γράψει για το ίδιο θέμα τα αντίθετα ακριβώς. Και βοηθούν στην κυκλοφορία του βιβλίου και στην διαφήμισή του. Κάτι τέτοιο να δεις πως συμβαίνει εδώ. Όχι πως δεν υπάρχουν και οι φωνές οι ακραίες, οι απίστευτα ανέντιμες που αυτοβαπτίζονται δίκαιοι Αριστήδες και πατριώτες πρώτης γραμμής, αλλά οι περισσότεροι κράζουν Πέτρα μπας και αλλάξουν μυαλιά στον κόσμο. Και μην μου πεις γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος γιατί θα σε ρωτήσω, πώς;
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να σου πω γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος;
      Ρώτα τον κόσμο καλύτερα Άννα μου. Αν και υπάρχει κώφωση (επιλεκτική..)

      Διαγραφή
  7. Αν το ανοίξω το κουτί, βλέπω πια μόνο ΕΡΤ που έχει πολύ αξιόλογες σειρές & μ'αρέσει κι ο Χαρίτος.
    Τα άλλα κανάλια έχουν πλέον απενεργοποιηθεί απ' το τηλεκοντρόλ.
    Συνυπογράφω σε όλα όσα λες και ενώνω την οργή μου για τους πάσης φύσεως Καρατζαφέρηδες που έχουν την αναίδεια να πολιτεύονται, ενώ έχουν καταληστέψει τον τόπο και είναι υπόδικοι.
    Τηλε-Ντρόγκες που λέει κι ο Αγγελάκας Πέτρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ παρακολουθώ την ΕΡΤ πια και ελληνικές ταινίες ΜΟΝΟ! Αλλά θα σου πω ότι συγγενικά μου πρόσωπα όταν είπα πως βλέπω ΕΡΤ με ειρωνεύτηκαν πως πλέον ούτε οι εργαζόμενοι δε τη βλέπουν και με αποκάλεσαν και Αριστερή και Πασοκα! Εντάξει εκεί είπα πως δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο με κανέναν.. Απέχουμε!!

      Διαγραφή
    2. @ Μαρία, όπως τα λες!
      Χαρίτο ζούμε για να σ' ακούμε (και για να σε βλέπουμε όμως!!!) ;)

      Διαγραφή
    3. @ Ελεάνα, "και αριστερή και πασόκα" μαζί;;;
      Τρικυμία εν κρανίω το σόι! Αχαχαχα! Μακριά :)

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ με την κάθε σου λέξη, δεν θα άλλαζα τίποτα εκτός από αυτό το τελευταίο. Που και πάλι, δεν είναι πως το αλλάζω αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
    Πραγματικά το πιστεύεις πως δεν είμαστε "μ@λ..."?
    Η ταπεινή μου άποψη είναι πως είμαστε και παραείμαστε. Βλέπουμε (όσοι έχουν κριτική ικανότητα ή κοινή λογική τέλος πάντων) τα στραβά, τα λέμε και... τί? Μετά?
    Τα λούζεσαι (κι ας δυσανασχετείς) και πορεύεσαι με αυτά. Όπως τόσα και τόσα άλλα. Τα αντισώματα μπορούν να σε κάνουν πιο ανεκτικό και πιο γερό. Αυτό χρειαζόμαστε? Να είμαστε πιο γεροί για να τα δεχόμαστε ή να κάνουμε καμιά κίνηση να πάρει κάμποσους ο ... anyway... (Δεν μου επιτρέπω να βρίσω!)
    ;-)
    Η δικαιοσύνη μια χαρά κάνει τη δουλειά της. Μέχρι και 18μηνα περνάνε και γυρνάει ο χ ύποπτος φόνου στη γειτονιά του! (Είδες? όλοι για τις γειτονιές σου δουλεύουν!)
    :-p

    Το "δυσανασχετείς" πώς στο καλό γράφεται και μου το έχει υπογραμμισμένο???
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και καλή εβδομάδα, Πετράδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις αντισώματα δεν μπορείς να πολεμήσεις
      τους μαλά@@ς, που έχουν αντοχές...κατσαρίδας! :))

      Διαγραφή
  9. Ποτέ μου δε τη συμπάθησα τη τηλεόραση.....
    Κι όμως! σαν "εργαλείο" θα μπορούσε να δώσει σπουδαία πράγματα στη κοινωνία... κ δε δίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως δίνει Έλεν μου!
      Καταλαβαίνουμε πόσο έχει διαβρωθεί μεγάλο μέρος τής κοινωνίας..

      Διαγραφή
  10. Καλέ πως κουνιέται και κάνει κούνια αυτή στη φωτογραφία;
    Δεν εχω δει αντίστοιχη εικόνα σε μπλοκ
    αδυναμια με "τρελλανες" πρωινιατικα.
    κι αντε εγω να σταθω σε αλλο θεμα που τρωω κατι κολληματα οταν δω κατι για πρωτη φορα και ενθουσιαστω.
    οχι πες μου, εγω φταιω τωρα; ενθουσιαστηκα :P

    λοιπον ας σοβαρευτω

    το οτι θελουν να μας πεθανουν ειναι γεγονος αλλα οχι θα αντισταθουμε, αλλωστε τι τα εχουμε τα αντισωματα, τοσες κακουχιες τοσο καιρο για το τιποτα; οχι, τα αντισωματα τουλαχιστον τα διαθετουμε.

    η τηλεοραση θα μπορουσε να λειτουργουσε προς οφελος του κοσμου αλλα τα λεφτααααααα ειναι πολλα πατριωτη...

    το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο και το μικρο το δολωμα....
    το μεγαλο παντως χορταινει σιγουρα.

    δε θα παιθανουμε αλλα νηστικοι θα μεινουμε.

    αδυναμια ακομα στην κουνια εχω το μυαλο. ;)
    καλη εβδομαδα ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική, μιας και...κάνεις ακόμα κούνια,
      να σου πω ότι 1) εγώ έχω βάλει πολλάκις "κουνιστές" εικόνες
      και 2) καλέ, και η δεύτερη κουνιέται, ακόμα να τη δεις; :))

      Διαγραφή
  11. Δε θα σχολιασω... τελευταια βυθιζομαι σε σκεψεις...
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαν λαός Πέτρα μου δεν έχουμε αλλάξει , τώρα θα πεθάνουμε με τη συνείδηση βυθισμένη αυτό δεν ξέρω !!
    Εκείνο που βλέπω και προσπαθώ να το επεξεργαστώ είναι ότι έχουμε πουληθεί πρώτα από τους δικούς μας και ύστερα από όλους τους άλλους και μια χώρα πουλημένη δείχνει να έχει υποταγμένους πολίτες ... Μια σιωπή ανελέητη ..
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι δεν πουληθήκαμε ερήμην μας Νικόλ...
      Μην προσπερνάμε ότι πάρα πολλοί Ελληνάρες έχουν κατακλέψει
      το σύμπαν (και εξακολουθούν!!) και δεν είναι πολιτικοί, είναι πολίτες!

      Διαγραφή
  13. Χειραγώγηση (χρόνια, τώρα) μιας κοινωνίας από την τηλεόραση, τις φυλλάδες και (σχετικά πρόσφατα) τους "συγγενείς" ιστότοπους, με την αναπαραγωγή -και διάδοση- των σκουπιδιών και του ψέματος, ευκολότερη από ποτέ.
    Το διαδίκτυο, θα μπορούσε να λειτουργήσει αφυπνιστικά -και το πετυχαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, παρόλο που έχουν γίνει συχνά προσπάθειες φίμωσης, ακόμη και σε επίπεδο νομοθεσίας (βλ. SOPA) με διεθνή ισχύ, υπό το πρόσχημα της "μάχης κατά της πειρατείας". Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία, "εκπαιδευμένη" από τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής και της πολυεπίπεδης διαφθοράς, μασάει (στην πλειονότητά της) το σανό της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης.

    Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μέχρι και την τελευταία τελεία στο κείμενό σου, Πέτρα μου!

    Σε καλησπερίζω και σου στέλνω τα φιλιά μου!

    (ΥΓ. Είχα ξεκινήσει να γράφω ένα σχετικό αλλά από διαφορετική οπτική, κείμενο. Ακόμη να το ολοκληρώσω, με σταματούν τα νεύρα μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "το σανό της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης"...

      Σε καταλαβαίνω, εγώ ενόσω έγραφα, έβριζα κιόλας! Και συνεχίζω φυσικά!

      Διαγραφή
  14. Έχουν καταφέρει να μας κάνουν να παραμιλάμε .
    Στο τέλος δεν θα ξεχωρίζουμε το δίκιο από το άδικο.
    Εύχομαι να αντέξουμε και να μην το πούμε το ποίημα όλοι μαζί.
    Σε φιλώ, καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή δύναμη, γιατί έρχονται στιγμές που μας λυγίζουν,
      αλλά...δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες! :)

      Διαγραφή
  15. Όπως έγραψα και στη Μαρία πιο πάνω το έχω ρίξει στις ελληνικές ταινίες και σε κάτι παλιές εκπομπές της ΕΡΤ. Βέβαια λυπάμαι γιατί με όλα αυτά οι άνθρωποι που πλέον μπορείς να συζητήσεις σοβαρά θέματα μαζί τους είναι λίγοι.. Όλοι οι υπόλοιποι γελάνε, κοροϊδεύουν και κολλάνε ταμπέλες. Εχουμε βρεθεί σε δύο στρατόπεδα, οι μεν να την λένε στους δεν και τούμπαλιν. Πραγματικά κουράστηκα και απογοητευτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι είναι κι αυτοί που κοιμούνται ακόμα (μα ακόμα;;;)
      τον ύπνο τού δικαίου... Ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι!! :)

      Διαγραφή
  16. Τι άλλο να προσθέσω από ΟΛΑ αυτά που έγραψαν οι φίλες μέχρι τώρα..σιχαίνομαι που τους ακούω, με κάνουν να νοιώθω οργή και απέχθεια . Απλά εγώ που έζησα διάφορες καταστάσεις στο παρελθόν όπως τα υπέροχα παιδικά μου χρόνια και αργότερα η Χούντα , δηλαδή από ευχάριστες μέχρι δυσάρεστες ποτέ ..μα ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η στιγμή που ένοιωθα ότι εκείνα που κάποτε σαν φοιτήτρια έριχνα το λίθο του αναθέματος θα ήταν βαμβάκι μπροστά από όλα τα σημερινά.Τη πείνα την ήξερα μέσα από τις ιστορίες των γιαγιάδων,τη στέρηση μέσα από το...κοριτσάκι με τα σπίρτα,την αδικία μέσα από τους Αθλίους.. Κρίμα και πάλι κρίμα .Απίστευτο για ένα αισιόδοξο άτομο σαν κι εμένα να λέω :..από το κουτί της Πανδώρας έφυγε και το τελευταίο δώρο..η Ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί πάει αντίστροφα τώρα Αχτίδα μου,
      πάμε από την (με δανεικά..)άνοδο, στην πτώση...

      Διαγραφή
  17. Το πιστεύεις ότι από πέρσι με τα capital control αποφάσισα να κλείσω την τηλεόραση και να μην την ξανανοίξω! Ηρέμησα! Έγινα άλλος άνθρωπος! Βρήκα το χαμόγελο και την αισιοδοξία μου! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου Πέτρα μου! Τα έγραψες εξαιρετικά!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, χάνεις, έχουν προστεθεί πάρα πολλά ακόμα νούμερα
      που πουλάνε φόβο κι είναι πολλοί πολίτες που αγοράζουν..

      Διαγραφή
  18. Η τηλεόραση, που δεν χρειάζεται να δώσεις χρήματα τη στιγμή που την ανοίγεις και μπορείς να παρακολουθήσεις με τις πυτζάμες, σε όποιοι χώρο, δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να προσπεράσουμε.
    Είναι ένα μέσο προπαγάνδας.
    Οι νόμοι δεν φτιάχτηκαν για να προστατεύουν από την αδικία, αλλά από το δίκιο...
    Κι όσο κι αν όλα είνα γνωστά, ΔΕΝ γίνεται και δεν πρέπει να μην αγανακτούμε ξανά και ξανά. Για να μην συνηθίζουμε και να ωάχνουμε τρόπους να αλλάξουμε...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται Αλεξάνδρα μου.. Είναι άλλο ένα μέλος
      της οικογένειας η τηλεόραση, κι αυτό είναι πολύ
      επικίνδυνο, αφού όλοι ξέρουμε (αλλά όλο το ξεχνάμε) ότι
      ο εχθρός αρκετές φορές, βρίσκεται στο οικογενειακό περιβάλλον...

      Διαγραφή
    2. Ήρθα εδώ γιατί θυμήθηκα... ότι είχα ξεχάσει να σου πω πόσο μου άρεσε η εικόνα!
      Και μόλις θυμήθηκα ότι ξέχασα στην καινούρια ανάρτηση να σε ευχαριστήσω για την αναφορά στην ανταλλαγή!!!

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή εσύ πας σε μια ανάρτηση, για να πεις ο,τι έχεις ξεχάσει στην άλλη!!! :))

      Διαγραφή
  19. Ας μην δίνουμε αξία στο κάθε τίποτα να νομίζει ότι είναι κάτι!
    Αν και είναι τόσο γκάου αυτοί που δίνουν αξία μόνοι τους στον εαυτό τους!
    Ζουν σε ένα δικό τους σύμπαν... Και δυστυχώς έχουν τους ακόλουθους ... (γκάου κι αυτοί!)

    Τέλος πάντων. Κάποτε έλεγα ότι έχουμε εμείς τα κοντρόλια στα χέρια μας...
    Αν ήταν έτσι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα...
    Απλά ελπίζω ότι με τόση πληροφόρηση αλλά και με τόσο
    πάτο δεν μπορεί , κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε! Τι; Όχι;

    Πολλά φιλιά Πετρούλα!
    Πολύ χαίρομαι που επιμένεις σε ένα θέμα που τους πολλούς δεν τους τραβάει!
    Χαιρετώ την τόλμη σου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Αριστέα, το θέμα από επισκεψιμότητα
      πήγε μια χαρά, από σχόλια...δεν ήταν "μουράτο"..

      Διαγραφή
  20. Και πολύ καλα τα λες χρυσόστομη Πετρίνα μου τόση πια μαλάκινση εγκεφάλου δεν εχω δει και για να το ξεκαθαρισω.. για τους πολιτικους το λέω.. και για αυτους που αυριο μεθαυριο θα χειροκροτάν στις ομιλίες ... σιγουρα δεν ακουν αυτά που λενε οι ιδιοι...δεν υπαρχουν οι πολιτικοι αυτοι..!!!εδώ και καιρό εχω παψει να βλεπω τηλεοραση.. αλλα οταν έχεις ενα χωρο που καθεσαι και είναι και ΑΥΤΉ μεσα ... για να παροκολουθουν αλλοι ... θελεις δεν θελεις ακους και εσύ.... οταν τους ακουω.. που κακως το κανω..νιωθω μια μεγαλη απογοήτευση...πόσο πιο χαμηλα θα φτασουν πια..!! Ευτυχως για μενα δεν διαβαζω ουτε το διαδύκτιο κανονιζω να μην εχω χρονο γι αυτό..εχω ολους εσας παρεα ομορφη.. για να ξεφευγω λιγο απο την καθημερινότητα .. αφιερωνω περισσοτερο χρονο εδώ μεσα γενικα..!!! και βεβαια δεν θα τους αφήσουμε να μας πεθάνουνε..!!!
    Υ.γ. Με τρελαίνουν καθε φορα οι φωτογραφιες που βαζεις πανω κατω.. παντου..!! καλο σου βραδυ φιλεναδα... φιλω σε... ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έρχεσαι μετά εδώ και σου λέω όσα πήγες να αποφύγεις
      στην τηλεόραση; Χαχα! Ευχαριστώ για τις φωτό Σμαράγδι :)

      Διαγραφή
  21. Όλα πρέπει να περνάνε από φίλτρα ...τηλεόραση, διαδύκτιο, γειτόνισα με τα πρωινά κουτσομπολιά...μόνο το διάβασμα μου έχει μείνει και αυτό από πολλές πηγές για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Φιλούρες ατίθασο Πετράδι μου<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνη παρηγοριά η λογοτεχνία (κι η μαγειρική μικροσεφάκι μου!) :))

      Διαγραφή
  22. Συμφωνώ απόλυτα με την αναρτησή σου Petra μου, όλα υπόκεινται στις δικές μας επιλογές και το δικό μας φιλτράρισμα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι με σωστά κριτήρια αισιοδοξώ! Πολλά φιλιά και μια όμορφη μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που το φίλτρο θέλει συχνό καθάρισμα! ;) Να είσαι καλά Εύα μου!

      Διαγραφή
  23. Να προθέσω τους εμετούς Αναστασιάδη και Μπογδάνο; πφφφ Με κάλυψες σε όλα μα όλα Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελικά και μετά από πολλή σκέψη, ίσως να έπρεπε να βλέπουμε τηλεόραση (και το λέω για μένα που την αποφεύγω τα τελευταία χρόνια), όχι για ενημέρωση, αλλά για να γνωρίζουμε με τι ηλίθιους έχουμε να κάνουμε (δες Γρηγοράκη που μου άναψε τα αίματα τις προάλλες)...και η γνώση δύναμη είναι....θα ξέρουμε από ποιους να φυλαχτούμε και το κυριότερο, ποιους θα βρίζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, γιατί νομίζεις ότι κάθομαι και βλέπω εγώ;
      Μαζοχισμός και γνώση παράλληλα! Κι είδα και τον Γρηγόρη,
      αλλά εκεί έφυγε η γνώση, και ήρθε η επιθυμία να σπάσω την tv! :))

      Διαγραφή
  25. Είναι επιβεβαιωμένο ότι ήμαστε λοβοτομημένος λαός.. Από τότε που ξανάρθε ο Γιωργάκης κι έκανε και κόμμα και τον φιλούσαν γιατί τους έλειψε βλέπεις!! Κι από πιο παλιά μην σου πω!! Αφού τωρα ο Γιωργάκης μπορεί και να τακιμιάσει και με το ποταμάκι!! Κανό ξέρει, σπορτίφ τύπος είναι τι άλλο θέλουμε;; Περασμένα ξεχασμένα όλα συμπεθέρα!! Κυριάκος, siemens, απολύσεις, Αδωνις!! Αμ πως!! Ολα νερό κι αλάτι φτάνει να υπάρχει κάπου καμιά καλλίπυγος wannabe ξανθιά κι ο Μένιος ο αποκαλυπτικός!!
    Εννοείται κι η Μύκονοςςςςςς ποτέ δεν πεθαίνει!! Θα αναστενάξουν οι μπάρες πάλι!!
    Κούνια που μας κούναγε..
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.