Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

✿ Εσείς πόσα like φάγατε σήμερα;...



✰♡✰♡*•❤•*✰✰♡*•*✰✰♡*•❤•*✰♡


"Μου αρέσει", "τέλειο", "χαχα", ουάου", "λυπάμαι", "έλεος"...κι όξω απ' την πόρτα! Έξι επιλογές όλες κι όλες, για να "μιλήσεις" για όσα νιώθεις και σκέφτεσαι. Μέχρι εκεί φτάνουν τα..συναισθήματα τού facebook, κι όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει αυτήν την λογική -του παραλόγου-, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Καλωσήρθατε στον κόσμο τού like!

Ο μόνος που δεν θα πρέπει να ανησυχεί είναι ο Ζάκεμπεργκ, αφού, ακόμα και κατά την διάρκεια που εκδικαζόταν το "δράμα" του, για "το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολιτικής χειραγώγησης και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών", τα έσοδα τού facebook χτύπησαν κόκκινο! Ο Ζάκεμπεργκ να 'ναι καλά, κι από εμάς ο,τι θέλει το τρελό αγόρι!

Για να φανταστείς πόσο πολύ έχουμε πορωθεί από την όλη κατάντια κατάσταση, βρε δεν 'πα να μας πάρεις όσα προσωπικά δεδομένα θες, ακόμα και τα σώβρακα; Τα like μας μπορούν να αυγατίζουν;... Κι ας έχουμε "ξεπουλήσει" ακόμα και τα ανήλικα παιδιά μας, φάτσα κάρτα..!

Με τη μάχη τών like να εξελίσσεται στην Μητέρα τών Μαχών, δεν σταματάμε ποτέ να αναζητάμε κάθε θεμιτό -αλλά κυρίως αθέμιτο- τρόπο, για να κερδίσουμε καθημερινά όλο και περισσότερα like. Στο κάτω κάτω είναι δωρεάν. Όπως διάβασα και κάπου όμως, "όταν κάτι σου προσφέρεται δωρεάν, μήπως τελικά δεν είναι εκείνο το προϊόν, αλλά εσύ;"... Μήπως κάποιοι επειδή σε ψυχολογούν καλά, επειδή ξέρουν καλά να πλάθουν τη Μάζα, περνάνε μέσα από εσένα όσα θέλουν να καταφέρουν; Όπως γράφει ο Όργουελ στο προφητικό "1984" - Υπάρχει ο Μεγάλος Αδελφός; - Φυσικά και υπάρχει. Το Κόμμα υπάρχει. Είναι η ενσάρκωση τού κόμματος. - Ναι, αλλά εννοώ, υπάρχει όπως υπάρχω κι εγώ; - Εσύ δεν υπάρχεις...! (1984)

Κι εδώ τα...ρομποτάκια τού Άδωνι σε νέες περιπέτειες!

Στα social media μπορεί να υπάρχουν ψεύτικα προφίλ που "παριστάνουν" εσένα! (έλεγα κι εγώ που πάνε τα like, που...κατηγορηματικά μού ανήκουν, ρε φίλε;!). Παράλληλα, υπάρχουν προφίλ που παριστάνουν υπαρκτά πρόσωπα, ωστόσο στην πραγματικότητα, τα στοιχεία τους παραπέμπουν σε ανθρώπους που, είτε έχουν φύγει από τη ζωή, είτε είναι στη φυλακή και συνεπώς δεν είναι σε θέση να ανακαλύψουν την κομπίνα που εμπλέκει τα προσωπικά τους στοιχεία! Ο λόγος είναι ότι στη μεν πρώτη περίπτωση, απλά είναι βιτσιόζοι και παριστάνουν εσένα, στη μεν δεύτερη κι ακόμα πιο νοσηρή, πίσω από τα ψεύτικα αυτά προφίλ, κρύβονται πληρωμένα "παπαγαλάκια" κάποιων πολιτικών, που εξορμούν νύχτα μέρα στα media, και μέσα από τα like ή τα σχόλιά τους, εξυμνούν τους πολιτικούς που δουλεύουν για εκείνους, με το αζημίωτο φυσικά! (0,60 λεπτά περίπου λένε ότι χρεώνεται το κάθε σχόλιο). Κι ύστερα σου λέει πως υπάρχει ανεργία!

Last but not least κατηγορία, εκείνοι που είναι μεν αληθινό το προφίλ τους, οι ίδιοι όμως είναι διπρόσωποι. Κι ενώ ξέρεις ότι στην πραγματική τους ζωή είναι επιεικώς καθάρματα, στα social media κάνουν ο,τι έχουν μάθει καλύτερα: πλασάρουν μια εντελώς fake εικόνα. Τενεκέδες ξεγάνωτοι...! 

Με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούμαστε σ' ένα γκρεμό, σ' ένα δρόμο που δεν έχει επιστροφή και που η ανάγκη μας για like, ξεπερνά ακόμα κι αυτή την ανάγκη για αληθινή επικοινωνία. Ακόμα και οι πιο τραγικές ειδήσεις που μιλούν για θανάτους, άστεγους, δολοφονίες, βιασμούς, ληστείες, απαγωγές, αυτοκτονίες, παιδοκτονίες, ρατσισμό, μισαλλοδοξία, καταλήγουν απλά like και "ουάου", και την επόμενη στιγμή, έχουν περάσει κιόλας στη λήθη. Χρυσόψαρα. Μηχανές τού κιμά που παράγουμε like...

Όσο πάει και συρρικνώνεται η νοημοσύνη μας, απορροφώντας ανά λεπτό, εκατομμύρια αληθινές ή fake πληροφορίες. Γινόμαστε απρόσωπες selfies. Fake ανθρωπάκια. Καθοδηγούμαστε.  Χειραγωγούμαστε. Με μαεστρία. 

** Ήταν μια λαμπρή κρύα μέρα του Απρίλη, και τα ρολόγια σήμαναν δεκατρείς.

** Η πρώτη φράση από το βιβλίο τού Τζορτζ Όργουελ "1984 ο Μεγάλος Αδελφός"~ Art: Christian Schloe
ΕΚΤΑΚΤΟ! Υπηρεσία Γνωριμιών λανσάρει το facebook! ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Απαραίτητη προϋπόθεση;; Να αποδείξεις ότι είσαι πραγματικά single!
Υ.Γ Πάντως βρε Ζάκεμπεργκ, βρε πουλάκι μου, μεταξύ μας τώρα, αλλά... 
ένα "dislike" κι ένα "ουστ μαλάκα!" 
επιβάλλεται να προστεθούν  οπωσδήποτε στα reactions τού facebook!

✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰✰♡*•˛❤˛•*✰

❤¸¸.•*¨*•♫ .............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

66 σχόλια:

  1. Λες και τα είπα εγώ βρε κούκλα....την καλημέρα μου :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην last but not least κατηγορία ανήκουν όσοι επίσης ενισχύουν την λογοκλοπή (ναι, η λογοκλοπή παντού κολλάει χαχα).
    Καταπληκτικά τα είπες νονούλι και σε χειροκρότησα. Έχουν γίνει ψύχωση τα likes!
    Συμφωνώ επίσης, με το υστερόγραφο και μιας και είμαστε σε φάση προτάσεων, προτείνω και reaction "κλεμμένο" να γελάσει και το ποικιλόχρωμον ερίφιον!
    Σμουτς και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υστερόγραφο με εξέφρασε πιο πολύ από όλα!!!!
    Τα είπες όλα Πέτρα μου.είναι θλιβερή όλη αυτή η ανάγκη για like
    Μου την δίνει τόσο με ορισμένους που μου στέλνουν μην "αχ ρε συ κάνε λαικ στη φώτο μου"
    Δεν λέω κι εγώ πολλές φορές κοιτάζω πόσα πήρα σε μια φωτογραφία ή σε status που ανέβασα αλλά όχι και να τα κυνηγάω!!!!!!
    Όσα πήρα πήρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι μας υπολείπεται, το αναζητούμε σε like μάλλον.. :)

      Διαγραφή
  4. Εμένα, που είμαι του fb "στη χάση και στη φέξη", μου δουλεύουν πολύ τα... ανταποδοτικά Like! Αμέ!
    Μπαίνω μετά από καιρό, βλέπω / διαβάζω κάτι που μου αρέσει / με ενδιαφέρει, πατάω το σχετικό (συνήθως Like, άντε και καμιά καρδούλα) και εν συνεχεία, ω! του θαύματος, τα άτομα που τα είχαν ποστάρει, ξαφνικά... θυμούνται να μου κάνουν κι εκείνοι σε κάτι "περσινά, ξινά σταφύλια"! Κούρασις!
    Το συγκεκριμένο κείμενό σου, πάντως, Πέτρα μου, αξίζει άπειρα Like! 👍👍👍

    Τα φιλιά, την καλησπέρα μου και καλό μήνα! 💕🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Νατάσα μου!
      Υ.Γ Εμένα ούτε καν ανταποδοτικά χαχα :)

      Διαγραφή
  5. Η μόνη λύση; Αποχη!!!
    Εγώ πάντως μπαίνω αργά και πού και αυτό γιατί δεν ξέρω αλλά όλο αυτό με το φατσοβιβλίο δεν έχει δέσει μαζί μου...τι να πω;
    Το ότι καθοδηγούμαστε είναι γεγονός και δεν το βλέπεις μόνο από τα λάικ ναι; Προβατάκια στη σειρά ...(άκακα κι αυτά τι τα θέλω και τα παρομοιάζω μαζί μας;)
    Καλό μήνα Πετρούλα μου. Λάικ και στην εγγραφή σου. Άντε βάλε λάικ εδώ να έχουμε να πατάμε πια...
    👍👍👍(τα έκλεψα από την Αναστασία πιο πάνω )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το facebook είναι "εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" :)

      Διαγραφή
  6. Υγιείς προβληματισμοί για ανθυγιεινούς χρήστες. Εμείς όμως είμαστε υγιείς χρήστες και δεν πτοούμεθα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικά, στο θέμα τεχνολογία δεν υφίσταται η έννοια του να μην υπάρχει φακέλωμα ή ανωνυμία. Άρα, είναι σα να υπογράφουμε κι οι ίδιοι λιγάκι στο "συμβόλαιο". Από εκεί και πέρα, έχεις απόλυτο δίκιο, κουμπαρόνι μου. Φροντίζουμε οι ίδιοι να δίνουμε χούφτα τις προσωπικές μας πληροφορίες. Προσωπικά, επιλέγω/προσπαθώ να μη με πειράζει. Ο καθένας έχει την ελευθερία να χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε μέσο καταπώς το θέλει και τον εξυπηρετεί. Οι λόγοι μπορεί να είναι απλούστεροι ή βαθύτεροι. Ο καθένας οφείλει να πράξει το καλύτερο για τον εαυτό του. Εμένα αυτό που μ' ενοχλεί είναι πως όλοι πίσω από την ασφάλεια και την ανωνυμία μίας οθόνης γινόμαστε κριτές (ή ακόμη καλύτερα τέρατα!) με τον χειρότερο τρόπο. Κανένα επίπεδο, κανένα επιχείρημα, τίποτα απολύτως. Θα δεις πεταμένες μαλακιάρες, χυδαιότητες... έτσι απλά! Αλλά, όπως θα λέω πάντα, επίπεδο και παιδεία. Φαίνεται εάν υπάρχουν, όπως και το αντίθετο.

    Βρήκα ευκαιρία να πω τον πόνο μου. Να 'σαι καλά. χαχα
    Καλό μήνα, κουμπαρονάκι μου. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εγώ για να πούμε όλοι τον πόνο μας τα έγραψα, κουμπαρονάκιμου! :)

      Διαγραφή
  8. Εγώ το προφίλ μου στοfacebook το έκαμα για να βάζω [όπως και στο μπλογκ] φωτογραφίες από τις βόλτες μας στη Κύπρο και τα ταξίδια μας στο εξωτερικό
    το πρόσωπο μου ποτέ δε το έδειξα
    ούτε έχω προσωπικά μου στοιχεία όνομα επίθετο πόλη κλπ

    όλα είναι καλά αλλά να ξέρεις να τα χρησιμοποιάς σωστά και με ασφάλεια και με μεγάλη προσοχή του τι αναρτάς

    άμα κάθε λίγο η αστυνομία λέει μη βάζεται φωτογραφίες των παιδιών σας και σαν να τους λέει βάζεται , τι να περιμένεις άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, όταν κάποιος δεν σέβεται το παιδί του,
      δεν θα σεβαστεί τίποτα, ούτε καν τον εαυτό του..

      Διαγραφή
  9. Κλαπ κλαπ!!!!
    Ωραίο κείμενο!
    Εγώ και τα λίκε, όπως τα αποκαλώ, δεν έχουμε καλή σχέση. Για αυτό και σπάνια θα κάνω, καθώς μπαίνω στη χάση και στη φέξη στην αρχική σελίδα.... Κι ύστερα κάποιοι με αποκαλούν κοινωνική! Αν είναι δυνατόν!
    Λίκε στο κείμενο και στην Πέτρα λοιπόν !
    Καλό μήνα είπαμε; ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα! ☺
      Γενικώς βέβαια, αναφέρομαι στην επιβεβαίωση
      που αναζητάμε. Τα like είναι ένα παράδειγμα :)

      Διαγραφή
  10. Κάνω τα λόγια σου "σημαία" Πέτρα μου.
    Τις καταστάσεις που περιγράφεις κατά καιρούς τις έχω μοιραστεί, ως ανησυχία και τρόμο, με πολλούς φίλους. Και έχω πει για τις επιδράσεις στην ανθρώπινη δραστηριότητα όλων αυτών των social.....
    Πρέπει απαραίτητα να βαστάξουμε ένα μέτρο....! ένα σοβαρό μέτρο απέναντι στην προσωπική μας εκπόρνευση εκεί.
    Καλό μήνα κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και το ότι το συνειδητοποιούμε, είναι σημαντικό Γιάννη μου :)

      Διαγραφή
  11. Είναι απλά τα πράγματα βρε παιδιά. Όποιος δεν θέλει δεν μπαίνει. Όποιος θέλει βγαίνει. Όποιος κάνει κατάχρηση στις αλληλοβραβεύσεις(like) προφανώς το έχει ανάγκη. Γιατί το έχει ανάγκη; Για να μην πληρώνει ψυχολόγο ή γιατί πληρώνει ψυχολόγο.
    Και στην τελική, έτσι ακριβώς δεν είναι η κοινωνία, η πραγματική που ζούμε; Όλα αυτά δεν γίνονται και εκεί; Γιατί μας κάνει τόση εντύπωση; Aς το σκεφτούμε λιγάκι. Ο συγκεκριμένος φατσοκύριος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να βγάζει λεφτά δίνοντας βήμα στις ανασφάλειές μας, στα ναρκισσιστικά μας σύνδρομα κλπ. Τουλάχιστον δεν είμαστε (ακόμα) θύματα εκβιαστικής παραμονής. Για φανταστείτε λέει, να παίρναμε περισσότερα μόρια στον ΑΣΕΠ αν αποδεικνύαμε πως έχουμε προφίλ στο fb. Έχουμε λοιπόν ακόμα ελπίδες για απεξάρτηση.
    Kαλό ξημέρωμα Πέτρα!
    Υ.Γ. Σοβαρά τώρα, πληρώνουν 0,60 το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τον ΑΣΕΠ, πολύ...ενδιαφέρον ακούγεται χαχαχα! :)

      Διαγραφή
  12. Αχ! Τι μου θύμισες! Πριν χρόνια.... θα 'ναι περιπου 7-8 χρόνια πριν, που είχα ακούσει μια φίλη μου να λέει "Για ένα like ζουμε" και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!!!!!
    Σε τι ρηχότητα έχουμε ξεπέσει;
    Κι όμως τέτοιοι άνθρωποι κυλοφορούν ανάμεσά μας, είναι δίπλα μας, γνωστοί ή φίλοι μας, μπορεί ακόμα και συγγενείς μας!
    Καλό μήνα καλή μου Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φανταστείς ότι ο καθένας είναι μόνος στο σπίτι
      κι αυτοθαυμάζεται για τα like από αγνώστους! Τράτζικ :)

      Διαγραφή
  13. Ένα like για τα γραφόμενά σου με τα οποία συμφωνώ απολύτως !!
    Καλό μήνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το διαδίκτυο αποτελεί μια επανάσταση για τον πολιτισμό. Ταχύτατη διάδοση της γνώσης σ’ όλον τον πλανήτη, άκοπα και πολύ φθηνά. Άμεση επικοινωνία με εικόνα και ήχο.
    Όμως «ουδέν καλόν αμιγές κακού».
    Επειδή η τεχνολογική πρόοδος συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η ανύψωση της παιδείας τού καθενός με βραδύτατο ρυθμό, δεν προλαβαίνουμε να εκπαιδευτούμε για να χειριστούμε με σύνεση τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Η συνέπεια είναι όλα αυτά που τόσο μελανά και παραστατικά περιγράφεις στην ανάρτησή σου, αγαπητή μου Πέτρα.
    Και επειδή η πολιτεία είτε δε μπορεί είτε δεν θέλει, μένει η προσωπική ευθύνη τού καθενός να οργανώσει την άμυνά του. Πολύ δύσκολο.
    Όσο για το Facebook, είναι προφανέστατο ότι η πλειοψηφία των χρηστών του χρειάζονται εντατικό φροντιστήριο, και δε βλέπω να υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο...
    Αντίστοιχα κακοί παραμένουν στην πλειοψηφία τους και οι χρήστες τής τηλεόρασης, τού κινητού τηλεφώνου κλπ,κλπ.
    Συμπέρασμα: Σκοτεινό το μέλλον. Πάντως το ίδιο το διαδίκτυο παρέχει πολλά βοηθήματα για την αντιμετώπιση των κακών συνεπειών του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πάντως το ίδιο το διαδίκτυο παρέχει πολλά βοηθήματα για την αντιμετώπιση
      των κακών συνεπειών του"! Οξύμωρο, σαν την τρέλα τής εποχής που ζούμε! :)

      Διαγραφή
  15. ο πολεμος των λαικς και των φολοουερς γινεται εκει εξω αλλα το πιο ασχημο ειναι που αυτοι που δεν τα θελουν, στην ουσια φανερα τα επιζητουν.
    μικρογραφια της κοιωννιας μας ειναι και αυτο ειναι το πιο ανησυχητικο

    καλη σου μερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, εγώ νομίζω ότι όλοι τα θέλουμε, η κλίμακα αλλάζει μόνο :)

      Διαγραφή
  16. Καλη σου μερα Πετρα μου!!!
    Συγχαρητηρια στο υπεροχα καυστικο, αληθινο και γοητευτικο κειμενο σου, το οποιο εστιαζει κατευθειαν στην ριζα του προβληματος. Υπαρχει μεγαλη μεριδα κοσμου που ζει για το "LIKE", το επιζητα με καθε τροπο και ειναι διατεθειμενο να πει και να δειξει οτιδηποτε, αρκει να το αποκτησει!!! Ειναι τυχαιο που η πατριδα μας εδω και χρονια κατρακυλα σε πετρινα σκαλια και δεν καιγεται καρφι σε κανενα.... Αποχαυνωση της κοινωνιας!!!
    Ενα τεραστιο "LIKE" και απο μενα Πετρα μου για την υπεροχη αναρτηση σου!!!
    Καλη συνεχεια σου ευχομαι, φιλακια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ σου λέει πληρώνουν για να αγοράζουν like!
      Τι άλλο θα ζήσουμε πια;.. Ευχαριστώ Τάκη μου :)

      Διαγραφή
  17. Πέτρα μου, πρώτα απ' ολα χίλια+ like για τις αλήθειες ολες τις σκέψεις σου.
    Θυμήθηκα μιαμια γνωστή που πριν πολυ καιρο με ρώτησε ποσα like εχεις σε οσα ανεβαζεις;
    Της απαντησα: Και που να ξερω ρε; δεν με νοιαζει κιολας γιατι δεν ζω για τα likes." το τι μου ειπε οτι τα έχει αναγκη κ.α. παπαριές δεν φανταζεσαι. Ωχου και βαρεθηκα της ειπα σε καποια φαση.
    Τελος παντων, πιστευω οτι ο καθενας ας κανει οτι καταλαβαίνει. Οτι υπαρχει κατάντια και τεραστια χωρις να μας σώνει κανενα θαυμα αυτο το ξερουμε ή θελω να πιστευω πως το εχουμε συνηδητοποιησει ολοι μας.
    Παντως, πια ειμαι πολυ προσεχτικη στα social ποιους αποδέχομαι... Πολυ ψεμα, ψεύτικα προφιλ επικινδυνα εως ύποπτα τσιγάρα θα τα χαρακτηριζα και επισης κόλλημα λες καικαι νομίζουν πως ολοι μας ψαχνόμαστε στα social και δε στο fb .
    Οσο για την καινούργια ερωτική υπηρεσια του Mr. Facebook οχι ευχαριστώ δεν θα παρω. Καλυτερα ας μεινω single ή να το παιξω κορόνα γραμματα στην πραγματικη ζωη. (Μεσα στα σοβαρα κανω και την πλακα μουμου)
    Σε φιλω και να εισαι καλα! ♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μη τι άλλο, παραδέχτηκε ότι τα έχει ανάγκη.

      Φαντάζομαι βέβαια τα ίδια θα ισχύουν και σε τουίτερ κλπ :)

      Διαγραφή
  18. Οι σκέψεις σου κάνουν θόρυβο Πετράδι μου, το δε υστερόγραφο όλα τα λεφτά!
    Σε φιλώ και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου και καλό σου μήνα επίσης! :)

      Διαγραφή
  19. Εγώ θα το ξαναγράψω και ας καταντήσω γραφικός. Τι έχει μεγαλύτερη βαρυτητα; Η λογική των socail media ή ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε; Νομίζω πως η γιγάντωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Το δάσος είναι αυτό που είμασταν, είμαστε και θα είμαστε είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει το facebook, το instagram κλπκλπ. Το ότι βγαίνουν συμπεριφορές στην επιφάνεια πολύ πιο εύκολα , άκοπα και πονηρά μέσω των παραπάνω, δεν σημαινει οτι ως δια μαγείας θα λυθεί το πρόβλημα αν εξαφανιστούν από την ζωή μας.
    Από την άλλη συμφωνώ Πέτρα μου στο γεγονός πως όλα πλέον μετριούνται με την προβολή στην καθημερινότητα μας.
    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν αφομιώσει μέσα τους. Οριζόμαστε από τα like και τα wowwww όντως. Δεν είμαστε έτοιμοι ως ανθρωπότητα να διακρίνουμε τα οφέλη (που σίγουρα υπάρχουν) από την χρήση του ιντερνετ στον βαθμό που πρέπει. Κρίνουμε, επικρίνουμε, λοιδωρούμε, αναθεματίζουμε, "καρφώνουμε", μιζεριάζουμε, δικάζουμε... Αλλά και πάλι για όλα αυτά δεν φταίνει μια εφαρμογή... Το στραβό μας το μυαλό φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μίλησε κανείς για την εξαφάνιση τών μέσων, Μάκη μου.
      Για την εξαφάνιση ΚΑΠΟΙΩΝ από τα μέσα, είτε γιατί έχουν
      οι ίδιοι εθιστεί, είτε γιατί είναι fake, μιλάμε. Εγώ
      πάντως εκεί εστίασα. Εξακολουθεί να ισχύει ότι ο καθείς
      εξ ημών, έχει δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει, αρκεί να
      μην θίγει κάποιον άλλον. Η "εφαρμογή" είναι το μέσο.

      Διαγραφή
  20. Εμενα Πετρα μου ο πληροφορικαριος γιος μου μου το απαγορευει το γνωστο φατοβιβλιο.'Δεν σου χρειαζεται ρε μανα μου λεει΄'Αρα εγω που δεν εχω λαικ να παω να κρυφτω κατω απο το κρεββατι λετε;Φιλια και να προσεχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου ότι τολμάς και ξεμυτίζεις κάτω από το κρεβάτι!! ☺

      Διαγραφή
  21. Όλο και πιο καίριες οι αναρτήσεις σου!
    Εγώ σαν χαζοχαρούμενο, ήρθα να σου δώδω βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες Χριστινάκι μου,
      αλλά στα εξήγησα και στο μπλογκ σου... Πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή
  22. Σήμερα χρησιμοποίησα δυο επιλογές...μου αρέσει και τέλειο...κι ενίοτε χρησιμοποιώ και τις υπόλοιπες, ακόμα και κατά λάθος. Μου έχει τύχει να μπει κατά λάθος καρδούλα, αλλά και το χειρότερο να βάλω τα χάχανα σε κάτι σοβαρό, όχι φυσικά γιατί δε διάβασα το κείμενο, ή είμαι χαιρέκακη, αλλά από καθαρά κακό χειρισμό!

    Πολύ σοβαρά πάντως το παίρνουμε το φέισμπουκ. Δεν είναι παρά ένα εργαλείο που μπορεί να γίνει ακόμα και όπλο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το μαχαίρι!
    Κανείς όμως δεν ασχολείται με ένα μαχαίρι!

    Μπορώ να δηλώσω με σιγουριά ότι, οι άνθρωποι που ξέρω και προσωπικά ώστε να μπορώ να έχω άποψη, [γιατί αν δεν τους γνωρίζω εκ του σύνεγγυς μόνο εικασίες μπορώ να κάνω και δεν μπαίνω σε αυτό το τριπάκι], δεν απέχουν στο ελάχιστο από όσα ανεβάζουν!
    Ή εγώ έχω καλούς φίλους και γνωστούς ή έχω λίγους και καλούς!
    Ένιγουέι, δεν μας κρατά κανείς με το ζόρι...μεγάλα παιδιά είμαστε, επιλέγουμε πότε θα μπούμε, αν θα μπούμε, γιατί θα μπούμε, αν θα έχουμε στην τελική επαφή με το προϊόν, γιατί ναι, είναι ένα προϊόν κι αυτό δεν το έκρυψε ποτέ κανένας!
    Τα προσωπικά μου δεδομένα τα κρύβω όσο μπορώ, άλλοι αισθάνονται πιο άνετα και τα φανερώνουν, αλλά και η μια και h άλλη περίπτωση είναι προσωπική επιλογή του καθενός το τι θα κάνει και δε θα κρίνω κανέναν από αυτό!
    Τώρα αν υπάρχουν πλαστά πρόσωπα πλαστά ποστς και δεν ξέρω και τι άλλο...δεν είμαι σε θέση να το ξέρω, γιατί στον τοίχο μου βγαίνουν μόνο οι φίλοι και οι σελίδες που έχω κάνει λάικ...μπορεί και να υπάρχουν, αλλά αν δεν ανακατευτείς με τα πίτουρα δεν μπορούν να σε φάνε οι κότες.
    Επίσης να τονίσω ότι μπορεί το φέισμπουκ να φιλοδοξεί να γίνει κι επίσημα τσατσά, αλλά κι ανεπίσημα ήταν, αφού πολλοί και πολλές είναι για να το πω ευγενικά ελαφροτάτων ηθών, κι έχουμε όλοι παραδείγματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων, ή άκομψου φλερτ που το επιβεβαιώνει!
    Αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε, ξέρουμε να βάζουμε τον πάσα ένα στη θέση του...
    Αυτό που λέω με πολλά λόγια θα το πω απλά...ακόμα κι αν δεχτήκαμε κάποιον άσχετο ως φίλο, επειδή ας πούμε είχαμε κοινούς γνωστούς, μπορούμε να τον αποκόψουμε αν δούμε ότι είναι τραλαλά, μπορούμε ακόμα αν θέλουμε να μη διαβάζουμε τα "άλλα" τα αιτήματα μηνυμάτων, εκείνα δηλαδή που στέλνουν οι άσχετοι. Ναι, αν δε θέλουμε να πάθουμε έμφραγμα το αποφεύγουμε συστηματικά, αφού από την αρχή ακόμα ένα μήνυμα κάνει μπαμ για το ποιόν του. Οπότε διαβάζουμε μόνο εκείνα που μοιάζουν σοβαρά!

    Και φτάνουμε στο σοβαρό κομμάτι του θέματος, που είναι τα μικρά παιδιά. Εκεί χρειάζεται πιστεύω προσοχή...και μιλάω για εφηβεία γιατί δε διανοούμαι ότι έχουν και μικρότερα παιδιά προφίλ...ούτε για έφηβους το διανοούμαι καλά καλά, αλλά τέλος πάντων!
    Συμπέρασμα...αυτοί που πρέπει να αγρυπνούν είναι οι γονείς!

    Δεν σου ακυρώνω το υπέροχο κείμενο, κάθε άλλο, απλά μεταφέρω τη δική μου οπτική, ή καλύτερα τη δική μου εμπειρία!

    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγήκε λίγο όρτσα εδώ:"αλλά και η μια και h άλλη περίπτωση είναι προσωπική επιλογή του καθενός το τι θα κάνει και δε θα κρίνω κανέναν από αυτό!"

      Επαναδιατυπώνω: αλλά και η μια και η άλλη περίπτωση είναι προσωπική επιλογή του καθενός και δε θα κρίνω κανέναν από αυτό!

      Διαγραφή
    2. Σαφώς και εκείνοι που πρέπει -πέρα από τα social- να αγρυπνούν,
      είναι οι γονείς. Το πρόβλημα όμως -στο οποίο και εστιάζω- είναι
      όταν οι συμπεριφορές/ανάγκες/πρακτικές, αρκετών γονιών και ενηλίκων,
      είναι συχνά, πολύ πιο επικίνδυνες απ' αυτές των ανηλίκων και των εφήβων..

      Διαγραφή
    3. Η κοινωνία μας δυστυχώς δεν είναι αγγελικά πλασμένη...υπάρχουν και σωστοί [ευτυχώς για μας], αλλά υπάρχουν και κάθε καρυδιάς καρύδια! Κι αυτή η κοινωνία με όλα της τα κουσούρια μπαίνει και στα σόσιαλ. Δε νομίζω δηλαδή ότι φταίει το μέσο...αλλά πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι το "χαλάνε".

      Διαγραφή
    4. Όπως συμβαίνει με κάθε μέσο άλλωστε (ακόμα και μεταφορικό, πχ!!) ✿

      Διαγραφή
  23. Σαν να ακουγα τον Αντωνη Κανακη στον Αντενα την προπερασμενη τεταρτη στην εκμπομπή του ΒΙΝΥΛΙΟ..(αν την βρεις την εκμπομπή να την δεις) αξιζει τον κοπο..
    ακριβως αυτο το θεμα είχε Πετρινα μου..για τα λάικ στην ζωή ..του φεης μπουκ..και στο πόσο εχουν εθιστεί ( σαν τα ναρκωτικα) οι ανθρωποι σ αυτα..στο ποση πλυση εγκεφαλων εχουν κανει παγκοσμιως στα μυαλα των ανθωπων ...και ποσο έχει χαθει η ανθρωπινη επαφή...!!
    Το μετρο που ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι .. και την ευθύνη που έχει ο καθείς για τον εαυτο του μονο..μπορεί να κανει την διαφορά..!!.. δεν ξερω να βαζω λάικ γιατι δεν εχω το φεης μπουκ.. και δεν νομιζω πως χανω κατι... όμως σου βαζω ενα μεγαλο μπραβο..για το θεμα.!!!
    και αυτην την φορα οι σκεψεις σου φωναξαν πολύ δυνατα ακουστηκαν μεχρι την Κρητη φιλεναδα...!!
    Να εχεις ενα ομορφο μηνα παρ όλα τα στραβα γυρω μας..!!!!! φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, επηρεάστηκα από την εκπομπή τους,
      αν και διάβασα μόνο αποσπάσματα στο ίντερνετ
      και είδα και ελάχιστα την εκπομπή. Είναι από
      τις λίγες φορές που βρήκα ενδιαφέρουσα την
      θεματολογία τους και θα προσπαθήσω να δω την
      εκπομπή. Μακάρι να την δούμε όσοι μπορούμε :)

      Διαγραφή
  24. Αξίζει να γράφεις για θέματα τόσο επίκαιρα,και να τα διαβάζουμε.Σίγουρα τα Like στην εποχή μας είναι η "τροφή" που πολλοί περιμένουν για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη τους.Τώρα για όσους δεν τους "αγγίζει" και δεν ασχολούνται με τα Like, καλά κάνουν και να συνεχίσουν έτσι.Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου άρεσε όπως το εξέφρασες Μαράκι μου:
      "η "τροφή" που πολλοί περιμένουν για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη τους"..
      Πόση μοναξιά κρύβει όλο αυτό, ε; Για πόσους ανθρώπους στον κόσμο;.. :((

      Διαγραφή
  25. Βρε Πέτρα μου ξέρεις ποια μου θυμίζεις κάποιες στιγμές την Μαλβίνα! Τόσο κοφτερή πέννα, τόσο to the point μόνο εκείνη θυμάμαι! Φιλιάαααααααααα πολλά!

    www.artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, μέγιστη τιμή για μένα, Χριστινάκι μου... Ευχαριστώ πολύ! :)

      Διαγραφή
  26. Ως γενικό σχόλιο, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το θέμα τών "like"
    το εξέτασα ως κοινωνικό φαινόμενο, όπως κάνω με κάθε άλλο θέμα τής
    κοινωνίας και της επικαιρότητας. Μπορεί να χρησιμοποίησα ως παράδειγμα
    το facebook, το ίδιο όμως ισχύει και για τα blog πχ. Η επιβεβαίωση εκεί,
    έχει να κάνει με τα σχόλια, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει ως ανάγκη,
    πέρα από το ότι -σαφώς- είναι και επικοινωνία, και μάλιστα, πολλάκις
    ουσιαστική, όπως ακριβώς γίνεται μέσα από μια ανάρτηση τέτοιου τύπου.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλιά σας. ΑΥΤΟ θα πει "ουσία" στα
    "μέσα κοινωνικής δικτύωσης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχει μεγάλη μοναξιά και ψυχική παγωνιά, Πέτρα μου. Τα like δεν είναι κακά από μόνα τους. Ο σκοπός της δημιουργίας τους αποδεικνύεται τελικά δόλιος.
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, όσο περνάει ο καιρός, το φέις μού προκαλεί στομαχικές διαταραχές...

      Διαγραφή
  28. Μία μου, συνονόματή μου, νομίζω ότι είμαι από τις λίγες εναπομείνουσες χωρίς Facebook! Και δεν έχω Facebook από άποψη!!!!!! Μια χαρά είναι η μπλογκογειτονιά μας. Εδώ τα λέμε μεταξύ μας, μοιραζόμαστε σκέψεις, απόψεις, ιδέες για δημιουργίες. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και δεν έχεις.
      Πρέπει να έχει πολύ γερό στομάχι κάποιος
      για να αντέχει όσα βλέπει -και- στο φέις...
      Να σου θυμίσω ξανά, ότι δεν με λένε Mia, αλλά Πέτρα! :)

      Διαγραφή
  29. Χειραγώγηση: η μαγική λέξη! Γνώση: μια άλλη μαγική λέξη!
    Χάσαμε, δυστυχώς, από πολύ νωρίς τη μάχη της τεχνολογίας. Ωστόσο, ακόμα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αντισταθούμε!!! Και ήδη το κάνουμε, όμως και κάτι περισσότερο χρειάζεται...
    Είπες σκάνδαλο; να θυμηθώ να το ξεχάσω!
    Καλή εβδομάδα, Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι νομίζω ότι, όσα κερδίζουμε
      με το ένα χέρι, τα χάνουμε με το άλλο...

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.