Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

✿ Τζιτζίκια...

Ημερολογιακά είναι καλοκαίρι. Κι ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Τα πουλάκια τραγουδούν στα άκαυτα (την λέμε την λέξη Φάνηηη μου!) δέντρα, τα άκαυτα δέντρα προσεύχονται να μην καούν  -αυτό- το καλοκαίρι, γιατί πολύ φτηνά την έχουν γλιτώσει ως τώρα, η γατούλα νιάου νιάου, αλλά έτσι κάνει και τον υπόλοιπο χρόνο, μην νομίζεις..., κι εγώ έχω λαλήσει, θες να πεις, αλλά απορώ πώς σου πέρασε μιά τέτοια ιδέα.

Και τί μένει ακόμα για να υποδηλώσει το καλοκαίρι; Μπίνγκο! Τα τζιτζίκια. Ναι, αλλά αυτά που ήξερες, να τα ξεχάσεις. Τα τζιτζίκια δεν σπασαρχιδίζουν μόνο στα δέντρα. Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που μπουκάρουν μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου -όταν ο τραγιΚούλης δεν είναι εκεί- και παίρνουν μέρος στο γύρισμα. Της υποκρισίας. Αυτό καλέ, που βγαίνει ο Μέγας Κάθαρμας και σου λέει -μετά από εντατικές πρόβες και πολύ ρίμελ- εγώ είμαι υπεύθυνος για την ΕΥΠ αλλά πού να ξέρω τί γαμωγίνεται μέσα στην ΕΥΠ; Ε! Στο μεταξύ, δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει ..αλλά είπα να καινοτομήσω με τις φωτογραφίες, κάνοντας μια αλλαγή στην ρυμοτομία τής σελίδας, κι από εκείνη την στιγμή και μετά, έχει γαμηθεί ο Δίας, έχει γαμηθεί ο Αδάμ, έχει γαμηθεί το Σύμπαν, και ποιος άλλος έχει γαμηθεί ακόμα;; Ξανά μπίνγκο!
  
Τί κάθομαι κι εγώ καλοκαιριάτικα και πειρα-
ματίζομαι και δεν πάω για κάνα μπάνιο να πέσω πάνω σε κάνα άλλο δεινό με..πλοκάμια και να είναι και μωβ; 😉 Διότι, ό,τι δεν είχε περάσει ως τώρα από τη χώρα, περνά αυτήν την τριετία που θα μας μείνει ανεξίτηλη, αν δεν έχουμε πάει για βρούβες από νωρίς. Εγώ 

..πάντως, προκειμένου να τη βγάλω καθαρή όσο γίνεται, έχω ξαναβουτηχτεί μέσα σε ατελείωτες σελίδες ατελείωτων βιβλίων. Γυρνώ τις σελίδες σαν την τρελή, για να ξεχνώ τί ρημαδογίνεται απέξω, στον αληθινό κόσμο. 

Πίστεψέ με. Δεν πιάνει αυτό το κόλπο. Περιστασιακά τη γλιτώνω, αλλά κατά βάσει, είμαι φουλ μέσα στην πραγματικότητα.. Πότε 

...μέσω facebook και πότε μέσω twitter, ενημερώνομαι η μαζώ, κι άμα γεμίσω εγώ ποτέ μπαταρίες, σφύρα μου κλέφτικα! Ζαμέ!

Τώρα διαβάζω τον "Κήπο" -μιας και δεν ρωτήθηκα- τού Γιώργου Τσιρακίδη από τις εκδόσεις momentum. Ένα μικρό θρίλερ, μιά μικρή ιστορία τρόμου. Γιατί ως τώρα ζούμε μόνο ιστορίες τρελής χαράς και κεφιού, κι είπα να σπάσω την ρουτίνα. Απροπό, είναι κάτι μικροί ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι, που εκδίδουν μικρά λογοτεχνικά διαμαντάκια και καλό είναι να τους δίνουμε ευκαιρίες να μας.. 
το αποδεικνύουν. Μέσα σε μιά τόσο ζοφερή χρονική συγκυρία, ένα καλό βιβλίο είναι η μόνη ανάσα ζωής. Εξάλλου "πάντα ονειρευόμουν το ανύπαρκτο επάγγελμα τού αναγνώστη", που είπε κι ο σοφός Ραφαηλίδης. Από το μετερίζι τής ανάγνωσης, γλυκό φιλί!❤❤


✰*•˛˛•*✰♡*•˛˛•*✰♡*•˛˛•*✰

Art: Elena Iv-skaya 

❤¸¸.•*¨*•♫ ............................οι σκέψεις μου κάνουν θόρυβο............................❤¸¸.•*¨*•

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.