Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ...


Το να έχεις μεγαλύτερα αδέρφια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για να σε παίρνουν μαζί τους όταν βγαίνουν, τότε που η μαμά με το μπαμπά δεν σε αφήνουν ακόμα να βγεις χωρίς συνοδό. Αυτό σκεφτόμουν χθες, όταν, ανεξήγητα προς το παρόν, θυμήθηκα μια ταινία που πήγαμε να δούμε στο σινεμά, όταν ήμουν κοπελούδα και συνοδευόμουν μόνο από μέλη της οικογένειας. 

"Η γυναίκα της διπλανής πόρτας" με τη Φανί Αρντάν και τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε σκηνοθεσία Φρανσουά Τρυφώ. Αρκετά χρόνια μετά, αναζητώ τι ήταν εκείνο που είχε τόση γοητεία σ' αυτή την ταινία άραγε: οι ηθοποιοί, το θέμα, η σκηνοθεσία, το σκηνικό, όλα ήταν μεγαλειώδη ανα-
μφισβήτητα, κι όμως υπήρχε κάτι ακόμα, κάτι αδιόρατο που τείνει να γίνει ορατό, κάτι μυστη-
ριακό και ατμοσφαιρικό πολύ πάνω του κανονικού, αυτή η κινηματογραφική πραγματικότητα, που σε τυλίγει και σε πείθει πως είναι αληθινή ή το γεγονός ότι δεν έχουν "πέσει" επάνω σου πολλές εικόνες ακόμα και κάθε τι καινούργιο σε συναρπάζει, ως μοναδικό; Την είδα 2 φορές. 

Την θυμήθηκα ακόμα περισσότερες. Ειλικρινά, θα ήθελα να την έβλεπα άλλη μια φορά, απλά και μόνο για να δω τι θα νιώσω, έστω κι ως αναδρομή στα νεανικά χρόνια. Τώρα θα μου πεις τι έπαθα τόσους...αιώνες μετά και μιλώ για μιά ταινία. Δεν ξέρω ίσως να φταίει ένα βιβλίο τόσο μυστηριακό και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικό απ' το ύφος της ταινίας που λέγαμε. Ένα βιβλίο που με πήρε παρά τη θέληση μου, μαζί του και με έψαχνα μέρες τώρα. Με ένα στόρι τόσο αλλοπαρμένο και διαστροφικό τολμώ να πω, με έσερνε μέρες τώρα στην πλάτη του και μου γεννιόταν ένα ερώτημα: "έχεις νιώσει ποτέ κακός;" αναρωτιέται ο αδερφός του ήρωα στο βιβλίο "Ένα απλό σχέδιο" του Σκοτ Σμιθ, από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, μέσα από τις 399 σελίδες του.  
Δεν ξέρω αλλά είναι πέρα από κάθε φαντασία τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για το χρήμα, για το πολύ χρήμα να πω καλύτερα, και ok, ας παραδεχτούμε ότι ο Σμιθ δίνει ρεσιτάλ γραφής, έστω κι αν είναι το πρώτο του βιβλίο -μα πως τα γράφουν Θεέ μου!- αλλά μιλάμε σπάσανε τα μηνίγγια μου απ' την αγωνία και δεν στο κρύβω, τις τελευταίες 83 σελίδες τις πήγα σερί! 

Θα έλεγα πως σου συστήνω αυτό το βιβλίο ανεπιφύλακτα, μόνο αν σου αρέσουν τα ψυχολο-
γικά θρίλερ (αν και κρύβει κι αρκετές στιγμές ωμής βίας...), και μόνο αν έχεις ένα πολύ γερό νευρικό σύστημα (τότε απορώ γιατί το διάβασα! χαχα!) και στην τελική, αν είσαι πολύ παραδό-
πιστος, αλλά δε λέω άλλα, εκτός από το ότι χθες ανακάλυψα πως το βιβλίο έχει γίνει ταινία. Από κάτι σκηνές που είδα στο ίντερνετ, καμία σχέση με το παλάτι! Το βιβλίο κόβει ανάσες!! 

_____________________ "o pio pistos filos tou skylou" ____________  Foto __________________
______________________________________________

Στο blog της Βερόνικας
διαβάστε σήμερα τις αναμνήσεις της από το σχολείο:

______________________________________________

46 σχόλια:

  1. Δεν μου αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ, δεν διαθέτω γερό νευρικό σύστημα, δεν είμαι παραδόπιστη... αλλά ο τρόπος που το παρουσιάζεις, με κάνει να θέλω να διαβάσω το βιβλίο τώρα!!! Γλυκά φιλιά Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον πιάνουν τόπο τα ποσοστά που μου δίνει ο Σμιθ!!! Αχαχα! Πολλά φιλιά στη Θεσσαλονίκη!

      Διαγραφή
  2. Αυτό είναι το βιβλίο που μου είχες πει?
    Χαίρομαι που το απόλαυσες τόσο και ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου...σημειώνω τίτλο και συγγραφέα και αρχίζω το ψάξιμο από τη βιβλιοθήκη τη δανειστική...χαχα!
    Είσαι καταπληκτική στις παρουσιάσεις....και να μη μου άρεσαν τα ψυχολογικά θρίλερ, πάλι θα το έψαχνα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στο πρότεινα τώρα τελευταία, ναι, αυτό είναι κι αν έχεις γερό στομάχι (αχαχα!) θα σε αποζημιώσει! Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  3. Ακριβώς αυτό το είδος βιβλίων μου αρέσει!
    (Helloooooo! Η παράνοια μου χτυπάει την πόρτα! Και πάντα της ανοίγω!)
    ;-)
    Καλό Σαββατοκύριακο, πετράδι μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου άνθρωπεεεεεεεε!!!!!!! Καλό Σ/Κ Γιάννα μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Πετράδι μου
    Και μόνο όπως παρουσιάζεις το βιβλίο
    με παρακινείς να το διαβάσω!!!!

    φιλάκι και καλό σ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα το διαβάσεις πάντως περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  5. Γι'αυτό εξαφανίστηκες χθες, κυρία μου;
    Το βιβλίο δεν το διάβασα, αλλά είχα δει την ταινία πριν καιρό και μου άρεσε. Οπωσδήποτε όταν ένα βιβλίο μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, χάνει!
    Καλημέρα!
    ΥΓ. Η πρώτη σου φράση θα μπορούσε να ήταν ιδανική πάσα για το αυριανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, 83 σελίδες ήταν αυτές! Χαχα! Αφού είδες την ταινία, βάλε επί 10 το σασπένς στο βιβλίο! Φιλιά πολλά και το νου: Κυριακή αύριο! :))

      Διαγραφή
  6. Τρελαίνομαι για αυτά τα βιβλία πετροκόριτσο θα το πάρω αμέσως!!
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και δεν το είχα ξανακούσει!
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!
    Και η ταινια που ανέφερες μου άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο στα δυο λοιπόν! Όσο για το βιβλίο......φρόντισε να έχεις μαγειρέψει για 2-3 μέρες, γιατί δεν θα έχεις χρόνο! Αχαχα! Την άλλη βδομάδα θύμισε μου να σας παρουσιάσω άλλο ένα, παρόμοιο! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση σου αυτή.
    Καλό σου σ/κ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα αδυναμια!
    δεν το εχω διαβασει, μπηκα στο λινκ που εδωσες, διαβασα περιγραφη και ενθουσιαστηκα!
    στα υποψιν λοιπον!

    καλο σκ να εχεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική, αργείς χαρακτηριστικά να εμφανιστείς τελευταία, πάνε και οι πρωτιές πάνε κι όλα!! Καλό Σ/Κ και φιλιά....ολλά! ;)

      Διαγραφή
  9. δεν ξέρω αν μου ταιριάζει αυτό το είδος λογοτεχνίας, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμασεις κατι καινούριο!
    Καλό Σ-Κ :) Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, επειδή καταπιεζόμαστε γενικώς, στα βιβλία επιλέγουμε ο,τι μας κάνει κέφι, δεν το συζητώ! Φιλιά και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα πετροσυμπεθερούλα!!! Πως με κόβεις;; Θα μου αρέσει;;; Εννοείται!!!!!! Αγωνία και μυστήριο και ξερό ψωμί!!!!
    Φαίνεται ότι απόλαυσες το διάβασμα, μας το μεταδίδεις!!! Αυτήν την περίοδο έχω πάρει σβάρνα Βιζυηνό, Ροϊδη, Παπαδιαμάντη και παρεμβάλλω και Πόε για τσαχπινιά!!! Χαχαχα!!
    Πάντως θα το χω σίγουρα στα υπόψην μου!!

    Θα σταθώ και στην παρατήρησή σου όταν θες να ξαναδείς μια ταινία που λάτρεψες να δεις πως θα νιώσεις..
    Εκανα το λάθος 2 φορές σίγουρα αλλά μπορεί και παραπάνω να θέλω βεβιασμένα να νιώσω ακριβώς όπως τότε που πρωτοείδα τον Εραστή (http://koinotopia.gr/index.php/index.php?option=com_content&view=article&id=366:-marguerite-duras&catid=8:2009-10-18-20-48-00&Itemid=9) και το Κόκκινο Βιολί (http://entertainment.in.gr/html/ent/846/ent.57846.asp). Εκτός του ότι της είχα δει μικρή, γυμνάσιο, και τις λάτρεψα και τις δυο υπήρχαν από μια σκηνή στην καθεμιά που με είχε συγκλονίσει... Οταν τις ξαναείδα ενήλικη πίεσα τον εαυτό μου να ξανανιώσει όπως τότε κι ήταν αδύνατον... Απογοητεύτηκα αφάνταστα... Ναι μεν παρατήρησα άλλα που τότε δεν τους είχα δώσει σημασία, αλλά δεν κατάφερα να ανακτήσω αυτό το πρωτόγνωρο που ένιωσα τότε... Ημουν άλλος άνθρωπος βλέπεις, με άλλα μάτια.. Ετσι απλά ανακαλώ πως ένιωσα τότε και μου φτάνει!!!! Και γενικά όταν ξαναβλέπω ταινίες τις αφήνω πλέον να με οδηγήσουν αυτές.. Δεν τις καθοδηγώ εκεί που θέλω ή νομίζω τελικά ότι θέλω...
    Σε κούρασα αλλά το είχα στα υπόψην μου για ανάρτηση κάποια στιγμή και το χα εύκαιρο στο μυαλουδάκι!!!!!! :)))
    Μάκια και καλό σ/κ λατρεία μου!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο: ολόκληρη ανάρτηση έγραψες! Κι όμως συμπεθερόνι μου: "Η γυναίκα της διπλανής πόρτας" είναι ταινιάρα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το τιμ τα λέει όλα στο υπογράφω! Στο μεταξύ εσύ διαβάζεις σοβαρά βιβλία κι εγώ θρίλερ!! Αχαχα! Αλλά ο Πόε δεν μου αρέσει να σου πω την αλήθεια.. :( ♥ Πολλά φιλιά κι από μένα και καλό Σ/Κ! :))

      Διαγραφή
  11. Μου κίνησες το ενδιαφέρον για την ταινία γιατί εγώ για να διαβάσω βιβλίο με 399 σελίδες θέλω 399 μέρες...άσε μέρχρι να φτάσω στο τέλος θα έχω ξεχάσει τι έλεγε στην αρχή...χαχα
    Αν την βρω θα σου πω την γνώμη μου...Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, για εμένα οι 399 σελίδες είναι ένα κανονικό βιβλίο. Την ταινία να τη δεις αν σου αρέσει ο γαλλικός κινηματογράφος, αν και ο Τριφό είναι διεθνής! Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ! :))

      Διαγραφή
  12. Ενδιαφερον μου ακουγεται αλλα δεν κανει για μενα.. Τουλαχιστο στην παρουσα φαση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, το διάβασμα είναι υποκειμενικό και διαβάζουμε ο,τι μας ευχαριστεί μόνο. Φιλούθκια και καλό Σ/Κ! :))

      Διαγραφή
  13. Joan.......Francois Truffaut κορίτσι μου.......! "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ".....Τι να συζητάμε τώρα για ....Χόλλυγουντ και τέτοια.....μιλάμε και αισθησιασμό για μυστήριο για έκφραση που ρέει ανάμεσα στην ανθρώπινη ψυχολογία. Πολύ καλή η επιλογή σου. Όμορφο Σ/Κ να έχεις ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε Γιάννη. Καλό Σ/Κ και για σένα και καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  14. Αν και δεν αντέχω την ωμή βία, φαίνεται ενδιαφέρον.
    Επίσης μου αρέσουν τα ψυχολογικά θρίλερ!
    Οι φωτογραφίες σου σήμερα κόβουν την ανάσα!!!
    Τα λέμε πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φωτογραφίες είναι επίτηδες για να κόβουν την ανάσα, σαν το βιβλίο! Χαχα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Αλό και καλησπέρα! Μόλις εισήλθα με πάταγο ! Έλειπα όλη μέρα / αποκοιμήθηκα 5 ώρες σερί (!) και είμαι σα χαμένο !
    Δεν καταλαβαίνω πού πάνε τα 4! Κι εσύ μου προτείνεις κι άλλο βιβλίο;
    Κάθισε να διαβάσω μαρή πρώτα αυτά που μου αποστείλατε εσύ και το μικρό συμπεθερόνι σου ( ή κουμπαρόνι σου -δεν μπορώ ν α θυμηθώ και πολλά αυτή τη στιγμή ...νομίζω ότι από χτες λόγω λήξης συμποσίου διαρκώς τα τσούζω! - θα με διαβάζω αύριο και θα γουρλώνω τ αμάτια... και σε λιγότερο από μια ώρα περιμένω επισκέψεις!
    SOS τι κάνω για να συνέρθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, κάποτε πρέπει να ξεχωρίσεις τους συγγενείς μου: Κουμπαρόνι: Λυσίππη (κοντεύω κι εγώ να ξεχάσω τα ονόματα τους!) Συμπεθερόνι: Μαρινέλα (Μαριλένα τη λένε κανονικά, αλλά η Ζουμπουλία στο Παρά πέντε, την συμπεθέρα της τη Μαριλένα την έλεγε Μαρινέλα! Αχαχα!) Ελπίζω να συνήλθες ελαφρώς. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Ρε συ πού τη θυμήθηκες την ταινία; Την είχα δει κι εγώ τότενες και είχα πάθει σοκ στο τέλος.
    Για το βιβλίο... δεν ήξερα, δεν άκουσα, συγνώμη Κύριε Σμιθ... ποιος είστε; Απ' τις περιγραφές σου κι επειδή ξέρω πόσο απαιτητικός αναγνώστης είσαι, το βάζω στα υπόψη. Μ' αρέσει ό,τι μου κόβει την ανάσα...
    Φιλιά Ολιγόλεκτο μου εσύ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχες πάθει σοκ στο τέλος, τότε με την "Ολέθρια σχέση" τι είχες πάθει;;;;;;; Σοκ και δέος μαζί! Καλημέρα Μαρία και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  17. όπως το παρουσιάζεις το βιβλίο μου φωνάζει από μακριά...μακριααααααααααααά!!!!!!!!! ΧΑ!ΧΑ!

    μια όμορφη Κυριακή να έχεις Πετρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ του θρίλερ από ο,τι κατάλαβα! Καλημέρα και καλή Κυριακή επίσης!

      Διαγραφή
  18. Περιμένω πως και πως να πάω στην Ελλάδα μόνο να πάρω βιβλία, έχω μια τεράαααααστια λίστα, τώρα θα πάρω και αυτό που μας είπες. Δεν μου πειράζει εαν είναι ξένος συγγραφέας, τα βιβλία πρέπει να είναι στα ελληνικά γιατί μόνο σ'αυτή την γλώσσα διαβάζω...

    Φιλιά και χίλια ευχαριστώ. Καφεδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα και να είσαι καλά! Να ξέρεις πάντως πως στην Ελλάδα τα βιβλία είναι ακριβά γενικώς, εκτός αν τα αναζητήσεις σε bazaar και βιβλιοπωλεία με έκπτωση. Να είσαι καλά κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά από την συννεφιασμένη Ελλάδα!

      Διαγραφή
  19. Λατρεμενη φιλεναδα,σε χαιρετω μετα απο πολυ καιρο καιοδυνηροτατες εμπειριες υγειας,απ τις οποιες προσπαθω να συνελθω!Οι ταινιες κ τα βιβλια ειναι στο οπλοστασιο μου για να ξαναβρω τον εαυτο μου!Θελω πολυ να ειμαι κοντα σας παλι,ειδα και τα υπεροχα οιηματα σας στο ποιητικο συμποσιο της Αριστεας!Ολα υπεροχα!Θα προσπαθησω να ειμαι παρουσα τωρα!Σας αγαπω ολους πολυ,να το ξερετε!ΦΙΛΙΑ ΓΛΥΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΣΑΡΑ ΜΟΥ......που είσαι καμάρι μου;; Χαίρομαι που βγαίνεις επιτέλους από την κόλαση και επιστρέφεις στην πραγματική ζωή που είναι σκέτος...."παράδεισος"! :) Να είσαι καλά γλυκιά μου και καλή επάνοδο! Πολλά γλυκά φιλιά και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  20. Τη ταινία με το κορίτσι της διπλανής πόρτας δεν έχω δεί και με έχεις κάνει να τη ψάχνω να τη βρώ! Τα ψυχολογικά θρίλερ δεν είναι του είδους μου αλλά με δελεάζεις απίστευτα έχω να πώ... Νομίζω οτι θα το γυρέψω στην επόμενη επίσκεψή μου στη δανειστική βιβλιοθήκη και εγώ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαμολύσου για την ταινία και το βιβλίο, αλλά μετά μη βαράς! Είναι ψιλοκατάθλιψη λέμε! Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  21. Είναι πολύ φυσικό, η ταινία να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου...
    Συνήθως οι ταινίες φτιάχνονται μέσα στο μυαλό μας καθώς διαβάζουμε
    και μετά κλωτσάμε όταν δούμε αλλιώς δοσμένη την υπόθεση στο σινεμά
    με πρόσωπα διαφορετικά απ' ότι φανταζόμαστε και συνήθως πειραγμένο το σενάριο.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, το "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" ως σήριαλ ήταν εξίσου καταπληκτικό με το βιβλίο. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Καλημέρα και καλή Κυριακή!

      Υ.Γ Είδα σκηνές από το "Ένα απλό σχέδιο" και με ξενέρωσε που έχουν παραποιήσει πολύ τις εξελίξεις. Δεν ήταν καθόλου θετικό.

      Διαγραφή
  22. καλημέρα πετρούλα μου καλή κυριακή ....και θα προτιμήσω την πρόταση σου στην πορεία για ανάγνωση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ δουλεύω με χρονοκαθυστέρηση και δεν έχω δει ΑΚΟΜΗ την ταινία του Τρυφώ -ντρέπομαι κι αισχύνομαι. Η κατεβάστρα μου (aka η αδερφή μου που ολημερίς κατεβάζει ταινίες!!) την έχει στον σκληρό της, οπότε θα την δω άμεσα. Την είχα στις πάνω-πάνω από καιρό, αλλά με φάγανε τα κυκλώματα των σειρών. :))
    -Κι ο Σμιθ μπαίνει στα must read.

    Το τσουκάλι σου μας είχε το καλύτερο "φαγητό". Μαγείρισσά μου!!! Σε φιλώ!!!
    (το λιχούδικο κουμπαρόνι σου ξαναχτυπά!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σου απαντώ με χρονοκαθυστέρηση επίσης! Όταν δεις την ταινία περιμένω εντυπώσεις Μικρό μου Πόνυ!!! Φιλιά πολλά!! :)))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.