Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ...

                                                                            "o pio pistos filos tou skylou"

Για όσους φίλους δεν το γνωρίζουν, ο Θοδωρής είναι ένας άνεργος συνάνθρωπος μας με μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Την εξηγώ αναλυτικά. Η ενημέρωση σας, για όσους ξέρουν, ήταν μέχρι τη στιγμή που ο Θοδωρής μπήκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Για όσα διαδραματίστηκαν από εκείνη τη στιγμή και μετά, θα σας μιλήσω σήμερα. 

Ο Θοδωρής επισκέφτηκε ένα δημόσιο νοσοκομείο για ένα πρόβλημα με την καρδιά του. Οι γιατροί του είπαν πως χρειαζόταν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς όσο πιο άμεσα γινόταν. Κι όμως, οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν, καθώς είχαν λίστα αναμονής ως τον Οκτώβριο. Του συνέστησαν όμως μια καλή.....ιδιωτική κλινική! Με πολύ καλές τιμές!......

Στη γλώσσα της "πιάτσας" και όχι του......Ιπποκράτη, οι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου του είπαν "ξέρεις, για αυτή τη δουλειά χρειάζονται τουλάχιστον 7000-8000 ευρώ, αλλά ....για σένα, η δουλειά μπορεί να γίνει και με 3000 ευρώ"! Η οικογένεια του Θοδωρή -με τον ίδιο άνεργο και τη γυναίκα του να καθαρίζει σκάλες- δεν διέθετε βαλάντιο ούτε καν με 100 ευρώ! 

Με μια φαρμακευτική αγωγή και παρακαλώντας να έχει ο Θοδωρής την τύχη με το μέρος του, επισκέφτηκαν ένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, με την ελπίδα να τον κρατήσουν εκεί ως έκτακτο περιστατικό. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, τα πράγματα εξελίχθηκαν ραγδαία. Οι εκεί γιατροί με το που είδαν τις εξετάσεις του Θοδωρή, όχι μόνο του έκαναν επειγόντως εισαγωγή, αλλά χαρακτήρισαν και τους άλλους συναδέλφους τους από το άλλο δημόσιο νοσοκομείο, ως εγκληματίες! 

"Ποιοι δολοφόνοι σε άφησαν να φύγεις από το νοσοκομείο και να μένεις στο σπίτι σου 3 ολόκληρες ημέρες; Θα μπορούσες να είχες πεθάνει!" του είπαν και τον έκλεισαν πάραυτα στην εντατική για γενικές εξετάσεις και προγραμματισμό για άμεσο χειρουργείο. 

Ο Θοδωρής μπαινόβγαινε στην εντατική κάθε φορά που ερχόταν κι ένα νέο περιστατικό, που ήταν πολύ πιο επείγον από το ήδη επείγον της κατάστασης του. 3 ημέρες κράτησε αυτή η κατάσταση και το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής μπήκε στο χειρουργείο για την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Οι γιατροί εξήγησαν στη Μαργαρίτα -τη γυναίκα του- πως το χειρουργείο ήταν πολύ σοβαρό και θα διαρκούσε περίπου 4 ώρες.  

Όμως, περίπου 2 ώρες μετά, βγήκαν και την ενημέρωσαν πως βρήκαν μια καρωτίδα βουλωμένη κι είχαν ξεκινήσει από εκεί το χειρουργείο και πως ο χρόνος αναμονής για την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς θα μετρούσε από κει και πέρα. 

Οι ώρες για τη Μαργαρίτα και τα δυο τους παιδιά κυλούσαν βασανιστικά και πέρασαν κάποτε οι 4 ώρες, πέρασαν οι 5, οι 6, οι 7 και δεν υπήρχε ακόμα καμία ενημέρωση κι ούτε που είχε ολοκληρωθεί το χειρουργείο φυσικά. 

8,5 ώρες μετά, επιτέλους βγήκαν οι γιατροί κι εξήγησαν στη Μαργαρίτα ότι ο Θοδωρής κατά την διάρκεια της επέμβασης έπαθε ανακοπή καρδιάς και φυσικά αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που το χειρουργείο κράτησε τελικά 8,5 ολόκληρες ώρες! Τα πρώτα τους λόγια ήταν πως η επέμβαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή και θα χρειάζονταν σίγουρα τρία 24ωρα, για να μπορούν να βγάλουν τον Θοδωρή από την εντατική και να μιλήσουν με μεγαλύτερη σιγουριά για την περαιτέρω πορεία της υγείας του.   

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω αυτές τις γραμμές, ο Θοδωρής διανύει ήδη το τρίτο 24ωρο μέσα στην εντατική. Τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας παραμένουν δυσβάστακτα -όπως το είχα αναφέρει και τις προάλλες- αλλά δεν βρέθηκε ακόμα κανένας τρόπος για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε όσοι αλήθεια το επιθυμούμε...

"o pio pistos filos tou skylou" Foto: xetobyte
_________________________________
_________________________________

39 σχόλια:

  1. Ετοιμαζόμουν να αναρτήσω το σημερινό και το μάτι μου έπεσε στη δική σου ανάρτηση για το Θοδωρή .
    Πάγωσα!
    Αμέσως μπήκα και διάβασα το mail σου. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Οι ευχές για υγεία και ταχεία ανάρρωση εννοούνται, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο.
    Υπομονή και προσευχή.

    ΥΓ: Οι συγκεκριμένοι γιατροί απέδειξαν πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, εννοείται πως υπάρχουν Γιατροί που ασκούν Λειτούργημα
      και με το παραπάνω...
      Όπως το λες, υπομονή και προσευχή...
      Σε φιλώ και καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τί να πω... δεν ξέρω τί να γράψω... μόνο προσεύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι αναρωτιόμουν για το Θοδωρή...περίμενα νέα του από τότε που μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά πιο ευχάριστα..πως όλα πήγαν όπως ευχόμασταν..μακάρι να ήταν η ζωή τόσο απλή..να εύχεσαι και να γίνεται!
    Στενοχωρήθηκα που ήρθαν έτσι τα πράγματα, αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά τελικά...και να βγει υγιής από εκεί...
    Καλό Σαββατοκύριακο..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δύσκολη περίπτωση Μαράκι μου και χωρίς σχεδόν κανένα σύμπτωμα...
      Σε φιλώ γλυκό μου και καλό ΣουΚου επίσης! :)))

      Διαγραφή
  4. Ας ξεπεράσει τώρα αυτό το κρίσιμο στάδιο και μετά θα βρούμε τρόπο και για το οικονομικό, γιατί είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί και οικονομική στήριξη. Το νοσοκομείο δε θα του τα καλύψει όλα. Είναι νέος άνθρωπος και πιστεύω και ελπίζω ότι θα βγει νικητής.
    Στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια στο Θοδωρή

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα...
      Σε φιλώ και καλό σου Σαββατοκύριακο! :))

      Διαγραφή
  5. Δεν θα πω κάτι γιατί θα έψει πολλά μπιπ και δεν είναι ώρα τώρα.
    Προσεύχομαι για τον Θοδωρή και ελπίζω όλα να είναι καλά.
    Ενημρτωσέ μας βρε πετροκόριτσο τι θα γίνει όταν έχεις νέα.
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελενάκι μου, θα σας ενημερώσω κι αργότερα.
      Όλα να πάνε καλά μόνο...
      Σε φιλώ και καλό ΣουΚου! :))

      Διαγραφή
  6. Mακάρι για εκείνον και για την οικογένειά του να πάνε όλα καλά !
    Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν Λεβίνα μου.
      Όλοι το ίδιο ευχόμαστε από καρδιάς...
      Σε φιλώ και καλό σου Σαββατοκύριακο! :)))

      Διαγραφή
  7. Εγω γνωριζω ενα Αντωνη καρδιοπαθη,που οταν εφθασε στο μη παρεκει,αποφασισε να χειρουργηθει για διπλη βαλβιδα .Επειδη εχει εμπιστοσυνη στο δημοσιο συστημα υγειας ,μπηκε στη λιστα αναμονης και περιμενε...
    Καποια στιγμη τον ειδοποιησαν οτι εφθασε η σειρα του και να ετοιμαστει.Ετοιμαστηκε λοιπον ο Αντωνης ,αλλαξε την αντιπηκτικη αγωγη του,κρεμασε ταμπελα στο μαγαζακι του για προσωρινη διακοπη εργασιων,ετοιμαστηκε οικογενειακα ,ετοιμαστηκε ψυχολογικα (το σπουδαιοτερο)!Μια μερα προτου μπει τον ειδοποιουν οτι αναβαλλεται το χειρουργειο,γιατι ενας συνανθρωπος πιο σοβαρα απαυτον επειγετο να χειρουργηθει! Τι να κανει ο Αντωνης,δεν ειχε και αλλη επιλογη ,ξαναγυρισε δουλεια ,βαριανασαινε και περιμενε.Σε ενα μηνα τον ειδοποιουν ξανα για χειρουργειο,καινουριες ετοιμασιες, μπαινει στο νοσοκομειο ..αλλα δυστυχως παλι εμφανιστηκε κατι που δε θα μπορουσε να περιμενει!Ουτε ομως και ο Πετρος μπορουσε να περιμενει ξαπλα,γιατι και τις επομενες μερες υπηρχαν αλλα προγραμματισμενα εξισου σοβαρα!Γυρισε λοιπον ο Πετρος σπιτακι του και περιμενει τη χαριστικη βολη που θα τον παει το ασθενοφορο σφυριζοντας, οποτε αναγκαστικα ή θα χειρουργηθει ή θα πεθανει!Γιατι βλεπεις αυτα τα ατιμα τα καρδιοχειρουργικα ειναι πολυωρα,εξουθενωτικα για το γιατρο ,στη καλυτερη 4ωρα στη χειροτερη 12ωρα,δε μπορεις να βαλεις σφηνα εμβολιμο χειρουργειο!Και βλεπεις οτι οπως προοδευσε η χειρουργικη ολο και περισσοτεροι ανθρωποι χειρουργουνται .Αλλα διαπιστωνεις, οτι με το συγχρονο τροπο ζωης (κακη διατροφη,καπνισμα ,ελλειψη ασκησης ,αγχος)ολο και αυξανονται τα καρδιολογικα!
    ΥΓ1 Μη πυροβολειτε τους καρδιοχειρουργους!!
    ΥΓ2 Παρα πολλοι γιατροι δε στεκονται στο υψος του λειτουργηματος τους ,αλλα στη προκειμενη αναρτηση δεν ειναι αυτο το θεμα!!
    ΥΓ3Φροντιστε τη καρδια σας!Ουτε στα επομενα 20 χρονια που θα εχετε μπει στη κρισιμη ηλικια ,θα υπαρχουν τοσες δημοσιες καρδιοχειρουργικες κλινες με αντιστοιχες μοναδες εντατικης, που να μπορουν να ανταποκριθουν στα διαρκως αυξανομενα περιστατικα ουτε στην Ελλαδα ουτε πουθενα!
    ΥΓ4Ευχομαι ο Θωδωρης να βγει νικητης!!Και ολοι θα συνδραμουμε σε ο,τι χρειασθει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη εχω δυο γνωστους για τους οποιους αγωνιουμε , τον Αντωνη(που επιμενει για δημοσιο επειδη λεει πληρωνει στο ταμειο του κανονικοτατα τις εισφορες) και το Πετρο(που τελικα συνδραμαμε και τον στειλαμε σε ιδιωτικη κλινικη,με 4.000ευρω,ειδικη τιμη),χρησιμοποιησα και των δυο τα ονοματα!

      Διαγραφή
    2. Το κατάλαβα AFRA μου ότι είναι δυο οι φίλοι.
      Δυστυχώς είναι πολλά τα περιστατικά κι είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι...
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κι εσένα καλή μου και καλό Σ/Κ! :)))

      Διαγραφή
  8. Μακάρι να πάνε όλα καλά, το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!
    Θα περιμένω νέα...
    Φιλάκια, κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελλάκι μου, θα σας ενημερώσω.
      Σε φιλώ και καλό σου Σαββατοκύριακο! :)))

      Διαγραφή
  9. Θα γινει το θελημα Του.
    Ειμαστε ολοι αναλωσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και το υπενθυμίζεις...
      Καλησπερολουλουδοσαββατοσυννεφιάς...

      Διαγραφή
  10. Δεν τον έχω βγάλει απ' τη σκέψη μου, απ' την προηγούμενη ανάρτησή σου.
    Για την ώρα μόνο τις προσευχές μας & τη θετική μας ενέργεια μπορούμε να προσφέρουμε.
    Αν όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, να μας κρατήσεις ενήμερους.

    Καλή τύχη απ' την καρδιά μου & περιμένουμε τα νέα του.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά "Κανελλάκη" μου και θα σας ενημερώσω οπωσδήποτε!
      Σε φιλώ γλυκό μου και καλό Σαββατοκύριακο! :)))

      Διαγραφή
  11. Μέσα από την καρδιά μου τον συνοδεύουν οι πιο θερμές ευχές
    να βάλει όλη του τη δύναμη και να συνέλθει από το χειρουργείο.
    Να είναι πιο γερός από πριν και η οικογένεια να βρει το δρόμο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, γιατί είναι νέος άνθρωπος και πολύ φτωχή οικογένεια...
      Αλλά το ήθος τους είναι αξιοζήλευτο...
      Σε φιλώ γλυκό Φλωρούκο και καλό σου Σαββατοκύριακο χαρά μου! :)))

      Διαγραφή
  12. Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά και μετά την εντατική.
    Ας τον συνοδεύει η θετική ενέργεια όλων μας!
    Εύχομαι επίσης να βρεθεί τρόπος να βοηθήσουμε και μετά!
    Φαντάζομαι πως ένα τέτοιο χειρουργείο θα χρειαστεί κι άλλα μετά! Εδώ θα είμαστε. Θα μας κρατήσεις ενήμερους, ε;
    Έχεις ομάδα εδώ έτοιμη να προσφέρει.όχι μόνο ευχές!
    Φιλάκια Πέτρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ γλυκό μου.
      Όλοι στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια και τις ευχές μας!
      Σε φιλώ γλυκά και καλό βραδάκι, αν δεν τα πούμε....
      ;)

      Διαγραφή
  13. Wow! Μου αρέσουν οι αλλαγές!
    :))) Υπέροχο το νέο λουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και "Δημοφιλείς αναρτήσεις" και "Ετικέτες" κι από όλα διαθέτουμε!
      Χαχα! Αγώνα έδωσα για να τα καταφέρω, μη νομίζεις! :))))))

      Διαγραφή
  14. Στελνω απο καρδιας τις θερμοτερες ευχεςμου στο συνοδοιπορο μας στο δυσκολο δρομο της ζωης,ειθε να βγει νικητης απο τη δοκιμασια και να ξερει πως δε θα ειναι μονος του εκει εξω!ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι για όλους τους συνοδοιπόρους του κόσμου...
      Σε φιλώ γλυκά ΒΑΣΑΡΑ μου!
      Καλό σου βραδάκι! :)))

      Διαγραφή
  15. Περαστικά του να είναι, και η οικογένεια του να έχει τη δύναμη να τον στηρίξει μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Fri και καλό σου ξημέρωμα.
      Καλή Κυριακή! :)

      Διαγραφή
  16. Το τρίτο 24ωρο πέρασε άρα θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις γιατί φαντάζομαι ότι και το μετά εγκυμονεί κινδύνους . Τρέμω και απεύχομαι τις λοιμώξεις Τζόαν μου .
    Είμαστε η ομάδα που θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την οικογένεια, σε οικονομικό τομέα που ταλανίζει το ζευγάρι , μη διστάσεις.
    Τις ευχές μου ενώνω και τη σκέψη μου για καλή ανάρρωση.
    Σε φιλώ γλυκά για την ευαισθησία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikol μου, κάτι συνάνθρωποι σαν κι εσένα με σκλαβώνουν και με συγκινούν...
      Κι εγώ τρέμω πάρα πολύ το μετά, αλλά δεν τολμώ ούτε να το σκεφτώ.
      Άλλωστε οφείλω (μαζί με τους άλλους φίλους) να στηρίξω την Μαργαρίτα
      για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Είναι βλέπεις ο στυλοβάτης της οικογένειας.
      Σε φιλώ και καλό σου ξημέρωμα. Θα σας ενημερώσω για το οτιδήποτε.
      Καλή Κυριακή! :)))

      Διαγραφή
  17. Μακάρι να πάνε όλα καλά! Το εύχομαι από την καρδιά μου!
    Πόσο γάιδαροι οι γιατροί, ο άνθρωπος ήταν σε κατάσταση ανάγκης και τον ταλαιπωρούσαν... Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως υπάρχουν Γιατροί που γίνονται θυσία
      και μάλιστα παραμένουν και απλήρωτοι για πολύ καιρό.
      Κι αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε,
      αλλά και να το επιβραβεύσουμε,
      στους δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς που ζούμε...
      Σε/σας φιλώ γλυκά! :)))

      Διαγραφή
    2. Ναι αυτό είναι γεγονός! Είναι πολλοί αυτοί που βοηθάνε με κάθε τρόπο! Μπράβο τους, πραγματικά! Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους ως λειτούργημα...
      Από την άλλη, οι άνωθεν ιατροί, ήταν γάιδαροι, πώς να το κάνουμε... Μία καταγγελία θα τους χρειαζόταν, αλλά τέλος πάντων! Ελπίζω να πηγαίνει καλύτερα ο Θοδωρής :)))

      Διαγραφή
    3. Μάθαμε στην Ελλάδα να μην τιμωρούνται ποτέ οι ένοχοι...
      Οι αθώοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πληρώνουν κάθε τι κακώς καμωμένο...

      (Δεν έχω νέα του σήμερα. Θα μάθω και θα σας πω. Ευχαριστώ πάντως!)

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα τι έγινε με το Θοδωρή πάει μήνας πιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Θοδωρής πάει καλύτερα και είναι στη φάση επιμελούς παρακολούθησης.
    Στο στάδιο που όλοι μας ευχόμαστε να σταθεροποιηθεί και να αναρρώσει πλήρως.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου, είναι τόσο συγκινητικό...
    Καλημέρα κι από δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.