Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!...


Παλιά, όποτε ετοιμαζόμουν να ταξιδέψω άρχιζα να γράφω ένα κατεβατό με τα πράγματα που θα χρειαζόμουν. Στη συνέχεια τα συγκέντρωνα. Στην πορεία διεπίστωνα ότι δεν ήταν αρκετά και πρόσθετα κάποια ακόμα. Στο τέλος η βαλίτσα μου έμοιαζε με παραφουσκωμένο μπαλόνι! 

Όσο περνούσε ο καιρός, κουβαλούσα όλο και λιγότερα πράγματα, όχι γιατί είχα βάλει μυαλό, αλλά γιατί είχα κοψομεσιαστεί και κάπως έπρεπε να το διορθώσω όλο αυτό το χάλι! Κυρίως όμως, άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως, πολλά πράγματα που είχα κουβαλήσει, ήταν περιττά!! 

Στα ταξίδια λοιπόν συνειδητοποίησα με πόσα λίγα πράγματα μπορούμε να ζήσουμε, ενώ στην καθημερινότητα μας αυτό δεν μας γίνεται αντιληπτό! Στις ντουλάπες, στα ντουλάπια, αλλά κι επάνω σε έπιπλα γενικώς, βρίσκονται χιλιάδες άχρηστα πραγματάκια, ατάκτως ερριμμένα!!
_________________________________________
Υπάρχει όμως πάντα και η άλλη όψη του νομίσματος που είναι η εξαίρεση στον κανόνα:

Νεόνυμφοι και επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής, ο Mike και η Natalie Young αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο την άνετη ζωή μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα που είχαν στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ζήσουν το όνειρό τους. Γιάπηδες και οι δύο, μεγαλωμένοι με γονείς αστούς και μαθημένοι σε μια έντονη καθημερινότητα με meetings το πρωί και πάρτι το βράδυ, πήραν τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουν άρδην τη ζωή τους.

perierga.gr - Η ζωή είναι ωραία μέσα σε ένα λεωφορείο!
perierga.gr - Η ζωή είναι ωραία μέσα σε ένα λεωφορείο!

Η αφορμή δόθηκε βλέποντας μια μέρα σε μια μάντρα τη "Rosie" ένα παλιό λεωφορείο που τους ενέπνευσε για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο όνειρό τους! Αγόρασαν το λεωφορείο και εν τάχει το μεταμόρφωσαν σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι. "Σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε παντού, σε διάφορες πολιτείες και να ζήσουμε πέρα από τα καθιερωμένα και συμβατικά που μας επιβάλλει μια μεγαλούπολη… Θέλουμε να έχουμε ελευθερία, την οποία στερηθήκαμε" λέει το ζευγάρι. Μαζί τους ο Atlas, το αγαπημένο σκυλί της οικογένειας, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες. (Οι φωτογραφίες αλλά και το ρεπορτάζ είναι από το site: perierga.gr)
_________________________________________
Δεν ξέρω αν θα μας αρκούσαν όσα πράγματα χωρούν σε ένα λεωφορείο, σίγουρα όμως θα μπορούσαμε να κάναμε μια γενναία εκκαθάριση των άχρηστων πραγμάτων που βρίσκονται, όχι μόνο στα σπίτια μας, αλλά και στα ενδότερα της ψυχής μας! Με την ευχή να με εισακούσω!!
perierga.gr - Η ζωή είναι ωραία μέσα σε ένα λεωφορείο!
_____________ "o pio pistos filos tou skylou" ________________ Καλή Κυριακή!!!___________

59 σχόλια:

  1. Θα σου φανεί περίεργο αν σου πω ότι θα ήταν και το δικό μας όνειρο; αφού τώρα λέμε οτι αν δεν υπήρχε η ανάγκη να κρατώ τα εγγόνια και να φροντίζω το παππού μας που είναι πλέον ο τελευταίος ηλικιωμένος της οικογένειας,θα είχαμε φύγει στο κτήμα στο..τροχόσπιτο!!!! Έδειξα τη φωτογραφία στον άνδρα μου και ξετρελάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε! Και στα δικά σας τότε!!! Καλημέρα Αχτίδα μου, σε φιλώ κι ευχές σε όλη την οικογένεια για καλή Κυριακή! :))

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν θα μου αρκούσε να ζω σε λεωφορείο, σίγουρα δεν θα αρκούσε στον στούρνο! Τον φαντάζεσαι να έπρεπε να μετατρέψει το φόρο ακινήτων σε φόρο κινητών (όχι τηλεφώνων, συγκεντρώσου……!).

    Άσε που τα τέλη κυκλοφορίας θα στοίχιζαν όσο ένα οικόπεδο!

    Μέχρι προχθές ούτε καν σκεφτόμουν να αφήσω τη ζέστη (την παγωνιά χωρίς πετρέλαιο) του σπιτιού μου και να αρχίσω να περιφέρομαι. Ο κυριότερος λόγος είναι που δεν θα είχα ίντερνετ να σας στέλνω τις κοτσάνες μου. Από την ώρα όμως που ο πρωθυπουργός μας έκανε τη βαρυσήμαντη δήλωση πως του χρόνου θα έχουμε όλοι δωρεάν γουάιφάι (τι του λείπει του ψωριάρη) ένιωσα πως κόπηκαν τα δεσμά μου με το χτες.

    Ναι, το σκέφτομαι σοβαρά.
    Θα έχω ασύρματο ίντερνετ!
    Δωρεάν.

    Είναι τώρα να τραβάμε utp σε χιλιόμετρα;;;
    Δεν το θέλει ούτε ο Πορτοκάλογλου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι σήμερα είχες.....προαποφασίσει να θίξεις το θέμα Wifi (σε έσκισα;;) του Σαμαρά, δεν πα 'να μιλούσα εγώ ακόμα και για την πρόταση μομφής του Τσίπρα!! Πάλι θα έβρισκες τον τρόπο εσύ να έκανες τον συσχετισμό!! Αχαχα!! Καλημέρα και δεν κάνω παραπομπή που να χτυπιέσαι!! Οι λόγοι προφανείς... :))

      Διαγραφή
  3. Εμένα στα ταξίδια συνέβαινε το αντίθετο. Στις αρχές έπαιρνα λίγα, και τώρα παίρνω πάάαρα πολλά! Θυμάμαι συγκεκριμένα πως η πρώτη μου βαλίτσα ζύγιζε 13,800 :D πράγμα που είναι απίθανο να επιτευχθεί ξανά με τους ρυθμούς μου...
    Δεν ξέρω βρε παιδί μου, δεν ξέρω, δε θα μου άρεσε η ιδέα του τροχόσπιτου. Δε θα βολευόμουν καθόόοολου, με ξέρω, θα γκρίνιαζα και δε θα ζούσα καλά. Εδώ πάμε βόλτα στην εξοχή ξέρω γω, και πάνω από 1 ώρα δεν μπορώ να μείνω, θέλω να φύγω.
    Είμαι καλοπερασάκισσα και παιδί της πόλης... και δε νιώθω αυτή η καθημερινότητα να με πιέζει ώστε να θέλω να φύγω από αυτού του είδους τη ζωή... Τι να πω... Είμαι η εξαίρεση!
    Καλή Κυριακή! Φιλάκια πολλάάααα! :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό! Μην τσιμπάς! Μιλάω κυρίως για την εκκαθάριση σε ντουλάπες και ντουλάπια, αλλά και στα "έσω" μας. Σιγά μην πρότεινα να μέναμε σε λεωφορείο, εγώ η Petra, που μισώ το κάμπινγκ, αν μη τι άλλο!! Ας μην ξεχνάμε βέβαια, ότι τώρα πια υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα (εγκαταλελειμμένο) λεωφορείο να κοιμηθούν τις νύχτες... Γλυκά φιλάκια αγάπες μου και καλή Κυριακή! :))

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Δεν μπορώ ! Χωρίς τα πραγματάκια μου, τα άχρηστα μου, τα κορδελάκια μου και όλα τα μικρά και μεγάλα που αγαπώ! Πώς αλλιώς θα δημιουργώ χωρίς τα εργαλεία μου; Όλα για μένα είναι χρήσιμα και προς αξιοποίηση!
    Τα δε χαρτάκια, παλιά τετράδια, ραβασάκια, κλπ κλπ είναι γεμάτα αναμνήσεις.
    Όχι δεν μπορώ!
    Πάω να ζωγραφίσω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, άστα αυτά και πήγαινε να αποκαταστήσεις την "αδικία" που διέπραξες εις βάρος μου (!!) πρωί πρωί!!! Αχαχα!! Καλημέρα τρελοκομείο! Είμαστε για το τρελοκομείο! "Τέλλλλλος"!!! Αυτό είναι άλλο άσ(θ)μα, αλλά θα στο πω άλλη μέρα, μην πάρεις μεγάλη δόση "κουλτούρας" σήμερα, δεν κάνει, μας το απαγορεύει ο (τρελο)γιατρός μας!!

      Διαγραφή
  5. Μου έδωσες μια ιδέα, θα ανοίξω μάντρα με παλαιά λεωφορεία. Με τις αναδουλειές που έχουμε και την ακρίβεια της ζωής, ίσως να είναι ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
      Μην σ' ακούσω -ειδικά εσένα!- να ξαναβρίζεις τον Σαμαρά, γιατί θα είσαι και πολύ αχάριστος!!! Σε φιλώ, καλημέρα!!

      Διαγραφή
  6. Όχι, όχι δε πετάω τίποτα απ τα ντουλάπια μου .... μ αρέσουν και τα μαζεύω, απλώς τα αξιοποιώ με διαφορετικό τρόπο !!!
    Ούτε από μέσα μου θέλω να πετάξω τίποτα γιατί όσα έζησα με κάναν αυτή που είμαι .....
    Ζωή σε λεωφορείο ε, 1 μήνα και καλοκαίρι θα το άντεχα, πάρα πάνω όμως με τίποτα !!!
    Κάνω μόνο μία εκκαθάριση, απαντώ σε αναρτήσεις που μου αρέσουν, σαν την δική σου !!
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, με τον επίλογο σου με σκλάβωσες..... :))))
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σε φιλώ γλυκά και καλή Κυριακή! :))

      Διαγραφή
  7. Αχ, Πέτρα μου, θα μου το κλείσεις το σπίτι εσύ! Τροχόσπιτο/λεωφορείο η ζωή μου όλη! Από μικρή μέσα σε λεωφορεία.. Έρωτας! Για'μενα ΑΥΤΗ είναι η ζωή.. άσε που ενώ λατρεύω τα ταξίδια, δεν μπορώ τα πήγαινε-έλα. Εγώ πρέπει να μένω 3-4 βδομάδες σε κάθε χωριό/πόλη που επισκέπτομαι. Μου αρέσει να γνωρίζω από κοντά τους κατοίκους, να παίρνω το χρόνο μου με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους! :) Έχω συνηθίσει πλέον στη λιτή ζωή. Χώρο για μερικά βιβλία μοναχά να'χω. Φιλί γλυκό από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγρίμι κι Αγριμάκι μου, κάνα αεροπλάνο δεν υπάρχει στα πλάνα σου, μπας και την κάνεις και προς τα δω καμιά φορά;;; Άντε! Γιατί πολύ το καθυστερείς και με βλέπω να την κάνω εγώ τελικά προς τα κει!! Κι αυτό είναι δέσμευση!! Αχαχα!!! Καλημέρα γλυκό μου και πολλά φιλιά από μια ηλιόλουστη Ελλάδα/τρομάρα της, ανάμεσα σε μαραθώνιους και μομφές δυσπιστίας..... :))

      Διαγραφή
  8. Λοιπόν μου ταιριάζει το ξέμπαρκο λεωφορείο γάντι με τον χαρακτήρα που' χω!Θα γυρίσω όλο τον κόσμο,θα αρκούμαι στα λίγα,(τρελαίνομαι για κάμπινγκ)θα πετάξω τα άχρηστα που βαραίνουν ντουλάπες και συνείδηση και θα ανακαλύψω το νόημα της ζωής!
    Ναι ναι αυτό θα κάνω,φεύγω σήμερα κιόλας,να ξέρετε όλοι ποιος ευθύνεται γι 'αυτό,βλέπω ένα μικρό χαμόγελο να σκάει στα χείλη σου ή ιδέα μου είναι?
    Φιλιά πολλά αγαπημένη,θα σου στείλω καρτ ποστάλ από Παταγονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά! Στείλε πρώτα φωτογραφία από την...μαγευτική Βουλγαρία και μετά φωτογραφίζεις και την Παταγονία, τρομάρα σου!! Αχαχα!!! Φιλιά γλυκά τρίτο τρελοκομείο της παρέας!! Το τέταρτο είναι η κουμπάρα/Λυσίππη!! :))

      Διαγραφή
  9. Ειχα υποστει...Ειδικη εκπαιδευση,ως νεος..Για να ξεχωριζω τα απαραιτητα και τα σημαντικα...Απο τα ασημαντα και τα περιττα...
    Εζησα πολυν καιρο σε καμπιγκ..Και σε μικροτερο χωρο απο το λεωφορειο...
    Σε αυτοκινητο...
    Σε ΒΕΣΠΑ....!!
    Εκεινο που ειναι το σπουδαιοτερο, ειναι..ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ της φυγης...!!!
    Να μην ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ...!!
    Γιατι στην.."ζεστη" του σαλονιου, του "πολυτελους" διαμερισματος...
    Υπαρχουν πραμματα που ΧΑΝΕΙΣ...Αν δεν τα ζησεις....!!!
    Πολυ πιο πολυτιμα απο ενα ΤΖΗΝ που...Δεν πηρες μαζι, για τι δεν εφθανε ο χωρος....!!
    Αυτοι λοιπον οι ΤΡΕΛΛΟ αμερικανοι....
    Εχουν αυτο το καλο...
    Το ενστικτο[;;;...!!!] της φυγης, και την επιθυμια να γνωρισουν εκεινα..Που η ζωη τους τα ΣΤΕΡΗΣΕ...μεσα στον δαιδαλο των ΠΡΕΠΩΝ..Που επιβαλλει...
    Για να ζεις "πολυτελως"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΑ, ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ!!!
      Καλημέρα φίλε Μαχαίρη και καλή Κυριακή! (Να υποθέσω ότι ο χαλβάς της Μαρίκας τελείωσε, ώσπου να πείτε κύμινο;; :))

      Διαγραφή
  10. νομιζω οτι ενα απο τα ονειρα μου ηταν και θα ειναι παντα να ταξιδευω ανα τον κοσμο και να ακουω διαφορα ειδη μουσικης. λατρευω τα ταξιδια. δεν ημουν ποτε απο τους ανθρωπους που επαιρναν παντα, παρα πολλα. μα αρκετα και αυτα που σιγουρα θα χρειαζομουν.
    εχω παραπολλες τασεις φυγης. και θελω να φτιαξω βαλιτσα για εναν αλλον προορισμο..
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου άνθρωπε!!!
      Που είσαι εσύ τόσα χρόνια;;
      Τι λες; Φεύγουμε για ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου;;
      Έχω δυο μήνες που γύρισα και ήδη νιώθω μισή.....
      Σε φιλώ γλυκά!! :))

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Πέτρα μου!! Σαν την ζωή του νομά μου ακούγεται! Μια μέρα εδώ μια εκεί, δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω κι όπου με βγάλει!! Δεν θα λεγα όχι για δοκιμή και μετά βλέπουμε!! :))) Εγώ συνήθως παίρνω μαζί μου τα απολύτως απαραίτητα κι επειδή είμαι καλή πακετατζού πάντα μένει χώρος για συμπλήρωμα αλλά και πάλι κάτι βγάζω.. Δεν μπορώ με πολλά πολλά... Σίγουρα ισχύει για όλους, λίγο έως πολύ, αυτό που λες για εκκαθάριση αχρήστων. Κάποιοι δένονται πολύ κι άλλοι δεν τους πολυνοιάζει... Τουλάχιστον ας μην ήμαστε κτήματα των κτημάτων μας...
    Α! Πάντως έχω ένα γνωστό που ζει όλο το χρόνο, εδώ και 3 χρόνια , σε τροχόσπιτο σε κάμπινγκ και από ότι λέει και πιο φτηνά είναι τα ρεύματα, τα νερά και παρέα έχει γιατί ζουν κι άλλοι εκεί!! Μέχρι και κήπο έχει φτιάξει!!!!!
    Φιλώ σε γλυκά γλυκά!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τουλάχιστον ας μην ήμαστε κτήματα των κτημάτων μας";;;
      Στον Στουρνάρα το είπες;;; Αχαχαχα!!!
      Γιατί αυτός τα έχει κάπως ανάποδα μέσα στο μυαλό του!
      Από οικονομία πάντως το τροχόσπιτο, δεν το συζητώ, τρελή! Άρα ας το σκεφτούμε καλύτερα!
      Φιλάκια πολλά!! (πήγαινε ΞΑΝΑ στην Αριστέα! έχεις πακέτο από μένα! χαχα!)

      Διαγραφή
    2. Τι να ακούσει αυτός!!!! :)))) Και μη χειρότερα!! Τρέχω να παραλάβω το πακέτο μου!!! Ωδή στα ελτα!!!! Μάκια!!

      Διαγραφή
    3. Πακέτο ελήφθη!!! Κι εστάλη καινούριο!! Καλλιτέχνης απορροφημένη.Στοπ. Νομίζω επιβάλλεται πλέον μετά από τόση Παντελοανάλυση επιστημονικού επιπέδου να υπογράφεις ως ''Είμαι η... Πετρούλα και μόοοοοοοοοοοοολις τελείσα''!!! Επιβάλλεται το περδικόστητο κούνημα του μπούστου όπως η πρώτη διδάξασα, κοιλιακοί πλάκα και τουρλωμένο οπίσθιο!!! http://www.youtube.com/watch?v=4EBVbIOwWHU Όχι να δεις σε τι κατάσταση οδηγούν οι αναρτήσεις της ποιοτικής καλλιτέχνιδος!!!!!! :)))))))

      Διαγραφή
    4. Ο Χριστός κι η Μάνα Του!
      Μόνες μας αυτοξεφτιλιζόμαστε τελικά....
      Μωρέ, Τσιμογιάννη δαγκωτό λέω να προτιμήσω τελικά!!

      Διαγραφή
    5. :))))) Χαχαχαχα!!!!! Ε θα γίνεις χαμός λέμε!!! Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης στις απαιτήσεις του λαού!!! Κάνε μια βόλτα Αριστέα μεριά!!! :)))))

      Διαγραφή
    6. Μόνο βόλτα έκανα;; Έγραψα κι άλλο ένα άσ(θ)μα!!!

      Διαγραφή
  12. Τους συγχαίρω αποδεικνύονται
    τολμηροί κ αντισυμβατικοί!!!!
    Μπορούμε να ζήσουμε λιτά
    και μόνο με μικρές ατασθαλίες
    πάνω στα χρειαζούμενα
    Ο υπερκαταναλωτισμός
    είναι μια σύγχρονη μάστιγα
    που οδηγεί σε δουλεία!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα για τον υπερκαταναλωτισμό, που τους μόνους που παγιδεύει είναι εμάς τους ίδιους τελικά και την ελευθερία του πνεύματος μας... Σε φιλώ γλυκά! :)

      Διαγραφή
  13. Έχω θέμα στο θέμα "βαλίτσες". Παθαίνω αμόκ, και μόνο το πορτατίφ δεν θεωρώ αναγκαίο. Κι εκεί που νόμισα ότι είμαι ένα βήμα μακριά απ' το να μπω στο βιβλίο Γκίνες, ως άλλος τυφώνας που σηκώνει κοτζάμου σπίτι, τσουπ, ξεφυτρώνει η ελληνίδα μάνα. Και το αποτέλεσμα;;; Κάθε Χριστούγεννα - Πάσχα - αρχές Σεπτέμβρη, η Λυσίππη να γίνεται μια κινούμενη ορθή γωνία με πόδια, η οποία πάντα το πάει τρεχαλίτσα, ίνα μη γελοιοποιηθεί πέφτωντας κατάχαμα κι ουρλιάζοντας "δεν αντέχω άλλο, πεθαίιιινω!!! Βοηθάτε με!!!".

    Ουφ! Τα είπα, ξαλάφρωσα κι αμαρτία ουκ έχω.

    ΥΓ. Μπράβο για το μήνυμα που περνάς. Το ελιξίριο της ψυχικής νεότητας -τέρμα η εμμηνόπαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που τα περιγράφεις, τρελαίνομαι!
      Τα είχα περάσει κι εγώ στο μακρινό παρελθόν, αλλά ευτυχώς, αποτελούν παρελθόν πια όλες αυτές οι (άσκοπες) ετοιμασίες για κάτι Πάσχα και Χριστούγεννα! Έλεος!!

      (Εκεί λίγο με την εμμηνόπαυση σε έχασα, αν θες πέρνα να μου το κάνεις λιανό!!) Γλυκό φιλί!

      Διαγραφή
    2. Δεν εννοούσα τις ετοιμασίες, αλλά το φόρτωμα των 1002 προμηθειών, όταν φεύγω για το φοιτητόσπιτο. Κι έχει έναν μαγικό τρόπο να μπορεί να τα χωράει ό λ α !!! Και φυσικά όλα αυτά τα "όλα" δεν έχουν βάρος πίπουλου, οπότε της λέω "μη βάζεις άλλα, αρχίνα να βγάζεις". Ε, και πάω αμαχητί, μιας και μου λέει μ' αυτό το στομφώδες ύφος "θα κουραστείς λίγο, αλλά μετά θα έχεις να απολαμβάνεις" που με κάνει να λύνομαι στα γέλια και να παραδίδω όπλα.

      (Έλεγα για το "άδειασμα των "άχρηστων πραγμάτων" στα ενδότερα της ψυχής". Όσο προσπαθούμε να την κρατούμε αγνή, την διατηρούμε νέα. Η εσωτερική ασχήμια και το βάρος αυτής, γερνά και παραμορφώνει. Ντάτσει τώρα;)

      Φιλιά προφιτερόλ, φιλεναδοκουμπάρα μου!!! <3

      Διαγραφή
    3. Ντάτσει τώλα!!!
      Γλυκοφιλιά! :))

      Διαγραφή
  14. "Άδειασα και ξαναγέμισα τον ταξιδιωτικό μου σάκο. «Μόνον τ' απα-
    ραίτητα» είπα. Κι ήταν αρκετά γι' αυτή τη ζωή - και για πολλές
    άλλες ακόμη...." (Ο. Ελύτης, "Ο μικρός ναυτίλος")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιάννη, με διάθεση χιουμοριστική και μόνο, θα 'θελα να σε ρωτήσω αν στο σπίτι μιλάς μόνο με στίχους ή χρησιμοποιείς και τον πεζό λόγο πότε πότε!! Σε φιλώ και καλό απόγευμα!!

      Υ.Γ Χαίρομαι πάρα πολύ με τα σχόλια σου που ξεχειλίζουν ευαισθησία μέσα από την Ποίηση! :)

      Διαγραφή
  15. εκκαθαρίσεις έγιναν στοπ χώρος πολύς στοπ αναπνέουν υπέροχα τα πολύτιμα ελάχιστα στοπ αναπνέω και εγώ στοπ ξαλαφρωμένη στοπ

    φιλί Πετρουλίνι μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Ρε τυχερή! Μόνο εγώ βολοδέρνω ανάμεσα σε πράγματα και συναισθήματα του πεταματού...... Σε φιλώ γλυκά Βικάκι μου! :)

      Διαγραφή
  16. Νομίζω πως έχω την τάση να βολεύομαι οπουδήποτε.. με τα απαραίτητα βεβαίως βεβαίως!
    Όσο για τις εκκαθαρίσεις.. καλό να γίνονται.. μα θέλει χρόνο και όρεξη! Αναρωτιέμαι αν τον βρίσκουμε αυτό τον χρόνο σε ένα σπίτι γεμάτο με τόσα μικροπράγματα;! :)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εγώ για να με παρασύρω έκανα την ανάρτηση και να βρω χρόνο (και κυρίως διάθεση) για τις σωστές εκκαθαρίσεις... Φιλιά γλυκό περιστέρι! :)

      Διαγραφή
  17. Αρχικά να σ' ευχαριστήσω για τις ευχές που μου έδωσες για την κόρη μου, κι εύχομαι ολόψυχα και σ' εσένα ότι καλύτερο κι ελπιδοφόρο για την οικογένεια σου γλυκιά μου!!!
    Είμαι γενικά λιτός άνθρωπος και προσαρμόζομαι κάπως εύκολα θα έλεγα, αλλά για λεωφορείο δε με βλέπω!
    Εκκαθαρίσεις κατά διαστήματα στο σπίτι κάνω, στον εσωτερικό μου "αγρό" καθυστερώ και το πληρώνω συχνά πυκνά.
    Να είσαι καλά Πετροκόριτσο και καλό απόγευμα! Φιλιά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα χαιρόμαστε Κατερίνα μου και να είναι γερά και τυχερά!!
      Ο "αγρός" όντως, κρύβει τις μεγαλύτερες παγίδες...
      Σε φιλώ γλυκά και καλό απόγευμα! :))

      Διαγραφή
  18. Αν είναι επιλογή ζωής, τότε μπράβο σ' αυτούς που το τολμούν. Κάνοντας τις ανάλογες θυσίες.
    Αν είναι ταξιδάκι αναψυχής "για λίγο", τότε θα το έλεγα εναλλακτικό τουρισμό. Οι συγκεκριμένοι πληροφορηκάριοι, μάλλον στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν. Να'ναι καλά τα παιδιά και ελπίζω να το φχαριστήθηκαν.
    Κι αν είναι ανάγκη, ας ρίξουμε μια ματιά στους εγχώριους άστεγους, που μετέφεραν το νοικοκυριό τους σ' ένα παρατημένο σαράβαλο, για να μην κοιμούνται στα παγκάκια.

    Φιλιά πολλά τρελλοκομείο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, αυτό είναι μια επιλογή (προσωρινή όπως λες κι εσύ) δυο παιδιών, εμείς όμως καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζαμε που και που τα μέσα μας και όχι μόνο. ("Πρόσεξε μην βάλεις κάνα tide όμως στον καφέ κι αφρίσουνε τα μέσα μας" Πετροχείλος!) Σε φιλώ γλυκά και πάω να (ξανα)κούσω το νέο σουξέ που προτείνεις! (κι εσύ τέκνον Κανελλάκη;;) Χαχα!

      Διαγραφή
  19. Πετροκόριτσο, δεν πετάω αυτά που έχω γιατί τα απόκτησα με κόπο όμως είμαι σίγουρη πως μπορώ να ζήσω με τα απολύτως αναγκαία χωρίς να μου λείψουν τα υπόλοιπα... προς το παρόν ξεσκαρτάρισα τους ανθρώπους που με περιβάλλουν... αργότερα θα δούμε πόσο βάρος θα μου φέρνουν στις πλάτες τα καλαμπαλίκια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα ξεσκαρτάρισες τους ανθρώπους, μη φοβάσαι τίποτα!!!
      Καλό βράδυ γλυκό Φλωρούκο κι όλα θα πάνε καλά! ;)

      Διαγραφή
  20. Αν το κάνουμε από επιλογή, τότε οκ! Αν αναγκαστούμε να μείνουμε εκεί... χμμμμμ!!!
    ______________________________
    Συγνώμη, κανα κουρτινάκι, δεν χρειάζονται αυτοί??? Μόνο στο πίσω τζάμι έχουν???
    Τς! Τς! Τς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα!! Κοίτα τι πρόσεξε το άτιμο το παιδί!
      Πάντως δεν τους λείπει τίποτα, το βλέπεις, ε;; (εκτός από τις κουρτίνες βέβαια!) Σε φιλώ γλυκά! :))

      Διαγραφή
  21. Tι καλύτερο βρε Πετράκι μου από το να ξεσκαρτάρεις αχρείαστα και αχρείαστους από την ζωή σου;
    Είμαι η Levina κι είμαι καλά.... όπως θέλω, όταν θέλω κι αν θέλω...κι όπως μου έμαθε
    πρόσφατα ένας φίλος... σε όποιον αρέσω! Πολύ ωραία ατάκα αυτή Πέτρα μου... δεν την είχα
    χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά τώρα που την έμαθα θα της δώσω να καταλάβει...

    Χαίρομαι τους ανθρώπους που κόβουν τις αλυσσίδες και πετάνε στο άγνωστο σαν τα παιδιά που
    μας γνώρισες....με τον άνθρωπό μου στο πλάι μου να μοιράζουμε στα δυο την μπουκιά μας δεν
    θα με ένοιαζε να ζω και σε δενδρόσπιτο...

    Φιλιά πολλά Πετράκι μου
    Καλό βράδυ να έχεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ ρομαντική προσέγγιση Λεβίνα μου και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη! Σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!
      Θα χαρώ να με επισκέπτεσαι και να τα λέμε!
      Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  23. Τρελοκομείο; Είμαι πτώμα σήμερα! Φαντάσου να έπρεπε να κάνω κι εκκαθάριση!
    Εξωτερική ή εσωτερική!
    Μην ξεχάσεις να δεις τον Πέτρο ψυχαναλυτή στη σημερινή μου ανάρτηση!

    ,Αντε βρε...Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα τον Πέτρο/Ψυχαναλυτή!!
      Σιγά μην τον έχανα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Νομίζω πως η λέξη κλειδί είναι το "λίγο"...θα ταξιδέψουν για λίγο και θα γυρίσουν στο πολυτελέστατο διαμέρισμά τους να λένε πως μπορούν και με λίγα...και πώς να μην μπορούν...στο λεωφορείο βλέπω περισσότερες ανέσεις από όσες έχουν πολλά σπίτια...και το κυριότερο μπορούν να το κάνουν, γιατί έχουν και τα χρήματα...
    Αυτοί δεν πέταξαν τίποτα, ίσα ίσα απέκτησαν κι ένα κινούμενο σπίτι!
    Ναι, ναι, το λίγο είναι η λέξη κλειδί!!
    Αλίμονο σε κείνους που δεν έχουν τα μέσα κι αναγκάζονται να αποχωρίζονται πράγματα που αγαπούν κι εκτιμούν γιατί τα απέκτησαν με δυσκολίες...τα εύκολα τα απαρνιέσαι κι εύκολα....όσα πόνεσε η ψυχή σου να αποκτήσεις είναι δύσκολο να τα απαρνηθείς...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο, δε λες τίποτα!
      Και είναι πάρα πολλοί δυστυχώς..... :((
      Σε φιλώ γλυκά και καλό ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
  25. Ένα σπίτι με ρόδες! Τ'όνειρό μου από παιδί! Αν έχει λυθεί το βιοποριστικό, νομίζω πως μπορούσα να το κάνω... αν και σαν καρκίνος είμαι της σταθερότητας, με εκπλήσσω συχνά!χαχαχα. Καλή σου μέρα κορίτσι, μια όμορφη εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλιο αργά Μαράκι μου γλυκό, σου απαντώ και εύχομαι να γίνει ΚΑΙ ΑΥΤΟ το όνειρο σου πραγματικότητα!!! Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!! :))))

      Διαγραφή
  26. Χμ... το ξεκαθάρισμα σε ντουλάπες, συρτάρια και μπαούλα κρύβει πάντα έναν έντονο συμβολισμό...
    Πετάμε όλα τα παλιά, τα άχρηστα κι αφήνουμε χώρο για το καινούριο...
    Προς το παρόν, αρκούμαι στο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας (ευνοεί βλέπεις κι ο καιρός) αλλά πολύ θα ήθελα κι ένα ξεκαθάρισμα της "μπουκωμένης" ζωής μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το εσωτερικό ξεκαθάρισμα μάλλον φέρνει και το εξωτερικό πιστεύω!
      Σε φιλώ γλυκά και καλό σου ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.