Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΜΩΡΕ ΣΑΝ ΠΟΙΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ!...


Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις που είναι αυτό το μέρος το ιδανικό! Άδικο έχεις; Σάμπως υπάρχει; Κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός. Αλλά αυτό το μέρος, πάλι δεν θα το βρεις!
Να το πάρει το ποτάμι;; Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, περισσότερες πιθανότητες έχει να το πάρει το ποτάμι και λιγότερες να υπάρξει στην πραγματικότητα! Λοιπόν: This is Omonoia!!!

Αν υποψιαστώ ότι το μόνο που σου έκατσε είναι ότι το Omonoia δε γράφεται με o και i μαζί, θα πεθάαανω!! Φαίνεται πως δεν έχεις δει ταμπέλα να γράφει "Peiraias" στα...αγγλικά της Ελλάδας (!!) να σου φύγει το σάλιο από αριστερά, μέχρι να μπορέσεις να το προφέρεις!!

This is μακέτα μάνα μου και μακέτα θα μείνει! Άλλωστε, προηγείται μακράν το φράγμα του Έβρου! Μόλις τελειώσει με το καλό η μακέτα φράγμα-Έβρου, θα ποζάρει παντού η μακέτα-Ομόνοια! Στο μεταξύ, θα περνάει ο καιρός και που θα πάει;; Θα ξεχαστεί κι αυτό το drama!

Ως τότε όμως, ελάτε να ονειρευτούμε όλοι μαζί, ότι αυτή είναι η πλατεία Ομονοίας! Ότι 5-6 παιδάκια παίζουν ανέμελα ανάμεσα σε 3-4 κυριούλες που κατευθύνονται προς την Αιόλου, 
να αγοράσουν νήματα για πουλόβερ. Αν και το κόβω για καλοκαίρι ακόμα, αλλά λέμε τώρα!

Οι λαθρομετανάστες ξεκουράζουν το κορμάκι τους στο hotel απέναντι, τους πρεζάκηδες τους έπνιξαν τα παιδάκια μέσα στη λίμνη-συντριβάνι, οι έμποροι ναρκωτικών έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, οι γύρω πολυκατοικίες έχουν κατεδαφιστεί με εκρηκτικά, μήπως είμαι αλλού, στη μεγάλη μου πλάνη και νομίζω πως ζω, αλλά έχω πεθάνει, που έλεγε κι ο μέγας ο Notis!

Τώρα θα μου πεις, μακέτα είναι κι ότι θέλει δείχνει! Σωστό κι αυτό! Εγώ προτείνω μάλιστα, να βγουν τα πάντα σε μακέτα και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι! Μακέτα με εργάτες σε βιοτεχνίες κι εργοστάσια, μακέτα με εργαζόμενους σε καταστήματα, μακέτα με πελάτες σε καταστήματα, μακέτα με χαρούμενα παιδάκια σε σχολεία με θέρμανση, μακέτα με φάρμακα στα νοσοκομεία.
Όσο εσύ θα συμπληρώνεις τη λίστα μακέτας, παρατήρησε ότι η Ομόνοια του 19ου αιώνα και βγάλε, είχε περισσότερα κτήρια, από ο,τι η.......μακέτα του 21ου αιώνα!.... Τι να υποθέσω άραγε;;

____________ "o pio pistos filos tou skylou" ________ Foto ______ Κλικ εδώ οπωσδήποτε! ______________

76 σχόλια:

  1. καλημερα.μολις την ειδα ομονοια σκεφτηκα και μετα λεω αντε ξυπνα τωρα!παντως αυτο να μην εχουμε δουλειες,φαεμακα,νοσοκομεια,σχολεια η ζωη να καταρρεει γυρω μας κι εμεις να ανασχεδιαζουμε πλατειες χρηζει εκτιμησης απο ψυχιατρο!βεβσια θα μου πεις,σε λιγο δε θα εχουμε ουτε σπιτι,στις πλατειες θα τη βγαζουμε με σλιπινγκ μπαγκ και σκηνες να μην ειναι καπως σουλουπωμενες; ωραια φαση το καμπινγκ,τωρα με το δωρεαν ιντερνετ ποιος μας πιανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλάρωσε καλέ. Στη μακέτα είναι ακόμα, αμέσως εσύ να τις ανασχεδιάσεις κιόλας!! Και το δωρεάν ίντερνετ.......σε μακέτα θα είναι, μη νομίζεις!! Αχαχαχα!! Φιλάκια πεταλου(λου)δένια μου!

      Διαγραφή
  2. Οι μακεττες ειναι....Το δικαιωμα μας στο ονειρο....
    [Αυτο με τα εκκρηκτικα στα κτηρια..Μου αρεσε...!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω έχω δει μια μακέτα της πανεπιστημίου που πολύ μου άρεσε! Εχω αγοράσει ήδη πατίνια για να ερχομαι στη δουλειά από τον ποδηλατόδρομο...

    Λες να μη γίνει? Να πάνε τζάμπα τα πατίνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου μείνουν τα πατίνια κι έχεις και παράπονο ωρέ;; Χαχα! Φιλάκι γλυκό!! :))

      Διαγραφή
  4. Να δώσουν και σε μακέτα κανένα πιάτο φαγητό στους άστεγους!!!
    Ασε με ρε κορίτσι μου πρωί πρωί θα με κάνεις να βρίσω πάλι δεν το έχω σε πολύ, την μακέτα μου μέσα!!!

    Υ.Γ Θέλω σε μακέτα καινούριον αφεντικό σας παρακαλώ που να απευθυνθώ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα!! Στο υ.γ έγραψες πάλι!!!
      Τα παράπονα σου στο δήμαρχο! Γλυκό φιλί! :))

      Διαγραφή
  5. Χαχα...κι εγώ Ομόνοια σκέφτηκα. Δεν ξέρω γιατί... πρωινή διαστροφή της σκέψης! Άσχετο αλλά η Ομόνοια της δεκαετίας του 60 ήταν υπέροχη. Μετά που βάλθηκαν να την ''ομορφύνουν'' την ... μπιπ... Με την χαριστική βολή της ανεπανάληπτης Ντορίτσας! Τι να πω για τον όμορφο (τον Αβραμόπουλο ντε) που γέμισε στρογγυλές λευκές μπάλες τα πεζοδρόμια, να΄χουμε να σκουντουφλάμε! Μιλάμε για εικαστικές παρεμβάσεις απαράμιλλης ομορφιάς. Κι όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει πλατεία στο Περιστέρι (πλ. Αγ. Γεωργίου...στον Αγ. Ιερόθεο... βοήθειά μας πρωί πρωί με τους αγίους!) που αντί για δέντρα έχουν φυτέψει φανάρια! Εκπληκτικό! Καμιά 500αρία κολονοφάναρα (μη μπερδευτείς... έχει και το -να- η λέξη)! Ανάβουν το βράδυ και αστράφτει ο τόπος! Άμα έχει φαντασία (και μίζα) ο άνθρωπος... θαύματα κάνει! Καλημέρα κοριτσάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα σου καλά βρε μάνα μου, αλλά "όμορφο" τον Αβραμόπουλο;;;; Μπρρρρρρ!!!! Πάντως είχες πολύ κέφι σήμερα! Το σχόλιο σου θεϊκό!! Φιλάκια πολλά Μολυβένιο Κοριτσάκι μου! :))

      Διαγραφή
  6. Αφου κλέψω την παλιά καρτ ποσταλ γιατί την λάτρεψα, θα προτείνω μια μακέτα ακόμα. Αυτή θα δείχνει έναν πακτωλό Ευρώ και προσφέροντάς την στην κυρία Μέρκελ (που παρεμπιπτόντως χθες το βράδυ εμφανίστηκε ντυμένη παπαγάλος του Αμαζονίου με lahañι σακάκι, στην πρες κόνφερανς για την κυβέρνηση που κατάφερε τελικά να στήσει) θα έχουμε ξοφλήσει το χρέος μας. Εεεεε? Δεν ακούγεται καλό? Και μια μακέτα με πολλά φιλιά γιά να την προσφέρω σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παλιά καρτ-ποστάλ ακριβώς από κάτω έχει και αναφορά πηγής άμα θες. Παίρνω τη μακέτα μου, σ' ευχαριστώ πολύ και φεύγω!! Γλυκά φιλάκια καλή μου!! :))

      Διαγραφή
  7. Το σώσαμε....το σώσαμε!
    Ευτυχείς όλοι κάτω από
    μια ιδεατή μακέτα!!

    Φιλί ονειροπόλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζωή μου όλη είναι μια μακέτα
      κι έχει κολλημένη και μια ετικέτα!!!
      Φιλί γλυκό! :))

      Διαγραφή
  8. Αν οι υποδομές που εχουμε σε μακετες , δεν εχουν γινει , Φαντάσου τις ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ (απο τα συντριβάνια και τις πλατείες ) υποδομές που ούτε καν σε μακέτα δεν εχουν αποδοθεί . Δεν εχουν περάσει , ούτε κατα διάνοια ( λέμε τώρα ) απο των ιθυνόντων τον νού (ξαναλέμε τώρα) . Τι να πω ; Να ζήσουμε να τις θυμόμαστε ( τις μακέτες) Ζωή σε εμας να πω ; Ψεμματα λεμε ; ΔΕΝ ΛΕΜΕ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ Tache Rouge!!
      Σωστά το επισημαίνεις, οι ήδη υπάρχουσες υποδομές σίγουρα πλέουν τα λοίσθια...... Κι όσο για συντήρηση κλπ, ούτε λόγος!! Καλό σου βράδυ και θα χαρώ να τα λέμε!! :)

      Διαγραφή
  9. "Μακέτα", λοιπόν, μιας από τις "φωτορελιστικές απεικονίσεις της μελέτης που διακρίθηκε στο διαγωνισμό του «Re-think Athens» . Κάνε έναν κόπο να ρίξεις μια ματιά.

    'Οσοι ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι περισσότερο για τη "μακέτα" μπορούν να διαβάσουν κι εδώ

    Θα μπορούσα να το προσπεράσω χωρίς να σχολιάσω, αλλά, αγαπητή φίλη, θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το ποια ανάγκη μας εξυπηρετούμε ασχολούμενοι με το blogging ή το τι πιστεύει καθένας μας, έχουμε -νομίζω- ανάγκη κι αξίζει να αισθανόμαστε κάποιες φορές, ότι σ' αυτή τη χώρα που ζούμε και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που μας βρήκαν, λίγο αισιόδοξοι, λίγο πιο χαλαροί και όσο το μπορούμε ίσως και περήφανοι, γιατί υπάρχει ζωή, υπάρχει δημιουργικότητα, υπάρχει, αν θέλεις, ελπίδα.

    Με την ισοπέδωση των πάντων και την ανακύκλωση της απαισιοδοξία και της κατάθλιψης βγαίνει κάτι; Κάνουμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία ένα βήμα μπροστά; Εμείς διαμορφώνουμε μεταξύ μας την ψυχολογία μας. Αν και σε μια δημιουργία, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, βρίσκουμε να σχολιάσουμε ότι πιο αρνητικό κι απαισιόδοξο υπάρχει, τελικά τι νόημα έχει να το εξωτερικεύσουμε; Για να μαυρίσουμε και να παραπλανήσουμε τελικά κι εκείνους που θα το διαβάσουν;

    Δεν υποτιμώ τις επισημάνσεις ή τους προβληματισμούς σου, αλλά η "είδηση" πιστεύω για να γράψει κάποιος κάτι γι' αυτό ήταν αλλού.

    Χίλια συγνώμη σου ζητώ για το ύφος μου, αλλά νομίζω στην επικοινωνία μας, στην καθημαγμένη καθημερινότητα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας αξίζει μια νότα αισιοδοξία και θετικής ματιάς κι εσύ με το ταλέντο της γραφής σου το έχεις, γι' αυτό άλλωστε πήρα και το θάρρος να σου απευθυνθώ πιο προσωπικά.

    Θυμάμαι, με την ευκαιρία, ότι πριν από μερικά χρόνια και για κάποια μεγάλα έργα όπως η γέφυρα του Ρίο- Αντίρριο κάποιοι υποστήριζαν ότι θα μείνουν μακέτες. Δεν θα πρέπει -νομίζω- να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

    Συγγνώμη για τον πλατειασμό μου και τη φλυαρία μου, αλλά νομίζω ότι μας αξίζει και πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.

    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευάγγελε,
      1) Κάντε έναν κόπο και δείτε στο τέλος του κειμένου μου (μετά την φωτογραφία) ένα λινκ παραπομπής με τον τίτλο: "Κλικ εδώ οπωσδήποτε!" Βρίσκεται εκεί από τις 8:02 π.μ. που ανέβασα την ανάρτηση. Πρώτα το διάβασα και μετά έγραψα τα σχετικά! 2) Είναι απορίας άξιο, πως, ύστερα από τόσα κείμενα μου που έχετε διαβάσει (όσα, τέλος πάντων), αποφασίσατε να σχολιάσετε κάποιο που αφορά μια μελέτη μακετών και τίποτα περισσότερο και δεν αντιληφθήκατε καν το καυστικό άλλα και χιουμοριστικό μου ύφος. Όπως και να έχει, γύρω μας εκκρεμούν χιλιάδες προβλήματα, για τα οποία ουδείς αμφιβάλει κι αποτελούν δυστυχώς την σκληρή πραγματικότητα. 3) Για να μην το ξεχάσω, τα blogs, εκτός από είσοδο έχουν και έξοδο!

      Υ.Γ Εδώ καράβια χάνονται, μακέτες αρμενίζουν!

      Διαγραφή
    2. Θέλω να πιστεύω ότι στην εποχή μας δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα. 'Οτι μπορούμε παρά τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις μας να ανταλλάσσουμε τις σκέψεις μας με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αντίθετη γνώμη. Επειδή όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου παρακολουθώ κάποια ιστολόγια κι επειδή εκτιμώ κάποια απ' αυτά που με τιμούν με τα σχόλιά τους, τόλμησα να εκφράσω επώνυμα και προσεχτικά τη γνώμη μου και στο διατυπωμένο με "καυστικό αλλά και χιουμοριστικό" ύφος κείμενο. Προφανώς γράφετε για να γράφετε, λυπάμαι για το λάθος μου. Αλλά κι εσείς δεν έχετε καταλάβει προφανώς το ύφος του σχολιασμού μου, ένα "όχι" στην άλλη μιζέρια προσπάθησα να εκφράσω. Τρομερό μου λάθος. Η Ομόνοια κι η γύρω περιοχή πρέπει να μείνουν καταδικασμένες για να 'χουμε να λέμε.

      Δεν ξέρω ειλικρινά πόσα από τα δικά σας καράβια έχουν χαθεί. Πάντως όντως "χάνονται καράβια" στις μέρες μας οπότε είναι πολυτέλεια να φιλονικούμε για... "μακέτες". Την επιλογή του θέματος εσείς την επιλέξατε και την εκθέσατε δημόσια. Δεν ήξερα ότι επιθυμείτε να σχολιάσουν μόνο όσοι συμφωνούν ή λένε μόνο μπράβο. Οπότε η έξοδος -μιας και δημοκρατία έχουμε και το ιστολόγιο σας ανήκει- είναι με τη μία ορθάνοιχτη στην αντίθετη γνώμη. Σας ευχαριστώ για την ευγένειά σας. Και για να μην το ξεχάσω κι εγώ κάπου πήρε σήμερα το μάτι μου
      αυτό γι' αυτό επανήλθα, αλλά έπεσα πάνω στην... εξώπορτα. Καλή σας νύχτα.

      Διαγραφή
    3. Επειδή τα σχόλια είναι σε κοινή θέα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.
      Προφανώς γράφω για να γράφω ο,τι κρίνω εγώ ότι θέλω να σχολιάσω. Και, όχι, δεν συμφωνούν πάντα οι απόψεις μου με εκείνες των αναγνωστών (κυρίως φίλων), αλλά, δεν μπορώ να μην απαντήσω όταν δέχομαι μια κριτική επί ΕΝΟΣ κειμένου, με συγκεκριμένη θεματολογία (χωρίς να έχετε σχολιάσει ποτέ κάποιο άλλο κείμενο μου). Εσείς θεωρείτε ότι γράφετε για κάποιον άλλον λόγο, εκτός από το να γράφετε για να γράφετε τις δικές σας απόψεις; Τα "όχι" κύριε Ευάγγελε δε λέγονται ΜΟΝΟ στις μακέτες (αλήθεια, γιατί τόσο ενδιαφέρον;) Από το πρώτο σας ήδη σχόλιο, φάνηκε ότι βγάζετε λάθος συμπεράσματα. Με το δεύτερο, απλά μου το επιβεβαιώσατε. Λυπάμαι. Καληνύχτα κύριε Ευάγγελε.

      Διαγραφή
  10. καλημερα αδυναμια μου!
    δεν εχω να πω κατι!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάμπως έχω εγώ;; Χαχα!! Φιλάκια καλό μου και καλό βραδάκι! :))

      Διαγραφή
  11. Πριν κάποια χρόνια, σε εκδρομή με το σχολείο, μέναμε σε γνωστό ξενοδοχείο της Πλατείας και πρόσφατα έμαθα πως έβαλε κι αυτό λουκέτο...
    Οκ, την επόμενη φορά που θα ξανα-ανέβω Αθήνα, θα ψάξω να βρω το τοπίο της πρώτης φωτογραφίας!!!
    (Τί? Λες να μην το βρω? Α.ΠΟ.ΚΛΕΙ.Ε.ΤΑΙ!)
    ;-)
    Φιλιάαααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο μικρό είσαι βρε μικρό;; Χαχα!! Αποκλείεται να (μην) το βρεις!! ;) Φιλάκι Γιάννα μου! :))

      Διαγραφή
  12. Τι θες να πεις;
    Ότι αυτό το έργο είναι... "μακέτο";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
      Γελάω από την ώρα που είδα το σχόλιο σου το οποίο........είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!!!! Χαχαχαχα!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. επειδή έχω ταξιδέψει αρκετά σε Ευρώπη αλλα και νέα Υόρκη νομίζω ότι είμαστε η μονη πολη με τόσο ασχημ κεντρο , τόσο κακό κεντρο όπως η ομόνοια ! σιγά μη γινει η μακέτα
    θα μείνει πάντα έτσι
    δυστυχώς
    σε καλησπερίζω αγαπημένο μου μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο: εγώ Αμερική δεν έχω πάει, δεν με εμπνέει ρε μάνα μου, δεν ξέρω γιατί! Ευρώπη/Ασία/Αφρική (βόρεια), πραγματικά, πιο άσχημη πλατεία δεν έχω ματαδεί!! Στις ελληνικές ταινίες πάντως (δεκαετία '60 κυρίως) η Ομόνοια ήταν χάρμα οφθαλμών: λιτή και φινετσάτη!! Σόρρυ, εγώ είμαι το αγαπημένο σου blog;;;;; Yes!!! μεγάλη τιμή μα και συγκίνηση!! Φιλάκι! :))

      Διαγραφή
  14. Θα φτιαχτεί καλέ .....μη βιάζεστε , έχουν ακόμα αρκετές δοκιμές μέχρι να φτάσουν στη μακέτα !!!
    Ρώτα και μας πόσο κούκλα ήταν η Ομόνοια πριν 50 χρόνια !!!! Ας μην απελπιζόμαστε κάααααποτε θα ξαναγίνει όμορφη !!!
    Φιλιά πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα!! Χαχα!! Ας κάνουμε ακόμα λίγο υπομονή μπας κι αλλάξει κάτι, αν το προλάβουμε.....!! Σε φιλώ γλυκιά μου Ράνια! :)

      Διαγραφή
  15. Μωρέ μπορώ να σου φτιάξω εγώ μακέτες, άπειρες!!
    Έργα γίνεται να βλέπουμε;; Και μάλιστα έργα που θα τα τιμήσουμε και θα διατηρηθούν;;
    Φιλιά Πετρούλα μου και καλό απογευματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι οι πολίτες είμαστε πάντα μέρος της λύσης ή μέρος του προβλήματος....... Σε φιλώ περιστεράκι μου! Καλό σου βραδάκι!

      Διαγραφή
  16. Εξαιρετικά αφιερωμένο:
    http://www.youtube.com/watch?v=2-gSyuhYyE8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι η δεύτερη που το αναφέρεις, μετά τον Αρχηγό!!! Μα τι έχουμε ζήσει Παναγία μου;; Έχουμε γερή κράση τελικά! Χαχα!! Φιλάκια Σοφάκι μου! :))

      Διαγραφή
  17. Τα πάντα σε μακέτα και συμφέρει!!!
    Ειδικά αν είναι φτιαγμένη από υλικά προς ανακύκλωση, σχεδόν μηδενικό το κόστος!!!
    Από τι υλικό προτιμάς να σε φτιάξουν στην μακέτα, Petra;
    Εμένα θα ήθελα να με αναπαραστήσουν με γόμες, για να σβήνω τους κακομούτσουνους που θα με πλησιάζουν!!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πέτρα μάνα μου, τι ρωτάς;;;;; Από πέτρα για να αντέχω........ Σε φιλώ γλυκά χαρά μου!! :))

      Διαγραφή
  18. Χαχαχα δίκιο έχεις...κρίμα που δεν βγαίνουν ποτέ αληθινά....καλό σου απόγευμα Πέτρα μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ μακάρι να μην έχω δίκιο, αλλά στο Ελλάντα όλα τα έχουμε προκαλέσει κι όλα τα έχουμε ζήσει τελικά...... Καλό βραδάκι! Σε φιλώ! :))

      Διαγραφή
  19. Η παλιά φωτογραφία είναι μοναδική, Πετροκόριτσο! Μακάρι οι μακέτες να γίνουν έργα, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξη!
    Σήμερα υπάρχουν σοβαρότερες ανάγκες των ανθρώπους που φυτοζωούν γύρω από την Ομόνοια, παρά από την ανάπλαση της. Δυστυχώς όμως, στα σχέδια τους ποτέ δεν προηγήθηκε η ανθρώπινη ανάγκη, .
    Ας ελπίσουμε πως κάτι θα γίνει στο τέλος! Να είσαι καλά γλυκιά μου και καλή συνέχεια! Φιλιά πολλά με αγκαλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σήμερα υπάρχουν σοβαρότερες ανάγκες των ανθρώπων που φυτοζωούν γύρω από την Ομόνοια, παρά από την ανάπλαση της"...... Ακριβώς ΑΥΤΟ ήταν η ένσταση μου αλλά και η καυστικότητα του κειμένου μου. Τα σοβαρά (τα πολύ σοβαρά) είναι άλυτα και μας έφαγαν οι μακέτες;;;; Έλεος!! Σε φιλώ γλυκιά μου Κατερίνα! Καλό σου βραδάκι χαρά μου! :)

      Διαγραφή
  20. Δεν μου λες μανίτσα,μπας και σου βρίσκεται κανένα κατοστάευρο σε μακέτα να κάνω Χριστούγεννα?
    Η περιγραφή της ιδανικής Ομόνοιας αξεπέραστη.
    Γλυκό φιλί στο μαγουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδανική πλατεία απαιτεί θυσίες!!...........
      Σε φιλώ γλυκά Λαχανάκι μου τρελό!! :))

      Υ.Γ Βρε παιδιά, η Λυσίππη που είναι;;

      Διαγραφή
  21. Έλα συμπεθέεεερα!!! Προλαβαίνεις να αερίσεις το κοκο σανέλ ταγιεράκι και την κάπα τη ρενά να σε πιάσω αλαμπρατσέτα και τσίκι τσίκι πασατέμπο να βολτάρουμε κάτω από τα πλατάνια της Πανεπιστημίου!!! :))) Τρέχω να τηλεφωνήσω στη Ντίντη, την Ντόντη και τη Ντέντη που μετακομίσαν από το Κολωνάκι στις υπερλουξ πια χάι society περιοχές Εξάρχεια κι Άγιο Παντελεήμονα να ταϊσουμε τα εξωτικά χρυσόψαρα στο συντριβάνι, που έφεραν αποκλειστικά για μας από την Καραβαϊκή!!! ελάτε να απλώσουμε όλοι τα χέρια με κελειστές παλάμες εννοείται, και να τρέξουμε παρέα φωνάζοντας : στην Ομόνια αδερφές μου, στην Ομόνια!!!
    Φεύγω συμπεθέεεεεερα γιατί λήγει η επίδραση από τα σκληρά κι όπου ναναι ξυπνάω!!!!
    Νερά....Νερά.... Ωραία που είναι τα νερά!!!!!!!
    Μάκια στα μαγουλάκια!!!! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα!!! Κι ενώ ετοιμάζομαι να σου γράψω...."Νερά....Νερά.... Ωραία που είναι τα νερά;;;".......βλέπω να το έχεις γράψει εσύ!!!!!!!!! Συμπεθέεεεερα μου, δεν υπάρχουμε γενικώς!!! Γλυκό φιλάκι!! :))

      Διαγραφή
  22. Είμαι νοσταλγός! Γνωστόν!
    Λατρεύω τις παλιές φωτογραφίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας!
    Το φαρμακείο Μπαμπάκος που έδινα τα ραντεβού μου όταν ήμουν φοιτήτρια.
    Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήθελα να αλλάξει. Κυρίως γιατί η γεύση που μου είχε μείνει την τελευταία φορά περνώντας από κει με είχε αρρωστήσει.
    Ξέρω ότι με ευχολόγια δεν γίνεται κάτι... Ούτε με μακέτες ....
    Φιλί στα γρήγορα γιατί αυτές τις μέρες πραγματικά δεν προλαβαίνω τίποτα!
    Έχω κάτι φωτιζόμενους πίνακες σε παραγωγή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρρυ κιόλας Τρελοκομείο, εγώ έναν........ΜπαΚΑκο ήξερα!!!!!!!!!!!!!! Ο.........Μπαμπάκος μήπως ήταν στην άλλη τη γωνία;;; Αχαχαχαχα!!! Καινούργιο συκώτι μου έκανες απόψε!!! Χρόνια πολλά κι από δω και πολλά φιλάκια!! :))))

      Διαγραφή
    2. ρε πάλι το έκανα το θαύμα μου;
      Δεν υπάρχω!
      Είδες; έρχομαι και σου φτιάχνω τα κέφια!
      Δεν είναι τίποτα! Καλλιτεχνώ ( εξού και δεν έχω απαντήσει στο μπλογκ μου ακόμα) και λειτουργεί το δεξί τμήμα του εγκεφάλου!
      Για να σου γράψω αυτά τα λίγα έχω σβήσει χίλιες φορές! Δεν τα βλέπω τα γράμματα! Βλέπω κορδέλες, κανέλες, κεριά.... από δω και μπρος έχω το εργαστήρι του Αι Βασίλη σε εξέλιξη...

      μουατς!

      Διαγραφή
    3. Αχ, ρε συ, ζηλεύω, θέλω κι εγώ να βρεθώ στο εργαστήρι του Άη Βασίλη! :))

      Διαγραφή
    4. Τώρα μόλις τελείωσα ένα μικρό δωράκι για αύριο ( θα κάνω κλήρωση)
      Έχω δύο πίνακες, ένα της me(maria) (της το είχα υποσχεθεί από πέρυσι που το είχε ζηλέψει), έναν για το συμπόσιο, και θέλω ένα δικό σου ίδιο! Από αυτούς με τα φωτάκια!
      Τελειοποιώ και δύο μισοτελιωμένους να τους χαρίσω κι αυτούς κι ως εδώ ήταν ο Άγιος Βασίλης!
      Μετά θα φτιάξω τα δικά μου ! Αν έχουν μείνει αντοχές!

      Διαγραφή

    5. Ο Χριστός κι η Μάνα Του! Ζαλίστηκα!!

      Διαγραφή
    6. Κοίτα να δεις που κι εγώ ζαλίστηκα ! ;-)

      Διαγραφή
  23. Σημίτη μου θυμίζει η...μακέτα('αυτό το πράγμα είναι μακέτο').
    Σε μακέτα ζούμε, στην ελπίδα.
    Αν δεν την είχαμε κι αυτήν θα δέναμε μια πέτρα στο λαιμό μας....

    Καλό κουράγιο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Και) αυτός ο ακατονόμαστος έχει την τιμητική του σήμερα, είσαι η τρίτη που τον αναφέρεις!! Σε φιλώ και καλό σου βραδάκι! :)

      Διαγραφή
  24. Ωραία ανάρτηση..το κατάλαβα ότι ήταν μακέτα :) μου άρεσε και η Ομόνοια του παρελθόντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ομόνοια του παρελθόντος όντως ήταν πιο όμορφη, όπως κι εκείνες οι εποχές τελικά...... Καλησπερούθκια Δελφινούι μου! :)

      Διαγραφή
    2. πάντα μου άρεσαν οι παλιές καλές εποχές...χαθήκαμε,καιρό έχει να μιλήσουμε όλα καλά; :)

      Διαγραφή
    3. Όλα..........ελληνικά! Σ' ευχαριστώ και φιλούθκια! :)

      Διαγραφή
  25. Να δεις που στο τελος θα βγαζουν και σε μακετες φαγητο!Πιασε μια μακετα πιτογυρο για μενα σε παρακαλω που εχω να φαω και καιρο!!
    Την καλησπερα μου φιλη μου Πετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα πιάσω μια μακέτα/πιτόγυρο θα την κρατήσω γιατί έχω κι εγώ καιρό να φάω!! Χαχα!! Φιλιά γατομελοκάνελλα!! :)) Και καλό σας βραδάκι χαρά μου!

      Διαγραφή
    2. ΓΑΤΕ...καποιος ειπε..Οτι τις ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ....Δεν θα τις...Αγοραζουμε πια...ΘΑ ΤΙΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ....!!
      Θα κοιττας για λιγο....Και θα επιστρεφεις....
      Εγω τα λεω..μερικοι τρωνε..με το ματι...!!!
      Τι το θες το..στομα...!!!

      Διαγραφή
  26. Αν ονειρευτούμε λιγάκι ότι ζούμε σε έναν κόσμο-μακέτα... :))) τι ευτυχία.... αυτό είναι το κλειδί της χαράς μας...
    Μου θυμίζει πάντως πολύ Omonoia παλιότερων εποχών! (από όσο έχω δει την Αθήνα σε ταινίες κλπ)...
    Φιλιά πολλάάάάααα Πετρούλα μου!!!!!!! ♥ Καλό βραδάκι!!!!
    Αγκαλίτσα?? ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγκαλίτσα δεδομένη, δεν το συζητώ!! ♥ Κι ας ονειρευτούμε έναν κόσμο καλύτερο, αν κι εσείς τα μικρά θα τον διεκδικήσετε κιόλας και πολύ καλά θα κάνετε! Φιλάκια γλυκά μου!! Καλό βραδάκι επίσης! :)))

      Διαγραφή
  27. Ωραία πάσα στο Σαμαρά έδωσες: ζωή σε μακέτα!
    Τι είπες τώρααααα!
    Πως δεν το είχαν σκεφτεί. Ή το είχαν σκεφτεί και τους χάλασες την έκπληξη;
    Φαντάσου τώρα να κάθεσαι στο παγκάκι, στα πόδια το λάπτοπ με το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, πακιστανοί και ζητιάνοι εξαφανισμένοι και να σε κυαλάρει ο γκόμενος απέναντι.
    Ρε πούστη μου, αργεί πολύ αυτή η Ελλάδα; Θέλω να τη ζήσω γαμώτο.
    Και αυτή η κουφάλα η αιωνιότητα δεν περνάει με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου κάνω τη ζωή μακέτ(ο)α!!!!
      Ρε πούστη μου "υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε";;; Πολύ αμφιβάλλω να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια.......

      Διαγραφή
  28. Θα σε συναντήσω το πρωί της Κυριακής κάτω απ' την ανθισμένη πασχαλιά.
    Θα σου κόψω μια μανόλια για να στολίσεις το ψάθινο καπέλο σου κι εσύ θα έχεις μια ανεπαίσθητη μελαγχολία στο βλέμμα, γιατί το θρόισμα της δαντέλας σου, ενόχλησε το ζευγάρωμα δύο πεταλούδων parnassius apollo...

    Να βάλουμε και λίγη μακέτα ζωής...
    Φιλιά Πέτρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα, καθώς η καταιγίδα μάς τη φιλάει και πάλι....:((( Αλλά κι εγώ θέλω να βάλουμε λίγη μακέτα στη ζωή μας! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  29. Μα μακέτα της Ομόνοιας χωρίς το Hondos Center?? Δεν το δέχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!!
      Φιλάκια πολλά και καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  30. Νοσταλγουμε τη ζη στη μακετα και αδιαφορουμε να κανουμε αληθινη ζωη,αυτο που ζουμε!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια μακέτα δεν σου φτάνει?...,τι ζητάς πολλές, αφού έχουμε αυτή της ανάπτυξης που τα περιέχει όλα...όχι παίζουμε!!
    Τι μας πέρασες αμακετάριστους?
    Αλίμονο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μακέτα είναι η ζωή
      μαρκίζα η κοινωνία".....δική μου (η παράφραση) μουστάκια!! Χαχα! Φιλάκια!! :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.