Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η Φωτογραφία της εβδομάδας: Θα 'ρθει άσπρη μέρα και για μας!


Σε παρασύρουν κάτι εικόνες και σε ξεγελούν ώρες-ώρες! Αυτή η τεχνολογία είναι απίθανη! Αν ήμασταν παιδάκια θα μας μάγευε ετούτη η εικόνα. Θα ήμασταν ικανά να πιστέψουμε ακόμα κι ότι υπάρχει. (Το θέμα είναι μήπως όντως υπάρχει κάπου -έτσι ακριβώς- αυτό το τοπίο!)

Είναι αυτή η ομορφιά που σου κόβει την ανάσα εκ του ασφαλούς! Είσαι μέσα στο ζεστό σου σπίτι, περιμένεις και τις γιορτές, λίγη χρυσόσκονη παραπάνω στις ονειροπολήσεις, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Αλλά το κρύο -όπως και το χιόνι- γίνονται αξιαγάπητα, όταν υπάρχει αντίθεση του μέσα με το έξω. Όταν έχεις......σπίτι, ζεστούλα, σουπίτσες, τσαγάκια, παρέα, ε τότε ναι!!

"Τι καλά που ’ναι στο σπίτι μας τώρα που όξω πέφτει χιόνι! Το μπερντέ παραμερίζοντας, τ’ άσπρο βλέπω εκεί σεντόνι, να σκεπάζει όλα τα πράματα: δρόμους, σπίτια, δένδρα, φύλλα. Πόσο βλέπω μ’ ευχαρίστηση μαζεμένη τόση ασπρίλα!"

Εκείνο που αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια πια, είναι οι άνθρωποι δίχως σπίτια. Οι άστεγοι. Αμέσως μετά, έρχεται εκείνη η κατηγορία των ανθρώπων, που, ναι μεν έχουν μια στέγη, αλλά είναι τόσο αφιλόξενη..... Μια στέγη δίχως ρεύμα και θέρμανση μοιάζει περισσότερο φυλακή.

Το κράτος δεν είχε ποτέ σωστές υποδομές, αλλά κι ο λαός μας δεν έχει αποκτήσει Παιδεία. Τώρα που χρειάζεται -περισσότερο από ποτέ- να ενισχυθεί για πολλούς συνανθρώπους μας, 
η ουσιαστική βοήθεια από την πλευρά της Πολιτείας, αλλά και της Εκκλησίας, αυτό φαντάζει δύσκολο, γίνεται ενδεχομένως δίχως οργάνωση ή υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα.

"Όμως κάτου, τουρτουρίζοντας, το κορίτσι εκείνο τρέχει. Τώρα στάθηκε στην πόρτα μας. Ψωμί λέγει πως δεν έχει, πως κρυώνει, πως επάγωσε… "Έλα μέσα, κοριτσάκι. Το τραπέζι μας εστρώθηκε κι αναμμένο είναι το τζάκι"... (Κ. Καρυωτάκης - "Χιόνι")

Κάνοντας κλικ εδώ υπάρχει ένας ακόμα τρόπος να βοηθήσουμε εμείς οι πολίτες, ο ένας τον άλλον. Κλείνοντας, να σημειώσω πως, μια μέρα μιλούσα με έναν άστεγο της πόλης και μου είπε: "θα πάω στον Καμίνη και θα του πω να βάλει περισσότερα φασόλια στη φασολάδα".....

      
_________ "o pio pistos filos tou skylou" _ Foto ______ Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει! _________

62 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος τωρα πια, που να ευχεται να χιονισει...
    δεν υπαρχουν λογια...

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία φορά που άκουσα κάποιους να το παρακαλούν, ήταν χθες, από δυο παρουσιαστές του ραδιοφώνου! Καλό βραδάκι γλυκούλα μου!

      Διαγραφή
  2. καλημερα, κι όμως εμεις οι νότιοι νησιωτες τρελενομαστε για το χιονι.... οχι ομως για το κρυο που ακολουθει... αλλοστε ποτε στο νησι δεν κραταει πολυ το χιονι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, στα νησιά δεν χιονίζει πολύ, τι να πούνε και οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας!

      Διαγραφή
  3. Μου θυμίζει λίγο τις μικρές κυρίες...

    Τι όμορφα θα' ταν όντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αφεθούμε στη μαγεία της φωτογραφίας, είναι ένα όνειρο! Καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  4. Να έρθει η "άσπρη ημέρα" αλλά να μην είναι από χιόνι...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά μου λες γιατί νοιώθω ενοχές.
    Γιατί μπορεί εγώ να κλείνομαι σπίτι αγκαλιά με τον γατούλη αλλά ξέρω......
    Εξω είναι τόσος κόσμος που υποφέρει!
    Και εγώ δεν μπορώ να νιώσω χαρά που είμαι στο ζεστό μου σπίτι όταν τόσοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε μια κουβέρτα!
    Ας βοηθήσουμε εμείς τους ανθρώπους που ξέρουμε πως έχουν ανάγκη...όσο μπορούμε.
    Μπορεί αύριο να είμαστε ένας απ' αυτούς.

    Μια ζεστή καλημέρα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, αλλά να μην ξεχνάμε και ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ που μας οδήγησε ως εδώ (ως λαό εννοώ) Καλό βράδυ Σερενάτα!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη εικόνα... για όσους όπως είπες βρίσκονται μέσα στο ζεστό σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι σαν να έχουμε μπει στην οθόνη μιας κινηματογραφικής αίθουσας! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Πέτρα μου!! Πόσες φορές τα ίδια που λες κι εσύ δεν λέμε και με τη μαμά μου!! Και με τους γείτονες!!
    Με τη βροχή, το κρύο πως ο κόσμος έξω στους δρόμους αντέχει;;; Τόσοι άστεγοι.. Τι κατάντια είναι αυτή που ζούμε;;; Ηθική και κοινωνική...
    Πάντα θα βρέχει και θα χιονίζει αλλά ας πάψουν πια να υπάρχουν άστεγοι..
    Την αμαρτία μου θα την πω.. Τα βλέπω πολύ καχύποπτα πια αυτά τα μαζέματα που κάνουν για τους άστεγους.. Ειδικά μετά τα περσινά ρεζιλίκια που πήγαινε ο κόσμος στο Σύνταγμα κουβέρτες και παπλώματα και τις επόμενες μέρες τα βλεπαμε σε ειδήσεις μικρότερων καναλιών πεταμένα στα σκουπίδια και σκισμένα!!!!! Δες εδώ κατάντια.. http://www.greekalert.com/2012/12/blog-post_2632.html
    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας .... Και κινητοποιήθηκε κόσμος και κοσμάκης πέρσυ για να προσφέρει κι αυτοί τα πετάξανε αντί να τα δώσουν εκεί που πρέπει;;
    Αμήν θα πω στην άσπρη μέρα την ξέξασπρη που πολύ φοβάμαι θα αργήσει να ρθει!!
    Μάκια πετροσυμπεθέερα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμίνη ο Καμίνης.......
      Δεν είναι όλα ίσιωμα στα μπαζάρ (κλπ) πάντως αγαπημένη μου, έχω κι εγώ μια καχυποψία, αλλά θέλει ψάξιμο πριν απευθυνθούμε σε κάποιους που βοηθούν κάποιους συνανθρώπους μας, γιατί είναι και πάρα πολλοί εκείνοι που προσφέρουν θεάρεστο έργο. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Παραμυθένια εικόνα!
    Ειλικρινά πάνε χρόνια που τρομάζω όταν σκέφτομαι κρύο και χιόνι γι αυτούς τους λόγους...
    Πόσοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν όταν εμείς χαζεύουμε τις νιφάδες μέσα από τη ζεστασιά του σπιτιού μας...
    Έπραξες πολύ καλά που το επεσήμανες Πέτρα μου, ο καιρός αγριεύει...

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγριεύει λέει;; Τούρκος έγινε από σήμερα!! Σε φιλώ Μαίρη μου και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  9. Έφτασε η εποχή να ντρεπόμαστε
    για την ζεστασιά μας και τη θαλπωρή μας!!!!

    φιλί ακριβό Χριστουγέννων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επίσης, όποιος δουλεύει, θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί από ντροπή.... Ρε, που φτάσαμε! Φιλάκια Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Είσαι..........ένα χαρούμενο άτομο, το είπαμε, τι να σε κάνουμε!! Χαχα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Το έχω γράψει και σε ανάρτησή μας παλαιότερα:
    Λατρεύω το χειμώνα και το χιόνι (παρόλο που δεν χιονίζει συχνά στο νησί)... Τα τελευταία χρόνια που βλέπω τον αριθμό των αστέγων (και των αδέσποτων) να αυξάνεται, δεν τολμάω καν να κάνω την ευχή να χιονίσει...
    Και δυστυχώς, ακόμα και σπίτι να έχεις, δεν είναι σίγουρο πως θα έχεις ζεστασιά πλέον...
    Αγκαλιά ζεστή και φιλί γλυκό, κορίτσι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μεταξύ από σήμερα, τα πράγματα γίνονται πολύ άγρια με τον καιρό κι ο Θεός βοηθός, γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος να βοηθήσει πιο διεξοδικά!.. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Καλιέ, εδώ το σπίτι μου -και χωρίς χιόνι- μια χαρά μπορεί να τιτλοφορείται ιγκλού. Αφού κοντεύω να πάρω τον ρόλο, να ενσαρκώσω τον χαρακτήρα "κατεψυγμένη τσιπούρα" και να πάρω το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Κι άμα θέλω χιόνια τι τους έχω τους κουραμπίεδες, δηλαδής; Παίρνω την πιατελάρα μπροστά μου, αρχίζω να μασαμπουκώνω (σα να μην υπάρχει αύριο!!) κι εκεί να δεις Layback handplant και Slob air που θα κάνω η δεξιοτέχνισσα κολπατζού --σα τη φαντασία τίποτα, μάνα μου. Γιατί όχι, να σου πω και το άλλο, βρε κουμπαρόνι. Άμα χιονίσει, θ' αναγκαστώ ν' ανάψω θέρμανση. Κι άμα ανάψω θέρμανση, θα μου έρθει το μπουγιουρντί κατόπι. Κι άμα μου έρθει το μπουγιουρντί, θα μου έρθει και το εγκεφαλικό καπάκι. Το οποίο εγκεφαλικό θα μεταδοθεί και στον πατέρα μου, όταν μάθει τα κακά μαντάτα και θα καλεστεί να πληρώσει τα κερατιάτικα. Πολλά τα έξοδα. Οπότε το βλέπω εγώ το φυλλάδιο των αγγελιών: Χαρίζεται κόρη. Και σε τέτοιους καιρούς ποιος θα με πάρει;;; Τρελός είναι;;; Οπότε βάλε και τα έξοδα ψυχιάτρου, γιατί θα το πάθω το ψυχολογικό κοκομπλόκο, λόγω της απόρριψης με τα αλλεπάλληλα "γιατί;" (ΓΙΑΤΙ δεν με θέλεις κανείς, ΓΙΑΤΙ, δεν έχω εγώ ψυχή, ΓΙΑΤΙ γεννήθηκα -ΓΙΑΤΙ δεν μου κλείνει κανείς τον στόμα, μπας και βγάλω τον σκασμό).

    -Η καταστροφολάγνα αποχωρεί τάχιστα, ίνα γραπώσει η χείρα της μια κούπα ζεστού καφέ και να φαντασιωθεί πως βρίσκεται σε τροπικό νησί κι απολαμβάνει τας διακοπάς της. Όχι τίποτε άλλο... βλέπω να μου 'ρχεται καμιά χιονόμπαλα, η οποία θα έχει ως στόχο την στοματική μου κοιλότητα (και θα βρει τον στόχο της, αφού γλώσσα δεν βάζω μέσα), για να μουγκαθώ με το ζόρι -και δια παντός. Σιγά μην κάτσω να με φάτε μπαμπέσικα και να βλέπω από εκεί ψηλά τα πρωτοσέλιδα "Το πρώτο θύμα της χιονόμπαλας" "Πέθανε από χιονόμπαλα που της έριξαν στο στόμα"... Ε, όχι δα. Όχι τέτοιο ρεζιλίκι. Γειαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το σημερινό δίδαγμα -> Αποφύγετε το κρύο με κάθε κόστος, είναι καταστροφικό για την υγεία.

      Διαγραφή
    2. Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις, γιατί, τι τρως το μάθαμε πια: κουραμπιέδες και μελομακάρονα!! Α! Και γλιστρίδα!! Κυρίως γλιστρίδα..... Χαχα!! Α, ρε κουμπαρόνι, είσαι σκέτη απόλαυση! Γράφε όσα θες! Εγώ γουστάρω! (η μαζόχα!!) Φιλάκια πολλά!! :))

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα!!!! Μα πού ξέρεις ότι τρελαίνομαι για γλιστρίδα;; Απ' τα παιδικάτα μου κιόλα. Είχαμε και σε γλάστρα, οπότε οι γλιστριδο-τουφες ήταν στανταράκι στην ντοματοσαλάτα μας. :))

      Είπα να μην έγραφα τις μαλακίες μου, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ.
      Σου την έκανα καλοκαιρινή την σοβαρή σου ανάρτηση, κι άντε τώρα να εξιλεωθώ η κολασμένη.

      Διαγραφή
    4. Φάε έναν κουραμπιέ! Χαχαχα!! Γλιστρίδας συνέχεια βλέπω, ε;; :)) Μεταξύ μας τώρα, μια "καλοκαιρινή" ανάρτηση μέσα στη βαρυχειμωνιά, ήταν ο,τι έπρεπε!!!

      Διαγραφή
  13. εχω ενα βραβειο για εσας. στο οταν εχω εσενα μη φοβου κανενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανούλα γλυκιά, το παρέλαβα ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ το βραβείο κι άμα προκόψω ποτέ εγώ, σφύρα μου κλέφτικα!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλό βράδυ, σε φιλώ! :)

      Διαγραφή
  14. Συμφωνώ μαζί σου! Σε ένα πράγμα διαφωνώ... "Ζεστό σπίτι;"
    Τι 'ν' τούτο;;;
    Εδώ φοράμε κασκόλ, γάντια και σκουφιά μέσα στο σπίτι...
    :)))
    Σοβαρά τώρα, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως και όσο μπορούμε... ειδικά τώρα (κρίση) αλλά όχι μόνο τώρα (Χριστούγεννα).
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλτό δεν φοράτε;; Τότε μια χαρά είσαστε!! Μόλις είπα το κρύο ανέκδοτο της ημέρας..:( Και βέβαια δεν περιορίζουμε την αλληλεγγύη μας μόνο μέσα στις γιορτές! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  15. Κρατάω το "Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει" Πάντα ευαισθητοποιημένη, εύστοργη κι ενεργητική! Εγώ δεν τα πήγα καλά με το χιόνι ποτέ.Πάντα το κοίταζα από μέσα εκ του ασφαλούς, όταν κι όποτε τύχαινε να χιονίζει!
    Εδώ και 2-3 χρόνια όμως με την κρίση ακόμα και το κρύο απευχόμαστε να συμβαίνει πόσο μάλλον το χιόνι...
    Βεβαίως ο καθ' ένας μας όσο μπορεί και του επιτρέπεται,χρειάζεται να βοηθήσει κι όχι μόνο τώρα στις γιορτές!
    Να είσαι καλά Πετροκόριτσο, να έχεις ένα όμορφο απόγευμα! Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χιόνι -ειδικά στους κατοίκους της Αττικής- προκαλεί αμηχανία, καθώς δεν είναι συνηθισμένη η πρωτεύουσα από τέτοιες καιρικές συνθήκες, αλλά σε άλλες χώρες της Ευρώπης κλπ, καθώς και στη βόρεια Ελλάδα, οι άνθρωποι ξέρουν να το αντιμετωπίζουν το χιόνι. Η κρίση όμως, είναι κρίση παντού... Σε φιλώ Κατερινάκι μου και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  16. Κρυώνω!Κρυώνω πολύ κατά το……το τέλω,το τέλω πολύ!
    Στου.....Καρυωτάκη…….. εστρώθηκε τραπέζι και άναψε και τζάκι;
    Εκεί θα πάω να ζεσταθώ!
    Τι είπες Joan;
    O Kαρυωτάκης έφυγε νωρίς;
    Φτού γαμώτο!Κάτι δεν πάει καλά με την τύχη μου!

    Υ.γ
    Σήμερα έχω τις κακές μου!
    Κρυώνω τόσο πολύ που δεν μπορώ να συμπαρασταθώ σε κανέναν!
    Σε κανέναν!
    Όταν ζεσταθώ,το συζητάμε!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έχει κι έναν αέρα..... Μας πήρε και μας σήκωσε....:(( Την εβάψαμεν φιλενάς! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Να σας δώκω εγώ έναν χαρουμενιάρικο τόνο, κορίτσα;; Το 'χω!!!
      Αυτό το "εστρώθηκε τραπέζι και άναψε και τζάκι" μόνο εγώ το διαβάζω κρητικοτραγουδιστά; Με κρητική λαλιά: εστρώθηκε τραπέζι και άναψε και τζάκι εεεεο εεεεο και άναψε και τζάαακι. Όλοι μα... τι;... ξεπαγιάσατε;; Καλά, φέρνω τις τσικουδιές. :(

      Διαγραφή
    3. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
      Τι γλυκούλα!! Φιλάκια πολλά κουμπαρόνι, εκτός κι αν έχεις σκοπό να μου γράφεις όλη νύχτα και ξυπνήσω το πρωί εν μέσω των........νυφαδοσχολίων σου!!!

      Διαγραφή
    4. Lysippe τι μου λες πουλάκι μου!
      Εδώ έχω γίνει κουδούνι με τα τσίπουρα της μάνας, και το κρύο,κρύο!
      Λες να φταίει το γλυκάνισο;
      χα,χα,χα,χα

      Διαγραφή
    5. Εμένα άνευ είναι, αλλά δεν μπορώ να σου φανώ διαφωτιστική, καθότι σε μερικά καπακοσφηνάκια έχω μείνει ακόμη. Το μόνο που έχω καταφέρει είναι α) να παθαίνω μια ανακατεψιά (δεν μ' αρέσει το τσίπουρο!!!) και β) να μετατρέπομαι μέσα σε λίγα λεπτά σε δράκο που είναι έτοιμος να ξεράσει φωτιές ολούθε, απ' το κάψιμο.

      Διαγραφή
    6. Χριστίνα, δεν παίζεσαι λέμε!! Κουμπαρόνι, είσαι σκέτη αποκάλυψη!
      Φιλάκια πολλά και την καλημέρα μου και στις δυο αγαπημένες μου!

      Διαγραφή
  17. Καλέ ούτε να χιονίσει, ούτε να βρέξει, ούτε να κάνει ψόφοκρυο!
    Ποιος το θέλει αυτό και ποιος το ζήτησε να τον πλακώσω!!!!!
    Εεεεε;;;;;;
    Θεούλη μου δεν αφήνεις τις πλάκες τώρα, το χιόνι μας έλειπε!
    Κοίτα το χάλι μας σε παρακαλώ που θέλεις και χιόνι αίντε γιατί έχεις ξεφύγει και εσύ μου φαίνεται!!
    Είπαμε να είσαι ψηλά αλλά πόσο πια;;
    Τα φιλιά μου πετροκόριτσο με τάραξες πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νωρίς νομίζω άρχισε φέτος ο καιρός τα παρατράγουδα... Ενώ πέρυσι την βγάλαμε καθαρή.. Φιλάκια πολλά Ελενάρα! Ντύσου καλά! :)

      Διαγραφή
  18. ωραιο το χιονακι αν έχεις και ζεστο σπίτι όμως!!!!Δες αυτο!http://daddycool2403.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα μόλις τώρα δα..... Είναι ένα καλό μάθημα για τα παιδιά της εφηβείας κυρίως, που είναι σε μια ηλικία που μπορεί να "μπλέξουν".... Καλωσόρισες φίλε μου και θα χαρώ να τα λέμε. Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  19. Πάλι είπα να μη μπω εδώ μέσα αλλά με ‘έριξες’ με το σημερινό θέμα.
    (“Ατσίδα είσαι. Τον τουμπάρισες με το χοντρό μακαρόνι”, που έλεγε και η Σαπφώ)
    Μου άρεσε και η φωτογραφία. Από μικρός ήθελα εκείνες τις μπάλες με τις νιφάδες που τις γυρνούσες ανάποδα για να ξαναπέσουν. Γύρισα το μόνιτορ ανάποδα και λειτούργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου λες, ποιος είναι ξανθός στην οικογένεια;; Αχαχα!! Μπουρλότο!!!!

      Διαγραφή
  20. Α! Εγώ πού ανήκω; Τις καθημερινές έχω 12,5 για την ώρα στο σπίτι ! Μόνο τα ΣΚ ζεσταίνεται το κοκαλάκι μου ( με τα κλεμμένα ξύλα)!
    Ποιο χιόνι να αποζητήσω; Εδώ έτσι κι αλλιώς έχω να δω χιόνι στον Πύργο από τα 17 μου!!!!
    Ζέστη να έχει θεέ μου! Αν δεν είχα χορηγία για τη ΔΕΗ θα με έβρισκαν κι εμένα ξεπαγιασμένη! Κι αυτό με μέτρο... σε ένα δωμάτιο μόνο!

    Υπέροχη φωτό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω να μου ζωγραφίσεις αυτόν τον πίνακα, τι λες κι εσύ;; Αλλά τον θέλω και με χιόνι.....animation!!! Αχαχα!! Δεν μπορεί, με τόσες τεχνοτροπίες που έμαθες, που θα πάει, θα το βρεις πως γίνεται κι αυτό!! Φιλάκια πολλά και βοήθεια μας! ;)

      Διαγραφή
  21. Δυστυχώς έχεις δίκιο...τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για πολλούς συνανθρώπους μας, είναι η στιγμή που όλοι μας πρέπει να φανούμε σαν άνθρωποι και να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε :))))
    Καλό σου βράδυ!

    Υ.Γ. Όσο για το χιόνι, καλό είναι και στις ταινίες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χιόνι είναι καλό στις ταινίες και στα ταξίδια αναψυχής! Κατά τα άλλα είναι μπελάς, ειντικά εντό στο Ατική που ντεν ξέρουμε τι μας γκίνεται όταν κιονίζει! Φιλάκια και καλό ξημέρωμα, ελπίζω όχι λευκό.....

      Διαγραφή
  22. Εμείς εδώ πάνω χιονιζόμαστε ανελέητα και πολύ μας αρέσει!
    Αλλά όχι φέτος.Φέτος παρακαλάω να ξυπνήσω αύριο και να 'ναι Μάης.
    Αλί και τρισαλί!Σκέφτομαι και του χρόνου,τα ίδια θα περνάμε και χειρότερα?
    Με πόνεσες σήμερα Πετρουλάκι μου...αλλά είμαι αισιόδοξη,που θα πάει...
    θα' ρθει και σε μας αυτή η ρουφιάνα η άσπρη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεις την άσπρη μέρα, στην κυριολεξία, σφύρα κλέφτικα κι έρχομαι!
      Λαχανοφιλάκια! :)

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα Πετρούλα μου!όλοι περιμένουμε αυτή την άσπρη μέρα για την χώρα!ναι..έννοείται όχι την πανέμορφη φωτογραφία της ανάρτησής σου,την άλλη που περιμένουμε όλοι οι Έλληνες!!ας μην περιμένουμε όμως..ας κάνουμε κάτι..σε βλέπω ότι το νιώθεις κι εσύ-βλέπω τόσο καιρό τις αναρτήσεις σου ευαισθητοποιημένη και συνειδητοποιημένη..-ότι μπορούμε να κάνουμε για τους συνανθρώπους μας..ήδη ήρθε το χειρότερο κρύο..ότι μπορεί ο καθένας..ακόμα κι ένα πιάτο ζεστό φαγητό!και φυσικά όχι μόνο για τις γιορτές..και μετά..υπάρχει ανάγκη..ανάγκες..κανείς τους δεν νοιάζεται! κρατική μέριμνα δεν υπάρχει..τίποτα δεν υπάρχει..ας βοηθήσουμε..και με λόγια ακόμα..απο τα ιστολόγιά μας..ας επηρεάσουμε τον κόσμο να κινητοποιηθεί..έρχονται ακόμα πιό δύσκολες ώρες για πολλούς απο τους συνανθρώπους μας.-δεν είδα τις προηγούμενες αναρτήσεις σου..έλειπα αυτές τις μέρες..μόλις βρώ χρόνο θα τις δω όλες!σου στέλνω την αγάπη μου και φιλιά..και συνέχισε κοπέλα μου να περνάς τα μηνύματα..συνέχισε δυνατά..καθήκον όλων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά Kate, με συγκινείς αδιαλείπτως...
      Είσαι πολύ καλό άτομο κι εσύ ρε μάνα μου, όπως πολλοί και καλοί φίλοι μας!
      Χαίρομαι που αντάμωσαν οι δρόμοι μας! Φιλάκια πολλά! :))

      Διαγραφή
  24. Δυστυχως,μεσα σ ολα τ αλλα εγκληματα τους,καταφεραν να μας αρπαξουν κι αυτες τις μικροχαρες μας...Τωρα πια φυσαει κοντρα και πιο πολυ για τους φτωχοδιαβολους..ας μη φυσηξει κι αδιαφορια απ την πλευρα μας...Μια πνοη αλληλεγγυης ειναι πολυτιμη σ αυτους τους ζοφερους καιρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια αδιαφορία; Εγώ διακρίνω το βύθισμα (ψυχολογικά τουλάχιστον....)

      Διαγραφή
  25. Υπομονή λίγες μέρες.
    Τα Χριστούγεννα θα οργανωθούν γεύματα αγάπης στο κεντρικό δημαρχείο. Θα το παίξουν κι οι τηλεοράσεις. Οι επίσημοι θα μοιράσουν ευχές και ζεστό φαγητό στους άστεγους και θα κάνουν δηλώσεις στα κανάλια. "Πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται απ' την οικονομική κρίση..."
    Αλληλούια!
    (Δεν ξέρω τι με παγώνει περισσότερο. Ο χιονιάς ή η υποκρισία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε και τι ζητάμε για να μας πραγματοποιηθούν οι ευχές. Ότι είναι καλό και ωραίο για τα μάτια και την καρδιά μας, μπορεί να βλάπτει κάποιους άλλους. Τα περισσότερα φασόλια δεν θα βοηθήσουν την κατάσταση, αν όλοι μας δεν έχουμε τον νου μας και να βοηθάμε τους γύρο μας. Μας κατακλύζουν οι διαφημίσεις για ανούσια κινητά και άλλα μπιχλιμπίδια, που θα αφανίσουν τα χρήματα, ενώ θα έπιαναν τόπο κάπου αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άστεγος φίλε Αλέξανδρε, μου είπε πως ο δήμος Αθήνας τους προσφέρει μεν φασολάδα, αλλά με πολύ ζουμί και λίγα φασόλια... Αυτό ήταν μια ένσταση του την οποία μου είπε ότι θα πήγαινε να του την πει...

      Διαγραφή
  27. Τα τελευταία χρόνια όταν ακούω άνθρωπο να παρακαλάει να χειμωνιάσει ή να χιονίσει, ξέρω πως
    1. Αυτός έχει όλα τα απαραίτητα..και άφθονη ζέστη
    2. Δεν σκέφτεται όσους δεν τα έχουν.
    3. Όπου φτωχός και ο χειμώνας του!!
    Και κάνει μια παγωνιά που μου παγώνει ακόμα και το αίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάνει μια παγωνιά που μου παγώνει ακόμα και την ψυχή...

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.