Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ...


Οι μεγάλες προδοσίες, άλλοτε γνωστές σε όλο τους το εύρος κι άλλοτε όχι, λίγο πολύ είναι καταδικαστέες από το σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτοί που πρόδωσαν το έθνος πάντα θα αποτελούν μαύρες κηλίδες στον χάρτη της Ιστορίας του. Κι ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. 

Γιατί, αυτές τις δύσκολες εποχές, όλοι μας έχουμε το μερίδιο της ευθύνης για την στάση που κρατάμε απέναντι στα γεγονότα. Κι εμείς οι πολίτες πολλές φορές -συνειδητά ή ασυνείδητα- προσθέτουμε μια μικρή ή μεγάλη προδοσία στον καμβά της ιστορίας. Με τις επιλογές μας.

Προδοσία είναι, να έχει κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά και να δέχονται κάποιοι πολίτες να συμμετάσχουν στην διαφημιστική καμπάνια, για την δήθεν εξυπηρέτηση του πολίτη!

Προδοσία είναι, να έχει κλείσει ο υπουργός "Υγείας" τόσα νοσοκομεία, να έχει καταστήσει τα φάρμακα απαγορευτικά, να κλείνει τον ΕΟΠΥΥ και να υπάρχουν πολίτες -κυρίως καλλιτέχνες- που δέχονται να διαφημίσουν ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και ασφαλιστικά πακέτα νοσηλείας.

Προδοσία είναι, ενώ κλείνει ο ΕΟΠΥΥ, να υπάρχουν πολίτες που δέχονται να διαφημίσουν τις εταιρείες με τα 5ψήφια νούμερα, που πληρώνονται αδρά για τα ραντεβού με τους γιατρούς (!!!)

Προδοσία είναι, να δέχονται πολίτες να διαφημίζουν κάποια καταστήματα με δήθεν ευκαιρίες τιμών, μέσω φαιδρών διαφημιστικών σλόγκαν, φτηνής προπαγάνδας και ευτελών διαλόγων.

Προδοσία είναι, να αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα των απολύσεων και στον ιδιωτι- 
κό και στον δημόσιο τομέα και να υπάρχουν πολίτες που φθονούν όσους εργάζονται ακόμα!

Προδοσία είναι, να υπάρχουν εργοδότες που χρησιμοποιούν αναίσχυντα τους εργαζόμενους, απομυζώντας τους και εξαντλώντας επάνω τους κάθε μορφή εξουσίας αλλά και κυνισμού. 

Προδοσία είναι να υπάρχουν πολίτες που ψωνίζουν τις Κυριακές από τα πολυκαταστήματα, 
εις βάρος των μικρών, που -λόγω περιορισμένου προσωπικού- δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό.

Προδοσία είναι, να παρουσιάζουν τα ιδιωτικά κανάλια κάποια θέματα κοινωνικής ευαισθησίας κι ενώ συνομιλούν με κάποιους πολίτες, να τους διακόπτουν για να ρίξουν τις διαφημίσεις!

Προδοσία είναι, να παρουσιάζουν τα κανάλια κάποιες εκπομπές με πρόσχημα την κοινωνική ευαισθησία των παρουσιαστών και να ζουμάρουν οι κάμερες στα δακρυσμένα μάτια των καλεσμένων που ξετυλίγουν το δράμα τους, ενώ παράλληλα διαφημίζουν ένα σερβίτσιο πιάτων!

Προδοσία είναι, να μην συμπαρίσταται η μια κοινωνική ομάδα στην άλλη με όλους τους τρόπους, αντιθέτως, να προσπαθούν να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν, η μια την άλλη! 

Προδοσία είναι, να περιμένεις την ημέρα των εκλογών για να αποτινάξεις (με κάθε επιφύλαξη) από πάνω σου, μια κατάσταση που σε βυθίζει σ' ένα κώμα, μη αναστρέψιμο. Προδοσία είναι..... 

__________________ "o pio pistos filos tou skylou" _______________ Foto ____________________

62 σχόλια:

  1. προσοσια ειναι πολλα πραγματα φιλη!
    ασε δε θελω να μπω σε αυτη τη διαθεση πρωινιατικα γιατι θα συγχυστω.

    καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ.....περιεκτική! Χαχα! Φιλιά και καλή σου εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κορίτσι. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές ποια θα μπορούσε να'ναι η αντίδραση μας σ'όλα αυτά. Λέμε πως καθόμαστε στον καναπέ και δεν κάνουμε τίποτε. Δεν ξέρω αν μια επανάσταση βοηθούσε ουσιαστικά. Νομίζω πως όχι. Είμαι όμως σίγουρη πως μόνο εάν αλλάξουμε ένας ένας θα αλλάξει ο κόσμος. Μόνο αν αυτά που λέμε στα λόγια, μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ο καθένας ξεχωριστά, έστω κι αν είμαστε ανάμεσα σε χίλιους διαφορετικούς. Ξέρεις ο καθένας κοιτάζει να βολευτεί και νομίζει πως δεν χάθηκε ο κόσμος επειδή εκείνος έκανε μερικές εκπτώσεις στα πιστεύω του. Συνηθίσαμε να λέμε ''κι εγώ θα τα'παιρνα αν μπορούσα'', '' καλά μαλάκας είμαι να μη δεχτώ;'' κι άλλα παρόμοια. Από την άλλη σ'έναν τόπο που τίποτε δεν λειτουργεί αξιοκρατικά, κάποια στιγμή πρέπει να ''σώσεις το τομάρι'' σου, για να το πω απλά. Φαύλος κύκλος... Ο καθένας ας λειτουργήσει κατά συνείδηση. Εύκολο να κρίνουμε... όταν ερχόμαστε στην θέση του άλλου είναι τι θα αποφασίσουμε. Πάντως νομίζω πως ανήκω στους μαλάκες...χαχαχα. Φιλιά πολλά γλυκό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παιδεία και η συνείδηση μας Μαρία αποτελούν καλές ευκαιρίες για μικρές επαναστάσεις νομίζω. Σε φιλώ γλυκά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Οι καθημερινές μικρές ή μεγάλες
    προδοσίες που διαπράττουμε
    είναι πραγματικά αποτρόπαιες
    Ο ωχαδερφισμός σημειώνει
    καθημερινές νίκες
    Τι να πω;
    Επαγρύπνηση!!!!!!!!!!!!!

    Καλή βδομάδα και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις!
      Σαφώς και ο ωχαδερφισμός μας είναι μια μορφή προδοσίας!
      Από τις χειρότερες κιόλας, καθώς, παράλληλα με την αδιαφορία μας, διαπράττονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος όλων μας. Καλό βράδυ και καλή σου εβδομάδα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Ναι Πέτρα
    προδοσία είναι όλα αυτά που γράφεις κι άλλα τόσα
    και αυτό είναι που πονά περισσότερο απ όλα...
    Οι προδοτικές κινήσεις του ενός προς τον άλλο ....
    Δεν δέχομαι όμως να γεμίσω τον εαυτό μου ενοχές για ότι δεν έκανα….
    Υπήρξα άψογος νομοταγής πολίτης σε όλη την διάρκεια της ζωής μου πληρώνοντας στο ακέραιο τους φόρους που μου αναλογούσαν, δεν κατασπατάλησα δημόσιο χρήμα, δεν έκλεψα, δεν εκμεταλλεύτηκα συμπολίτη μου, δεν φθόνησα και τώρα που με έφεραν στον πάτο του πηγαδιού υποχρεώνομαι να παριστάνω πως δεν με νοιάζει αν θα φύγουν τα παιδιά μου στην αλλοδαπή για να επιζήσουν και να γλυτώσουν από την στυγνή εκμετάλλευση του κάθε εργοδότη που τα ξεζουμίζει για ένα δυο μήνες και μετά τα πετά στον δρόμο για να περάσουν τα επόμενα θύματα από τον πάγκο του χασάπη.
    Δεν θα γεμίσω ενοχές για το κράτος της ρεμούλας, της μίζας, των νεόπλουτων που παριστάνουν πως επιτελούν και φιλανθρωπικό έργο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα φορώντας κοσμήματα και ρούχα χιλιάδων ευρώ για να δωρίσουν εκατό, διακόσια, άντε βία πεντακόσια ευρώ όσα δίνουν στο παιδί που καθαρίζει την πισίνα τους .
    Δεν φθονώ κανέναν και εύχομαι το καλύτερο για όλους και το μόνο που ζητώ είναι μια αξιοπρεπή ζωή και τίποτα περισσότερο.
    Αυτό μπορώ να το έχω δίχως ενοχές και παρατράγουδα;

    υγ. Εφιάλτες πάντα και παντού υπήρχαν… τώρα μοιάζουν να πολλαπλασιάστηκαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά Λεβίνα μου, οι συμπεριφορές μας ως λαού, δείχνουν πως πολύ -πάρα πολύ δύσκολα- θα βγούμε από αυτό το πηγάδι, καθώς δεν υπάρχει σύμπνοια και κοινά οράματα... Καλά, πολύ ψιλά γράμματα θυμήθηκα τώρα! Σε φιλώ και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Πέτρα μου!! Πόσο συμφωνώ μαζί σου!!
    ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα κι υψώνω κι εγώ τη φωνή μου
    μαζί σου !! Κι υπάρχουν κι άλλοι! ΙΚι άλλοι!!
    Κι όλοι είτε φωνάζοντας είτε αθόρυβα θα συνεχίσουμε να ήμαστε άνθρωποι
    για τον συνάνθρωπο και σκυλιά ανήμερα για τα καθίκια!!!
    Μάκια καλό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνυπογράφω Πέτρα μου!!
      Το Σάββατο, ένας παιδικός φίλος έμαθε πως μάλλον θα απολυθεί.
      Με το ζόρι κρατήθηκα να μην πω 'σου το έλεγα'!!
      Χρόνια γκρίνιαζε πως δεν του άρεσε η δουλειά του.
      Τώρα προσπαθεί να αγκιστρωθεί σ' αυτήν.
      Λυπήθηκα φυσικά, αλλά όχι τόσο όσο αν αυτό συνέβαινε σε κάποιον άλλον....
      Είναι πολλοί εκείνοι που φταίνε για την κατάσταση που ζούμε!!
      Δεν θέλω να πω περισσότερα......

      Φιλάκια:))

      Διαγραφή
    2. @ Μαρινέλα μου γλυκιά,
      πόσο μπορεί αλήθεια, να διατηρηθεί η ανθρωπιά (ή και να αποκτηθεί εν μέσω "τυφώνος") και να προχωρήσουμε και όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο, δεν ξέρω να σου πω πραγματικά. Κάθε μέρα που περνάει απογοητευόμαστε και περισσότερο... Φιλάκια και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    3. @ Σερενάτα μου,
      ομολογώ ότι το σχόλιο σου με μπέρδεψε λιγάκι. Δεν κατάλαβα την τοποθέτηση σου σε σχέση με τα γραφόμενα μου. Σε παρακαλώ πολύ αν δεις το σχόλιο μου, θα ήθελα να με βοηθήσεις, ναι; Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. 1. Συμφωνώ απόλυτα μετην Λεβίνα.
    2. Απολύθηκε κανένας δημόσιος υπάλληλος και δε το κατάλαβα;
    Οχι ότι θέλω να απολυθούν οι άνθρωποι αλλά απο τους μόνιμους έφυγε κανένας απο την θέση του;
    Γιατί στον ιδιωτικό τομέα έχει γίνει του κουτρούλη ο γάμος.
    Α ρε πετροκόριτσο με τους προβληματισμούς σου Δευτεριάτικο.
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω δυο καινοτόμες προτάσεις να κάνω:
      1) Μπορούμε να εισηγηθούμε όλοι μαζί στην κυβέρνηση να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη, απολύοντας κι από τον δημόσιο τομέα, τον ίδιο αριθμό με αυτόν του ιδιωτικού. 2) Αν δούμε ότι η κυβέρνηση δεν φιλοτιμείται από μόνη της, αν έχει μείνει έστω και λίγη τσίπα στους δημόσιους υπαλλήλους, ας παραιτηθούν εδώ και τώρα από μόνοι τους!

      Υ.Γ Στο ΙΚΑ ας πούμε, έχουν απολυθεί υπάλληλοι και (για το καλό όλων μας) η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει υπαλλήλους κι από άλλες υπηρεσίες. Παρεμπιπτόντως, είδαμε πόσο εύκολα ξεχάσαμε την ΕΡΤ;;......

      Διαγραφή
    2. Πετροκόριτσό μου μην αγριεύεις όταν αναφέρομαι στους μη απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους αναφέρομαι σε αυτούς που εξακολουθούν να δουλεύουν π.χ. στην ΕΡΤ και είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ, μια που τους έδιωξαν και μια που ξαναγύρισαν.
      Οπως έγραψα και στο σχόλιό μου δεν θέλω να απολυθούν οι άνθρωποι, αλλά με κούρασε να ακούγετε συνέχεια το κακό που έπαθαν στον δημόσιο τομέα και να εξακολουθούν να υπάρχουν "απείραχτοι" που θα μείνουν και πάντα "απείραχτοι" και που έχουν φέρει την χώρα σε αυτήν την κατάσταση και συνεχίζουν το έργο τους για να μην χάσουν την θεσούλα τους!
      Το ξαναλέω δεν μιλάω για όλους αλλά για ένα πολύ μεγάλο μέρος!
      Οταν μάτωνε ο ιδιωτικός τομέας δεν είδα να ενοχλείται κανένας ιδιαίτερα, όταν άρχισαν να ακουμπάνε το δημόσιο όμως επικράτησε πανικός!
      Τέλος πάντων ευχής έργον να μην χάνει κανένας την δουλειά του αλλά αν κάποιοι απέκτησαν τις θεσούλες τους με υπόπτους τρόπους στο καλό δεν θα σκάσουμε κιόλας!
      Σε αυτούς αναφέρομαι και δυστυχώς είναι πολλοί!

      Διαγραφή
    3. Στο ΙΚΑ πήγα την προηγούμενη εβδομάδα και η "κυρία" που με "εξυπηρετούσε" μόνο που δεν με χαστούκισε ενώ της έκανα την ζωή εύκολη γιατί είχα ακριβώς ότι χρειαζόταν για την δουλειά μου!
      Αν το είχα κάνει εγώ αυτό σε πελάτη θα είχα δει την πόρτα από πολύ κοντά λέμε!

      Διαγραφή
    4. Έλενα, αν νομίζεις πως οι απολυμένοι της ΕΡΤ επέστρεψαν στις θέσεις τους, έχεις πολύ λάθος πληροφόρηση!! Επέστρεψαν ενδεχομένως κάποιοι "δικοί τους", εννοώ των κυβερνητικών στελεχών, αλλά αυτούς που έπαιρναν 800 ευρώ, τους έφαγε η μαρμάγκα!

      Το "κακό" που συζητιέται ευρέως είναι γιατί εξυπηρετεί κυρίως τους κυβερνώντες και ο λαός (ως συνήθως) τσιμπάει!! Όταν μάτωνε ο ιδιωτικός τομέας ποιος έπρεπε αλήθεια να ενοχληθεί;; Τα συνδικάτα του (του ιδιωτικού τομέα) που ήταν αλήθεια;; Μπας -ΚΑΙ ΕΚΕΙ- ξεπουλιόντουσαν οι εργαζόμενοι, αλλά δεν το καταλάβαιναν;;; Και τώρα, που δέχονται να δουλέψουν ακόμα κι απλήρωτοι, ποιος ευθύνεται άραγε;; Η Πλατεία είναι στο Σύνταγμα! Όποιος θέλει μπορεί να την..."επισκεφτεί"! Αλλά οι καναπέδες τελικά δεν ξεχωρίζουν τους ιδιωτικούς από τους δημόσιους κ@λους.... Και για να μην έχουμε τυχόν παρεξηγήσεις, αναφέρομαι ΓΕΝΙΚΑ στο θέμα και ΟΧΙ ειδικά ή προσωπικά σε κανέναν.

      Διαγραφή
    5. Μιας και το γυρίσαμε στα παραδείγματα (και πάνε οι προδοσίες!) κι εγώ πήγα την προηγούμενη εβδομάδα σε μια ιδιωτική επιχείρηση και μου έλεγαν άρες μάρες κουκουνάρες! Κρίμα που δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι να δικαιωθώ!

      Διαγραφή
    6. Πάει πολύ μακριά η κουβέντα!!
      Απλά συμφωνούμε ότι διαφωνούμε πετροκόριτσο.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
    7. Μάλλον γι αυτό μάτωσε πιο πολύ ο ιδιωτικός τομέας γιατί εκεί δεν υπάρχουν πολλά "συνδικάτα".
      Γκουντναιτ!

      Διαγραφή
    8. Αν δεν πεις την τελευταία κουβέντα θα σκάσεις!! Γκουντνάιτ μάι μπέιμπι!!

      Διαγραφή
  7. Προδοσία είναι να σου τάζουν λαγούς με πετραχείλια, αλλά να μένεις μόνο με τα πετραχείλια, ενώ οι λαγοί έχουν γίνει καπνός!!!
    Οπότε κράτα τον παπά και βολέψου και άσε το κυνήγι για άλλους πιο επιτήδειους...
    Αυτά, Πετρουλίνι! Μας ετελείωσαν τα πολλά πολλά!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν είναι προδοσία από την πλευρά του πολίτη νομίζω Γλαύκη μου, αλλά -δεδομένου ότι ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του- τότε, προφανώς και θεωρείται προδοσία αν οι πολίτες -ενώ τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια κάποιοι πολιτικοί και δεν το έπραξαν- οι πολίτες εξακολουθούν να εκλέγουν και πάλι εκείνους τους πολιτικούς. Να σου πω την αλήθεια μου, ας μας έλειπαν τα πετραχήλια. Αν κάποιοι πολιτικοί διέθεταν μπέσα και τσαγανό, θα μας ήταν πολύ πιο ουσιαστικό και χρήσιμο. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Υποκλίνομαι! και προσυπογράφω Πετροκόριτσο! Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπες όλα!
    Προδοσία: " Κανείς δεν την βλέπει σαν συνωμοσία, όταν παίρνει μέρος σ’ αυτήν. Και μετά, γίνεται σκοπός" Ανώνυμος
    Καλή εβδομάδα Πέτρα μου, με πολλά φιλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο Ανώνυμος ήταν πολύ σοφός, γι' αυτό παρέμεινε μέσα στην ανωνυμία του...... Φιλιά και καλή σου εβδομάδα γλυκιά μου Κατερίνα!

      Διαγραφή
  9. Αχ, βρε Πέτρα, χίλια θέματα με τη μία άνοιξες.
    Συμφωνώ με όσα λες... αλλά να, έχω την αίσθηση πως όλοι μας λίγο-πολύ με τον τρόπο μας, κάναμε τις προδοσίες μας. Και προς τη χώρα, και προς τον εαυτό μας. Όλοι ξέραμε, κανείς δε μιλούσε για τίποτα. Από τη στιγμή που βλέπαμε το διπλανό μας (δήμαρχοι, φοροφυγάδες χωρίς αποδείξεις, γιατροί με φακελάκια, πάρε υπόψη σου ό,τι θες) να τρώει από το κράτος (κι από τη δική μας τσέπη, στην ουσία) και ΔΕΝ μιλούσαμε τότε που έπρεπε, τι να πω σήμερα εγώ; Ότι δεν αναγνωρίζω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, ως πολίτης που το βούλωνα κι έκανα τα στραβά μάτια στις καλές εποχές;
    Η λογική επίσης του διαίρει και βασίλευε, που μας πασάρουν, με νευριάζει. Με νευριάζει που την αποδεχόμαστε εμείς οι ίδιοι, πάνω από όλα. Φανερώνει ότι δεν είμαστε σκεπτόμενοι... κι αυτό με ανησυχεί. Αναφέρθηκες στις κοινωνικές ομάδες που η μία σκάβει το λάκκο της άλλης και συμφωνώ. Ο δημόσιος υπάλληλος τελικά μας φταίει, όπως είδα παραπάνω; Ή το κράτος που έδωσε πριν χρόνια το ελεύθερο στους δημοσίους υπαλλήλους να γίνουν αυτό που έγιναν; Ο οποιοσδήποτε, αν έδινε ΑΣΕΠ και περνούσε με βάση το άξιο γραπτό του, και τον διόριζαν με μισθό 2000 ευρώ πχ. τι θα έλεγε "όχι δεν τα παίρνω;" Ας σοβαρευτούμε, κανείς δεν θα το έλεγε. Και μεταξύ μας, οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κατάρτιση (ναι, υπάρχουν κι αυτοί και μπορώ να στο αποδείξω) αμείβονται με 800 ευρώ καθαρά...και όχι με τα υπέρογκα ποσά-ψευτιές που διαδίδουν τα κανάλια για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου (κι αυτό μπορώ να σου το αποδείξω).
    Όσο για την ΕΡΤ, δεν την ξέχασα, ούτε τα πρόσωπα τα γεμάτα δάκρυα των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους. Και παρακαλώ να μη βρεθεί ποτέ ξανά κανείς σ΄αυτή τη θέση: ούτε ιδιωτικός, ούτε δημόσιος υπάλληλος.
    Ας σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο, κι ας στραφούμε επιτέλους εκεί που πρέπει. Έχεις δίκιο, δεν μπορείς να νικήσεις, αν δεν ενωθείς...
    Σε φιλώ (και συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο σχόλιο φίλη μου καλή, επιβάλλεται και ήταν τόσο ουσιαστικό, που μας ήταν απαραίτητο. Μιας και -έτσι κι αλλιώς- συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που είπες, μπορώ να αποδείξω κι εγώ πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν 800 ευρώ το μήνα και πως υπάρχουν υπηρεσίες, που όχι μόνο δουλεύουν οι υπάλληλοι και κάνουν λειτούργημα, αλλά και που οι συνθήκες είναι τραγικές! (βλέπε: νοσοκομεία και σχολεία!)

      Κοίτα να δεις τώρα που πήγα και θυμήθηκα και τους απολυμένους καθηγητές των ΕΠΑΛ, μόνιμους και διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ!..... (η κυβέρνηση τους βαφτίζει "σε διαθεσιμότητα" για να μην.......χρησιμοποιήσει την λέξη "απόλυση"!!!)

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο και πάλι.
      Σε κάθε περίπτωση, παίζουν με τη νοημοσύνη μας, την αντοχή και την ανοχή μας. Κάποια στιγμή όμως θα σπάσει το σχοινί... και θα μας πάρει όλους μαζί ο Χάρος από όλη αυτή τη συσσωρευμένη οργή.
      Δεν ξέρω τι να ευχηθώ: να γίνει; Ή να μη γίνει;

      Διαγραφή
    3. Πιο πιθανό είναι να μας πάρει όλους μαζί ο Χάρος, παρά να μονιάσουμε ως έθνος..... Σκατά! Δεν έγραφα τα κάλαντα (της Βανδή!!) καλύτερα;...:(

      Διαγραφή
    4. Είπαμε να προβληματιστούμε, όχι να ρίξουμε τελείως το επίπεδο...
      :)))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    5. Για σε παρακαλώ!! Λίγα με την....αντίπαλο του Νότη!! Αχαχαχα!!! Φιλάκια πολλά! :))

      Διαγραφή
    6. Λοιπόν, δεν μπορώ να μας καταλάβω... από δω το πάμε,από κει το πάμε, όλο στη Βανδή καταλήγουμε!!! Πώς γίνεται αυτό;
      Άσε που μόλις ήρθα πάλι από την προηγούμενη ανάρτηση (ναι, με τη Βανδή...)
      Πάει, αυτό ήταν... ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ!!

      Διαγραφή
    7. Πήγαινε στους Metallica μην πάει κάνας άλλος!! Αχαχαχα!!!

      Διαγραφή
    8. http://www.youtube.com/watch?v=-HJImjxkXGM

      Ακούγεται με ωτασπίδες!!! Φιλάκια!!!!! :))))

      Διαγραφή
    9. Άντε να χαθείς... και χάρηκα... λέω μου αφιέρωσε SYSTEM OF A DOWN!!!
      Αχαχαχα!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    10. http://www.youtube.com/watch?v=L-iepu3EtyE

      Με πολύ αγάπη!!!!!! Καλή σου μέρα! :)))

      Διαγραφή
  10. Χιλια μπραβο φιλεναδα!Ειμαστε συνενοχοι σε μεγαλο βαθμο στο κατ εξακολουθηση εγκλημα που συντελειται στον τοπο μας!Και...θα το πω αλλιως θα σκασω:Προδοσια ειναι ν α θαυμαζεις το Σφακιανακη ακουγοντας τον να τραγουδα Βαρναλη ενω υμνει τους δικτατορες που εξορισαν τον ποιητη κι αγνοει οτι τη συγκλονιστικη "μπαλαντα του κυρ-Μεντιου" την εχει τραγουδησει σπαραχτικα ο μεγαλος Ξυλουρης!Γλυκα φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίζουνε κόκαλα κάτω από αυτήν τη γη που την πατούμε;;; Ουουου! Άπειρα! Αλλά εμείς από πάνω χορεύουμε τον χορό της απύθμενης βλακείας......

      Διαγραφή
  11. Σε αυτή τη μεριά της γης που κατ’ ευφημισμό αποκαλούμε χώρα (ενώ όλοι γνωρίζουμε πως πρόκειται για μπουρδ#λο με εμάς πουτ@νες) δεν ξεμείναμε ποτέ από ήρωες και προδότες. Το πράγμα αρχίζει και γίνεται χειρότερο από τη στιγμή που οι προδότες πάνε να παραστήσουν τον ήρωα. Βλέπε, ας πούμε, Καραμανλή, ΓΑΠ, Βενιζέλο, Σαμαρά, μαλακοάδωνι και πάει λέγοντας (και πολύ πίσω).

    Οι παραπάνω ανέκαθεν διέθεταν κλακαδόρους, έτοιμους να υπερασπιστούν την όποια μ@λακία τους σερβίρουν. Έτσι σήμερα όλοι ετούτοι προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι ο υπέρογκος δανεισμός της χώρας οφείλεται στο μισθό του εργαζόμενου και την απόδειξη που δεν πήρε. Πως τα μνημόνια δεν υπογράφτηκαν για να διασωθούν οι τράπεζες αλλά για να έχουμε πετρέλαιο (που δεν βάζουμε), συντάξεις (που πήγαν στο μισό) και φάρμακα (γαμόσημα).

    Επειδή αυτό το μπουρδ… συγγνώμη … αυτή η χώρα, δεν διαθέτει μόνο μαλάκες και καθάρματα αλλά και τίμιους/αγωνιστές/σωστούς πολίτες (άρα δεν πρόκειται για DNA και αηδίες) μία εξήγηση υπάρχει για το τι είναι αυτό που αναπαράγει τους μαλάκες: πρέπει να πηδι#νται μεταξύ τους.

    Προτείνω να ξεκινήσουμε καμπάνια για την ορθή χρήση των προφυλακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάναμε (μαζί με την αναπαραγωγή) και εξαγωγή μαλάκηδων, θα ξεχρεώναμε στο άψε σβήσε!!!!

      Με τον ήλιο το βάζουμε, με τον ήλιο το βγάζουμε (το προφυλακτικό), τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;;

      Διαγραφή
  12. Μετά κι από το σχόλιο του Πέτρου να πω ....1) Περιέλαβες κι εμένα μέσα Τι καλά! 2) Πάω να φάω ένα μπισκοτάκι! Τη σημερινή μου δόση! :)))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περιέλαβα κι εσένα, για να μην σε.....περιλάβω με καμιά βρεγμένη σανίδα, αφού δεν την αρπάζεις εσύ και να μαυρίσεις κάποιους στο ξύλο....... Φιλάκια πολλά! "Ένα μπισκότο είναι λίγο, πολύ λίγο..!!"

      Διαγραφή
  13. Joan η λέξη προδοσία και προδότες θέλει πολύ προσοχή γλυκιά μου ξανθομαλλούσα.
    Όταν γράφεις ότι προδοσία είναι να υπάρχουν πολίτες που πληρώνονται για να διαφημίσουν ιδιωτικές εταιρίες με 5ψήφια νούμερα σημαίνει αυτόματα ότι θεωρείς αυτούς τους πολίτες……..προδότες.
    Ξέρω ότι δεν ήθελες να πεις αυτό ακριβώς,αλλά δυστυχώς αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την….προδοσία που για να γίνει θέλει και τον…..προδότη της, και είναι νομίζω πολύ άδικο να κατακεραυνώνονται άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν εργασία σε τόσο δύσκολες εποχές.
    Αν εγώ βρισκόμουνα χωρίς εργασία πίστεψε με ότι θα έκανα ακριβώς την ίδια ……προδοσία,γιατί υποψιάζομαι ότι δεν θα με ρωτούσε κανείς πως θα βγάλω τον μήνα που δεν βγαίνει με τίποτα χωρίς μια τονωτική ένεση από κάπου.
    Δεν κλέβουν. Εργασία προσφέρουν για την οποία Κύριος είδε τι ψίχουλα παίρνουν καθότι ο εργοδότης ποντάρει στην ανάγκη τους.

    Νομίζω ότι ο θυμός(που κατανοώ απόλυτα) δεν πρέπει να μας παρασύρει σε…… ανθρωποφαγία, γιατί ανθρωποφαγία δεν είναι μόνο η μάχη των ιδιωτικών υπαλλήλων έναντι των δημοσίων που δυστυχώς υφίσταται καθότι η κρίση είχε και αυτήν την αρνητική πλευρά μέσα στην κατακρεουργημένη οικονομικά κοινωνία, αλλά ανθρωποφαγία είναι και ο καταλογισμός ευθυνών και μάλιστα ισομερώς στον θύτη και το θύμα που παλεύει να κρατήσει το κεφάλι έξω από το νερό. Αυτό μου είναι δύσκολο να το δεχτώ και το καταθέτω σαν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση που ξέρω ότι την θέλεις σαν……κολασμένη!

    Όταν λες ότι…."προδοσία είναι, να μην συμπαρίσταται η μια κοινωνική ομάδα στην άλλη με όλους τους τρόπους, αντιθέτως, να προσπαθούν να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν, η μια την άλλη",αυτό δεν ονομάζεται προδοσία Joan αλλά έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης την οποία αλλιώς θα την κρίναμε την εποχή της ευμάρειας και αλλιώς θα την κρίνουμε τούτη την δύσκολη εποχή για όλους,δηλαδή με πολύ….. κατανόηση γιατί ξέρουμε ότι η φτώχεια και η ανέχεια είναι ικανές να αλλάξουν την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων! Όλα θέλουν υπομονή και τον χρόνο τους, όπως ακριβώς και ο σημερινός κατακεραυνωμένος πολίτης θέλει τον χρόνο να σταθμίσει καλύτερα τα πράγματα.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου Χριστίνα. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά, άλλη μια δουλειά που θυμήθηκα τώρα είναι αυτές οι εταιρείες που προσλαμβάνουν κόσμο για να μας........απειλεί επειδή δεν πληρώσαμε τη δόση της τράπεζας! Θεωρώ πως η έννοια "προδοσία" είναι υποκειμενική, και με αυτό ως δεδομένο, ναι, υπάρχουν δουλειές που είναι ντροπή -κατ' εμέ- καθότι εναντιώνονται ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό, που το βράδυ ας πούμε διαφημίζουν τα 5ψήφια και το πρωί.....τηλεφωνούν εκεί για να κλείσουν ένα ραντεβού!! Η Ιστορία της πατρίδας μας μας δίδαξε πως τα στάδια της υποδούλωσης τα περνάμε σε......αιώνες......(βλέπε τουρκοκρατία) Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  14. Πετρα μου μας πατησε εκει που ποναμε τωρα ...το βλεπεις απο τα σχολια , ολα οσα λες χρυσα ειναι , προδοσια ειναι οντως και εγω και πολλοι αλλοι οπως βλεπω εχουμε σκεφτει τί ειναι αυτο που θα μπορουσαμε να κανουμε , τι να κανουμε για να βρουν τα καλοσπουδασμενα παιδια μας δουλεια , απλα ....δουλεια οπως ονειρευοντουσαν κι αυτα και εμεις τοσα χρονια που αυτα διαβαζαν , εμεις συμπαραστεκομασταν και πληρωναμε και φτασαμε να ψαχνουμε προς τα πού να φυγουν για δουλεια και να το κανουν με το ζορι γιατι δεν θελουν να ξεριζωθουν....αστα μας ποναει σου λεω, φιλια πολλα πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε όλα καλή μου, αλλά, παράλληλα με την συμπαράσταση μας προς τα παιδιά μας, "συμπαραστεκόμασταν" και σε αρκετούς καθηγητές, που το πρωί "δίδασκαν" τα παιδιά μας στο σχολείο και το απόγευμα τους καλούσαμε στο σπίτι μας για ιδιαίτερο μάθημα και δεν πολεμούσαμε στη ρίζα της την -λαθραία όσο και παράνομη- εκγύμναση των παιδιών μας, αντιθέτως την ευλογούσαμε...... Πόσα λάθη έχουμε κάνει Θεέ μου (και πόσα εξακολουθούμε δυστυχώς...) Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Απλά θα πω πως η προδοσία υπάρχει παντού..
    Φιλάκια Πετρούλα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το ψέματα!! Αλλά σήμερα είπαμε να πιάσουμε μόνο αυτήν (την προδοσία) ως συμ-πολίτες, αλλά είναι ατελείωτο το κεφάλαιο... Φιλάκια γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  16. Γειά σου Πέτρα.
    Κάποτε, ο Μπέρτολντ Μπρεχτ, έλεγε : "Δεν είναι τυχαίο, που η κάθε μέρα ξεκινάει με το λάλημα ενός πετεινού, που μαρτυράει από παλιά, μια προδοσία"....
    Καλό (;) ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Λεβίνα και ο Πέτρος με κάλυψαν απόλυτα!!
    Καλό ξημέρωμα....φιλιά πολλά κι αληθινά...όχι σαν εκείνα του Ιούδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε;;; "Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα"!!! Χαχα! Φιλιά και καλημέρες!

      Διαγραφή
  18. Προδοσία είναι να γυρνάς πλευρό και να κλείνεις τα μάθια στον πόνο του άλλου.
    Να μην (συν)εργάζεσαι για το κοινό -με αυταπάρνηση πολλές φορές- αλλά να
    αγκαλιάζεις τον εγωισμό. Χειρότερη προδοσία, όμως, από αυτή των πολιτικών
    δεν έχω γνωρίσει.. Δεν είναι οι πολίτες άμοιροι ευθυνών, αλλά σε μία κουλτούρα
    ασυδοσίας και κρεπάλης, δεν μπορείς να καταλογίζεις ευθύνες μόνο στους πολίτες.

    Τέλος, ύβρις είναι όταν οι ομογενείς καραδοκούν πάνω από το ημιθανές πτώμα της Ελλάδας,
    περιμένοντας να αγοράσουν κατοικίες πίσω στην "πατρίδα" όταν τα πράγματα φθάσουν
    στο απροχώρητο.. τρίβοντας τα χεράκια τους, παίρνοντας αυτοί τώρα την εκδίκησή τους
    για την παραμέληση της πατρίδας προς το πρόσωπό τους τόσες δεκαετίες. Θρηνώ για
    τα όσα νοσηρά, βρώμικα και κατάπτυστα βλέπω, ακούω και βιώνω καθημερινά στην άλλη
    άκρη της γης.. Πότε θα κλείσω τα μάθια μου να ηρεμήσω..

    Νοερές αγκαλιές από Μελβούρνη,
    από το ξενιτεμένο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ........καμουφλαρισμένη μου ήρθες!!! (Βουτσάς!!)
      Αυτά που είπες, απλά επιβεβαιώνουν την υποψία μας: είναι ζήτημα dna και το dna δεν έχει σύνορα....... (ούτε καν όρια!) Σε φιλώ πολύ γλυκά ξενιτεμένο μου, από μιά "πατρίδα" τόσο αγνώριστη πια, όσο και.....ξενιτεμένη......

      Διαγραφή
  19. Μμμ... τελικά το θέμα ήταν για εβδομαδιαία ανάλυση, όχι της μιας μέρας. Εδώ μας πονάει,όπως φαίνεται, που πρέπει να πάρουμε το μερίδιο των ευθυνών μας. Καλό είναι αυτό, δεν είναι κακό. Σημαίνει πως νιώθουμε ενοχές. Φυσικά και ήμαστε συμμέτοχοι, πως αλλιώς θα γίνονταν όλα αυτά; Το θέμα δεν είναι να βρούμε τον φταίχτη, απλά πρέπει να απαλλαγούμε από τον εγωκεντρισμό μας... πράγμα δύσκολο έως αδύνατον, γιατί μάλλον είναι στο ανθρώπινο DNA. Η ιστορία του κόσμου μας το αποδεικνύει.
    Υ.Γ. Βάλε και κάτι πιο χαλαρωτικό να πάρουμε ανάσες βρε κορίτσι ανάμεσα στις αναρτήσεις σου...χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ Εγώ για χατίρι σου μπεμπέκα μου....σήμερα άλλαξα θεματολογία!!!

      Σε φιλώ γλυκά και καλή σου μέρα Μολυβένιο Κοριτσάκι! :)

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.