Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ...


Αυτές οι εικόνες -με τις σόμπες και τον προσεγμένο περίγυρο- είναι ωραίες για ντεκόρ, δε λέω. Είναι καλλιτεχνικές και όσο είναι φωτογραφίες, φαντάζουν και ειδυλλιακές. Φαντάζουν, αλλά δεν είναι. Η πραγματικότητα είναι αλλιώτικη φίλε μου. Αν έχεις μια σόμπα, το ξέρεις. 

Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό φίλε μου, το να έχει κανείς σόμπα ή τζάκι. Ίσα-ίσα. Το θέμα βρίσκεται αλλού και θα σου πω την άποψη μου λιτά, για να μην σε κουράσω. Ο συμβολισμός. Είχε περάσει προ πολλού σε όλη τη χώρα -ή σχεδόν τουλάχιστον- η εποχή της σόμπας. Στις μοντέρνες πολυκατοικίες τα τζάκια αποτελούσαν κυρίως ένα μουράτο ντεκόρ κι όχι θέρμανση.

Τα περισσότερα δεν λειτουργούσαν καν, αλλά κι αυτά που λειτουργούσαν, ήταν προβληματικά.
Οι κατασκευαστές είχαν πάρει χαμπάρι το ψώνιο πολλών και πουλούσαν αβέρτα μεζονέτες με τζάκι. Το τζάκι ανέβαζε το prestige των ιδιοκτητών, αλλά δεν ήξερε κανείς ούτε πως ανάβει! Εκεί πάνω στην κορύφωση της ψωνάρας του καθενός από μας, ήρθε μια κρίση και μετά ένας Στουρνάρας. Κι όχι απαραίτητα μ' αυτήν τη σειρά. Κι ανοίξαμε πληγές. Και ψάχνουμε για ξύλα.

Βγαίνουν οι θρασύδειλοι εξουσιαστές της μνημονιακής κυβέρνησης στο γυαλί και μας κάνουν κήρυγμα. Δεν είναι απλό κήρυγμα φίλε. Χειραγώγηση της μάζας λέγεται. Κι αυτές οι ιστορίες 
με το πετρέλαιο και το λαθρεμπόριο, είναι ιστορίες για αρκούδες, από το στόμα του λύκου! Αυτή είναι η μέθοδος στις χώρες που τις άλωσε το ΔΝΤ και τις αποδεκάτισε το Μνημόνιο. "Θα σε κάνω εγώ υποχείριο μου και δεν θα αντιδράς σε τίποτα"! Δες: "Η φάρμα των ζώων".

Αλλά όχι ρε φίλε. Αν έπρεπε να ψάχναμε σχεδόν όλοι μας για ξύλα, δεν θα έπρεπε να ήταν ξύλα για το τζάκι. Βρεγμένες σανίδες μας χρειάζονται φίλε μου. Βρεγμένες σανίδες για να μας συνετίσουμε πρωτίστως κι αμέσως μετά, να σαπίσουμε στο ξύλο το σάπιο κωλοσύστημα. Μη μένεις στο ευχολόγιο πια φίλε μου. Μην κλείνεσαι άλλο στην κατάθλιψη και την αποδοχή της κατάστασης. Ενεργοποιήσου!! Τρεις μέρες πριν φύγει άλλη μια μαύρη και άπραγη χρονιά, ας πάρει μαζί της τις αντοχές μας, τις ανοχές μας, την αιθαλομίχλη της ανυπαρξίας μας φίλε!

__________________ "o pio pistos filos tou skylou" ___________ Foto  & Google __________________

53 σχόλια:

  1. Τώρα κατάλαβα και το σχόλιο περί οξυγόνου...ας πιάσουμε λοιπόν τις βρεγμένες σανίδες, πριν γίνουν και οι λεύκες καυσόξυλα...με τα κούτσουρα που μας κυβερνούν!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κούτσουρα που μας κυβερνούν, είναι δυστυχώς οι επιλογές μας..... Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Πέτρα μου και χρόνια πολλά! Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική προ πολλού! Μην τους ξεσυνερίζεσαι μέρες που 'ναι. Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας θα σωθούμε αν είναι να σωθούμε! Εγώ τις ευχές μου για αυτούς τις άφησα στου Πέτρου πριν λίγες μέρες! (Δες το βίντεο και θα καταλάβεις: http://www.youtube.com/watch?v=LyzJ4InbTvU)
    Ξέρεις, υπάρχει μια αρχή στο δίκαιο, η αρχή της αναλογικότητας που λέει ότι όταν η πολιτεία επιδιώκει έναν σκοπό (π.χ. πάταξη λαθρεμπορίου καυσίμων) πρέπει το μέτρο που λαμβάνει να είναι ανάλογο, αναγκαίο και πρόσφορο για την επίτευξή του και αν έχει να επιλέξει μεταξύ περισσότερων μέτρων, πρέπει να επιλέξει αυτό που είναι λιγότερο επαχθές για τους πολίτες. Η αρχή αυτή ελέγχεται και από τα δικαστήρια, αλλά εδώ γελάμε! Αυτοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο και σφυρίζουν ανέμελα!
    Αλήθεια είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα με την αιθαλομίχλη στην Αθήνα ή το φουσκώνουν τα ΜΜΕ; Γιατί ένα φεγγάρι που έμενα στην Αθήνα, έριχνε ένα εκατοστό χιόνι κι η μάνα μου με έπαιρνε έξαλλη στο τηλέφωνο να μάθει αν είμαι καλά ή μήπως αποκλείστηκα!

    ΥΓ. Επέστρεψα ξεκούραστη και δριμύτερη. Φιλιά ζεστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Σοφάκι μου! Μου έλειψες! Ποια δικαστήρια; Ποια δικαιοσύνη;; Ποια λογική; Το πρόβλημα ΣΑΦΩΣ και δεν είναι τόσο μεγάλο (είπαμε: ΠΡΟΕΧΕΙ η χειραγώγηση της μάζας), αλλά το γεγονός ότι πολλοί καίνε ο,τι καίγεται, το κάνει επικίνδυνο. Αλλά την ευθύνη εξακολουθεί να την έχει η κυβέρνηση, που μας έχει προκαλέσει όλα τα δεινά. Χαίρομαι που ξεκουράστηκες, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δεν χορταίνω να σε διαβάζω!! Να με πηγαίνεις με τους υπερσυνδέσμους σου πότε τρενάκι με τον Οργουελ και πότε βαρκάδα με τον Σιδηρόπουλο!!!
    Ετσι ακριβώς όπως τα λες είναι... Και δεν έχω ούτε κι εγώ απάντηση γιατί δεν κάνουμε κάτι... Τα βατράχια μάλλον έχουν πέσει από καιρό στο λήθαργο μέσα στην βραστή κατσαρόλα...
    Και δεν είναι ο λήθαργος που με τρομάζει..Οχι, είναι το άλλο του Οργουελ, από το 1984, μια σκηνή που όχι μόνο αρνείται αυτός την αγαπημένη του αλλά φωνάζει με τρόμο , ''Αυτήν. Βάλε αυτήν να την φάνε τα ποντίκια. Οχι εμένα''...
    Εισπνέω φούμαρα λοιπόν, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς!!
    Εις υγείαν συμπεθεεερούλα μου αγαπημένη!!!!
    Καλό σ/κ να χεις!!
    Φιλάκια!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπα και πιο πάνω: ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να εισπνέουμε "φούμαρα". Να είσαι καλά γλυκιά μου και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Θέλω να συνεισφέρω κι εγώ στο κυνήγι της χαμένης - βρεγμένης σανίδας!
    Και μόλις στεγνώσει, θα την κάνω πάσα στο Αριστάκι μας, για το δικό του τζάκι!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Petraκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Και επαναστάτρια και πρακτική δυο σε ένα !! Πολλά φιλιά γλυκιά μου και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Εντυπωσιάστηκα περισσότερο με την παλιά σου ανάρτηση είναι αλήθεια, όπως λένε "το πρώτο είναι και καλύτερο", για τις βρεγμένες σου σανίδες έχω μια ένσταση, θα προτιμούσα να έχουν και κάνα δυο καρφιά επάνω.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου. Βάλε και καρφιά, εμένα καθόλου δεν με πειράζει, αν και πονάει περισσότερο. Αλλά, αν είναι να συνετιστούμε, ας πάει και το παλιάμπελο! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. αδυναμια εξαιρετικη αναρτηση! συμφωνω σε ολα! μου αρεσε ιδιαιτερα η αναλυση ερι τζακιων κτλ κτλ.

    φιλακια ολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να.......υοθέσω ότι το "πι" σου έκανε και..άλι φτερά;; Χαχα! Φιλιά.....ολλά και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. ακριβως: βρεγμένες σανιδες για να τους πιάσουμε στο ξυλο, καιρος να μαυρίσει ο ποπός τους, να γίνουν πιο μαύροι απο την ατμόσφαιρα και την αιθαλομιχλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χέρι μας είναι ,αλλά διστάζουμε σε βαθμό υποψίας. Μας βαρύνουν μεγάλες ευθύνες εξαιτίας της απραξίας μας. Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Πετράδι μου συνυπογράφω
    Βρεγμένη σανίδα - να εξέχουν
    και λίγα καρφιά- για τους παχύδερμους!!!
    Βάρα νταγερέ.... αλλιώς δεν σωνόμαστε με τίποτα!!

    Σε γλυκοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάρα νταγερέ, δεν θα πει τίποτα! Αμήν και πότε, να συμπληρώσω! Φιλιά πολλά Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  9. Εντυπωσιακή κι η παλιά σου ανάρτηση, Πετροκόριτσο, το έχω διαβάσει κι εγώ αυτό το βιβλίο η "Φάρμα των ζώων"!
    Νομίζω πως αυτό είναι το μειονέκτημα μας, το ότι εμείς οι Έλληνες δεν διαβάζουμε δυστυχώς, έχουμε τα βιβλία μόνο για διακόσμηση! Έχουμε αιθαλομίχλη στο μυαλό, γλυκιά μου, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αδράνεια!
    Να είσαι καλά και πάντα μαχητική! Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι η Φάρμα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία! Κατερίνα συμφωνώ μαζί σου! Αιθαλομίχλη στο μυαλό έχουμε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. @ Κατερίνα μου,
      φυσικά και όλα είναι θέμα παιδείας και μόρφωσης, συμφωνώ τόσο πολύ με αυτό. Προσπαθώ να είμαι μαχητική, γιατί βγάζω μπιμπίκια με αυτούς τους τύπους που μας εξουσιάζουν και μας απομυζούν! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
    3. "Δε βλέπω! Ένα σύννεφο" που έλεγε και η αιώνια Βλαχοπούλου!!

      Διαγραφή
  10. Εγώ φταίω για την αιθαλομίχλη! Το ομολογώ!
    Που ανάβω το τζάκι δυο μέρες τη βδομάδα. Και στις γιορτές!
    Ναι, εγώ φταίω για τα αναπνευστικά προβλήματα των Αθηναίων. Το παίρνει που λες το νέφος ο αγέρας και σας το φέρνει σούμπιτο στις πόρτες σας! Και σας σκάω!

    Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται σε πολλούς! Και κυρίως σε αυτούς που αυτο-αποκαλούνται κυβερνώντες,.. ( εγώ δεν τους αναγνωρίζω για τέτοιους. Εσύ;)

    Πάω να ρίξω ξύλο στο τζάκι! Τι; Κάπως πρέπει να ζεσταθώ κι εγώ! ΣΚ ..το διήμερο της ευτυχίας μου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φταις, που δεν παίρνεις αυτήν τη βρεγμένη σανίδα και να πλακώσεις κάτι τύπους που την έχουν δει κάπως! ;) Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Μ' αρέσει το λογοπαίγνιο του τίτλου, παραλλαγή της ταινίας του Αγγελόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να το κάνω λίγο...κινηματογραφικό το κείμενο!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Από τότε που στραφήκαμε σε άλλες μορφές ενέργειας για θέρμανση, άρχισαν τη γνωστή προπαγάνδα τους. Όσο και να κωλοχτυπιούνται, το πετρέλαιο μένει απούλητο. Από κει ξεκινάνε κι εκεί καταλήγουν όλα. Ας το κρατήσουν να το βλέπουν! Μπορούμε και χωρίς αυτό.
    Βάζω το "τζάκι", βάζεις τις "σανίδες" ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ σου λέει, ακρίβυναν και τα κούτσουρα! Ποιος;;; Τα κούτσουρα ακριβαίνουν τα κούτσουρα για να πεθάνουμε από το κρύο κι εμείς απλώς καθόμαστε μέσα στα παγωμένα δωμάτια και περιμένουμε το θαύμα! Μωρέ εννοείται ότι βάζω τις σανίδες! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Πόσο δίκιο έχεις για το βρεγμένο ξύλο !!!!!
    Αλλά και το βιβλίο Η φάρμα των ζώων, έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να διαβάζεται !!
    Πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλει απλό διάβασμα Ράνια μου, θέλει και ν καταλάβουμε τι ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να μας κάνουν! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Εδώ που ζω, σε βουνό της Β.Α Αττικής, κανείς δεν ασχολείται με βρεγμένες ή μη σανίδες γιατί όλοι έχουν αμοληθεί και κόβουν τα πεύκα από τα δάση που απέμειναν από τις πυρκαγιές που έβαζαν οι (φτωχοί) βοσκοί για να βόσκουν τα πρόβατα τους... Ευτυχώς που μετά τις γιορτές θα υπάρχουν και τα κουφάρια από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και όποιος προλάβει πρόλαβε...
    Δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό!
    ΑΦιλάκιααααααααααααααα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό που άνοιξες Στεφανία μου και θέλω να το θίξω κι εγώ σε κάποια ανάρτηση κάποια στιγμή. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  15. Τους πήρε ο πόνος για την υγεία μας με την αιθαλομίχλη ξαφνικά, δεν κοιτάνε εκεί που δεν θα έχει κανένας να φάει σε λίγο όλο το χρόνο, η αιθαλομίχλη στον "βαρύ" χειμώνα της Ελλάδας που κρατάει 3 μήνες με το ζόρι!
    Και ειδικά στην Αθήνα ακόμα λιγότερο!
    Εγω θέλω να ρωτήσω τόσα χρόνια στις πόλεις στην βόρεια Ελλάδα που ζεσταίνονται κυρίως με ξύλα, έπαθαν τίποτα;;;
    Τους έκανε κάτι η αιθαλομίχλη;;;
    Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι μας ψεκάζουν αιθαλομίχλη επίτηδες στην Αθήνα για προπαγάνδα!!
    Τους έχω ικανούς!
    Αι σιχτίρ με νευρίασαν πάλι οι ηλίθιοι!
    Α ρε Ελληνα να δω πόσο θα μασήσεις πάλι και απο αυτό το παραμυθάκι!
    Φιλιά πετροκόριτσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα, υπάρχουν υλικά που είναι εντελώς απαγορευτικά για καύση, αυτά θα έπρεπε να τα προσέχαμε όλοι μας, αλλά άμα ο άλλος δεν έχει να φάει, θα αγοράσει καυσόξυλα;; Αλυσίδα είναι όλα. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. εύχομαι καλη χρονια,προσυπογραφω και εγώ μαζι σου δε το συζητώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή πρωτοχρονιά και καλή χρονιά και για σένα φίλε μου. Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  17. Κανένας από μας δεν φταίει για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, αλλά μόνο οι διοικούντες που μας έφεραν σ αυτή την κατάσταση. Αλλά ο σκοπός τους είναι …ιερός για να πατάξουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα το κάνουν και εμείς οι κακοί δεν το βλέπουμε !!!

    Χρόνια Πολλά – Χρόνια καλά.
    Καλή και ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ντε!
      Χρόνια πολλά και καλά φίλε μου και καλή χρονιά αμήν!

      Διαγραφή
  18. Πόσο δίκιο έχεις....τουλάχιστον όμως υπάρχει κι αυτός ο τρόπος θέρμανσης....έστω....!!!
    Καλά να περνάς...καλές γιορτές :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν δεν πεθάνουμε από το κρύο, θα πεθάνουμε από το δηλητήριο και προπαντός από την ανοχή μας..... Καλές γιορτές, επίσης. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  19. Πριν από ένα χρόνο, μερικές μέρες πριν τη δική σου ανάρτηση, είχα μιλήσει για τα Τα επικίνδυνα τζάκια. Μέχρι και την ίδια φωτογραφία είχα βάλει!

    Επειδή τα πράγματα δεν δείχνουν να βελτιώνονται, αλλά μάλλον να χειροτερεύουν, και σε αυτό φταίμε περισσότερο εμείς, θα επιμείνω σε αυτό που λέει το σύνθημα στην τελευταία φωτογραφία της συγκεκριμένης ανάρτησης: "Παλιά μας κυβερνούσαν τα τζάκια. Τώρα τα κούτσουρά τους".

    Καλημέρα.
    Η όμορφη συννεφιασμένη αιθαλοχτυπημένη Αθήνα μας χαιρετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες βρε πόσο ωραία πόλη είναι η αιθαλοχτυπημένη μας Αθήνα;; Για να ξέρεις τι χάνεις! Πολλά φιλιά και καλή διαμονή εντός αυτής της αιθέριας πόλης!

      Διαγραφή
  20. Όσο η αιθαλομίχλη κυριαρχεί στα μυαλά μας δεν νομίζω κανένας να κουνηθεί..
    Παρ'ολα αυτά θα ήθελα κι εγώ πολύ να ακολουθήσω με μια βρεγμένη σανίδα,εμπλουτισμένη με μερικά καρφιά βέβαια..
    Μου άρεσε πολύ η παλιά σου ανάρτηση!
    φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, καλή σου εβδομάδα και καλές γιορτές! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Το θέμα είναι πως εδώ βγάλαμε σανίδες και χτυπάμε ο ένας τον άλλο.. δεν υπάρχει κοινή σκέψη, άρα ούτε και εξουδετέρωση του ανύπαρκτου "συστήματος" που μας σκοτώνει μέρα με τη μέρα!
    Φιλιά Πετρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, αυτή η χώρα κατοχή και εμφύλιο τα ζει πάντα παράλληλα! Πολλά φιλιά περιστεράκι μου και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  22. Ρουχα απλωνεις εξω
    και την αλλη μερα
    νομιζεις πως εχεις ηδη ξυλα για το τζακι.

    Οσο για τη βρεγμενη σανιδα....
    χμμμμμ....
    εχω δραστικοτερα μεσα...
    αλλα αν τα εκθεσω...
    παλι στο αστυνομικο τμημα θα τη βγαλω τη βραδια.
    Πια ο Τασουλης(πιτσιρικας αξιωματικος υπηρεσιας) οποτε με βλεπει ετοιμαζει τα ..ρακομελα

    υγ...Ζαζαρουλης=ο αλιθωρος γαλανοματης γατουλης μου

    Καλησπερουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μείνω στον γλυκό σου Ζαχαρούλη καλύτερα! Χαχα!
      Καλησπεροφιλάκια!

      Διαγραφή
  23. Αχ κορίτσι γλυκό, τοπίο στην αιθαλομίχλη, το μετέωρο βήμα του υπουργού, μια αθλιότητα και μια μέρα.... και δεν συμμαζεύται..... Βοήθεια μας! Καλή χρονιά να έχουμε! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίες όλες οι παραλλαγές! Καλή χρονιά για όλους Ειρήνη μου! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  24. Ξέρεις, Πέτρα μου, ότι κι εγώ εξοργίζομαι με την απραξία των συμπατριωτών μας, αλλά στην πραγματικότητα ασκήθηκε τόση βία εναντίον μας και τόσος εκφοβισμός, που απορώ όταν βλέπω ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα να απεργούν.
    Καλή χρονιά, με υγεία και χαρά σε όλους σας.
    Μακάρι να τους πετάξουμε από πάνω μας, και η νέα κατάσταση να είναι καλύτερη, ώστε να μην βυθιστούμε σε ακόμα βαθύτερο τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και συμφωνώ, ξέρεις ότι είμαστε και λαός που αργεί πάρα πολλά χρόνια (καμιά φορά και....αιώνες!!) να πάρει μπροστά! Κι εγώ ευελπιστώ σε μια νέα κατάσταση, που να μην είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αν μη τι άλλο! Καλή χρονιά με υγεία φίλε μου, να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

      Διαγραφή
  25. Να είσαι καλά γλυκιά μου! Θα χαρώ πάντως να ακούσω τις απόψεις σου κάποια στιγμή. Φιλάκια πολλά και καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.