Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΥ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ;...

R (8)

Εγώ σ' αυτήν την εικόνα βλέπω εικόνες από το μέλλον (μου!). Είμαι εγώ στα βαθιά γεράματα (φως-φανάρι μαντάμ! δεν το βλέπεις το ξανθό μαλλί;;), έχω αγοράσει πολλά βιβλία και κόντρα βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, τα στοίβαζα στην άκρη, δεν τα έχω ανοίξει ένεκα το ίντερνετ και το blog και μαζεύτηκαν κάποια στιγμή τόσα πολλά, που έφτιαξα ολάκερο σπίτι από δαύτα!!

Στο μεταξύ, ο σκύλος (μου) τα μάζεψε και την έκανε με ελαφρά, όχι γιατί αποδήμησε εις Κύριον, αλλά γιατί απηύδησε ο έρμος, που εγώ η κακούργα γυνή δεν του έριξα ποτέ ούτε ένα βλέμμα και δεν είχα μάτια για άλλον, πάρα μόνο για το blog μου και το φιλοθεάμων κοινό!! Το σπιτάκι του σκύλου δεν υπάρχει καν στο πλάνο, εκτός κι αν είναι κάτω από τόμους βιβλία!

Πήρα το λοιπόν κι εγώ μια γάτα, που 'χε γαλανά τα μάτια, την στόλισα απέναντι κι άρχισα 
να την βομβαρδίζω με περιττές γνώσεις! Περιττές για εκείνη, καθώς εγώ την κόβω να βαριέται που ζει και να θέλει να πάει να βρει το σκύλο καλύτερα! Είναι αυτή ζωή, με μιά ξανθή γραία; Κι όμως! Αυτή η ξανθή -πλην τίμια!- γραία, διαβάζει χωρίς γυαλάκι, το πρόσεξες καλή μου;;

Στις λοιπές παρατηρήσεις περιλαμβάνονται: η κουκουβάγια στο ρετιρέ, η λάμπα-παύλα-πιπίλα, η ροζ ροτόντα (προσφορά με υπέρδιπλο πάπλωμα), η ξυπολισιά της γραίας, η πλήξη της γάτας! Δεν περιλαμβάνονται: δωμάτια, με αποτέλεσμα να ξεροσταλιάζει η γραία ολημερίς στην αυλή, νερό+τηλέφωνο (αλλά φως υπάρχει), ίντερνετ, συνεπώς blog-γιοκ κι η ύπαρξη άλλου όντος!

Βεβαίως, αν αφήσει κανείς τη φαντασία του ελεύθερη, μπορεί να σκεφτεί κι άλλα πράγματα! Ότι η κυριούλα είναι η Ελλάδα μπλα μπλα μπλα (αλλά θα μου πεις, τα βιβλία που κολλάνε;; σωστό κι αυτό!). Εγώ λέω σήμερα να ελευθερώσουμε τη φαντασία μας και να πει κι ο καθένας από σας, τι βλέπει σ' αυτήν τη φωτογραφία! Θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον! Καλή σας μέρα!

R (8)
____________________ "o pio pistos filos tou skylou" ________ Foto Google  __________________

66 σχόλια:

  1. το ποσο μου αρεσουν τετοιου ειδους θεματα δε λεγεται!
    τα αγαπω γιατι βαζουν μυαλο πνευμα αισθησεις τα παντα ολα σε εγρηγορση.

    εγω βλεπω το σπιτι της γνωσης και μου αρεσει!
    δε θεωρω ομως πως μονο τα βιβλια δινουν γνωση.
    τα παντα γυρω μας ειναι γνωση και ειναι γνησια ατοφια αληθινη.
    ισως η γριουλα να ειναι η γνωση, η γνωση της ζωης!

    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πολύ καλό δρόμο είσαι χαρά μου! Εννοώ, μια χαρά καλπάζει κι εσένα η φαντασία σου!! Σε φιλώ γλυκά!!

      Διαγραφή
  2. Έχτισα τη ζωή μου πάνω, μέσα, γύρω από βιβλία. Καμιά φορά νιώθω βαρύ το φορτίο της αποκτημένης από αυτά γνώσης. Που μπορεί να ανοίγει χαραμάδες στο φως, όμως δεν προστατεύει από την σφοδρότητα της πραγματικής Γνώσης της Ζωής.
    Οπότε, έξω από το βιβλιοκαβούκι μου, που μια πνοή του Βοριά της Πραγματικότητας μπορεί να το κάνει φύλλο και φτερό, το μόνο που μπορώ, είναι σαν άλλος Φάουστ να αναφωνήσω : «Ιδού εγώ με τόσα φώτα, μωρός και άφρων όπως και πρώτα». 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου καλή μου. Όχι μόνο δεν προστατεύει από την σφοδρότητα της πραγματικής γνώσης της ζωής, αντίθετα, μας κυκλώνει ακόμα περισσότερο αυτό το "φορτίο". Να είσαι καλά, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Εγώ βλέπω μια γιαγιά που έχει διαβάσει τόνους βιβλία. Είναι ολοφάνερο πως το σπίτι είναι γεμάτο βιβλία οπότε η γριά δεν έχει χώρο να μείνει μέσα στο σπίτι.

    Επίσης με όλα αυτά τα βιβλία που αγόρασε με 30€ το ένα (βλέπουμε ολοκάθαρα πως πρόκειται για δερματόδετα ακριβά βιβλία) δεν της έμεινε δεκάρα ούτε για να αγοράσει παπούτσια. Επίσης επιε΄δη τα πλήρωσε μετά έπρεπε να τα διβάσει οπότε κάθησε στην καρέκλα της και ξεκίνησε το διάβασμα. Επειδή όμως είχε πάρα πολλά βιβλία της πήρε 40 χρόνια να τα διαβάσει. Η μάνα της σε μια προσπάθεια να την αφυπνίσει (όταν ήταν 30 χρονών) της κρέμασε μια πιπίλα για λάμπα για να της δείξει ότι τα χρόνια περνάνε. Και άμα θέλει παιδιά πρέπει να βιαστεί. Και ότι τι να τα κάνει τα βιβλία? Θα της φέρουν αυτά ένα ποτήρι νερό αύριο-μεθαύριο?

    Οταν τα χρόνια πέρασαν και η γριά τελείωσε το διάβασμα αποφάσισε να κάνει παιδί για να ευχαριστήσει τη μάνα της. Ομως τα χρόνια είχαν περάσει και η εμμηνόπαυση είχε ξεκινήσει. Τότε η μάνα της για να την πικάρει ακόμα περιασσότερο της αγόρασε μια γάτα που την ονόμασε "στα-έλεγα-εγώ".

    Τέλος μια πρόσθετη πληροφορία που μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τον χαρακήρα της γριάς είναι ότι είναι ανοικοκύρευτη. Βλέπουμε όλοι την σκούπα από την πολύ αχρηστία έχει ανθίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα να προσθέσω ότι η κουκουβάγια είναι καμουφλαρισμένο κοράκι. Και ξέρουμε όλοι ποιος το έχει στείλει και τι περιμένει......

      Διαγραφή
    2. Αχ! Καρδιά μου εσύ!!! Δάκρυσαν τα μάτια μου από τα γέλια, από την ώρα που είδα το σχόλιο σου!!! Δεν χορταίνω να το διαβάζω σου λέω!!! Αν το ήξερα, θα σου είχα προτείνει να την έκανες εσύ την ανάρτηση, καθώς, με τέτοια φαντασία και τέτοιο χιούμορ που τα λες, δεν μου έχει μείνει άντερο από τα γέλια!!!! Κέντησες!! Αχαχαχα! Φιλάκια πολλά και να είσαι καλά Αστέρι μου!! :)))

      * Γάτα: "στα-έλεγα-εγώ";;;;; Απλά, δεν υπάρχεις μάνα μου!!!!!

      Διαγραφή
  4. πάντως το δέρμα νεανικό η γιαγούλα.... που να την δει ο ήλιος την βορειαναθρεμένη..

    καλημέρα

    εγώ το φως πρόσεξα... μοιάζει σαν μπιμπερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόσεξες κι εσύ το μπιμπερό/πιπίλα τελικά, ε;; Αχαχα! Καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
  5. Κοιτα εγω εκει παραδιπλα εχω ενα ξυλινο σπιτακι με τζακι μεσα γιατι ειμαι και κρυουλιαρα ,ειμαι γειτονισα δηλαδη , δεν θα ειμαι ξυπολταρια σαν τη γιαγια αυτη, εχω κι εγω βιβλια μπολικα αδιαβαστα απο αυτα τα χρονια του μπλογκιν, δυο πανερια με μπολικα μαλλια σε ολα τα χρωματα, τη ραπτομηχανη μου σε μια ακρη, θελω καφε σιγουρα κι αν καπνιζω λιγο θα ειμαι μια χαρα.....Πετρα καλη σου μερα , φιλιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το blogging τελικά έχει κάψει πολύ κόσμο! Όλοι....αμόρφωτοι καταντήσαμε εξαιτίας του!! Φιλάκια πολλά και καλό βραδάκι! :)

      Διαγραφή
  6. Καλέ ποια γριούλα?Εγώ βλέπω μία έφηβη καρδιά κλεισμένη σε ένα γέρικο ταλαιπωρημένο σώμα!
    Ντοντ τζαντζ ε μπούκ μπάι ιτσ κόβερ!
    Μου θυμίζει λιγάκι εμένα,πέραν της ξανθιάς κόμης,που τα μαζεύω (τα βιβλία) για την σύνταξη!Μη με ρωτήσεις για ποια σύνταξη,λέμε τώρα!Τότε που θα έχω χρόνο να διαβάσω και το μυαλό μου θα έχει μεστώσει αρκετά για να αντιλαμβάνομαι και να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι?Ε τότε.Τώρα που το σκέφτομαι,ίσως θα είναι λίγο αργά τότε για να ζήσω όπως ονειρεύομαι,αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ,λέει ορθά κοφτά ο λαός.
    Σε αφήνω πνιγμένη στα φιλιά Πέτρα μου με την προσδοκία ανάγνωσης ενός καλού βιβλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ, θα έχει παραμεστώσει, σε βαθμό σαπίσματος το μυαλουδάκι τότε!! Χαχα!! Ας ανοίξουμε κάνα βιβλίο παίδες, εμείς οι μανιώδεις bloggers, αλλιώς θα χαζέψουμε ομαδικά στο τέλος!! Φιλάκια πολλά Λαχανάκι! ;)

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα, λοιπόν έχουμε και λέμε:
    έχει πολλά βιβλία που μας χαρίζουν όμορφες περιπλανήσεις σε κόσμους φανταστικούς....μας βοηθούν να δημιουργήσουμε έναν δικό μας κόσμο, όπου είμαστε οι βασικοί ήρωες.......ΠΡΟΣΟΧΗ όμως είναι απλά ιστορίες, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ζούμε την καθημερινή ζωή μας....!!!! Αξίζει περισσότερο...!
    Φιλιά πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ λέμε πως κινδυνεύουμε να μην ανοίγουμε καν βιβλίο καλή μου, οπότε αποκλείεται να κινδυνέψουμε από....υπερκατανάλωση! Πάντως εγώ προτιμώ πολλές φορές να ταξιδεύω μέσω ενός βιβλίου, καθώς αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε, δεν αντέχεται..:( Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα πετράδι μου
    Εγώ βλέπω ένα σπιτάκι
    χτισμένο με παραμύθια
    που τόσο αγαπούν τα παιδιά
    κι αναπολούν οι μεγάλοι
    Και στο κέντρο στο βασικό δοκάρι βλέπω
    έναν μεγάλο τόμο παγκόσμιας ποίησης
    να τ α ξ ι δ ε ύ ε ι η ψυχή μεταλαβιά
    να παίρνει!!!!

    πολλά φιλιά υπέροχο το κείμενό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, τι ωραία περιγραφή! Ως συνήθως σου συμβαίνει άλλωστε!! Πολλά φιλιά κι από μένα, υπέροχο το σχόλιο σου, πραγματικά!! :))

      Διαγραφή
  9. Αν αυτή είσαι εσύ, κάπου πιο δίπλα, βάλε κι εμένα!
    Αν έχεις κουκουβάγια, θα έρθω να μπαστακωθώ στο σπίτι σου! Δεν υπάρχει περίπτωση!!! ΘΕΛΩ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ, ΛΕΜΕ!!!
    ==Απορία: Το σπίτι στηρίζεται πάνω σε κορμό δέντρου ή πάνω σε πόδι γιγαντιαίου κόκορα???==
    Φιλάικιαααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε άνθρωπε θέλεις τόσο πολύ κουκουβάγια;;; Εμένα με τρομάζει πολύ αυτό το ζωντανό! Ανατριχιάζω.... Αυτό πάλι με το πόδι του κόκορα;; Πολύ φοβάμαι πως έχεις δίκιο!! Αχαχα και μπλιαχ μαζί! (κι αυτό με ανατριχιάζει!!) Φιλάκια γλυκά! :))

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Πέτρα μου!!! θα σου πω.. Εγώ στα βαθιά γεράματα είμαι που αποφάσισα επιτέλους να διαβάσω ότι βιβλίο μάζευα στη ζωή μου αδιάβαστο, καθότι όπως έχω ξαναπεί κάκιστη αναγνώστρια!!! Αλλά φευ!!!! Βλέπεις που κοιτώ πονηρά;;; Απλά ξεφυλλίζω κι ανυπομονώ να παίξω με το γατί!!! :))))
    kisses darling!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιά μου είσαι εσύ συμπεθέεεεεερα μου!! Θα γειτονέψουμε στα γεροντάματα, τη βλέπω τη δουλειά! Κι αν δεν βλέπουμε την τύφλα μας για τα γράμματα των βιβλίων, το πολύ πολύ να το γυρίσουμε στη μπιρίμπα!! Αχαχα!! kisses darling!!! :)))

      Διαγραφή
  11. Μπορεί να είμαι κι εγώ στα -ήντα μου που αποφάσισα να βάψω το μαλλί ξανθό.. κι επειδή δεν αποχωρίζω ποτέ κανένα βιβλίο μου, τα μάζευα τόσα χρόνια που πια μένω εκτός σπιτιού, γιατί εντός δε χωράει ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι.. Κι επειδή έχω δώσει όλη μου την περιουσία στην απόκτηση βιβλίων, δεν έχω λεφτά ούτε για παντοφλάκια. Δεν πειράζει, εσύ ή εγώ, θα έχουμε φτιάξει μια τέλεια βιβλιοθήκη, ένα τεράστιο πνευματικό πλούτο!
    Φιλάκια πολλάαα Πέτρα μου!!!! Καλό απόγευμα!!!! :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια -ήντα μαντάμ;;; Δεν διευκρινίζεις όμως! :))
      Η γραία εδώ κοντεύει τα ενεν-ήντα, αυτό εννοείς ή;.......
      Βιβλία μαθηματικών δεν βλέπω όμως!! Χαχα!!
      Γλυκά φιλιά αστεράκια μου! :)))) Καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  12. Επίκαιρος ο προβληματισμός Πετροκόριτσο, καθ' ότι το θέμα της παιδείας είναι σε... αργία!
    Όμως για μένα η γιαγιά μπορεί να είναι η ζωή, που εξακολουθεί να μαθαίνει,και να βιώνει εμπειρίες, η κουκουβάγια βέβαια αντιπροσωπεύει τη σοφία κι εδώ είναι σε αναμονή, η πιπίλα ίσως να είναι το νεογνό της σκέψης που προκύπτει απ' τη γνώση των βιβλίων, το περιποιημένο μπαλκόνι ίσως να δείχνει τη διεύρυνση αντίληψης, η γατούλα ίσως να δείχνει πως στη ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα αλλιώς θα υπάρξει βαρεμάρα κι η σκούπα στα σκαλοπάτια με τη θέση της ίσως, να μην επιτρέπει τη... σκόνη της αμορφωσιάς στο σημαντικό σπίτι του νου μας! Αυτά είδα εγώ με το φτωχό μου μυαλό, ταξίδεψα! Να είσαι καλά Πέτρα μου και να έχεις ένα όμορφο απόγευμα! Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, έχω χαρεί πολύ που σήμερα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σας έδωσα λαβή να ξετυλίξετε για άλλη μια φορά τον υπέροχο εσωτερικό σας κόσμο!! Πολλά φιλιά γλυκιά μου και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Η γραία είναι μία μάγισσα που πέταξε με την σκούπα της σε αυτό το δάσος που είναι η βιβλιοθήκη όλων των μαγισσών για να διαβάσει ένα ξόρκι που ήθελε για την καταπολέμηση της φτώχειας λόγω Χριστουγέννων.
    Υ.Γ. αυτό το έχω μάθει από έγκυρη πηγή(χαχα!)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα (και) αυτή κι ελπίζω να εισακουστεί από το Πνεύμα των Χριστουγέννων! Γλυκά φιλάκια Ελενάκι μου!! :))

      Διαγραφή
  14. Η υπεραιωνόβια Ζωή είναι. Μα τον Τουτάτη. Κάθεται αμέριμνη και χαζεύει τις αμέτρητες σελίδες, που εξιστορούν τα πολλά κι ανεξίτηλα χνάρια που αφήνουν καθημερινώς οι άνθρωποι στο βιβλίο της ζωής. Συνήθως, στην αρχή, ίσα που διακρίνεται το σχήμα τους (των αποτυπωμάτων!). Παιχνιδιάρικα κι αέρινα, σχηματιζόμενα με το αλαφροπάτητο βήμα της Νιότης- Γάτας. Μόνο ένας καλός και πεπειραμένος ιχνηλάτης, θα μπορούσε να τα διακρίνει. Τα χνάρια, στη συνέχεια, γίνονται όλο και πιο ευδιάκριτα. Το βήμα φαίνεται πως είναι πιο σίγουρο, πιο σταθερό. Έχει σημάνει το Καμπανάκι (δεν θα μπορούσε να ήταν και καμπανάκι αντί πιπίλα;;) του Χρόνου, κι ο ψίθυρος της Σοφίας - Κουκουβάγιας έρχεται πλέον στ' αφτιά, πιο κατανοήσιμος τούτη φορά... έχοντας παραμάσχαλα την Γνώση - Σκούπα, που δεν επιτρέπει πια τον κονιορτό του λάθους, του επιδερμικού και του βεβιασμένου.

    ΥΓ. Αυτό που φουσκώνει στην πλάτη σου ελπίζω να είναι παραχωμένες εφημερίδες για ζεστασιά, γιατί αν είναι καμπουρίτσα όλα στην Αριστέα... Θα σε χώσουμε στην γυμναστική μέχρι να φωνάξεις απεταξάμην! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουμπαρόνι μου γλυκό, αυτό που φουσκώνει στην πλάτη είναι κομπόδεμα!! Με απείλησε ο Στουρνάρας ότι θα μου πάρει ο,τι έχω και δεν έχω και έλαβα τα μέτρα μου!! Κατά τα άλλα, ζωγράφισες ΚΑΙ εσύ με την περιγραφική σου εικόνα!! Φιλάκια πολλά κουμπαρόνι! :))

      Διαγραφή
  15. "Τη σάρκα, το αίμα θα βάλω
    σε σχήμα βιβλίου μεγάλο.
    Οι στίχοι παρέχουν ελπίδες,
    θα γράψουν οι εφημερίδες
    .Τα λόγια μου θά χουν ουσία
    η σιωπή μου μια σημασία.
    Θηρεύοντας πράγματα αιώνια
    ,θ αφήσω να φύγουν τα χρόνια.
    Όμως η γιαγιά έχει γελαστό πρόσωπο, αν και λείπουν οι άνθρωποι από γύρω της.Η τέχνη (λογοτεχνια)καλό γιατρικό αλλά άλλο πράγμα η ζωή.Το σπιτάκι μόνο με θεωρία έχει κενά.Δεντρόσπιτο μου φαινεται.
    Άρτεμις
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο το ποίημα!! Σ΄ευχαριστώ πολύ Άρτεμις και καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  16. Λοιπόν : Την έπιασα τη μπηχτή για τα γυαλάκια! Ντάξει μαντάμ ! Δεν βλέπουμε χωρίς αυτά αλλά έχουμε τσίτα την επιδερμίδα ακόμανες!

    Τι βλέπω εγώ στη φωτογραφία: Μια γιαγιά που γηράσκει αεί διδασκόμενη!
    Που δεν την νοιάζει τίποτα άλλο παρά ο κόσμος της. Το σπίτι της είναι ο Παράδεισος της.
    Έχει όλα όσα ονειρεύτηκε ( κα) Βιβλία, μια ψυχούλα, λίγη γη, λίγα λουλούδια και είναι κομψή! Από τα ρούχα της , το μοιραίο μαλλί, το τραπεζομάντηλο με τη δαντέλα στην ακρούλα!
    Απαπα ..αν δεν ήταν ξανθιά θα έλεγα ότι είναι μια μελλοντική εικόνα μου!
    Λες να γίνει σφαγή όταν το διαβάσεις;
    Παγωμένα φιλιά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην μαλώσουμε με ποιαν από τις δυο.......πρωτομοιάζει η γιαγιά!! Χαχα! Εμείς απέχουμε έτη φωτός από αυτήν την εικόνα καλή μου!!! Φιλιά παγετού, αφού είναι το κρύο τσουχτερό, να το αντέξω δεν μπορώ!........

      Διαγραφή
  17. Πίσω η μαύρη κακαράτζα και εκεί που είναι η γιαγιά όλο το φως!
    Ξέρει η γιαγιά τι κάνει και εγώ εκεί θα έμενα!
    Στο ξέφωτο που σου παρέχουν τα βιβλία!!
    Ασε τους αλλους στην μαυρίλα σου λέει!!
    Φιλιά πετροκόριτσο!!

    Υ.Γ. Καμιά φωτογραφία σου θα δούμε για να κάνουμε την σύγκριση με την κυρία στην εικόνα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ξέφωτο που σου παρέχουν τα βιβλία.....πόσο σοφά τα λόγια σου αγαπημένη!

      Υ.Γ Πως είναι η κυριούλα στην εικόνα;; Καμία σχέση! Πίστεψε με!! :)) Φιλάκια πολλά Ελενάρα μου!

      Διαγραφή
  18. Διαβάζει κλασσικά παραμύθια εποχής.
    Το "Λεφτά υπάρχουν" συγκεκριμένα.
    Το γατόνι έχει πέσει κάτω απ' τα γέλια και είναι ήδη σε οίστρο, εξ ου και η ουρά-κάγκελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το "μαζί τα φάγαμε" μάλλον έχει προμηθευτεί, γιατί βλέπω πολλούς τόμους!! Πολλά φιλιά και καλό σου βράδυ Μαράκι μου! :))

      Διαγραφή
  19. Συμφωνώ πως είναι πολύ θετικό να έχουμε γνώσεις, από τα βιβλία, μόνο που γινόμαστε πανεπιστήμονες και χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας γιατί ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε την ουσία της ζωής. Καλό βραδάκι εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό κι αυτό και συμφωνώ κι εγώ φίλε Αλέξανδρε!
      Αλλά είναι αξεπέραστη φιλία η σχέση μας με τα βιβλία και η πιο ανιδιοτελής σχέση μας ίσως... Σε φιλώ και καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  20. Η γιαγιά είναι η Γνώση που αποκτιέται με τα χρόνια κι η οποία ποτέ δε σταματά, διότι ως γνωστόν, "γηράσκω αεί διδασκόμενος". Κι επειδή η Γνώση λεφτά δε φέρνει, είναι ξυπόλητη! Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα! Τι τα 'θελα τα βιβλία; Δε γινόμουν καλύτερα πολιτικός; Η κουκουβάγια είναι η Σοφία (όχι εγώ!) που είναι το πνεύμα της Γνώσης, γι' αυτό έχουν και την ίδια μύτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία (ΜΒ) και Γνώση αντάμα, τι άλλο να ζητήσει κανείς μέσα από τα βιβλία της Ζωής; Αυτό με τη μύτη, πολύ καλό!! Χαχα! Πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή
  21. Ένα πράγμα πρέπει να έχει κανείς: Είτε μια ψυχή που είναι εκ φύσεως χαρούμενη είτε μια ψυχή που την κάνει χαρούμενη η δουλειά, η αγάπη, η τέχνη και η γνώση.Καλώς σας βρίσκω και καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΝΑ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!
      Καλορίζικο το blog σου και να είσαι καλά! Καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  22. -Δε μπορεί, σε κάποιο θα βρω το σκοπό τής ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο σοφός μα και τόσο περιεκτικός!!
      Να είσαι καλά φίλε Άρη! Μεγάλη τιμή η επίσκεψη σου! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  23. Το ανθισμένο σκουπόξυλο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, δεν είναι υπέροχο;; Σε φιλώ και καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
  24. Εγώ βλέπω μια γιαγιά με ένα μειδίαμα στα χείλη, να ταξιδεύει απ' το σπίτι της σε κόσμους μαγικούς, να διαβάζει εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις ανθρώπων, να χάνεται στις ιστορίες της κάθε σελίδας και να μαγεύεται!
    Σε ένα σπίτι στέρεο, πρωτότυπο και με ποικίλες γωνιές γνώσεων.
    Και η γάτα νιαουρίζει δίπλα της για να την επαναφέρει στην πραγματικότητα. Μην ξεχαστεί και χαθεί στα βιβλία και αφήσει τις στιγμές να την προσπερνούν.
    Καλό βραδάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια γάτα θα μας σώσει!
      Κι εγώ έχω σκύλο...:(
      Πολλές φορές είναι σωτήριο πάντως να χανόμαστε μέσα στα βιβλία! Καλό σου βράδυ Μαρίνα μου! :)

      Διαγραφή
  25. Άργησα, αλλά ήρθα, Petroκόριτσο!!!
    Με ένα βιβλίο πετάω, με ένα βιβλίο ξεχνιέμαι...
    Παραξεχάστηκε η γιαγιούλα!!!
    Δεν κατάλαβε πώς πέρασε ο καιρός, ώστε δεν έχει αντιληφθεί ότι γέρασε, ότι ξέχασε να ζήσει...!!!
    Έμεινε να πετάει μόνο η κουκουβάγια και να συλλέγει εμπειρίες και γνώση μέσα από την περιπλάνησή της στον κόσμο
    και τη ζωή. Γι' αυτό και στέκει πάνω από το βιβλιόσπιτο...!!!
    Ενώ εκείνη, μονάχη, με μοναδική συντροφιά τα βιβλία της και τη μικρή παιχνιδιάρα γατούλα, άφησε τη ζωή και τους καρπούς της να την προσπεράσουν...!!!
    Μόνο όφελος ίχνη από τη ζωή κερδισμένα κι αυτά μέσα από τον κόσμο των βιβλίων, χωρίς να έχουν την τύχη να διασταυρωθούν με τις εμπειρίες της ζωής, ώστε να οδηγήσουν στην αληθινή γνώση!!!!
    Γλαύκη

    Υ.Γ.
    Για να μην ξεχνιόμαστε, λατρεύω τα βιβλία!!!!!
    Αλλά και τη ζωή...

    Υ.Γ.2
    Από την εικόνα λάτρεψα πιο πολύ απ' όλα την λουλουδένια σκουπίτσα!!!
    Περιποιείται με τρυφερότητα τον καρπό κάποιων που είτε έζησαν με πάθος τη ζωή ή φιλοσόφησαν
    πάνω σ' αυτή και θέλησαν να τον μοιραστούν με άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η λουλουδένια σκούπα τελικά έκλεψε τις εντυπώσεις (μετά τη λάμπα-πιπίλα!!) Γλυκά φιλάκια Γλαύκη μου!

      Διαγραφή
  26. Εγώ Joan βλέπω μια πολύ προβληματισμένη κουκουβάγια να κοιτάζει με απορία το καρφωμένο βιβλίο στην σκεπή και είμαι σίγουρη ότι αν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε …….. κοίτα τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος όταν μια ζωή πορεύεται με βαμμένα ξανθά……μυαλά!
    Χα,χα,χα,χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα!! Λες να την πατήσουμε εμείς οι "βαμμένα ξανθά μαλλιά/μυαλά";;; Κι άντε τώρα να ξαναγίνω μαυρομάλλα! Φιλούμπες και τουλούμπες!!

      Διαγραφή
  27. Είναι μια αληθινή βιβλιοφάγα! Έφτιαξε ένα σπιτάκι από βιβλία, άραξε στον ήλιο και διαβάζει. Η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα επειδή δεν πληρώνει το χαράτσι -υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με τον ορισμό της λέξης σπιτικό. Γι' αυτό και τη λάμπα τη μετέτρεψε σε καμπάνα, για να χτυπά με κάθε ριπή του ανέμου.
    Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει λεφτά ούτε για παπούτσια, αλλά είναι ευτυχισμένη στον κόσμο των βιβλίων της. Ίσως το πιο ευτυχισμένο πλάσμα στον κόσμο!
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είχε μέσα τη λέξη "ΔΕΗ" θα ήταν μαγικό το παραμύθι σου! Αλλά δεν υπάρχει τελικά παραμύθι δίχως "δράκο"!! Καλή σου μέρα φίλε μου!

      Διαγραφή
  28. Εμενα παλι μου θυμισε
    πως δεν θα ειμαι εγω
    στα...."νιατα" της.
    Κραταω μονο το γατι
    και χανομαι στην πισω καταχνια
    εκει να με'βρει
    το "αντιστροφο νιατο"

    Καλησπερολουλουδοηγιαγιατα'χειγραμμεναολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίστροφο νιάτο;; Που τέτοια τύχη γαμώτη μου!
      Καλημεροφιλιά!

      Διαγραφή
  29. Ελα να τσιμπήσεις το βραβειάκι σου συμπεθέεερα!!!
    http://marilenaspotofart.wordpress.com/2013/12/06/christmas-award/
    Καληνυχτούδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε και το τσίμπησα! (το βραβειάκι μάνα μου) τι το κάνω τώρα η τρελοσυμπεθέεεερα;;; Εν αναμονή!! Καλημερούδια!

      Διαγραφή
  30. Επειδή ο πισίς στο σπίτι τα έχει παίξει και δεν λέει να συνέλθει θα απαντήσω σήμερα: εγώ βλέπω εσένα με ξανθιά καράφλα, μεγάλη μύτη και καμπούρα (όπως δηλαδή σε είχα φανταστεί!) να προσπαθείς να διαβάσεις μια συνταγή μαγειρικής χωρίς να τα καταφέρνεις γιατί χωρίς γυαλιά δεν…!
    Βλέπω μια κουκουβάγια με ράμφος γύπα και μάτια της ζώνης του λυκόφωτος. Επειδή δεν την κόβω για σοφιστικέ, μάλλον για να φάει ήρθε. Καμινάδα δεν βλέπω, άρα θέρμανση γιοκ, μια σκούπα βλέπω που έχει χρόνια να πιάσει δουλειά γι’ αυτό και λουλούδιασε!
    Βλέπω και έναν γάτο που πασχίζει να του δώσεις σημασία και να του πετάξεις κανά ψαροκόκαλο. Τόση ώρα προσπαθεί να σου ρίξει το τραπεζομάντηλο, δεν το βλέπεις;
    Κατά τα λοιπά ωραίο το δεντρόσπιτο, μόνο να μου εξηγήσεις τι κάνεις όταν βρέχει. Ανεβαίνεις στη σκεπή και κρατάς ομπρέλα; Γιατί αν το χαρτί δεν είναι από αλουμίνιο μόλις βραχεί θα γίνει παπάρα!

    ΥΓ(κάτι που δεν κατάλαβα): Όταν ήσουν μικρή έγλυφες λάμπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ερχόσουν Σ' ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ, θα έσκαγα από το κακό μου!!!

      Ότι όλα είναι φυσιολογικά κατά τα άλλα, και τι κάνω όταν βρέχει ε;;; Αχαχαχα!! Φιλάκια πολλά και φτιάξε επιτέλους αυτή τη βλακεία τον πισί σου λέμε!!

      Διαγραφή
  31. Λοιπόν αυτή τη γιαγιά τη γνωρίζω προσωπικά, είμασταν συμμαθήτριες !!! Στην ίδια γειτονιά μεγαλώσαμε, έμενε σε ένα ρετιρέ, μοναχοκόρη ήτανε ασχημούλα αλλά ο πατέρας της ήτανε εργολάβος και της άφησε πολλά ακίνητα....εκείνη σπούδασε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από μικρή ήτανε φιλομαθής και έγινε νομίζω καθηγήτρια λογοτεχνίας στο Καποδιστριακό τώρα για το πως βρέθηκε ξυπόλυτη στο ξέφωτο μόνο εικασίες μπορώ να κάνω...σίγουρα τα ακίνητα δεσμευτήκανε από τις Τράπεζες, πως να πληρωθούνε τα χαράτσια , και οι φόροι από μία τίμια Πανεπιστημιακό, ευτυχώς είχε πολλά βιβλία και μπόρεσε να στήσει ένα βιβλιοτσαρδάκι στου Φιλοπάππου εκεί παραδίπλα απο τη ΦΥΛΑΚΉ ΤΟΥ ΣΩΚΡΆΤΗ μπορώ όμως να πώ με βεβαιότητα ότι είναι ξυπόλυτη διότι την έχουνε τρελάνει οι κάλοι και το κότσι της , η σκούπα άνθισε θαυματουργά (θαύμα του Αγ,. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη) το γατί, αδέσποτο, το περιμάζεψε από κάδο σκουπιδιών έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου στην Διον. Αρεοπαγίτου και τέλος η κουκουβάγια στη στέγη είναι απεσταλμένη της θεάς Αθηνάς της οποίας το πνεύμα κατοικοεδρεύει στην περιοχή....όσο για το διάβασμα που ρίχνει η γραία αφορά αποκλειστικά τα φορολογικά νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμων για τη φορολογία ακινήτων προκειμένου να μπορέσει να συμπληρώσει τη φορολογική της δήλωση για το 2014......αυτά και παρακαλώ για την εχεμύθειά σας.
    Σημ. Η λάμπα πιπίλα( η μοναδική εν λειτουργία) έχει αποσπαστεί από κάτι παμπάλαια φωτιστικά του δήμου που κάποτε φωτίζανε το λόφο, ρεύμα έχει εξασφαλιστεί με παράνομη σύνδεση από το καλώδιο της ΔΕΗ( αυτό που φωτίζει τον Παρθενώνα εορτές και αργίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ανάρτηση από μόνη σου είσαι κάθε φορά γλυκιά μου Κλαυδία και μου λείπει πολύ η γραφή σου! Κι άντε και να πω ότι δεν γράφεις και προσπαθώ να το συνηθίσω, αυτόν τον καφέ (όλες μαζί!) πότε θα τον πιούμε επιτέλους;;; Φιλάκια πολλά Γλυκό μου Χαμόγελο! :))

      Διαγραφή
    2. Για κανόνισε να συντονιστούμε όλες μαζί, το Φλωρούκο , η Χριστιν κι εγώ έγώ έχουμε φούριες με τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες , το Κανελλάκι κι εσένα , καλά που γίνονται εκθέσεις και μπαζάρ και σας συναντώ, για να συντονιστούμε.....κάπου να συμπέσουμε όλες μαζί......

      Διαγραφή
  32. Καλά τώρα, πλάκα κάνεις; Αιτήθηκα να δω φωτογραφία σου με το τσουλούφι και με τα ξανθά σου τα μαλλιά κι εσύ πήγες και βρήκες μία... από το μέλλον σου;
    Τς τς τς...
    Μου φαίνεται πρέπει να το ζητήσω κι αυτό από τον Αη-Βασίλη...
    Δε σχολιάζω άλλο!!!!!


    (άντε καλά, άλλαξα γνώμη... πριν φύγω θα σου στείλω δυο γλυκά φιλιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δεις πόσο μπροστά είμαι από την εποχή μου βρε!!! Αχαχαχα!!! Φιλάκια γλυκά! :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.