Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ EXOYN MNHMH...


Οι βαλίτσες έχουν μνήμη. Θυμούνται πότε ήταν η τελευταία φορά που τις γέμισες και με τι. Θυμούνται την ακριβή ημερομηνία αλλά και τον προορισμό που ταξίδεψαν μαζί σου. Ακόμα κουβαλούν στις πλαϊνές τσέπες τους τα ακυρωμένα εισιτήρια αλλά και τα αποτυπώματα σου. 

Όσο ενθουσιασμό έχεις εσύ, απ' το σπίτι ακόμα, άλλο τόσο έχουν κι εκείνες. Έτσι και σε 
δουν να μπαίνεις στην αποθήκη και να ανάβεις το φως, αμέσως σκιρτάει η καρδούλα τους! 
Το μόνο που δεν ξέρουν ακόμα είναι για που έχεις βάλει πλώρη αυτήν τη φορά, αλλά μάλλον είναι και το λιγότερο που τις νοιάζει! Αρκεί που φεύγουν, αρκεί που φεύγετε κι όλα είναι Ok!

Όπως ακονίζεις εσύ την φαντασία σου αδημονώντας για αυτά που πρόκειται να δεις, έτσι κι εκείνες ακονίζουν τα ροδάκια τους, προετοιμάζοντας τα, για να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στους ατελείωτους διαδρόμους των αεροδρομίων. Κάτι σαν....ταξιδιωτική άσκηση ας πούμε!

Οι βαλίτσες είναι οι πιο πειστικοί μάρτυρες. Έχουν δει σχεδόν όσα κι εσύ. Εκείνο που έχουν στερηθεί μοναχά είναι τα σύννεφα. Όταν εσύ κάθεσαι εκστασιασμένος στη "θέση παράθυρο" 
και κοιτάς μαγεμένος τα σύννεφα, εκείνες σιγομουρμουρίζουν εξοργισμένες από τα υπόγεια.

Αλλά μετά;; Αχ! Μετά! Ξανοιγόσαστε μαζί, στον καινούργιο προορισμό και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι πιο χαρούμενος αλήθεια! Εσύ, που έφτασες ως εδώ, με τόσο κόπο και με τόσες θυσίες ή εκείνες, που δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα άλλο πάρα μόνο να έρθουν;;

Όπως και να 'χει, οι βαλίτσες σου, είναι οι μόνες -μετά από σένα- που θα μαγευτούν από τα κάλλη του κάθε ταξιδιού σου. Που θα αναζωογονηθούν μέσα από αυτό. Κι αν ποτέ ξεχάσεις έστω και κάποια λεπτομέρεια ενός ταξιδιού σου, αν κάποτε θες και πάλι να ονειροπολήσεις όλα εκείνα τα μέρη που είδες κι απόλαυσες, δεν έχεις παρά να κάνεις κάτι απλό: Ρώτα τες!
(Το Κείμενο Αποτελεί Προϊόν Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται Ρητά Η Αντιγραφή Και Η Αναδημοσίευση)
______"o pio pistos filos tou skylou" ___ Καλή Κυριακή! Καλό Μήνα Σε Όλους! _____ Foto ______

83 σχόλια:

  1. Εγώ μια φορά που πήγα να τις βγάλω από το πατάρι γυρίζουν και μου λένε: "πλάκα κάνεις,ε ;"
    Η αλήθεια είναι πως ήθελα να τις παραμερίσω για να τραβήξω τα χαλιά!
    Το μόνο που θυμάται η δική μου είναι πως άφησε την άπλα που είχε στο ράφι του μαγαζιού και τώρα στριμώχνεται με την μπουχάρα.
    Άτιμη κενωνία...
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα!! Πόσο χαίρομαι που μου έγραψες πρωί πρωί! Μου έφτιαξες τη διάθεση! Αν και περίμενα (δε σου κρύβω, όταν το έγραφα) πως θα μου έγραφες πως πέρασε η βαλίτσα σου μια φορά που πήγες Ηγουμενίτσα π.χ! Ή Κολοκοτρωνίτσι, ακόμα καλύτερα! Όπως και να 'χει, φαντάζει άσχετο, αλλά θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως στην ανάρτηση μου: "ΕΣΥ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ;"......ακόμα εκκρεμεί μια απάντηση σου! Την περιμένω εναγωνίως!! Όσο για την βαλίτσα σου, εδώ που τα λέμε, ούτε η δική σου κακοπερνάει! Δίπλα σε μια μπουχάρα;;;; Μεγάλη της τιμή, αρκεί να μην είναι αγορασμένη από την Μοιραράκη, γιατί τότε το βλέπω να της έχει κάνει (της βαλίτσας σου), η μπουχάρα, το κεφάλι καζάνι με την φλυαρία της!! Χαχα!! Καλημέρα και καλό σου μήνα! Σε φιλώ! :))

      Υ.Γ Εμ, βέβαια! Μου αγοράσατε τις μπουχάρες (!) κι άντε μετά να περισσέψει φράγκο για κάνα ταξίδι!! :))

      Διαγραφή
    2. Οι μπουχάρες είναι από τη λαϊκή. Τι; Λες να με κορόιδεψαν;

      Κατόπιν απαίτησης του κοινού (μου) θα προβώ σε συνταρακτικές αποκαλύψεις. Καθίστε αναπαυτικά, προσδεθείτε και μην καπνίζετε γιατί θα φύγω.

      Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω καπετάνιος. Τι πρωτότυπο, ε;
      Είχα και έχω τεράστιο πάθος για τη θάλασσα (και δεν εννοώ του Ρίου…), τα ταξίδια, τους νέους κόσμους, τους πολιτισμούς. Είχα γραφτεί σε ναυτική σχολή του Πειραιά αλλά τελευταία στιγμή δεν συμφώνησε ο πατέρας μου. Ήμουν μόλις 16 χρονών και χωρίς τη δική του συγκατάθεση και υπογραφή δεν γινόταν τίποτα. Όνειρο ήταν και πάει.

      Το αμέσως επόμενο που ονειρευόμουν ήταν η αρχαιολογία. Μη φανταστείς τίποτα Εφορία Αρχαιοτήτων, γραφεία, πρωτόκολλα, χαρτούρα. Μιλάω για τη μάχιμη. Μιλάω για περιπέτεια.
      Μας τέλειωσε γρήγορα και αυτό γιατί η σχολή ήθελε αρχαία και λατινικά που έβγαζα σπυριά όταν τα άκουγα.

      Τελικά κατέληξα σε κάτι εντελώς άσχετο, αλλά, τι να κάνω, αυτό είναι!
      Κάποτε ένα γεροντάκι (ο “προποτζής” που λέγαμε) μου είχε πει πως άσχετα με το όνειρό σου μη νομίσεις πως αυτό που θα κάνεις στη ζωή σου δεν σου ταιριάζει. Να ξέρεις πως ήσουν γεννημένος γι’ αυτό.
      Ξέρω, ακούγεται κάπως. Ίσως αν το φιλοσοφήσουμε οι περισσότεροι να καταλήξουμε πως το γεροντάκι είχε τα δίκια του.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάλι δεν θέλω να είχε δίκιο το γεροντάκι...:(
      Στην Ελλάδα, σε πολλές περιπτώσεις οι δουλειές που κάνουμε (όσοι έχουμε τώρα πια) είναι αναγκαίο κακό κι όχι επιλογή κι αυτό δε νομίζω ότι μας κάνει δημιουργικούς, απλά δεν έχουμε άλλη εναλλακτική.

      Διαγραφή
  2. Οι δικές σου έχουν και ροδάκια ε;
    Εγώ πάλι που δεν έχω; να βάλω τα κλάματα;
    Σακβουαγιάζ είχα πάντα ως φοιτήτρια. Μετά στα ελάχιστα ταξίδια που έκανα στο εσωτερικό της χώρας ( το τονίζω αυτό) με δανεικές βαλίτσες από τη μαμά τη βγάζω!
    Εμένα έχουν ιστορία οι τοίχοι τούτου του γραφείου που κάθομαι τώρα και σου γράφω. Ήταν το εφηβικό μου δωμάτιο κάποτε! Εδώ που είναι η καρέκλα μου ήταν το προσκεφάλι μου! Η βιβλιοθήκη μου είναι στο ίδιο σημείο, η ίδια βιβλιοθήκη από το 1983 ...Κι αυτή έχει να διηγηθεί...

    Λοιπόν μια μέρα να βάλουμε τις βαλίτσες σου και το γραφείο μου να τα πούνε μεταξύ τους...και γιατί όχι να τα βρούνε κιόλας!
    αχαχα!
    Καλημέρα τρελοκομείο! πάω σε λίγο να κάνω μπισκοτάκια ( υγιεινά) ...Έρχεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα δε είπα η γαϊδουρίτσα!

      Και καλή εβδομάδα ε; Μην ξεχνιόμαστε!

      Διαγραφή
    2. Ποιος σου είπε ότι λέω όχι (και) στα μπισκοτάκια;; (έστω και υγιεινά!) Μόλις μοσχομυρίσουν, έφτασα!!!

      Υ.Γ Και ποιος σου είπε επίσης, ότι η δική μου βιβλιοθήκη δεν έχει να σου πει ιστορίες;; Αν και δεν είναι τόσο παλιά, γιατί δεν είχα γεννηθεί ακόμα!!......:))

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχα!! Ναι ρε συ! Καλό μήνα και κυρίως....καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
    4. Αποτυχία! 'Αγλυκα μου βγήκαν! Μόνο για βουτήματα στο καφέ ή στο τσάι! Ή για κανέναν μνημόσυνο! :)))

      Διαγραφή
    5. Θα σου έλεγα να βάλεις μαρμελάδα, αλλά αποκλείεται να με ακούσεις!!

      Διαγραφή
    6. αχαχαχα! Θα λιώσω υγείας τσοκολάτα και θα τα βουτήξω μέσα! :)))
      Τώρα τελείωσα το πρώτο μέρος των στολισμών μου κι ήρθα!
      Καλησπέρα σας!

      Διαγραφή
    7. Ακόμα καλύτερα! Κι έτσι τα τρώω! Χαχα! :)

      Διαγραφή
  3. Οι δικές μου ξέρουν απ' έξω τη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική με τους επιμέρους προορισμούς! Στέλνω πρώτα αυτές, μου κλείνουν και δωμάτιο, τακτοποιούνται και μετά πηγαίνω κι εγώ! Κάθε χρόνο μου κάνουν το ίδιο παράπονο: "πάλι Χαλκιδική;", αλλά εγώ τους απαντάω "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!" (αγαπημένη έκφραση των απανταχού Θεσσαλονικέων όταν μιλάνε για διακοπές!)
    ΥΓ1: Ξέρω μια γυναίκα που παντρεύτηκε μια γέφυρα και μια άλλη που παντρεύτηκε μια ρόδα λούνα παρκ! Εσύ προς το παρόν μόνο μιλάς στις βαλίτσες σου! Είσαι σε καλό δρόμο! Εξάλλου ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα! (το ίδιο ισχύει και για την Αριστέα με το γραφείο της!)
    ΥΓ2: Είναι λαϊκή απαίτηση να απαντήσει ο Πέτρος στην προηγούμενη ανάρτηση! Ακούς Πέτρο; Μη μας "στρίβεις δια του αρραβώνος"!!!
    Καλό μήνα!!! (και καλή εβδομάδα βεβαίως βεβαίως!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, το είπες κι εσύ!!
      Αυτός ο παλιοΠέτρος δεν το έχει δει μάλλον το σχόλιο μου. Θα πεθάνουμε από αγωνία!! Χαχα!! Φιλάκια και καλό μήνα! Και καλή εβδομάδα! (πως περνάνε έτσι βρε παιδιά...)

      Διαγραφή
  4. καλημερα, καλο μηνα!!!
    εχουν μνημες!!! τις δικες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό μήνα να έχεις
    Εγώ τις βαλίτσες μου τις παραγεμίζω
    με όνειρα πολλά


    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο είναι αυτό! Το κάνω κι εγώ!
      Φιλάκια και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Εγώ κάποτε είχα μια διαφωνία με την βαλίτσα μου. Θα πάμε Θεσσαλονίκη της είπα. Καλοκαιριάτικα..εγώ θέλω Ρόδο, μου λέει, δεν έχουμε ξαναπάει...
    Όπως καταλαβαίνετε στο αεροδρόμιο έκανε το δικό της. Εγώ πήγα Θεσσαλονίκη και εκείνη για Ρόδο.
    Ένα μήνα περίμενα να μου την στείλουν πίσω. Άσε που όταν γύρισε εκείνη μου έλεγε πόσο ωραία ήταν στη Ρόδο και εγώ ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάω...
    Καλό μήνα κορίτσι μου και σου εύχομαι να κάνεις πολλά ταξίδια.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Πολύ αστείο το σχόλιο!! "Ιδού η Ρόδος" αναφώνησε η βαλίτσα!! Να είσαι καλά Ελενάκι μου και φιλάκια πολλά! Καλό σου μήνα επίσης!

      Διαγραφή
  7. Λοιπον,βαλιτσες, ποτε δεν ειχα...Ενα μεγαλο σακκιδιο ειχα..Εγγλεζικο με καλαμενιο σαμαρι...Που ειχε θηκες για το αντισκηνο..Τον υπνοσακκο και τα λοιπα κατσαρολοτροφιμορουχα που κουβαλαγα...Ειχα φτιαξει και στη ΒΕΣΠΑ μια ειδικη θηκη,για το σακκιδιο αυτο και καλυμμα για να μη βρεχεται...
    ΟΛΑ τα ταξιδια μου ομως ηταν ΜΕΣΑ στην Ελλαδα μας..Δεν μπορεσα να βγω εξω....
    Αν και ηθελα να παω στην Πολη...Και στην Κυπρο καποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να πας και στην Πόλη (είναι πραγματικά πανέμορφη κι είναι και πολύ οικονομικά τα ταξίδια, κυρίως τα οδικά) και στην Κύπρο (εκεί δεν έχω πάει) Καλό μήνα φίλε Μαχαίρη!!

      Διαγραφή
  8. μια βαλίτσα μπορεί να πάει περισσότερα ταξίδια αν μοιράζεται σε περισσότερα άτομα της οικογένειας άρα είναι κατά κάποιο τρόπο προνομιούχα χαχα
    πολύ γλυκό και τρυφερό το κείμενο σου!!!
    καλό μήνα και φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Σωστό κι αυτό! Αν υποψιαστώ ότι η βαλίτσα μου είναι πιο πολυταξιδεμένη από μένα, θα πεθάααανω!! Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά! Καλό μήνα και καλό σου βράδυ!!

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα!!!
    Τέρμα οι βαλίτσες πια...
    Τα επόμενα ταξίδια, αν υπάρξουν, μόνο μ' ένα σακίδιο στην πλάτη και πολύ είναι!!!
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία από αυτό!
    Ένα σακίδιο που ονειρεύεται προσμένοντας...
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο, συμφωνώ κι εγώ!!
      Φιλάκια πολλά Γλαύκη μου και καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
  10. Οι δικές μου είναι πολύ τεμπέλες. Σαν εμένα. Δεν θέλουν να ξεμυτίσουν από το πατάρι παρά μόνο όταν πρόκειται να πάνε εντός της Ελληνικής επικράτειας. Μόλις καταλάβουν ότι πάνε προς τα εξωτερικά κρύβονται. Μία μάλιστα δεν ήθελε να περάσει στο check-in, τσούλησε με τα ροδάκια της και την κυνηγούσα σ' όλον τον Βενιζέλο να τη πιάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει βαλίτσα που δεν της αρέσει το εξωτερικό;; Σπάνιο είδος!! Καλησπέρα, σε φιλώ και καλό σου μήνα!! :))

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα και καλό μήνα να χεις Πέτρα μου!!! Δηλώνω ταξιδιάρα ψυχή!!! Αλλά φοβάμαι τα αεροπλάνα αλλιώς.... θα γινόταν χαμός!!!! :))) Βαλίτσες=αναγκαίο κακό!!! Όσο μικρότερες τόσο το καλύτερο!! Δεν μπορώ τα πολλά πολλά.. Άκου κει που θα μου βγάλουν και γλώσσα!!!!! ;))))))) Χαχαχα!!! Τσιμουδιά αλλιώς πακέτο στο... κουτί τους!!!
    Μάκια μάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα πει μαντάμ φοβάσαι τα αεροπλάνα;; Όποιος κυκλοφορεί καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, θα έπρεπε να είχε δικό του αεροπλάνο, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο!!! Φιλάκια πολλά συμπεθέεερα μου και καλό μήνα! :))

      Διαγραφή
  12. μηπως ετοιμαζεσαι παλι για ταξιδακι και μας το φερνεις με το μαλακο;αντε με το καλο!καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκέφτηκα ότι κάποιος θα με ρωτούσε, αλλά. όχι, δυστυχώς, που τέτοια τύχη...:(( Καλησπέρα πεταλου(λου)δένια μου! Φιλιά πολλά και καλό μας μήνα! :)))

      Διαγραφή
  13. Οι δικές μου βαλίτσες έχουν ρίξει άγκυρα... και δεν τις βλέπω να ξεκουνάνε για πουθενά.
    Κι εμένα χωρίς βαλίτσα στο χέρι η διάθεσή μου είναι στα down της.
    Τουλάχιστον πάρε εσύ μια βαλίτσα και πήγαινε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ γλυκό μου, αφού πήγες Κωνσταντινούπολη φέτος και κάπου αλλού που δεν το θυμάμαι τώρα!! Δεν έχω να πάω ταξίδι, απλά αναπολώ κι εγώ σαν κι εσένα....:( Γλυκό φιλάκι και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  14. εγώ τις λυπάμαι πολύ τις καημένες τις βαλίτσες μου... με τόσο βάρος, μόνο να αναστενάζουν ξέρουν!
    αααα, σου έχω πει πως η αγαπημένη μου βαλίτσα που έχω πάει μαζί της ΠΑΝΤΟΥ, είναι ....φούξια??????
    Αυτό πάντως που λες...πως οι βαλίτσες έχουν μνήμη... το σκεφτόμουν για τα παπούτσια... έχω ένα ζευγάρι που το φοράω πάντα όταν ταξιδεύω... έχουν περπατήσει μαζί μου, άπειρα χιλιόμετρα μακριά!!!!!!!!!
    Καλό μήνααααααα αγαπημένη μου!!!!!!!!
    Γλυκά φιλιάαααααααααααααααααα ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε αναστασια μου, αυτο με το ροζ να μην ειχες κ τι στον κοσμο! χεχε! :P

      Διαγραφή
    2. έχω κόλλημα μεγάααααλο! είναι το αγαπημένο μου χρώμα, αλλά πέραν αυτού, είναι και η προσωπικότητά μου ροζ, πώς γίνεται να το αρνηθώ???? ;D

      Διαγραφή
    3. @ Αναστασία μου,
      και τα παπούτσια και τα ρούχα έχουν μνήμη!! Φαντάσου τι γίνεται με τα διαβατήρια!! Χαχα! Φιλάκια πολλά και καλό σας μήνα γλυκούλια μου!! :))

      Διαγραφή
    4. @ Πάντως Φανή οι φούξια βαλίτσες είναι πιο ευδιάκριτες στα αεροδρόμια!!
      Φιλάκια στα κορίτσια μου!! ♥♥

      Διαγραφή
  15. θα συμφωνησω μαζι σου! κ ακριβως επειδη εχουν κ οι βαλιτσες τις δικες τους αναμνησεις, οταν γυριζω απο ταξιδι, κανω καμια βδομαδα να τις αδειασω, μη τους χαλασω την αναποληση! :P

    φιλι ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Τώρα εξηγείται! Κι εγώ το παθαίνω! Όταν είναι να φύγω έχω φούριες κι όταν γυρίζω μου πέφτουν τα φτερά!! Φιλάκι γλυκό ντε! Και καλό σου μήνα ομορφιά μου! ♥

      Διαγραφή
  16. Η δική μου θα μου έκανε παράπονα γιατί παίρνω πάντα την ίδια και κάθε φορά οι …κακοί μεταφορείς την τραυματίζουν και σε διαφορετικό σημείο. Όμως δεν καταλαβαίνει τον λόγο που το κάνω παρά το ότι της εξηγώ ότι θέλω να γνωρίσει και αυτή μαζί μου άλλους διαφορετικούς τόπους.
    Καλό γιορτινό μήνα εύχομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες της τα!!! Για να αφήσει τα νάζια! Άλλες δεν πάνε πουθενά κι αυτή παραπονιέται;; Ε, ρε αχαριστία!! Χαχα! Καλό μήνα και γιορτινό, έχεις δίκιο!

      Διαγραφή
  17. Οι δικές μου παραέχουν μνήμη... βαρέθηκαν τα σούρτα-φέρτα! Κάθε που πάω να τις ετοιμάσω, λένε "Ωχ! Πάλι αυτή; Βοήθεια!!!!!" (τις ακούω, ξέρεις, αλλά κάνω πως δεν τις ακούω).
    Καλό μήνα να έχεις, ξανθούλα μου, και καλό χειμώνα!
    Μακάρι οι βαλίτσες μας να μαζεύουν μνήμες και στιγμές συχνά κι όχι να πέφτουν σε αχρηστία στις ντουλάπες...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικές σου πια λιώσανε στα πόδια τους!! Αχαχα!! Να είσαι καλά χαρά μου και καλά ταξίδια να έχουμε! Φιλάκια και καλό μήνα! :))

      Διαγραφή
  18. Αλήθεια, άμα είχαν στόμα, πόσα και πόσα θα είχαν να μας εξιστορήσουν. Το άγχος του φτιαξίματός τους και το άγχος να είμαστε στην ώρα μας στην αναχώρηση, πιθανά ευτράπελα, σύντομες κουβέντες με περίεργους κι ενδιαφέροντες στον σταθμό κατά την αναμονή, την χαρά που πατάμε το πόδι μας στην κάθε Ιθάκη μας μπλα μπλα μπλα. Πάντως, οι δικές μου θα είχαν πολλά να πουν, όρεξη να 'χεις ν' ακούς δηλαδή. Από χέρι σε χέρι στην οικογένεια. Ταξίδια, στρατό του αδερφού, φοιτητικά μου χρόνια. Πιο πολυταξιδεμένες κι από μένα οι τυχερές.

    Και κάπου εδώ να σου πω και το άλλο: Αν υπήρχε βραβείο για τις καλυτερότερες φωτογραφίες σε αναρτήσεις, θα είχες σαρώσει, κουμπαράκι μου... και με διαφορά κιόλας! :))

    Καλό μήνα, με πολλά χαμόγελα και γέλια!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουμπαρόνι μου γλυκό, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το κομπλιμέντο σου με τις φωτογραφίες!! Μου έχουν κάνει την τιμή και μου έχουν ξαναπεί καλά λόγια κι όσο για σήμερα, έχω να σου πω πως πρώτα βρήκα τις φωτογραφίες......και μετά εμπνεύστηκα το κείμενο! Φιλάκια πολλά και καλό μας μήνα!! ♥

      Διαγραφή
  19. Πρέπει να τις αγαπάς πολύ... να τις έχεις συνδέσει με όλη την ένταση και τη συγκίνηση των ταξιδιών σου. Και είναι πολύ τρυφερό που τους έδωσες ψυχή. Ναι... αν είχαν φωνή, θα είχαν πολλά να διηγηθούν.
    Εύχομαι να τις χρησιμοποιήσεις σύντομα, ταξιδιάρικο πλάσμα μου!
    Να ξανακούσεις τα ροδάκια τους να κυλάνε σε κάποιο αεροδρόμιο...
    Φιλιά πολλά & καλό μήνα να έχεις Πέτρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις αγαπώ κι είπα να τους δώσω έναν ρόλο μέσα στην καρδιά μου!! Να είσαι καλά Κανελλάκη μουουουου και καλό μήνα χαρά μου!! Φιλάκια πολλά!! ♥

      Διαγραφή
    2. Η βαλίτσα μου έχει ακόμη πάνω το αυτοκόλλητο από το Ελ Βενιζέλ.. (χαχα) την ημέρα που έφυγα..
      Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ξανά.. την έχω κάτω από το κρεβάτι.. γεμάτη.. και την σιγουρεύω κάθε βράδυ..
      Έχει κι αυτή να σου πει πολλά για τα ταξίδια μου στην Ελλάδα των φοιτητικών μου χρόνων. Πήρα μια πολύ πολύ μικρότερη ερχόμενη εδώ, εκείνη την άφησα γεμάτη να μου θυμίζει.. πως όποτε μου τη βαρέσει μπαίνω σε αεροπλάνο και έρχομαι να σας δω.. Πως απλά κάνω διακοπές διαρκείας εδώ.. Δίπλα στην βαλίτσα, κάτω από το κρεβάτι, έχω μερικές κούτες με βιβλία από τη Φιλοσοφική Ρεθύμνου. Εκεί να δεις μνήμες! Τα βράδια οι τρεις μας -βαλίτσα, κούτες και η αφεντιά μου- τα λέμε πάντα λίγο πριν τον ύπνο.. κακό συνήθειο προφανώς γιατί τις περισσότερες φορές τα αγγίζω με τόση νοσταλγία που βουλιάζει το δωμάτιο..

      Φιλί γλυκό από Μελβούρνη

      Διαγραφή
    3. Αχ! Βρε μικρούλι κοριτσάκι, πόσο με συγκίνησε το σχόλιο σου.......:(( Πόσο πολύ όμως.... Κι αυτό "που βουλιάζει το δωμάτιο" με έκανε λιώμα...... Βάστα γερά τις βαλιτσούλες σου και δεν μπορεί, θα έρθει κάποτε η ώρα που θα ξαναγεμίσουν για τον "σωστό" προορισμό..... Κοίτα να δεις που, ο "σωστός" προορισμός ο δικός σου, είναι ο "λάθος" δικός μας..... Τι ειρωνεία, ε;....:(( Σε φιλώ γλυκά από μια Ελλάδα φρικαλέα γενικώς......

      Διαγραφή
  20. Και το δεν εχουν δει!!!!Τωρα όμως αραχνιάσανε ! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νυχτερίδες κι αράχνες, τώρα και στις βαλίτσες.......... Μπρρρρ!! Φιλιά πολλά φίλε VAD και καλό σου μήνα!!

      Διαγραφή
  21. και οι δικές μου βαλίτσες μνήμες πολλές έχουν...
    μα εδώ και καιρό να ζήσουμε να τις θυμόμαστε... τις αναμνήσεις των ταξιδιών ντε!

    καλό μήνα χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ντε! Όσο πάνε αραχνιάζουν που λέει κι ο φίλος μας ο VAD από πάνω! Φιλάκια πολλά Βικάκι μου και καλό μήνα να έχουμε, αμήν! :))

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα καλησπέρα, καλό μήνα Πετρούλα μας!!
    Εμένα η ανάρτησή σου, μου θύμισε ένα ωραίο άσμα..

    "Μια βαλίτσα, μια σταλίτσα
    μ’ ένα ύφασμα καρό
    βγήκε σ’ όλα τα λιμάνια
    κι από κύματα σωρό
    έχει μέσα, τη χαρά μου
    έτοιμη από καιρό
    αγαπώ τα καθαρά μου
    να τα ζήσω δεν μπορώ..."

    Αχ! αυτές οι βαλίτσες.. έχω χαλάσει βαλίτσες και βαλίτσες με τα ταξίδια μου..
    Σ' αφήνω.. έπιασα συζήτηση με τις χαλασμένες και μη βαλίτσες μου!!

    Μάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα ναι! Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από τα ταξίδια!! Καλό σου βράδυ γλυκό περιστεράκι μου και καλό μας μήνα! Σε φιλώ γλυκά!! ♥

      Διαγραφή
  23. Oι βαλίτσες έχουν όντως μνήμες,
    όπως και τα άδεια πορτοφόλια για τα επιθυμητά ταξίδια που μας λείπουν πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ευρυτάνα, πόσο χαίρομαι που τα λέμε ύστερα από τόσο καιρό!! Ξεγελάμε τον πόνο μας θεματολογικά, για να μην σκεφτόμαστε τα άδεια μας πορτοφόλια, έχεις δίκιο! Καλό σου βράδυ και καλό μήνα!! :)

      Διαγραφή
  24. Μου έδωσες ιδέα....θα τις κατεβάσω και θα τις αφήσω να μου διηγηθούν τα ταξίδια που δεν κάναμε ακόμα...γιατί εκείνα που κάναμε τα θυμάμαι καλά...
    Να είμαστε καλά και να ταξιδεύουμε έστω και νοερά!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε καλά και να ταξιδεύουμε κανονικά, δεν γίνεται;; Φιλάκια πολλά Μαράκι μου και καλό μας μήνα! :))

      Διαγραφή
  25. Οι δικές μου βαλίτσες δε νομίζουν να χαίρονται τα ταξίδια μου γιατί μονίμως τις ταλαιπωρώ.Αλλά δε θα έλεγα όχι για ένα ταξιδάκι τώρα.Πωπω τι μας κάνεις...μας βάζεις σε σκέψεις!!!Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως είμαι μονίμως με τα μυαλά (στα κάγκελα) στα ταξίδια!!!
      Να σου πω, ένα Ροβανιέμι το χτυπούσα μέρες που είναι, αλλά που λεφτά;;;......:(((
      Φιλάκια πολλά και καλό σου μήνα! :))

      Διαγραφή
    2. Μπαααα κάνει κρύο εκεί πάνω...σκέψου μόνο αυτό!!!Φιλάκιααα

      Διαγραφή
    3. Καλά τότε! Για Μπαλί τι λες;;; Καλύτερα;; !!

      Διαγραφή
    4. Άσε εκεί έχει μουσώνες, τυφώνες, κάτι σε πλυμμήρα τέλος πάντων!(είπαμε δεν έχουμε λεφτά)!

      Διαγραφή
    5. Τι θα γίνει μάνα μου;;; Θα βρούμε κάνα μέρος τελικά;; Περνάει ο καιρός!!! Χαχαχα!! Φιλάκια! :))

      Διαγραφή
  26. Οι βαλίτσες σου...οι βαλίτσες μας...
    Το κείμενο σου υπέροχα κεντημένο...
    Μη σταματήσεις ποτέ να γράφεις, καλή μου...
    Πολλά φιλιά...και καλό μήνα σου εύχομαι!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αννιώ μου για τα καλά σου λόγια!!
      Να είσαι καλά, καλό ξημέρωμα και καλό σου μήνα, επίσης!! Σε φιλώ! :))

      Διαγραφή
  27. Πάει κοπελιά, το 'χασες! Έχω απαντήσει ήδη αλλά εσύ .... αλλού γυρνάς!
    Για ανέβα στην αρχή και σταμάτα να με κουτσομπολεύεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα! Ανέβα, κατέβα, μέχρι να δω το σχόλιο σου, έγραφα ο.τι μου κατέβαινε!!
      Καλό ξημέρωμα! Σε φιλώ! :)

      Διαγραφή
  28. Οι βαλίτσες μας πλέον....κουράστηκαν! Αλλά αν είχαν στόμα, τι θα έλεγαν να λες!!!!
    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσαμε να ταξιδεύαμε συχνά!
      Τα ταξίδια είναι μαγεία, μπορεί να μας το επιβεβαιώσει και η βαλίτσα μας!
      Φιλάκια πολλά, καλό ξημέρωμα! Και καλό σου μήνα! :))

      Διαγραφή
  29. Απορια...
    Οι βαλιτσες παθαινουν αλτσχαϊμερ?
    Γιατι οι δικες μου
    δεν θυμουνται τιποτα .
    Μπαααααα....

    Καλησπερολουλουδοπουμισειταταξιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουμισειταταξιδια;;;;;;
      Τι λες τώρα;; Απίστευτο, αλλά σεβαστόν!
      Δεν θέλω να πάθουν ποτέ οι βαλίτσες μου αλτσχάιμερ......
      Καληνυχτολουλουδοταξιδεμενο

      Διαγραφή
  30. Αχ! Τι όμορφο κείμενο...ζήλεψα τώρα, θέλω ταξίδι...!
    Καλό σου μήνα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συνεχώς ταξίδια ονειρεύομαι!!! Καλό σου μήνα και πολλά φιλιά χαρά μου! :))

      Διαγραφή
  31. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Δελφινούι μου! Δεν έχω ίντερνετ (είμαι με ασύρματο!) και δεν μπορώ να έρθω επίσκεψη, αλλά θα έρθω προσεχώς! Καληνυχτούθκια! :)

      Διαγραφή
  32. Πετρούλα μου ταξιδιάρικη, καλό μήνα σου εύχομαι και καλά ταξίδια με τις πολυταξιδεμένες βαλίτσες σου !!! Οι δικές μου έχουνε αράξει στο πατάρι, στο βάθος μάλιστα και αναπολούν τις παλιές τους δόξες τότε που περιδιαβαίνανε παραφουσκωμένες σε διαδρόμους αεροδρομίων και καμαρώνανε στις αίθουσες αναμονής, γιατί τους είχα φορέσει και γιορντάνια από χρωματιστές ξύλινες χάντρες στα χερούλια για να τις ξεχωρίζω , αυτό το έκανα μετά από ένα μπέρδεμα στη Ζυρίχη θυμάμαι που αντί για τη δική μου τίγκα στα σοκολατάκια και τα θερμοφάν εσώρουχα, παρέλαβα μία ολόϊδια γεμάτη φυλλάδια, τιμοκαταλόγους και έγγραφα της εταιρείας ΑΒΒ......έγινε αντικατάσταση φυσικά...μετά από σχετική ταλαιπωρία και το τι άκουσα από παράπονα...(από τη βαλίτσα μου εννοείται..) δεν λέγεται.. εγώ. παρηγορήθηκα καταβροχθίζοντας τα σοκολατάκια, η βαλίτσα μου όμως παραπονιέται ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Πολύ αστεία περιπέτεια (εκ των υστέρων!) έζησαν οι βαλίτσες σου!! Πω πω!! Κούκλα ΚΑΙ η Ζυρίχη!!! Φιλάκια πολλά Κλαυδία μου γλυκιά και καλό σου μήνα! :))

      Διαγραφή
  33. Μακάρι να τις γεμίζουμε συχνά με προσδοκίες ταξιδιών και με όμορφες αναμνήσεις!
    Η παραμυθούπολη Πράγα δεν είναι στη φωτογραφία; Ευτυχως κι οι βαλίτσες μου κι εγώ ακόμα θυμόμαστε τα παλιά κι ονειρευόμαστε τα καινούρια.
    Καλό μήνα, καλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νίκη, η παραμυθούπολη Πράγα είναι! Κι εγώ αμέσως την αναγνώρισα!! Αν και πήγα έναν χειμώνα με -10 βαθμούς Κελσίου, ακόμα θυμάμαι πόσο υπέροχη πόλη ήταν και θα ήθελα να την ξαναδώ με καλοκαιρινό καιρό!! Καλό μήνα και καλά μας ταξίδια, αμήν!!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.