Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ...

if i were a rich man...

"Ένας βιολιστής σκαρφαλωμένος στα κεραμίδια που θέλει να παίξει με το βιολί του ένα γλυκό σκοπό χαρούμενο και απλό, χωρίς να πέσει και να γκρεμοτσακιστεί. Εύκολο το΄χεις;" Καθόλου!
Προφανώς και σε σχέση με την υπόθεση της ταινίας "Ο βιολιστής στη στέγη", μια από τις αγα-πημένες μου, ένας άνθρωπος που ονειρεύεται πως θα ήταν η ζωή του αν ήταν πλούσιος, έχει και τον καημό πως -μεταξύ άλλων- θα είχε και το χρόνο που του λείπει! Λεπτομέρεια παιδιά.

Όποιος δεν έχει χρήμα, εκ των πραγμάτων μπορεί να αναρωτηθεί κάποια στιγμή, πως στο καλό θα κυλούσε η ρημάδα η ζωή του, αν δεν είχε κάθε μέρα τον καημό για τον άρτο τον επιούσιο. Το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Οι περισσότεροι απαντάμε αυθόρμητα πως όχι, άλλωστε κι εγώ έτσι απαντώ. Ότι λύνει όμως άπειρα προβλήματα, νομίζω κανείς μας δεν το αμφισβητεί.

Διότι, ανάμεσα στον πλούσιο και στον φτωχό που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, υπάρχει κι εκείνη η κατηγορία, όπου ο άνθρωπος έχει ένα τέτοιο εισόδημα, που μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιο-
πρεπή διαβίωση σ' εκείνον και στην οικογένεια του. Κοινώς, η μαγική λέξη είναι αξιοπρέπεια.


Ένας φτωχός Εβραίος γαλατάς, ο οποίος προσπαθεί να παντρέψει τις τρεις κόρες του και να κάνει την επιλογή τριών σωστών γαμπρών, είναι μια καλογυρισμένη ταινία, που ανήκει στην κατηγορία του μιούζικαλ, με έναν "Τέβιε" να απογειώνει τη φτώχεια του και να τη μετατρέπει σε χαρά. Μάλλον κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται και το νόημα της ζωής: Στη φιλοσοφία της.

Βέβαια, σε μια κοινωνία όπου μεγάλωσε τουλάχιστον 2 γενιές, με πλαστικό και εύκολο χρήμα, το οποίο έφερε στη συνέχεια, την -σχεδόν- απόλυτη φτώχεια, η λέξη "φιλοσοφία" φαντάζει πολυτέλεια, αν δεν μας είναι παντελώς άγνωστη ως έννοια. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο σε αρκετούς από μας, οι πιο παλιές γενιές, εκείνων των ανθρώπων που είναι γύρω στα ογδόντα σήμερα, σαφώς και ήξεραν τι εστί φιλοσοφία της ζωής, αφού είχαν ζήσει με το τίποτα και αντλούσαν αισιοδοξία από τα λίγα και αληθινά της ζωής. Πριν αφήσω τον Τέβιε να τραγουδή-
σει μοναδικά τη φτώχεια του και το όνειρο του για μια άλλη ζωή, θα σου πω μια τόσο δα μικρή ιστορία: η μαμά, προερχόμενη από μια πολυμελή, όσο και φτωχική οικογένεια, μου περι-
γράφει μια σκηνή, που διαδραματιζόταν στο πατρικό της σπίτι καθημερινά, κατά τη διάρκεια του -σχεδόν ανύπαρκτου!- φαγητού: Μόλις τελείωνε το "λουκούλλειο" γεύμα, ο παππούς και η γιαγιά, "παρέσυραν" τα παιδιά σ' ένα γλέντι, που αποτελούσε την καθημερινή χαρά της ζωής!


________ Foto Foto _"o pio pistos filos tou skylou" ________

Για τον Στέφανο καταθέτουμε #

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΧΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
IBAN:  GR9201714420006442122811977
swift-bic ΠΕΙΡΑΩΣ: PIRBGRAA
_____________________________________________________________

58 σχόλια:

  1. Κρατώ το "αξιοπρέπεια" και το "καθημερινή χαρά της ζωής" και σου κάνω μια μεγάλη-μεγάλη αγκαλιά!
    Να περάσεις ένα ήσυχο και πολύχρωμο Σαββατοκύριακο!
    ΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ τη μεγάλη αγκαλιά και σου ανταποδίδω την ευχή! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα πετρουλίνι μου
    "Ουκ εν τω πολλώ τω ευ αλλά εν τω ευ το πολύ"
    θα έλεγα εγώ
    Η ταινία συναρπαστική!!!!1

    φιλάκι απογευματινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες Ελένη μου και φιλοσοφημένα. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Ευχαριστούμε!

    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν πρότεινα ακριβώς την ταινία, αλλά, όποιος θελήσει να τη δει, μπορεί να του αρέσει. Καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  4. Μ'αρέσει πολύ ο τρόπος που αγγίζεις τα κοινωνικά προβλήματα....! Θα συμφωνήσω πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία θα προσθέσω όμως πως δεν φέρνει ούτε την δυστυχία....όλα παίζονται ανάλογα με την χρήση του :)
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συμφωνώ πως το χρήμα δεν φέρνει τη δυστυχία.
      Το πάρα πολύ χρήμα πάντως, σίγουρα κάνει τον άνθρωπο απάνθρωπο (αν δεν ήταν ήδη!) Καλό απόγευμα επίσης!

      Διαγραφή
  5. καλο σ-κ και εδώ σου ευχομαι !!! με ή χωρίς χρήμα, με πολλή αγάπη παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία από μόνο του, αλλά η ανέχεια με τίποτα δεν μπορεί να φέρει όχι ευτυχία, ούτε καν αξιοπρέπεια, επιβίωση, μακροημέρευση. Αυτό ζούμε τώρα, εξαθλίωση και σίγουρα στη στέρηση, το σωματικό πόνο, ευτυχία δεν υπάρχει. Αντίθετα, αν έχεις τα υλικά μέσα, τότε το παλεύεις και με την ευτυχία!

    Πολύ επίκαιρο θέμα!

    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανέχεια "κ.κ" μου μετατρέπεται σε πρωταγωνίστρια, με μη αναστρέψιμες προοπτικές... Να είσαι καλά και καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  7. Από την πρωτη της προβολή ακομα (μα πόσο αρχαιος μπορει να ειμαι :) ,αν και παραήταν εβραιικη,(εμμέσως πλην σαφώς),απόλαυσα τη μουσική,,την ηθοποιια,την ανθρωπιά,την κατάφαση της ζωής,ακόμα κα την 'παγαποντιά" του κεντρικού ήρωα,τα πάντα...την εχω ξαναδει πολλές φορές κα πάντα την απολαμβάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, πρόκειται για μια απολαυστική ταινία κι ας είναι "κατηγορία μιούζικαλ" που έχει ιδιαιτερότητες ως είδος. Καλό βράδυ φίλε VAD.

      Διαγραφή
  8. Τις προάλλες, ξαναδιάβασα το βιβλίο του Σακελλάριου. Ίσως να έχεις διαβάσει κι εσύ τη διήγησή του για ένα "πάρτυ" που στήσανε εν μέσω κατοχής, με μπομπότα... Για να πάνε κόντρα στην κατάθλιψη, με τα μηδαμινά μέσα που διαθέτανε τότε. Κι όμως βρίσκανε τις αντοχές να αντισταθούν στην πείνα και στις κακουχίες. Το κείμενό σου με παρέπεμψε εκεί, καθώς και στις διηγήσεις των γονιών μου για εκείνα τα χρόνια. Κι έχεις απόλυτο δίκιο για τη σοφία τους να εκτιμούν και να χαίρονται τα πιο απλά και ουσιώδη.
    Είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοια παραδείγματα και τέτοιους προγόνους. Μακάρι να περάσουμε κάτι απ' την κληρονομιά που μας αφήσανε και στα δικά μας παιδιά..
    Φιλιά πολλά Πετράδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, η δυσκολία τώρα πια, βρίσκεται σε αυτό που πρέπει να κληροδοτήσουμε, όντας ως η γενιά που έζησε/ζει στο μέγιστο βαθμό με το πλαστικό χρήμα. Καλό βράδυ Μαρία!

      Διαγραφή
  9. Ποτέ δε ζήλεψα τα πλούτη!!!!! Όσους ξέρω που τα έχουν περίσσια μόνο ευτυχισμένοι δε μου φαίνονται…!!!!
    Καλό ΣΚ!!!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως εξακολουθούν να είναι σε καλύτερη μοίρα από εκείνους που δεν διαθέτουν καθόλου! Σε φιλώ και καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  10. Καταπληκτική ταινία (από τις αγαπημένες μου), καταπληκτικά νοήματα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αυτό είναι βέβαιο. Όμως, είναι ικανό να την συμπληρώσει, ή να δώσει πρόσφορο έδαφος για να κάτσεις να δεις πώς να την προσεγγίσεις, ή και να την προσέξεις/αντικρίσεις, όσο εξασφαλίζεις ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και δεν σε απασχολούν - αποσπούν τα αυτονόητα. Βέβαια, η ευτυχία γράφεται με ψιλά γράμματα, δυσκολοθώρητα, όσο αφήνουμε το τέρας της αλλοτρίωσης να θρέφεται από εμάς κι εμείς να θρεφόμαστε & να παρασυρόμαστε από επιταγές και (πλασματικές) ανάγκες που επιτάσσει το σύγχρονο lifestyle. Μακάρι να μπορούσαμε να διδαχτούμε σ' αυτό το κομμάτι απ' τους παλαιότερους, γιατί την βαστάμε στα χέρια μας κι έχουμε τα φόντα να την νιώσουμε, αλλά τα μάτια μας τα κρατούμε ερμητικά κλειστά.

    "Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα" - Καζαντζάκης

    Φιλώ σε, γλυκό μου κουμπαρόνι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι κρίμα να μην το διδαχτήκαμε κουμπαρόνι, γιατί αν δεν το μεταδώσουν οι ενδιάμεσες γενιές στις επόμενες, δεν θα τους έχει δοθεί η μια και μοναδική ευκαιρία να καταλάβουν με ποιες αξίες έζησαν οι πρόγονοι μας. Γλυκό φιλί!

      Διαγραφή
  12. Αυτή τη σκηνή με το γλέντι που λες στο τέλος, μου την περιέγραφαν και οι δικοί μου άνθρωποι, έτσι ακριβώς έκαναν σε παλιότερες εποχές. Κάθε τραπέζι, κάθε μάζωξη, ήταν και αφορμή για γλέντι. Όπως μου έχουν πει, μπορεί το τραπέζι να ήταν άδειο, ή τέλος πάντων να μην είχε και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά η καρδιά ήταν γεμάτη και το χαμόγελο δεν έλειπε... Και αυτό ήταν που είχε τελικά σημασία.
    Σε φιλώ, καλό Σαββατόβραδο και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτό ήταν που χάθηκε από τις επόμενες γενιές: το χαμόγελο αλλά και το οικογενειακό τραπέζι... Καλή εβδομάδα ομορφιά μου!

      Διαγραφή
  13. Δεν την έχω δει την ταινία, δεν τα πολύ πάω καλά με τα μιούζικαλ αλλά γνωρίζω πάνω κάτω το στόρυ!!!
    Αξιοπρέπεια πες το και ξαναπές το Πέτρα μου. Κι εγώ ακούω χίλιες δυο ιστορίες από το παππού 85 χρονών κι ακόμα αεικίνητος!! Μη του πεις να κάτσει!! Κι από τα σκουπίδια στον πόλεμο τρώγανε, και σε σκάφες κάναν μπάνια κι ανέθρεψαν τα παιδιά τους όπως μπορούσαν.. Και ποτέ ακόμα και τώρα δεν πετάνε τίποτα.. Τίποτα όμως... Κατοχικό σύνδρομο το λένε στην εποχή μας οι προοδευτικοί. Ας έχει.
    Ευτυχία ήταν τότε να μοιράζονται τις στερήσεις οι οικογένειες.. Γι αυτό γλεντούσαν.. Τώρα τα χουμε όλα και δεν μας φτάνουν... Γενικά το λέω, στους ανθρώπους!
    Φιλάκια και καλό σ/κ να χεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα παιδί μου, όλα η πλαστική πραγματικότητα μας τα έκανε! Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Εγώ κοπέλα μου αν ήμουν πλούσιος θα ήταν και όλοι οι άλλοι. Σιγά μη ξεχώριζα! Οπότε, τζίφος.
    Διάβαζα το πρωί πως ο Σόρος τα χρόνια της κρίσης αύξησε την περιουσία του κατά 4 δισ.!
    Θα σου πω κάτι αφελές, απλοϊκό και ηλίθιο που αναρωτιόμουν παιδί: Γιατί να μην υπάρχει όριο στο χρήμα; Γιατί να μην υπάρχει πλαφόν και να σου λένε "όχι ρε που#τη, πάρε 10 εκατ., πάρε, 100, πάρε 500... Δεν μπορείς να έχεις όσα τρις θέλεις και άλλοι να τρώνε κατσαρίδες και να πίνουν λάσπες!!!"
    ΟΑΦ!!! ο_Ο


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ παλικάρι, αν ήμουν πλούσια θα ξεχώριζα, αλλά ας όψεται η κοινωνία η κακούργα, που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα! ΟΠΦ....για να σε εντάξω στη.....νέα τάξη πραγμάτων! ;)

      Διαγραφή
  15. Πολύ καλά τα λες , αλλά όσο και αξιοπρέπεια να έχουμε μέσα στην ‘τούρλα’ της οικονομικής κρίσης, χωρίς χρήματα, δεν είναι εύκολη η επιβίωση.
    Όσο για τον φτωχό Εβραίο είναι βέβαιο πως τα καταφέρνει να κάνει την επιλογή του εύκολα γιατί είναι περισσότερο κακομοίρης παρά φτωχός.
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά ο Έλληνας οδηγείται μαθηματικά σε έναν φτωχό κακομοίρη... Καλό βράδυ Αλέξανδρε.

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα!
    Ήρθα να πιάσω τις ιστορίες από την Κλαυδία και μετά γιατί δεν πρόλαβα να τις διαβάσω και ήρθε κιόλας η σειρά μου (μα κιόλας?...τα κορίτσια δεν πιάνονται λέμε) και με βγάζεις από το πρόγραμμα....
    Άντε να τα πάρω από την αρχή...δεν είναι όλοι οι φτωχοί ευτυχισμένοι και όλοι οι πλούσιοι δυστυχισμένοι....αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος που μας ταΐζουν για να πορευόμαστε...
    Μπα δε θα γράψω πολλά...θα πω μόνο ένα...αν είσαι φτωχός και αρρωστήσεις την έβαψες...και άντε γλέντα μετά!!
    Αλλά μην ξεγελιέστε....φυσικά και θα γλεντήσεις και θα προσπαθήσεις να ξεχαστείς....είναι άμυνα.
    Όταν όμως τελειώνει το γλέντι τα άλυτα προβλήματα παραμένουν όπως και η αγωνία της επιβίωσης...
    Τρέχω, γιατί έχω πολύ διάβασμα!
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Μαρία μου, στην Ελλάδα ζούμε από τύχη (ή......ατυχία;...) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  17. "Μόλις τελείωνε το "λουκούλλειο" γεύμα, ο παππούς και η γιαγιά, "παρέσυραν" τα παιδιά σ' ένα γλέντι, που αποτελούσε την καθημερινή χαρά της ζωής!"
    Αυτή η φράση τα λέει όλα, γλυκό μου Πετροκόριτσο!
    Είμαστε πλέον δούλοι της καλοπέρασης, ώστε χάσαμε το νόημα της ζωής, τις απλές καθημερινές χαρές της.
    Το παιχνίδι με τα παιδιά, το τραγούδι, την αγκαλιά χωρίς λόγο, τα φιλιά, τα γλυκά λόγια, τη χαρά της συντροφιάς, τη δοτικότητα δίχως αντάλλαγμα...
    Για να μην είμαι άδικη, θεωρώ από όσα παρατηρώ γύρω μου, ότι μια μεταστροφή σε τέτοιες χαρές έχει αρχίσει ήδη και φαίνεται σε μερίδα κόσμου. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θ' αλλάξουν αρκετά πράγματα μέσα από τις δυσκολίες, ακόμα κι αν εμφανίσει ο άνθρωπος κάποιες στιγμές και τις πιο άγριες πλευρές του. Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, καθώς είναι φυσικό να συμβεί, η αλλαγή έρχεται συνήθως μέσα από βίαιες συγκρούσεις με τον εαυτό μας και τους άλλους. Έπειτα ακολουθεί το φως!
    Καλή δύναμη σε όλους μας, Πετρουλίνι!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από δούλοι της καλοπέρασης, άρχιζε τώρα να μας φαντάζεσαι ως σκέτο "δούλοι"... Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Αγαπημένος μου ο βιολιστής στη στέγη! <3
    Και συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες.
    Το χρήμα διευκολύνει τη ζωή μας, όμως αυτή έχει καταντήσει τόσο υλιστική που δυστυχώς δε βλέπουμε τίποτα παραπάνω από το πώς θα περάσουμε καλά με τα πολλα..
    Δε μάθαμε να είμαστε ολιγαρκείς και ευχαριστημένοι με όσα έχουμε...
    Καλώς σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου καλωσόρισες μέσα από την καρδιά μου!
      Φοβάμαι πως, κάποιοι μας ξέρουν καλύτερα κι από μας τους ίδιους και μας καθοδηγούν προς τα πάθη μας... Να είσαι καλά! Θα χαρώ πολύ να τα λέμε, καλό βράδυ και πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή
  19. Κι εγώ αναρωτιέμαι καμιά φορά αυτοί που είναι πολύ πλούσιοι και όλο μαζεύουν και μαζεύουν χρήματα, τι σκατά θα τα κάνουν; Μαζί τους θα τα πάρουν; Πόσα υλικά αγαθά χρειάζονται για να είναι ευχαριστημένοι; πως μπορούν να είναι "ευτυχισμένοι", όταν η συντριπτική πλειοψηφία στον πλανήτη υποφέρει; Δεν χορταίνουν;
    Αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τροφή, στέγη και υγεία, Αυτό είναι το κλειδί. Τα υπόλοιπα βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σόρος ας πούμε, που λέει ο Πέτρος πιο πάνω, μπορεί να έχει κάνει κάνα συμβόλαιο και να τα πάρει μαζί του, που ξέρεις εσύ φτωχό μου πλάσμα από τέτοια;;... Εδώ παιδί μου, ούτε στη γη δεν μπορούν να τα αποσβέσουν, κάτω από τη γη ως τι να τους χρησιμεύουν άραγε;;... Εντάξει, μιλάμε για παθογενείς περιπτώσεις νομίζω! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  20. Τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία , σήμερα αν έχεις και αρρωστήσεις σου χρειάζονται . Συναίσθημα στην ψυχή μας δεν έχουμε μπόλικο , βέβαια έτσι ως έχουν τα πράγματα δεν υπάρχει καμιά διάθεση ,όμως δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και αν (αφού δεν ξεσηκωνόμαατε) το πάρουμε χαμπάρι τη βάψαμε!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, καλά, σιγά μη το πάρουμε χαμπάρι... Είμαστε στον κόσμο μας νομίζω. Σε φιλώ και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  21. Το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Ασφαλώς και όχι. Εξασφαλίζει διαβίωση όχι χαρά και ικανοποίηση στη ψυχή!
    Και δεν είναι εκλογίκευση! Η ανατολική φιλοσοφία χτίστηκε πάνω (και) σε αυτή την ιδέα!
    Από κει και πέρα πόσο λατρεύω το τραγούδι; χεχε το τραγουδώ ξανά!
    Φιλιά πανταχόθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα γίνονται για τα ρημάδια τα ένσημα, που -κι αν πήραμε- μετά μας τα μάσησαν κανονικά τα λαμόγια του κερατά! Ουφ! Είχα ώρα να τα χώσω και είχα αρχίσει και πάθαινα στερητικό σύνδρομο! Φιλάκια πολλά τρελοκομείο μου! :))

      Διαγραφή
  22. Το μονο που φερνει το χρημα
    ειναι την επιθυμια της καταναλωσης(του).
    Και σταματω εδω
    γιατι εχουμε και μια ...αξιο-πρεπει-α.

    Παωτωρανασκαρφαλωσωστιςστεγεςλεςνατακαταφερω?οχιναμηνπεσωμαναονειρευτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα καταφέρεις να ονειρευτείς, ακόμα κι αν δεν είσαι επάνω σε στέγη! Χαιρετισμούς στις γάτες που θα συναντήσεις εκεί στα κεραμίδια! Καληνυχτοφιλιά!

      Διαγραφή
  23. Υπέροχη ταινία...............από τις αγαπημένες μου και εμένα. Όσο για το χρήμα.......όχι δεν φέρνει την ευτυχία όμως σου δίνει τη δυνατότητα να τη βρεις μέσα σου και δίπλα σου!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα, τι ωραία που το είπες; Αν είναι εξασφαλισμένα τα βασικά αγαθά του ανθρώπου (και όχι να είναι αχόρταγος) μπορεί να αναζητήσει και να φτιάξει πιο εύκολα τη ζωή του, ποιος να το αμφισβητήσει αυτό αλήθεια;; Σε φιλώ και σε καλωσορίζω! Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα, joan petra!... Αξέχαστη ταινία, υπέροχος Τοπόλ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιάννη, με εξέπληξες! Που είναι το ποίημα σου οεο;; !! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  25. Η ταινία εξαιρετική, η μουσική αντηχεί στ΄αυτιά μου όταν τη φέρνω στο μυαλό μου....η αξιοπρέπεια τώρα ....ζητούμενο, πως να παραμείνεις αξιοπρεπής όταν σου παίρνουν τα πάντα και δεν σου προσφέρουν ούτε τα αυτονόητα , ψωμί, υγεία, παιδεία::: Πάντως εδώ και πολύ καιρό έχω τονυς ίδους προβληματισμούς με τον Πέτρο παραπάνω, πως έχουμε φτιάξει αυτόν τον κόσμο....οι ολίγοι πλούσιοι να κατέχουν το 90% του παγκόσμιου πλούτου και τα εκατομμύρια των φτωχών να φυτοζωούν με το 10% ::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι πως έτσι ήταν από πάντα, απλά, που και που, ρίχνουν και λίγο τυράκι στη φάκα και τσιμπάνε τα καημένα τα ποντικάκια...

      Διαγραφή
  26. Καλημερα πετροκοριτσο.
    Δεν εχω δει τη ταινια.
    Ευκαιρεια να τη δω αμεσα.
    Να σαι καλα!
    Καλη εβδομαδα ευχομαι!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θυμάμαι συχνά τη γιαγιά μου,που γεννήθηκε ακριβώς στην αρχή του β' παγκοσμίου πολέμου,το 1940,να μου μιλάει για τις πολύ μεγάλες φτώχιες,που είχε περάσει και για το σχεδόν ανύπαρκτο φαγητό.
    Λένε,πως όσο περνάνε τα χρόνια η κατάσταση βελτιώνεται και πως η φτώχια,που υπήρχε στη χώρα μας τις προηγούμενες δεκαετίες τώρα έχει μειωθεί.Εγώ δε το βλέπω αυτό.
    Υπάρχει κόσμος,που πολύ δύσκολα διατηρεί την αξιοπρέπειά του.Και στην τελικά τι ζητάμε;κότερα και βιλάρες; Απλά μια αξιοπρεπή ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε Φλώρα μου δεν ζούσαν με ψεύτικες ελπίδες. Ήξεραν τι κατείχε ο καθένας τους κι έτσι πορευόταν. Ακόμα και οι πόλεμοι επανέφεραν την ανάπτυξη, που δεν γίνεται να έρθει σήμερα, μετά από έναν οικονομικό πόλεμο... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  28. Λατρεύω αυτή τη ταινία μιας και λατρεύω πολύ και το μιούζικαλ γενικότερα αλλά πραγματικά η συγκεκριμένη κρύβει βαθιά νοήματα και σημαντικές έννοιες μέσα από ένα αληθινά καλογυρισμένο σενάριο!
    Θα συμφωνήσω Πέτρα μου πως η λέξη κλειδί είναι αξιοπρέπεια... Αυτή άλλωστε δεν είναι που θέλουν να μας αφαιρέσουν;...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως τους την χαρίζουμε κι εμείς όμως;; Χθες σε μια συζήτηση μεταξύ αγνώστων, όλοι το ίδιο λέγαμε: τους τη χαρίζουμε και δεν τη ζητάμε πίσω... Σε φιλώ!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.