Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η Φωτογραφία της εβδομάδας: Θεέ μου αν είχα ένα κομμάτι ζωή*


Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, κάθε μέρα υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και άνθρωποι που φεύγουν. Είναι όμως κάποιοι άνθρωποι που περνούν τα Τείχη της αναγνωρισι-
μότητας και της διασημότητας και χαράσσουν το μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη, με τις λαμπερές όσο και πληθωρικές τους προσωπικότητες. Αν δε γεννηθείς Αστέρι!

*Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί" είχε πει ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές γεννημένος στις Μαρτίου 
του 1927 σ' ένα χωριό της Κολομβίας κι αποκτώντας το 1982 Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

"Η πιο ζωντανή μου ανάμνηση δεν είναι τόσο οι άνθρωποι, αλλά το σπίτι στην Αρακατάκα όπου έζησα με τους παππούδες μου. Είναι ένα όνειρο που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά μέχρι και σήμερα. Επιπλέον δεν περνάει μέρα στη ζωή μου που να μην ξυπνήσω με την αί-
σθηση, πραγματική ή φανταστική, ότι έχω ονειρευτεί πως βρίσκομαι μέσα σε αυτό το τερά-
στιο παλιό σπίτι", γράφει στη βιογραφία του. Εκατό χρόνια δημιουργίας είναι η ζωή του!

Κι από την άλλη, είναι η δική μας Μελίνα που γεννήθηκε Ελληνίδα και έφυγε Ελληνίδα στις 6 Μαρτίου του 1994. Για τη Μελίνα, γράφοντας και παλιότερα, είχα προβληματιστεί για το εάν αυτή η μορφή γινόταν να φωτογραφηθεί, κλείνοντας μέσα σε μια μόνο φωτογραφία, μια τόσο πληθωρική προσωπικότητα. "Εκείνο που με γοητεύει σ' έναν άντρα είναι το να του αρέσω" και αυτά τα λόγια, μόνο μια Μελίνα θα μπορούσε να τα πει! Κι όσο κι αν αμφισβητήθηκε από πολλούς, ήταν η μόνη που είχε πει επίσης: "Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ. Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ".

Κι όταν είχε ερωτηθεί: "Πείτε μου ένα καλό τέλος που θα μπορούσε να είναι μια καλή αρχή για σας", απάντησε: "Να συναντήσω ξανά την Γκάρμπο, να φοράει τα μαύρα της γυαλιά και να τα κατεβάσει για μια στιγμή μονάχα για να δω άλλη μία φορά τα μάτια της. Μα όταν "από την πόρτα μου σα βγω δεν υπάρχει κανείς που να μην τον αγαπώ" όλα μπορεί να συμβούν Μελίνα.


______________ "o pio pistos filos tou skylou" ____________  Foto _____________

59 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέτρα μου
    Τι να πεις για αυτούς τους Ανθρώπους
    που να μην τους α δ ι κ ή σ ε ι ς
    Ένα μόνο θα πω πως υπήρξαν ξεχωριστοί
    και γεννήθηκαν με άστρο ήσαν οι επίλεκτοι
    και οι λατρεμένοι του Θεού!!!

    φιλάκι κι ας είναι φωτοδότες μας αυτοί οι Άνθρωποι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για το πόσα μας κληροδότησαν επίσης (αν τα κατάλαβαν κάποιοι βεβαίως-βεβαίως). Κυρίως ήταν χαρισματικοί και καλλιέργησαν αυτά τους τα χαρίσματα. Καλό απόγευμα Ελένη μου.

      Διαγραφή
  2. τι να πρωτοθαυμάσω; την ονειρική φωτογραφία ή τα λόγια των σπουδαίων τούτων ανθρώπων; σε μια εποχή που όνειρα και άνθρωποι με "ειδικό βάρος" έχουν εκλείψει από τούτο τον τόπο...
    μένω εδώ... να βλέπω, να θυμάμαι, έστω και απατηλά να ελπίζω...
    αγαπημένο μου, γλυκό μου Πετρουλίνι σε φιλώ και σ' ευχαριστώ πολύ για τούτο το φως που έστειλες στα μάτια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέφεραν και οι δυο -ο καθένας στον τομέα του- τα μέγιστα. Η συγγραφική προσφορά του Μαρκές τροφή για το πνεύμα, αδιαμφισβήτητα. Και η αγωνιστική όσο και καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μελίνας, παράδειγμα προς μίμηση. Καλό σου απόγευμα Βικάρα μου!

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου στο παρελθόν!
    Αφού και σήμερα βγαίνουν παρόμοιες σημαντικές προσωπικότητες με τεράστιο έργο και προσφορά στην ανθρωπότητα.
    Ποιός Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές; Λένα Διβάνη και Π. Τατσόπουλος.
    Ποιά Μελίνα Μερκούρη; άδωνι και μητσοτάκουλας.
    Να δω πότε επιτέλους θα κάνεις αφιέρωμα και σ' αυτούς!!!
    Με σύγχυσες πάλι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε μου τη χάρη πολύ σε παρακαλώ! Αν εμμένεις εσύ να ξεχνάς τον Βενιζέλο και τον Λιάπη, που διέπρεψαν -επίσης- ως υπουργοί "Πολιτισμού", εγώ δεν τους ξεχνώ (όσο κι αν προσπαθώ) και θα τους (τακτοποιώ) τιμώ, κατά διαστήματα! Κι επειδή σε έχω πάρει χαμπάρι, δεν σου φτάνουν τόσα "αφιερώματα" που έχω κάνει σε άδωνι και μητσοτάκουλα ε;; Ε, να κάνω κι άλλα οσονούπω!

      Διαγραφή
  4. Μακάρι να μπορέσουμε να μιλήσουμε και στο μέλλον για τέτοιες προσωπικότητες. Δυσκολάκι μου φαίνεται. Η Μελίνα ήταν μία και μοναδική, με τα ωραία και τ'άσχημά της ίσως, αλλά γνήσια. Ό,τι έκανε το υποστήριζε με πάθος, γιατί το πίστευε. Θα συμφωνήσω και με τον Πέτρο από πάνω. Όταν έχεις τόσους νέους ταλαντούχους και αστεράτους, τι ψάχνεις στο παρελθόν; Αχ... φτήνια πολύ φτήνια... πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Μαρία μου. Η Μελίνα είχε θετικά και αρνητικά, όπως όλοι μας επάνω στον πλανήτη, αλλά ήταν γνήσια. Ας ελπίσουμε πάντως πως κάποιοι άνθρωποι κι από τη δική μας εποχή θα ξεχωρίσουν, θα είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο αυτό. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία ανάρτηση! Η φωτογραφία από μόνη της συγκλονιστική και τα λόγια των ανθρώπων αυτών γεμίζουν τη ψυχή! Μακάρι να υπήρχαν και σήμερα τέτοιοι φωτεινοί άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάταση ψυχής το έργο τους και η προσφορά τους.
      Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και καλό βράδυ!
      Φιλούθκια!

      Διαγραφή
  6. Πάω το σχόλιο του Πέτρου ένα βήμα παρακάτω:
    Και να δούμε αντίστοιχες φωτογραφίες, με εκείνους στο φτερό του αεροπλάνου!!!
    (Κάτι μου λέει, πως δεν θα βγάζουν την ίδια γλύκα που βγάζει και το πιτσιρίκι!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, ούτε σε ελικόπτερο δεν τους βλέπω (να φεύγουν και να ξεκουμπίζονται) να ανεβαίνουν τα κακά σκυλιά! Σε φιλώ και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Σημαντικές προσωπικότητες και οι δύο! Πολύ μου άρεσε η φωτογραφική και μουσική σου επιλογή; Η φωτογραφία είναι αληθινή; Όσο και αν έψαξα δεν την βρήκα στο σύνδεσμο που έβαλες..

    Καλή υπόλοιπη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, δες ακριβώς το από κάτω σχόλιο, πάτα στο "ΕΔΩ" και θα δεις τη φωτογραφία (η οποία, προφανώς και είναι κολάζ) Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Γιάννα, είναι το ίδιο σάιτ μάνα μου. Συνηθίζω να βάζω την αρχική σελίδα του κάθε σάιτ ή μπλογκ, από όπου έχω πάρει την εικόνα.

      Διαγραφή
    2. Καλέ, το ξέρω: Απάντηση στον Hengeo ήταν το σχόλιό μου!!!
      Δεν τα 'χω τόσο χαμένα πια!
      ;-)

      Διαγραφή
    3. Εσύ δεν τα έχεις χαμένα, αλλά εμένα με ρωτάς πως νιώθω τώρα τελευταία;;; Αχαχαχα! Μάκια!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, την είδα!

      Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
    5. Να είσαι καλά και καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  9. Μέσα σε λίγες γραμμές, αγαπητή μου Joan, ζωντανεύεις χαρακτηριστικές πτυχές τής «τελευταίας ελληνίδας θεάς». Αυτήν τη σπουδαία Ελληνίδα, που τόλμησαν οι πατριώτες τής χούντας να της στερήσουν την ελληνική ιθαγένεια! Κι όταν έγινε υπουργός την περίλαβαν άλλοι πατριώτες να τη λοιδορούν... «Στέλλα κρατάω μαχαίρι». Αλλά ήταν τόση η πίστη της στην αποστολή της, που αντιπαρήλθε τις αθλιότητες εχθρών και συντρόφων. Άντεξε και τον Ηγεμόνα, από πολύ νωρίς, όταν τη διέγραψε το ’75 (ελιτίστην φράξιαν… κι έφυγαν τόσοι αξιόλογοι).
    Να είσαι καλά που μας τη θύμισες, μέσα στην ξεραΐλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως, αν υπήρχαν 5-10 άνθρωποι σαν την Μελίνα, θα είχαμε οδηγηθεί σε άλλα μονοπάτια ως λαός... Καλό σου βράδυ φίλε Άρη και σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.

      Διαγραφή
  10. Χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ... ... ... δεν ξέρω, βρε Πετραδάκι μου ...
    Αυτήν την ... ... ... - Ηρωοποίηση να την πω ; ... Ειδωλοποίηση να την πω ;;; ... ... Ινδαλματοποίηση να την πω ... ... ... Θεοποίηση να την πω ;;; ... ... ... Δεν ξέρω πώς να την πω, τέλος πάντων - ανθρώπων δεν ξέρω αν την βλέπω και με πολύ καλό μάτι. Έκανε κάποια πολύ καλά η Μελίνα (π.χ. τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), αλλά δεν μπορούμε να μην της αναγνωρίσουμε και λάθη και παραλείψεις. Ήταν η μακροβιότερη Υπουργός Πολιτισμού (9 χρόνια στο Υπουργείο), θα μπορούσε να είχε κάνει πολύ περισσότερα για τον χώρο τον οποίο υπηρετούσε. Πολιτισμός δεν είναι μόνο η επιστροφή των μαρμάρων - δυστυχώς ! :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου καλησπέρα. Να σου πω την αλήθεια, βρήκα λίγο υπερβολή τόσες λέξεις (Ηρωοποίηση Ειδωλοποίηση Ινδαλματοποίηση Θεοποίηση), γιατί δε νομίζω πως υπήρξε τόσο υπερβολικό το αφιέρωμα μου, το αντίθετο. Πέρα όμως από αυτό, επειδή τις επιλογές μου τις υποστηρίζω, η Μελίνα δεν υπήρξε ΜΟΝΟ υπουργός Πολιτισμού (που, σαφώς και υπήρξε πάρα πολύ καλύτερη από πάρα πολλούς άλλους και άλλες), αλλά υπήρξε γενικώς μια Προσωπικότητα, με τέτοιο εκτόπισμα παγκοσμίως, όσο λίγοι Έλληνες κατάφεραν να έχουν. Τυχαία δεν συμβαίνει ποτέ, να γίνεται κάποιος γνωστός σε όλον τον κόσμο. Επέτρεψε μου να σου πω, πως ΚΑΤΙ έβρισκαν σε κείνη τόσοι άνθρωποι που την γνώρισαν και την αναγνώρισαν ανά τον κόσμο. Ας μην γράψω άλλα, γιατί, έτσι κι αλλιώς, αυτό που ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ η Μελίνα, δεν περιγράφεται με τα λόγια ενός ταπεινού ανθρώπου. Καλό σου βράδυ.

      Υ.Γ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ;;..

      Διαγραφή
  11. Ήταν η Μελίνα ! Τέλος! Μακάρι να υπήρχε Σχολή! Αλλά τα καλά δεν κοπιάρονται!
    Όπως ο Μάρκες! Κι όσο έχει έχει γράψει!!!


    Εξαιρετική στα αφιερώματα σου Πετρούλα μου! Από σένα θυμήθηκα ότι ήταν σαν σήμερα! Νόμιζα ότι ήταν στις 8!! Την ημέρα της γυναίκας! Δεν το ξαναξεχνώ!
    Φιλάκια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολή δεν υπάρχει, αλλά από μόνη της ήταν μια Σχολή και μια Κατηγορία! Τελικά, αυτός ο καημένος ο Μαρκές αδικήθηκε σήμερα, δίπλα σε μια Μελίνα! Για άλλη μια φορά, λειτούργησε "το εκτόπισμα" της έστω κι αν εκείνη δεν βρίσκεται στη ζωή, εδώ και 20 χρόνια! Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά! Καλό βράδυ και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Η Μελίνα ήταν μια αξιόλογη προσωπικότητα!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις το έγραψα πιο πάνω: ο καημένος ο Μαρκές "την πάτησε" σήμερα, "πλάι" σε μια Μελίνα! Χαχα! Καλό σου βράδυ Νεφέλη μου!

      Διαγραφή
  13. Πολύ καλά κάνεις Πετροκόριτσο και μας θυμίζεις πληθωρικές προσωπικότητες!
    Εγώ το είχα ξεχάσει για τη Μελίνα νόμιζα στα μέσα του Μάρτη ήταν. Για τον Μαρκες δεν θυμόμουν καν!
    Μακάρι να κάνουν και κάποιοι άλλοι τα μισά απ' όσα έκανε η Μελίνα, απ' όποιο υπουργικό θώκο κι αν είναι, αλλά που...
    Τα φιλιά μου και Καλή Σαρακοστή Πετράδι μου γλυκό!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κι αλλιώς, οι πληθωρικές προσωπικότητες δεν έχουν ανάγκη από ημερομηνίες, λάμπουν....παντός καιρού! Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω Κατερινάκι μου! Καλό βραδάκι και καλό σου μήνα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Δεν το ήξερα για τον Μαρκές. Δεν θα το ξεχάσω για την Μελίνα.
    Την ίδια μέρα λοιπόν, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πορεία δύο υπέροχων ανθρώπων.
    Ωραίο αφιέρωμα και καταπληκτική φωτογραφία!
    Καλό βράδυ Πέτρα μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, θυμάμαι πως είχαμε μιλήσει και πέρυσι για εκείνη. Είδα επίσης πως έχεις κι εσύ σήμερα αφιέρωμα σε κείνη, οπότε θα τα πούμε και σε σένα. Όσο για την φωτογραφία, δεν σου κρύβω πως την λάτρεψα! Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  15. Τι υπεροχο αφιερωμα σε δυο τοσο αγαπημενες προσωπικοτητες!! Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα πεταλου(λου)δένια μου! Ευτυχώς για μας, υπάρχουν πάντα άνθρωποι να μας χαρίζουν κάτι από τη λάμψη τους και τα ταλέντα τους. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Πολύ σπουδαία ανάρτηση για να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία . Ευχαριστούμε Πέτρα μου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Και μας πρόσφεραν πνευματική τροφή αφενός κι αφετέρου, κάτι από την αγωνιστικότητα τους για να νιώθουμε περήφανοι! Καλό απόγευμα Νικόλ μου!

      Διαγραφή
  17. Ο Μάρτης είναι μαγικός μήνας και δεν θα μπορούσε να μην είναι συνυφασμένος με λαμπερά ονόματα
    και φωτεινούς ανθρώπους.
    Φιλάκια πάμπολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες, κάτσε να δω και τις υπόλοιπες ημερομηνίες του Μάρτη! Φιλάκια Φλωρούκο!

      Διαγραφή
  18. Θα μπορούσε να την ξέραμε μονο εδώ στην έλλάδα....σαν ηθοποιό μονο.. Πετρίνα μου αλλά έγινε γνωστή παγκοσμίως πρωτα απο την ταινία της τα παιδιά του Πειραιά.... και μετέπειτα σαν υπουργός πολιτισμου απο την προσπάθεια της . να επιστρεψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν...οι Ελληνίδες που τα άστρα τους έχουν λάμψη ακομη και οταν φεύγουν ειναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού... ....για τον Μαρκές δεν ξέρω τίποτα .. τώρα το διάβασα.. σιγουρα θα είχε άστρο ο ανθρωπος για να είναι ξεχωριστός..!!! .....η φωτογραφία .ειναι όλα τα λεφτα ... !!! φιλάκιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος Έλληνας προσπάθησε να κάνει κάτι για τη χώρα του, μέσα από την καρδιά του, έμεινε στην Ιστορία. Φιλάκια Σμαράγδι μου!

      Διαγραφή
  19. Μαρκές!!!
    Θεός για μένα εκεί κάπου στα 20 μου!!! Και εξακολουθεί!!!
    Γκάρμπο, θεά επίσης πάντα!!! Καθηλωτική...
    Εσύ θεά του διαδικτύου ψιλοχάνεσαι τώρα τελευταία! Εύχομαι όχι μόνο μέσα στα βιβλία...
    Φιλάκια θεϊκά!!!
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, πες κάτι και για το Μελινάκι μας, ρε μάνα μου! Αχαχα! Είμαι σίγουρη ότι μπέρδεψες τα ονόματα, αλλιώς δεν εξηγείται! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Μόλις γύρισα, έχοντας κλείσει πίσω μου την πόρτα ενός εφιάλτη.
    Και ήταν πολύ ευτυχής η επιστροφή μου και στην μπλογκογειτονιά, αφού είχα την τύχη να "πέσω" πάνω σε δύο προσωπικοτητες τόσο ξεχωριστές, που θα αστράφτουν αιώνια στο στερέωμα της ανθρωπότητας.
    Καλό ξημέρωμα Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να μπει φραγή για πάντα σε αυτήν την πόρτα Άννα μου... Όλα τα άλλα έπονται... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. πολύ όμορφο... η Μελίνα... η Γκάρμπο... τέλειες!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτή η φωτογραφία είναι απίθανη, τόση ώρα τη χαζεύω. Πέρασαν κι όλας 20 χρόνια από τότε που πέθανε η Μελίνα και το θυμάμαι σαν χθες... Απίστευτο. Φοβερή γυναίκα.
    Καλό ξημέρωμα Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ για την επίσκεψη σου γλυκιά μου!
      Έχεις δίκιο, κάποιοι άνθρωποι απλά δεν φεύγουν ποτέ...
      Πολλά φιλιά και καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
  23. Kαλημέρα κοπελάρα μου.
    Δεν πρόλαβα να σε επισκεφτώ εχθές και ήρθα σήμερα πρωι πρωι.
    Λοιπον η Μελινα ειναι μια απο τις προσωπικοτητες που αγαπω, σεβομαι και θαυμαζω απεριοριστα!
    Ειχε κατι αρχοντικο αυτη η γυναικα στην παρουσια της και μονο!
    Πολυ ομορφο το αφιερωμα σου!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχοντιά, γοητεία, ταμπεραμέντο...ατελείωτη η λίστα...
      Να είσαι καλά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  24. Τι πάθατε όλοι με τους πεθαμένους!!
    Κοίτα γύρω σου μανταμ να δεις τι ωραία κελεπούρια έχουμε!
    Βουλευτές, συγγραφείς, ηθοποιοί, τραγουδιστές!
    Ενας και ένας διαλεχτοί!
    Λυσάξατε πια, μην δείτε άνθρωπο να πρωτοπορεί(στην μαλακία) να τον φάτε!!
    Τστστστστς!!
    Φιλί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα, μισό! Η Μελίνα έχει "φύγει" μόνο...
      Ο Μαρκές είναι απλά άρρωστος.
      Αν και κάποια δημοσιεύματα "το έκαναν το θαύμα τους" πριν λίγο καιρό....

      Διαγραφή
  25. Πολύ ωραίο αφιέρωμα Πέτρα μου!! Η Μελίνα όπως πολύ σωστά είπες είχε προσωπικότητα, περηφάνεια, χαρακτήρα και αγαπούσε με πάθος. Νομίζω όλα αυτά τα στοιχεία την έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες. Μακάρι να υπήρχαν πολλές Μελίνες και τα λάθη είναι ανθρώπινα έτσι κι αλλιώς, όλοι κάνουμε.. Προσωπικά δεν την είδα ποτέ σαν πολιτικό, αλλά σαν άνθρωπο, σαν ηθοποιό, σαν πρσωπικότητα που ξεχώριζε στο πλήθος! Η φωτογραφία σου υπέροχη!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι, μη σου πω πως την είδα πιο πολύ ως Ιδέα.... Πέρα και πάνω από τα συμβατά.... Να είσαι καλά και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  26. Δυο μεγάλες προσωπικότητες, τρεις αν μετρήσω και την Γκάρμπο, ένα υπέροχο αφιέρωμα!

    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπέροχο αφιέρωμα, πραγματικά!
    Απόψε διαβάζω το "Ο Έρωτας στα χρόνια της χολέρας". Μοναδική γραφή...
    Φιλάκια πολλά, ομορφιά μου, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λίγες μέρες μιλούσαμε εδώ πάλι για αυτό το βιβλίο.
      Έλεγα ότι έχω δει την ταινία και μου άρεσε πάρα πολύ.
      Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ επίσης!

      Υ.Γ "Α-ΠΟ-ΨΕ......Α-ΠΟ-ΨΕ....ΔΙΑΒΑΖΩ..."......αχαχα!! μόλις θυμήθηκα ότι διαβάζεις διαγώνια, οπότε, τώρα που σου γράφω θα το έχεις διαβάσει ήδη το βιβλίο!!!

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.