Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ...


Προχθές το πρωί ξύπνησα ωραία-ωραία φτιάχνοντας το καφεδάκι μου. Εσπρέσο μέτριο. Δυο μαύρες και άραχνες φρυγανιές ολικής αλέσεως, με ολίγον βιταμάκι και σπιτική μαρ-
μελάδα μήλο, συνόδευσαν το πρωινό μου. Κατέβασα και κάνα δυο ποτήρια νερό κι ήμουν εντάξει με τον εαυτό μου περισσότερο από ποτέ. Αυτό θα πει "διατροφή". Όχι παίζουμε. 

Το μενού για μεσημεριανό περιελάμβανε μαύρα (και άραχνα) μακαρόνια, ολικής επίσης. Με μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και με ελιές πράσινες και μαύρες, ένιωθα υπερήφανη. 
Με σερβίρισα μια μερίδα εστιατορίου κι ακόμα διατηρούσα την αξιοπρέπεια μου. Το θυ-
μάμαι πολύ καλά αυτό. Το μεσημέρι πλησίαζε στη δύση του. Ήταν απόγευμα όταν η κοι-
λιά μου άρχισε να διαμαρτύρεται: άκου λέει...μερίδα εστιατορίου! Τι με πέρασες μαντάμ;

Είπα να την αγνοήσω και να περάσω στον δεύτερο εσπρέσο της ημέρας, αλλά στο μεταξύ, μετά την κοιλιά, στο κόλπο μπήκε και το μυαλό μου, το οποίο αδυνατούσε να χωνέψει ότι είχα βγάλει από τη ζωή μου τα άσπρα ξέξασπρα μακαρόνια, αντικαθιστώντας τα με αυτά τα ξενέρωτα τα ολικής! Είπαμε, οι θυσίες έχουν κι ένα όριο. Το πιάτο εστιατορίου γέμισε για δεύτερη φορά, αφήνοντας τον εσπρέσο στην πάντα. Έλα φλωριές, εσπρέσο κι αηδίες!

Εκεί κατά τις δέκα το βράδυ, η μερίδα εστιατορίου είχε πια καταντήσει το ανέκδοτο της ημέρας. Γεμίζω το πιάτο μου τρίτη φορά -κατά τας γραφάς- κι έκανα έναν ύπνο ευτυχή!
Η μαμά μού το είχε υποσχεθεί: "μπιφτέκια με σαλάτα ντομάτα, θα σας κάνω παιδί μου", 
κι εγώ είχα αποφασίσει να επανορθώσω τις ατασθαλίες της προηγούμενης ημέρας: άκου
μακαρόνια για απογευματινό! Παίρνω τα πρόστυχα τα μαύρα (και άραχνα!) τα παξιμά-δια μου, ολικής-μην-ξεχνιόμαστε, και πάω για μπιφτέκι και σαλάτα στο σπίτι της μαμάς.  

Ήθελα να 'ξερα πρώτα μοσχομύρισα το παστίτσιο και μετά το είδα ή τούμπαλιν; Σημασία έχει πως η μαμά δεν είχε κάνει μπιφτέκια, αλλά ένα ωραιότατο παστίτσιο με μπεσαμέλ! Τι με ρωτάς κι εσύ; Σιγά μην είχε βάλει μαύρα μακαρόνια! Στο μεταξύ, αυτά τα...πρόστυχα τα μαύρα τα παξιμάδια μου, έμοιαζαν πια σκέτη παραφωνία στο...κάτασπρο τραπέζι μας! Ποια μερίδα εστιατορίου και κουραφέξαλα; Μερίδα μαμάς κανονικότατη με σερβίρισε κι εγώ υπέκυψα στα τραύματα μου. Ε, νισάφι πια! Τρεις μήνες μαύρο μακαρόνι, μαύρισε το μέσα μου! Βάλε που, εγώ γεννήθηκα επιρρεπής στους αλμυρούς και γλυκούς πειρασμούς.

Την Κυριακή το βράδυ ζυγίστηκα. Τι θα πει...ένα κιλό παραπάνω; Ξεχνάς πόσο βαριά εί-
ναι αυτή η...παλιοπυτζάμα; Αμ, τις παντόφλες που τις πας; Σκέτο σίδερο! Αν αφαιρούσα 
το σταυρουδάκι; Μπαααα! Ολοφάνερο. Θέλω κούρεμα! Με μαλλί κάτω από τους ώμους, μην το ψάχνεις, αύριο κιόλας θα κανονίσω κομμωτήριο. Και θα κόψω κι αυτά τα νύχια! 

...................................... "o pio pistos filos tou skylou" ................................................................................................... Foto .............. Foto ...................................


Σας προσκαλώ στο νέο μου blog Μια Πέτρα


...............................................................................................................

71 σχόλια:

  1. Όπως λέει και η άλλη: Κάνω ταυτόχρονα 3 δίαιτες γιατί με τη μια δεν χορταίνω!
    Επίσης στην προσπάθεια να χάσεις κιλά θα βοηθούσε το τίναγμα της σκόνης από πάνω σου.
    Ειδικά αυτές τις μέρες που έρχεται αβέρτα από τη Σαχάρα, έχουμε γίνει όλοι βουβάλια ρε παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βράδυ δεν ζυγιζόμαστε ποτέεεεε, είμαι σίγουρη πως δεν πήρες γραμμάριο! Επανέλαβε πρωί! Σιγά, για δυο ατασθαλίες εκεί, μην τρελαθείς! Αχ σε απόλαυσα Πέτρα μου και σε ένιωσα πολύυυυ! Συνέχισε να γράφεις ακατάσχετα και να τρως με μέτρο :))))) Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή παιδιά μου, είπα να γράψω κι εγώ ένα αστείο, αλλά την πάτησα!! Δεν ζυγίστηκα το βράδυ, οπότε είναι όλα οκ! Αχαχα! Φιλάρες!

      Διαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχαχαχα
    τι να πω κι εγω που κάνω περπάτημα μια ωρα ,εχουν πιαστεί τα πόδια μου και κουτσαίνω και γυρνάω και κατεβάζω τον αγλέουρα!
    Πείνασα τωρα!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαα !!! Νάσια, μου θυμίζεις την μάνα μου που όταν πήγαινε για ένα φεγγάρι στο γυμναστήριο "τσιμπούσε" ένα ελαφρύ γεύμα πριν πάει γιατί έλεγε "Κάτσε, μην πάω με άδειο στομάχι και μου 'ρθει καμιά ζαλάδα, γιατί αυτός ο γυμναστής είναι θεοπάλαβος και μας κάνει να χτυπιόμαστε σαν τα χταπόδια !" Και μόλις επέστρεφε απ' το γυμναστήριο καθόταν με την μία να φάει μουρμουρίζοντας: "Απαπαπαπα !!! Μας ξεπάτωσε, ο αναθεματισμένος !!! Ουφ !!! Κάτσε να φάω κάτι να στυλωθώ !!!".

      1 μήνα στο γυμναστήριο = 3 κιλά πάνω και το συμπέρασμά της: "Γυμναστήρια και βλακείες !!! Αυτοί σε κάνουν να τρως πιο πολύ για να παχαίνεις περισσότερο και να σου τρώνε τα λεφτά !!! Αλήτες !!! Δεν ξαναπάω !!!"

      Χαχαχαχαχαχαχαχαχαααα !!!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι είμαι! Τρωω πριν γιατί λεω θα το κάψω,τρωω και μετά ,γιατί λέω τα έκαψα ,εχω περιθώριο να φαω λίγο και τα καιω στο αυριανό περπάτημα!

      Διαγραφή
    3. @ Νάσια, κι εγώ ρε συ το ίδιο παθαίνω,.. :((

      @ Αλλά σαν κι αυτό που κάνει η μαμά της Αγγελικής, δεν υπάρχει λέμε!! Αχαχα! Πολύ γέλασα με την περιγραφή σου Αγγελική μου :))

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!Ποσο σε νιθω να ξερες! Που 4 ρημαδοκιλα θελω να χασω, αλλα να βαλω φερμουαρ στο στομα αδυνατον! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα
    το καλυτερο ειναι να τρως και να μη παχαινεις.
    και μη μου πεις πως δεν υπαρχει αυτο γιατι υπαρχει και το ξερω καλα.
    τυχεροι βρε παιδι μου καποιοι ανθρωποι...

    καλη εβδομαδα αδυναμια μου! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Πετράδι μου
    Αχ πόσο γέλασα!!!
    Μην εμπιστεύεσαι την ζυγαριά σου
    και βγάλε επιτέλους το βραχιολάκι
    που φοράς στο χέρι έχει και ζιργκονάκια
    αυτό που το πας!!!

    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άκου να σου πω Τζόαν Πέτρα, μην έχεις ενοχές για το παστίτσιο. Έπραξες όπως αρμόζει σε μια σωστή κόρη. Έφαγες μερίδα μαμάς και καλά έκανες, διότι δεν επιτρέπεται να πικραίνουμε τις μανούλες μας που κάνουν τόσο κόπο για να μας φτιάξουν φαγητό! Μπροστά στην ικανοποίηση που πήρε η μαμά που τίμησες το έδεσμά της ένα κιλό πάνω, ένα κάτω δεν είναι τίποτα!
    Εύγε Τζόαν Πέτρα!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτον: Δεν ζυγιζόμαστε ΠΟΤΕ βράδυ ! Έχει δίκιο η Ειρήνη. Λόγω της βαρύτητας που ασκείται επάνω μας από την Γη και τον Ήλιο, είμαστε βαρύτεροι και κοντύτεροι (Δεν κάνω πλάκα, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός).

    Δευτερον: Το προπατορικό αμάρτημα δεν είναι τίποτα μπροστά στο αμάρτημα του να αρνηθείς το φαγητό της μάνας ! Και ως εκ τούτου, τα φαγητά της μάνας ΔΕΝ παχαίνουν ! ;-)

    Τρίτον, αντικατάστησε τα μακαρόνια με ρύζι ή πληγούρι, να ξαραχνιάσει το μέσα σου, τρώγε κοτοπουλάκι, ψαράκι, γιαουρτάκι και πολλά φρούτα και λαχανικά και θα δεις αποτελέσματα :-)

    Φιλιά Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά μου, δεν ζυγίστηκα, ένα αστείο (σας) έκανα!! Τα υπόλοιπα τα τρώω έτσι κι αλλιώς, μη νομίζεις!

      Διαγραφή
  9. Καλέ μη ζυγίζεστε ποτέ, να δείτε την υγειά σας !!!!!
    Έλα βρε Πέτρα τα μαύρα μακαρόνια είναι πολύ ωραία με σάλτσα, άμα το πιστέψεις να δείς πόσο θα σου αρέσουν !!!!!
    Σε φιλώ κι ας έχεις και κανένα κιλό παραπάνω, δεν μου καίγεται καρφί, αλλού είναι τα προσόντα κάθε ανθρώπου και όχι τα κιλά του !!!!! Καλή όρεξη !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό, που με παίρνετε στα σοβαρά, όταν (νομίζω ότι) γράφω αστεία, τι είναι οεο;;; Ράνια μου, εσένα γιατί να σου καίγεται καρφί για τα κιλά μου, σάμπως με βλέπεις;;; Ο καθρέφτης μου δεν ξέρω τι λέει όμως!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Διαγραφή
  10. Αγαπητή Joan Petra, διαβάζοντας το άρθρο σου γέλασα σε ορισμένα σημεία και σε άλλα πάλι στεναχωρήθηκα! Όταν κάνουμε διατροφή φροντίζουμε να μην στερούμαστε τίποτα. Μια φορά την εβδομάδα έχεις το ελεύθερο να τρως ότι θέλεις!

    Τις υπόλοιπες μέρες, δοκίμασε για παράδειγμα να φας ψωμί πολύσπορο ολικής (το αγαπημένο μου). Επίσης πρόσθεσε εκτός από τα μακαρόνια ολικής, το μαυροσίταρο, τη βρώμη, το κεχρί, το πλιγούρι όπως λέει και μια άλλη κοπέλα πιο πάνω.... Επίσης δοκίμασε να φτιάξεις παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας, φτιάξε τις δικές σου μπάρες δημητριακών από τα χεράκια σου και φάε κάτι όταν πεινάς!

    Για να νοστιμίσεις τα φαγητά σου πρόσθεσε βότανα και μπαχαρικά, δεν παχαίνουν! Προσπάθησε να τρως κάτι κάθε 3-4 ώρες (ναι, όπως τα μωρά) μόνο έτσι έχεις τον μεταβολισμό σου σε συνεχή λειτουργία.
    ]
    Περπάτησε τουλάχιστον, 30-40 λεπτά καθημερινά. Άσε το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο για τις κοντινές αποστάσεις και πήγαινε με τα πόδια.

    Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι να πίνεις νερό, χωρίς νερό οργανισμός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
    Μια φορά το μήνα κάνε αποτοξίνωση (όλοι πρέπει να κάνουμε κανονικά).

    Το κυριότερο όμως είναι να το κάνεις αυτό τρόπο ζωής, ο οργανισμός έχει ανάγκη απ' όλα αρκεί να γίνονται με μέτρο! Το να στερηθείς για να δεις το αποτέλεσμα που θέλεις και μετά να πέσεις με τα μούτρα είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου! Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι, έχετε αυτό στο μυαλό σου και συνέχισε με αυτό ως σκοπό! Είμαι σίγουρη πως θα δεις ότι είναι αρκετά εύκολο τελικά! ;-)

    Θα χαρώ να μάθω πως εξελίχθηκε τελικά η διατροφή σου...

    Σημ. Πράγματι δεν ζυγιζόμαστε το βράδυ αλλά το πρωί μόλις ξυπνήσουμε μετά το ντους και την τουαλέτα και με άδειο στομάχι... Όχι μόνο λόγω βαρύτητας, αλλά και λόγω του ότι έχουμε φάει και έχουμε πιει τόσα μέσα στη μέρα....

    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου καλή σου μέρα! Πολύ μου άρεσαν αυτά που μου έγραψες. Πάντως εδώ έγραψα μόνο δυο ημερών τη διατροφή, τις υπόλοιπες ημέρες απλά προσέχω τι τρώω. Επίσης (για να με.."δώσω" κανονικότατα!) είμαι 1.70 και 57 κιλά! Κάνα δυο ρημάδια κιλά θέλω να χάσω, που τα πήρα επειδή έκοψα το κάπνισμα! Και ναι, κάνω διατροφή και γυμναστική 3 μήνες τώρα. Και όχι, δεν ζυγίστηκα το βράδυ, αλλά πως θα σας έγραφα υπερβολές για να γελάσουμε; (....) Να είσαι καλά Νίκη μου και θα χαρώ να μου γράφεις πιο συχνά διατροφικές συνήθειες, τις λατρεύω! (....αλλά δυσκολεύομαι να τις εφαρμόσω! χαχα) Σε φιλώ :))

      Διαγραφή
    2. Τιιιιιιιι;;;;; 1.70 και 57;;;; Κοκκάλωωωω! Και σε πήρα στα σοβαρά, στεναχωρήθηκα κι από πάνω!!! Δεν σε θέλω για φίλη πια :))))) Ήμουν κι εγώ 57 αν θες να μάθεις..... στο νηπιαγωγείο!!! 1.70 θα γίνω συντόμως, στο φάρδος!!!

      Διαγραφή
    3. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
      Είμαι μια Τασσώ Καββαδία γενικότερα!! Φιλάκια!

      Α! Σήμερα έχω πάλι επίκαιρο θέμα ;)

      Διαγραφή
    4. Έχει δίκιο η Ειρήνη, δεν χρειάζεται να χάσεις κιλά! Μια χαρά είσαι, μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια! Βέβαια δεν θέλω να μάθω την αντίδρασή της μόλις ακούσει τα δικά μου, γιατί μάλλον θα λιποθυμήσει.... ^_^

      Διαγραφή
    5. Με τρόπο Νίκη, με τρόπο! Πες το μου εμένα ψιθυριστά στο αυτί και θα.....κρίνω αν κάνει να το μάθει!! Αχαχαχα! Οκ, έχω μια....υποψία ότι θα μας πεις για κάνα πενηντάρι (κιλά εννοώ!!)

      Διαγραφή
    6. Χμμμμμ εγώ λέω να παίξεις κανένα τζόκερ, γιατί μέσα πέφτεις!!!! Σςςςςς μόνο μη το ακούσει κι έχουμε τρεχάματα.... χιχιχι!!! :P

      Διαγραφή
  11. Χαχαχα α βρε Πετρα μου..
    Μακαρονια και παλι μακαρονια αλλα μαυρα ποτε!!!
    Ενα ωραιοτατο παστιτσιο εφαγα και εγω χθες χωρις τυψεις παντως.
    Ειπα να κανω μια διατροφη σωστη αλλα καποια πραγματα δεν κοβωνται με το τιποτα!
    Ζυγισμα ποτε νυχτα να θυμασαι!
    Καλη εβδομαδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα από την πλάκα, εμένα μου αρέσουν πολύ τα μαύρα μακαρόνια, όπως και τα μαύρα γυαλιά επίσης! Αχαχαχα! Φιλώ σε!

      Διαγραφή
  12. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Joan......... αμάν ρε παιδί μου με αυτά τα ....ξενέρωτα πράματα δίαιτας και τυχεροί όσοι δεν τα έχουν ανάγκη..... Χαλάρωσε κορίτσι μου και αν όντως κρυφοκοιτάζεις κάποια δίαιτα, αντί να καθηλώνεσαι με αυτές τις ...ξενέρωτες, τις ...μπλιαχχχ, προσπάθησε να ....καις περισσότερες θερμίδες. Θαρρώ καλοκαιριάζει....περίπατος, μικροτρέξιμο, ποδήλατο, μπάνιο, Σούδωσα αρκετές ιδέες. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά μου, χαλαρώστε και διασκεδάστε το. Εγώ σας έγραψα κάτι για να γελάσουμε, και τώρα έχω αγχωθεί! Αχαχα! Καλημερούδια Γιάννη μου :)

      Διαγραφή
  13. χαχαχα Να και μια δίαιτα που δεν μου κάνει!! Δεν τρώω καθόλου μακαρόνια επί 21 χρόνια. Όχι επειδή παχαίνουν καλέ! Δεν τα δέχεται το στομάχι μου! :) Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερήηηηηηηηηηηη! Εμένα τα δέχεται μια χαρά πάντως! Φιλιά :)

      Διαγραφή
  14. Ζυγίσου το πρωί και τίποτα δε θα έχεις πάρει.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αναπάντεχο παστίτσιο, κι απ' τα χέρια της μαμάς, κι μετά από διατροφή με μερίδες εστιατορίου; Αντιστέκεσαι σε κάτι τέτοιο; Όποιος πει "ναι" ψέμματα θα λέει...
    Το φχαριστήθηκες ρε Πέτρα; Αυτό έχει σημασία. Η ζυγαριά ας περιμένει :-)))
    Φιλιά πολλά Πετρούλα Μαυρομακαρανού μου!!!

    Υ.Γ. Τη δίαιτα εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί την κάνεις, αλλά τεσπά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου αντιστέκομαι εγώ! Νομίζω ότι έχω πάνω από 10 χρόνια να φάω παστίτσιο!

      Πέτρα μου, εκ του σωματίου "Λευκό αλεύρι ίσον λευκός θάνατος" θα σε καταγγείλω γιατί διασπείρεις ανυπόστατα πράγματα: ποιος είπε ότι τα μαύρα μακαρόνια είναι μπλιαχ; Θα σου έλεγα ποια μάρκα είναι καλύτερα κι από τα άσπρα αλλά θα κάνω διαφήμιση :-ρ

      Ας τη δίαιτα και βάλε φόρμα! Κι όταν το κάνεις ξεσήκωσε και εμένα γιατί ντρέπομαι , το ομολογώ , σκούριασα στο καθισιό εγώ η λάτρης της άθλησης!!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. @ Μαρία,
      κάνω δίαιτα, για να χάσω δυο κιλάκια μωρέ όλο κι όλο, το δόλιο!

      Διαγραφή
    3. @ Αριστέα, τα αγαπώ τα μαύρα μακαρόνια, όσο αγαπώ και τα άσπρα! Οπότε χαλάρωσε ωρέ...α, κι επειδή έχω βάλει φόρμα, κανόνισε την πορεία σου!!

      Υ.Γ Σιγά μην τους κάνεις διαφήμιση! Εγώ έχω αγοράσει πάντως όλες τις μάρκες και είναι όλες μια χαρά!

      Διαγραφή
  16. Αχ! Πέτρα μου πόσο δίκιο έχεις, όλο προσπαθώ και πάντα στα ίδια μένω!
    Μεγάάάλο θέμα έθιξες! Αντε καλά κουράγια να έχουμε!
    Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχαχα! Κι εγώ παστίτσιο μαγείρεψα σήμερα! Μοσχομυρισε το σπίτι!
    Η Αριστέα πάντως έχει δίκιο. Τα μακαρόνια ολικής είναι πιο νόστιμα από τα άσπρα.
    Όποιος έχει για φίλη τη ζυγαριά, στο τέλος βρίσκεται ή προδομένος ή ανορεξικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά, με έκανες και γέλασα πολύ!!!
    Συμφωνώ με τον Πέτρο, η σκόνη από τη Σαχάρα φταίει και το μακιγιάζ
    που δεν είχες βγάλει...
    Ζυγιζόμαστε τσίτσιδοι και με την αυγούλα και μετάαα... τρώμε το παστίτσιο
    της καλής μας της μαμάς ανεπιφύλαχτα!!!!
    Αμ, πώς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχαχα! Απολαυστική περιγραφή!
    Απορία: πόση είναι η μερίδα εστιατορίου και ποιο είναι το εστιατόριο; Διότι αν είναι στη Λέσβο, τη Θεσσαλονίκη (μιαμ μιαμ!) ή την Ολλανδία, τότε χορταίνεις. Αν είναι Κολωνακίου ή Ψυχικού, τότε λιμοκτονείς και πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά χωρίς λόγο.
    Ορίστε, σου έδωσα επιλογές για μερίδες εστιατορίου, αγαπητή μου.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτιές που μου άναψες Λωτοφάγε μου! Πες το μου κι αυτό, να αρχίσω να ψάχνω τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα! Και να δοκιμάζω κιόλας ε; Αχαχα!

      Διαγραφή
  20. Απολαυστικότατο το κείμενο σαν το παστίτσιο για όλους τους υπόλοιπους εκτός από μένα που δεν το τρώω, όχι γιατί παχαίνει αλλά γιατί δεν τρώω μπεσαμέλ τυριά και τέτοια από δική μου και μόνο παραξενιά!...
    Τα γέλια βέβαια μου τα έκοψε η Αγγελική παρακάτω που λέει πως το βράδυ χοντραίνουμε και κονταίνουμε...!!!!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που..και κονταίνουμε...πως σου φάνηκε;;;;; Αχαχαχα! Φιλιά :))

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα!!
    Φοβερή η αφήγηση σου και παραστατικότατη!! Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ακόμα γελάω και σ' ευχαριστώ γι'αυτό!
    Μπράβο!! Κι επειδή κι εγώ είμαι λάτρης του άσπρου μακαρονιού πες μου πόσο ζύγιζαν οι πυτζάμες και το σταυρουδάκι γιατί δεν σκοπεύω να κουρευτώ!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες και να είσαι καλά! Χαίρομαι που ήρθες σε μια ευχάριστη ανάρτηση και που σε έκανα και γέλασες! Κι εγώ γέλασα πολύ με το σχόλιο σου και σου λέω ανεπιφύλακτα....βγάλε το σταυρουδάκι, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Αχαχαχα! Καλό απόγευμα :)

      Διαγραφή
  22. Ψηφίζω άσπρα μακαρόνια και μάλιστα μέσα σε φουσκωτό κομμάτι παστίτσιου
    ίσαμε μια πλατεία ........
    Κορίτσι μου, φάε χωρίς ενοχές....
    τα μαύρα θα κάτσουν στο στομάχι σου.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καλέ! Και τα μαύρα είναι μια χαρά, στο εγγυώμαι! Φιλιά :)

      Διαγραφή
  23. Γέλασα!!! Αλλά η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν πήρα στα σοβαρά την ιστορία σου... Όπως και να 'χει, επειδή είμαι λιχούδω, η δίαιτα με τρομάζει!!!!
    Οι φωτό υπέροχες!
    Καλό βράδυ, φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους βρε Αλεξάνδρα μου, να και κάποιος που με κατάλαβε ακριβώς!! Σε ευχαριστώ και για τις φωτογραφίες, είναι από 2 φιλικά μπλογκ, το αναφέρω στο τέλος άλλωστε. Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  24. Πέτρα μου, θα σε ρωτήσω κάτι άσχετο.
    Επειδή είδα ένα σχόλιο που έγραψες σήμερα στου Μαχαίρη και με προβλημάτισε ευχάριστα, πες μας σε παρακλαώ.. έμαθες κάτι καλό ή τσάμπα χάρηκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε ένα σχόλιο στο blog της Κανελλάκη! Του έγραψα, γιατί χάρηκα πολύ και ευελπιστώ να κάνει επίσημη εμφάνιση τώρα πια!

      Υ.Γ Στους υπόλοιπους φίλους έχω να πω, πως θα απαντήσω αύριο πρώτα ο Θεός, και στα υπόλοιπα σχόλια. Καλό ξημέρωμα σε όλους! :))

      Διαγραφή
    2. Σοβαρά; Πολύ χαίρομαι!
      Πάω να το δω αμέσως!
      Να 'σαι καλά βρε Πέτρα!

      Διαγραφή
    3. Επιτέλους!
      Πήγα και του έγραψα κι εγώ.
      Πριν από κάποιους μήνες του είχα στείλει ένα mail, αλλά φυσικά
      κάποιο πρόβλημα αντιμετώπιζε ο άνθρωπος.
      Μακάρι να είναι όλα καλά!
      Διαπιστώνω ότι όταν λείπει κάποιος από την παρέα για πολύ καιρό
      υπάρχει νοιάξιμο κι αυτό είναι πολύ ζεστό κι ανθρώπινο!
      Φιλιά στην ζεστή παρέα!

      Διαγραφή
  25. η μαμαδίστικες μερίδες είναι οι καλύτερες γιατί η μανουλίτσα πάντα ξέρει τι είναι το καλό για μας χαχαχα
    απολαυστική μαυρομακαρονού μου σε φιλώ με πολύ αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Συμφωνώ, μόνο η μαμά ξέρει τι πρέπει να τρώμε!! Σε φιλώ Βικάρα μου :)

      Διαγραφή
  26. Εμένα να σου πω την αλήθεια μου αρέσουν πιο πολύ τα μαύρα μακαρόνια από τα άσπρα, αλλά και για το παστίτσιο της μαμάς δεν λεω ποτέ όχι!!
    Σε καταλαβαίνω αλλά έχω μαρτυρίες που λενε ότι δεν χρειάζεσαι δίαιτα!!
    Μην μου πεις ότι είσαι από αυτές που είναι 50 κιλά και κάνουν δίαιτες θα πηδηχτώ από το παράθυρο!!!
    Φιλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο......μαρτυριάρικο σού είπε τις...μαρτυρίες;;; Ε; Αχαχα! Ε, έρχεται το καλοκαίρι, να μην προσέξω κομματάκι για; Πάντως έπεσες έξω Ελενάρα μου. Είμαι 57 κιλά και 1.70. Στα 55 θα είμαι μια χαρά, όπως είμαι άλλωστε όλα τα χρόνια στα 55 κιλά :)) Μάκια!

      Διαγραφή
  27. Aν έχω καμπύλες, είμαι χοντρή!!! Αν είμαι αδύνατη είμαι ανορεξική!!! Αν χρησιμοποιώ μακιγιάζ, είμαι ψεύτικη. Αν λέω αυτό που σκέφτομαι, είμαι σκύλα. Αν κλαίω, είμαι drama queen. Αν έχω gay φίλους, είμαι τσούλα. Αν υπερασπιστώ το δίκιο μου, είμαι γλωσσού. Ό,τι κι αν κάνω βάζουν ταμπέλες. Και? Βάλτε όποια ταμπέλα θέλετε. Σκασίλα μου !!! Σιγά μην αποκηρύξω το μαμαδίστικο παστίτσιο και τις νορμάλ (χορταστικές) μερίδες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, άμα με αφήσεις εμένα, τρώω όλο το ταψί, αλλά ένα φιλότιμο με κρατάει! Φιλιά :))

      Διαγραφή
  28. Όχι Πέτρα μη! Συγκρατήσου! Θα σου συμπαρασταθώ εγώ. Η πρώτη βδομάδα είναι η δύσκολη μετά το στομάχι συνηθίζει. Άντε πάμε πάλι από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια πρώτη βδομάδα Χριστίνα μου;; 3 μήνες διατροφή κάνω η γυναίκα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας, πιο πολύ για χαβαλέ σας έγραψα τον "πόνο" μου! Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  29. Ψηφίζω δαγκωτό πατσιτσάκι και αν είναι και της μανούλας βουρ στον πατσά ωρέ συμπεθέρα!!!!!
    Κι ο μπακλαβάς γωνία!!!! ;))))) Χαχαχαχα!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά Πέτρα μου και καλή βδομάδα να χεις!!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι είχε κάνει μια μπεσαμέλ, να την πιεις στο ποτήρι! Αχαχαχα! Φιλιά πολλά συμπεθερόνι μου :))

      Διαγραφή
  30. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, να προσέχεις τι τρώς και η ζυγαριά εκεί.... κολλημένη! Και κάποια στιγμή λες αμα και ....... πάω να φάω σαν άνθρωπος γιατί τα μίζερα πράγματα δε τα μπορώ!!! :)) Μια ζωή την έχουμε και δε σκοπέυω να πεινάσω!! Από την άλλη θέλω και να βάλω μια φορά στην ζωή μου ένα sexy μαγιό να δω πως είναι βρε αδερφέ, που ξέρεις μπορεί και να μην μου αρέσει!! χαχαχαχα Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.