Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

*Αν δεν μπορώ να καπνίζω τσιγάρα στον Παράδεισο, δεν θα πάω!


Η σχέση μου με το τσιγάρο ξεκίνησε την ημέρα που τελείωσα το λύκειο και μάλιστα με το ζόρι. Εννοώ πως...με πίεζα -ήθελα δεν ήθελα- να μάθω να καπνίζω. Τέτοιο βίτσιο. Τελικά όμως μπράβο μου, τα κατάφερα μια χαρά και έγινα δεινή καπνίστρια. Εξαιρώντας ευλα-βικά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το κάπνισμα συνεχιζόταν αμείωτο (σαν το κέφι) για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν υπήρχε τίποτα και κανένας να με σταματήσει, εκτός από μένα.

Τα τσιγάρα τα αγόραζα με τις κούτες και κάπνιζα ένα πακέτο την ημέρα. Ενίοτε και δυο.
Μα επειδή "ο έρωτας με έρωτα περνάει", ήρθε στη ζωή μου το ίντερνετ και "σώθηκα" βρε! Κι όμως, εξαιτίας του εθισμού μου με το ίντερνετ είπα να κόψω το κάπνισμα κι έτσι πήγα και πήρα ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η κομβική στιγμή μέσα μου ήρθε όταν έψαχνα για έναν ταξιδιωτικό προορισμό του εξωτερικού και συνειδητοποίησα πως απέφευγα να επι- λέξω έναν... μακρινό προορισμό, για να μην βρίσκομαι πολλές ώρες εντός αεροπλάνου!

Η μεγαλύτερη υποκρισία που υπάρχει είναι ό,τι αναγράφεται επάνω σε ένα πακέτο τσι-
γάρων: "το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία". Ναι ρε μεγάλε, εσένα περιμέναμε, αν και τα χρόνια του εθισμού μου, εγώ είχα εφεύρει άλλο κόλπο: Εκεί που έλεγε το πακέτο: "το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει", εγώ έγραφα από κάτω: "κι εγώ επίσης"... Άσε που είχα βρει κάτι ωραιότατες ταμπακιέρες, έβαζα μέσα το πακέτο και..δεν με σκότωνε πια!!

Για να σοβαρευτούμε επιτέλους, ας δούμε τι σημαίνει "κόβω το κάπνισμα", όπως επίσης και τι σημαίνει "δεν το κόβω με τίποτα!" Όταν κόβουμε το κάπνισμα λοιπόν κοίτα εδώ:
Σε 20 λεπτά:
Η πίεση του αίματος και οι σφυγμοί πέφτουν στο κανονικό.
Η θερμοκρασία των άκρων ανεβαίνει στο κανονικό.
Σε 8 ώρες:
Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει στο κανονικό.
Το οξυγόνο ανεβαίνει στα φυσιολογικά επίπεδα.
Σε 24 ώρες:
Μειώνεται η πιθανότητα καρδιακής προσβολής.
Σε 48 ώρες:
Ενδυναμώνει η γεύση και η όσφρηση.
Σε 72 ώρες:
Η αναπνοή αρχίζει να λειτουργεί ομαλότερα.
Αυξάνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων.
Από 2 εβδομάδες έως 3 μήνες:
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.
Το περπάτημα γίνεται ευκολότερο.
Η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται κατά 30%.
Από 1 έως 9 μήνες:
Σταματάει ο βήχας και η κούραση.
Η αναπνοή διαρκεί περισσότερο.
Αρχίζει η ανάπλαση του ενδοθηλίου των βρόγχων.
Μετά από 5 χρόνια:
Ο θάνατος από καρκίνο του πνεύμονα στο μέσο καπνιστή (ένα πακέτο την ήμερα) μειώνεται (κατά 50%) από 137 ανά 100.000 σε 72 ανά 100.000.
Μετά από 10 χρόνια:
Οι προκαρκινικές κυψέλες αντικαθίστανται.
Οι πιθανότητες άλλων καρκίνων (στόματος, λάρυγγα, οισοφάγου), κύστεων (νεφρών και παγκρέατος) μειώνονται. (Πηγή στοιχείων: 
nosmoking.gr)

Ελπίζω να κάθεσαι, γιατί τώρα θα πούμε τι συμβαίνει κάθε φορά που ανάβουμε τσιγάρο:
Αν υποθέσουμε ότι ο καπνιστής τραβάει μόνο μία ρουφηξιά από το τσιγάρο του και στη συνέχεια το σβήνει, ο μηχανισμός που τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά είναι ο εξής: η νικοτίνη που εισπνεύσθηκε μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος και φτάνει παντού συ-μπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Στον εγκέφαλο φτάνει μέσα σε 8 έως 18 δευτερό-λεπτα! Εκεί διεγείρει τους νευρώνες και αυτομάτως στέλνονται διάφορα μηνύματα στα όργανα του καπνιστή: δίνεται η εντολή να εκκριθεί αδρεναλίνη, "ειδοποιείται" η καρδιά ν' αρχίσει να χτυπά πιο γρήγορα, τα αγγεία συσπώνται, απελευθερώνεται γλυκόζη κλπ.

Η δράση των ορμονών που εκκρίθηκαν διαρκεί επίσης περίπου μισή ώρα. Από τη στιγμή που μειώνεται η περιεκτικότητα της νικοτίνης στο αίμα, ο καπνιστής νιώθει την ανάγκη να ανεβάσει εκ νέου τα επίπεδα της, γι' αυτό οι περισσότεροι καπνίζουν περίπου ένα πα-κέτο την ημέρα - δύο τσιγάρα την ώρα. Στους μανιώδεις καπνιστές η νικοτίνη σωρεύεται στον οργανισμό και "αρκεί" ακόμα και για τις ώρες του ύπνου.

Μονοξείδιο του άνθρακα που περιέχεται στα τσιγάρα: Πρόκειται για την ίδια δηλητηριώ-δη ουσία που εκπέμπεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Πίσσα που περιέχεται στα τσιγάρα: Ανάμεσα στις 4.000 ουσίες που περιέχει το τσιγάρο, η πίσσα είναι από τις πλέον βλαβερές. Πρόκειται για ένωση πολλών και καρκινογόνων ουσιών, έχει σκούρο χρώμα και κολλώδη υφή. Επικάθεται στους βλεννογόνους τους στόματος, των πνευμόνων, του στο-
μάχου και του εντέρου, συμβάλλοντας στην πρόκληση καρκίνου αυτών των περιοχών, αλλά και στην εκδήλωση εμφυσήματος, χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων κλπ. Τέλος,
αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι άλλο κακό προκαλείς στον οργανισμό σου, δες να φρίξεις!
Δεν είχα φανταστεί ποτέ στη ζωή μου, ότι κάποια μέρα θα έκανα αντικαπνιστικό κήρυγμα! Ποιος; Εγώ! Που υπήρξα δεινή καπνίστρια!
................................................................................................................
................................................................................................................

Σήμερα, δεκαεννιά ολόκληρους μήνες μετά, έχω κόψει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το προηγούμενο καλοκαίρι ταξίδεψα αεροπορικώς σε υπερατλαντικό ταξίδι, έχασα και τα 3-4 κιλά που είχα πάρει λόγω της διακοπής του καπνίσματος, κάνω υγιεινή διατροφή και γυμνάζομαι (ε, καλά, μην φανταστείς ότι κάνω και πρωταθλητισμό!) Κι όλα αυτά, τα έγραψα σήμερα για τρεις λόγους: 1) Διότι, αν καταφέρω να προβληματίσω έστω και έναν καπνιστή, θα είναι πολύ μεγάλη μου χαρά. 2) Για να μου πω ένα μπράβο. Επειδή ξεχνώ να επιβραβεύω τον εαυτό μου και υποτιμώ ενίοτε αυτά που καταφέρνω. 3) Γιατί αξίζει να μας λένε ένα μπράβο πότε πότε, κυρίως οι δικοί μας άνθρωποι. Κι εγώ δεν άκουσα μπράβο από κανέναν. Άρα...ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε σήμερα για μένα!!! ;) Ε;
Α! Πειράζει, που μέσα σε όλα, έχω κάνει τρελή οικονομία, κόβοντας το κάπνισμα; Μιλάμε για κανονικό...εισόδημα! Μέχρι ταξίδι πήγα!!
*Ο τίτλος της ανάρτησης είναι παράφραση των λόγων του George BurnsΑν δεν μπορώ να καπνίζω πούρα στον Παράδεισο, δεν θα πάω.

I am Petra and I am well !!!
................................................... "o pio pistos filos tou skylou"......... Foto Google  .....................................

Ανοιχτή πρόσκληση για...Μια Πέτρα


................................................................................................................
................................................................................................................

Βαρκάδα σήμερα 

με την Κατερίνα την Αριστέα 

την Στέλλα τη Βίκυ και τη Χαρά.

................................................................................................................
................................................................................................................

96 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μεγάλο μπράβο κι απο μένα αδυναμία!!!!
    Εγω εχω κοψει το καπνισμα τρια χρονια, μπαινω στον τεταρτο και ειμαι μια χαρα. Ολα μια αποφαση ειναι και ολα ειναι στο νου!
    Το πρωτο μου τσιγαρο το εκανα στα 14 με την ξαδερφη μου (κλεμμενο απο το θειο μαλιστα). Εγω δεν το συνεχισε η ξαδερφη ομως το συνεχισε. Χρονια μετα, φοιτητρια, το αρχισα ξανα στην παρεα και εκανα και 2 πακετα την ημερα. Καπνιζα περιπου 5 χρονια και μια μερα αποφασισα να το κοψω. Ηταν παρα πολυ ευκολο! Το ηθελα βεβαια γι αυτο!

    Φιλακια πολλα! Καλο σκ να εχεις! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, επίσης Κική μου. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να κόψει ο καθένας το τσιγάρο, σίγουρα όμως, αν δεν το θελήσει ο ίδιος πραγματικά, δεν πρόκειται να το κόψει ποτέ! Καλό ΣΚ επίσης! Φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Μπράβο! Πραγματικά! Και θα στο έλεγα πριν διαβάσω την τελευταία παραίνεση, επειδή έχω ανθρώπους στο περιβάλλον μου και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το κόψεις. Προσωπικά είμαι πολύ αυτοελεγχόμενο άτομο και φανατική αντικαπνίστρια εκτός 4 χρόνια που κάπνιζα, πολύ παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά "κ.κ" είναι πολύ δύσκολο, αλλά πάντα παίζει ρόλο κι ο παράγοντας χαρακτήρας. Άρα, έκανα κι άλλα μαθήματα παράλληλα! Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα!!
    Αυτά είναι υπέροχα νέα! Μπράβο, Πέτρα μου!

    υγ: Να σου πω τι είχα πάθει κ γω πριν 3 χρόνια. Μου ζήτησαν απ΄το κολυμβητήριο χαρτί από πνευμονολόγο. Πήγα κ άρχισε να με εξετάζει. Κ σε κάποια φάση με ρωτάει: "Πόσα τσιγάρα κάνεις την ημέρα;". "Δεν καπνίζω", του απαντώ. Μου λέει: "Η κατάστασή σου είναι ενεργητικού καπνιστή!!".... Από τότε άρχισα να αραιώνω κάπως τους χώρους με πολύ καπνό. Τι τραβάμε κ μεις οι παθητικοί καπνιστές... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Σεβάχ. Το βλέπω κι εγώ τι τραβάμε εμείς μη καπνιστές!! (ε, ρε θρασύτης!! Χαχα) Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  4. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!
    Είμαι υπερήφανη για σένα, κυρίως για το πείσμα! Ε ναι ρε αδερφέ , δεν το έχουμε μονοπώλιο οι καρκίνοι μόνο ;-)
    Εγώ έκοψα το κρασάκι , για μένα τρεις βδομάδες, πάω στην 4η είναι άθλος ;-)
    Τώρα μένουν να διώξω τα 3-4 κιλά :-ρ αχαχαχαχα!
    Φιλούρες τρελές!!!
    Κι εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα, δεν λέμε "οι καρκίνοι" σε μια ανάρτηση για το κάπνισμα!! Αχαχα! Σε ευχαριστώ πολύ! Θεωρώ πως το "μπράβο" είναι πολύ σημαντική λέξη για να στηρίζουμε τον άλλον. Συγνώμη, όταν λες και σ' ανώτερα, τι εννοείς;;; Να πάω και στον πρωταθλητισμό;; Έλεος, τι άλλο να κάνω πια η γυναίκα! Άντε, φιλιά και καλή δουλειά κι από δω :)

      Διαγραφή
  5. Πολλά πολλά μπράβο, Πετρούλα μου!
    Συγχαρητήρια για τα αλτρουιστικά σου συναισθήματα, είναι άξια θαυμασμού!
    Είμαι σίγουρη πως είναι δύσκολο να κοπεί αυτή η συνήθεια, αλλά όχι ακατόρθωτο!! Και δεν πιστεύω πως είναι αγχολυτικά, όλα στο μυαλό μας είναι!
    Ειδικά, τώρα τελευταία που δείχνουν για τα νέα-φθηνά τσιγάρα που περιέχουν τρίχες κτλ., μα πως τα αγοράζουν; Έχουμε ξεχάσει να αγαπαμε τον εαυτό μας, ή μήπως είναι κάτι που δεν μάθαμε ποτέ;
    Αν και πάνα ήμουν κατά του καπνίσματος για προσωπικούς λόγους, υπήρχε μια περίοδος που έκανα περιστασιακά..
    Καλό σουκου! Φιλάκια!
    Υ.Γ. Εύγε για τη διατροφή! Και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, ο καπνιστής δεν παίρνει χαμπάρι! Είναι ικανός να καπνίσει και το πορτατίφ, αρκεί να καίγεται! Κι αυτό είναι τραγικό.... Ακόμα κι όταν κάπνιζα, δεν αγόρασα ποτέ χύμα τσιγάρα από τη λαϊκή, όπως έκαναν κάποιοι φίλοι για οικονομία. Πόσο τραγικό. Το γεγονός επίσης ότι εδώ μέσα στο αχούρι (το Ελλαδιστάν) δεν εφαρμόζεται ΟΥΤΕ ο αντικαπνιστικός νόμος, είναι ένα μεγάλο δράμα επίσης. Ευχαριστώ και σένα και σε φιλώ γλυκά :)

      Διαγραφή
  6. Πέτρα μου μπράβο σου που τα κατάφερες! Θα δείξω την ανάρτησή σου στον γιο μου μήπως και παραδειγματιστεί...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να καπνίζουν τα παιδιά μας. Εύχομαι να καταφέρεις κάτι Ελένη μου. Σε ευχαριστώ και σε φιλώ :)

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Πετράδι μου
    Μπράβο και πάλι μπράβο ψυχή μου!!
    Σου μιλάει μια δεινή καπνίστρια που καταλαβαίνει
    πόσο δύσκολο είναι να κοπεί!!!!
    Πάντα αναβάλω αυτήν την απόφαση....

    φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου γλυκιά, όλα ξεκινούν από την στιγμή που επιλέγει ο καθένας για να το κόψει, αλλιώς είναι όλα μάταια. Εμένα η μητέρα μου ακόμα μου λέει "από σένα δεν περίμενα ποτέ να κόψεις το κάπνισμα". Ήμουν έρμαιο. Και η απόφαση ήταν μάλλον μια τυχαία στιγμή. Ευχαριστώ και σε φιλώ :)

      Διαγραφή
  8. Άμα δεν το θελήσεις, δεν κόβεται το ρημάδι!!!
    Στο μυαλό μας σίγουρα είναι όλα...
    Σε θαυμάζω που το κατάφερες κι έκανες παράλληλα ένα σωρό άλλες
    προσπάθειες, για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου!!!!
    Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω... Προς το παρόν δεν το έχω πάρει απόφαση!
    Καλημερούδια και φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Γλαύκη μου, το μεγαλύτερο κατόρθωμα μετά την διακοπή του καπνίσματος, είναι που δεν πάχυνα! Επειδή είμαι όπως είμαι, δεν θα άντεχα να με δω παχιά :( Καλημερούδια και φιλιά επίσης :))

      Διαγραφή
  9. καλημέρα Πέτρα μου,
    συγχαρητήρια για την εφαρμογή μιας γενναίας απόφασης..
    όλοι οι καπνιστές (και όσοι υπήρξαν και όσοι συνεχίζουν).. γνωρίζουν πως..
    "το τσιγάρο.. δεν το κόβεις ποτέ.. απλά το διακόπτεις".. εύχομαι λοιπόν αυτό το διάστημα διακοπής του να είναι εσαεί ..
    κάποτε έλεγα.. πως δε θέλω να κόψω ποτέ το τσιγάρο.. γιατί με χαλαρώνει..γιατί αυτές οι στιγμές του 5λέπτου είναι ..για μένα.. όταν με νευρίαζαν τα παιδιά μου ..όταν έφτιαχνα καφεδάκι... το πρώτο που έψαχνα ήταν το πακέτο μου..
    πλέον μετά από 6 χρόνια διακοπής.. νιώθω σα να μην κάπνισα ποτέ..
    και το βασικότερο για μένα.. πέρα από όσα προανέφερες..(υγεία..οικονομία κλπ).. είναι η αίσθηση ελευθερίας..
    κλείνω την πόρτα και "παίρνω μαζί μόνο τον εαυτό μου και τα κλειδιά του σπιτιού".. χωρίς ρολόι..κινητό..τσάντα.. τσιγάρα..αναπτήρα..
    επισκέπτομαι όλα τα μέρη..και δε ψάχνω αν έχει χώρο καπνιστών..
    μπορώ να ξεμείνω σε όλα τα μέρη.. που δεν έχουν κοντά περίπτερο..
    δεν αναρωτιέμαι αν θα μου φτάσουν μέχρι...αύριο..
    το μυαλό μου δεν είναι απασχολημένο... γύρω από ένα τόσο δα πραγματάκι..
    αλλά ελεύθερο.. να εξερευνήσει.. άλλα "πάθη"..που σου χαρίζουν ευχαρίστηση χωρίς να σε βλάπτουν...

    καλή επιτυχία
    να "πεισμώνεις"..
    να χαμογελάς..

    καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, είναι και πρακτικό το ζήτημα :)) Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο!!!!! Πέτρα μου χαιρομαι που εκοψες το τσιγάρο .Ησημερινή ανάρτησή σου ειναι δώρο θεού για μένα γιατί μόλις χθες ο γιατρός μου ειπε να το μειώσω .....θα κάνω μιά προσπάθεια ελπίζω να τα καταφέρω.!!!! σε ευχαριστώ !!!!να είσαι καλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο μπράβο μπράβο!!!!!!
    Πολύ χαίρομαι πετροκόριτσο που τα κατάφερες!
    Και εγώ το έχω κόψει 2 χρόνια τώρα και είμαι πολύ χαρούμενη.
    Αισθάνομαι πολύ καλύτερα και έχω βάλει και λεφτά στην τσέπη μου!!
    Είναι πολύ άσχημο πράγμα τελικά και το καταλαβαίνεις πιο πολύ όταν το κόβεις.
    Πάντως θέλει μεγάλη θέληση για να τα καταφέρεις.
    Αυτό που εύχομαι είναι να μην το βάλει ποτέ στο στόμα του το παιδάκι μου!
    Πολλά φιλιά πάλι μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παιδιά πάνω από όλα, αλλά μέσω του δικού μας καλού παραδείγματος (αν κι εμένα δεν κάπνιζε κανείς στην οικογένεια μου, εκτός από μένα!)

      Διαγραφή
  12. Πολύ καλά τα λες και μας το ξαναθυμίζεις. Καπνίζω όποτε έχω ντερτια σαν τρακαδωρος. Ελπίζω να σταματησει συντομα αυτο. Δεν εχω αγορασει ούτε ενα πακετο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, καλά πας, αρκεί να μείνεις στο στάδιο της τράκας!

      Διαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!!!! Να συνεχίσεις έτσι Πέτρα μου! Το είχα κόψει κι εγώ η έρμη για 3 1/5 χρόνια (εγκυμοσύνη+θηλασμός) πιστεύοντας ότι επ΄ ουδενί δεν θα το ξανάβαζα στο στόμα μου και τώρα σου γράφω, με ένα τσιγάρο στο χέρι... Ο μόνος σίγουρος τρόπος να το κόψω διαπαντός, είναι να γεννοβολάω αβέρτα, αλλά πως; με πήραν πια και τα χρόνια!!! Ευτυχώς ο Λιανοκλάδης λέει "μαμά εγώ δεν θα καπνίσω, γιατί θα γίνω σαν τον Μέσσι, οι παικτούρες δεν καπνίζουν και τρώνε υγιεινά!" Όπως καταλαβαίνεις άφησα την αγωγή του παιδιού σε καταξιωμένους ανθρώπους.... ντροπή μου!!! Τι το ήθελες σήμερα, γιόμισα ενοχές πάλι!!!! Φιλάκια κοριτσάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω να γεννάς συνέχεια και τα παιδιά σου να γίνονται ποδοσφαιριστές, έτσι θα μείνετε όλοι άκαπνοι!!

      Διαγραφή
  14. Το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου!! Δεν μπόρεσα να καπνίσω ποτέ και ναι κάποτε προσπάθησα να το ξεκινήσω κι εγώ από περιέργεια αλλά δε με κέρδισε ποτέςςςςςςςςςςς Τωρα όλες οι γεύσεις θα σου είναι πιο έντονες! Να πίνεις γάλα που καθαρίζει τους πνεύμονες. (έτσι άκουσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά που δεν έφαγες κάνα κόλλημα, κακό πράγμα το άτιμο το τσιγάρο.. :((

      Διαγραφή
  15. Εγώ που άργησα να το ξεκινήσω (στα 26), μάλλον έχω ακόμα περιθώριο για να το κόψω... (πες ναι, αλλιώς δεν θα πω μπράβο!)
    Εννοείται ότι δεν διάβασα όλη την ανάρτησή σου και προσπέρασα το κομμάτι με το τι συμβαίνει όταν ανάβεις τσιγάρο!!!!
    Το μόνο που έχω καταφέρει σχετικά είναι το μειώσω αρκετά, να κάνω μόνο τα τσιγάρα που απολαμβάνω πραγματικά και να δώσω μια περιουσία σε κομπολογάκια που χάνω και αντικαθιστώ αμέσως!
    Γεια!
    Α! ξέχασα: ΜΠΡΑΒΟ!!!!! (και το εννοώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κυριότερο κομμάτι προσπέρασες, πράγμα που δείχνει φόβο και ενοχή μαζί :((

      Διαγραφή
  16. Μετά από 21 χρόνια ακόμα μου λείπει.
    Το αποκλείω να το αρχίσω ξανά, αλλά μου λείπει.
    Είναι κάτι στιγμές που τραβιέται το ρημάδι.

    Το τσιγάρο είναι το φτηνότερο ναρκωτικό στον κόσμο με δισεκατομμύρια εθισμένους.
    Καμία κυβέρνηση δεν θα το πει, καμία δεν θα το απαγορεύσει. Το μόνο που τις καίει είναι τα λαθραία γιατί χάνονται φράγκα.

    Θα σου πω Μπράβο για να μη μου βάλεις τις φωνές.
    Πάρε και ακόμη ένα Μπράβο για το δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, μόνο το χρήμα τους νοιάζει, αυτό δα είναι γνωστό!

      Διαγραφή
  17. Α μπα; Γι αυτό μου λέει ο γιατρός ότι είμαι στα πρόθυρα του εγκεφαλικού; Και του εμφράγματος; Ε, δεν βαριέσαι... Όλοι από κάτι θα πάμε!
    Και τώρα να σου απευθύνω ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο, τιτανοτεράστιο μπράβο που το έκοψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπραβο Πετρα μου! Πολυ σημαντικο να μπορεις να επιβληθεις στα παθη σου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΠΡΑΒΟ συμπεθερούλα μου!!! Αυτή είσαι!!! Μην το γελάς καθόλου κι απορώ που κανείς δεν σου τόνισε τον άθλο σου!! Οι εθισμοί παντός τύπου όταν ξεπερνώνται είναι πάντα για επιβραβεύση!!! Ξανά μπράβο λοιπόν!!!! Κάπνισα πρώτη φορά στα 21 μου, για να νιώσω το τσιγάρο στα δάχτυλα μου και να βλέπω τον καπνό να χάνεται. Ελάχιστες φορές στα χρόνια.
    Δεν με θεωρώ καπνίστρια αν και καμιά φορά τραβιέται που λέει κι ο ακυβέρνητος!!! Εχω πάντα ένα πακετάκι στην τσάντα μου και μόνο δίνω σε φίλους και συγγενείς που ξεμένουν.. Εχω χρόνια να φουμάρω έστω και για την συντροφιά του ποτού..
    Μπράβο και ξανά μπράβο Πέτρα μου.. εμένα ο εθισμός μου είναι το παγωτό και μου επιβάλλω να μην τρώω με μεγάλη δυσκολία. Ο ξάδερφός μου και φίλοι καταπίνουν σαννερό την κοκα κόλα... Δεν μπορεί να σταματήσει.. Του επέβαλλα μια βδομάδα να συγκρατηθεί κι όταν ξαναήπιε μετά του μύριζε λέει περίεργα...
    Οσο δύσκολο είναι να αντισταθούμε σε εθισμός άλλο τόσο πρέπει να διατηρούμε με σθένος την αντίσταση!!
    ΜΠΡΑΒΟ Πέτρα μου!!! Αντε να πείσω και την μαμά μου!! 2,5 πακέτα την ημέρα... Αχ....
    Μάκια πολλά και καλό σ-κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον εθισμό βρίσκεται το πρόβλημα και το "μπράβο" έχει το νόημα της στήριξης, είναι απλό, αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν... :((

      Διαγραφή
  20. Μπράβο, μπράβο, μπράβο !!!!
    Έτσι, μη σε κάνει αυτό ότι θέλει ..... κι ας λένε ότι είναι ο μόνος φίλος που καίγεται για σένα, μην ακούς !!!
    Κι εγώ το έχω κόψει 6 χρόνια τώρα και έχει παραγραφεί το αδίκημα ... δεν μου λείπει καθόλου, παρ όλο ότι κάπνιζα 30 χρόνια !!! Βγάλε το απ το μυαλό σου και απασχόλησε τα χέρια σου με κάτι άλλο !!!!
    Και πάλι μπράβο λοιπόν, φιλιά άκαπνα !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο βρε Πέτρα!!! Σε θαυμάζω και σε καμαρώνω!!! Αυτά είναι νέα!!! ;-) μπράβο και ξανά μπράβο!!!
    Εγώ μπορεί να περάσουν μήνες και να το σιχαίνομαι, και μετά να έρθει περίοδος που να το θέλω πολύ :( προσπαθώ βεβαια να ξεχνιέμαι με άλλα πράγματα όμως νομίζω ότι πάντα θα είμαι επιρρεπής...
    Φιλάκια πολλά και ξανά μπράβο!!! Και μπράβο και για την ανάρτηση και την ενημέρωση!!!
    Σμουτς!!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόφτο το ρημάδι, μικρό παιδί! Η ανάρτηση όντως είναι -και- προς ενημέρωση, αλλά και μπας και θορυβηθεί κανείς ;)

      Διαγραφή
  22. να πω κι εγώ το δικό μου τεράστιο μπράβο!!!!!!
    κατά τ' άλλα... δεινή καπνίστρια που αφήνεται στα πάθη της...

    σε φιλώ αγαπημένο, δυνατό Πετρουλίνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, ο καθένας όποτε αποφασίσει από μόνος του, αλλιώς...

      Διαγραφή
  23. Μπράβο Πέτρα μου, συγχαρητήρια! Εγώ δε κάπνιζα ποτέ αλλα χαίρομαι γιατί και ο σύζυγος μου κάπνιζε οταν τον γνώρισα και το έκοψε λίγο αφου παντρευτήκαμε, κοντεύει να κλείσει 10 χρόνια τώρα! Σπουδαίο πράγμα σου λέω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέτρα μου χίλια ΜΠΡΑΒΟ για το επίτευγμά σου, δώρο ζωής στον εαυτό σου !!! Δεν έχω καπνίσει ποτέ άλλα εργάστηκα 38 χρόνια σε χώρο με.....καπνιστές....!!! Υπέφερα ,γκρίνιαζα,. αέριζα, διαμαρτυρόμουνα.....ο άνδρας μου το έχει κόψει εδώ και 20 χρόνια....το πάλαιψε πολύ , πήραμε σκυλί που τον βοήθησε με τις βόλτες και την αφοσίωσή του καθοριστικά , έχασε και 19 κιλά !!! Εκανες κάτι πραγματικά σπουδαίο, πολλές φίλες τα καταφέρανε με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου....ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κλαυδία, και έχεις απόλυτο δίκιο για το πόσο υποφέρουν οι παθητικοί καπνιστές ...

      Διαγραφή
  25. Νικάν αυτός αυτόν, πασών νικών αρίστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο κι από μένα ρε Πέτρα! Ήρωας!!!
    Εξακολουθώ να είμαι οπαδός του "παν μέτρον άριστον" και διατηρώ αυτή τη μικρή απόλαυση για τις ώρες χαλάρωσης.
    Να ετοιμάζομαι για κόλαση μάλλον ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα να σου δώσω το μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ. Για τον άθλο σου, ή για την καταπληκτική και εμπεριστατωμένη σου ανάρτηση. Οι καπνιστές, ας μην κάνουν πως δεν βλέπουν (ναι, για τον Μαζεστίξ και την Γλαύκη το λέω). Η γνώση εδώ είναι δύναμη, γι αυτό βγάλτε το κεφάλι από την άμμο ;-)
    Παιδιά, παρακαλώ, διαβάστε το και διαδώστε το. Και ένας να επηρεαστεί και να κόψει το τσιγάρο, ο αγώνας της Petras θα πιάσει διπλό τόπο.
    ΥΓ. Δεν έχω ξεχάσει τις απαντήσεις στην προηγούμενη ανάρτηση, αλλά βλέπεις τι ώρα μπαίνω :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μας έχει τις αδυναμίες του, τι να κάνουμε Αννούλα :) Σε ευχαριστώ πολύ :))

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ έχω αδυναμία σε... εσάς!
      Γι αυτό και σας χώνομαι... :-)

      Διαγραφή
    3. Ναι, βέβαια, εγώ εννοούσα ότι ο καθένας από μας έχει τις δικές του ροπές προς κάποιον εθισμό !

      Διαγραφή
    4. Ήταν σαφές τι εννοούσες, Πέτρα μου. Απλά είπα να παίξω λίγο με τις λέξεις. Φιλάκια

      Διαγραφή
    5. Επιτέλους συνεννοηθήκαμε, γιατί εγώ είμαι λιγάκι τύπος που τα παίρνω όλα τοις μετρητοίς :)

      Διαγραφή
    6. Αφού μας λείπουνε τα μετρητά, παίρνουμε ότι μπορούμε τοις μετρητοίς.... (Χα χα χα! πάλι παίζω, μην κομπλάρεις! )

      Διαγραφή
  28. Ένα τεράστιο, ΜΠΡΑΒΟ από μένα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 'Ενα μεγάλο μπράβο κι από μένα, Πέτρα μου! Χρόνια κάπνιζα γιατί 'μου άρεσε' αλλά μπορούσα να μείνω πολλές ώρες, και ολόκληρη μέρα, χωρίς τσιγάρο όταν ήμουν π.χ. με τα πεθερικά μου που ήταν φανατικοί αντικαπνιστές, και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το έκοβα εντελώς στις δύο εγκυμοσύνες μου και σε όλη την διάρκεια του θηλασμού. Κάποτε το έκοψα λόγω ιγμορίτιδας...και πήρα 12 κιλά!!! Το ξανάρχισα και δυστυχώς,από την μέρα που βγήκα στην σύνταξη, το έχω αυξήσει και έφτασα το ένα πακέτο την ημέρα!!! Σκέφτομαι σοβαρά να το κόψω γιατί λαχανιάζω...αλλά θα πρέπει να κάνω και αυστηρή δίαιτα συγχρόνως, διαφορετικά θα γίνω τόφαλος. Μήπως να δοκιμάσω το ηλεκτρονικό, όπως λές...αν και έχω ακούσει διάφορα αρνητικά γι αυτό. Σ'ευχαριστώ πάντως γι αυτή σου την ανάρτηση!!!
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ακούς τι λένε για το ηλεκτρονικό, όλα γίνονται για να αγοράζουμε συμβατικά τσιγάρα, που, πιο βλαβερό από αυτά δεν είναι τίποτα !

      Διαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο μπραβο μπραβο για οτι καταφερες!!!! Αυτα να δουν και να διαβασουν οι καπνιστες!
      Εγω ειμαι απο παντα φανατικη αντικαπνιστρια. Αλλα με τετοιους φιλους που εχω , θελω δεν θελω καπνιζω εισπνεοντας :(
      Ειμαι η μονη στην παρεα που δεν καπνιζει και εχουμε ενα θεματακι οπου παμε αφου δεν θελουν να καθονται μεσα.
      Και οσες φορες και να τους εξηγησω το κακο που κανουν δεν λενε να το καταλαβουν..Οποτε..δικη τους η ευθυνη για το αποτελεσμα..
      Θυμηθηκα τωρα ενα περιστατικο.. Πριν καποιους μηνες, καθε μα καθε βραδυ εβλεπα στα ονειρα μου οτι καπνιζω..και στα κρυφα κιολας.. Λεω και εγω βρε μπας και ειναι αποθημενο ?
      Τι εκανα λοιπον αφου ειχαμε δικο μας περιπτερο?
      Εκλεψα κουτακι με δεκα τσιγαρα και αρχισα να δοκιμαζω να καπνιζω..
      Ευτυχως ολα πηγαν καλα.. Δεν τα καταφερα !!!
      Μια η μυρωδια, μια ο βηχας...κουτσα στραβα ειπια το πακετο .... σε ποσες μερες δεν θυμαμαι αλλα καθε φορα ζαλιζομουν και ημουν σαν βαρκα..Αυτο ηταν..ΕΙπα φτανει
      Απο τοτε ειπα ποτε ξανα...
      Καλο ΣΚ Πετρονι μου

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω παιδί μου, σαν κι εμένα κι εσύ, με το ζόρι παντρειά!! Μην το ρισκάρεις ξανά πάντως :)

      Διαγραφή
  31. Μπράβο, Πέτρα μου! Το κάπνισμα είναι από τις χειρότερες εξαρτήσεις και θεωρώ ήρωα όποιον καταφέρνει να το κόψει. Μιλώ ως εξαρτημένη που δεν λέει να το πάρει απόφαση. Κάποτε δοκίμασα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά ξενέρωσα και το παράτησα. Δεν ξέρω, ίσως κάποια στιγμή να μου 'ρθει και μένα η επιφοίτηση αλλά μάλλον θα χρειαστώ βοήθεια. Τέλος πάντων βρε, την υγειά μας να 'χουμε!! Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ναρκωτικό πραγματικά και θέλει αγώνα και θέληση για να κοπεί, αλλά και κάποιους που να στηρίζουν την προσπάθεια μας.

      Διαγραφή
  32. Joan καλη μου....
    Ποτε θα μεγαλωσεις
    και θα αφησεις τα μπραβο
    για τα παιδια?

    υγ...αν και δεν καπνιζω εχω βρει κατι καλες καβατζες για να σας πουλαω πακετα στη λαθρα στον παραδεισο.
    Το μονο που μενει....ειναι να ερθετε.

    καλημερολουλουδολυπαμαιειμαιαπλαοεαυτοςμουχιεχιεχιεχιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πέτρα,εγώ σε γνώρισα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο χέρι!
    Ελπίζω να σε συνηθίσω και άνευ!
    Τα φιλιά μου και my congratulations!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το έχω κόψει από τον Ιούλιο του 2012... Ακριβώς δύο χρόνια. Και αυτό γιατί είχα αποφασίσει να αλλάξω και ήθελα να γίνω καλύτερος από όλες τις απόψεις. Το θέμα είναι, πως είναι υποχρέωσή μου και καθήκον μου να φροντίζω το σώμα μου και τον εαυτό μου, και να μην τον δηλητηριάζω με ουσίες. Η υγεία δε θα έπρεπε να θεωρείται καθόλου δεδομένη, και οι καπνιστές τη θεωρούν. Δε χρειάζεται να επιβραβεύεσαι για να κάνεις το λογικό και το σωστό. Σε επιβραβεύει ο ίδιος σου ο εαυτός! ;-)
    Όμως επειδή το θες, θα σου πω μπράβο και θα σου πω να συνεχίσεις τη γυμναστική! Το καλύτερο δώρο που μπορείς να σου κάνεις!!! :)))
    Φιλιά πολλά! Καλό σαββατοκύριακο Πετρούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία τα λες, γενικώς πάντως η υγεία από κανέναν μας δεν θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, καπνιστές ή μη.

      Διαγραφή
  35. Πέτρα μπορώ τώρα να πεθάνω ευτυχισμένη (και να πάω στον παράδεισο!!!!).
    Ως ορκισμένη αντικαπνίστρια και με ελάχιστους φίλους και γνωστούς να καπνίζουν (έτυχε ομολογώ) σου δίνω τα απόλυτα συγχαρητήρια!!!! Δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ αλλά καταλαβαίνω τον εθισμό των καπνιστων εφόσον περί ναρκωτικού πρόκειται. Δεν κρίνω κανεναν, όμως εγώ δεν θέλω να το εισπνέω. Νευριάζω φυςικά με όσους δεν σέβονται τους μη-καπνιστές ειδικά σε κλειστούς χώρους.
    Εκτός απο το τρομερό καλό που έκανες στην υγεια σου, εκανες άλλο τόσο και στην τσέπη σου:) είδες Πετράκι;
    Τώρα έμεινε να το κόψει και η αδελφή μου ώστε να πάμε όλες μαζί στον παράδεισο:)))
    Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι!!!!
    Υπέροχα αφυπνιστική η ανάρτησή σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά Δημητρούλι μου, ο εθισμός είναι στο έπακρο και είναι άθλος η διακοπή του καπνίσματος.

      Διαγραφή
  36. Συγχαρητήρια για τον προσωπικό σου αγώνα πάνω στο θέμα αυτό. Είμαι μη καπνιστής, ζω σε οικογένεια ...καπνιστών, σέβομαι και εκείνων το προσωπικό δικαίωμα. Παρ' όλα αυτά μακάρι και εκείνοι να ακολουθούσαν την πορεία του δικού σου σκεπτικού. Πολύ όμορφη, κατατοπιστική ανάρτηση γεμάτη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπράβο στο κορίτσι μας και που το σταμάτησες...και που μας ενημερώνεις............!
    Συνέχισε έτσι....να θυμάσαι πως όταν θέλεις μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!
    Καληνύχτα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο σου που τα κατάφερες
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπράβο κι απο 'μένα! Ή μάλλον.. ένα τεράστιο μπράβο! Είμαι πολύ περήφανη για σένα!
    Ο πατέρας μου κάπνιζε τρια πακέτα την ημέρα και γινόταν χαμός στο σπίτι. Πάντα το σιχαινόμουν το τσιγάρο. Προσπάθησε να το κόψει πριν λίγο καιρό. Το έκοψε για τρεις περίπου μήνες, αλλά τα ίδια πάλι.. τουλάχιστον καπνίζει λιγότερο!
    Και μετά με ρωτάνε γιατί δεν έχω καν δοκιμάσει...
    Καλημέρα Πέτρα, φιλιά πολλά!
    Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που κατάφερες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κρίμα μωρέ :(( Όσο μπορείς βόηθα τον μπαμπά να το κ΄ψει Γιώτα μου, άσε που τελικά είναι πολύ νέοι που δεν καπνίζουν κι αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα!

      Διαγραφή
  40. Αριστέα;;; Χάκαρες τον λογαριασμό του κουμπαρονίου μου;;; :P
    Πέρα απ' την πλάκα, ποια καμαρώνει ποια τώρα. Ε; Ε;
    Φιλώ σε πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. από την Φρίντα.. βρέθηκα εδώ...
    λοιπον.. Φρίντα.. πολύ πονεμένη και "σπασμένη " ιστορία.. τι τραβηξε αυτή η γυναίκα!!
    και... Joan... πολύ πονεμένη ιστορια.. Χαράς στο κουράγιο σου!! Μπράβο και πάλι μπράβο!! ελπίζω να είσαι νικήτρια ως αναφορά στον αγώνα αυτον!! κουράγιο!!
    καλή Εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η Φρίντα υπέφερε πολύ και παρόλα αυτά έκανε τον πόνο δημιουργία, Σε ευχαριστώ πολύ Λαμπρινή μου και εσένα :))

      Διαγραφή
  42. Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Εύχομαι να πετύχεις στην προσπάθειά σου.

    Μια εξίσου θερμή παράκληση: μην προστεθείς κι εσύ στην αντιπαθητική ομάδα των πρώην καπνιστών που τη είδαν νεοφώτιστοι χριστιανοί και μας σπάνε τα νεύρα.
    Καθένας αποφασίζει για πάρτη του, αρκεί να μην ενοχλεί και να μην επιβάλλει οτιδήποτε στον άλλο. Κάποιος είχε γράψει σε έναν τοίχο: "Εκτός από παθητικούς καπνιστές, υπάρχουν κι οι αντιπαθητικοί αντικαπνιστές".
    Και από αυτούς, οι χειρότεροι είναι οι πρώην. Εκείνοι που έκαναν το γραφείο τεκέ, αλλά μια μέρα τους ήρθε επιφοίτηση και από τότε μας ζαλίζουν με τις παραινέσεις τους. Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η μυρωδιά του καπνού κάνει κάτι μέσα τους να σκιρτάει ακόμα.
    Κράτα καλά, εσύ πάντως Πέτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι;;; Αυτό δεν είναι το σωστό;;; Να πιάνουμε τους άλλους από τα μούτρα;;; Εντάξει, πλάκα κάνω, αλλά επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό, το κήρυγμα το ξορκίζω. Δεν σου κρύβω όμως πως όταν βλέπω νεολαίους να καπνίζουν, πονάει το φυλλοκάρδι μου, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το κόψουν... :((

      Διαγραφή
  43. Μπράβο σου! Όλα στο μυαλό ειναι και αυτό είναι πιο δυνατό από ολους τους εθισμούς αν θέλει ;)
    Κι εγώ το έχω κόψει εδώ κι ενάμισι χρόνο, έπειτα από 12χρόνια καπνίσματος. Και το έκοψα μαχαίρι, επειδή το βαρέθηκα. Χωρίς να με αναγκάσει κάποιος και χωρίς να πιεστώ. Απλά το έσβησα και δεν το ξανάναψα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά. Κι εγώ τώρα πια το απεχθάνομαι κι εξακολουθώ να μην την πιστεύω τόση χαρά που έκοψα το τσιγάρο χωρίς ποτέ να το είχα φανταστεί ! Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή
  44. Μου άρεσε πάρα πολύ και το περνάω στο face book μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ωχ! πρεπει πρωτα να μου δώσεις αδεια; Το link περνάω, δεν κανω αντιγραφη. Θαρθουν εδω να το διαβασουν ΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε δουλειά σου χαρά μου. Να έρχονται εδώ να το διαβάζουν όπως λες! Σε ευχαριστώ και πολλά φιλιά :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.