Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

*Αμ, ξυπνήσαν οι σκλάβοι Αντωνάκη μου!...


Δεν ξέρω αν με ακούς καλά. Η πόρτα τής ντουλάπας είναι κλειστή. Φως από πουθενά, αλλά όσο περνάει ο καιρός, το συνηθίζω... Μη με ρωτάς για το οξυγόνο. Αν έχω μάθει κάτι καλά, 
είναι να κάνω οικονομία στις ανάσες μου. Όχι σπατάλες. Η ζωή χωρίς οξυγόνο συνεχίζεται.

Στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης, 23 Αυγούστου του 1973 η Sveriges Kredidbank της Στοκ-χόλμης σείστηκε από πυροβολισμούς. «Το πάρτυ μόλις άρχισε», ανακοίνωσε ο 32χρονος Jan-Erik Olsson, παλιός δραπέτης φυλακών. «Το πάρτυ», πράγματι, συνεχίστηκε για περί-που 131 ώρες -για πάνω από 5 ημέρες- καθώς ο Olsson κράτησε ομήρους τέσσερις υπαλλή-λους της τράπεζας στο θησαυροφυλάκιο, μέχρι αργά το απόγευμα της 28ης Αυγούστου.

Νιώθω το αίσθημα της...αδικίας να με κατακλύζει. Νιώθω, από τη μια το dna μου κι από την άλλη τη δύναμη τής συνήθειας, να με συνθλίβουν. Πως να το πω, νιώθω σαν ψάρι έξω από το νερό. Νιώθω ότι θέλω κι απ' την άλλη πάλι, νιώθω ότι δεν θέλω. Κι ας ασφυκτιώ...

Παρόλο που η ληστεία από μόνη της δεν ήταν συνταρακτικής σημασίας, αργότερα οι συ-νεντεύξεις των τεσσάρων ομήρων έφεραν στο φως αναπάντεχες συνέπειες. Συνέπειες που επαληθεύτηκαν σε πολυάριθμες άλλες «καταστάσεις ομηρίας» στα χρόνια που ακολούθη-σαν. Αν και οι αιχμάλωτοι από μόνοι τους δεν ήταν σε θέση να το εξηγήσουν, παρουσίασαν μία παράξενη σχέση με τους εγκληματίες που τους κρατούσαν. Ταυτίστηκαν με αυτούς ενώ ένιωθαν φόβο γι' αυτούς που έβαλαν τέλος στην αιχμαλωσία τους. Κάποιοι μάλιστα κατέ-θεσαν υπέρ των εγκληματιών ή συγκέντρωσαν χρήματα για τη νομική υπεράσπισή τους.

Όλα ξεκίνησαν την 26η Ιανουαρίου. Μια μόλις ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές. Το αποτέλεσμα γνωστό. Ο λαός μίλησε -που λένε- και έδωσε εντολή στη νέα κυβέρνηση να σχηματίσει κυβέρνηση! Σωστά; Τι θέλουν τώρα απ' τη ζωή μου, μου λες; Διότι, ενώ 
ως πολίτης, είχα ψηφίσει, νόμιζα ότι είχαν τελειώσει και τα..καθήκοντα μου. Τι; Λάθος;

Η Σουηδική τοποθεσία της Sveriges Kreditbank έδωσε το όνομά της σε αυτήν την πνευμα-τική διαταραχή ως Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Η μακροχρόνια ψυχολογική έρευνα του περιστατικού αυτού και άλλων παρόμοιων καταστάσεων ομηρίας έχει καταλήξει σε ένα σαφές και χαρακτηριστικό σύνολο συμπτωμάτων για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης: 
Οι όμηροι αρχίζουν να ταυτίζονται με τους εγκληματίες που τους κρατάνε. Αρχικά τουλά-χιστον, αυτή η ταύτιση αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας, που βασίζεται (συνήθως ασυνεί-δητα) στην ιδέα ότι ο εγκληματίας δεν θα βλάψει τον αιχμάλωτο εάν αυτός είναι συνεργά-σιμος και ακόμη αν τον υποστηρίζει απόλυτα. Ο αιχμάλωτος προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του εγκληματία με σχεδόν παιδαριώδη τρόπο. Ανάλογα με το βαθμό της ταύτισης με τον εγκληματία, μπορεί να αρνηθεί ότι αυτός έχει άδικο, πιστεύοντας ότι οι επίδοξοι σωτήρες του και η επιμονή τους να τιμωρήσουν τον εγκληματία, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται! { "Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης" Πηγή εδώ}

Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας. Κλειδώνουμε κι ο κλέφτης είναι μέσα.
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μάς έχει μετατρέψει σε φοβικούς, τόσο, που αυτός ο φόβος, τους μόνους που καταστρέφει, είναι εμάς τους ίδιους. Σα να παίζει η Εθνική Ελλάδας κι εμείς να είμαστε με την αντίπαλη ομάδα. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για παιχνίδι. Εδώ υπάρχουν αυτοκτονίες, παιδιά που πεινάνε, άνεργοι πολίτες, άστεγοι γεμάτοι απόγνωση..

"Δύο χρόνια μετά την έναρξη του ελληνικού προγράμματος, το ΔΝΤ έψαξε για ιστορικά παραδείγματα, όπου προγράμματα πανομοιότυπα με αυτά της Ελλάδας, στα οποία η αποπληρωμή του χρέους μέσω λιτότητας -χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους ή του πληθωρισμού- να πέτυχε. Δεν βρήκαν κανένα! Τώρα λοιπόν που ο κ. Τσίπρας έχει κερ-δίσει, σημειώνοντας μεγάλη νίκη, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποφύγουν τις δηλώσεις με τις οποίες τον καλούν να ενεργήσει..."υπεύθυνα" και να ακολουθήσει το πρό-γραμμά τους. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν καμία αξιοπιστία: το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε νόημα. Δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει" Κρούγκμαν

Όλοι θα θυμόμαστε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να μας μιλούν για την ψυχολογία ότι ήταν το ήμισυ του παντός και τώρα που επιτέλους ανακτάται η αξιοπρέπεια μας, μην αφήσουμε την ψυχολογία μας, να παραμείνει στα τάρταρα. Το χρωστάμε στα παιδιά μας!

"Αν μη τι άλλο, το πρόβλημα με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ότι δεν είναι αρκετά ριζοσπαστικά. Η ελάφρυνση του χρέους και η χαλάρωση της λιτότητας θα μειώσουν τον οικονομικό πόνο, αλλά είναι αμφίβολο αν αυτά είναι επαρκή για να προκαλέσουν μια ισχυρή ανάκαμψη. Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιο ρεαλιστής από τους αξιωματούχους που θέλουν τη συνέχιση του προγράμματος. Η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία να τερματίσει τον εφιάλτη της χώρας του". *Πολ Κρούγκμαν~Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας, βραβευμένος με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών. {To άρθρο δημοσιεύτηκε στους New York Times} Φωτογραφίες ανάρτησης

"Θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που έκαναν στην Ελλάδα!"... έγραφε ένα πανό στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Podemos στην Ισπανία. Πόσο πολύ περήφανοι πρέπει να νιώθουμε με αυτά τα λόγια και πόσα χρόνια είχαμε να τα ακούσουμε! Εμείς, που μέχρι πριν από μια εβδομάδα, μας είχαν για τελειωμένους όλοι τους! Μόνο που...εμείς κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας κι όπως λέει κι ο εκλεκτός δημοσιογράφος Γιάννης Στρατάκης, ψηφίζουμε κάθε μέρα με τις πράξεις μας! Ας κρατηθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Πέρα και πάνω από τα δυσοίωνα κοράκια, που θέλουν το θάνατο μας, εμείς ας ζήσουμε!

1) Ξεκαρδιστικό βίντεο όπως πάντα: ο Χίτλερ μαθαίνει για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!
2) Ύστερα από πολύ ξύλο και ηρωικό αγώνα, "τα κόκκινα γάντια ξαναπιάνουν τις σκούπες". Οι καθαρίστριες δικαιώνονται, έτσι όπως τους αξίζει! 
3) "Τα κουρέλια τραγουδάμε ακόμα" ζωγραφίζουν: Καθώς απομακρυνόταν το αυτοκίνητο με τον Ντάισελμπλουμ, 
εμφανίστηκε τρέχοντας ο πρώην πρωθυπουργός *Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κυνηγώντας το αυτοκίνητο,
φώναζε σε άπταιστα...τροϊκανά: “στάσου, μνημόνια!”


❤¸¸.•*¨*•♫ .....................................................................................❤¸¸.•*¨*•

57 σχόλια:

  1. Πολύ χαίρομαι που παρουσίασες το Σύνδρομο της Στοκχόλμης γιατί αυτό έχω στο νου τις τελευταίες μέρες, μετά τις εκλογές!
    Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! Οι Ελληνάρες ερωτεύτηκαν τους βασανιστές τους και θέλουν κι άλλο!
    Τρελαίνομαι !
    Όλα δείχνουν ότι έχουν αποτύχει στο παρελθόν και πρέπει να βρεθεί άλλος δρόμος κι εκείνοι εκεί! Το χαβά τους!
    Σύμπνοια σήμερα, μόνο που εμένα μου βγήκε σε ...ποίηση! αχαχχα!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα Καραβάγκο! Άντε μην σου ευχηθώ και καλό ΣΚ , ξέρεις εσύ! ♥
    Κισιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα αδυναμια μου!
    Καλον μηνα να εχεις και καλη εβδομαδα!
    Δεν ηξερα για το Συνδρομο της Στοκχολμης, δεν φανταζομουν καν ποτε οτι θα το παθαιναμε και εμεις!
    Νομιζω πως οι Ελληνες ειναι προπετες μονο των κακων πραγματων. Τα θελουν ολα και αμεσα. Ε δε γινεται αυτο!
    Οπως παιρνουμε χρονο πρεπει και να δινουμε κιολας!

    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια τα θέλουμε όλα και άμεσα, αλλά να τα κάνουν οι άλλοι για εμάς :)

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!Δεν ήξερα τίποτα για το Συνδρομο της Στοκχόλμης (ώρα να μάθω περισσότερα, λοιπόν )και όμως μας ταιριάζει γάντι αυτές τις μέρες.Ας ελπίσουμε ότι δε θα κρατήσει για πολύ και θα αρχίσουμε να βλέπουμε καθαρά για το τι συμβαίνει γύρω μας.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτήν την ελπίδα ζούμε Georgette μου! Φιλιά πολλά και καλό σου μήνα :)

      Διαγραφή
  4. Μου αρεσει που συνδυασες το Συνδρομο της Στοκχολμης με αυτα που ζησαμε με τις προηγουμενες κυβερνισεις! Ηταν ακριβος αυτο!
    Καλη σου μερα!! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εξακολουθούμε να τα νιώθουμε, έτσι γίνεται με τα σύνδρομα :)

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Πετράδι μου
    Δεν θα επεκταθώ θα χρησιμοποιήσω
    μια φράση σου που με καλύπτει πλήρως:
    "ψηφίζουμε κάθε μέρα με τις πράξεις μας"
    Εν κατακλείδι:υπερασπιζόμαστε όλες τις
    θετικές κινήσεις...

    φιλάκι και καλό μήνα ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στρατάκης την είπε, απλά συμφωνώ πάρα πολύ μαζί του! Καλό μήνα♥♥

      Διαγραφή
  6. Έχεις επικοινωνία με την Αριστέα; Αν ναι, στείλε της να σου στείλει αυτό που ζήτησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς ούτε η ψυχολογία μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση την δικιά μας!
    Είναι πάνω από ιατρικές και επιστημονικές θεωρίες η ιδιοσυγκρασία μας.
    Κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη.
    Αστο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή μου φίλη καλημέρα σου, καλή βδομάδα, καλό μήνα.
    Το είχα επισημάνει και προεκλογικά. Από τα νύχια τους δεν θα γλυτώσουμε εύκολα.
    Την πατρίδα μας την περιμένουν μεγάλοι αγώνες.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας προσέχαμε τις πολιτικές επιλογές μας των προηγούμενων ετών :)

      Διαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι κρίνοντας από όσα βλέπω, είναι λίγο γελοίο όλο αυτό που συμβαίνει μετεκλογικά. Δεν ξέρω αν είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης που φταίει, πάντως μερικοί έχουν ξεφύγει εντελώς. Έχουν βρει δέκα χιλιάδες πράγματα να κατακρίνουν που στην πραγματικότητα δε θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει, αλλά να κοιτάξουν το συλλογικό συμφέρον. Δε νομίζω εδώ κανένας να έχει αντίρρηση... (εκτός αν οι ίδιοι υποκινούνται από προσωπικά συμφέροντα, δεν ξέρω!)
    Καλά, το βιντεάκι με το Χίτλερ έχω κλάψει, φαίνεται χιουμοριστικό αλλά λέει πολλές αλήθειες. Δες κι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=4_GMqrziR2Y
    Φιλιά πολλάάάααααααααα Πέτραα! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πότε είμαστε ενωμένοι για να είμαστε και τώρα;... :((
      Καλό μήνα πιτσούνια μου :))

      Διαγραφή
  10. Και εγώ Πέτρα μου θα σταθώ στον συγκλονιστικά αφοπλιστικό τρόπο που αποκαλύπτεις το σύνδρομο της ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ και την επίδρασή του πανω στον άνθρωπο.
    Αναλύεις τη φοβική κοινωνία και τις επιδράσεις της.
    Πολύ καλή η παρέμβασή σου σήμερα κορίτσι μου.
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να βρω κι εγώ μια εξήγηση, όπως πολλοί από εμάς Γιάννη. Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  11. Πλήρες μενού η ανάρτησή σου. Ως συνήθως βέβαια.
    Πρώτο, κυρίως και επιδόρπιο, όλα εξαιρετικά, εύστοχα και τροφή για να ανοίξουμε λίγο ακόμα τον ορίζοντά μας!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα Πετράδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πούμε Μαρία μου, ας βγει καμιά φορά καμιά άκρη με το dna μας! Καλό βράδυ :)

      Διαγραφή
  12. Απ'οπου κι αν το πιασεις...
    η πολιτικη δεν εχει μπεσα.
    Ενα ντεφι ακουω απο μεσα.
    Ωρα να χορεψω οπως μου χτυπανε.
    Εις υγειαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, οι πολίτες δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για τους πολιτικούς μας!

      Διαγραφή
  13. Μα πόσο εύστοχα, περιεκτικά και ουσιώδη τα όσα γράφεις Πετροκόριτσο!
    Μακάρι να καταλάβουμε όλοι, ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να
    πετύχουμε αυτά που μας αξίζουν! Χαίρομαι που υπάρχουν πολλές φωνές προς
    την ίδια κατεύθυνση! Να είσαι καλά κοπέλα μου και να έχεις έναν ήρεμο και γενναιόδωρο μήνα!
    Φιλιά πολλά με αγκαλιά! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ... Φιλιά Κατερίνα μου :)

      Διαγραφή
  14. Παίρνεις τα εύσημα σήμερα!
    Ένας ζωντανός παραλληλισμός του γεγονότος, στο οποίο βασίζεται το φοβικό σύνδρομο του πλήθους, με την δική μας κατάσταση!
    Παλεύεται μόνο όμως με τον τρόπο που περιγράφω από τα μέρη μου, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη!
    Είναι σαν να αλληλοσυμπληρωνόμαστε σήμερα μου φαίνεται... ούτε συνεννοημένες να είμαστε!
    Το βιντεάκι με τον Φύρερ φοβερά πετυχημένο!!!!
    Αλλά και το "στάσου μνημόνια"!!! Χαχαχα!!!!
    Καλό μήνα να έχουμε, γιατί δεν μας βλέπω και πολύ καλά...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που βγαίνει κάνα βιντεάκι και γελάμε τα δόλια! Καλό μήνα αμήν!

      Διαγραφή
  15. Ακριβώς αυτό! Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μας κυρίευε! Νομίζω πως αρχίζουμε σιγά σιγά να το ξεπερνάμε! Το ελπίζω δηλαδή! Θελει προσπάθεια και δουλειά πολύ για να μπορέσουμε να αποτινάξουμε απο πάνω μας τον μανδύα τηε αποτυχίας και του ωχαδερφισμού! Εξαιρετικό κείμενο Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο παραμένουμε διχασμένοι, τόσο θα τρώμε το κεφάλι μας...

      Διαγραφή
  16. Πόσο όμορφα τα ταίριαξες όλα Πέτρα μου, πόσο...
    Και αυτή η φράση σου "έμαθα να κάνω οικονομία στις ανάσες μου" λέει μια αλήθεια, μεγάλυτερη από όσο θα ήθελα να παραδεχτώ!
    Σε γλυκοφιλώ αγαπημένη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Respect!! Δεν είναι τυχαίο αυτό το σύνδρομο! Το συναντάμε σε όλες τις εξουσιαστικές σχέσεις!
    Η αλήθεια είναι ότι αν δεν βγουν και οι Podemos μόνο μετριοπαθώς μπορούμε να κινηθούμε. Δεν βιάζομαι, οσμίζομαι κάτι έξυπνο στον αέρα! Εμείς στις επάλξεις ρεεεεε να τους τρελάνουμε όλους!!!

    Φιλούμπες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Ισχύει σε κάθε μορφής σχέση, η εξουσία δημιουργεί μια άγρια εξάρτηση...

      Διαγραφή
  18. Ε, ναι υποκλίνομαι στις αναφορές σου, τις θεωρώ απαραίτητες σήμερα: το σύνδρομο κι ο ρεαλισμός του Τσίπρα έναντι των ανύπαρκτων λύσεων που πρόσφεραν τα μνημόνια. Πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Τώρα! Γιατί το ΄λεγα και πολλοί με είχαν παρεξηγήσει, με τις εκλογές δεν ολοκληρώσαμε το καθήκον μας....
    (πάντα με σκλαβώνεις με τις εικόνες!!!!)
    Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι μετά τις εκλογές, έχουμε ακόμα περισσότερη υποχρέωση να στηρίξουμε τις επιλογές μας.

      Διαγραφή
  19. Το ξέρω το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, αλλά μέχρι να διαβάσω το σκεπτικό σου, δεν είχα κάνει ποτέ το συνειρμό. Πολλές φορές σκέφτηκα τι στο καλό μας έχει πιάσει ως λαό, αλλά απάντηση δεν μπόρεσα να δώσω.
    Ε, λοιπόν, έχεις δίκιο! Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και αυτό που ξεκίνησε όπως έπρεπε να ξεκινήσει, να συνεχίσει όπως πρέπει να συνεχίσει...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτό που ξεκίνησε όπως έπρεπε να ξεκινήσει, να συνεχίσει όπως πρέπει να συνεχίσει"...τόσο περιεκτικό, που δεν έχω κάτι να προσθέσω! Καλημερούδια :)

      Διαγραφή
  20. Εύχομαι να σταματήσει το ρεσιτάλ ηλιθιότητας σ' αυτή τη χώρα όπου δεξιοί, πασόκοι, χρυσαυγά (και τσόντα οι κουκουέδες) ομονοούν ότι τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο. Έχουν τόσο πολύ πειστεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής στάσης των δανειστών που άρχισαν ήδη τον πόλεμο εκ των έσω.
    Σαν να έχουμε λίγους εξωτερικούς εχθρούς!
    Όταν οι στρατιώτες είναι στις πολεμίστρες, τούς είναι αδύνατον να πολεμούν ταυτόχρονα και αυτούς που βρίσκονται πίσω τους.
    Μάλλον θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς δράση και να βαράμε τους μαλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι αρκετές φορές καταφέρνουν και επηρεάζουν την ψυχολογία μας...

      Διαγραφή
  21. Πάντρεμα σωστό και ολοκληρωμένο η ανάρτησή σου
    κι επειδή έχω ιδιαίτερη αδυναμία στη φράση
    Αμ, ξυπνήσαν οι σκλάβοι Αντωνάκη μου!...
    ξεκίνησα και τελείωσα το διάβασμα
    μ' ένα γλυκό μειδίαμα.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξυπνήσαν, αλλά όχι όλοι. Είναι κάποιοι που κοιμούνται ακόμα βαθιά... Καλή σου μέρα Φλωρούκο :)

      Διαγραφή
  22. Όταν θα σταματήσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον και να γινόμαστε ρεζίλι διευθνός, ίσως να έχουμε ελπίδα.
    Προς το παρόν, θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να αισθανόμαστε καλά. .Εύχομαι ένα καλύτερο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, το λιγότερο που με απασχολεί είναι το ρεζιλίκι. Άσε που τα εξωτερικά κουμάσια είναι πολύ μεγαλύτερα και σαφώς πιο επικίνδυνα..

      Διαγραφή
  23. Πολύ ωραία το παρουσίασες: όντως, το σύνδρομο της Στοκχόλμης.
    Πιστεύω πως αν ζήσουμε μερικούς μήνες σε αυτόν το ρυθμό, θα συνέλθουμε κάπως.
    Εκείνοι που με στενοχωρούν είναι οι πολύ νέοι και οι τριαντάρηδες. Οι μεν δηλητηριασμένοι από τη Χ.Α., οι δε από τον Κωστόπουλο και το Νίτρο. Θεραπεύεται αυτό, γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μια πολύ μεγάλη μερίδα νεολαίας δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει δυστυχώς. Θα πάρει πολύ καιρό να θεραπευτεί νομίζω..

      Διαγραφή
  24. Εκπληκτικός ο συνειρμός!!!! Δεν θα μπορούσα να το συνδυάσω ποτέ στο μυαλό μου έτσι- σχέση θύτη-θύματος (βλέπεις όταν τη σκέφτομαι αυτή τη σχέση, έρχεται εικόνα από ξυλοδαρμό και κάτι τέτοιο, ενώ αυτοί οι χαρτογιακάδες μας βίαζαν με πένα).Ναι μπορεί να μην τα καταφέρουν οι νέοι, μπορεί όμως και να κάνουν "θαύματα"...ο χρόνος θα δείξει..αλλά τι να σου κάνει και ο κόσμος όταν ακούει τα παπαγαλάκια τους δημοσιογράφους ...δεν θυμάμαι ονόματα, μια ανόητη σήμερα έλεγε με μια χαιρέκακη ευχαρίστηση "γνωστή κολοτούμπα, βέβαια κολοτούμπα είναι, σήμερα δεν μίλησε κανείς τους για κούρεμα του χρέους" την άκουγα και σκεφτόμουν, την πληρώνουν για να λέει τέτοιες παπ...ες; Και μεις πόσο ανόητοι τους ακούμε ακόμα; Λες και δεν ξέρουμε τα στημένα σκηνικά τους -σαν να παίζουμε σε ταινίες τρόμου!!!
    Καλό ξημέρωμα Πέτρα μου, φιλάκια πολλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί; Η ψυχολογική πίεση που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, δεν είναι ξυλοδαρμός ψυχών; Είναι εγκληματίες και πρέπει να πληρώσουν αυτά τα λαμόγια κι όχι να κάθονται χωρίς τσίπα (σιγά που θα είχαν) και να πουλάνε και μούρη μετά ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

      Διαγραφή
  25. Τραγικό να υπάρχουν ακόμα τόσοι φοβικοί ανάμεσά μας...και όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και μιλάνε κιόλας και σκάβουν λάκκους...δεν τους νοιάζει καν ποιος θα πέσει μέσα!
    Γελοίοι κι επικίνδυνοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ήταν μόνο οι φοβικοί πάει στο καλό, είναι και οι μαλάκες και είναι οι περισσότεροι από δαύτους!

      Διαγραφή
  26. Πόσο ωραία ταίριαξες τα γεγονοτα!!!
    Καλό μήνα κι από 'μένα!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τραγικά γεγονότα "ωραία" συνταιριάζονται... Καλημέρα Λάουρα :)

      Διαγραφή
  27. Ναι, έτσι είμαστε ως λαός γμτ... Φιλιά πολλά και καλό σου μήνα Βάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πέτρα μου εξειρετικό! Δεν έχω να πω κάτι άλλο...
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!Φιλάκια!

    υ.γ. άργησα αλλά σε διάβασα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει βρε, εγώ έχω υπομονή! Χαχα! Φιλιά και καλή εβδομάδα επίσης :))

      Διαγραφή

ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ TOY BLOG ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GDPR~ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ 2121/1993 Copyright © Mia Petra

Απαγορεύεται από το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ' οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση και ιδιοποίηση τών κειμένων μου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ -Mia Petra-
***IMPORTANT NOTE***:The reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of any work contained herein for any use, personal or commercial, without my prior written permission is strictly prohibited.